Találatok a következő kifejezésre: Mitől érzem hogy (396 db)

Mitől érzem, hogy teherbe estem? Lehet egyáltalán érezni valamit akkor amikor sikerül teherbe esni?

Arra gondolok ,hogy van esetleg valami jel?

Legjobb válasz: A legtöbb nõnél semmi. Olvastam itt olyan, hogy a beágyazódás vérzéssel, barnázással, görcsöléssel jár, de a legtöbb nõ észre sem veszi. Szerintem ha valaki nem úgy már a babára, mint a messiásra és nem minden hó végén az esetleges tüneteket figyeli, akkor nagy eséllyel csak az tûnik majd fel, hogy kimarad a mensi. Nekem is ez volt az elsõ tünet, mivel korábban ilyen sohasem fordult elõ és a menstruációm szinte óramû pontossággal mûködött, így én akkor már szinte biztos voltam abban, hogy baba van, a teszt pedig még az elmaradt mensi napján megerõsítette. Én viszonylag tünetmentes voltam az elsõ három hónapban, sohasem hánytam, nem voltam rosszul, nem szédültem. Inkább csak enyhe és hosszabb távon kellemetlen változások voltak: anyagcserém lelassult, fáradtabb voltam kicsivel és néha fájt a mellem, majd az elsõ trimeszter vége felé kezdett el nõni és 15-20 héttõl volt tényleg látványos babapocakom.

A legtöbb nõnél semmi. Olvastam itt olyan, hogy a beágyazódás vérzéssel, barnázással, görcsöléssel jár, de a legtöbb nõ észre sem veszi. Szerintem ha valaki nem úgy már a babára, mint a messiásra és nem minden hó végén az esetleges tüneteket figyeli, akkor nagy eséllyel csak az tûnik majd fel, hogy kimarad a mensi. Nekem is ez volt az elsõ tünet, mivel korábban ilyen sohasem fordult elõ és a menstruációm szinte óramû pontossággal mûködött, így én akkor már szinte biztos voltam abban, hogy baba van, a teszt pedig még az elmaradt mensi napján megerõsítette. Én viszonylag tünetmentes voltam az elsõ három hónapban, sohasem hánytam, nem voltam rosszul, nem szédültem. Inkább csak enyhe és hosszabb távon kellemetlen változások voltak: anyagcserém lelassult, fáradtabb voltam kicsivel és néha fájt a mellem, majd az elsõ trimeszter vége felé kezdett el nõni és 15-20 héttõl volt tényleg látványos babapocakom.
Nem tudom le merjem-e írni, mert majd biztosan sokan kinevetnek. Én miután teherbeestem egy pár nap múlva fémes ízt éreztem a számban, még a víz is keserû volt és csupa zsíros copákot kívántam. Meg idõnként megszédültem de olyan furcsán hirtelenül és levert a víz. Ezt mindkét terhességemnél így volt ebbõl gondolom, hogy nem véletlen. Én többektõl hallottam, hogy van aki megérzi. Én sem tudtam mire figyeljek, elõszörre nem is tûnt fel, csak másodszor volt ismerõs az érzés. Én így jártam, de nem mindenki érzi meg.
Én 5 hetes vagyok, és annyit érzek hogy néha evés után hányingerem van, de nem mindíg vagy szédülök de az meg olyan nálam minta ittam volna alkoholt. A cicim nem fáj. EZt abszolút embere válogatja!
Szia! Én mindkét terhességemnél abból tudtam, hogy terhes vagyok, hogy furcsa hangokat adott ki a pocakom. Nem a gyomrodból érzed ilyenkor. Ez volt az elsõ jel, de kicsivel késõbb a fémes ízt én is éreztem a másodikkal.

Tapasztalt kismamik! Mitől érzem, hogy egész nap szúrkála szeméremcsontomba, hasamba, derekamba? Lehet most indul meg a baba a növésben igazán?

Eddig is éreztem ilyet úgy a 8 hétt?l a 12.-ig.Most megint kezdi.Remélem nincs baj.Csütörtökön voltam dokinál akkor minden rendben volt és érzem ?t most is mocorogni.

Legjobb válasz: Szia! Nyulnak a méhtartó szalagok, és velük együtt minden más rendezõdik át! Ne aggódj, ez teljesen normális! Én is éreztem a 8. héttõl 12.-ig, aztán szintén a 18.hétben, és a 21.-ben is, azóta azt hiszem már nem annyira! Mostanság a gerincem fáj, és a bordáim, meg a derekam 1 pontban! Boldog babavárást! 30+3 hetes km

Szia! Nyulnak a méhtartó szalagok, és velük együtt minden más rendezõdik át! Ne aggódj, ez teljesen normális! Én is éreztem a 8. héttõl 12.-ig, aztán szintén a 18.hétben, és a 21.-ben is, azóta azt hiszem már nem annyira! Mostanság a gerincem fáj, és a bordáim, meg a derekam 1 pontban! Boldog babavárást! 30+3 hetes km
a tested kezd felkészülni a szülésre.tágul a medencéd stb:) örülj neki.én a 25. héttõl érzem. 38 heteske
Csak nyúlnak a méhtartó szalagok. Nem kell aggódnod. Nekem a 19. héten fájt nagyon, annyira, hogy a lábam alig tudtam annyira megemelni, hogy a cipõmbe belebújjak. :) Idõvel elmúlik, vagy enyhül.
Mi van? o.O Mert náthásak vagytok. :D
mert a test szagához vonzódik az ember. talán a feromon( de lehet hülyeséget beszélek)
mármint elõször a szag az ami megfog egy emberben ha közelebb vagytok egymáshoz
Egy nagyon régi mondás szerint meg kell szagolni a párod hónalját és , ha tetszik az illata akkor benneteket egymásnak teremtettek. Szimpla biológia:) Szerencsés vagy. Megtaláltad az igazit 8000000/1

Mitől lehet az, hogy néha amikor veszem a levegőt akkor azt érzem, hogy szúr valami a szívem alatt és elég sokáig tart ez az érzés. Ez mitől van és hogyan lehet megszüntetni?

Legjobb válasz: Tartásod nincs rendben esetleg, nekem fõleg akkor volt ilyen, amikor növésben voltam 13 éves korom környékén, de még 10 évvel késõbb is éreztem ilyet. Nekem azt mondták, hogy rossz a tartásom és a gerincem fájdalma oda sugárzik ki, ezért érzem a szívem alatt ezt.

Tartásod nincs rendben esetleg, nekem fõleg akkor volt ilyen, amikor növésben voltam 13 éves korom környékén, de még 10 évvel késõbb is éreztem ilyet. Nekem azt mondták, hogy rossz a tartásom és a gerincem fájdalma oda sugárzik ki, ezért érzem a szívem alatt ezt.
Jól írja az elsõ. Ilyenkor a bordák belsõ felszínén haladó ideg fáj. Sokszor a gyenge hátizmok miatti hanyag tartás vagy már a kialakult gerincferdülés miatt vongálódik az ideg és kisugárzik a fájdalom. Hátúszás nagyon jó, nyújtja a gerincet, kifejezett gerinctorna vagy kondi terem, ahol rámész nagyon a hátizmok megerõsítésre.

Mitől lehet, hogy kaja után úgy érzem mintha leköltözött volna a szívem az alhasamba? Ezt általába esténként érzem. Lehet, hogy a pocaklakó? 15hetes vagyok

Legjobb válasz: ez a hasi ered, ami evés után valószínûleg kidudorodik, kifeszül egy kicsit. A babó mozgása egy kicsit más lesz, itt tényéeg a saját szívverésedet érzed vissza. Én még csak három napja érzem a picimet, de leginkább ahhoz hasonlítanám, mintha függöny lebbenne a pocakomban. Érezni fogod, és az majd más lesz. Szép várakozást! 17 hetes kismama

ez a hasi ered, ami evés után valószínûleg kidudorodik, kifeszül egy kicsit. A babó mozgása egy kicsit más lesz, itt tényéeg a saját szívverésedet érzed vissza. Én még csak három napja érzem a picimet, de leginkább ahhoz hasonlítanám, mintha függöny lebbenne a pocakomban. Érezni fogod, és az majd más lesz. Szép várakozást! 17 hetes kismama
Ha arra gondolsz, hogy esetleg rugdosna, akkor azt még korai érezni, olyan 16-17 hetesen kezdi el érezni az ember, kivéve, ha nem az elsõ terhességed. Mivel a 14. héttõl 20 %-kal gyorsabban ver a szíved és kajcsi után tele lesz a gyomrod, lehet kicsit puffadsz is inkább azért érzed jobban a szívverésed.

Mitől érzem azt hogy én nem én vagyok?

Olyan mintha valaki más akarnék lenni, mintha valaki más akarna én lenni. Mintha lenne egy másik én aki vagyok de a mostani énem nem engedi előtörni. Amikor belenézek a tükörbe nem látom magam. Látom az arcot, hogy van ott valaki, de azt a valakit nem tudom magammal összekapcsolni. Valahogy nem tudom fel fogni hogy az én vagyok. Mert az én az valaki más. Miért van ez?! Mert szörnyű ez az érzés! Egyszerűen kínoz! Nem a nap minden percében de ha előjön mint most is akkor szinte elviselhetetlen! Szinte már fáj.

Legjobb válasz: Sokszor érzem azt hogy olyan mintha figyelnének, van hogy egész nap ezt érzem. Meg sokszor 'elszakadok a valóságtól' néha huhhh nem igazán tudom mi a valóság és mi a képzelet.. úgy mond elveszek a kettõ között. Ilyenkor mindig mondom magamnak ' ne szakadj el a valóságtól.'Ijesztõ.

A kérdező hozzászólása: Sokszor érzem azt hogy olyan mintha figyelnének, van hogy egész nap ezt érzem. Meg sokszor 'elszakadok a valóságtól' néha huhhh nem igazán tudom mi a valóság és mi a képzelet.. úgy mond elveszek a kettõ között. Ilyenkor mindig mondom magamnak ' ne szakadj el a valóságtól.'Ijesztõ.
Te valóban nem te vagy. Pont az a baj ha valaki túlzottan azonosul a testével, abban túl erõs az ego. Te egy lélek vagy, aki egy felvállalt szerepet játszik amit õ maga írt meg leszületés elõtt. Ha gyakran elszakadsz a valóságtól lehet amiatt is mert nem vagy elég földelt. Ezen segíthetnek pl a mezítláb földön sétálás, kerti munkák stb De lehet az is jó lenne ha sorselemzést csinálnál, vagy többet törõdnél a lelkeddel pl hogy választ keresel az "életfeladataidra" stb.
Szia. Nagyon ritkán én is érzek hasonlóan, ha a tükörben belenézek hosszasan a saját szemembe, és ½ráhangolódom½ erre az érzésre. De szerencsére nálam csak néhány másodpercig tart ez a ½sokk½ . Ha viszont hosszasan fenntáll nálad, akkor keress fel egy szakorvost, mert ez egy idegrendszei betegség lehet, hasonló a skizofréniához, vagy lehet pont az. Ez komoly.
Egyszerûen arról van szó, hogy álarcot viselsz, mégha nem is tudatosan. Tudod életünk minden egyes pillanatában mi döntünk arról, hogy kik és mik vagyunk/mik szeretnénk lenni. Lehet, hogy a körülményeinkre fogjuk, vagy a környezetünkre, hogy mik vagyunk vagy mivé váltunk, de igazából nem ez határoz meg minket, hanem mi magunk. Nézz még bele a tükörbe és gondolkodj el, hogy ki vagy, és hogy ehhez képest te mit szeretnél lenni. Az vagy akit a tükörben látsz? Az biztos, hogy egy életen át szerepet játszani, annyi, mint folyton hazudni mindenkinek és saját magadnak. Ha úgy döntesz, hogy eldobod az álarcod, lehet, hogy nehéz lesz, sõt rohadt nehéz, de megéri. Semmihez nem hasonlítható az a szabadság, amit az ad, hogy te önmagad vagy.

Második alkalommal álmodom azt hogy egy sergőn ülök valamelyik barátnőmmel és mindig kiesik belőle én meg sosem vagyok biztonságosan bekötve és az érzem hogy én is kiesek mitől van ez vagy mit jelent?

Legjobb válasz: A jelenlegi élethelyzetedet hasonlítsd ehhez az álomhoz: úgy érzed, amiben benne vagy/vagytok, abból kiesel te is, és a barátnõd is, nem érzed magad biztonságban. Az, hogy nem vagy bekötve, azt mutathatja, hogy ezen érzésedért leginkább az átvitt értelemben vett "biztonsági öv" a felelõs (pl. munkahely esetén jelentheti azt, hogy még csak be sem vagy jelentve, és így a fõnököd bármikor kirúghat, a szociális háló pedig nem kap el, és ilyesmik, a pontos megfejtés attól függ, hogy maga a helyzet, amibõl kiindulsz, mi is pontosan). Javaslom, hogy nézz körül a jelenlegi helyzetedben, élethelyzetedben, és keress hasonlóságokat az álmoddal. Nézd meg, melyik barátnõiddel álmodtál már ilyet, mi bennük a közös, és ilyesmik. ÉS asszociálj. Írd le az álmot kulcsszavakban, és írd a kulcsszavak mellé az elsõ gondolatodat, ami eszedbe jut, és úgy próbáld meg értelmezni az álmod.

A jelenlegi élethelyzetedet hasonlítsd ehhez az álomhoz: úgy érzed, amiben benne vagy/vagytok, abból kiesel te is, és a barátnõd is, nem érzed magad biztonságban. Az, hogy nem vagy bekötve, azt mutathatja, hogy ezen érzésedért leginkább az átvitt értelemben vett "biztonsági öv" a felelõs (pl. munkahely esetén jelentheti azt, hogy még csak be sem vagy jelentve, és így a fõnököd bármikor kirúghat, a szociális háló pedig nem kap el, és ilyesmik, a pontos megfejtés attól függ, hogy maga a helyzet, amibõl kiindulsz, mi is pontosan). Javaslom, hogy nézz körül a jelenlegi helyzetedben, élethelyzetedben, és keress hasonlóságokat az álmoddal. Nézd meg, melyik barátnõiddel álmodtál már ilyet, mi bennük a közös, és ilyesmik. ÉS asszociálj. Írd le az álmot kulcsszavakban, és írd a kulcsszavak mellé az elsõ gondolatodat, ami eszedbe jut, és úgy próbáld meg értelmezni az álmod.

Mitől függ hogy, hogy érzem magam a piától?

Amikor egy haveromnál voltam, és ott aludtunk, akkor megittam 3 sört, meg még vagy 4 kör felest, és tök jól éreztem magam. De most (tegnap) megittam egy üveg bort, és szarabb lett a kedvem, és szarabbul is lettem. Mit?l függ ez az egész? Mert amikor a haveromnál voltam és 3 sört és 4-5 kör felest, akkor semmi bajom nem volt...

Legjobb válasz: Lehet, hogy a bort szarul bírod, akkor maradj a sörnél és a töménynél, ha meg jól akarod magad érezni, akkor nem olyan pia kell, ami nagyon üt, mert ha azzal nem vigyázol, akkor nagyon könnyen a hányásodba fetrengve találhatod magad, szóval szerintem a fényt, abszintot, erõs rumot, erõs pálinkát inkább hanyagold, vagy csak 1-2 felest igyál belõlük, ha jól akarsz lenni, inkább maradj a 30-40%-os tömény + sör kombónál, igyál egy felest, aztán kortyolgass el egy sört, amire a sört elkortyolgatod, már a feles is hat, és érzed hogy vagy, így amikor érzed hogy már elég lesz(nálam általában 3-4 kör) akkor abbahagyod.

Lehet, hogy a bort szarul bírod, akkor maradj a sörnél és a töménynél, ha meg jól akarod magad érezni, akkor nem olyan pia kell, ami nagyon üt, mert ha azzal nem vigyázol, akkor nagyon könnyen a hányásodba fetrengve találhatod magad, szóval szerintem a fényt, abszintot, erõs rumot, erõs pálinkát inkább hanyagold, vagy csak 1-2 felest igyál belõlük, ha jól akarsz lenni, inkább maradj a 30-40%-os tömény + sör kombónál, igyál egy felest, aztán kortyolgass el egy sört, amire a sört elkortyolgatod, már a feles is hat, és érzed hogy vagy, így amikor érzed hogy már elég lesz(nálam általában 3-4 kör) akkor abbahagyod.
Nekem általában attól függ, h milyen az alaphangulatom, kivel iszok, mennyit ettem elõtte levõ nap... Sok minden befolyásolja.

Ha érzem hogy kezdek éhes lenni akkor ezzel egyben érzem hogy nagyon lent van a vércukrom is. Hogy fogyhatnék így? Mitől lehet ez? Nem csak e miatt zavar. Valakinek valami nem hizlaló tanácsa, módszere erre?

Tudom, hogy nem kell éheztetnem magam hogy fogyhassak de nem csak ezzel kapcsolatban zavar. Gép mellett szoktam dolgozni pár napot és onnan nem igazán tudok kirohangálni enni vagy hasonlók. Az éhséggel még nem is lenne baj, tudom hogy a kiváltója részben az alacsony vércukorszint de már félek hogy egyszer rosszul leszek ott. Valakinek valami nem hizlaló megoldása erre lenne? Már zavaró.. Lehet meg kéne nézetnem? De cukorbeteg nem vagyok. Köszönöm el?re is a segítséget:) 20l

Legjobb válasz: Azt honnan tudod, hogy a VÉRCUKROD lenn van? Ugyanis azt nem érzed, kivéve, ha nagyon nagy hiányod van. A legtöbb esetben, amit igy neveznek, az csak éhség meg nassolhatnék megszokásból. A legjobb megoldás, ha eszek egy kevés gyümölcsöt vagy zöldséget nyersen, alaposan megrágva. Attól elmúlik az éhségérzet is, meg a nassolási igényed is kielégül. Mellékesen nem tudom, milyen módon diétázol, de azt azért tudni kell, hogy ha a szénhidrátokat nagyrészt kiiktatod, akkor azzal nagyon ártasz magadnak.

Azt honnan tudod, hogy a VÉRCUKROD lenn van? Ugyanis azt nem érzed, kivéve, ha nagyon nagy hiányod van. A legtöbb esetben, amit igy neveznek, az csak éhség meg nassolhatnék megszokásból. A legjobb megoldás, ha eszek egy kevés gyümölcsöt vagy zöldséget nyersen, alaposan megrágva. Attól elmúlik az éhségérzet is, meg a nassolási igényed is kielégül. Mellékesen nem tudom, milyen módon diétázol, de azt azért tudni kell, hogy ha a szénhidrátokat nagyrészt kiiktatod, akkor azzal nagyon ártasz magadnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Hát ez olyan gyengeségféle. Kicsit émelygek de ha eszek rögtön jobban leszek. Sajnos melóhelyre nem tudok ilyeneket vinni, nem is merek. Én szõlõcukrot szoktam ilyenkor bekapni. nem igazán mondható ez normális diétának, sajnos nem nagyon van mirõl lemondanom de igyekszem. A szénhidrátról nem mondanék le, szerintem teljesen nem is lehet. Kicsit próbálok kevesebbet enni és odafigyelni erre és ennyi.
Egyél pár darab szõlõcukrot

Mért van az, hogy egyszer azt érzi vki, h szereti a párját nagyon, a másik nap pedig semmi nincs? Úgy érzi, hogy nem szereti, vagy nem szereti annyira. Ez mitől van?

Legjobb válasz: attol, hogy nem illetek összze. ha már egyszer is azt érzed, hogy nem szereted, akkor az valószinû ezért van... velem is volt már ilyen és rájöttem hogy marhára nem illünk össze..

attol, hogy nem illetek összze. ha már egyszer is azt érzed, hogy nem szereted, akkor az valószinû ezért van... velem is volt már ilyen és rájöttem hogy marhára nem illünk össze..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!