Találatok a következő kifejezésre: Mitől alakul a (692 db)

Elvesztettem magam, vagy meg sem találtam? Mitől alakul ki a személyiségzavar, vagy mitől nem alakul ki az a személyiség, akik mi valójában vagyunk?

Az érdekelne, hogy hogy alakul a személyiség, egészségesen, és egészségtelenül. Milyen tényezők befolyásolhatják hogy nem tud kialakulni az akik vagyunk valójában, és elkezdünk felépíteni egy másságot magunkról. Vagyis erőltetjük azt hogy mi mások legyünk, hogy azzal is igazoljuk hogy mi tudjuk kik vagyunk. De az csak álca. Mi van az álca mögött? Mi okozza a szorongást? Az aki valójában van az álca mögött, vagy az a dolog, ami miatt eleve kialakitottuk az álcát? mert még nem lett megoldva? 35 évesen még mindig nem tudom ki vagyok, és nem tudom miért nem tudom ki vagyok, és hogy hogy kéne megtalálnom magamat. borzasztó. segítsetek.

Legjobb válasz: Szerintem olvassál pszichológiát és filozófiát. Akkor csak megtalálod magad. Crescendo blogban olvastam a témához kapcsolatos dolgokat. Pl ott az egzisztencia pszichoterápia nevû könyv biztos érdekes az ott olvasott valamelyik cikk szerint. Akkor talán megfogalmazódik benned a válasz. SZERINTEM meg se találtad magad. Foglalkozzál a kérdéssel, de ne stresszeld magad. De te majd azt tudod 35 évesen. További érdekes téma lehet a tömegpszichológia. Olvastam valahol, hogy 3 alapösztöne van az embernek:önfenntartási-,nemi-,tömeg-ösztön. A személyiség kialakulásában meg tudtommal a neveltetés és a környezet sokat befolyásol. Így aztán a félelem megalkot viselkedési formákat. Mondjuk úgy tudtam ez egy általános köztudott valami. Remélem megfelelt ez a válasz némelyt.

Szerintem olvassál pszichológiát és filozófiát. Akkor csak megtalálod magad. Crescendo blogban olvastam a témához kapcsolatos dolgokat. Pl ott az egzisztencia pszichoterápia nevû könyv biztos érdekes az ott olvasott valamelyik cikk szerint. Akkor talán megfogalmazódik benned a válasz. SZERINTEM meg se találtad magad. Foglalkozzál a kérdéssel, de ne stresszeld magad. De te majd azt tudod 35 évesen. További érdekes téma lehet a tömegpszichológia. Olvastam valahol, hogy 3 alapösztöne van az embernek:önfenntartási-, nemi-, tömeg-ösztön. A személyiség kialakulásában meg tudtommal a neveltetés és a környezet sokat befolyásol. Így aztán a félelem megalkot viselkedési formákat. Mondjuk úgy tudtam ez egy általános köztudott valami. Remélem megfelelt ez a válasz némelyt.

Mitől alakul ki a tehességi cukor? Én elég kevés édességet és cukrot eszek. Persze néha 1-2 kocka csoki lemegy, de azért vigyázok. Sokat olvasok itt erről.

A rosszullétek miatt legtöbbet kekszet ettem, de 1-szer 1-szer ettem pizzát és 1-1 hambit, de leginkább sok zöldséget eszek, f?zelék, leves vagy nyers formában.

Legjobb válasz: Terhességi cukor betegség majd csak a terhesség elõrehaladtával alakul ki, ezért sem nézik ilyen korán! Ha egészségesen, nem túl cukrosan étkezel, akkor nagy esély van rá, hogy neked sem lesz, na de ez sem tuti! Amúgy sokan vannak úgy, hogy nagyon nem vetik meg a csokit, édességet, és nem alakul ki náluk ilyen! Ezt így elõre nem lehet megmondani!

Terhességi cukor betegség majd csak a terhesség elõrehaladtával alakul ki, ezért sem nézik ilyen korán! Ha egészségesen, nem túl cukrosan étkezel, akkor nagy esély van rá, hogy neked sem lesz, na de ez sem tuti! Amúgy sokan vannak úgy, hogy nagyon nem vetik meg a csokit, édességet, és nem alakul ki náluk ilyen! Ezt így elõre nem lehet megmondani!
Ja, amúgy ha magasabb a cukor, mint kellene, akkor szénhidrátdiétára fogják a kismamit! Ha nagyon oda akarsz figyelni arra, hogy véletlen se alakuljon ki nálad, akkor figyelgesd a szénhidrátot!
Nekem a családban van, volt több cukorbeteg. Az elsõ terhességemnél (28 éves voltam), nem alakult ki, most a másodiknál 37 vagyok és igen. A kor elõrehaladtával nagyobb az esély.
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=344 A terhességi, de a rendes cukorbetegség sem az édesség fogyasztástól alakul ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Persze el akarom kerülni, bár eddig nem voltam rá hajlamos. Akkor figyelek a szénhidrátra ahogy eddig, persze amit megkívánok megeszem, csak mértékkel! Mégegyszer Köszi!
Én minden nap ettem csokit a 28.hétig, és az éhgyomori cukrom még így is határérték alatt volt, az evés utáni pedig pontjó. Most 32 hetesen már nem kívánom az édességet.
én minimál szénhidrátot ettem, mégis cukros voltam a terhesség alatt. ezt, ha hajlamos vagy, a hormonok okozzák. diabetológus majd megmondja, milyen (hány g-os) szénhidrát diéta kell, és ennyi.

Mitől alakul ki a kémia, amit sok nő elvár? Mitől függ?

Sok n?nek kell a kémia, azt mondják, de mi váltja ki ezt a kémiát, küls? vagy a kinézet vagy kedvesség vagy egy illat, tör?dés, vagy a Kémia = a tesztoszteronnal teli férfias kisugárzással? (sármos jó pasi)

Legjobb válasz: Leginkább a külsõ számít ebben az esetben szerintem.

Leginkább a külsõ számít ebben az esetben szerintem.
Nap, mint nap szembesülök azzal a ténnyel, hogy számtalan ronda férfi talál magának párt, akikben minden van, csak nem tesztoszteron túlcsordulás.
A kisugárzás nem feltétlenül külsõ. Inkább a belsõ tulajdonságok "tükrözõdése a külsõn". Gondolok itt önbizalomra, magabiztosságra, humorosságra, hogy viselkedik adott szitukban, megtud-e fogni valamivel. Én úgy vagyok vele, hogy akkor a legjobb, ha ránézek és néhány mondat után azt érzem, hogy "ahhh kell nekem". A jelenlegi párommal pont így jártam. :) Volt olyan is, akivel nem volt meg ez az érzés elsõ találkozásoknál, aztán lassan még is kialakult, tehát nem mondanám én sem, hogy csak a külsõ számít. Ez valami olyasmi megmagyarázhatatlan dolog szerintem, ami megint csak mindenkinél más.
Ez szerintem is külsõn alapul leginkább, a külsõ jegyek, amelyek magukban hordozzák a magas tesztoszteronszintet. http://img.izismile.com/img/img3/20101118/640/top_unsexiest_.. http://2.bp.blogspot.com/_e9qvJjbBExE/TPMW0VUR6VI/AAAAAAAABw..
#9 Érdekes, nem tudom hol élsz, de én azzal szembesülök nap mint nap, h egyetlen ronda férfinek sincs párja.
Felénk is a legrondább srácoknak lett elõször barátnõje. Valami olyan dumát le tudtak nyomni, hogy az elképesztõ :D
Azért írják, mert nem lehet megfogalmazni. Nõben is van ilyen, csúnya, mint a bûn, mégis odáig vannak érte.
Én is fiú vagyok, és elképesztõen csalódott is emiatt.
amit kémiának hivnak semi kõze a kémihóz inkáb a pénztálcához alakhoz és õszhanghoz. Ha van elég pénz akor rondáknak is lehet jócsajuk . ha izmos vagy nyúgotan lehetsz paraszt. ha meg csa kedves vagy rá basztál.
Oké, hát én fiú létemre írtam ezt, de szerintem még mindig értelmesebb, mint amit a lányok bírnak válaszolni erre, hogy "hát nem tudom, de olyan uhhh-áhhh-uhhh érzés". Mert ezt fogják, régen én is kérdeztem ezt.
Szerintem kisugárzás, ami leginkább az önbizalmon alapul.
8-as vagyok. Azt még kifelejtettem, hogy ez valahol összefügg az "ideál" témával szerintem. Biztosan nálad is van olyan nõ, aki ha eléd lépne, akkor szétcsúsznál és ha még netán beszélgetni is lehet vele egy jót, akkor éreznéd a szikrákat. Valahogy így vannak ezzel a lányok is.
Darius, nézd már meg, milyen takonypócnak van jó csaja, és utána gyere a tesztoszteron szöveggel.
Kémia = külsõ. Kisugárzás = külsõ.
Ez azok közé tartozik, ami vagy van, vagy nincs, ezzel nem tudsz mit tenni, a természet jól kitalálta a dolgot.De nekünk pasiknak is ugyanez van, ha nincs meg az alapvetõ "állati" vonzalom, halott az egész.
szerintem kisugárzás illetve én mindig úgy voltam vele, hogyha valaki elsõre nem néz ki jól de megismerem és kedves meg stb megszeretem szóval egyántalán nem csak a külsõ
A kérdező hozzászólása: ahha, tehát, akkor tehát egy egyszerû felszínesség, tetszik vagy nem csak a nõk így hívják, mert ez így sokkal bonyolultabbnak összetettebbnek tûnik :d
A párom saját illata. Sok mindenkinek van jó illatú bõre például. De az õ illatától teljesen beindulok. Senkivel nem volt hasonló elõtte, csók közben lehet ezt az illatot érezni leginkább és ahogy korábban valaki írta, ennek hatására beindulnak az "állati ösztönök". Ha értitek, mire gondolok :) Számomra ez a kémia és szerintem semmi köze a külsõhöz vagy a kisugárzáshoz.
A pinakoboldnak már nincs hova húzódnia ezért továbbássa az üregét.
nálam ez akkor fordul elõ, ha nagyon fel vagyok húzva, de mégsem megyek el.bizony, olykor megesik.
pestis. Ezután majd kiesik az a húsdarab onnan
Üszkösödik.
ennyi hülyét egy helyen.. Kedves Kérdezõ! Ez adottság, így születtek azok a lányok. Nem alakul ki semmitõl.

Mitől fáj a hasam alja?

Nyár óta iszonyat görcsölök,szeptemberben voltam az orvosnál és beküldött a kórházba kivizsgálásra de nem találtak semmit!!!Októberben megjött a havim de novemberben nem és még mindig semmi nincs csak véres folyás!!!!!Tegnap voltam az orvosnál megint és holnap mehetek a kórházba béltükrözésre!!!Terhességi tesztet is csináltam és nem vagyok terhes!!!Nagyon görcsölök,hányingerem is van és még a vérnyomásom is magas,tegnap 140 volt!!!!Már nagyon nem bírom!!!!Valaki segítsen már,nagyon rosszul vagyok és félek is!!!!:(Valami tanácsot kérnék hogy mégis mitév? legyek!!!! el?re is köszönöm!!!!

Legjobb válasz: sztem neked nõgyógyásznál kéne kopogtatnod. nincs menzeszed a hasad alja görcsöl...sztem ez eléggé nõgyógyászati jellegû gond

sztem neked nõgyógyásznál kéne kopogtatnod. nincs menzeszed a hasad alja görcsöl...sztem ez eléggé nõgyógyászati jellegû gond
Párod ugorjon el a gyógynövényeshez, és hozzen neked cickafark és kakukkfû teát. Ártani biztos nem fog, de használhat. Ha megérkezett a párod a füvekkel, azonnal adjon egy puszikát a pocidra. Után nekiállhat teafõzésnek. Amíg kortyolgatod a teát, addig masszírozza meg a talpaidat. Hát megeszem a kalapom, ha ettõl se lesz jobb!
A kérdező hozzászólása: voltam nõgyógyásznál is de azt mondta hogy semmi bajom!!!De ha semmi bajom akkor mitõl görcsölök, és mitõl vagyok rosszul?2 nõgyógyásznál is voltam, az 1ik lekiabált, a másik meg flegma volt!!!!:S Nagyon félek hogy valami nagy bajom van!!!!:, (
Miért lettem volna flegma? Kedvesen, viccesen próbáltlak jobb kedvre deríteni! Hát ezek szerint nem sikerült!
A kérdező hozzászólása: XD köszönöm!!!Ma voltam gyomor tükrözésen és nem találtak ott semmit!!!!:( jövõhéten meg vastag bél türözés jön!!!:S

A koszmó mitől alakul ki? Folyamatosan olajozzuk a kisfiam fejbőrét fürdés előtt és másnapra mégis elő jön! Mitől van? Hogy lehet meg szabadulni tőle?

Legjobb válasz: Mi is így voltunk, volt hogy öntöttem az olajat a fejére de akkor sem múlt el. Babé koszmó elleni sampon, 1 hét alatt elmúlt s vissza sem jött!

Mi is így voltunk, volt hogy öntöttem az olajat a fejére de akkor sem múlt el. Babé koszmó elleni sampon, 1 hét alatt elmúlt s vissza sem jött!
Az nem elég, ha csak olajozod, azt a réteget le kell óvatosan dörzsölni a fejérõl! Ilyen baba hajkefével könnyû. Fürdés elõtt fél órával olajozni, majd mire fellezul este le tudod mosni. Hetente 1x moss hajat neki, mert nem jó, ha túl gyakran vizezed a fejét. Mindegy melyik samponnal mosod, ha van pénzed rá akkor az elõttem lévõ tanácsát fogadd meg.
Babe sampon! Nálunk januárban volt a babó fején koszmó, teljesen eltûnt 4-5 nap alatt és azóta sincs. Mogyorónyival bekened a fejét fürdés elõtt 5 perccel ott ahol koszmós, majd fürdés végén fejmosás újabb mogyorónyival. Mindenhol mosd meg a fejecskéjét, legjobban ott, ahol koszmós. Vigyázz, hogy ne menjen a szemébe! Törölközéskor meg dörzsizd meg a koszmós részt a törölközõvel. Ha eltûnt a koszmó még egy hétig minden nap mosd ezzel a samponnal a fejecskéjét. Aztán válthatsz rendes babasamponra.
Ja és tényleg, utána csak hetente 1-szer mosd a haját.
Hagyd rajta a gyógyszertári napraforgó olajat 1 órahosszát. Akkor sokkal hatásosabb. Óvatosan dörzsölgetheted is, hogy jobban lejöjjön, de nagyon vigyázz a kutacs fölötti részre. (Bár gondolom, ezt amúgy is tudod :-)) Egyébként magától is elmúlik 4-5 hónapos kor körül általában. Tehát nagyobb csecsemõknél már rendszerint nincs koszmó.

Mitől fájhat a tarkóm feletti rész a fejemen, és mitől szédülhetek annyira, hogy alig érzem a talajt a lábam alatt?

Mikor kiegyenesedek, akkor azt érzem,h mindjárt összecsuklom, és érzem a nyomást a fejemben. Pár napja van ez.

Legjobb válasz: Igen igen valószinûleg a vérnyomásod magas.

Igen igen valószinûleg a vérnyomásod magas.
A magasvérnyomás tünetei pont ezek, amit leírtál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Beszerzek akkor egy vérnyomásmérõt. Még sosem éreztem ilyet.
A kérdező hozzászólása: Normális a vérnyomásom. Egyéb ötlet?

Mitől alakul ki a szivárvány, , kapu" alakja?

Legjobb válasz: A szivárvány nem kapu, hanem kör alakú, éppenséggel az alját nem látod, mivel a Föld eltakarja.

A szivárvány nem kapu, hanem kör alakú, éppenséggel az alját nem látod, mivel a Föld eltakarja.
Nyan cat részeg volt!

A fogkő mitől alakul ki?

Rendszeresen, és alaposan mosok fogat, tegnap szedték le, de érzem hogy még van. Attol lehet baja a fogamnak, ha marad rajta? Segitsetek félek, az inyem is fentebb csúszott az egyik els? fogamnál a fogk?t?l az ugye nem eshet ki? Kenem gingisollal.

Legjobb válasz: Szia. Nekem is volt fogkövem,és ez attol alakul ki ,ha pl belül nem mosod meg rendesen a fogad. (vagy máshol, ami nem elérhetõ annyira) de ettõl nem eshet ki a fogad,nekem fél év után szedték le kb.,és nem terjed tovább,és nem lehet nagyobb bajod belõle. remélem érthetõen írtam le :) Ja és nem fáj a leszedés :)

Szia. Nekem is volt fogkövem, és ez attol alakul ki , ha pl belül nem mosod meg rendesen a fogad. (vagy máshol, ami nem elérhetõ annyira) de ettõl nem eshet ki a fogad, nekem fél év után szedték le kb., és nem terjed tovább, és nem lehet nagyobb bajod belõle. remélem érthetõen írtam le :) Ja és nem fáj a leszedés :)
Én úgy tudom h. a nyáltól.De ez nem bizti, csak a fogorvos mondta h. azt rendszeresen kell szedni, mert a nyáltól mindig ki fog alakulni.
szerintem valamennyire genetika is van benne, mert nálunk senkinek sincs és nem mossuk többet mint bárki más.
Ebben a videóban magyarázza a nõ, hogy mitõl alakul ki a fogkõ és hogy miért kúszik fel az íny: http://videoklinika.hu/video/dr._buki_igy_helyes_a_fogmosas
A kérdező hozzászólása: köszi szépen pontoztam, de a többi kérdésre is kérek választ.
A kérdező hozzászólása: Tudom leszedettem, de én arra lennék kiváncsi, hogy az inyem ettõl csuszott-e fentebb, és hogy fentebb csúszott az inyem a fogam kieshet-e? Ecsetelem rendszeresen Gringisollal. De köszi a választ.
szia. utolsó vagyok. nemhiszem hogy ettõl kieshet a fogad, mert az ínyednek csak furcsa, hogy nincs ott a fogkõ, és majd elmulik.
A kérdező hozzászólása: :) De mi elõtt leszedettem már akkor fentebb kúszott, mintha kezdene helyre jönni már.. Bizok benne. Köszi a választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!