Találatok a következő kifejezésre: Mitől bio a biotej (1 db)

Mitől bio tej a biotej?

Legjobb válasz: Ráadásul nem kezelik az állatot preventív antibiotikumokkal, hormonokkal, szintetikus vitaminokkal, melyek lebomlási maradékai a tejben mind megtalálhatóak

Ráadásul nem kezelik az állatot preventív antibiotikumokkal, hormonokkal, szintetikus vitaminokkal, melyek lebomlási maradékai a tejben mind megtalálhatóak
Nnna! Ettõl is bio, hogy nem ott legel. Zárttechnológiás tartásnak hívják, a legelõ és a takarmány is vegyszermentes.
+ még nem kap a tehén PL: antibiotikumot
A levegõben mindíg vannak az egészségre káros anyagok, és azt oda viszi a szél, ahová akarja-ebben igazad van! De a környezetünkben (egy inkubátort, vagy mûtõt stb)leszámítva semmi nem STERIL! Különbséget kell tenni egészséges "bio" élelmiszerek és csíramentes élelmiszerek között. Vannak szennyezettségi határértékek, amik ezt szabványban rögzítik, de nem ez a lényeg. Baktériumok, gombák minden élelmiszerben vannak, ezek egy része hasznos, nélkülük nem mûködne a tápcsatornánk (emésztésünk). a lényeg szerintem, hogy olyan vegyszermaradékokat ne kajáljunk meg, amivel a szervezetünk nem tud mit kezdeni. Szerintem ez a "bio". Üdv.
Szerintem attól, hogy a tehént ami adta a tejet csakis bio-takarmánnyal táplálták egész élete során, így a tejbe sem kerültek bele vegyszerek ill. nem természetes anyagok.
A szél nem visz oda permetet, mert nincs az a gazdálkodó aki szélben permetezne.
ja ezt már írták bocsika :)
attol bio, hogy ráirják, és 3* anyniért eladják, mert a sok idióta meg is vezsi, mikor ez sem látott még tehéntejet, ugyanugy mint a "nembio" dobozos, tartositott tej.
A kérdező hozzászólása: De pont azt akarom mondani ez nem létezik. A szélnek nem mondhatod arra ne fújja a szennyezõdéseket.
A kérdező hozzászólása: S amit a legelõn legel tuti bio?? Mert mi van a szomszédos permetezett földekkel amit ált géprõl permeteznek? És a mûtrágya?
Erre a kérdésre a válaszom az , hogy azt az állatot amibõl (amitõl) származik mint ebben az esetben a tehén.Csak és kizárólag takaránnyal etetik semmi tabletta sem vegyszer, csak a tiszta takarmány.
A kérdező hozzászólása: Utolsó és mi van azzal a tehénnel amelyik legel?
Pár apróságot hozzáfûznék :) Nekem papám sosem szerette a permetezést, se a vitaminokat. A teheneknek saját maga kaszálta a lucernát meg szénát, az almát nem permetezte, stb. Én ezeken nõttem fel, mármint, nálunk a túrót, vajat meg hasonlókat mamámék készítették el, ha akartam paradicsomot a kenyér mellé, kimentem a kertbe érte - persze csak ha szezonja volt :) Mindig csináltak kompótokat, kovászos uborkát, savanyítottak káposztát... Hagyományos módszerekkel mindezt. Ha úgy vesszük, ez bio, valamilyen szinten. Viszont, nagyim vesekezelésre jár, és egyik barátnõje mesélte, hogy a fia nem tartja be a bioélelmiszerekre vonatkozó szabályokat, de eladja jó pénzért. Szerintem semmire ne mondjuk, hogy tuti bio :)
A bio tej valójában nem is bio tej, hisz az állat egy csomó benzingõzt és mûszerzsírt is lélegez/eszik. Hisz ezeket az állatokat gép eteti!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Londonban (Angliában) milyen ételszokásai vannak az embereknek?

Úgy értem,hogy mit szoktak enni reggelire,mit szoktak enni csomagolt ebédként(ez hideg),és vacsorára?
Normális válaszokat szeretnék:)

8

Hogy lehet a Coca-colanál egyedi feliratú üdítőt kérni?

Itt nem a nevekre gondolok, hanem valami más feliratot szeretnék csináltatni.

3

Diétába krémtúró mennyire durva?

1

Aloe Vera gélt (italt) hol lehet kapni?

Most nem az FLP-sre gondolok, hanem bármi másra, ami boltban, azonnal be lehet szerezni, nem interneten.
Konkrét helyeket szeretnék tudni Budapesten, bioboltok, ilyesmi

3

Hol lehet venni 10-es gyümölcsösrekeszt?

Hol és mennyiért?

5

Mennyire égö egy vendegnek felszolgalt etelen egy nagy feher legy pete?

Vendegek jottek hozzank, en pedig melegitettem nekik rantott hust amit tegnap keszitettem. Egyszer csak latom hogy felall az eggyik es elkezd kopkodni a kukaba... Egy nagy feher legypete volt a huson. Azthittem el sullyedek szegyenembe!!!!!! :((((( Raadasul ez egy amugy is finnyas illeto volt... Most tuti h ezzel fog cikizni amig elek....De gondolom ilyesmi elofordulhat, ( meg eshet)... Vagy nem??? Ooohhh istenem annyira szegyenlem magam!

14

Milyen lett a torta? én csináltam kepfeltoltes.hu/view/130625/torta_www.kepfeltoltes.hu_. Jpg

7

Mi alapján kell az ételeket párosítani? (pl. :borsóleveshez milyen második illik)

Most tanulok főzni, és nem nagyon tudom eldönteni, hogy mihez, mi illik.

7

Hol tudnék rendelni hőálló, műanyag, üdítős palackot?

Olyasmire gondolok, mint például a Kubus sportkupakkal ellátott műanyag palack, vagy a Figo Ice teás flakon.

0

Mennyi rizst és csirkemellet egyek egy nap?

Mert edzek és reggel délben vagy este egyek és mennyit.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!