Találatok a következő kifejezésre: Missed ab tudom (21 db)

Missed ab. -on estem át 3 napja. Ma reggeltől nagyon görcsölök. Ez ezzel jár? Milyen gyógymódok vannak rá? Nem tudom, hogy görcsoldó szedhető-e, hiszen ugy hallottam, hogy most szűkül a méh eredeti méretére.

Legjobb válasz: Szia Minden ember más, én missed ab. után nem görcsöltem viszont mikor újra elkezdtem menstruálni akkor nagyon erõs görcseim voltak.Én csak orvosi utasításra szedek gyógyszert egyébként nem,így sajnos ebbe én nem tudok segíteni

Szia Minden ember más, én missed ab. után nem görcsöltem viszont mikor újra elkezdtem menstruálni akkor nagyon erõs görcseim voltak.Én csak orvosi utasításra szedek gyógyszert egyébként nem, így sajnos ebbe én nem tudok segíteni
Ha härom napig nem volt semmmilyen fääjdalmad most meg igen fordulj orvoshoz mindenkepp. Ugyis kell menned kontrollra, mond meg a dokinak, es hogy nezzen meg. Missed ab. utän termeszetesek a görcsök, mivel jol mondtad, neked is kitägult a mehed, mint annak a nönek aki szül, (szüleskor kb 12cm-re, mised ab-nel 6-8 cm-re)igy neki is össze kell huzodnia. Az viszont gyanus, hogy härom nap utän görcsölsz ennyire. Görcsöldot vegyel be nyugodtan, de utäna cickafark teät kezdj el inni szigoruan a mehed miatt. Nagyon gyorsan regenerälja, es megerösiti, azert hogy ne lehessen megegy vetelesed. Tapasztalat. 1.5eve volt ugyan ez velem is, most 6 hetes terhes vagyok, es elsö este mä rteherbe is estem. Bär a kritikus 12 heten meg nem estem ät, de biztos vagyok benne hogy meg lesz! Sajnälom a pocaklakot, es sok sikert a következöhöz. Es ne feledd cickafark tea napi egy deci!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Sajnos volt egy miss. ab műtétem június végén. Akkor egy kicsit több mint 1 hónapra megjött a menzeszem. A műtét előtt 30-32 napos ciklusaim voltak. Most a 34 napnál tartok és nem tudom mirét nem jön meg. Miért késik a menstuációm?

Legjobb válasz: Nálam is ugyanez volt. Missed ab. után 6 hétre jött meg a mensim, utána nagyon rendszertelen volt, állandóan 30-45 napra jött meg. Ne aggódj, de azért a terhességet ki kell zárni!

Nálam is ugyanez volt. Missed ab. után 6 hétre jött meg a mensim, utána nagyon rendszertelen volt, állandóan 30-45 napra jött meg. Ne aggódj, de azért a terhességet ki kell zárni!
lehet pszichologiai oka is annak, hogy kesik. pl. ha ragorcsolsz arra, hogy miert nem jon meg, az is tudja kesleltetni. ahogy az is, ha stresszes eletet elsz. ettol fuggetlenul azert ha meg par napig nem jon meg, csinalj a biztonsag kedveert egy tesztet.

Februárban próbálkozhatunk majd babával egy miss. Ab. után. De nem tudok dönteni, hogy mit csináljak?

Mindenki azt mondja, hogy a vetélés utáni els? 3 hónap, nagyon fogékony a testünk a fogantatásra. Ha várok májusig a H1N1 dili miatt, már nem lesz kés?? Akkor is hamar összejön a baba? 34 éves vagyok, 2 gyermekem van és mind a 3 baba szinte els?re összejött. Melyik megoldást választatnátok, a biztos gyors eredményt és kezd?dik a para az influenza miatt, vagy várjak nyugodtan legalább májusig, de akkor lehet, hogy a baba is váratni fog magára?

Legjobb válasz: Szerintem várd ki a fél évet.Ez kell a testednek is, és akkor már talán nem lesz ez a felhajtás sem. Igaz,hogy emlékszik a test a terhességre, de még annyira "friss" az egész, hagyd gyógyulni.Na meg a lelkednek is kell idõt adni. Nekem fél éve volt missed-em, 11 hetes volt a kicsi.És már 6 hetes babás vagyok. A 2. próbálkozásra összejött. Hidd el kell ez az idõ. Kivánom, hogy minél elõbb rendbe gyere lelkileg, és testileg is.

Szerintem várd ki a fél évet.Ez kell a testednek is, és akkor már talán nem lesz ez a felhajtás sem. Igaz, hogy emlékszik a test a terhességre, de még annyira "friss" az egész, hagyd gyógyulni.Na meg a lelkednek is kell idõt adni. Nekem fél éve volt missed-em, 11 hetes volt a kicsi.És már 6 hetes babás vagyok. A 2. próbálkozásra összejött. Hidd el kell ez az idõ. Kivánom, hogy minél elõbb rendbe gyere lelkileg, és testileg is.
Szerintem az lenne a legjobb ha most beoltatnád magad és ha a 6 hetes kontrollon rendben lesz minden akkor próbálkozzatok, de csak akkor. Nekem a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki hogy nyugodtan próblálkozhatunk, mert nagyon szépen felgyógyultam.(testileg) Persze ez csak az én véleményem!!:)

Kinek volt mostanában missed ab? Hogy tudja rajta magát lelkileg túl tenni az ember? Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: 6-os! Azért ezt ne így írd, hogy "a jóisten nem oda ad, ahová kéne"!!! Egészítsd ki azzal, hogy nem mindig vagy hogy sokszor nem oda ad! Ebbõl a kijelentésedbõl sugárzik a keserûség, ami megértek, de az irigység is, amit csak bizonyos szintig értek meg. Hidd el, azért mert Neked még nem adatott meg, hogy babád legyen, attól még sokan megérdemlik és megérdemelték, hogy megszülessen a gyerekük!!! Õszintén kívánom, hogy Neked is hamarosan egészséges terhességed legyen, de a rossz szájíz és gyûlölködés (magadban persze) nem tesz jót! Attól, hogy másnak van, még Neked is lehet és bízz abban, hogy lesz is! Ne haragudj, hogy ezt így leírtam, de ez a mondat nem nagyon tetszett. Egy lánytól hallottam már ugyanígy ugyanezt és csak akkor sikerült neki a baba, amikor ezt a dolgot rendbe rakta magában! Mégegyszer kitartás mindenkinek!!!

6-os! Azért ezt ne így írd, hogy "a jóisten nem oda ad, ahová kéne"!!! Egészítsd ki azzal, hogy nem mindig vagy hogy sokszor nem oda ad! Ebbõl a kijelentésedbõl sugárzik a keserûség, ami megértek, de az irigység is, amit csak bizonyos szintig értek meg. Hidd el, azért mert Neked még nem adatott meg, hogy babád legyen, attól még sokan megérdemlik és megérdemelték, hogy megszülessen a gyerekük!!! Õszintén kívánom, hogy Neked is hamarosan egészséges terhességed legyen, de a rossz szájíz és gyûlölködés (magadban persze) nem tesz jót! Attól, hogy másnak van, még Neked is lehet és bízz abban, hogy lesz is! Ne haragudj, hogy ezt így leírtam, de ez a mondat nem nagyon tetszett. Egy lánytól hallottam már ugyanígy ugyanezt és csak akkor sikerült neki a baba, amikor ezt a dolgot rendbe rakta magában! Mégegyszer kitartás mindenkinek!!!
Nekem egy hete volt. Nekem az a szerencsém, hogy már van egy kisfiam, és õ erõt ad, mellette nincs idõ magamba fordulni. Próbálok pozitívan hozzáállni, és elõre nézni, várom a 3 hónapot hogy leteljen. Neked is kitartás, és hidd el hamar össze fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek aki írt. Lassan, de telik az idõ, jövõ hét kedden már 3 hete lesz, h volt a mûtét. A héten voltam a 2 hetes kontrollon, néztek uh-t, minden rendben volt, aztán 4 hét múlva megyek ismét. Remélem megjön majd rendesen a mensim, és néhány hét múlva ismét belevághatunk :) A dokim nagyon biztat, nagyon rendes, neki is sokat köszönhetek , h lassan túlteszem magam rajta és már nem gondolok arra, h biztos én voltam a hibás meg ilyesmik. Elfelejteni persze soha nem fogom, de azért idõvel biztos jobb lesz Engem lelkileg az tenne fõleg rendbe, ha sikerülne ismét, remélem így lesz :)
Nekem február 4-én volt! Elsõ baba lett volna, és nem lehet túllenni rajta! Lehet idõvel jobb, de iszonyat sokat gondolok rá! A picire is, meg a mûtétre is, mert nálam kisebb mûhibával sikerült csak! Ez még rosszabbá teszi az egészet! :( Nagyon rettegek, hogy nehogy a 2. terhességem is így végzõdjön. Bár még csak hétfõn kezdtünk el próbálkozni, mert megvártuk a 3 és fél hónapot!
Kedves Utolsó! Megértem az elkeseredésed, de fel a fejjel. Hormonvizsgálaton voltál?
Nekem akkor még nem volt másik gyermekem. csak az segített, hogy belevetettem magam a munkába, aztán a kellõ idõ elteltével minden erõnkkel készültünk a következõ babára fizikailag és lelkileg is. Sokat fogytam, odafigyeltünk az egészséges életmódra, stb. Végül munkahelyi okok miatt kicsit több, mint egy év telt el a mûtét után, de elsõ hónapban megfogant a kisfiam, most itt szuszog rajtam a kendõben. Minden kellemetlenségtõl mentes, csodálatos terhességem volt az utolsó napig, álomszép, könnyû szülésem, a kisfiam pedig szebb, mint azt valaha álmodtam volna:) Neked is hasonlókat kívánok. (de velem senki és semmi nem fogja elfelejtetni, ami történt:(
Én csak arra tudtam gondolni hogy minél hamarabb túl kell lenni rajta hogy legyen babánk. Azért persze minden évben áprilisban azon a napon, amikro megszületett volna, mindig eszembe jut. Most van egy másfél éves babánk, sose derült ki, mi okozta. Kitartás, hidd el h oka volt h ez történt.Pórbálj a jövõre koncentrálni.
Én írtam, hogy az isten oda ad, ahova nem kéne, és még egy bejegyzést is írtam. Lehet 25 éves vagyok, de annyira megvisel ez a sok várakozás. Megvan a saját családi ház, minden készen állna rá, hogy õ már jöjjön, és semmi. Azt azért már énis megszeretném kérdezni, volt e valakinek hasonló tapasztalat az enyémhez képest! Szóval ugye én 11 hetesen még 3 nap hiányzott a 12 héthez, reggel úgy keltem hogy csurom vér voltam , elõtte volt pecsételõ vérzésem, doki megnyugtatott semmi baj, kaptam duphanostot, ugye nekünk ez az elsõ baba lett volna és 3 évre sikerült, na a lényeg, aznap 3 kórházban voltunk, a nõgyógyászom helyettesénél is, mindenhol megálapitották hoyg a petezsák kilapult, a lényeg a lényeg, hogy nem akartak kaparni, ez egy keddi nap volt, azt mondták vácon hétfõn menjek vissza éh gyomorral , és kikaparnak, na jó haza is mentünk ugye, este 11 kor görcseim voltak, azt hittem meghalok mintha vagdalnák késsel a petefészkemet, aztán hajnali 2 kor kimentem a mosdoba pisilni, a pici baba kiesett belõlem, láttam a kis szemét, száját...nagyon szép látvány volt én sokkot is kaptam...másnap hajnalban toltak a sürgõségire már, egybõl kapartak ugye. Na a kérdésem ide jönne, , hogy volt e valakinek hasonló élménye kaparás közben mint nekem, nem tudom migt álmodtam, de olyan szép álom volt, annyira nyugodtan kelltem fel az altatásból, de utánna bögtem mint az állat, sikoltoztam mint egy nem normális, mikor észhez tértem hogy a kisbabám maradványait szedték ki belõlem...mi nagyon ragaszkodtunk ehhez a babához.. Na a mûtét alatti jó érzés lenne a kérdésem volt e valakinek ilyenje? Köszönöm elõre is, és bocsi hoyg ilyen sokat írtam. De lehet néha jobb kiírni magunkból a fájdalmat...
Szia!ha van olyan alkalom amikor ki tudod sírni magad tedd azt, próbáld lezárni, egy barátnõm férje azt mondta, hogy a nõ szervezete okos és kilöki azt ami nem jó, ez nagyon csúnyán hangzik tudom, de én csak erre gondoltam, hogy valami nem volt rendben az én babámmal sem 9 hetes voltam, a szívem szakadt meg, én most nem állok úgy hogy lehessen másik babóm egyébb okokból, de tiszta szívembõl kívánok neked egy egészséges gyönyörû babát!!
Oké, értem amirõl beszélsz, tényleg! De 25 évesen még tényleg fiatal vagy és biztos, hogy lesz babád!!! Nagyon szorítok Neked, próbálj pozitívan gondolkodni! Nagyon megrázó dolog egy ilyet átélni, sajnos már írtam, én is tudom.:(
8-as! Õszintén igazad van! De nem megy, és nem is tudom magam túltenni ennyi év után sem ezen magam! Minden hónapban a csalódás mikor megjön! 25 éves vagyok, de már úgy érzem soha nem lesz gyermekem! Nem tudok nem arra gondolni, hogy mennyire szeretnék, és miért nem sikerül. Tudom errõl más kismama nem tehet, hisz nem az õ hibájuk. Nem tudom mivel enyhitsem a fájdalmamat, egyszerûen ennyi.
A kérdező hozzászólása: Hormonpótlást most is kaptam végig (utrogestan hüvelykapszulát)a kaáliba jártunk és egyébként nagyon jó volt a dokim sajnos a babával lehetett valami a mûtétet a saját dokim csinálta, akit ezer éve ismerek és szintén nagyon jónak tartok most folsavat és D vitamint szedek aztán majd hamarosan újrakezdem a terhes vitamint is a doki tanácsára nagyon bízom benne h hamarosan sikerül megint, és akkor már minden rendben lesz :)
Nekem elsõ gyerek lett volna, 2011-ben volt, azóta semmi. 11 hetes voltam! Pont ma álmodtam hogy a kezemben fogtam és a párom is a csecsemõnket...kitartást neked, de szerintem lelkileg sohasem fogja magát túl tenni rajta az ember, fõleg ha szerette volna! Kicsit enyhül a seb, de én még a mai napig nem tudok ránézni a terhes nõkre, sõt gyülölet van bennem, hogy nekik miért, és nekem miért nem!!!Sajnos a jó Isten nem oda ad ahova kéne!
2. válaszoló vagyok. Akkor neked tényleg sokkal nehezebb elfogadni, pont azon gondolkoztam, hogy ez még így is szörnyû, de annak akinek elsõ baba lenne, még nehezebb:( Nem tudok mást írni, csak hogy próbálj elõre nézni, 3 hónap hamar elszalad, próbálkozhattok újra, hátha természetesen összejön. Következõ terhességnél elõre gondolni kell ezekre, gondolom hormonpótlást adnak vagy ilyesmi. Nekem saját dokim van, így talán "együtt felkészülhetünk" erre.
A kérdező hozzászólása: sziasztok nekem a múlt héten volt sajnos Nekünk elsõ baba lett volna, nagyon vártuk Mivel inszemes baba volt, nekem hetente kellett menni uh-ra egyik héten még minden rendben volt, volt szivhang, aztán a következõ héten már nem 10 hetes voltam amikor volt a mûtét talán úgy tényleg könnyebb, h már van gyerköc, de nekem így elég nehéz feldolgoznom a dokim azt mondta, h 3 hónap után lehet sikerül magától is, a szülésznõ ismerõsõm is azt mondta, h egy darabig még emlékszik a terhességre a szervezet és könyebben sikerülhet Csak azt kellene elhinni , h többet ilyen nem történhet
Nekem tavaly volt, a 16. héten mûtöttek (agyi károsodása volt a babának :( ), nem tervezett, véletlen gyerkõc volt, de nagyon megviselt a dolog .... Nekem is nagyon sokat segített, hogy van otthon egy 3 évesem ;) De azért így is rendesen a padlóra küldött a dolog... Pont tegnap csináltam tesztet pozitív lett, remélem , most minden rendben lesz!van azért para rendesen
Nekem tegnap volt. Nekem is a már meglévõ gyerekeim adnak erõt, 2 évesek az ikreim. 10 hetes uh-on voltam, akkor derült ki (tegnapelött), hogy már kb. 3 hete megállt a baba szíve, nem fejlõdött tovább:( 6 hetesen voltam elöször, akkor minden rendben volt, volt már szívhang. Nagyon fura érzés van bennem, olyan mintha a tudatalattim úgy irányítana, hogy ne is gondoljak rá. Persze ez nem megy, nem megy mindig, hogy a homokba dugom a fejem, olyankor nagyon rossz. Ürességet érzek, tegnap, ahogy láttam a szülészeten a sok babát, az nagyon fájt. Na meg a ctg hangját is hallgathattam egész végig. A sors furcsa fintora volt nálam, hogy becsúszott baba volt, nem terveztük, de egy kis idõ elteltével már nagyon örültünk és vágytunk rá. Erre õ döntött úgy, hogy nem marad:( Biztos, hogy szeretnék majd még egy babát, és az is biztos, hogy abortuszellenes lettem. Na eddig sem preferáltam, de úgy gondoltam vannak helyzetek, amikor "megengedett". Na persze most is így gondolom, de átéreztem annak a súlyát, amikor valaki felelõtlenül rohangál abortuszra, mert volt ott olyan mellettem, aki a 3. abortuszára jött és vígan röhögcsélt. Nagyon utáltam õt ezért és mindenki ilyet gyûlölök most már...eddig nem foglalkoztam az ilyennel, csak megvolt a véleményem. Neked volt vagy lesz? Mit érzel? Én attól félek, hogy most még tartom magam, annak "örülök", hogy legalább a mûtéten túl vagyok, de majd csak késöbb fog kijönni rajtam igazán. Nem hiszem, hogy ezt sokáig fogom tudni csinálni, hogy megpróbálok nem gondolni rá. Most is ha belegondolok, sírok, de gyorsan megrázom magam (már csak a gyerekeim miatt is) és megy minden tovább...Szóval én ettõl félek:(
Kedves 18-as! Köszönöm az érdeklõdésedet, nem voltam hormonvizsgálaton, de mindig idõben 2-3 nap késéssel, de 28 naponta rendszeresen megjön! Voltam ultrahangon, és vérvételen is, minden rendben volt. Páromnak kellett volna mennie spermavizsgálatra, de hereviszsérve van, fájt neki, kapott gyógyszereket, és mondta neki a dokija, míg nem jön rendbe, addig nem érdemes mennie a vizsgálatra sem. Most még mindig fáj neki kicsit, lehet mûtét lesz belõle. Úgy hogy megint minden ellenünk szól. Szép napot!

Szerintetek missed ab + műtét utáni szövettannál, ha nem mutat semmit, csak vigasztalásból mondják, hogy "a természet tudja a dolgát, az a baba biztos, hogy beteg volt, különben megmaradt volna", vagy van ebben valami?

Volt már egyáltalán valaki, akinek a szövettan mutatott bármit is?

Legjobb válasz: én hiszek ebben...nekem volt, és ki is mutattak egy súlyos genetikai rendellenességet.. Tudom, hogy nagyon fáj a lelked, nehéz idõszak, sok sírással, és ürességgel az ember lelkében, de hidd el ahogy telik az idõ könnyebb lesz, túlleszel rajta, és akkor ha majd terhes leszel megint, akkor az elvonja a figyelmedet errõl, majd eljön, hogy hónapokig eszedbe se jut, vagy ha igen, nem sírod el magad... Nekem már 4 éve volt, de még mindig néha elkap a "mi lett volna, ha..." érzés, de ennek semmi értelme, se füle, se farka... Jobbulást!

én hiszek ebben...nekem volt, és ki is mutattak egy súlyos genetikai rendellenességet.. Tudom, hogy nagyon fáj a lelked, nehéz idõszak, sok sírással, és ürességgel az ember lelkében, de hidd el ahogy telik az idõ könnyebb lesz, túlleszel rajta, és akkor ha majd terhes leszel megint, akkor az elvonja a figyelmedet errõl, majd eljön, hogy hónapokig eszedbe se jut, vagy ha igen, nem sírod el magad... Nekem már 4 éve volt, de még mindig néha elkap a "mi lett volna, ha..." érzés, de ennek semmi értelme, se füle, se farka... Jobbulást!
Hat en februarban lettem terhes. A baba minden aron el akart menni en meg termeszetesen minden aron meg akartam tartani. Szedtem duphastont magnerotot pihentem sokat stb. Meg is maradt kicsit kissebb volt mint kellett volna de ennYi volt jo eros szivhangja volt meg is nyugtattak. 9 het helyett csak 7+4nek felelt meg. De sebaj 2 hettel kesobb lettem terhes. 12 hetes genetikan mar csak 10 het volt... Ra par napra genetikai tanacsadason a doki kozolte hogy ez a baba nem maradhat meg. Nem fejlodott nyaka a feje a testebol no ki es ha meg is birnam szulni mert kihordom a terhesseget a korhazbol nem vihetnem ki mar... Oruljek hogy nem kell a temetobe hordani a viragot. Ez igy 3 honap mulva meg mindig faj, es mindig nehez ra gondolni es az osszes kepet nezegetem de igy nem jo. Hallgattam a genetikusra. Mar a probalkozos idoszakban vagyunk. Azt mondta ezt a hatalmas fajdalmat gyorsan valtsa fel a jo. En a Fiam miatt maradtam eros, 3 nap a mutetig itthon es a fele hajam banta mert kiszaggattam. Mint aki megorult olyan voltam. ;( Kitartast es reszvetem a vesztesegedert! Hidd el, sajnos igy a jobb! En ereztem ot mozogni (masodiknal mar tudtam mit kell erezzek) es a 3 napig mig tudtam hogy o nem maradhat meg es szegenykem mar a terhesseg alatt halalra van itelve az kegyetlen erzes volt. Mihamarabb probalkozzatok ismet! Elsore en is szet akartam tepni a dokit mikor ezt mondta... De igaza.van
Mikor a mutetem volt hivatalosan 14+5 hetes voltam a kezek labak hossza mind megfelelt ennek csak az ulomagassaga volt 3, 5 centi :(
Ja es szovettanban csak a semmelweisnek a szuleszeten vizsgalnak betegseget... Az osszes tobbi korhazba csak magzati reszeket keresnek (hogy nem e mehen kivul volt) a grnetikus es a sajat dokim is igy mondta. Amugy a vizsgalat hogy miert alakult igy csak 3 veteles utan indokolt. En a bajcsyban voltam pesten
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem a SOTE-n se tudtak mondani, csak ennyit. Igazából 1 hónap után olyan ez az egész, mintha csak álmodtam volna... fura. Mintha nem is velem történt volna. Ha lenne bizonyíték, hogy beteg volt, jobb lenne. De ez a duma, hogy "a természet okos", kezd kissé fárasztani. Elhiszem, hogy nekik csak eggyel több mûtét. Csak az a baj, hogy nekem is eggyel több, pont azzal az eggyel, amit nem akartam soha életemben.
A kérdező hozzászólása: És természetesen nagyon sajnálom, hogy Ti is így jártatok... vagy még rosszabbul, mert az enyém csak 8 hetes lehetett.
A kérdező hozzászólása: 2-nak: Mit jelent, hogy mindenáron el akart menni? Véreztél?
Figyelj, ezt annak megemeszteni aki akarta a babat es igyekezett ugy elni hogy ne legyen ilyen mutetje rohadt nehez! Tudom mit erzel nekem is olyan tavolinak tunik mar ez az egesz es.mintha nem is en lettem volna. Unokatesom vigasztaltam en is igy, hogy majd jon masik, biztos tortent valamiert es.inkabb most mint mikor mar erzed vagy ne.adj isten a kezedbe vetted es mar beleszerettel... Olni akartam mikor majusban nekem mondtak ugyanezeket! Faj nagyon, de mihamarabb ismet, hogy jojjon egy pozitiv dolog is!
Nem azt nem. Csak szines folyasom volt. De viszont olyan es akkora gorcseim voltak amik lefektettek... Soha nem fajt semmim, a csaszarom is fajas gyengeseg miatt volt. De amikor ezek voltak az iszonyat volt. Mehen kivuli terhessegre gyanakodott a dokim, de tobb uh utan is latta hogy mehen belul van a pici.A duphastont kaptam megtarto gyogyszernek. Segitett. Mostmar azt mondom, hogy sajnos :(

Mikor tudom feldolgozni? Nemrég volt Missed ab műtétem.

9 hetes voltam, és szörnyen fáj! Egyszer?en nem tudom túltenni magam rajta. Nem tudom az okokat (mint ahogy senki sem) és így nagyon nehéz túl lépnem rajta!

Legjobb válasz: Õszinte részvétem! Nekem nem volt ilyenben részem, de amennyire lehet, át tudom érezni. Szerintem ösztönösen jól érzed, el kell gyászolni azt a picit, és ha Neked a levél ebben segít, akkor tedd meg. Én nem nézlek hülyének, de nem kell megosztanod azokkal, akikrõl azt gondolod, hogy furcsán néznének Rád emiatt. És adj magadnak idõt! Lehet, h Neked több kell, mint másoknak, de ez normális! Ha mások hülye kérdéseket tesznek fel, akkor nyíltan válaszolhatsz: "most nem aktuális, hogy errõl beszéljünk", ha meg épphogy beszélni akarsz, akkor tedd meg. Mihamarabbi jobbulást Neked, és remélem, amikor eljön az ideje, újra egészséges babának adsz majd életet!

Õszinte részvétem! Nekem nem volt ilyenben részem, de amennyire lehet, át tudom érezni. Szerintem ösztönösen jól érzed, el kell gyászolni azt a picit, és ha Neked a levél ebben segít, akkor tedd meg. Én nem nézlek hülyének, de nem kell megosztanod azokkal, akikrõl azt gondolod, hogy furcsán néznének Rád emiatt. És adj magadnak idõt! Lehet, h Neked több kell, mint másoknak, de ez normális! Ha mások hülye kérdéseket tesznek fel, akkor nyíltan válaszolhatsz: "most nem aktuális, hogy errõl beszéljünk", ha meg épphogy beszélni akarsz, akkor tedd meg. Mihamarabbi jobbulást Neked, és remélem, amikor eljön az ideje, újra egészséges babának adsz majd életet!
Szia, remélem már picit jobban vagy. Azért írok újra, h elmeséljem, férjemmel és fiammal kimentünk a temetõbe és gyújtottunk a közös sírnál egy gyertyát meg nem született kislányunk emlékére. És sírva elbúcsúztunk Tõle. Azóta h megállt a Pici szíve, sokat beszéltünk Róla, és ez segít, elneveztük Õt, és próbáljuk elengedni, ami nekem sokkal nehezebb, de úgy érzem, menni fog, bár elfejelteni sosem fogom, nem is akarom. Hagyj idõt és teret a gyásznak, nekünk segít. És kívánom Nektek a legjobbakat!!! (10.18as voltam)
Ugyan nekem nincs gyerekem, de engem is értek már az életben komoly veszteségek, ezért próbálom átérezni a fájdalmadat. Ha úgy érzed, hogy nem megy egyedül feldolgozni a történteket, akkor keress fel egy pszichológust. Biztos sokat tudna neked segíteni, hisz nem te lennél az elsõ ilyen esete. Arról pedig amit te írtál. Nem egy hétköznapi dolog, de ne foglalkozz azzal, hogy ki mit gondol majd. Ha a te lelked ettõl nyugodtabb lenne, akkor tedd úgy, ahogy jónak látod. Minden jót kívánok neked.
Abszolút uígy érzem magam, sajna egy cipõben járunk szinte szószól szóra. Ha nem lenne a fima, el sem merem képzelni mi lenne. Mi a férjemmel kibeszéltük, kisírtuk magunkat. De én biztos vagyok benne h eltart még egy darabig, amíg eljutok odáig, hogy ne szoruljon el a torkom, és ne sírjak hacsak Rá gondolok, és majdnem mindig Rá gondolok. Sírva fekszek és sírva kelek, emberek közé nem akarok menni, ismerõsöket-családot nem akarom látni, legszívesebben elmennék a világ végéig. Amit meg fogunk tenni, megbeszéltük, h valahogy elbúcsúzunk Tõle, még nem tudom hogy. Mielõbbi lelki gyógyulást kívánok Neked!!!
Szia! Én is szeretném részvétemet kifejezni, iszonyatos dolog... Nekem a harmadik ment el, 2008-ban. 2 hétig volt bennem a halott magzatom, mire megmûtöttek. A mai napig majd' minden nap eszembe jut, tudom, mennyi idõs lenne. Én akkor a férjemen kívül senkinek sem mondtam el, ami még nehezebbé tette a dolgot, de mivel volt oka, muszáj volt. Sajnos ezt érzem a mai napig, úgyhogy ha úgy érzed beszélned kell róla, beszélj!! Én megtartottam a tesztet, és a két uh képet is róla. Szoktam még nézegetni... Sok erõt, kitartást kívánok neked, és én is azt javaslom, hogy ha az segítene rajtad, írd meg a levelet, írd ki magadból!!
Nagyon sajnéloma mi történt, de hidd el hogy mindennek meg van a maga oka. Nem volt életképes a magzat és ezért történt. A természet tudja mit csinál és nem engedi tovább fejlõdni azt a magzatot, ami nem lenne életképes. Ezt ne úgy éld meg, hogy meghalt a babád, hanem úgy, hogy a magzat nem volt életképes, nem jobb ha beteg babát kell kihordanod. Remélem nem bántottalak meg, csak segíteni akarok, hogy másként lásd. Nekem is így sikerült. Sjanos az nagyobb baj, ha ezek a magzatok életben maradnak és mondjuk a 20-25 héten derül ki, hogy valami nagy gond van. Akkor 100szor rosszabb a döntés! ÍgY megoldotta a természet. Lesz majd egészséges babád, nagyon sok nõnek elmegy a baba a 12 hét elõtt, sokan nem is tudnak róla, csak erõsebben véreznek. Kitartást és kívánom, hogy minnél gyorsabban legyen babád!!!
Nagyon sajnálom ami veletek történt. Én az elsõ babámat veszítettem el, borzasztó volt!Az orvos annyit mondott, hogy nem volt életképes és ezt nehezen dolgoztam fel.Befelé fordultam, kikészültem.Pszichiátriára jártam, gyógyszereket szedtem de az sem segített.A belgyógyászom tanácsára hipnózisra jártam és a baba elvesztése után egy évvel ismét teherbe estem.Most 30 hetes vagyok és a legboldogabb a világon.6 évet vártunk rá.Nehéz volt, de végre egy kis csoda van a pocakomban.:) Most még nagyon nehéz Neked, de hidd el az idõ megold mindent.Kívánom, hogy hamar feldolgozd az egészet és akkor biztosan készen fogsz állni egy újabb terhességre.
Tiszta szívbõl sajnálom, amin most keresztül mész! Márciusban veszítettem el a babámat, 12-héten derült ki legalább 2, 5 hete hordtam a halott babámat a hasamban:( Nagyon, nagyon megviselt..pszichológus lett a vége és nyugtatók, bezárkóztam , nem beszéltem senkivel, nem vettem fel a telefont stb....nem bírtam emberek között lenni..én így gyászoltam, de van akinek jobb ha emberek között van. Csak az idõ segít majd.. Én közben teherbe estem..de soha nem fogom Õt elfelejteni...és a kislányomnak, akit most hordok a szívem alatt elfogom mondani, hogy volt egy icipici testvére....
Részvétem... :( Nekem is 8-9 hetes terhességem ért véget missed ab-al. Elsõ baba lett volna. Ha õszinte akarok lenni, akkor sehogy nem tettem túl magam rajta eddig. (2007-ben volt). A legeslegszebb álmom vált valóra, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, már nagyon régóta vágytam rá és derült égbõl villámcsapás volt, hogy nem maradhat. Átérzem a fájdalmad. Egyrészrõl persze jó, hogy van már egy gyereked, aki erõt ad, de másrészrõl viszont nem tudod igazán meggyászolni mellette a "kicsit", mivel a gyerek elõtt gondolom erõsnek kell látszani. Nekem a mûtét után 2 hónappal sikerült újra teherbe esnem és már 2 éves múlt a fiam. :) De az elsõt nem tudom soha elfeledni... Egyébként nekem a mûtét sem volt egyszerû, testileg-lelkileg kikészültem! Ne foglalkozz azzal ki mit mond! Ez a te gyermeked volt, gyászold meg úgy, ahogy a szíved súgja!!! Ha el akarod temetni az "emlékeket", tedd azt, senkinek semmi köze hozzá, el sem kell nekik mondanod! Én most is gyújtottam érte gyertyát... a terhességi teszt és az elsõ uh kép pedig el van rakva... Az idõ majd segít, hogy enyhüljön a fájdalmad, de megszûnni szerintem sosem fog, fõleg, ha annyira vártad a babád mint én. A mai napig szíven üt, ha ilyesmirõl olvasok, mint most, ahogy neked írok. Egybõl eszembe jut min mentem át és potyognak a könnyeim a gyermekemért, a tiédért és minden meg nem született kisbabáért... Szívbõl kívánom, hogy mihamarabb enyhüljön a bánat és legyen egy gyönyörû, egészséges kisbabád megint!
fima=fiam
Sajnálom ami történt!! :((( Én sajnos egymás után 2x is átéltem a missed-et és ez a szó egy életre a lelkembe ivódott! 9 hetes voltam mind a kétszer. Az elsõ borzasztó volt lelkileg, alig bírtam felállni a padlóról, de eltelt 2-3 hónap és ahogy jöhetett a próbálkozás egyre bártabb lettem és céltudatos! Sikerült is 1 év után a következõ, de annak is rossz vége lett! Itt "csak" üres volt a petezsák és ez nem is viselt meg annyira mint az elsõnél a baba elvesztése! :(( Akkor gyújtottam egy mécsest mikot hazajöttem a kórházból!Akármikor felnézek az égre mindig eszembe jut Õ de el kell engedni és továbblépni!!! Amíg élek, remélek!!!!!!
A héten volt missed ab mûtétem. Elsõ terhességem volt. Nekem sokat segítenek a közeli barátok, a család.Akivel lehet, meg kell osztani a fájdalmat. Hitegetem magam, hogy nem volt életképes a baba. Én úgy engedtem el, hogy "odaadtam" apósomnak - egy éve halt meg szívrohamban 56 évesen. Mégiscsak lett unokája... Most már õ vigyáz rá. Nekem így könnyebb.

Egy missed ab műtét után tudom vmilyen természetes szerrel támogatni a gyógyulást?

Legjobb válasz: Maximum imával... Sajnos nincs más módszer. Az enyém a 8. héten ment el. :(

Maximum imával... Sajnos nincs más módszer. Az enyém a 8. héten ment el. :(
A kérdező hozzászólása: enyhe görcs és 37.2 hõfok.olvastam h a cickafark tea jó gyulladásra
Múlthét szerdán volt missed abom, 9 hetes voltam. :( Én kamillateát iszok az esetleges gyulladás elkerülése miatt, cickafarkot a sebhámosító és antibakteriális tulajdonsága miatt, és E-vitamint a sejtépítésért.
A kérdező hozzászólása: utolsó:sajnálom!:( lehet én is megpróbálom a kamilla teát és a cickafarkot is.kitartást!
Szia! Nekem a cickafarkat nem ajánlotta az orvos, mert alhasi vérbõséget okoz, így növelheti a vérzés mennyiségét.

5 éve egy abortusz, most egy missed ab. Lehet még babám? Annyira féleka mûtéttõl, pedig tudom, hogy zajlik. Elvesztettem a kisbabáám a szívem megszakad

Legjobb válasz: Nagyon sok erõt kívánok neked a következõ napokhoz, ha teheted, keress olyan pszichológust, aki jártas a magzatveszteségek feldolgoz(tat)ásában. Kitartás, és tartsd a kezedben mihamarabb a gyermeked!

Nagyon sok erõt kívánok neked a következõ napokhoz, ha teheted, keress olyan pszichológust, aki jártas a magzatveszteségek feldolgoz(tat)ásában. Kitartás, és tartsd a kezedben mihamarabb a gyermeked!
Nekem "csak" egy missed ab volt, és pont ugyanezt éreztem. Egy dologban lehet bízni: nem szúrnak el semmit. :(
Lehet babàd
Lehet, hogy érzelmi gát van benned. ajánlom, keresd meg Singer Magdolnát. vendegbabak.hu
A kérdést akár én is írhattam volna, ugyanez volt velem is! :( És most itt ül mellettem a pihenõszékben a gyönyörû 5 hónapos kisfiam! Úgyhogy bíznod kell, hogy minden rendben zajlik!!! Annyira sajnálom!

Missed ab műtétem 3 hete volt. Most várom hogy a menstruációm megjöjjön! Utána ha elmegyek dokihoz és nincs semmi baj akkor élhetek utána már házaséletet, mert azt már tudom hogy babát csak majd szeptember körül próbálhatunk?

Legjobb válasz: Nekem házaséletre, sportra és fürdésre (fürdõkád, Balaton stb.) is egyaránt 6 hetet mondtak. De nyilván látni fogja, mi a helyzet, és ha már zárt a méhszáj, szerintem lehet. Kérdezz rá! Próbálkozásra nekem 3 hónapot mondtak.

Nekem házaséletre, sportra és fürdésre (fürdõkád, Balaton stb.) is egyaránt 6 hetet mondtak. De nyilván látni fogja, mi a helyzet, és ha már zárt a méhszáj, szerintem lehet. Kérdezz rá! Próbálkozásra nekem 3 hónapot mondtak.
Hazaselet min 3 het tiltas van de addig amig verzel tuti nem lehet. sajat kad soha nem gond ha nem verzel termeszetes vizbe ne menj 6 hetig. Probalkozni rogton lehet az elso menszes utan ez a 3 honap pihenes nagyon nagyon regi magyarazat amikor meg nem volt multivitamine ennyi ido kellett a noi servezetnek hogy rendbe jojjen es megerosidjon Termeszetessen a terhe vitamint szedd szorgalmassan ill a folsavat mar most. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Gravidát szedtem de abba hagytam, akkor szedjem újra és még szedjek hozzá folsavat is?
Igen szedd mindkettot. Es akkor probalkozzatok ha lelkileg mar tul vagytok ezen a vetelesen.

Missed ab után haza tudok menni egyedül? Vagy kell a férjem?

Legjobb válasz: nekem volt, és jó volt h ott volt a férjem. Mindne szempontból: lelkileg és testileg is. Nem volt nehéz a kórházi táskám (2 éjjelt kellett bent aludnom), de az is nehéz volt akkor. Jobb helyeken ki se engednek egyedül

nekem volt, és jó volt h ott volt a férjem. Mindne szempontból: lelkileg és testileg is. Nem volt nehéz a kórházi táskám (2 éjjelt kellett bent aludnom), de az is nehéz volt akkor. Jobb helyeken ki se engednek egyedül
inkább legyen kiséreted az nem árt. Én egy méhszájseb fagyasztás után 20 percel ájultam el, még jó hogy nem egyedül voltam.
A kérdező hozzászólása: Értek. Köszi.
Nem tudhatod, mennyire fogsz vérezni, görcsölni. Esetleg kicsit még kába leszel az altatástól. Legyen veled valaki inkább.
Felénk dokumentálják a kísérõt(mûtét elött ki kell tölteni egy nyomtatványt amire ezt is rá kell írni) és "ki se adják a beteget", ha nem megy érte.Kísérõ nélkül csak másnap mehet haza.Biztos nem a saját szórakozásukra alakították így. (Nagyon pici kórház, szinte csak egynapos sebészettel és egy rendelõintézettel.)
Fizikailag haza tudsz menni. Viszont nem engednek el aznap kísérõ nélkül.
Engem az Uzsokiban mûtöttek, és kellett a párom utána minden szempontból, és úgy engedtek haza hogy a kórháztól 5 percre lakunk. A lányt akivel nem jött senki nem engedték haza a mûtét után, csak másnap...
Mindig kell kisero, barmikor barmi bajod lehet es cipekedned sem szabad!!
Szfvár mûtét után nem érdekel senkit hogyan mész haza! Felébredsz, elmész zuhanyozni, aztán mehetsz amerre látsz! Engem túlaltattak du. 13:30 körül volt mûtét, csak másnap engedtek haza reggel, de nem kérdezték jön-e valaki, ráadásul saját felelõsségemre engedtek csak haza, mert a kezem gyulladás veszélyes volt, ugyanis rossz helyre szúrták a branült, így mindenhova ment az altató, csak vénába nem! És azt sem kérdezték meg hogy megyek haza, csak közölték, hogy reggeli után készülõdjünk, mert jönnek mások...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!