Találatok a következő kifejezésre: Mitől biztonsági egy gyufa (1 db)

Mitől biztonsági gyufa egy gyufa?

Legjobb válasz: A biztonsági gyufa nem tartalmaz fehérfoszfort. Az alábbi cimen a gyufa történetét is elolvashatod. Elég érdekes. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyufa#A_mindenen_gyullad.C3.B3_..

A biztonsági gyufa nem tartalmaz fehérfoszfort. Az alábbi cimen a gyufa történetét is elolvashatod. Elég érdekes. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyufa#A_mindenen_gyullad.C3.B3_..
A korai gyufák egyszerû mechanikai ingertõl is meggyulladtak, teszem azt, hogy a farmergatya szárán végighúzták õket (ez westernfilmekben látható:-). Ezért volt, csak a dörszöléstõl a nadrág zsebében vagy a csomagban is meggyulladhatott a gyufásdoboznyi gyufa, ami igazán nem kellemes. Irinyi jános találmánya a káliumklorátos gyufafej, ami csak a gyufásdoboz oldalán lévõ csíkban található katalizátor jelenlétében gyullad meg, tehát sokkal biztonságosabb a fehérfoszforos gyufánál.
ráadásul a fehérfoszfor mérgezõ elem....


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Caprylic acid mit jelent? (kémia) Többi lent!

Kaptam egy üvegballont amibe pálinkát szeretnék tárolni, de nem tudom mi volt előtte benne. Ha jól tudom gyógyszergyárba szállították ezeket, valamilyen szer volt benne és onnan kaptam havertól.
Caprylic acid, C8H18O2 van ráírva nagy betűvel, ebből lehet tudni mi volt benne? Erős szúrós szaga van, mivel érdemes kimosni?
Vannak még rajta írások, ha kell leírom.

4

Mennyi (a-1) x (a^2+1)?

2

Mivel foglalkozik a piramidológia?

2

0, 99999999=1 bizonyításába belekötök, vélemények?

ugye van az, hogy 0,9999=1
0,99999=x /x10
9,999=10x /-x <ezt lehet? mert az egyik oldalon nincs x, tehát elméletben nem is vonhatnánk így ki, és ennek kéne következnie: (9,999-x=9x és akkor teljesen más számok jönnek ki...)
9=9x /:9
1=x

11

A pí-t fel lehet írni 2 szám hányadosaként?

pl. a 22/7? HA igen, akkor miért irracionális szám a pí?

13

Milyen munkahelylehetőségek nyílnak meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara elvégzése után? 15/L

1

Isten teremtett bennünket vagy az evolúció véletlen játéka? Miért üldözik még mindig tudományos szinten az intelligens tervezettség elméletét?

Nincs ésszerű darwinista magyarázat a zsiráf anatómiai felépítésére, és egyetlen faj keletkezésére sem találtak még mindent megdöntő bizonyítékot. Miért üldözik még mindig tudományos szinten az intelligens tervezettség elméletét? Parázs vita szkeptikusok és az isteni teremtés-elmélet hívei között.


39

Szerintetek meg lehet tanulni Pitamorasz tételét 2 nap alatt?

7

Ki tudja megmondabni mi az a ige vonzat?

1

Hisztek benne? Chemtrail csík

eggel hallotam a rádióban erről a dologról, és utána néztem ezeknek a CHEMTRAIL CSÍKOKNAK. Hát mitne mondjak enyhén le sokkolt . Sokszor látok olyan szétoszló kondenzcsíknak tünő "képződményt" de eddig nem fordítottam rá nagy figyelmet . Ti mit gondoltok rólla? Én most nagyon félek, féltem a családom. Egésznap csak ezen filózok .. és úgyérzem bele fogok egy idő utàn bolondulni. vélemény ??

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!