Találatok a következő kifejezésre: Miskolcon, ha megyek, (11 db)

A kérdező hozzászólása: vagy Corvin u. 2.
Villamossal a Tiszai pu-ról menj el egészen a Villanyrendõr megállóig (vagy Szemere u. a megálló neve, nem tudom pontosan, de a Villanyrendõrt mindenki ismeri). Ott leszállsz és elindulsz arra amerre a villamos is továbbhalad és mész egészen a Színházig (meg fogod ismerni). Elõtte van jobbra egy kis utca (kiülõs helyek találhatóak rajta), ott menj be és az utca végén bal oldalt lesz a bank.
A kérdező hozzászólása: köszi, megtaláltam :D

Miskolcon a megyei kórházban mennyit "illik", szokás adni, ha van az embernek fogadott orvosa, de nincs egy előre meghatározott tarifa?

Legjobb válasz: Nagy Gábor nem tartozik éppen az "olcsó" orvosok közé... Mármint, ahhoz õ már "nagy" ember. Szerintem, ha minden alkalommal adtál neki pénzt amikor megvizsgált, no meg az UH-ok után is , akkor az a 40000 elegendõ lesz. Én is a megyeibe járok, én sem tudom még mennyit adjak az orvosomnak, de ez a magánrendelõ tarifa X 10-el, jó megoldásnak tünik...

Nagy Gábor nem tartozik éppen az "olcsó" orvosok közé... Mármint, ahhoz õ már "nagy" ember. Szerintem, ha minden alkalommal adtál neki pénzt amikor megvizsgált, no meg az UH-ok után is , akkor az a 40000 elegendõ lesz. Én is a megyeibe járok, én sem tudom még mennyit adjak az orvosomnak, de ez a magánrendelõ tarifa X 10-el, jó megoldásnak tünik...
Hát ez jó kérdés.Mennyit adsz neki a magánrendelésen? Ez amúgy orvosfüggõ is.Melyik dokihoz jársz? Én baráti alapon járok a dokimhoz és amit elkér egy rendelésen annak a 10-szeresét adom.Ezt illik.Na meg attól is függ mennyi van a te pénztárcádban.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagy Gáborhoz járunk. Az elsõ vizsgálat volt a magánrendelõben az 6000 Ft-ba került. UH ott nincs, így az a kórházban van, minden 2. alkalommal adunk 5000-et. A párom olyan 40000 gondolt, én 50-60000-re. De az a baj, hogy ebben a kérdésben elég tapasztalatlanok vagyunk. Te kihez jársz, és mennyit gondoltál adni, még ha baráti alapon is? Köszi a választ!
Szia.Én vagyok az elsõ író.Én Bikki Bélához járok.Nála egy vizsgálat 8000.-, de én 4000.-et fizetek.Vagyis én baráti alpon fogok neki 40.000.-adni.De amúgy amit írtál szerintem elegendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenkinek szép szülést, és egészséges babát kívánok!
Es aki csak magan rendelobe jar a terhesseg alatt, annak a szuleskor mennyit illik adni?

Ha miskolc felől megyek az M3ason, és pest környékén rámegyek az m0-ra, akkor azon végig tudok menni ugy h ne kelljen bemenni pestre, és utána rátudok menni az m1-re?

Legjobb válasz: Igen, rá tudsz menni. Meglehetõsen hosszú megkerülni az M0-áson a várost, én egyszer megpróbáltam, még egyszer nem jutna eszembe, de ha te ezt szeretnéd, igen, lehetséges. Menj fel rá a völgyben, még Budapest elõtt, és menj, menj és egyszer vége lesz. Ha viszont valamiért bedugul, akkor ott ragadsz nagyon sokáig. Én Budapesten mennék keresztül, ha rajtam múlna.

Igen, rá tudsz menni. Meglehetõsen hosszú megkerülni az M0-áson a várost, én egyszer megpróbáltam, még egyszer nem jutna eszembe, de ha te ezt szeretnéd, igen, lehetséges. Menj fel rá a völgyben, még Budapest elõtt, és menj, menj és egyszer vége lesz. Ha viszont valamiért bedugul, akkor ott ragadsz nagyon sokáig. Én Budapesten mennék keresztül, ha rajtam múlna.
A kérdező hozzászólása: eddig én is pesten keresztül mentem, csak azt hittem ha már van akk az gyorsabb lesz, de akk marad a városon át. Köszi :)
Kb. 70 km vagy több körbe-körbe... ezt kalkuláld bele.
Igen, rá tudsz. Ha keresztülmész a városon:1 óra öt perc (útvonaltervezõ alapján, nekem 50 perc körül) Ha körbemész, 30-40 km-rel több, és az esetleges dugó, sebességkorlátozások miatt szintén egy óra az út. Egyszerûbb átmenni a Lánchídon. Szerintem.
Nem kell elmenned az M0-ig. Gödöllõnél ott az M31, azon jóval gyorsabb vagy, mintha az M3-ason elmész az M0-ig. Én inkább javaslom az elkerülõt, ha nincs dugó, a kerülõvel együtt is gyorsabb, viszont csúcsidõben kerülendõ addig, amíg el nem készül a bõvítés és az M5-51 szakasz.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Végül keresztül mentem megint a városon. Az árpád hídon mentem át amúgy. Dugó volt péntek 2-3körül, így egy picivel több mint egy óra volt átérni a városon megint.

Dr. Kocsis Norbertnek (Miskolcon, a megyeiben dolgozik) van e magánrendelése? Ha igen, hol és mikor?

Aki szült nála, legyen szíves, és ossza meg velem a tapasztalatait! :-) Mennyire alapos, pontos és precíz a terhesgondozás folyamán, illetve mire számíthatok a szülésnél? Esetleg, ha a tarifáit megírnátok, megköszönném! :-) Akinél az els? babámat szültem, azzal az orvossal nem igazán voltam megelégedve! :-((( Tervezzük lassan a kistesót, és szeretnék kicsit jobban tájékozódni! Illetve ha ismertek Miskolcon jó orvost, kérjek írjatok!

Legjobb válasz: Szia! Szerdánként van magánrendelése a Szent János gyógyszertár emeletén (Búza téri nagyparkoló sarkán) négytõl. Érdemes elõtte bejelentkezni (van honlapjuk is, ha a Szent JÁnosra rákeresel megtalálod). A terhesgondozáson nagyon rendes, szülés még hátravan.

Szia! Szerdánként van magánrendelése a Szent János gyógyszertár emeletén (Búza téri nagyparkoló sarkán) négytõl. Érdemes elõtte bejelentkezni (van honlapjuk is, ha a Szent JÁnosra rákeresel megtalálod). A terhesgondozáson nagyon rendes, szülés még hátravan.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Végre valaki, aki tudta! :-)))))
Én 2008-ban szülten nála. Szerintem, hogyha mellette döntesz nem bánod meg. Nagyon alapos volt minden egyes vizsgálatkor. Én császárral szültem, és amíg a kórházban voltam minden nap bejött hozzám. Én rákérdeztem konkrétan a szülés összegére és nem mondott árat, azt mondta , hogy ingyenes. Én nagyon megvoltam vele elégedve 50 000 ft-ot adtam neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :-) Az elsõ babámat én is 2008-ban szültem, és amikor bent feküdtem nagyon szimpatikusnak találtam! :-)
Elsõ vagyok, azóta megszületett a kislányom és csak ajánlani tudom Kocsis doktort, nagyon kedves volt szülés alatt és sokat "segített", hogy mikor mit és hogy kell tennem és a kórházi tartózkodás ideje alatt is mindig jött megnézni minket. Szóval csak ajánlani tudom továbbra is.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! :-) Boldog új évet, és a legjobbakat! :-)

Miskolcon, ha védőnőhöz megyek, kell időpontot kérni? Ha igen, mennyi idő múlva adnak?

Legjobb válasz: Általában nem kell idõpontot kérni a védõnõhöz, én legalábbis nem hallottam még ilyenrõl. De általában van egy rendelési idejük, mondjuk csütörtök 10-12, vgy szerda 12.30-15.30-ig. De ezt megtudod elõre is, általában a neten is fenn van a település honlapján, vagy a körzeti orvos is szokta tudni (vagy a védõnõ telefonszámát)

Általában nem kell idõpontot kérni a védõnõhöz, én legalábbis nem hallottam még ilyenrõl. De általában van egy rendelési idejük, mondjuk csütörtök 10-12, vgy szerda 12.30-15.30-ig. De ezt megtudod elõre is, általában a neten is fenn van a település honlapján, vagy a körzeti orvos is szokta tudni (vagy a védõnõ telefonszámát)
A védõnõhöz nem kell idõpont, viszont nem mindegy, melyikhez mész. Amikor a terhességet megállapítják, mondják is, hogy keresd fel a védõnõdet, akinek a körzetébe tartozol, mert õ csinálja meg a kiskönyvedet, ami az egész terhesség alatt nagyon fontos, mert abba írnak minden vizsgálatot, és abba is pecsételnek, hogy megjelentél terhesgondozáson, ami alapján majd kapsz hatvanvalahányezer forint anyasági segélyt szülés után. Szóval ennek meg kell lennie, és ehhez mindenképp a körzeti védõnõhöz kell menned. Voltál már terhesvizsgálaton? Vagy még nagyon az elején vagy? Ha már biztos, hogy terhes vagy, az orvos el fog küldeni, vagy ha nem mondja, akkor kérdezz rá, kihez tartozol. Ha ez megvan, akkor nézz utána, mikor tart tanácsadást, mikor van egyáltalán bent és akkor keresd fel. Lehet, hogy majd kicsit várnod kell, de általában ott nincs tömeg.
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam már orvosnál, megvan a papírom hogy terhes vagyok. De nem baj, hogy nem vagyok oda bejelentve, ahol lakom?

Miskolc Megyei Kórházban a nőgyágyaszati vizsgálatért kell fizetni, ha nem miskolci vagyok?

Illetve id?pontot kell kérni? És mett?l meddig van rendelés?

Legjobb válasz: Szia! Ezt találtam: Nõgyógyászati szakambulancia I. Osztály Szülészet - Nõgyógyászati Osztály (Felnõtt Betegellátó Osztályok) Rendelési idõ Hétfõ-Péntek 8.00-14.00 Ellátáshoz szükséges iratok, tudnivalók TAJ kártya, személyi igazolvány, régebbi leletek. Hely Szülészet-nõgyógyászati Osztály földszinti ambulanciája Nõgyógyászati szakambulancia II. Osztály Szülészet - Nõgyógyászati Osztály (Felnõtt Betegellátó Osztályok) Rendelési idõ Hétfõ-Péntek 8.00-15.00 Ellátáshoz szükséges iratok, tudnivalók TAJ kártya, személyi igazolvány, régebbi leletek. Hely Szülészet-nõgyógyászati Osztály földszinti ambulanciája Nõgyógyászati szakrendelés Osztály Szülészet - Nõgyógyászati Osztály (Felnõtt Betegellátó Osztályok) Rendelési idõ Hétfõ-Péntek:8.00-14.00 Ellátáshoz szükséges iratok, tudnivalók TAJ kártya, személyi igazolvány,régebbi leletek Hely Fõépület I. emelet

Szia! Ezt találtam: Nõgyógyászati szakambulancia I. Osztály Szülészet - Nõgyógyászati Osztály (Felnõtt Betegellátó Osztályok) Rendelési idõ Hétfõ-Péntek 8.00-14.00 Ellátáshoz szükséges iratok, tudnivalók TAJ kártya, személyi igazolvány, régebbi leletek. Hely Szülészet-nõgyógyászati Osztály földszinti ambulanciája Nõgyógyászati szakambulancia II. Osztály Szülészet - Nõgyógyászati Osztály (Felnõtt Betegellátó Osztályok) Rendelési idõ Hétfõ-Péntek 8.00-15.00 Ellátáshoz szükséges iratok, tudnivalók TAJ kártya, személyi igazolvány, régebbi leletek. Hely Szülészet-nõgyógyászati Osztály földszinti ambulanciája Nõgyógyászati szakrendelés Osztály Szülészet - Nõgyógyászati Osztály (Felnõtt Betegellátó Osztályok) Rendelési idõ Hétfõ-Péntek:8.00-14.00 Ellátáshoz szükséges iratok, tudnivalók TAJ kártya, személyi igazolvány, régebbi leletek Hely Fõépület I. emelet

Ha Mezőkövesdről megyek Miskolcra, akkor hol kell leszállnom, ha az úticélom a Megyei Kórház? SÜRGÕS, HOLNAP REGGEL MENNEM KELL

Segítsetek, légyszi, holnap kell mennem a Megyei Kórházba, de nem tudom, hogy találok oda.:S

Legjobb válasz: Busszal? Akkor gondolom a Búza téren szállsz le a Volánbuszról, és az állomás mellett a Szeles utcánál 24-es busz, vagy Petõfi térrõl a 12-es vagy 14-es busz. Az egyik megállója a Megyei Kórház.

Busszal? Akkor gondolom a Búza téren szállsz le a Volánbuszról, és az állomás mellett a Szeles utcánál 24-es busz, vagy Petõfi térrõl a 12-es vagy 14-es busz. Az egyik megállója a Megyei Kórház.

Üdv! Miért van az hogy félek az utcán ha szembe jön velem egy vagy több rossz arcú roma? Pedig 7 éve karatézok és elég jól megy. (egyébként Miskolcon lakom és nem ok nélkül félek)

Legjobb válasz: Azért, mert Magyarországon vagyunk. Erkölcstelenek, bandában járnak, ostobák, fegyvert hordanak maguknál. Hiába a karate, megkéselnek és kirabolnak. Ha csak egyet látsz, akkor is elõkapja a lopott mobilt, és hívja a famíliát egy pillanat alatt.

Azért, mert Magyarországon vagyunk. Erkölcstelenek, bandában járnak, ostobák, fegyvert hordanak maguknál. Hiába a karate, megkéselnek és kirabolnak. Ha csak egyet látsz, akkor is elõkapja a lopott mobilt, és hívja a famíliát egy pillanat alatt.
Amennyiben nem olyan banda jön szembe, akikrõl bõrszíntõl teljesen függetlenül üvölt a negatív életvitelük, bûnözõi hajlamuk, akkor az csupán egy társaság, teljesen mindegy, hogy romák-e vagy nem, semmi okod az aggodalomra. Ha egyértelmûen negatív a kisugárzásuk, akkor annak ellenére, hogy az esetlegesen hatékony önvédelmet biztosító tudásod önbizalmat adhat(na), természetesen tudat alatt figyelmeztet Téged az agyad a potenciális veszélyre olyan jelekbõl, amit esetleg tudatosan nem veszel észre, és ezt a jelzést értelmezed félelemként. Természetes reakció, de jobb leküzdeni, és még jobb messzirõl elkerülni minden olyan helyzetet, amiben reális az esély a fizikai konfrontációra.
na jó, benne vagyok! mire jó az erõ, mire használod? erõ értelmezés (1) nagy súlyokat tudsz mozgatni - ezzel a képességgel harctechnikába átültetve vagy felemelsz valakit, vagy eltöröd a könyökét (erõvel) vagy ennek segítségével megakadályozod hogy a tiedet törjék el. ugye ezek utcán kevésbé hasznos dolgok, mert nem nyers erõt használsz, hanem technikát amiben az izommunkát használod.. alkalmazott technika: ütés. egy ütés hatékonyságában szerintem az ERÕnek jóval kisebb szerepe van mint gondolnánk. egy "gyenge" ember is megtanulhat úgy ütni, hogy az ütés nyomán összeessen valaki (és én az erõt ilyen módon szoktam értelmezni) és egy gyermek is torkon üthet egy felnõttet, csak az ütést nézve olyan erõvel, hogy megsérül a légcsõ és az áldozat megfullad. én nemrég kezdtem a Pavel féle meztelen harcos erõedzést, és az a célom, hogy az egész testemnek nagyobb általános erõt adjak (izomfeszülés maximalizálása) de közben tudom, hogy ennek nem az lesz az eredménye hogy nagyobbat ütök, úgyhogy ez egy egészen összetett és sztem bonyolult kérdéskör.. szívesen megvitatnám, nagyjából sejtitek kiknek a válaszát várom!
Hát igen, vannak hülye emberek... De ezért nem reklámoztam, meg ezt is magamért csinálom :) És kevés a krav-magás kérdés :D Meg van az az elvem, hogy semmit nem ér az erõ, ha nincs mire használni, ahogyan a technikai tudás sem, ha nincs ott az erõ mögötte...
Küzdeni csak közvetlen fizikai fenyegetés esetén szabad. Csak akkor, és akkor is csakis hideg fejjel, pontosan olyan szinten fellépve az ellenféllel szemben, amennyire indokolt.
leppurd akkor is jó olvasni :) áá a kraw részint magyar eredetû, úgyhogy "agyon-intellizált" lehetett az is aki téged oltott :D Kedves Kérdezõ, hiányzik belõled a gyûlölet. hú rám gyerekkoromban rántott kést egy enyhén ittas ember, tudjátok, aki simán mozog, de annyira már jól van hogy megfenyegessen egy kölyköt. akkor már én is bõven karatéztam.. azután x évvel amikor vidéken egy félreesõ helyen hasonló volt, kevésbé gyerekkoromban, megéreztem a figyelmeztetõ érzést (mint a félelem) és annyira dühös lettem magamra hogy muszáj volt levezetni valakiken. hát meg is lett :D szerintem készülj fel lelkileg az ilyenre, de persze kerüld el, mert manapság olyan idõket élünk hogy nem szerncsés megnyomorított testeket magad mögött hagyni.. de hát tanulja meg a világ, hogy egy harcmûvész veszélyes! :) )
Ez azért elég minõsíthetetlen...
Nem reklámozom agyon a dolgot, mert a krav-magáért kaptam már mocskos hazaáruló zsidóbérenc kifejezést... :D
Nocsak, nem is tudtam, hogy ûzöl mást is a testépítés mellett, leppurd, remek! Igen hasznos. Egyébként hasonló helyzetben én is minimum résen vagyok, hogy adott esetben minél gyorsabban reagálhassak. De a legjobb továbbra is, ha elkerül minden hasonló helyzetet az ember.
Én sem vagyok kis ember a 196 centimmel és a majd 100 kilós testtömegemmel, ami izomból van, de ha 4-5 rosszarcú jön szembe, akkor azért én is ökölbe szorítom a kezem és figyelek, hogy kell-e reagálni... Ezért is krav-magázom testépítés mellett.
Elég szomorú, hogy kismillió rendõr van az utakon mégis rettegni kell... :(
Én kungfuzom, hasonlóan érzem magam, amióta megismertem egy krav magás srácot, meg tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy megvédeni se tudnám magam... :D Ha önvédelmet akarsz tanulni akkor krav maga.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat:D

Megy valaki holnap (vasárnap) Miskolcra Kazincbarcikáról? Kéne vinnem pár csomagot és busszal nehéz. Ha lehetne csatlakozni valaki mellé, fizetem a fele benzint.

Nekem nem is kellene menni igazából, csak a csomikat kellene elvini a testvéremékhez. Tud valaki segíteni? El?re is köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!