Találatok a következő kifejezésre: Mirol szol Ragyogas cimu (3 db)

Miről szól a Ragyogás című film?

Azt tudom, hogy egy Stephen King könyv alapján készült, és egy horror. Miről szól?

Legjobb válasz: Ragyogás (The Shining, 1980)http://www.filmkatalogus.hu/Ragyogas--f5586

Ragyogás (The Shining, 1980)http://www.filmkatalogus.hu/Ragyogas--f5586
Nem horror, pszichothriller.

Miről szól a Ragyogás (The Shining) című film?

Az addig oké,minden idők legjobb horror filmje a kritikusok szerint. DE!Ki az a két ikerpár kislány?Most miért és miket lát a kifú? Ki volt az a halott nő a fürdőkádban? +A végén az az öreg ki és miért kérdezi meg,hogy "Remek party ugye?" (talán a csaj is megőrült időközbe,hogy halottakat lát?) és az a sok csontváz?? A legvégén miért volt ott az a csoport kép,ami 1921-ben készült és rajta volt Jack? Gondolom,igen mindenki megőrült elzárva a világtól egy nagy házban,érthető persze...De valami nagy csattanó,magyarázat van mindenre. Sokan azt mondják,hogy gondolkodtató a mű,és az utolsó pár percben mindenre fény derül,ami a film közben kérdéseket vetett fel bennünk. Nekem viszont semmiféle válaszokat nem adott,nem tudom,nem értem a lényegét(gondolom,gondolkodni kéne de az most nem megy) Szóval nagyon megköszönném,ha valaki kisegítene és elmagyarázná,mi a fene a lényege a filmnek??

Legjobb válasz: Olvasd el a Stephen King Ragyogás címû könyvét. Az az eredetije. Ott minden le van írva.

Olvasd el a Stephen King Ragyogás címû könyvét. Az az eredetije. Ott minden le van írva.
Az ikerpár az elõzõ gondnok két lánya, akiket megölt. A kisfiú azért látja, mert van egy ilyen képessége (lát olyan dolgokat, amiket mások nem, ezt hívják ragyogásnak). A néger pasi is ilyen volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!:)

Mirol szol a Ragyogas cimu film?

Ha lehet reszletesen irjatok le, es ne valahonnan masoljatok, mert nagyjabol minden ilyen filmes honlap ismertetot elolvastam. Kb. minden erdekel, mert elszeretnem kezdeni, de nem merem. :D:D Tudom sopiler meg minden, de akit nem erdekel, az majd nem olvassa.

Legjobb válasz: Tenyleg nem tunik olyan ijesztonek, mint amilyennek kepzeltem. :D:D Koszi. ^^

A kérdező hozzászólása: Tenyleg nem tunik olyan ijesztonek, mint amilyennek kepzeltem. :D:D Koszi. ^^
Szerintem sem ijesztõ annyira a film, de ha szeretsz olvasni, akkor a könyvet csak ajánlani tudom... Mikor olvastam, a tesóm berontott a szobámba én meg annyira megijedtem, hogy rögtön sírva fakadtam :) (Ja, lány vagyok... :) )
Valóban, a könyv az igazi! Filmet már többet is csináltak belõle, van olyan, aminek nem sok köze van az eredetihez...
Könyveben bitang jó, van benne egy sor, amitõl a mai napig borsódzik a hátam: "Ez az embertelen hely emberi szörnyetegeket szül." Bár azt hiszem, ezt Stephen King is idézte valahonnan, de nagyon üt. Bár a film sem rossz (én a három részes verziót láttam), de könyvben tényleg nagyon para. Pedig én azt hittem elõtte, hogy könyvtõl nem lehet megijedni, csak borzongani. Fantasztikusan jó. Éjszaka nem ajánlatos olvasni, mert én pl. utána úgy féltem sötétben, hogy amikor a kisfiam csuklott egyet álmában, én akkorát sikítottam ijedtemben :)
A kérdező hozzászólása: Huha:D:D A konyv is megvan, tesom nagyon parazott tole, pedig o nem felos. :D En meg aztan.. sajat arnyekomtol felek. :D
a könyv iszonyú jó, de a film se rossz. gondolok itt a Jack Nicholson-os változatra, ugyanis több is készült. Jack nagyon jól játssza a szerepét, és szerintem a kisfiút, sõt még az anyját játszó színészek is kiválóak. :)
Filmes verziója (a rövidebb) azért jobb mert Jack nicolson és a többi színész nagyot alakítottak benn és nagyon jól megcsinálták a hosszabb(még nem láttam) azért mert az könyv összes részét végigköveti azt hiszem 3 részes film.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!