Találatok a következő kifejezésre: Missed ab után kb (6 db)

Missed ab után vagyok 36 nappal, de még nem jöt meg? Ez normális/gyakori? Nem is érzek semmit, csak kb.1 hete rettenetesen puffad a hasam.

Legjobb válasz: Mintha én írtam volna az elsõ választ, Nekem is sokszor volt, és nekem is 6 hét után jött meg mindig. Sajnos arra már nem emlékszem, hogy puffadt-e a hasam.

Mintha én írtam volna az elsõ választ, Nekem is sokszor volt, és nekem is 6 hét után jött meg mindig. Sajnos arra már nem emlékszem, hogy puffadt-e a hasam.
Teljessen normális, nekem sajnos többször volt, mindig 6 hét múlva jött meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. A hasad puffadt, mielõtt megjött az elõ rendes menses?
A kérdező hozzászólása: jav: elsõ
37. napra jött meg nekem missed ab után, már halálra izgultam magam, hogy talán valami problémám van, vissza kell megint mennem a dokihoz, mert a 28. napon voltam nála, és ott mondta, hogy két héten belül ha nem tér vissza a mensim, ismét menjek, de szerencsére megjött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor még megvárom a 6 hetet aztán doki. Már nagyon feszült vagyok....
Elsõ vagyok, sajnos én sem emlékszem, hogy puffadtam-e. Biztos neked is hamarosan meg fog jönni, ne izgulj!

Missed ab után próbálkozunk a babával már kb fél éve, de nem jön. Számíthatok a petevezetés átfújásra? Jelenleg clostylbegitet és bromot szedek. Ugye lehet altataásban is?

Legjobb válasz: Az én orvosom addig nem adott semmilyen petesejt-érlelõ gyógyszert, míg nem volt biztos benne, hogy átjárhatóak a petevezetékeim. Nekem a korábbi vetélésem miatt laparoszkópiás mûtétet javasolt, ahol méhtükrözést és átjárhatóságit is csináltak, hogy megnézzék, az elõzõ terhességem nehogy azért volt sikertelen, mert szervi gond van. Ennek az volt az elõnye, hogy ha eltérést tapasztaltak volna, azonnal megoldják. Nekem szerencsére nincs szervi bajom, "csak" endometriózis, aminek a kezelése folyamatban van. A mûtét hátránya a 3 nap kórház és utána 1 hét óvatos mozgás, de semmi fájdalom v. kellemetlen dolog.

Az én orvosom addig nem adott semmilyen petesejt-érlelõ gyógyszert, míg nem volt biztos benne, hogy átjárhatóak a petevezetékeim. Nekem a korábbi vetélésem miatt laparoszkópiás mûtétet javasolt, ahol méhtükrözést és átjárhatóságit is csináltak, hogy megnézzék, az elõzõ terhességem nehogy azért volt sikertelen, mert szervi gond van. Ennek az volt az elõnye, hogy ha eltérést tapasztaltak volna, azonnal megoldják. Nekem szerencsére nincs szervi bajom, "csak" endometriózis, aminek a kezelése folyamatban van. A mûtét hátránya a 3 nap kórház és utána 1 hét óvatos mozgás, de semmi fájdalom v. kellemetlen dolog.
Szia kedves kérdezõ nem tudom a választ és bocsi csak a válaszadótól szeretném kérdezni milyen gyógyszert kap meddig kell szedni és közbe lehet-e a babával próbálkozni.NEkem is ez van most okt 6-án volt laparoscopiás mütétem, két hét múlva megyek vissza az orvoshoz.
A 2. válaszolónak: 2 hétig kell Danovalt szednem (600 mg)a mûtét utáni naptól, utána GNRH analóg kezelés 3 vagy 6 hónapig. Erre elõször csütörtökön megyek.

Missed ab (kaparás) után kb. mikor jön meg a menszesz?

3 hete estem át a mütéten.

Legjobb válasz: Szia Úgy kell számolni,mintha nem lett volna terhességed, és azóta is rendesen mesiznél! Nekem ezt a Czeizel Endre mondta, és napra pontosan megjött miss ab után.

Szia Úgy kell számolni, mintha nem lett volna terhességed, és azóta is rendesen mesiznél! Nekem ezt a Czeizel Endre mondta, és napra pontosan megjött miss ab után.

Lett valaki babás missed ab vagy terhesség után kb 3-4 hónapjára és problémamentesen kihordta a babát?

Jovo hónaptól szeretnénk próbálkozni 3 hónap telt el missed ab óta nem egész 6 hetes terhesség volt.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 11 hetesen volt missed ab-om, utána kivártuk a 3 hónapot, és próbálkozni kezdtünk. Elsõre sikerült, most vagyok 23 hetes! És bízom benne, hogy most már nem lesz semmi gond! Szerintem nyugodtan próbálkozzatok Ti is! Sok sikert! :)

Szia! Nekem 11 hetesen volt missed ab-om, utána kivártuk a 3 hónapot, és próbálkozni kezdtünk. Elsõre sikerült, most vagyok 23 hetes! És bízom benne, hogy most már nem lesz semmi gond! Szerintem nyugodtan próbálkozzatok Ti is! Sok sikert! :)
Nekem 10 hetesen volt missed ab, a baba csak 8 hetes koráig fejlõdött. 3 hónapot pihentünk, utána próbálkoztunk. A 3. hónapban jött a Picúr. Remélem, továbbra is minden rendben lesz! Sok sikert Nektek is! 24 hetes kismama
Szia! Nálam úgyanígy volt kb. 6-7 hetes lehettem mikor elvetéltem és mûvi úton kellett befejezni. Rá 3 hónapra újra próbálkoztunk és egybõl megfogant a Kismanó! A terhesség elsõ 3 hónapjában szedtem a gyógyszert és problémamentes terhességem volt, utána pedig nagyon könnyû szülésem! Sok sikert Nektek is! Kívánom, hogy ilyen szerencsés legyél Te is! Egy gyönyörû 7 hónapos kisfiú Anyukája
sõt, mondják, hogy a mûtéti befejezés után sokkal tisztább lesz a méh, kevesebb probléma forrás van benn, így a mûtét után még könnyebben eshet teherbe az ember! úgyhogy sok sikert! ne aggódj semmin!
6 hónapot általában akkor mondanak, ha nagyobb terhesség szakad meg. Úgyhogy nyugodtan vágjatok bele, emiatt már nem szabad hogy gond legyen! Mielõbbi gyermekáldást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a bíztatást mindenkinek ! Nem is tudjátok mennyit segítettetek abban hogy bátrabban, optimistábban induljak neki és azt hiszem a hozzáállásom is nagyon fontos. Tudjátok van aki 6 hónapot mond de én addig nem bírom kivárni. Március is már a 4. hónap lesz. Hát remélem ezúttal nem kell rá sokat várnom és minden rendben lesz.
Szia! Elsõ vagyok. Azt mondják, hogy ilyenkor sokkal könnyebb teherbe esni, szerintem lehet benne valami, mert nekünk is elsõre sikerült, és még nagyon sokat olvastam itt akiknek hamar összejött a missed ab után! Drukkolok Nektek!! :)
halló, itt is egy sorstárt. nekünk 6 hetesen állt meg a fejlõdésben a pici, 8.héten mûtöttek meg. Rá 3 hónapra megfogant a kis élet, aki nagyon jól érzi magát! várjuk a találkozást! 17hetes
A kérdező hozzászólása: De jó !!!! Koszonom mindenkinek választ ! Gratulálok mindannyiotoknak a babákhoz jó erot és egészséget a babásoknak pedig ha eljon az ido konnyu problémamaentes szulést kívánok! Így mostmár bártabban vágok bele. Még megvájuk a menzit aztán márciustól rápróbálkozunk és ezuttal reménykedem hogy minden rendben lesz és nem kell újból hosszú hónapoknak eltelnie hogy pozitívat mutasson a teszt. Már nagyon vágyom hogy újból átélhessem azt a fantasztikus érzést hogy egy kis életet hordozzak a szívem alatt.
A kérdező hozzászólása: Koszonom ! Reménykedem ...

Missed ab műtét után kb mikor lehet érzeni az első peteérést? Én 2 hete vagyok túl a műtéten, már vagy 3-4 napja nem vérzek és olyan mintha érezném. Ez lehet?

Legjobb válasz: Nekem nem missed volt 2 hete, és szerintem már az lehet, mert azt mondták, hogy a mûtét napja a vérzés elsõ napja és rá 2 hétre van normális esetben a peteérés.

Nekem nem missed volt 2 hete, és szerintem már az lehet, mert azt mondták, hogy a mûtét napja a vérzés elsõ napja és rá 2 hétre van normális esetben a peteérés.
Igen, lehet, én is éreztem, meg is ijedtem, hogy valami gond volt a mûtétnél, de a hét végén az orvosom megnyugtatott, hogy UH-on is látszik, hogy túl vagyok a peteérésen :)
nekem gyogyküretem volt rá 2hétre megijjedve mentem uhra hogy fáj a hasam, erre kiderült mindkét oldalt 18milis tüszö készült megérni.2nap mulva el is mult.én se gondoltam volna

Missed ab műtét után kb 6 héttel lettem ismét terhes, tegnap és ma reggel pozitív lett a teszt, az lehetséges, hogy még az előző terhességet mutatja?

Vagy tényleg terhes lennék ismét, akkor viszont nem túl korai mit gondoltok, meg fog maradni? Elvileg 3 hónapot kellett volna várni :(. (Már van egy 22 hós gyerk?cöm.)

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem az elõzõt mutatja, szerintem újra babás lettél. Kérdezd meg az orvost, hátha gyógyszeres támogatás kell ilyenkor. Jó egészséget!!!

Biztos, hogy nem az elõzõt mutatja, szerintem újra babás lettél. Kérdezd meg az orvost, hátha gyógyszeres támogatás kell ilyenkor. Jó egészséget!!!
Persze, hogy lepontoz, ha a rohadt szárza tényeket közlöd és azok a tények nem rózseszín felhõben úsznak. Itt látszik a válaszolók felelõsségérzete... Engem is lehúztak, mert leírtam, hogy nem viccbõl mondja a doki a 3 hónapot. Épp múlthéten volt itt egy anyuka, aki 1 hónappal a missed után újra teherbe esett, s a baba nem tudott megtapadni a még sérült felületen. S újjabb missed. De semmi gond, ennyi erõvel egy cipésztõl is meg lehet kérdezni mikor mit lehet meg mit nem. Ha az orvosra sem hallgatsz, akkor nem mindegy? De mint írtam: legyen szerencséje! Hiszen senkinek nem kívánom, én is átestem rajat. S a 3. hónap után amint lehetett egybõl sikerült megint összehozni a picit. Most 16 hetes vagyok. Ennyi! Azt lehet ezt is lepontozni!
Amikor nekem missed ab-om volt, akkor kérdeztem az orvost, hogy mennyit várjunk, azt mondta ha már nem nem vérzek, akkor próbálkozhatunk. 5 hét múlva + lett a teszt, meg sem jött a vérzésem. Egy országosan elismert 65 éves orvos mondta
AZ elõzõt már nem mutathatja. A 3 hónapot nem viccbõl mondja az orvos. De legyen szerencséd!
Engem is lepontozott valaki... 4es voltam
4-es vagyok, azért írtam, hogy ha megjött azóta, akkor jó eséllyel indulsz, mert sajnos én is így jártam, de nekem nem jött meg a mûtét után.. Ebbõl kifolyólag még nem tisztultam ki teljesen, és az elsõ ultrahangon is lyukacsos laza szerkezetû volt a méhnyálkahártyám.. terhesen Sajnos engem másnap mentõ vitt kórházba mert elöntött a vér.. Sok jó példát hallottam és olvastam ilyen esetekrõl, és lehet hogy te is szerencsés vagy, de minél elõbb fordulj dokihoz...
elsõ vagyok, kösz a lepontozást
4es vagyok én egyáltalán nem voltam száraz... leírtam késõbb az egész történetemet...
szerintem nem lesz baja, bár nem értem, ha 3 hónapot várni kell, hogy kerül oda az a gyerek:)
Megjött azóta? Fontos lehet!!! Ha még nem akkor az a rosszabbik eset, ha már legalább 1x megjött a mûtét óta akkor szerintem nem lesz gond!
A kérdező hozzászólása: köszönjük :)
Na és azért lettem lepontozva mert ugyanazt mondtam mint a doki??? hát gratulálok a sok hozzá nem értõnek...2x estem át mindezen, valószínûleg nem a levegõbe beszélek... 4es voltam.. És nagyon sok szerencsét és jó egészséget kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindkét utolsó válaszolónak! Voltam este orvosnál, nagyon rendes volt... Pozitívan állt a dologhoz, de azért újra elmondta, hogy bármi lehet. De azt is mondta, az derék dolog, hogy már menstruáltam a missed ab óta rendesen. Az uh-n nem nem láttunk még semmit, csak egy jó vastag nyálkahártyát, azt mondta szerinte biztos terhes vagyok, és megnéz másfél hét múlva újra, hogy jó helyen van-e. Reméljük.
Ne is gondolj arra, hogy elmegy a baba! Biztos rendben lesz minden! Egy korábbi válaszoló (15-ös)
Nem, amit leszûrtem az az, hogy hiába orvos, gõze nincs alapdolgokról sem. Fölösleges olyan nagyon tiszteletben tartani az adott orvos véleményét, mert másik orvos mást mond, harmadik harmadik félét. Amiben Ti meggyõzõdtök, azt tegyétek! Boldog babavárást kívánok.:)
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó! És a végén akkor azt szûrted le, hogy hiába emelgeted a másfél évest, mégis oké minden? Nekem is emelgetnem kell a gyerkõcöt és õ már nagyon nehéz. Hát akkor mást rajta kívül nem fogok emelni. De úgy vagyok vele, hogy ha most megint elmegy a baba és amiatt mert nem vártunk, akkor tényleg csak magamra vethetek, én tehetek róla, vállalom a következményeket.
A nevét rosszul írtam, elnézést: Czeizel.
Kedves Kérdezõ! Nekem missed ab. után 3 héttel fogant a baba, azóta lassan meg is születik :) Viszont szedtem Utrogestant és nagyon sokat pihentem, nem emeltem, amit nem volt muszáj. Persze másfél éves gyerek mellett kb. lehetetlen, de még így sem volt gond. A várakozási idõrõl annyit mondanék, hogy az egyik orvos fél évet mond, másik 3 hónapot, olvastam már olyat is, hogy elég 2. Viszont annak idején egy cikk fogott meg, ami arról szólt, hogy nem bizonyított, hogy a várakozás szükséges, sõt, aki vetélés után fél évig újra babás lesz, erõsebb lesz a terhessége. Ezt is orvosok írták. Nincs egységes álláspont még az orvosok között sem. Én két orvostól kérdeztem, hogy az emelés árthat-e terhesen, egyik (fõorvos) azt mondta és Ceizel is azt mondja, hogy semmi köze a kettõnek egymáshoz, a másik orvos azt mondta, tilos emelnem. Ebbõl én leszûrtem valamit...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Csak most értem haza a gép elé, csak most tudtam elolvasni, én nem pontoztam le senkit, de mindjárt mindenkit felpontozok :) Annyi, hogy igen, megjött már azóta egyszer. A mûtét után kb 10 napig volt meg, majd rá 33. napra újra menstruáltam, kb 6 napot, ahogy szoktam, semmi extra nem volt, normális. Utána viszont igen, volt alkalom, hogy nem védekeztünk, és tudom, hogy butaság volt, és baj is lehet, csak akkor az volt bennem, hogy nem hinném, hogy összejön, hiszen az elsõ és a második (ami elvetélt) terhességemnél is több mint fél évig próbálkoztunk mire összejött. A missed ab mûtét oka egyébként az volt, hogy a kb.9.heti uh-n nem volt szívhang, és egy fejletlen embriót láttunk csak, már nem ott kellett volna tartania a terhességnek. De nem véreztem, befektetett a doki 3 nappal késõbb. De amúgy a terhesség jó helyen tapadt, petezsák, szikhólyag ép, stb. Pont pár hete voltam újra a dokinál kontrollon, és elmeséltem neki, hogy volt hogy nem védekeztünk, õ is leszúrt, hogy ezt nem szabadott volna, de én mondtam neki, hogy nagyon csodálkoznék ha bármi lenne, mert nekem baromi nehezen sikerül teherbe esni... erre tessék... De azt mondta az orvosom akkor, hogy ha mégis valami van, akkor hívjam, és megtámogatjuk gyógyszerrel. Ma este megyek a rendelésre, hát asszem nem teszem majd zsebre amit kapok.
Valószínûleg tényleg terhes vagy, és valószínûleg minden rendben lesz! Viszont veszélyeztetett terhesnek számítasz, így gyorsan fel kell keresned a dokidat! Sok boldogságot a babához!
Szerintem ez több mindentõl függ.A mûtét után megújul a nyálkahártya (ezért van az e.ü.küret is)segíti a megtapadást.Szóval maga a mûtét miatt nem feltétlenül kell várni.Van orvos aki javasol 3 hónap kihagyást, van aki félévet, és van olyan is aki "csak" a mûtét utáni 6 hét szexmentességet(ez is orvosfüggõ) Persze számít hogy miért volt a vetélés, de gond nélkül kihordható attól a baba.A te személyes kórtörténeted pedig az orvosod ismeri, inkább õt kérdezd!
Ja és a "várakozási idõ" attól is függ, hogy mennyi idõs terhesen volt a mûtét.
Ha a mûtét után megjött egyszer, akkor nem lesz gond. Én is pont 6 hétre lettem terhes missed ab után (óvszerrel védekeztünk). Nem volt semmi gond, csak én paráztam mindenen. Ha nem jött meg még a mûtét óta akkor az már bajosabb lehet.
Nekem is volt 10 hetesen missed ab mûtétem. Nekem az orvosom 3 hó pihit javasolt, mi kivártuk, nem kockáztattunk!3 hó után elsõre összejött!Nekem a dokim azt mondta, 1 hónap minimum kell h regenerálódjon a méh és visszamenjen az eredeti méretére, stb. Én egy vérzést mindenképp megvártam volna, de, én nagyon paráztam így mi a 3 hót kivártuk!Sok sikert kívánok, remélem minden oké lesz veletek!
kérdezõ azóta h vagy? h alakulnak a dolgok?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!