Találatok a következő kifejezésre: Missed ab csak 2 (5 db)

Akik missed ab miatt abortuszra készültek hogy bírtátok ki az időt a műtétig? Nekem 2 hét múlva kell mennem, annyi a türelmi idő, de úgy érzem megőrülök, csak bőgni tudok.

Legjobb válasz: Addig akár még spontán is elvetélhetsz, 2 hét sok idõ, fel a fejjel, nagyon nehéz de muszáj valahogy túlélned, akár vegetálással is.

Addig akár még spontán is elvetélhetsz, 2 hét sok idõ, fel a fejjel, nagyon nehéz de muszáj valahogy túlélned, akár vegetálással is.
Nem szabad elkeseredni amiatt, hogy most nem jött össze. Kicsit "kellemetlen", hogy ilyen sokáig kell várnod a mûtétre. Nekem kb. 8 hetes volt a baba, amikor elhalt, de csak 3 héttel késõbb derült ki, mert akkor kellett dokihoz mennem. A mûtétet megcsinálták 2 nap múlva. A legrosszabb idõ az valóban az, ami eltelik aközött, hogy kiderül és a mûtét megtörténik. Mondjuk én akkor bõgtem, amikor kiderült, meg utána otthon este, utána már nem. Anyunak is volt ilyen (meg spontán vetélés is) és még mielõtt terhes lettem volna, azért sokszor beszéltünk is ezekrõl. Sajnos az ilyesmi gyakran megtörténik, de - fõleg az elején - ez egy természetes szelekció. Tudom ez most Téged nem nagyon vigasztal, de próbáld picit racionális szemszögbõl nézni a helyzetet. Amit nekem több doki is mondott (az is akinél kiderült, meg utána egy új is), hogy ezzel a mûtéttel kitisztul a méhed is majd, ezáltal jobbak az esélyeid a következõ alkalommal (persze, ha nincs más eü. problémád). A lényeg, hogy nem szabad egy missed ab miatt elkenõdni, lépj túl rajta. Nekem is és több ismerõsömnek is missed ab/vetélés után született egy/több gyönyörû baba. :D
Én is így voltam vele, várnom kellett két hétig, szerencsére nekem pont volt benne pár napos "nyaralás", az nagyon jó volt. Amikor megtudtam h mi van, akkos jól kisírtam magamat, aztán már csak arra koncentráltam h minál hamarabb újra terhes lehessek. Sajnos sokunknak van ez, fõleg az elsõ babánál. Most van egy gyönyörû, egészséges 20 hónapos rosszcsontom, a terhesség teljesen problémamentes volt, a természet kárpótolt :) Kitartás, és csak elõre nézzél
Szia. Ugyanígy voltam én is...sajnos nem tudok neked mást írni. Végig sírtam a két hetet és végig dolgoztam, szörnyû volt, reggel elindultam melóba - senki sem tudta mi van - hazaértem és sírtam:-( De!Hidd el a mûtét után megkönnyebbülsz, ez biztos!A mûtéttõl ne félj, kibírható, remélem jó orvosod van, az nagyon fontos, hogy bízz benne!A mûtét után minden nappal könnyebb lesz!Nekem már 3 hete volt és nem gondoltam, hogy én is "túl leszek rajta" - de megjött a szövettan, megnéztek UH-on, csináltunk vérképet, TSH-t és az orvosom szerint teljesen egészséges vagyok, ez erõt ad a következõ babához!Mást nem is lehet tenni!Írj, ha segíthetek!
Ha szerencséd van, addig magától megindul a vetélés, engem rábeszélt a doki a mûtétre, csak 3 napot kellett várni, szerinte jobb lelkileg is. Hát nem. Utólag okosabb az ember, ha tudom, hogy ilyen, inkább megvártam volna, míg magától elintézi a természet. (Még így is benne van, hogy kórház a vége persze.) Pont annyi volt szörnyû, mint elképzeltem, és nem voltak illúzióim. Magát a mûtétet ki lehet bírni, mindent ki lehet bírni, de borzalmasan éreztem magam. Szerencsére volt egy nagyon kedves ápolónõ, és kaptam nyugtatót is. 5-en voltunk egy szobában, a többiek sokkal jobban viselték, én állandóan bõgtem. Jó túllenni rajta, de nem értem (persze biztosan én vagyok a tudatlan), hogy miért mondják az orvosok, hogy ezután könnyebb teherbe esni. Pontosan ugyanaz az eljárás, mint a normál abortusznál, ott meg azzal fenyegetik a nõket, hogy soha többé nem lehet gyerekük, és hogy számos komplikáció felléphet. Majd megkérdezem errõl kontrollon a dokit. De ha valaki tudja a válászt, hálás lennék, ha megírná, akár priviben is. Lehet, hogy ki is írok majd egy kérdést erre.
Kedves 5-os! Nagyon jol irod!! Ez az amit en sem ertek es megorulok, hogy lepten nyomon azt olvasom, hogy milyen jo ez a mutet, sokkal jobb lesz az esely utana, stb.... Egy hete volt a (masodik) mutetem, en vartam egy par hetet, de nem indult el magatol a veteles. Mutet elott ala kellett irnom, hogy vallalom ezeket a kockazatokat: -bekovetkezhet a meh falanak az atfurasa <5%, verzest okozo serulese - a beavatkozast koveto nehany nappal tovabbi komplikaciok lephetnek fel: alhasi fajdalom, lazas allapot, verzes, mehnyalkahartya, petevezetek, pete mellekreszeinek gyulladasa -terhesseg visszamaradasa -kesei szovodmeny: meddoseg, ismetlodo veteles, koraszules, lepenytapadasi rendellenessegek, menstruacio elmaradasa
És ha magától megindul a vetélés - ahogy írjátok- akkor mi a "biztosíték", hogy minden rendesen kiürül, nem maradnak bent szövetdarabok, alvadt vér darabok...?Én úgy gondolom, ha jó orvosod van, aki sok ilyen mûtétet végzett márés te megbízol benne, nagy valószínûséggel nem lesz utána semmi bajod...én nem vártam, mert azt mondta az orvosom, ha várok, bent maradt stb. sokkal rosszabb...én rá hallgattam!
Nem értem miért kell 2 hetet várni? Sajnos nekem is volt egy ilyen mûtétem. 9 hetes voltam, amikor kiderült, hogy nincs szívhang, a méretei alapján elõtte egy héttel állhatott meg a növekedésben, másnap meg is mûtöttek. Én nem bírtam volna ki egy nappal sem többet. Nagyon rossz volt ezt végig csinálni, de a várakozás sokkal rosszabb lett volna. Elsõ baba lett volna. Nagyon sajnálom, hogy ennyit kell várnod, ez szörnyû!!!

Missed ab után csak 2 napig véreztem viszont kicsi viszkető érzésem van, ez valami rosszat jelenthet vagy csak ahogy gógyul be a seb?

Legjobb válasz: A sebgyógyulásnál lehet ilyen érzés, de azért szerintem említsd meg a dokinak.

A sebgyógyulásnál lehet ilyen érzés, de azért szerintem említsd meg a dokinak.

5 hónapon belül 2 missed ab-om volt. Bár említettem az orvosnak h sárgatesthormon hiányom van de azt mondta h az csak a a beágyazódáshoz kell, ami nálam megvolt. Mégis így jártam! Az én hibám h nem erősködtem jobban?

Bele?rülök a gondolatába h miattam veszítettük el a második picinket is. Már van egy 3 éves kislányunk.. vele semmi gond nem volt. beágyazódás után nem szedtem semmi hormongyógyszert. Igaz teherbeesés el?útt 3 hónapig igen. Lehet h az tartott ki addig h megmaradjona kislányom?

Legjobb válasz: dokicsere

dokicsere
Attól függ, mikor vesztetted el a babákat. Sárgatest-hormon hiánya 4-6 hetes terhességnél lehet, amikor a méhlepény veszi át az "irányítást" a petefészektõl. Én ekkor vesztettem el egy babát, pedig kaptam sárgatest-hormont is. És NEM MIATTAD van. Ne agyalj rajta. Azok a babák vissza akartak menni. Ilyen is van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm h megírtad ezt. Mert eddig hittem abban ha egy gyermeknek meg kell születni az mindentõl függetlenül világra jön, ha pedig úgy rendeltetett hogy mégsem, akármit teszünk akkor sem jön össze.. Kicsit megkönnyebbültem. Köszönöm!
Elõször is válts dokit! Az, hogy volt egy problémamentes terhességed 3 éve, még nem jelenti azt, hogy mostanra ismét minden ok. 2 vetélés már felveti a progeszteron (sárgatest hormon) elégtelenség gyanúját. A méhlepény a 10-12 hét körül veszi át a sárgatest hormon termelést, ezért szokták a progeszteron tartalmú gyógyszereket a 12. hétig szedni. 2 vetélés (sõt már 1 után is!) a dokik a biztonság kedvéért felírnak progeszteron tartalmú gyógyszert (pl. utrogestan). Ha ennek ellenére elmegy a baba, akkor genetikai rendellenesség áll fenn, sajnos azon a gyógyszer nem segít :-( Én is átestem ezen sajnos 2x is, tudom, mit érzel. Ne hibáztasd magad. Szóval válts dokit, meséld el az elõzményeket, ha normális, alapból adja majd az utrogestant, amint kiderül, hogy megint babát vársz.
Ne hibáztasd magad. Nekem az elsõ baba elment, aztán született két egészséges fiam. Nemrég újra elment egy baba. Utrogestant szedtem és mégsem maradt meg. Nem mindig segít a gyógyszer sem. (bár azt nem tudom miért nem segített)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Teljesen átérzem a bánatod és a fájdalmad 5x éltem át, bár én nem vetéltem el, hanem méhen belül elhaltak a babáim, majd lett egy méhen kívüli terhességem. Sok dokim volt az évek alatt 5 évig próbálkoztunk, mire elég kemény terhesség után egészséges kislányom született.Vele találtunk egy nagyon alapos, lelkiismeretes doki, neki köszönhetjük, h 5 évvel ezelõtt õ megszületett nekünk: Most újra 10 hetes pocakos kismama vagyok, s mint a lányommal ezzel a babával is duphastont szedek.Bocs, h ilyen hosszúra sikeredett a történetem:) ! Szerintem is válts dokit, s a megfelelõ orvossal sok minden másképp alakulhat! Minden jót kíván neked egy 5 éves és egy pocaklakó anyukája:) )!!!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok az újabb pocaklakóhoz! Köszönöm a történetedet! MInden jót kívánok!

Terhességem 7. hetében múlt szombaton bevéreztem, tegnap missed. Ab-om volt.2 kutyát, és 1 macskát tartok. Elképzelhető, hogy toxoplazmózis okozta a vetélést? Az orvos annyit mondott csak, hogy nem volt életképes a petesejt.

Legjobb válasz: Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.

Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.
Szia! Elõször is sajnálom, én is átéltem már ezt az érzést. Valószínû nem volt életképes a sejt, vagy nem megfelelõen ágyazódott be, esetleg a kromoszómákkal lehetett gond.Ilyenkor csak találgatni lehet.A toxoplazma vizsgálatot megcsináltathatod, beszéld meg az orvosoddal, egy vérvétel az egész, és kiderül, hogy ez is közrejátszott e. Nagyon sok erõt kívánok a lábra álláshoz, és a folytatáshoz! 11 hetes km.
Nem tartom valószínûnek, annak megfázáshoz hasonló tünetei vannak, sztem észrevetted volna. Gondolom már régóta vannak háziállataid, lehet, hogy már évekkel ezelõtt átestél a toxoplazmózison, ebben az esetben már védett vagy, nem kaphatod el újra. Viszont az is igaz, hogy ha kint (is) tartod az állataid, bármikor megfertõzõdhetnek, és te is bármikor elkaphatod, ha eddig még nem történt meg. Néhány fontos higiéniai szabály betartásával kivédhetõ a fertõzés (simi után kézmosás, almot ne te takarítsd, ne aludj együtt velük, ne puszilgasd), illetve úgy tudom, terhesség alatt lehet kérni erre vizsgálatot, és talán még az állataidat is meg lehet vizsgáltatni. Nagyon sajnálom, ami veled történt, én is átestem ezen 9 hetesen :( Nálunk genetikai rendellenesség volt az ok, azzal vigasztaltak, hogy jobb ez, mint egy súlyosan beteg baba... Egyébként nekem is volt akkor egy öreg cicám, de õ nem tehetett semmirõl...
Mióta tartasz kutyát, macskát? Ha nem pár hónapja kezted akkor valószínübb hogy már rég túlestél rajta és védett vagy! Amúgy tényleg csak egy vérvétel az egész. Szerintem valószínübb a bágyazódási és/vagy kromoszóma rendellenesség. Nekem 2 egészséges gyerek után volt missed Ab.-m a 10. héten. Gyerek korom óta tartunk macskát.Most is van kettõ.Eszembe sem jutott hogy miattuk lehetett.
Szia! Sajnálom ami történt, nekem novemnerben volt missed abom.Sajnos aszövettanbol nem negyon fogsz megtudni semmit mert az orvosok ha nem genetikai okot látnak nem mondanak semmit. Én ugy tudtam meg a szövettan eredményét hogy egy ápolónö rokonommal leforditattam amiböl nekem kiderült hogy valami gyulladás okozta a vetélést.ezt persze az orvos nem mondta.az a gond hogy egy vetélésel nem nagyon foglalkoznak mivel azt mondják hogy egy bár kivel megeshet.sok sikert a következöhöz és próbálj türelmesnek lenni.tudom hogy nehéz
Nagyon sajnálom, sajnos mi is átestünk ezen. Nem hinném, hogy ez a kutya-macska dolog miatt lett volna, ilyenkor általában valamilyen genetikai eltérés miatt mennek el. Szívhangotok volt már? Ha nem, akkor szinte biztosan ez a gond, ha volt, akkor inkább a nyálkahártya, méh stb, vaamiért tökéletlen volt a beágyazódás vagy a sejtosztódás.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors választ, kicsit jobb a lelkemnek, hogy talán nem a kedvenceim miatt történt. Jövõ pénteken talán a szövettanból többet tudok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ! Évek óta megvannak a kedvenceim, van kertünk, de bejárnak a lakásba. Azért merült fel ez a gondolat, mert keresem az okokat.. 35 éves vagyok, és 1. babó lett volna..
A kérdező hozzászólása: A szívhangig el sem jutottunk, már a 6. héten elhalt, azon a héten épp nem voltam orvosnál. a 7.en kezdett kilökõdni.

Van olyan kismama, aki missed ab után nem várta ki a 3 hónapot, csak esetleg 2-t?

Nekem 1 hónapja volt missed ab m?tétem, a doki 3 hónap pihen?t ajánlott, de már teljesen jól vagyok és már áprilisban szeretnénk próbálkozni.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is 1 hónapja volt, még nem jött meg, de nem várok!

Szia! Nekem is 1 hónapja volt, még nem jött meg, de nem várok!
Szia Kontroll után azt mondta a doki minden oké mi meg serényen próbálkoztunk is márciusba volt a vetélésem áprilisba nekikezdtünk júli elején sikerült és áprilisba szülök
Elsõ vagyok, de jeleket nem érzek:-( Bár itt sokan azt írják, nem is volt jele, hirtelen jött meg. Én azt hiszem várok még egy mensit.
Én nem próbálkoztam azonnal mert féltem és neked sem ajánlom. Gondolj csak bele, ha nem tisztulsz ki teljesen, még ha volt tisztítás akkor is lehet bent alvadt vér meg akármi. Ami nem feltétlen jó a babának. Nehopgy a késõbbiekben pont ez legyen az oka. jobb ha most még megvársz egy hónapot, mert ha véletlen újra miss ab lesz akkor még 4-5öt kell. Inkább egyet várj! Türelem! :) Boldog próbálkozást és várakozást! ui.: hallottam olyat hogy nem volt semmi baj és egy hónapra rá összejött vkinek de azért fõ az óvatosság!
Nekem 2 hete volt. 1 mensit várunk, remélem 2-3 hét múlva megjön..., és mi utána belehúzunk. Így érezzük mindketten, hiába fojtanánk vissza...
Elég egy menzit várni. Nekem ezt mondta a doki. Én így csak egyet vártam, októberben mûtöttek, novemberben megjött, decemberben már + tesztem volt! Szedjed a terhesvitamint! Kívánom, hogy mielõbb terhes legyél!
Nekem decemberben volt missed-ab om és most 7 hetes terhes vagyok. 1 mensit vártunk, doki is annyit mondott, és utána már nem is jött meg.
Április végén volt missed ab mûtétem, május végén volt az utolsó menstruációm, és lassan két hetes lesz a kisbabám! Nekem azt mondta az orvosom a mûtét után, hogy "két hónap múlva itt lesz terhesen". Szokták javasolni a 3 hónapot, de én a természetre bíztam magam, és véleményem szerint a mûtét után még könnyebb volt a beágyazódás, ui csúnya, amit mondok, de "kipucoltak", és a méh nyálkahártyája teljesen megújult. Veszélyeztetett terhes voltam ugyan, de soha senki nem mondta, hogy túl korai volt. Sok sikert, és kitartás!
A kérdező hozzászólása: Még nekem sem jött meg, de a hétre várom, már érzek jeleket. De utána ha minden rendben, akkor már próbálkoznék, ha lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!