Találatok a következő kifejezésre: Mitől bio a biotej (1 db)

Mitől bio tej a biotej?

Legjobb válasz: Ráadásul nem kezelik az állatot preventív antibiotikumokkal, hormonokkal, szintetikus vitaminokkal, melyek lebomlási maradékai a tejben mind megtalálhatóak

Ráadásul nem kezelik az állatot preventív antibiotikumokkal, hormonokkal, szintetikus vitaminokkal, melyek lebomlási maradékai a tejben mind megtalálhatóak
Nnna! Ettõl is bio, hogy nem ott legel. Zárttechnológiás tartásnak hívják, a legelõ és a takarmány is vegyszermentes.
+ még nem kap a tehén PL: antibiotikumot
A levegõben mindíg vannak az egészségre káros anyagok, és azt oda viszi a szél, ahová akarja-ebben igazad van! De a környezetünkben (egy inkubátort, vagy mûtõt stb)leszámítva semmi nem STERIL! Különbséget kell tenni egészséges "bio" élelmiszerek és csíramentes élelmiszerek között. Vannak szennyezettségi határértékek, amik ezt szabványban rögzítik, de nem ez a lényeg. Baktériumok, gombák minden élelmiszerben vannak, ezek egy része hasznos, nélkülük nem mûködne a tápcsatornánk (emésztésünk). a lényeg szerintem, hogy olyan vegyszermaradékokat ne kajáljunk meg, amivel a szervezetünk nem tud mit kezdeni. Szerintem ez a "bio". Üdv.
Szerintem attól, hogy a tehént ami adta a tejet csakis bio-takarmánnyal táplálták egész élete során, így a tejbe sem kerültek bele vegyszerek ill. nem természetes anyagok.
A szél nem visz oda permetet, mert nincs az a gazdálkodó aki szélben permetezne.
ja ezt már írták bocsika :)
attol bio, hogy ráirják, és 3* anyniért eladják, mert a sok idióta meg is vezsi, mikor ez sem látott még tehéntejet, ugyanugy mint a "nembio" dobozos, tartositott tej.
A kérdező hozzászólása: De pont azt akarom mondani ez nem létezik. A szélnek nem mondhatod arra ne fújja a szennyezõdéseket.
A kérdező hozzászólása: S amit a legelõn legel tuti bio?? Mert mi van a szomszédos permetezett földekkel amit ált géprõl permeteznek? És a mûtrágya?
Erre a kérdésre a válaszom az , hogy azt az állatot amibõl (amitõl) származik mint ebben az esetben a tehén.Csak és kizárólag takaránnyal etetik semmi tabletta sem vegyszer, csak a tiszta takarmány.
A kérdező hozzászólása: Utolsó és mi van azzal a tehénnel amelyik legel?
Pár apróságot hozzáfûznék :) Nekem papám sosem szerette a permetezést, se a vitaminokat. A teheneknek saját maga kaszálta a lucernát meg szénát, az almát nem permetezte, stb. Én ezeken nõttem fel, mármint, nálunk a túrót, vajat meg hasonlókat mamámék készítették el, ha akartam paradicsomot a kenyér mellé, kimentem a kertbe érte - persze csak ha szezonja volt :) Mindig csináltak kompótokat, kovászos uborkát, savanyítottak káposztát... Hagyományos módszerekkel mindezt. Ha úgy vesszük, ez bio, valamilyen szinten. Viszont, nagyim vesekezelésre jár, és egyik barátnõje mesélte, hogy a fia nem tartja be a bioélelmiszerekre vonatkozó szabályokat, de eladja jó pénzért. Szerintem semmire ne mondjuk, hogy tuti bio :)
A bio tej valójában nem is bio tej, hisz az állat egy csomó benzingõzt és mûszerzsírt is lélegez/eszik. Hisz ezeket az állatokat gép eteti!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ma véletlenül tárva nyitva hagytam a fagyasztó ajtaját úgy 8 percre. Ennyi idő alatt is megromolhattak az ott tárolt ételek?

8

Hány darab CherryQueen bonbont kellene megennem, hogy berúgjak?

...még sosem voltam részeg. :D

3

Miért csak ilyen rövid ideig vannak a limitált kaják, piák?

mire megszeretek valamit ami limitált elfogy és nem árulják többet :/

4

Sir Henry tea hol kapható?

1

Ha reggelire fokhagymás lángost eszek, mit tegyek, hogy utána teljesen eltüntessem a szagot a számból?

3

Miért nem lehet berakni a meleg ételt a hűtőbe?

10

A képen látható szarvasgombából van 3, 5- 4 kg-om. Értékes fajta vagy felesleges erőlködnöm az eladásával?

http://kephost.hu/share-0B6F_51CB46E1.html

2

Londonban (Angliában) milyen ételszokásai vannak az embereknek?

Úgy értem,hogy mit szoktak enni reggelire,mit szoktak enni csomagolt ebédként(ez hideg),és vacsorára?
Normális válaszokat szeretnék:)

8

Hogy lehet a Coca-colanál egyedi feliratú üdítőt kérni?

Itt nem a nevekre gondolok, hanem valami más feliratot szeretnék csináltatni.

3

Diétába krémtúró mennyire durva?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!