Találatok a következő kifejezésre: Mitől barnulunk (15 db)

Mitől barnulnék le? Nem barnulok semmitől :S!

Barna hajam, barna szemem van, elvileg hamar kellene barnulnom, de nem. Soha nem voltam még leégve, barnulni is alig tudok. Mit?l van ez? mit tegyek?

Legjobb válasz: szedj karotin tablettát,az segit.Egy hónapig szedd és közben napozz vagy szolizz.De csak óvatosan,nehogy leégj!

szedj karotin tablettát, az segit.Egy hónapig szedd és közben napozz vagy szolizz.De csak óvatosan, nehogy leégj!
csokicsöves szoli?amugy szolizol?
Ha eleget mászkálsz a szabadan, akkor oké lesz, nekem is ilyen a bõröm.Csak mindíg kend be magad -nem naptejjel-, hanem valami enyhén zsíros testápolóval pl Nivea testápoló tej, száraz-extraszáraz bõrre(sötétkék flakon), és radírozd le hetente 1-max2szer a bõröd.Az elhalt hámsejt nem barnul de akadályozza azt.Én ezt rém egyszerûen kukoricadara és tusfürdõ 1:1 arányban való keverékével oldom meg.Tudom mi van benne+nagyon puha lesz a bõröm.
elsõ vagyok: testápolót ne kenj az arcodra, ha zsirosabb tipusú a bõröd, mert attól csúnyán bedurranhat! Egyébként a bõröd nem lehet hogy nagyon érzékeny, amiatt nem barnul? Le szokott égni?
Aszondja nem égett még le eddíg, velem is ez van.A testápolót testre gondoltam, arcra persze lehet arckrémet. A karotintól nem lesz olyan sárgás?Húgom egy ideig sárgarépás multivitamint ivott, és sárga lett a bõre 2-3 hét után. :)
A kérdező hozzászólása: az idén elõször voltam szoliban, 6 perc, elég erõs, de alig látszott meg a bugyi vonala! nem tom mi van velem :D nem érzékeny a bõröm, kicsit száraz.

Mitol barnult be a frízem oldala? (Tobbi lent. )

8 éves kanca,jo helyrol van Hollandiából,4 hónapja van nálam teljesen feketén érkezett de ahogy elkezdett vedleni,és melegebb lett z ido és sutni a nap elkezdett a hasa és az oldala bebarnulni.

Legjobb válasz: Nyári fekete.

Nyári fekete.
A nyári fekete egy lószín. Ha te úgy tapasztaltad, hogy a naptól világosabb lesz, akkor legyen úgy. Viszont van örök fekete is, ami nem fakul ki, pedig azt is éri a nap, tehát nem a nap hatása a lényeg, hanem az, hogy a lóban megvan-e a "hajlam a világosodásra. Ezért nyári fekete a világosodó ló színe és fekete a nem világosodó ló színe. A kérdezõ lova világosodik, tehát nyári fekete színû.
Akkor azt hogyan magyarázod, hogy ugyanaz a ló nyáron mindig árnyékos karámban fekete maradt, napsütötte karámba meg "bebarnult" ? Tán nem azé mert a nap kiszívta neki ? Hiába nyári fekete ha nem éri nap...
Nem szívja ki a nap színét!! Ha kiszívná, hogy léteznének korom fekete lovak, kinn tartva a karámban, nyáron? Azok immunisak a napsütésre, vagy mi? A pej miért nem világosodik ki, vagy a sárga? Van fekete, meg van nyárifekete. A fekete örökké fekete, a nyárifekete meg nyáron kivilágosodik. Nem tudom, honnan jönnek ezek az információk....
Azt jelenti sokat van a napon és a szabadban, vagyis jól tartod ! :) ne aggódj csak kifakul a szõre, mert a nap kiszívja. Ne legyél sznob hülye , ne zárd be istállóba csak h fekete maradjon (létezik ilyen sõt...)
Jajj válaszolók nem mondjatok olyat, hogy sötétben sötét marad, mert a kérdés értelmi szintjét elnézve (gondolva itt a leégés feltételezésére) a kérdezõ képes lenne rá, hogy bezárva tartsa a lovát, csak, hogy fekete maradjon. Egy lónak sem jó, hogy több mint fél napokat bent legyen az istállóban, õk a legelõre valók, ugyanúgy kell nekik a napfény és a jó levegõ, mint nekünk. Reggel ki vele a szabadba, és amíg világos van simán kint maradhat. Ha megszívja a nap, hát megszívja. Amúgy meg ne vegyen lovat az, akinek még annyi tudása sincs hozzá, hogy a feketék se mindig feketék. Valamennyit szív rajta a nap, de magától is barnul valamennyit, mivel nem minden fríz bogárfekete (az télen nyáron fekete).
na de én azt mondom, hogy a nyári fekete nem csak akkor világosodik ki, ha kihozzák a pincébõl, hanem akkor is, ha a pincében marad. a fríz meg a pincében fekete marad. és a "nem lát napot" nyilván arra vonatkozik, hogy istállóban tartják és nem karámozzák (sajnos a frízeknél ez jellemzõ), a napi munkára kihozzák, vagy akár napi 1-2 órára kirakják karámba, de az nem ugyanaz, mint amikor hajnal 5-tõl este 8-ig áll a tûzõ napon! tehát akkor még egyszer próbálom összefoglalni a nyári fekete és a kifakuló fekete közti különbséget. a nyári fekete a tavaszi vedlés után egy nagyon sötét pej jellegû színû szõrrel áll elõ, míg a fekete, amit a nap szív ki a vedlés elõtti idõszakra világosodik csak ki, tehát a vedlés után tök fekete, de a márciusi nap kiszívja a téli szõrét, a nyári szõre meg augusztus végére vöröses lesz. de ez nem a nyári fekete, mert az már ilyenkor májusban sem fekete!
Tökmindegy, mitõl tartja vagy veszíti el a színét a ló (fõleg, hogy olyan ló nem nagyon van, remélem, amelyik nem lát napfényt), a lónak ettõl még ez a színe. Ha egy pincben tartják 10 évig is nyári fekete, mert ha kihozzák, kivilágosodik.
ne keverjük ide a nyárifekétét! az tök más! egyébként kis infó, a nyárifekete eredetileg nyáriG fekete volt, csak rövidült, az ország egyes részein még most is nyárig feketének hívják. a fríz nem nyárifekete, a nyárifekete ugyanis ha napra nem viszed, csak istállóban van nyáron akkor is kivilágosodik, a fríz pedig istállóban tartva fekete marad, a nap azonban kiszívja.
Már ne haragudj, de hogy hogy van egy ilyen kaliberû lovad, ha ennyire nem értesz a témához? Mondjuk nem kell hozzá 30 év szakmai tapasztalat, csak egy kis józan ész, hogy ne kapj pánikrohamot ha a lovad színét megszívja a nap...Értem én hogy "megteheted", de azt hiszem sosem fogom megérteni az ilyen tulajdonosokat. Válasz: Nem, nem égett le (gondolom ezt akartad írni), ahogy már elõttem írták nyári fekete lovat vettél, aminek téli szõre volt mikor vetted és nem látszott. Nem kell aggódni, ha majd beköszönt az õsz és kezdi növeszteni a szõrt akkor újra tiszta fekete lesz, de addig nemigazán tudsz a színével mit kezdeni.
Olyan lószín, hogy "téli fekete", nincsen. A nyári fekete ló télen fekete, nyáron majdhogynem sötétpej. Nem logikus, de nyári fekete a szín neve.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kifakulás a jelenség neve. Minden Friz ló (beleértve a ritka sárgát is) fekete, ez egy ismert tény. De nem minden fekete egyforma. A Frizek a fekete nagyon sok változatában megjelennek, egészen az igazi kékes-feketétõl az egészen sötét fekete, fekete, vagy pej szinig. Télen annyira nem észrevehetõ, de nyáron, amikor a nap elõbújuk, az egészen sötét fekete friz egészen kivilágosodhat. Ez adódhat az adott friz szõrzetébõl, illetve ha a ló legelõn van tartva, a nap miatt is kifakulhat a szine, illetve a kettõ együttese is adhatja a ló kifakulásának okát. Általában a nap okozta fakulást két dolog kombinációja adja. Ez az izzadság a szõrzeten, és a nyári nap. Néhány lovon a fakulás a sörényen, üstökön és a farok szõrzeten jelentkezik. Ilyenkor szinük vöröses- narancssárgás vagy barna szinûvé változik. A fakulás másik változata, amikor a fakulás a testen jelentkezik (kivéve a lábakat és füleket), ilyenkor a test szine kivilágosodik, illetve majdnem sötét arany-barnás szint kap. Ezeket a hatásokat meg lehet elõzni. Úgy tudjuk nyáron lovaink sötét szinét megõrizni, ha nappal bent tartjuk a lovat, és csak az esti órákban engedjük ki õket. Ha sötét szinû lovainkat árnyékban tartjuk, azzal segithetünk, hogy ne hevüljenek túl a nyár magas hõmérsékleteiben. Néhányan takarót tesznek frizeikre, de ez nem védi a nyakat és a fejet a naptól. Hallottam már olyanról is, hogy léteznek olyan táplálék kiegészitõk, amik segitik megõrizni a sötét szint, de ezeknek rengeteg variációja létezik. Azért azt meg kell emlitenünk, hogy egy kifakult Friz ló egyáltalán nem hiba, és szemlén sem számitják hibának, se nem büntetik. Nagyon sokan hagyják is hogy lovuk szine természetesen kivilágosodjon.
Nem tudsz tenni semmit. A frízek többsége téli fekete, nyáron inkább csokibarnák, mélybarnák.
A kérdező hozzászólása: Na de ennyire?Nem tudok tenni valamit hogy jobban téli fekete legyen?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a kedves válaszokat, bár látom itt elég sokan sznobnak néznek meg hulye lotartónak aki csak azért vett lovat mert megteheti. SOHA NEM ZÁRNÁM BE A LOVAMAT!!!!, csak hogy feket maradjon vagy akármilyen esztétikai okoból.Egész nap a legelon van, nincsenek bokszozva egyáltalán! Azzal eddig is tisztában voltam hogy soha nem lesz ugyanolyan sotétfeket amilyennek hozták.Csak más feket ló is van a lovardában és oket nem szívta ki a nap ennyire ez=rt kérdeztem. Kérlek ne nézzetek alaptalanul sznobnak, felelotlen lótartónak. Koszonom a válaszokat.

Mitől barnulnak a növényeim az akváriumban?

Világítás oké, hemianthus callitrichoides cuba, beckett vízikelyhe és anubias nana. 1hete tápozom őket panzi tablettával. Barnulnak a leveleik, főleg beckett vízikelyhének és a cubának. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Szerintem a tablettás táp kevés. Lehet, hogy a hemianthus callitrichoides cuba co2-t is igényelne, meg olyan is szokott lenni, hogy amelyik növényt szárazon termesztik, az víz alatt ledobja a leveleit és újakat hoz helyette. Macro tápokat olcsóé ki tudsz keverni házilag, micro tápokat meg meg kell venni (erre is van olcsó megoldás, pl fitohorm mikromax). De majd szerintem kapni fogsz itt tudományosabb választ is, én annyira még nem merültem bele az akváriumba.. :D

Szerintem a tablettás táp kevés. Lehet, hogy a hemianthus callitrichoides cuba co2-t is igényelne, meg olyan is szokott lenni, hogy amelyik növényt szárazon termesztik, az víz alatt ledobja a leveleit és újakat hoz helyette. Macro tápokat olcsóé ki tudsz keverni házilag, micro tápokat meg meg kell venni (erre is van olcsó megoldás, pl fitohorm mikromax). De majd szerintem kapni fogsz itt tudományosabb választ is, én annyira még nem merültem bele az akváriumba.. :D
Áh, a cuba nekem csak a víz fölött maradt meg így: http://elektrohost.hu/wera/sajat/hydrocortyle/16.jpg Folyt rá a víz felülrõl: http://elektrohost.hu/wera/sajat/hydrocortyle/11.jpg pl egy vízpumpát felvezetsz egy csõvel egy kiálló vasfa tetejére és oda rárakod. Ha 15 centirõl világítod egy 20 Wattos kompakt izzóval, akkor benövi a kõ tetejét. Ne legyenek víz alatt a levelei. http://elektrohost.hu/wera/sajat/hydrocortyle/13.jpg Alul a vízben megmarad a hemianthus micranthemoides (az a hosszabb fajta HC), de a cuba nem. Ha beraktam vízbe ott mindig egybõl barnult.
nem jelennek meg a képek, na akkor mutatom így http://elektrohost.hu/wera/sajat/hydrocortyle/
na mindegy, egyiket felraktam képfeltöltésre is, szal tetején van a cuba http://kepfeltoltes.hu/130711/94678586811_www.kepfeltoltes.h..


Mitől barnulnak be a begyógyult sebek?

Legtöbb embernek kifehéredik az a terület a bőrén, nekem bebarnul, mit lehet tenni elene? és mitől van?

Legjobb válasz: van akinek így gyógyul, illetve lehet hogy sokat napoztál (sebeket TILOS napoztatni) pigmentfolthalványító krémeket keress, illetve vannak akiknek beválik a neogranormon/sudocrem, de ezek nem csodaszerek és elég zsírosak, okozhatnak pattanást, stb.

van akinek így gyógyul, illetve lehet hogy sokat napoztál (sebeket TILOS napoztatni) pigmentfolthalványító krémeket keress, illetve vannak akiknek beválik a neogranormon/sudocrem, de ezek nem csodaszerek és elég zsírosak, okozhatnak pattanást, stb.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok az a napozós tipus, 17 éves vagyok.

Mitől barnult meg a vodkában a bodzavirág?

Bodzalik?rt akartam csinálni, de a virág bebarnult, mint amikor sokáig áll a virág a vázában. A szaga is fura lett. Száraz id?ben szedtem a virágot.

Legjobb válasz: Bodzalikõrt nem lehet csinálni mert az alkohollal reakcióba lép és nem jóízû vegyület képzõdik.Bodzavirágból vagy bogyóból cukros szörpöt lehet csinálni.

Bodzalikõrt nem lehet csinálni mert az alkohollal reakcióba lép és nem jóízû vegyület képzõdik.Bodzavirágból vagy bogyóból cukros szörpöt lehet csinálni.
Hogyne lehetne csinálni, de házilag a virágából elõre szokták elkészíteni a szörpöt, és utólag keverik a szeszhez. Pl így: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=68305100&t=9048646 Közvetlenül likõrt vagy a bogyójából szoktak, vagy a virágból úgy, hogy áztatás után le is párolják. A St. Germain például bodzaviráglikõr.
A kérdező hozzászólása: http://www.egycsipet.hu/2012/05/bodzalikor-bodzaviragbol.html Ezt szerettem volna kipróbálni, de igazatok lehet és tényleg a szörphöz kellett volna vodkát önteni.

Mitől barnult be a kutyusom orra?

Van egy Bishon havanese kutyusom,4 éves lesz májusban.Fajtiszta,törzskönyves..stb... kisebb korában tiszta fekete volt neki az orra,de mostanában kezd barnulni...mi lehet ennek az oka? betegség? ha az mit?l lehet? mindig van el?tte friss víz és kap enni is.

Legjobb válasz: Váltóorrnak hívják . A téli fényhiány miatt kevesebb pigment termelõdik. Sima pigment gond csak. Baja nem lesz belõle. Tenyésztõnek viszont az ilyenre figyelnie illik.

Váltóorrnak hívják . A téli fényhiány miatt kevesebb pigment termelõdik. Sima pigment gond csak. Baja nem lesz belõle. Tenyésztõnek viszont az ilyenre figyelnie illik.
Az én kutyám amikor kicsi volt fehér volt az orra most meg már fekete aztán nem tom h milyen színû lesz mert még 1éves. Nem tudom h miért változnak a kutyáknak az orruk színe.
Hallottam olyat, hogy a fûtéstõl könnyebben megtelepszenek ilyenkor télen a gombák az orron. Nálunk is bebarnul téle mindkét kutya orra. Szoktam kenni kék kenõccsel, de leginkább tavaszra elmúlik.

Mitől barnult/száradt le a vitorlavirágom virága?

Legjobb válasz: elnyílt semmi sem tart örökké, de ne bánkódj! ha jól érzi magát ott ahol van hipp-hjopp hoz újat :)

elnyílt semmi sem tart örökké, de ne bánkódj! ha jól érzi magát ott ahol van hipp-hjopp hoz újat :)

MItől barnult be a 9 hónapos mopszom hasa?

9 hónapos mopszomnak eddig szép rózsaszín volt a hasa. Kebbt volt vidéken, és ott marhahúsos tápot evett, és hát útán bebarnult a hasa. MIt?l lehet?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy ez a normális színe, és csak babakorában volt rózsaszín?

Nem lehet, hogy ez a normális színe, és csak babakorában volt rózsaszín?
Nekünk voltak mopszaink, csivaváink és többnek is bebarnult a hasa.Nekik csak pigmentfoltjaik voltak. Semmi más betegségük nem volt. Esetleg mutasd meg az állatorvosnak, ha ez megnyugtat. Remélem nála is csak ez van!
A kérdező hozzászólása: OK. Köszönöm

Mitől barnult be az akváriumom? (ld. Képek)

Sajnos az akvárium teljes tisztítását követ?en 1 héttel bebarnult az akváriumom. Nem el?ször fordul már el?, ezért jó lenne tudni, mi okozhatja a problémát.

Legjobb válasz: Az a lényeg,hogy elég kicsi legyen a talaj szemcsemérete,hogy a kaja ne essen be a szemcsék közé.Mert ha beesik a harcsád setudja kivenni,a másik,meg hogy a harcsa szeret turkálni a talajban,szoval pláne jobb,hisz fél hegyeket nem tud megforgatni/átturni)Lehte kapni tetõt,beépitett lámpával,akváriumi használatra,vagy ilyen álványos lámpát az aksi fölé,egy olyan nem árthat,és a legjobb lenne ha redes akv.világítás 11-12 órán át menne.Nálam 10tõl este 9 ig megy.(igõkapcsoló sokat segíthet a dolgunkon:))

Az a lényeg, hogy elég kicsi legyen a talaj szemcsemérete, hogy a kaja ne essen be a szemcsék közé.Mert ha beesik a harcsád setudja kivenni, a másik, meg hogy a harcsa szeret turkálni a talajban, szoval pláne jobb, hisz fél hegyeket nem tud megforgatni/átturni)Lehte kapni tetõt, beépitett lámpával, akváriumi használatra, vagy ilyen álványos lámpát az aksi fölé, egy olyan nem árthat, és a legjobb lenne ha redes akv.világítás 11-12 órán át menne.Nálam 10tõl este 9 ig megy.(igõkapcsoló sokat segíthet a dolgunkon:) )
Azért ezekbõl a szép kövekbõl, tehetsz az apró tetejére párat dekorációnak, csak elõtte keféld le róla az algát.Jó csomó kosz lehetett alatta. Ez elõbb utóbb, betegséghez vezetett volna.Hetente cseréld le a víz 20%- át azonos hõfokú klórtalanított vízre.Talán az új helyén jobbak a fényviszonyok.A többi teendõt, már leírták az elõttem válaszolók.Jó munkát SN.
Az fix, hogy az akváriumot nem tesszük ablak mellé...A másik az viszont, hogy az abaknál a tulzott fény lenne a baj, tehát zöld, és nem barna alga lenne.A hasmenéses szöveg, csak hülyeség volt, hülyéskedik ez a valaki.Szoval tedd át máshova az aksit, ha jol láttam mû növény van benne.Jó lenne ha igazi lenne, és azt tápolnád, Co2+aquaplanttal.Az aksidba én hínárt és jávamohát ajánlanék.És nem árthat egy normál világítás, ami nem egy egyszerü villanykörte, hanem akvarisztikai célú fénycsõ.Üdv Lucky
Jah, és lecserélnéém a talajt is, mert a kaja, az ilyen nagyszemü talaj közé beesik, és ott rohad meg, az is gond.Egy 2-3mm nagyságú követ talajt tennék bele.Ahogy látom, nem tul nagy az aksi, szoval nem kell bele tul sok kg talaj.szia.
A kérdező hozzászólása: De sajnos nem egy hete barna az aksim :S Hanem már kb 2-3 hete is! Most kipróbáltam az említett tanácsokat, remélem javulni fog a helyzet :)
Amugy az élõ növény, Fontos, és milliószor szebb is mint a mû.Javítski, ha nem mûnövény:) Ne papoljak itt miközben élõ növény:) .És valóban jó lenne ha tényleges baktériumkúltúra lenne az aksiban, de egyenlõre ezt ldjuk meg...Szoval kõ és helycsere, növény, stb.És algakaparásra, ha nem zavar hogy be kell nyulkálni, akkor mosogatószivacs dörzsi része lehozza az algát, de a halakat kevésbé stresszelnéd a mágneses algakaparóval.Nem egy nagy drágaság...Megéri.Szia;Lucky.Jó munkát, és majd egy hónap mulva kb, vagy 2 hét mulva, írd már meg légyszi hogy mi lett(ide ha íod, akkor okés, majd viszsanézek:) Kiványcsi vagyok.Szia
A kérdező hozzászólása: Ok! Bár igazad van, mûnövény, mivel kis kavicsos a talaj, így még nem tudtam élõnövényt betenni. Egyelõre marad a mûnövény, aztán meglátjuk mi lesz :) 2 hét múlva írok, hogy van-e alga, vagy nincs :)
Nem akarok itt okoskodni neked, de a növény is segítene a problémán, és a Co2 a növénynek.De meglátjuk:) Sok sikert.
neked még sose volt hasmenésed?
Mindhárom hozzászóló (SN, Lucky, G) válasza tele van életszagú tapasztalatokkal. Fogadd meg a tanácsokat, még ha itt-ott ellentmondónak is látszanak. Az akváriumod 'élni akar' de egyelõre nem vmi szemnek tetszetõs módon teszi... Kicsi az akvárium, lehet, hogy kicsit túl is etetsz, teljes tisztításokkal, algaölõkkel ellehetetleníted a 'természetes' baktériumkultúra kialakulását, nincs növényzet ami konkurenciát jelentene a barna algáknak, stb. Megteszed a talajcserével, világítással, akváriumáthelyezéssel kapcsolatos tanácsokat, betartod a heti részleges vízcserét, beszerzel néhány élõ növényt és vársz... hamarosan tetszetõsebbre változik az egész. Az algaölõ egyébként nem rossz találmány de vedd észre, hogy az etetõanyag-maradványokból, az ürülékbõl és mikroorganizmusok anyagcseretermékeibõl felhalmozódó anyagokra mindenképp 'jelentkezni' fognak növényi 'felhasználók', ami élõnövény hiányában alga lehet csak, azokat irtani csak akkor értelmes, ha van más, ami egyúttal 'eleszi' elõlük a tápanyagokat (növény). Az meg, hogy a fény ellenére a barnaalga az uralkodó, sztem átmeneti, teljes tisztítás után a leggyorsabban megjelenõ hatalmasodhat el, idõvel kiszorítaná a zöld, de az sem megoldás, mindenképp szerezz be növényt. nemTom
N, ez egy szép összefoglalása volt a mondanivalónknak, így hármunknak, ezt mi se mondhattuk volna szebben ugyhiszem, és maximálisan mindennel egyetértek.Fogadd meg:) Sziasztok Lucky
A kérdező hozzászólása: Nos úgy tûnik az áthelyezés egyelõre sikerrel járt, 3 hete nincs alga! Eddig minden ok! Köszönöm a tanácsokat! :)
Csak így tovább.SN.
A válasz benne van az elsõ mondatodban: "Sajnos az akvárium teljes tisztítását követõen 1 héttel bebarnult az akváriumom." A teljes tisztítás miatt nincs megfelelõ baktárium-állomány az akváriumodban. Ennek a barnásodásnak semmi köze sincs a fényhez. 3-4 hét múlva javulni fog a helyzet. A szokásos karbantartáson kívül (heti 30%-os vízcsere, mulm leszívás, szûrõ tisztítás) semmit sem kell tenned. G.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a tanácsokat! Mollym ugyan nincs, csak egy Betta, kér lazac és a harcsa. Meglátom most hogy mi lesz itt az új helyen, remélem tényleg kevesebb lesz az alga. Nagyon köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Ezt most nem értem... Mire érted ezt? Van szûrõ az aksiban, normál fel van szerelve mindennel, ez nem lehet gond.
vegyél csigákat :)
Az lehet a baj, hogy az ablak elõtt van. A természetes fény elõsegti az algák szaporodását. Mekkora az aksi? Át tudod rakni máshová?? Remélem asegíthetem!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat! Van még egy hely, ma kitakarítom, átteszem oda, és meglátjuk, oda kevesebb fény jut. A talajjal kapcsolatban pedig, van egy kisebb szemû kavicsos csomagom, megpróbálom azt, hátha onnan jobban ki tudja szedegetni a kaját a páncélos harcsám. Nem nagy az aksi, 30 literes.
A kérdező hozzászólása: No megtettem, amit lehetett. Este bekerülnek a halak, mert tettem vele vízelõkészítõt. A vízcserés tanácsot megfogadom, cserélni fogom, de hogyan tudom klórtalanítani elõre a cserének szánt vizet?
Állni hagyod, fél napig valamiben.Vagy veszel klórtalanító folyadékot és az pár perc után használható.Milyen vízelõkészítõt használsz?Az nem tartalmaz klórtalanítót?SN.
A kérdező hozzászólása: AquaSafe-et használok, megnéztem, tényleg van benne, köszi a tippet! És az nem gond, ha langyos csapvizet teszek az aksiba ezzel a szerrel kiegészítve? Vagy maradjon inkább hideg, a melegítõ úgyis hamar hasonló fokra melegíti?
Lehet hideg is, de télen inkább langyos legyen, úgy láttam van mollyd, azok hamar megfáznak.Ha van levegõztetõ akkor menjen az is, egy darabig.Kellene venned egy mágneses algakaparót és hetente le kellene pucolni az üveget, a szûrõ hamar kiszívná, nem szabad megvárni, hogy ennyire algás legyen.Bár, ha beáll a fény és lesznek növények, vissza fog szorulni az alga.De azért mindig lesz valamennyi.SN.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Mitől barnult be teljesen a hónom alja? Szinte már fekete, és csak ott.

:)

Legjobb válasz: Ez a terhesség alatti pigmentváltozás, szerintem. Nekem a bimbómon kívül bebarnult a melleim alatt egy vízszintes csíkban, meg a nyakam töve, olyan, mint akit fojtogattak :) Minden jót! Üdv 36 heteske

Ez a terhesség alatti pigmentváltozás, szerintem. Nekem a bimbómon kívül bebarnult a melleim alatt egy vízszintes csíkban, meg a nyakam töve, olyan, mint akit fojtogattak :) Minden jót! Üdv 36 heteske
Szia! Én pont tegnap vettem észre! =) Elég csúnyácska, és a hónaljamtól indul a barnaság a mellem külsö felén megy a mellbimbómig. Hát...remélem majd elmulik!
Na mar azt hittem hogy csak en emlekszem rosszul a honalj szinemre :-) .A mellem fura sotetedesen nem lepodtem meg , de a honaljam is? Vicces valtozasokat okoz a terhesseg :-)))) 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Én csak itt észleltem a barnulást. Háát, elég viccesen néz ki az biztos:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!