Találatok a következő kifejezésre: Mitől bio a biotej (1 db)

Mitől bio tej a biotej?

Legjobb válasz: Ráadásul nem kezelik az állatot preventív antibiotikumokkal, hormonokkal, szintetikus vitaminokkal, melyek lebomlási maradékai a tejben mind megtalálhatóak

Ráadásul nem kezelik az állatot preventív antibiotikumokkal, hormonokkal, szintetikus vitaminokkal, melyek lebomlási maradékai a tejben mind megtalálhatóak
Nnna! Ettõl is bio, hogy nem ott legel. Zárttechnológiás tartásnak hívják, a legelõ és a takarmány is vegyszermentes.
+ még nem kap a tehén PL: antibiotikumot
A levegõben mindíg vannak az egészségre káros anyagok, és azt oda viszi a szél, ahová akarja-ebben igazad van! De a környezetünkben (egy inkubátort, vagy mûtõt stb)leszámítva semmi nem STERIL! Különbséget kell tenni egészséges "bio" élelmiszerek és csíramentes élelmiszerek között. Vannak szennyezettségi határértékek, amik ezt szabványban rögzítik, de nem ez a lényeg. Baktériumok, gombák minden élelmiszerben vannak, ezek egy része hasznos, nélkülük nem mûködne a tápcsatornánk (emésztésünk). a lényeg szerintem, hogy olyan vegyszermaradékokat ne kajáljunk meg, amivel a szervezetünk nem tud mit kezdeni. Szerintem ez a "bio". Üdv.
Szerintem attól, hogy a tehént ami adta a tejet csakis bio-takarmánnyal táplálták egész élete során, így a tejbe sem kerültek bele vegyszerek ill. nem természetes anyagok.
A szél nem visz oda permetet, mert nincs az a gazdálkodó aki szélben permetezne.
ja ezt már írták bocsika :)
attol bio, hogy ráirják, és 3* anyniért eladják, mert a sok idióta meg is vezsi, mikor ez sem látott még tehéntejet, ugyanugy mint a "nembio" dobozos, tartositott tej.
A kérdező hozzászólása: De pont azt akarom mondani ez nem létezik. A szélnek nem mondhatod arra ne fújja a szennyezõdéseket.
A kérdező hozzászólása: S amit a legelõn legel tuti bio?? Mert mi van a szomszédos permetezett földekkel amit ált géprõl permeteznek? És a mûtrágya?
Erre a kérdésre a válaszom az , hogy azt az állatot amibõl (amitõl) származik mint ebben az esetben a tehén.Csak és kizárólag takaránnyal etetik semmi tabletta sem vegyszer, csak a tiszta takarmány.
A kérdező hozzászólása: Utolsó és mi van azzal a tehénnel amelyik legel?
Pár apróságot hozzáfûznék :) Nekem papám sosem szerette a permetezést, se a vitaminokat. A teheneknek saját maga kaszálta a lucernát meg szénát, az almát nem permetezte, stb. Én ezeken nõttem fel, mármint, nálunk a túrót, vajat meg hasonlókat mamámék készítették el, ha akartam paradicsomot a kenyér mellé, kimentem a kertbe érte - persze csak ha szezonja volt :) Mindig csináltak kompótokat, kovászos uborkát, savanyítottak káposztát... Hagyományos módszerekkel mindezt. Ha úgy vesszük, ez bio, valamilyen szinten. Viszont, nagyim vesekezelésre jár, és egyik barátnõje mesélte, hogy a fia nem tartja be a bioélelmiszerekre vonatkozó szabályokat, de eladja jó pénzért. Szerintem semmire ne mondjuk, hogy tuti bio :)
A bio tej valójában nem is bio tej, hisz az állat egy csomó benzingõzt és mûszerzsírt is lélegez/eszik. Hisz ezeket az állatokat gép eteti!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A McDonald's-os sültkrumpli igazi krumpliból van, vagy valami pépes bigyóból? Ezt eddig még nem tudtam eldönteni.

21

Tudtok Szentendre környékén jó, de olcsó cukrászdát, ahol finom a torta?

2

A Starbucksban elfogadják a szépkártyát vagy bármi ilyesmit?

2

Kóstoltad már a Jono Yogot? Hogy ízlett? Mennyibe került?

Budadapesten nemrég nyílt az Árkádban egy fagyasztott joghurtos hely,és kíváncsi vagyok mi mások véleménye róla. Előre is köszönöm a válaszokat.

3

Milyen jó receptgyűjtő program van a Chicken Pingen kívül?

2

Mennyire éltek egészségtudatosan? Mennyire vagytok birtokában az egészség megőrzéséhez szükséges információknak?

Hogy néz ki nálatok egy heti menü? Miket vásároltok és hol? Milyen időközönként esztek?
Kérlek, minél többen válaszoljatok, ugyanis egy kutatáshoz lenne szükségem a segítségetekre. A hasznos válaszokat előre is köszönöm. :)

1

Milyen ételpároló gépet használsz? Megérte megvenni?

0

2006-ban vásárolt, fóliából soha ki nem bontott teafű még jó?

Most találtam meg a teákat, amiket Angliából hoztam, felbontottam, jó illatuk van, nem látok rajtuk semmi furcsát.

8

Szerintetek, lehet ilyet kapni Magyarországban?

http://www.youtube.com/watch?v=j1f1u_XUlxA
nagyon szeretnék ilyet :))

2

Hogyan tudnék gyorsan hízni?

Szeretnék nagyobb darab gyerek lenni ezért szeretnék kicsit meg hízni most 51 kiló vagyok és 175 cm és 10-15 kilót szeretnék még magamra felszedni milyen ételt egyek naponta hányszor és hasonló tanácsokra lennék kíváncsi.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!