Találatok a következő kifejezésre: Mitöl lehet aranyhalunknak a (4 db)

Az aranyhalamnak a farok úszóin /osztott farkú/ fehér penész szerű pöttyök jelentek meg. Ez mitől lehet? Valami gombás betegség? Mivel tudnám kezelni, hogy helyrejöjjön?

Legjobb válasz: Szia, nem tudom hogy érdekel e amit irni fogok :) de sztem semmivel nem tudod gyógyitani nem vagyok egy nagy halszakértõ csak anynit tudok hogy az én aranyhalamnak is ez volt a baj és pár nap múlva elpusztul. kiirtam ide a kérdést és ugyanezt mondták nekem is.

Szia, nem tudom hogy érdekel e amit irni fogok :) de sztem semmivel nem tudod gyógyitani nem vagyok egy nagy halszakértõ csak anynit tudok hogy az én aranyhalamnak is ez volt a baj és pár nap múlva elpusztul. kiirtam ide a kérdést és ugyanezt mondták nekem is.
Ez így nem igaz, a legtöbb betegséget már lehet kezelni, fõleg ha idõben észreveszed azt. Én vagy darakórra, vagy halpenészre tippelek, meg kellene nézned, hogy melyikre hasonlítanak a pöttyök: http://diszhal.info/cikkek/halbetegsegek.php Mindkettõ gyógyítható, de más-más szerekkel, úgyhogy fontos, hogy felismerd a betegséget. Ha ezt a két kórt beírod gugliba, akkor további képeket és a legfontosabb szereket megtalálod. A gomba jól kezelhetõ xanthacridin oldattal, FMC-vel vagy sera mycopurral, a darakór sera costapurral.
ez midn nem jó rá mert m is vettün kegy szert hogy átha attól meggyógyul, a sera optimust és az egészséges aranyhalam vizébe is cseppentettem belõle és rá 2-3 napra mindkét halelpusztult. amúgy is én ugy tudom hogy az aranyhal mindenféle vegyszerre "allergiás".
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Murr! Megnéztem a linket amit küldtél darakór lesz! Szerinted akkor próbáljam meg Sera Costapur-al?
Nekem egyszer volt eddig darakór, nem aranyhalakon, hanem mollykon és guppikon. Teljesen kiírtotta a fertõzést, de én idõben kezdtem a kezelést, amint észrevettem a tüneteket. Egy halacskán kívül mindenki él és virul, még a csigákat és az ancikat sem irtotta ki, amik pedig érzékenyek a betegségre. A biztonság kedvéért kérdezd meg az eladót, hogy az aranyhalak hogy viszonyulnak ehez a készítményhez, de én csak ajánlani tudom.
Elírtam, a gyógyszerre érzékenyek az algázók és a csigák, nem a betegségre.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm!

Mitöl lehet az aranyhalunknak a fején a szeme fölött fehér daganat?

Betegség talán?Nem kicsi a daganat.kb 3 hónapja ilyen sajnos.Ketten vannak 20 literes akváriumban.

Legjobb válasz: Ez lehet parazíták tömkelege, nekem is volt ilyen.

Ez lehet parazíták tömkelege, nekem is volt ilyen.
Lehet egy másik hal kicsípte a szemét, ha igen akkor most félvakk de az agresszív halat tedd külön.
Halpenész a betegség neve. Akvarisztika boltban van rá gyógyszer!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen! Azota mar jobban van, vettem neki cseppet, es szepen gyogyulgat. :-)


Ha nem szeretnél kritikát, hogy mondjuk meg, hogy mi a baj? Túl kicsi akvárium, gondolom hozzá gyenge szûrõ. Ennyi a baj.
Ha tudod, hogy hülyeséget csinálsz, akkor miért csodálkozol, hogy a halaid haldokolnak? Aranyhal minimum 150 literes akváriumban tartható, ennyi a titok.
Szerinted ha téged mittomén 10m2 töl lehet tartani akkor 1m2en miért döglenél meg?
Ezután már csak annyi hozzáfûznivalóm maradt hogy remélem egyszer téged is bezárnak egy szûk helyre és kipróbálhatod ha te ezt csinálod.
Meg ha 30liter alatt 1cm es halat se lehet tartani mibõl gondolod hogy egy nagy aranyhalat lehet vagyis 2t?Már kezd tényleg ku rvára elegem lenni ebbõl hogy ilyeneket csináltok azokkal a szerencsétlen állatokkal.Nem érdekel ha lepontozol de ez már állatkínzás és ezek után még kérdezed hogy mi baja van -.-"
Ez olyan mit, hogy teged bezárnának egy szigetelt kerti budiba, és beraknának egy tulipánt, hogy az majd termeli az oxigént és lebontja a szarodat. De tényleg. Mit vársz ha nem kritikát? Jólvan büdös újgazdag kisfiam aki leszarja az állatok igényeit és csak a saját hülyeségeivel foglalkozik. Jól van. Nem állatot ajánlanék én neked...
1. aranyhalnak minimum 150 literes akvárium kell, de inkább sokkal nagyobb 2. 30 liter alatt bûncselekmény gerinces állatot tartani 3. ha ezeket tudtad akkor miért csinálod? ennyi eszed van? ha nem kritikát írjunk akkor mégis mit? 4. egyértelmû ammónia vagy nitrát mérgezés, gondolom vízcserérõl még nem hallottál add oda egy olyan embernek a halakat, aki nem sz.rja le a sorsukat, míg nem késõ te meg soha ne tarts semmit, hülye állatkínzó. ja és a helyesírásod...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!