Találatok a következő kifejezésre: Missed ab miért (24 db)

Miért mondják, hogy missed ab után könnyebb teherbe esni?

Az eljárás ugyanaz, mint a normál abortusztnál, csak a döntés oka más. Az normál abortusztál meg mindenki megkapja, hogy soha többé nem lehet gyereke, meg hogy nem tudja kihordani, koraszülött lesz stb. Van egy csomó kockázat. Nem értem, mi a különbség.

Legjobb válasz: Miss ab esetén is ugyanakkora az esélye, hogy nem lehet késõbb, mint az abortusznál, ha minden rendben megy, akkor azután is könnyebb teherbeesn, ha nem védekezik az ember( gondolom egy nem kívánt terhességmegszakítás után csak védekezik, míg a kívánt után amint lehet nem)i, - könnyebb teherbeesésnek pedig a méh teljes kitisztítása, az oka.. (Én úgy tudom)

Miss ab esetén is ugyanakkora az esélye, hogy nem lehet késõbb, mint az abortusznál, ha minden rendben megy, akkor azután is könnyebb teherbeesn, ha nem védekezik az ember( gondolom egy nem kívánt terhességmegszakítás után csak védekezik, míg a kívánt után amint lehet nem)i, - könnyebb teherbeesésnek pedig a méh teljes kitisztítása, az oka.. (Én úgy tudom)
Nekem februárban volt konizációs mûtétem eü kürettel egybe kötve (nem részletezem, de nem abortusz), és sajnos azóta sem sikerült a baba. De az ez elõtti 1, 5 évben sem, szóval, ez annyira nem mérvadó nálam. Na gondolom ezzel most marha sokat segítettem :) Pedig én is reméltem, hogy hamar sikerül, a többi probléma már kezelés alatt, ezért is bíztam benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ez bíztató. Nektek is sok sikert, akinek már összejött, sok boldogságot!
Mi kivártuk a doki által javasolt 2 ciklust, és utána elsõre sikerült :) (az elsõ terhességre 7 hónapot vártunk, 11. héten ment el :( ) De most minden rendben lesz!!!! :)
Nekem 3 hete volt én augusztusig mindenképpen várok, akkor emgyek vissza a dokimhoz és szeretnék megvárni 2 rendes mensit is (még nem jött meg a mûtét óta).
Nekem május 15-én volt missed ab-om, és júli végén már szeretném elkezdeni (akkor lesz peteérésem), de még beszélek a dokival hogy mit szól hozzá :) Sok sikert Nektek!
A kérdező hozzászólása: Jaj, én is remélem... Mennyi idõ múlva próbálkoztok?
Én is úgy gondolom-tudom, hogy missed ab után teljesen kitisztul a méh, felfrissül a méhnyálkahártya és könnyebb a teherbe esés...remélem!
Tényleg ugy történik minden mint abortusznál, de más okból, nem fejlõdött a baba, beteg volt, meghalt... Egyszer azt nyilatkozta egy orvos a tévében, hogy egy vetélés, vagy beteg/halott magzat után "jobban akar teljesíteni a szervezet" és ezt keverhetik össze egyesek a missed ab-al!
1 év után estem teherbe, 9. hétben volt missed ab! Ez februárban volt, májusban kezdtünk próbálkozni, azóta nem jött még össze!

Missed ab után miért vannak ilyen görcseim?

6 napja volt a vetélésem m?vi befejezése, és amíg véreztem az els? 2-3 napban, nem volt olyan, amire ne számítottam volna, fájt, de nem volt olyan nagyon vészes. Kímélem magam, itthon fekszek táppénzen. 3 napja már csak barnázok, és ezzel nem is lenne baj, csak nagyon éles alhasi fájdalmaim vannak, és ez aggaszt. Ahányszor elmegyek pisilni, mire végzek, szinte kérd?jellé gömbölyödök a fájdalomtól, és egyszer sikerült csak kicsit nagywc-zni is, mert attól is annyira fáj, hogy még az inger is elmúlik.

Legjobb válasz: Megmondom neked õszintén, hogy nekem utána hetekig fájt a hasam, szúrt a petefészkem, de kegyetlenül. Nekem mûvi abortuszom volt, de a mûtéti eljárás ugyanaz mint a missed ab. Én természetesen visszamentem az orvoshoz, mert nagyon megijedtem. Nálam az volt a gond, hogy túl gyorsan összezárult a méhszájam (mivel még nem szültem) és a mûtét utáni folyadék nem tudott kiürülni, ezért méhösszehúzó injekciót kaptam és egy éjszakát újra benntartottak a kórházban. Ezek után a folyadék kiürült, újra erõsen véreztem, ez volt a cél. De utána is sokszor volt alhasi panaszom, újra dokihoz mentem, de nem találtak semmit, úgyhogy valószínûleg ez már pszichés volt. Mindenképp menj vissza a dokihoz, a saját megnyugtatásod érdekében is! Amúgy ha nem vagy lázas, nem darabos, bûzös a folyásod, akkor nagy baj nincs, de azért menj csak vissza hozzá mielõbb!

Megmondom neked õszintén, hogy nekem utána hetekig fájt a hasam, szúrt a petefészkem, de kegyetlenül. Nekem mûvi abortuszom volt, de a mûtéti eljárás ugyanaz mint a missed ab. Én természetesen visszamentem az orvoshoz, mert nagyon megijedtem. Nálam az volt a gond, hogy túl gyorsan összezárult a méhszájam (mivel még nem szültem) és a mûtét utáni folyadék nem tudott kiürülni, ezért méhösszehúzó injekciót kaptam és egy éjszakát újra benntartottak a kórházban. Ezek után a folyadék kiürült, újra erõsen véreztem, ez volt a cél. De utána is sokszor volt alhasi panaszom, újra dokihoz mentem, de nem találtak semmit, úgyhogy valószínûleg ez már pszichés volt. Mindenképp menj vissza a dokihoz, a saját megnyugtatásod érdekében is! Amúgy ha nem vagy lázas, nem darabos, bûzös a folyásod, akkor nagy baj nincs, de azért menj csak vissza hozzá mielõbb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, úgy lesz. Holnap tudok idõpontot kérni, remélem gyorsan fogad a doki. Újra elkezdtem vérezni, de csak kicsit, remélem ez jót jelent...
Sziasztok! Akinek a kérdezõhöz hasonló tünetei vannak missed ab mûszeres befejezés után (görcsök, húzó fájdalom, amely vizelet vagy széklet ürítéskor fokozottan jelentkezik, nem tudsz tõle kiegyenesedni, esetleg még gyomortájon is húzó fájdalmat érzel, mintha ragasztószalaggal tépkednék az egész mindenedet gyomortól alhasig), annak nagy valószínûséggel heveny méhgyulladása van. Antibiotikummal és gyulladáscsökkentõvel nagyon jól kezelhetõ, forduljon mielõbb orvoshoz, ne kísérletezzen házi praktikákkal. Saját tapasztalatból mondom, hogy ekkora gond esetén már csak a gyógyszeres kezelés segít. Nekem két missed ab-om volt, mindkettõ után jelentkezett ez a "szövõdmény".

Sajnos volt egy miss. ab műtétem június végén. Akkor egy kicsit több mint 1 hónapra megjött a menzeszem. A műtét előtt 30-32 napos ciklusaim voltak. Most a 34 napnál tartok és nem tudom mirét nem jön meg. Miért késik a menstuációm?

Legjobb válasz: Nálam is ugyanez volt. Missed ab. után 6 hétre jött meg a mensim, utána nagyon rendszertelen volt, állandóan 30-45 napra jött meg. Ne aggódj, de azért a terhességet ki kell zárni!

Nálam is ugyanez volt. Missed ab. után 6 hétre jött meg a mensim, utána nagyon rendszertelen volt, állandóan 30-45 napra jött meg. Ne aggódj, de azért a terhességet ki kell zárni!
lehet pszichologiai oka is annak, hogy kesik. pl. ha ragorcsolsz arra, hogy miert nem jon meg, az is tudja kesleltetni. ahogy az is, ha stresszes eletet elsz. ettol fuggetlenul azert ha meg par napig nem jon meg, csinalj a biztonsag kedveert egy tesztet.

Miért lenne egyenlő egy missed ab. egy önkéntes abortusszal?

A 2. missed ab-omat élem át fél év alatt, a befejező műtét előtt állok. Már a 2. ember legyint, hogy jaj, hát nekem is volt már abortuszom! Bemész, megcsinálják, és kijössz! Az egyik okostojás éppen az anyósom, akinek 4 abortusza volt, önként-dalolva ment a kórházba, mert egy felelőtlen hülye. Én meg alig bírom visszatartani a bőgést, hogy lehetnek ilyen érzéketlen bunkó emberek. Én akartam a babát, nem azért szedik ki belőlem, mert éppen úgy tartja kedvem! Ugyan miért gondolják ezek az emberek, hogy egy lapon említhető a két dolog?

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom, amin keresztül mész! Remélem jobb idõk jönnek számotokra! Azért mondják, mert aki így gondolkodik az úgy áll az abortuszhoz, mintha az kb. egy anyajegy eltávolítása lenne... Technikailag sem azonos szerintem, hiszen az önkéntes esetben még életben van a magzat a mûtét kezdetekor, missed esetben pedig nincs, ezért kell a mûtét. Lelkileg pedig a két véglet! Anyósod is jól tud vigasztalni... :S De az ilyen emberekkel nem kell foglalkozni. Meggyõzni úgysem tudod, csak magadat idegesíted, annak meg semmi értelme. Kitartást és jobbakat kívánok nektek!

Nagyon sajnálom, amin keresztül mész! Remélem jobb idõk jönnek számotokra! Azért mondják, mert aki így gondolkodik az úgy áll az abortuszhoz, mintha az kb. egy anyajegy eltávolítása lenne... Technikailag sem azonos szerintem, hiszen az önkéntes esetben még életben van a magzat a mûtét kezdetekor, missed esetben pedig nincs, ezért kell a mûtét. Lelkileg pedig a két véglet! Anyósod is jól tud vigasztalni... :S De az ilyen emberekkel nem kell foglalkozni. Meggyõzni úgysem tudod, csak magadat idegesíted, annak meg semmi értelme. Kitartást és jobbakat kívánok nektek!
Mert technikailag a 2 mûtét ugyanaz, ez tény.
Hmm igen.A két mûtét lényegében ugyan az, csak épp nem mindegy, hogy egy élõ vagy egy halott babát kaparnak ki :( Nekem egyszer volt missed abortuszom, az elsõ terhességem.Emlékszem a nõvér aki feltette azt a tágítót tök flegmán kérdezte meg tõlem, hogy hány hetes a baba, én meg elkezdtem sírni, hogy nem is tudom, mert szegénynek még szívhangja sem volt, amúgy meg már ki is véreztem csak ki kellett tisztítani.Nagyon bunkó emberek vannak sajnos :(
Maga a mûtét valóban ugyanaz de lelkileg ne ugyanaz a 2 dolog. Nekem is 2 missed ab.-om volt, nagyon nehéz volt túl lenni rajtuk, de sikerült. Engem az borított ki mikor az ambulanciáról elmentem ultrahangra és elhalt a baba és visszaküldtek az ambulanciára és az asszisztens csaj vigyorogva kérdezi miközben nézi a papírt hogy megtartom -e???!!! Elkezdtem sírni.... Ne foglalkozz velük! Jó egészséget!
Nekem sajnos volt mûvi megszakításom, 3 éve, soha, de soha nem bírnám ki megint... Lelkileg iszonyúan megviselt, nem keltem fel utána egy hónapig, nem ettem, alig ittam, csak sírtam. Tisztában voltam a súlyával, borzasztó volt. A vetélés is az, rettenetes lehet, a két mûtét "mechanikája" pedig valóban megegyezik. Ha az ember nem hazajár a kórházba abortuszt csináltatni, akkor pláne durva. Sok helyre leírtam már, de azóta befejeztem a sulit, és pszichológusként azt látom, hogy valóban tud az abortusz iszonyú pszichés teher lenni, pont azért, mert az adott személy dönt, az õ "lelkén szárad", úgymond, és a legtöbbeknek egy hatalmas bûntudattal kell megküzdeni. Ennek ellenére kegyetlen az anyósod, és egy hõs vagy, hogy te ezt a terhet kétszer is elbírtad. Jogos a dühöd is, vagy az elkeseredettséged, mikor a te helyzetedet egy olyanhoz hasonlítják, ahol maguknak hozzák meg a döntést a nõk, te pedig vártad, akartad, és mégsem. Én részemrõl rettentõen szurkolok Nektek a babához, és remélem mihamarabb boldog anyuka leszel!!! :) Legyen így, és sok sikert ehhez!
Maga a mûtét ugyanúgy zajlik, gondolom ezért mondják. De az a lényegi különbség, hogy Te egy beteg, már nem élõ magzatot vetetsz el, Õk meg egy nem kívánt babát. Nekem is volt missed ab mûtétem, hát senkinek nem kívánom. Azon kevesek közé tartozom, akiknél komplikáció lépett fel, kilyukadt a méhem. De nem adtam fel a reményt, és egy nehéz terhesség után egészséges kislányom született. Fel a fejjel, lesz még Neked is egészséges babád. Én mindig arra gondoltam , hogy a baba beteg lett volna, és ezért nem akart velünk maradni, de a sok rossz után csak jó jöhet.

Kinek kellett megismételni a miss ab-t és miért volt rá szükség?

Legjobb válasz: Engem amissed ab után hazaengedtek, de már akkor is görcsöltem, mikor kiengedtek. Ezt jeleztem is az orvosnak. Õ azt mondta el fog múln. Hiába mondtam neki, h az elõzõeknél nem volt ilyen. Aztán hajnalban felébredtem, h nagyon kell pisislni, de nem tudtam felkelni az ágyról. Aztán negy nehezen kivánszorogtam, akkor meg nem tudtam felállni a wc-rõl, annyira görcsöltem. A párom felriadt a sírásomra, segített felöltözni és bevitt az ügyeletre. Ott ultrahangon 2 orvos is megállapította, h bent maradt egy szövet darab, emiatt újból meg kellett ismételni a mûtétet. Én megúsztam ennyivel, de a barátnõmet elöntötte a vér is a görcs mellett és nála is meg kellett ismételni a mûtétet.

Engem amissed ab után hazaengedtek, de már akkor is görcsöltem, mikor kiengedtek. Ezt jeleztem is az orvosnak. Õ azt mondta el fog múln. Hiába mondtam neki, h az elõzõeknél nem volt ilyen. Aztán hajnalban felébredtem, h nagyon kell pisislni, de nem tudtam felkelni az ágyról. Aztán negy nehezen kivánszorogtam, akkor meg nem tudtam felállni a wc-rõl, annyira görcsöltem. A párom felriadt a sírásomra, segített felöltözni és bevitt az ügyeletre. Ott ultrahangon 2 orvos is megállapította, h bent maradt egy szövet darab, emiatt újból meg kellett ismételni a mûtétet. Én megúsztam ennyivel, de a barátnõmet elöntötte a vér is a görcs mellett és nála is meg kellett ismételni a mûtétet.
Én barátnõm így járt, görcs vérzés rá egy hétre azonnal ügyelet és kiderült, hogy bennt maradt egy szövetdarab. Utólag mondták neki, hogy még olcsón megúszta így és nem fertõzést kapott.
Viszonylag jól éreztem magam a mûtét után, minimális vérzés, enyhe fájdalom, még aznap pár órával utána hazamahettem. Harmadnapra felment a lázam, és görcsöltem. Este megnézett egy doki, írt fel antibiotikumot, de uh-n nem látott semmit- a kókler :@ Másnap erõsen vérezni kezdtem és sürgõsen megmûtöttek megint: nem volt alapos az elsõ mûtét, és gyulladás is lett... De a második után szerencsére gyorsan gyógyultam, igaz egy darabig jobban fájt a hasam, de nem görcsölt és a vérzés is enyhe volt, asszerm max egy hétig tartott.

Miért nem jön meg a vérzésem missed ab után még mindig?

" hónapja volt missed ab m?tétem, azóta nem jött meg. Az a fura, hogy a m?tét uáni 28. napon, úgy éreztem, hogy meg fog jönni. Nagyon fájt a hasam, mint szokott, és még betéttel is készültem, annyira úgy éreztem, de semmi. Majd utána újabb 28 nap múlva ugyanúgy éreztem a szokásos görcsöket, de megint semmi.

Legjobb válasz: Mindenképpen azt javaslom, keresd fel az orvost. Már csak azért is, hogy minél hamarabb beállítsa, és minél hamarabb esély legyen újra. Nekem amúgy február közepén volt m.ab-om, utána 33 napra meg is jött, azóta meg rendesen 28 naponként. Nem görcsölök jobban, és a mennyiség, minõség is a régi. Szóval nálam nem volt változás. De minden szervezet más és más.

Mindenképpen azt javaslom, keresd fel az orvost. Már csak azért is, hogy minél hamarabb beállítsa, és minél hamarabb esély legyen újra. Nekem amúgy február közepén volt m.ab-om, utána 33 napra meg is jött, azóta meg rendesen 28 naponként. Nem görcsölök jobban, és a mennyiség, minõség is a régi. Szóval nálam nem volt változás. De minden szervezet más és más.
Nekem missed ab. mûtét után 7 héttel jött meg elõször. A dokim már gyógyszert akart írni, de megjött. Azóta jobban fáj a mensim és tovább is tart. Elõtte 3 nap alatt lezajlott, azóta 1 hétig eltart. Két hónap akart lenni? Azóta nem jött meg? Ha igen javaslom keresd fel az orvosod!!
Mindenképpen keresd fel az orvosod. Nekem is most volt mûtétem, letelt a 30 nap és görcsölni kezdtem. Mondom, biztos megjön, készültem. De semmi. Reggel az ügyeletre kellett bemennem, mert annyira fájt a hasam, szúrt és görcsölt, alig tudtam menni. Kiderült, hogy tele a méhem vérrel, a méhszájam meg zárt és nem tud kiürülni. Már ki voltam írva egészségügyi kaparásra, amikor a testem úgy döntött, hogy mégis vérzek. Elöntött a vér, így megúsztam a mûtétet. De nem játék, úgyhogy szerintem mindenképpen menj dokihoz.
Nekem a 3. hónapban jött meg, és u.ezt éreztem. Semmi gond nem volt belõle.
Nekem egy hónapja volt de még nem jött meg. Mikor menjek orvoshoz?
Második vagyok. Én csak azért mentem, mert majd meghaltam annyira fájt.
3. vagyok. Telefonon konzultáltam az orvosommal akkor, szerintem Te is hívd fel a tiédet!
Nekem eltelt 4 hónap, és egyáltalán nem jött meg! Kaptam Norcolutot, amitõl megjött, és most kezdtem az elsõ normális ciklusomat... Nem gondoltam volna, hogy ez lesz... :(

Miert kell varni 3 honapot a terhesseggel, missed ab utan, miert nem eleg 2 menszi?

Legjobb válasz: Szia. Én két mensit vártam meg és a harmadik már nem jött meg. Rögtön terhes lettem, semmi bajunk sincs. 20hkm.

Szia. Én két mensit vártam meg és a harmadik már nem jött meg. Rögtön terhes lettem, semmi bajunk sincs. 20hkm.
A kérdező hozzászólása: szia, en azota ujra babat varok, 22 hetes leszek szerdan. Mi kivartuk a 3 honapot es meg 4et mert csak a negyedikben jott ossze a mostani baboca. Akkor foganhatott mikor kellett volna szulessen a masik , lehet o kuldte :) Szerintem a 6 honap nagyon sok, attol fugg mennyi idosen vesztetted el, 3 boven eleg, masok meg annyit sem varnak, nekem mondjuk napra pontosan vissza allt a ciklusom utanna. Sok szerencset!
Pont most tettem fel én is egy kérdést, mert az én dokim meg 6 hónapot mondott... A nagytesó problémamentes terhesség után természetes szüléssel érkezett, most 2, 5 éves, így nagyon érdekel, hogy pontosan mi az oka ennek a nagyon hosszú várakozásnak :-s Iszonyatosan hosszúúúúú! :-s
valójában nem is a testi regenerálódás hanem a lelki egyesúly megtalálására van ez a 3 hónap. De én úgy voltam vele h minél elõbb akartam egy újabb esélyt , egy újabb babát ami enyhíti a fájdalmat. Van aki úgy véli õ soha többet nem akar teherbe esni akkora fájdalom ez, bennem épp ellenkezõleg hatott ez a 2 vetélés.. addig meg sem álltam volna míg nem sikerül újra. Ha 10 szer akkro tízszer próbálom meg.
3. válaszoló: nekem is másfél évesem van, kisfiú. Én is kisebb korkülönbséget szerettem volna, de remélem hamar sikerül a kistesó.
Nekem nem kellett várnom, azt mondta a doki már a 3 hetes kontrollon hogy nem kell védekezni mehet élesben, az én babám 12 hetes volt.Következõ hónapban már terhes is maradtam, nem lett semmi baj a kisfiam most 4 hetes, terhesség alatt sem volt semmi probléma.
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszokat, szomoru hogy hany ilyen eset tortenik:( Nekem meg csak most volt penteken a mutet, 8+3 hetesen, de en soha szivhangjat nem hallottam :((( mar a legelejen elhalhatott, csak 7 hetesen fogadott a dokim eloszor. Turelmetlen nem vagyok, csak olyan furcsa most, hogy eddig volt 1 celom s most olyan semilyen:) , a masik pedig hogy igy csak noni fog a korkulombseg a babaink kozt, mert a lanyom most masfel eves. boldog babavarast nektek!!!!
tavaly 2 missed abom volt 3 hónapot kivártuk a kettõ közt.. aztán a második mûtét után meg sem jött a mensim mert ott figyelt a következõ.. :) vele minden rendben van! Az elején nagyon megijedtem h nem lesz-e baj h ilyen korán jött de az orvosom teljes mértékben megnyugtatott és csak mosolygott h ez aztán gyorsan jött. Semmi fejmosás, semmi ijesztgetés nem volt részérõl. Természetesnek vette h ott az újabb, kedvesen gratulált! :) 22 hetes kismama
Most voltam pár napja dokinál kontroll miatt szintén missed ab-om volt, 1 menszi megvolt most várom a 2.-at. 3 mensit akartunk várni, de most a doki mondta hogy próbálkozzunk nyugodtan, még gyõzködött is hogy semmi értelme tovább várni, úgyhogy most belevágunk. Neked mikor volt a mûtét? Te is türelmetlen vagy?
Azért, mert 2 havi menzeszbõl még nem látod, hogy helyre állt-e a ciklusod, viszont 3 haviból már igen. Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy 2 vagy 3, én a biztosra mennék. Semmire nincs garancia. Nekem is volt sajnos abortuszom, az orvosom 3 hónapot javasolt, eszembe sem jutott, hogy ne várjam ki. A negyedik hónapban is megjött, de az ötödikben már nem, és van egy egészséges, 7 hetes pici lányom. Ki tudja, hogy mi történt volna, ha nem hallgatok az orvosomra? Soha nem tudnám meg erre a választ, de nem bocsátanám meg magamnak, ha a türelmetlenségem miatt bármi baj történt volna. Szerintem várjátok meg a 3 ciklust, és utána próbálkozzatok újra, tiszta lelkiismerettel!!! Sok szerencsét kívánok hozzá!
Köszi! Aranyos vagy, hogy írtál! Nagyon örülök, hogy összejött a babócátok, és minden rendben van! Akkor sztem mi is nekilátunk a nyáron, aztán meglátjuk. Jó babázást, könnyû szülést, sok tejcsit!!! ;-)

Missed ab után miért rendszertelen a menstriációm? Szeptemberben volt a műtét, utána 5 hétre volt, majd rá 7 hétre, és most megint nincs időben. Miért? Ettől még lehet, hogy van peteérésem? Lassan szeretnénk újra próbálkozni.

Legjobb válasz: Sajnallom ami tortent. :( Velem is ugyan ez volt. Nagyon felborult a ciklusom. Nallam olyan is volt, hogy 42 napos utan 17 napos ciklus kovetkezett aztan 29 napos es meg sorolhatnam. :( De nekem sikerult igy is ismet teherbe esni, fel ev kellett hozza. A babam egy 36 napos ciklusban fogant. 34 hetes kismama

Sajnallom ami tortent. :( Velem is ugyan ez volt. Nagyon felborult a ciklusom. Nallam olyan is volt, hogy 42 napos utan 17 napos ciklus kovetkezett aztan 29 napos es meg sorolhatnam. :( De nekem sikerult igy is ismet teherbe esni, fel ev kellett hozza. A babam egy 36 napos ciklusban fogant. 34 hetes kismama
sajnálom ami történt! nekem novemberben volt missed abom és nekem még csak most jött meg elösször január 6.án!nekem azt mondta a doki hogy ne aggodjak mert ez a mütét ezzel jár.idö kell hogy beálljon a mensid. A peteérésröl nem tudok mit mondani mert ugyanezt én is megkérdezném.lehet venni a dm-be peteérés tesztet és azzal nmézd meg.én is ezt fogom tenni.mi már próbálkozunk a babóval.nekem azt mondta a doki hogy nem lenne baj ha terhes lennék.sok sikert
Szia! Nekem a mûtét után egyszer megjött 6 hétre, de nem olyan volt mint egy normál mensi.Kevesebb, és inkább barnás.Aztán már meg sem jött.Kaptam rá Norculot-ot amit 5 napig kellett szednem.Rá 4-5 napjára spontán mensi jelentkezett.Azóta minden hónapban kb. ugyan ugy 30-31 napra meg is jött.Azaz ezt követõen a 3. hónapban már nem, mert teherbe is estem. Kívánom, hogy minél elõbb rendbe jöjj mind testileg, mind lelkileg, és ismét kismama légy!
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta a doki, hogy hat hónapig ne is próbálkozzunk. Amikor a második mensi késett, a 6. héten visszamentem hozzá, és mondta, hogy remélem nem terhes, mert az nagyon nem lenne még jó. Miért ilyen nagyok az eltérések a várakozási idõt illetõen? Köszönöm a válaszokat, és gratulálok a kismamáknak, és bízom benne, hogy mi is hamarosan közétek tartozhatunk :-)

Októberbe volt missed ab azóta miért nem esek teherbe?

Legjobb válasz: Sajnos több mindentõl is lehet. Elsõ körben peteérésed van azóta? Pajzsmirigy rendben?

Sajnos több mindentõl is lehet. Elsõ körben peteérésed van azóta? Pajzsmirigy rendben?
Szia. Sok esetben az a baj, hogy pszichésen rá stresszelnek.(mi lesz ha megint ez fog történni, vagy ha nem is sikerül??? stb.....)EZT NE.... Emiatt nem sikerül a terhesség. A lényeg, hogy legyél nyugodt! Minden fejben dõl el. :)
nekem januar 24-én volt missed ab-om a 8. héten, februárban teherbe estem megint, most 15. hetes kismama vagyok, ezuttal minden rendben...pedig elõtte másfél évig teherbe sem estem...
Türelem, drága!Tavaly február 15-én volt Nekem is missed ab-om, októberben lettem terhes újra.Nehéz idõszak volt.De most már lassan 30 hetesek leszünk.Tényleg próbálj meg nem stresszelni és szedd továbbra is a vitamint, ha lehet.Nekem javasolták, hogy a folsavat és az Elevitet vagy amit szedtél esetleg, továbbra is szedjem, így legalább vitaminnal feltöltõdsz.Kitartás!Sikerülni fog!
A kérdező hozzászólása: a januári mensim után kezdtünk el próbálkozni a 4/5 ös hozzászólótól kérdezném hogy derült ki a hormonproblémád?
Nekem 2010. 08.hóban, azóta sem sikerül! :(
Nekem tavalyelõtt decemberben volt és azóta se jött össze, bármi lehet sajnos...nekem pl hormonprobléma.
Nekem tavalyelõtt októberben volt vetélésem, tavaly májusban derült ki, hogy összejött (3 hónapot pihentünk). Szóval még nyugodtan várj.
Missed ab után javasolnak 3 hónap várakozást, azaz mindössze február óta próbálkoztok, ami nem sok szerintem. Ez még simán a normális kategória!
Nekem karácsonykor volt abortuszom rossz 12 hetes genetikai uh miatt. Nekem egy hónapja van orvosi engedélyem a próbálkozásra, és nagyon letört a dolog hogy megjött szombaton, pedig tényleg csak az elsõ hónap volt, hogy lehetett próbálkozni... Ja és ez már a hamardik gyerekünk lett volna.... ( Az elsõ a második hónapban megfogandt, a második kislányon elsõre.) Szóval nehéz fejben nem ezen agyalni, elengedni a dolgot, nem számolgatni... megértelek. Kell valami másik témát találni amin lehet agyalni....

Nekem márc 27-én volt egy missed ab. És ápr.3. án volt menzim de most vártam hogy megint legyen és nincsen! Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Valószínûleg az abortusz meg kavarta kicsit és azért nem jött még meg vár még egy kis idõt és ha késõbb sem jön meg menj el az orvoshoz! 6 hetes kontrolon voltál? ott minden rendben volt?

Valószínûleg az abortusz meg kavarta kicsit és azért nem jött még meg vár még egy kis idõt és ha késõbb sem jön meg menj el az orvoshoz! 6 hetes kontrolon voltál? ott minden rendben volt?
Tavaly én is így jártam, az elsõ megjött, a második nem. Az orvosom azt mondta, hogy 1 hét plusz minusz nem számít, de ha egy héten belül nem jön meg, akkor menj vissza az orvoshoz, mert felborulhatott a hormonháztartásod!
Nekem március 24 vetélés után május 3-án jött meg Kb 6 hét neked is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!