Találatok a következő kifejezésre: Mitöl lett a (581 db)

Magyarország államadóssága mitől lett a GDP 80% körüli?

És a Kádár rendszeri hitelekkel mi a helyzet?

Legjobb válasz: "állami (közös9 vagyon " az állami vagyon nem közös, az állami vagyon az államé, ez az állami szuverenitás lényege, az állampolgár nem "részvényese" az államnak

"állami (közös9 vagyon " az állami vagyon nem közös, az állami vagyon az államé, ez az állami szuverenitás lényege, az állampolgár nem "részvényese" az államnak
"állami (közös9 vagyon " az állami vagyon nem közös, az állami vagyon az államé, ez az állami szuverenitás lényege, az állampolgár nem "részvényese" az államnak Nem zavar hogy a Kádár korról beszéltünk?
nincs bevétele az államnak, illetve az emberek minden pénzüket külföldi termékekre költi, így munkát se tudnak adni...
Kádárék hitelekbõl, az ország eladósításával õrizték meg a viszonylagos jólétet és társadalmi békét az 1980-as években Maggyarországon. Aztán 2001-re sikerült lecsökkenteni a GDP-arányos államadósságot 51 százalékra. Utána a Medgyessy-Gyurcsány-kormányok újra hitelbõl kezdtek jólétet növelni, nyugdíjakat emelni esztelenül, lényeg a szavazatvásárlás volt. 2002 után egy második "Kádár-korszakot" játszott (és játszik ma is) az ország.
Attól tartok, hogy még államadósság szempontjából sem érdemes összemosni kormányokat (beleértve a Kádár korszakét) is). Minden kormány vett fel hitelt, volt ki azért, mert lejárt az elõzõ, de mind azért, mert kellett a költségvetési hiány pótlására. Ennek pedig az volt az oka, hogy egyetlen kormány sem tett meg mindent a gazdaság termelõképességének növelésére, ezért mindig volt mit pótolni. Az azonban nem igaz, hogy minden kormánynak egyforma a felelõssége a hitel növekedésében. A dolog annyiban sem egyszerû, hogy sok intézkedésnek évekre húzódó hatásai vannak, tehát X kormány intézkedését Y kormány is intézi. Neki akár ezért kell kölcsönt felvennie. Sajnos egyre nagyobb divat lesz, hogy a kormányok a következõ rovására költenek elõre, de a hitelfelvételt a következõre hagyják.
Medgyessi és kisebb részben Gyurcsány(na meg 2002 elején Orbán) "áldozatos" munkájáénak köszönhetõen.

The walking dead. Mitől lett a vírus?

Most kezdtem el nézni az első évadot ha tudtam volna hogy ilyen izgalmas már előbb elkezdtem volna.Az a kérdésem lenne hogy mitől lett a vírus?

Legjobb válasz: még nem derült ki

még nem derült ki

A The Walking Deadben mitől lett a fertőzés?

Nos az lenne a kérdésem, hogy hogy indult el a fertőzés? Mitől, honnan lett? Egyszer csak kialakult?? Keresgéltem neten, viszont nem találtam válasz. Előre is köszi!

Legjobb válasz: Szerintem ez még nem derült ki.

Szerintem ez még nem derült ki.
Ez még nem derült ki, szerintem ez lesz a végén valami csattanó, vagy nem tudom. Nem tudni mi lesz.
Az benne a lényeg, hogy nem derül ki, és amíg Robert Kirkman írja a képregényt (meg ez alapján készül a széria), addig ki sem fog derülni. Bár nekem is izgatja a fantáziámat, hogy mi lehet ez, de Kirkman azt mondta több interjúban, hogy nem lényeg, mert õ arra koncentrál, hogy mikre képesek az egészséges emberek egy ilyen borzasztó szituációban.
"amíg Robert Kirkman írja a képregényt (meg ez alapján készül a széria), addig ki sem fog derülni." Azt hozzá kell tenni hogy a sorozat se követi mindig a képregényt, szóval még kiderülhet hogy ki a felelõs az egész járványért. (Sõt ha rajtam múlna a sorozat vége felé elõkerülne valaki az ellenszerrel is - kb. mint a Legenda vagyok címû filmben)
Egyelõre õk sem tudják, ahogy a tudós pasi is mondja, lehet baktérium meg mittudomén még micsodák.

Mitől lett a napokban enynire csúnya a fejem? Pattanások lehetnek allergia miatt?

21 éves nő vagyok, azért már nem tinikorban, a bőröm amúgysem szép, de az utóbbi pár napban NAGYON durván kipattogott a fejem, egyszerűen sírógörcsöm van, annyira ronda vagyok, pedig előtte már egész sima volt a bőröm, de most valami katasztrófa. Ez nem lehet vajon allergia? Vagy ott teljesen más kiütések lennének?

Legjobb válasz: Lehet allergia is, pláne ha hazsnáltál mostanában valami új krémet, szappant, kozmetikumot, vagy ettél valami újat. De lehet akár pattanás is, peteéréstõl, hormonzavartól, sok sós vagy édes evésétõl is.

Lehet allergia is, pláne ha hazsnáltál mostanában valami új krémet, szappant, kozmetikumot, vagy ettél valami újat. De lehet akár pattanás is, peteéréstõl, hormonzavartól, sok sós vagy édes evésétõl is.
A kérdező hozzászólása: Annyi változot, hogy mivel kptam diákmunkát ezért kénytelen voltam nap közben szendvicset vinni magammal, pedig eddig kerültem a kenyeret, amennyire lehetett
attól is lehet, ah eddig nem ettél, ne szendvicset vigyél akkor.
A kérdező hozzászólása: csak nem tudok ott a melóban pl salátát vinni, meg joghurtot mert kifolyik szétjön, nem beszélve a zabkásáról, amit egéykbént reggelire szoktam csinálni :S Mert ötkor indulok

Mitől lett a süteménykrémemben az étkezési keményítő csípős ízű?

Legjobb válasz: Valami más nem kerülhetett bele? Mert a keményitö nem lehet csipös.

Valami más nem kerülhetett bele? Mert a keményitö nem lehet csipös.
nem lehet hogy rosszul mosogattál el?
:D az utolsó válaszra komment: apukám egyszer erõs paprikát darált a kelesztõtálba, majd elraktuk üvegekbe, elmosogattuk a tálat, következett a pizza :D olyan csípõs lett a tészta, hogy senki nem bírta megenni - azóta is emlegetjük :)

Mitől lett a Rubik kocka ilyen felkapott?

Legjobb válasz: mert nagy tudás kellett a kitalálásához,amúgy nem olyan egyszerû kirakni se..próbáltad már?

mert nagy tudás kellett a kitalálásához, amúgy nem olyan egyszerû kirakni se..próbáltad már?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rubik-kocka itt az is le van írva, mi a mechanizmus lényege...
A kérdező hozzászólása: elsõnek: másfél perc jelenleg a rekordom, tudom hogy nem a legjobb de jó sztem..
Én 3 és fél hete kezdtem, de most már F2L-lel ki tudom rakni másfél perc alatt, legjobb idõm 1:14.876. Amúgy meg a kérdésre válaszolva, szerintem azért, mert nagyon jó kis játék (pl. hosszú vonat úton van mivel elfoglalnod magad), jó stresszoldó, ráadásul hosszú távon javítja a reflexeket, térbeli látást és nem utolsó sorban a memóriát és megoldóképességet. No meg a logikai készség fejlesztéséhez is hozzájárul.
utóbbi vagyok :D most már 59.275 a legjobb idõm :)
Most meg már 43.475 :D a 12-es átlagom meg 1 perc alatt van :)

Mitől lett a fogszabályzó ára 3x annyi mint eddig?

eddig akármelyik haverom kérdeztem, mindenki 15v teljes 30k forint volt.. ma voltunk lent ugyannál az orvosnál, és ha csak egyik kell 40, ha teljes akkor 120.000 forint.. csak a készülék... Mi a fene történt?

Legjobb válasz: Megszünt rá a támogatás, mint sokminden másra.

Megszünt rá a támogatás, mint sokminden másra.
Az történt, hogy megvonta az állam a támogatást a fogszabályzó kezelésre.. idáig jutottunk
amiért minden más is 3szor annyiba kerül, mint eddig
Ez nem igaz. Nem szûnt meg a támogatás. Megkérdeztem az orvost.

Mitől lett a barátomnak picivel nagyobb pénisze?

Ma itt volt nálunk és "elvoltunk egymással".. Õ csinálta nekem a dolgokat és erre felizgult. De amikor el?vette akkor észrevettük h mintha nagyobb lett volna... el?vettük a vonalzót :DDDD és megmértük.. kb 1-2 cmel nagyobb volt?? mit?l?? naprl napra n?het a pénisz? vagy ennyire kivolt éhezve? kb 3 napja nem voltunk együtt...

Legjobb válasz: Jobban megfeszült, több vér ment bele, esetleg amúgy bazi erõs nálatok a légkondi, csak ma nem mûködött és ezért nem fázott, vagy ilyesmi :D

Jobban megfeszült, több vér ment bele, esetleg amúgy bazi erõs nálatok a légkondi, csak ma nem mûködött és ezért nem fázott, vagy ilyesmi :D
3 nap a pasiknak sok idõ, eléggé ki lehetett éhezve, meg lehet, hogy az igaztás során is több vér került oda és ettõl lett nagyobb :-)

Mitől lett a weakamerám képe fekete-fehér? Eddig szines volt. Hogyan állithatnám vissza? Vagy elromlott?

Legjobb válasz: Tedd újra a driver-t v. a beállításoknál keresgélj. ÜDV. STEVE

Tedd újra a driver-t v. a beállításoknál keresgélj. ÜDV. STEVE

Mitől lett a 2éves (26hónapos) kislányom teljesen cumifüggő? Egész nap ki sem veszi a szájából!

Eddig is cumizott,de csak alváshoz! Napközben csak akkor ha nyűgös volt,és ha mentünk sétálni magától lerakta. De mostanában mindig a szájában lóg,és hisztizik érte!:(((

Legjobb válasz: Hú, de ismerõs a dolog. A helyzet nálunk ugyanez, azzal a különbséggel, hogy fiú. Bocs, nem tudok választ, csak leírtam, hogy nem egyedi az eset.

Hú, de ismerõs a dolog. A helyzet nálunk ugyanez, azzal a különbséggel, hogy fiú. Bocs, nem tudok választ, csak leírtam, hogy nem egyedi az eset.
A kérdező hozzászólása: A te fiad mennyi idõs, és mióta ilyen? Sajnos esélyét sem látom hogy lerakja, és ha elveszem megy a hiszti.
Március 31-én volt 2 éves. Mikor kisebb volt, örültem, hogy csak alváshoz kell neki. Aztán az autóban és a babakocsiban, most meg már egész nap a szájában lógna. Néha, ha nagyon belemerül a játékba, sikerül kivenni úgy, hogy nem kéri azonnal. De pár perc és eszébe jut megint. Veri a fejét a padlóba, ha nem adom oda... Pár hónapja ennyire "cumista".
A kérdező hozzászólása: Hát ez jó, dettó! A lányom március 9.én volt 2éves. A cumiláncot is elõ kellett szedni, hogy nehogy elhagyja a cumit. Remélem ez csak átmeneti idõszak!!!
Kísértetiesen hasonló módon ugyanezt tudom írni. Még egy érdekesség......lányom van, aki március 31-én volt 2 éves :) ))))) Már a fogakra sem tudom fogni, mert mind kibújt. Nem tudom, hogyan és mikor fogom tudni elvenni. Tudod, hogy nekem is következetesnek kellene lennem, de amúgy is borzasztó hisztis/dacos, na cumi nélkül ez a kegyetlen kategória......nekem meg mostanában amúgy se bírják a strapát az idegeim egyéb okokból.
A kérdező hozzászólása: "Tudod, hogy nekem is következetesnek kellene lennem, de amúgy is borzasztó hisztis/dacos, na cumi nélkül ez a kegyetlen kategória......nekem meg mostanában amúgy se bírják a strapát az idegeim egyéb okokból." Ezt akár én is írhattam volna, úgyhogy teljesen megértelek!:)
a lányom mégcsak 21 hónapos, de kb. egy hónapja nálunk is ez megy. addig olyan szépen elvolt, mint ahogyan írtátok csak alváshoz cumi, vagy a kocsiban ha aludni akart :) de mostanában állandóan kéri, és sír ha nem kapja meg, mi persze odaadjuk. mi ráfogtuk a fogzásra, 4 foga is jön egyszerre....de ugye a ti babátok már nem fogzik, viszont várom én is az ötleteket :) fõleg mikor pl. orvosnál vagy bárhol "okos, dicsekvõ anyuka" odaszól: jaj, az enyémnek nincs cumija/nem kell már a cumi....
Nálunk is megy a hiszti, én is odaadom. :) Az utolsó fogai jönnek, ma dobtam ki épp egy cumit, mert totál szétrágta. :( Nem akartam több cumit venni, de muszáj lesz. Ráadásul a lapított MAM-ot, ami rohadt drága. :(((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!