Találatok a következő kifejezésre: Mitől alakul herpesz (3 db)

Mitől alakul ki a herpesz?

Régebben mindig az orromon jött ki. Aztán már kb. 1 éve nem. Tegnap viszont jó ízüt ettem és utána nagyon fájt az alsó ajkam alatt. Aztán mára ki is jött a herpesz, de nem a számon, hanem alatta egy kicsit. De az a furcsa, hogy el se kaphattam, mert sehol se voltam.

Legjobb válasz: http://www.vital.hu/themes/sick/herpesz.htm A herpesz egy vírus. Az elsõ fertõzés után nem tûnik el a szervezetbõl, hanem akár évekig nyugvó állapotban lehet, idõnként aktivizálódik és akkor újra megjelennek a tünetek.

http://www.vital.hu/themes/sick/herpesz.htm A herpesz egy vírus. Az elsõ fertõzés után nem tûnik el a szervezetbõl, hanem akár évekig nyugvó állapotban lehet, idõnként aktivizálódik és akkor újra megjelennek a tünetek.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mitől alakul ki herpesz?

Legjobb válasz: Sajnos nálam is elõfordult milliószor. Nagyon kellemetlen! :( Kb 5 éves koromtól 16 éves koromig 2 havonta is volt. :( Sokat szenvedtem. Mindent kipróbáltam...Zoviraxot, patikai kenõcsöt...Aztán Legutóbb nagyon ronda volt. A doktornõ írt tablettákat, ami herpeszre és övsömörre is jó. Hát a nevét sajnos nem tudom már. Most hála Istennek 1,5 éve nem jött ki. Le is kopogom!

Sajnos nálam is elõfordult milliószor. Nagyon kellemetlen! :( Kb 5 éves koromtól 16 éves koromig 2 havonta is volt. :( Sokat szenvedtem. Mindent kipróbáltam...Zoviraxot, patikai kenõcsöt...Aztán Legutóbb nagyon ronda volt. A doktornõ írt tablettákat, ami herpeszre és övsömörre is jó. Hát a nevét sajnos nem tudom már. Most hála Istennek 1, 5 éve nem jött ki. Le is kopogom!
Vírus okozza, mint ahogyan azt az elõttem szólók is elmondták. Rengeteg ember hordozza magában, ám nem mindenkinél jönnek elõ a betegség tünetei. Tehát ha hordozó vagy, és mondjuk valaki a környezetedbõl erre még rá is tesz egy lapáttal a saját vírusaiból, azzal a szervezet már sajnos nem bír megbirkózni, és ronda tüneteket tud produkálni... :o(
Átlagosan negyedévente kiújul Megelõzés ------ A genitális herpesz tüneteinek kiújulását a vírusok újbóli aktiválódása eredményezi a fent említett egyensúly megbomlása miatt. Ennek oka lehet leggyakrabban valamilyen fizikai vagy pszichés stressz, menstruáció, nagyobb betegség lezajlása stb. Átlagosan negyedévente van kiújulás, de ez egyénenként igen változó lehet. Férfiakban gyakoribb, mint nõkben, és a kiújulás gyakorisága az életkor elõre haladtával csökken. A hólyagok általában ugyanott jelentkeznek, de a kiújulások tünetei kevésbé súlyosak, mint az elsõ fertõzés során és kb. egy hét alatt spontán gyógyulnak.
Herpeszvírustól!Elkaphatod mástól sajna elég kellemetlen dolog!!
Mindenkiben van herpesz vírus. Legyengült immunredszerben tud sokszor elõjönni. Azt erõsítsd!!

Mitől alakul ki a valakinek a száján herpesz?

Hogy lehet elkapni?

Legjobb válasz: Az ajakherpeszt a Herpes simplex vírus(HHV1) okozza. Érdekes azonban, hogy a vírussal rengetegen fertõzöttek, azonban számtalan ember egész életében tünetmentes marad, azaz sohasem fog látszani a száján a sebesedés. Sajnos, hogy mitõl alakulnak ki egyeseknél idõnként a tünetek és másoknál miért nem, azt pontosan nem tudjuk. Az azonban biztos, hogy a vírust legkönnyebben a friss váladékkal lehet továbbadni, de sajnos az éppen nem látható (látens) fertõzés is kis eséllyel átvihetõ egyik emberrõl a másikra.

Az ajakherpeszt a Herpes simplex vírus(HHV1) okozza. Érdekes azonban, hogy a vírussal rengetegen fertõzöttek, azonban számtalan ember egész életében tünetmentes marad, azaz sohasem fog látszani a száján a sebesedés. Sajnos, hogy mitõl alakulnak ki egyeseknél idõnként a tünetek és másoknál miért nem, azt pontosan nem tudjuk. Az azonban biztos, hogy a vírust legkönnyebben a friss váladékkal lehet továbbadni, de sajnos az éppen nem látható (látens) fertõzés is kis eséllyel átvihetõ egyik emberrõl a másikra.
ha valakiben mar benne van a virus, tovabbadhatja. Egy baratnomnek, mindentol kijon, ha ideges, ha faradt, mindentol. Mar rengetegszer volt orvosnal, adnak gyogyszert, elmulik, majd ujra visszajon. A multkor kisminkeltek az egyik szalonban es masnap megint kijott rajta a herpesz, , gondolom valaki olyat sminkeltek, akinek herpesze volt.
Szívesen! Igen, az is lehet, hogy attól van. :( Akkor érdemes beszerezni valami kencét rá, akár gyógyszertárban kér, és van választék (az a compeed tapasz nem annyira vált be nekem, inkább a kenõcsök). Ha nála van, és idõben bekeni, ha érzi - egy idõ után az ember már nagyon jól tudja, megismeri, hogy az most herpesz lesz, - nem lesz (annyira) feltûnõ és gyorsabban gyógyul. Kellene egy herpeszgazda klubot létrehozni :oD lennénk egy páran 8D Na minden jót! üdv P.s:ha van még kérdés, írj bátran!
sziasztok! Telvirant szedtem és nekem nem jött ki azóta!lassan 3 éve! A krémek csak külsöleg hatnak, immunerösitöket szedjetek.
bocs hogy leirom, de akinek herpesz van a száján, az orális szexet kerülje, mert megfertözi a másik nem szervét!
Elkaphatod mástól, ha pl iszol, eszel utána, csókolóztál vele, stb. Nem feltétlenül alakul ki azonnal, hordozhatod évekig is. De még attól is kijöhet, ha olyan kaját eszel, amire nagyon-nagyon vágytál. (saját tapasztalat)
A kérdező hozzászólása: Köszi, egyik barátom kapta el, és érdekelte, hogy ez mitõl jöhetett ki neki.Én azt mondtam, hogy szerintem a bulin olyan valaki után ivott a pohárból, aki fertõzött. Köszi még egyszer!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!