Találatok a következő kifejezésre: Missed ab a szövettani (5 db)

11 hetesen elvetéltem missed ab-befejezéssel. Szövettant csináltatnak abbol mit tudnak kideriteni? Hogy valamilyen genetikai, vagy hormonális probléma volt e? Vagy esetleg azt is hogy beteg lett volna a baba?

Legjobb válasz: Ilyenkor nem szoktak semmi pontosat mondani.Nekem sem mondtak,csak annyit,hogy beteg lett volna.A doki azt mondta,hát igen a szokásos,mikor megérkezett a szövettan.Mondjuk én 8hetes voltam.Lehet,hogy nagyobb esély van a gond kimutatására nagyobb magzatnál.De ez csak az én véleményem.

Ilyenkor nem szoktak semmi pontosat mondani.Nekem sem mondtak, csak annyit, hogy beteg lett volna.A doki azt mondta, hát igen a szokásos, mikor megérkezett a szövettan.Mondjuk én 8hetes voltam.Lehet, hogy nagyobb esély van a gond kimutatására nagyobb magzatnál.De ez csak az én véleményem.
Szia nagyon sajnálom ami történt és együtt érzek de ilyenkor csak valószinüt tudnak mondani én 21 hetesen vetéltem el és akkor sem tudtak biztosat mondani mert nálunk nem volt semmilyen genetikai probléma a valószinü baj az influenza volt igy mostmár beoltatam magam és már újra próbálkozunk nektek is szoritok
sajnos semmi ilyet nem tudnak kideríteni, csak tájékozódó jellegû vizsgálat, ami igazoja, hogy terhesség volt, és méhen belüli. Sajnállak, sok siker kívánok a jövõben.
Szia! Igazából ilyenkor csúnyán fogom írni: a "kaparékból" küldenek mintát. Azt nézik, hogy terhességnek megfelelõ volt-e a méhnyálkahártya felépítése, nem találnak-e olyan sejteket amik a többitõl eltérõ kinézetûek, stb... Genetikai vagy hormonális problémát ebbõl nem tudnak megállapítani. Fel a fejjel! Gyprsan helyrejössz és jöhet az újabb próba!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat nagyon kedvesek vagytok én is sok sikert kivánok mindenkinek puszi
A kérdező hozzászólása: köszi a választ reménlem minden rendben lessz

Ez mit jelent? 3hete volt Missed ab. mûtétem és ma kaptam meg a szövettani eredményt.

Nem tudok rajta eligazodni és a doki nem volt valami segítõ kész,sõt...ezért kérném olyanok segítségét akik már átestek ezen és tudnak valami okossal szolgálni nekem!Ez áll a papíron:

Legjobb válasz: Szerintem kérdezd meg az orvostudakozo.hu-n Dr. Hamvas Ferencet.

Szerintem kérdezd meg az orvostudakozo.hu-n Dr. Hamvas Ferencet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Missed. Ab után a "kaparékot"- (így írták) minden esetben elküldik szövettanra? Mire számítsak, mit tudhatnak meg az eredményből?

Legjobb válasz: Úgy tudom, igen, minden esetben elküldik. A legtöbb esetben más nem derül ki, csak h terhesség volt. 2000bõl egyszer viszont elõfordulhat olyan rendellenesség, amire oda kell figyelni (nekem most ez áll fenn, be is vagyok tojva rendesen), de ez nagggyon naggyon ritka.

Úgy tudom, igen, minden esetben elküldik. A legtöbb esetben más nem derül ki, csak h terhesség volt. 2000bõl egyszer viszont elõfordulhat olyan rendellenesség, amire oda kell figyelni (nekem most ez áll fenn, be is vagyok tojva rendesen), de ez nagggyon naggyon ritka.
Ige, mindig elkuldik, de ritkan talalnak benne olyasmit, ami megmagyarazna a vetelest. Nekem marciusban volt, sajnos. Aztan aprilisban megjott, majusban mar nem. :-) Most 10 honapos a pici fiam.
Semmit nem fogsz megtudni a leletbõl, csak annyit, hogy terhes voltál.
A kérdező hozzászólása: Köszi, a gyors válaszokat, azért be vagyok én is tojva mert nem volt sima ez a pár hét, és voltak elõzmények is régebben, és most is. Tudom, hogy még korai, de szeretnénk még próbálkozni....csak félek!


Missed ab után a magándokim kéri ki a szövettant vagy nekem kell kérnem a kórházban?

Kaptam egy általános tájékoztatót a kórházban, hogy 2 hét múlva jelentkezzek a szövettanért az ambulancián, de mindenkinek ezt adják. A dokimmal erről nem beszéltem, majd csak bő 1 hét múlva hívom, hogy a kontrollt megbeszéljük, gondoltam, addig megkérdezem itt. Jövőhéten telik le a 2 hét.

Legjobb válasz: Nekem a dokimat kellett felhívnom,vagyis õ hívott fel mikor kézhez kapta, be kellett mennem vérvételre, mert nem stimmelt valami, de végül minden ok volt. Sztem hívd fel két hét elteltével.

Nekem a dokimat kellett felhívnom, vagyis õ hívott fel mikor kézhez kapta, be kellett mennem vérvételre, mert nem stimmelt valami, de végül minden ok volt. Sztem hívd fel két hét elteltével.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor vele beszélem meg!

Missed ab után a szövettani vizsgálaton mit állapithatnak meg?

Nekem nem mondtak semmit Igy nem tudtam meg h mért állt meg a babám szive 9 hetesen. Csak gondolom h baj nem lehet mert akkor szolt volna

Legjobb válasz: Szia. Általában hormonproblémák állnak a háttérben. Nekem a nõgyógyászom mondta, hogy ez egy nagyon veszélyes idõszak, mert a petezsák már nem termel elég progeszteront, a méh pedig még nem termel elegendõt. ilyen esetben ultrogestan tablettát szoktak adni a nõknek.. menj el egy másik orvoshoz, nézzék meg a hormonszintedet. sok sikert!

Szia. Általában hormonproblémák állnak a háttérben. Nekem a nõgyógyászom mondta, hogy ez egy nagyon veszélyes idõszak, mert a petezsák már nem termel elég progeszteront, a méh pedig még nem termel elegendõt. ilyen esetben ultrogestan tablettát szoktak adni a nõknek.. menj el egy másik orvoshoz, nézzék meg a hormonszintedet. sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!