Találatok a következő kifejezésre: Mitöl lehet elkezd (117 db)

10hetes kislanyom mintha mostansag megijedne dolgoktol. Hirtelen elkezd szo szerint nyeriteni uvolteni. Mitol lehet?

pl.ma is betettuk az autoba, mert vittuk dokihoz. tudni kell, elotte nyugodt volt. smemi baja nem volt. es hirteln elkezdett uvolteni, nyeriteni teli szajjal, de ugy hogy teljesen belevorosodott, potyogtak a konnyei. gyorsan kivettem a babakocsibol, megnyugtattam a vallamon, s 2perc utan megnyugodott, mintha mi sem tortent volna. nincs elkapatva! nem azert sirt, hogy felvegyem. az tudom, milyen siras ill. sikongatas, azt felismerem!!! de ugy vettem eszre, amiota lat, vannak ilyen pillanatok, mintha megijedne, s egyek pillanatrol a masikra teli szajjal sir, nyerit, ordit uvolt, s olyankor csak az segit, ha felveszem, s erzi a kozelseget, hogy nyugtatoan beszelek hozza. masnak is van ilyen tapasztalata? vagy aggodnom kellene, hogy ez valamifele rossz psziches reflex???

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ugyan ez a helyzet "volt" 1-2 hétig mire rájöttem a sírás okára. Észrevettem hogy kislányom evés után nem, vagy alig böfizik és késõbb...van hogy másfél óra múlva is egyszer csak visítva elkezd sírni. Ilyenkor felveszem, majd eltelik pár perc és böfizik 1-2-t, van hogy hangosan van hogy alig hallhatóan szusszan egyet, majd mintha mi sem történt volna megnyugszik. Nem lehet hogy nálatok is esetleg valami bántja a baba pocakját?? Böfi vagy szélgörcs?? Ugyanakkor nekem azt is mondták hogy van hogy a babák elbóbiskolnak vagy elalszanak félig nyitott szemmel, vagy akár mély álomban is újra álmodják a születésüket ami számukra rossz, fájó élmény és ezért sirnak "ok" nélkül. Üdv: 8 hetes kislány anyukája

Szia! Nálunk ugyan ez a helyzet "volt" 1-2 hétig mire rájöttem a sírás okára. Észrevettem hogy kislányom evés után nem, vagy alig böfizik és késõbb...van hogy másfél óra múlva is egyszer csak visítva elkezd sírni. Ilyenkor felveszem, majd eltelik pár perc és böfizik 1-2-t, van hogy hangosan van hogy alig hallhatóan szusszan egyet, majd mintha mi sem történt volna megnyugszik. Nem lehet hogy nálatok is esetleg valami bántja a baba pocakját?? Böfi vagy szélgörcs?? Ugyanakkor nekem azt is mondták hogy van hogy a babák elbóbiskolnak vagy elalszanak félig nyitott szemmel, vagy akár mély álomban is újra álmodják a születésüket ami számukra rossz, fájó élmény és ezért sirnak "ok" nélkül. Üdv: 8 hetes kislány anyukája
elofordulhat hogy bufizni kell neki mert nalunk is volt ilyen am hogy pl aludt a gyerek es egyszer hirtelen elkezdett orditani, de ugy hogy eloszor fogalmam se volt mi baja van es bufizni kellet neki!!!
Szia.15 hetes a kisfiam, és kb.1 hónapja kezdte õ is.Elõször akkor volt, amikor a zebránál álltunk, és elment egy busz.Elkezdett sikítva sírni, kivettük a babakocsiból és kellett egy pár perc amíg megnyugodott.Mi arra a következtetésre jutottunk, h mivel már elég jól lát, nem látott minket a közelében.Utána ezt eljátszotta az autóban is, amikor jöttünk haza és csak apósom ült vele hátul.Akivel napi szinten taliznak!Megálltam, kivettem, amint meglátott fülig ért a szája.Visszatettem pár percig mentünk és megint kezdte.Sztem természetes.Nyílik ki a világ, már megismer téged, és elbizonytalanodik kicsit.Én nem vezetem vissza a szülésemre, mert õ 2 óra alatt megvolt-az elsõ fájástól számítva-se fájdalomcsillapítás, se szuri, se gépek, se gátmetszés.Teljesen az õ tempójában, hozzá igazodva szültem.
Az én lányom két éves és fél a madararaktól, fûtõl, fátol, bokortól, kiskutyától, kismacskától...A védõnõ azt mondta, hogy 8 hónap és 2 éves kor körül alakul ki a gyerekeknél félelem érzet idegenektõl, tárgyaktól. Lehet, hogy észrevett valamit, amitõl félt és az miatt sírt?
Lányom lassan 11 hetes, õ is csinál ilyeneket. Van hogy megilyed egy tüsszentéstõl, orffujástól, sõt attól is ha a vállamon van, és nevetni kezdek. De volt már oylan is, hogy álmából riadt fel sírva. Eilyenkor felveszem, megsimogatom, és pár pillanat alatt helyreáll a béke.-) Én nem vettem észre egyszer sem, hogy böfizett volna, szerintem simám megriadt. Fejlõdnek, jobban látnak, hallanak, fejldõik az idegrendszerük is, érzékenyebbek. Biztos megilyedt valamitõl, nálad megnyugszik. Éjjel meg igen is álmodnak, de hogy mit, sosem fogjuk megtudni. Bár elgondolkodtató, hogy mi olyan szörnyû dolog történik velük, amiért sirni kell:-) (tudom, álmodnak a szülésrõl, ami tuti nekik sem egy leányálom) Szóval szerintem semmi gond, fõleg ha nálad megvigasztalódik, majd elmulnak ezek a rohamok is.
Nálunk ugyanez a helyzet. Nem büfi a baj itt sem. csak ijedõs a drága. Tegnap pl attól ijedt meg, hogy a vállamon fogtam, kicsit lejebb csúszott és én feljebb emeltem. Hirtelen mozdulat volt és teljesen összerezzent, és jött a sikítva üvöltözés. Még hüpögött is utána szegénykém. De pár perc alatt nálunk is béke van. Szerintem is ahogy fejlõdnek egyre több inger éri õket és õk még nehezen dolgozzák fel a sok új információt. Ne aggódj! Mi 3 hónaposak vagyunk és még most is van ilyen. Ahogy fejlõdik az idegrendszer elhagyják. Jó babázást!
ka csecsemõk látják a szellemeket.....kb.6 évesen elmúlik

Mitől lehet az hogy már lassan 1-2 hete fáj a gyomrom de nem minden nap pl 2-3 naponta!? Ha elkezd fájni a gyomrom össze görnyedek és nehezen kapok levegőt + hányingerem van . Mitől lehet ez? 14/L

Legjobb válasz: a, szerintem menj el orvoshoz, egyszerû vírustól vakbélen át bármi lehet (ezzel nem ijesztegetni akarlak!) b, ez mit keres a Magyar iskolák kategóriánál?

a, szerintem menj el orvoshoz, egyszerû vírustól vakbélen át bármi lehet (ezzel nem ijesztegetni akarlak!) b, ez mit keres a Magyar iskolák kategóriánál?

Mitől lehet az h egyszer csak elkezd fájni a szemem majd kisidő elteltével enyhén lüktet és a fejem azon része is elkezd kicsit fájni?

Legjobb válasz: Feltehetõleg romlik a látásod,a szemészeten nézesd meg ,fájdalom mentes a vizsgálat.

Feltehetõleg romlik a látásod, a szemészeten nézesd meg , fájdalom mentes a vizsgálat.


6 hetes kisfiam mikor elkezd szopizni, vagy a szopizás közepénél hirtelen elkezd erősen sírni. Mitől lehet?

Tejem van b?ven, azt mondták, hogy mivel jól jön a tejem, és "mohón" eszik, elkezd görcsölni a pocija és azért sír. Mit tehetnék, hogy a szopizás kellemesebbé válljon? Éjszaka nyugodtan szopizik.

Legjobb válasz: A világért sem akarok rád ijeszteni! nekünk ugyanez volt nagyon sokáig csak találgattak mikor kiderült hogy a füle van begyulladva.Erre azt mondtam ,h akkor éjjel is fájna nem? azt mondta a doki,h éjjel talán kevésbé erõsen szívja és köszben el el szundizik. Kaptunk gyógyszert és utánna nem vot semmi gond:O)

A világért sem akarok rád ijeszteni! nekünk ugyanez volt nagyon sokáig csak találgattak mikor kiderült hogy a füle van begyulladva.Erre azt mondtam , h akkor éjjel is fájna nem? azt mondta a doki, h éjjel talán kevésbé erõsen szívja és köszben el el szundizik. Kaptunk gyógyszert és utánna nem vot semmi gond:O)
Hát lehet a 6 hetes sztrájk!Nálunk is ez volt, de nem minden alkalommal. Lusta szívni. Sajna nekem ekkor még adnom kellet este tápszert és azt könnyebb volt enni. Na de nem hagytam magam, volt hogy fél órát kínlódtunk, de sikerült rábírnom. Olyannyira, hogy most már cicimániás!:) ) Csak szopizik 1, 5 hós kora óta. Remélem nálatok is csak "hiszti" és nem beteg. Ha minden alkalommal csinálja lehet van valami gond, torokfájás stb. Bukik is? Mert akkor beteg. De ha csak néha csinálja és szopi közben, akkor lustaság, mert az elején jól jön a ttejcsi, késõbb már dolgozni kell érte és lehet nem akar.:) Kis piszkok tudnak ám lenni. Jó egészséget.
Nálunk is van néha ilyen, éjszaka nem. Én arra gondolok, hogy már nem éhes, szeretne CSAK cumizni, de a tejem ömlik és idegesíti. Az orvosok csak találgatnak és nem akarom, h a kislányomon kisérletezzenek. Tápszert nehogy adj!
Szia! Ez valóban lehet gond. Nekem azt tanácsolta a védõnõ, hogy fejjek le egy kicsit, mielõtt elkezd szopizni, akkor nem ömlik a tej a szájába, és nem nyel rengeteg levegõt vele. Nálunk bevállt. Ha van elég tejed ezt kipróbálni, szerintem megéri. Boldog babázást! :o)
lehet hogy feszit az inye az én lányom is igy volt és ráadás kent begyuladt afüle a fogzás miatt.
Nálunk az volt a gond, hogy túl erõsen jött a tej neki, és ez zavarta. Megpróbáltam több pozíciót, és amelyik legjobban bevált, úgy szopiztunk.
Lehet még ok, hogy feszíti a levegö a gyomra´t.Büfiztasd meg, hát ha segít és szoptass tovább.

Mitől van az, hogy babám néha arra ébred fel, hogy elkezd csuklani? Mitől lehet a csuklás?

Legjobb válasz: Attól is függ mennyi idõs. Ha csak pár hónapos, akkor lehet attól is, hogy maradt benne levegõ, és felbukott egy kis tejet de visszanyelte. Gyenge még a rekeszizmuk azért csuklanak. Az én babám 6 hónapos lesz, de még most is sokszor csuklik böfi után.

Attól is függ mennyi idõs. Ha csak pár hónapos, akkor lehet attól is, hogy maradt benne levegõ, és felbukott egy kis tejet de visszanyelte. Gyenge még a rekeszizmuk azért csuklanak. Az én babám 6 hónapos lesz, de még most is sokszor csuklik böfi után.
Szia! Az én bbám akkor szokott csuklani ha fázik. Tied nem fázhat?
Kismama újságban olvastam egyszer arról, hogy a csuklás oka lehet, ha nagyon tele a pocakja a babának, és nyomja a rekeszizmot. Neki ez nem kellemetlen, bár nekünk úgy tûnhet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 4 hónapos múlt, és csak anyatejes. Nem hinném, hogy tele lenne a hasa, mert éjjel szokott felkelni rá, pár órával a szopi után. Várom a további ötleteket.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam már rá. Hálózsákban alszik. Sajnos most még az ágya az ablakhoz közel van. Ha majd saját szobába teszem, ott megtudom oldani, hogy ne ott legyen. 11-12 körül beszoktam takarni még õt. Olyankor mindig megfogom a kezét, hogy mennyire hideg. Langyos szokott lenni.
Ne csak a kezét neze hõmérsékletét nézd meg, hanem az orrát is. Ha az orra hideg egy babának akkor biztos hogy fázik.
Én is azt vettem észre, hogy akkor csuklik amikor nem volt elég hosszú a büfiztetés és fekvõ helyzetben jött. Ilyenkor nyel egy furát és kezdõdik is a csuklás. De lehet, hogy elég hosszú volt a büfi és utána a forgolódástól felrázza a gyomrát, jön a büfi utána pedig a csuklás. Nálunk egy így szokott lenni.
Hát én elvinném az orvoshoz, mert valami oka van, hogy nem tud aludni.
kórházban hogyan aludt? és amikor hazavitted, legalább az elsõ héten sem aludt hosszabbakat? mit eszik, gyarapszik-e? hasfájásra tippelek amúgy a zöld kaki lehet túletetés eredménye vagy alultápláltság, de gondolom az utóbbi nincsen
Lazulás miatt melegszik. Ideje lenne kicserélni, mielõtt tûz lesz belõle!
Rossz érintkezés vagy kilazulás miatt megnõtt az ellenállás.A kapcsoló érintkezõje is lehet oxidos vagy meg kell a csavarokat a bekötésnél húzni.
Meglazult a vezeték csatlakozás vagy elöregedett az érintkezõ.Semmiképpen ne használd mert erõsen tûzveszélyes! És nem is érdemes bütykölni szólj egy szakembernek és cseréld le újra!

Amikor nem eszem, vagy nagyon éhes vagyok elkezd zsibbadni a bal lábam és fáj a lábfejem ez mitől van vagy mitől lehet?

Legjobb válasz: nem is zsibbad hanem olyan mint amikor nõsz és érzed h fáj tõle a lábad így tudom leírni az érzést

A kérdező hozzászólása: nem is zsibbad hanem olyan mint amikor nõsz és érzed h fáj tõle a lábad így tudom leírni az érzést
A vércukorszint leesése miatt van, pl. úgy is lehet tesztelni, hogy valakinek leesett-e a vércukra, hogy ülve a lábujjai hegyére nehezedik, és remeg-e.

Mostanában edzés közben elkezd fájni a fejem ez mitől lehet?

testépítés

Legjobb válasz: Lehet vérnyomás (érdemes kísérletképpen minden kiegészítõvel leállni egy idõre, ha megszûnik, visszatérni) Lehet oxigénhiány (légzés) Lehet dehitráltság (próbálj sokkal többet inni) Lehet vérszegénység (ha semmitõl nem múlik, nem árt megnézetni). Lehet még egy csomó dolog. Fontos lenne tudni, milyen jellegû a fejfájás (tompa, görcsös, lüktetõ, és hová terjed ki).

Lehet vérnyomás (érdemes kísérletképpen minden kiegészítõvel leállni egy idõre, ha megszûnik, visszatérni) Lehet oxigénhiány (légzés) Lehet dehitráltság (próbálj sokkal többet inni) Lehet vérszegénység (ha semmitõl nem múlik, nem árt megnézetni). Lehet még egy csomó dolog. Fontos lenne tudni, milyen jellegû a fejfájás (tompa, görcsös, lüktetõ, és hová terjed ki).
Dehidratáltság nem lehet? Iszol elég folyadékot?
A kérdező hozzászólása: edzés közben nem szoktam elõtte igen
Nekem is volt hasonló, aztán kiderült hogy a viszonylag magas vérnyomásom miatt volt. Ez egy lehetséges ok, de egyáltalán nem biztos hogy neked is emiatt van. Azért mindenesetre nem árt megnézetni a vérnyomásodat.
A kérdező hozzászólása: lüktetõ és hátul a tarkómnál, eddig fekvenyomás közben jött de csak 2szer a 4év alatt, és ma itthon fekvõtámasz közben, szóvaleddig összesen 3szor, általában 15-20perc és vége
OK, szinte biztos, hogy ártalmatlan - bár kellemetlen. Vérnyomást, vérszegénységet nem árt ellenõriztetni idõnként. De a légzés tûnik gyanusnak, oxigénhiány és hiperventilláció (túlzott lihegés) is okozhat ilyen tüneteket. Nyilván ismered a szabályos légzést (nem tartod bent a levegõt erõfeszítés közben) - de próbálj venni egy rendes levegõt és kifújni minden ismétlés között. Remélem segít.
A kérdező hozzászólása: kösz a választ fain vagy!:)

Mitől lehet az hogy mostanában 5-6 naponta fáj a fejem de csak a bal oldala és kis idő múlva a szemem is elkezd kicsit fájni?

Legjobb válasz: Nyaki izom nem lehet? Lehet, hogy rosszul alszol. Próbáld meg tornáztatni a fejed (fejkörzés, elõre-hátra, egyik-másik váll stb). Figyeld meg, nem javul-e valamelyik mozdulatra. Próbáld meg masszírozni (jobb esetben masszírozTATni, hátha segít. Aztán írd meg a "fejleményeket"! :)

Nyaki izom nem lehet? Lehet, hogy rosszul alszol. Próbáld meg tornáztatni a fejed (fejkörzés, elõre-hátra, egyik-másik váll stb). Figyeld meg, nem javul-e valamelyik mozdulatra. Próbáld meg masszírozni (jobb esetben masszírozTATni, hátha segít. Aztán írd meg a "fejleményeket"! :)
Reméljük nem kezdõdõ Cluster fejfájás. Inkább nem írom le, nem akarlak ijesztegetni vele, de utánanézhetsz a google-val.
Szerintem migrén. Egyoldali fejfájás, a szem tájékán a szemhéj területén fájdalom és jól esik ha masszírozod miközben becsukod a szemed. Vagy a tarkód masszírozod és érzed hogy jól esik. Na ez a migrén, ha hasonló az érzésed, akkor ez a baj. A rossz hír az hogy erre nincs gyógyszer, ezzel pihenni kell ha nagyon fáj.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem lehet Cluster fejfájás...annyira nem vészes...szerintem migrén sem lesz...utána olvastam mind2nek és a tüneteim nem olyan vészesek.
Menj el egy CT-re, és minden kiderül. Lehet, hogy valóban migrén az oka.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!