Találatok a következő kifejezésre: Mitől bio a biotej (1 db)

Mitől bio tej a biotej?

Legjobb válasz: Ráadásul nem kezelik az állatot preventív antibiotikumokkal, hormonokkal, szintetikus vitaminokkal, melyek lebomlási maradékai a tejben mind megtalálhatóak

Ráadásul nem kezelik az állatot preventív antibiotikumokkal, hormonokkal, szintetikus vitaminokkal, melyek lebomlási maradékai a tejben mind megtalálhatóak
Nnna! Ettõl is bio, hogy nem ott legel. Zárttechnológiás tartásnak hívják, a legelõ és a takarmány is vegyszermentes.
+ még nem kap a tehén PL: antibiotikumot
A levegõben mindíg vannak az egészségre káros anyagok, és azt oda viszi a szél, ahová akarja-ebben igazad van! De a környezetünkben (egy inkubátort, vagy mûtõt stb)leszámítva semmi nem STERIL! Különbséget kell tenni egészséges "bio" élelmiszerek és csíramentes élelmiszerek között. Vannak szennyezettségi határértékek, amik ezt szabványban rögzítik, de nem ez a lényeg. Baktériumok, gombák minden élelmiszerben vannak, ezek egy része hasznos, nélkülük nem mûködne a tápcsatornánk (emésztésünk). a lényeg szerintem, hogy olyan vegyszermaradékokat ne kajáljunk meg, amivel a szervezetünk nem tud mit kezdeni. Szerintem ez a "bio". Üdv.
Szerintem attól, hogy a tehént ami adta a tejet csakis bio-takarmánnyal táplálták egész élete során, így a tejbe sem kerültek bele vegyszerek ill. nem természetes anyagok.
A szél nem visz oda permetet, mert nincs az a gazdálkodó aki szélben permetezne.
ja ezt már írták bocsika :)
attol bio, hogy ráirják, és 3* anyniért eladják, mert a sok idióta meg is vezsi, mikor ez sem látott még tehéntejet, ugyanugy mint a "nembio" dobozos, tartositott tej.
A kérdező hozzászólása: De pont azt akarom mondani ez nem létezik. A szélnek nem mondhatod arra ne fújja a szennyezõdéseket.
A kérdező hozzászólása: S amit a legelõn legel tuti bio?? Mert mi van a szomszédos permetezett földekkel amit ált géprõl permeteznek? És a mûtrágya?
Erre a kérdésre a válaszom az , hogy azt az állatot amibõl (amitõl) származik mint ebben az esetben a tehén.Csak és kizárólag takaránnyal etetik semmi tabletta sem vegyszer, csak a tiszta takarmány.
A kérdező hozzászólása: Utolsó és mi van azzal a tehénnel amelyik legel?
Pár apróságot hozzáfûznék :) Nekem papám sosem szerette a permetezést, se a vitaminokat. A teheneknek saját maga kaszálta a lucernát meg szénát, az almát nem permetezte, stb. Én ezeken nõttem fel, mármint, nálunk a túrót, vajat meg hasonlókat mamámék készítették el, ha akartam paradicsomot a kenyér mellé, kimentem a kertbe érte - persze csak ha szezonja volt :) Mindig csináltak kompótokat, kovászos uborkát, savanyítottak káposztát... Hagyományos módszerekkel mindezt. Ha úgy vesszük, ez bio, valamilyen szinten. Viszont, nagyim vesekezelésre jár, és egyik barátnõje mesélte, hogy a fia nem tartja be a bioélelmiszerekre vonatkozó szabályokat, de eladja jó pénzért. Szerintem semmire ne mondjuk, hogy tuti bio :)
A bio tej valójában nem is bio tej, hisz az állat egy csomó benzingõzt és mûszerzsírt is lélegez/eszik. Hisz ezeket az állatokat gép eteti!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A főtt tarisznyarák mely részei fogyaszthatók? A lábai ollói igen?

1

Tejföl édességben? !

Az a helyzet, hogy szeretnék valami desszertszerűt csinálni, keksszel, lekvárral, valami lightos, fincsi és hűs dolgot, ami kefirrel, natúr joghurttal volna jó, de egyik sincs itthon, csak tejföl. Szerintetek pótolhatnám a tejföllel a kefirt egy édes desszertben? Ha igen, hogyan? Cukrot tegyek bele? Az furcsa lenne kicsit. Vagy keverjek bele valamit?

3

A főtt tészta tényleg nem fogyasztható már másnap sem?

7

Válogatós vagy? /ételek terén/

Én szinte mindent megeszek, elég kevés olyan étel van, amit ne szeretnék. A nagyon zsíros, gumis, mócsingos ételeket nem szeretem, mint a szalonna (bár annak a húsos részét szeretem), néhány hús (pl. zsíros párizsik, bármilyen zsíros hús), a kocsonyát sem szeretem. Ezen kívül még eszembe jutott a lecsó, a kovászos uborka. Amit pedig nem szeretek, de megeszek, az a natúr joghurt, kefír, majonéz és a tökfőzelék. Biztos van egy-két dolog, amit kihagytam, de ezeken kívül szinte mindent szeretek.

10

Mennyiba kerül most egy sajtburger a mekibe? Szigetszentmiklós vagy Szolnok érdekelne főképp, ha van a Mekik között árban különbség.

5

Rettegek, hogy tönkreteszem magam. Mit tegyek?

Össze-vissza eszek és az is ilyen chips ,mert nincs otthon más:( Mit tegyek?

4

Ki hogyan rakja el télire a meggyet?

5

Milyen ételetől indulna meg az emésztésem?

Szóval úgy érzem mintha majd befosnék fáj a hasam mit tegyek?

4

Hogyan tudnám csökkenteni a cukorbevitelt?

tudom, csoki, cukor üditők, stb kilőve, de magukba a kajákba is van cukor. mit egyek h kevesebb cukrot vigyek be a szervezetembe?

6

Melyik Cheetos a kedvencetek?

melyik a legfinomabb , melyiket érdemes megvenni ?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!