Találatok a következő kifejezésre: Mire vonnak pontokat (2 db)

Informatika szóbeli érettségin, ha nem tudok 10-15 percig beszélni akkor mi történik? Pontot vonnak le?

Legjobb válasz: Vizsgaelnök vagyok és nálam pl. nem kell mindenképpen sokat beszélni. Elég, ha valaki 10-20 értelmes mondatot mond, és nem nyúznám tovább, mások hiába beszélnének akár fél órán keresztül is örökségeket, bosszant és nem fogadom el. A szóbelit nem idõre mérik szerintem, hanem minõségre.

Vizsgaelnök vagyok és nálam pl. nem kell mindenképpen sokat beszélni. Elég, ha valaki 10-20 értelmes mondatot mond, és nem nyúznám tovább, mások hiába beszélnének akár fél órán keresztül is örökségeket, bosszant és nem fogadom el. A szóbelit nem idõre mérik szerintem, hanem minõségre.
Persze, hogy viszonyul, persze, hogy bátorít. Egyik sem értékelés (sõt, a viszonyulás magánügy). Le is állíthat, az sem értékelés, de a tanárok általában nem szokták feleslegesen nyúzni a gyereket, õk tudják, hogy mit akarnak kérdezni tõle és miért. Persze nyilván van kivétel, és mondhatom, hogy igen ritka. Még az is elég ritka, hogy idõtúllépés miatt kelljen leállítani, nemhogy nyúzás miatt (ami nem is biztos, hogy az -- illik tisztelni a kérdezõ tanár szakmai kompetenciáját). Néha az is elõfordul, hogy a kérdezõ tanár kéri ki az elnök véleményét, fõleg póttétel húzatásánál, mert abban úgyis az elnöknek kell kimondania a végsõ szót. De ha nem kérdezi, akkor õ értékel. Formálisan persze a bizottság, így aztán mindegyik tanár beleszólhatna, de nem teszik. Az elnök a legtöbb tárgyból nem szaktanár, amelyikbõl meg igen, azt se szaktanári minõségében hallgatja, az õ dolga a törvényesség betartatása.
Sóhaj... miért ne lenne köze az elnöknek az értékeléshez? Ha nem kell közbeavatkoznia, persze, hogy a kérdezõ tanár kérdez. De azért az elnök az nem feltétlenül egy bóbiskoló plüssmaci. Ha ember, akkor õ is viszonyul valahogy a vizsgához.Például bátorít, vagy akár le is állít, ha pl. a tanár feleslegesen nyúzza a szerencsétlent.
A tartalom a fontos, nem az idõtartam (csak férjél bele a 15 percbe), az elnöknek meg nem igazán van köze az értékeléshez, mert az elsõsorban a kérdezõ tanár dolga. :-) Az elnöknek csak akkor illik beleszólni, ha a tanár nagyon nem a felelethez illõen értékel.
A kérdező hozzászólása: végülis annyira most nem volt lényeges (ötöst szerettem volna, de így négyes) mert jövõre emeltre megyek, így nem számít... Csakhát az érzés nem mindegy.
Igazán sajnálom... én mindig inkább az értelmes párbeszédre hajlottam a viszgázókkal, sohasem a felelet hosszúsága számított. De elismerem, akadnak fafejû, más típusú elnökök is...
A kérdező hozzászólása: szóbeliztem <--- lemaradt XD
A kérdező hozzászólása: Bár mindenhol ilyen vizsgaelnök lenne. Nálunk vonták a pontokat. :( Mondjuk a másik az rendes volt, de nem nála
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ.
Ezzel már egyet tudok érteni, közelebb vitt a lényeghez.

Mire vonnak le pontokat?

csak mert néztem tegnap több pontom volt most meg 7-el kevesebb. mégis miért?

Legjobb válasz: Ez kész agyrém és egyben felháborító is! Az értékelésnél ez a kérdés szerepel: Hasznos volt számodra ez a válasz? nem pedig ez: Hasznos volt általánosságban a válasz? Azt pedig, hogy nekem hasznos-e egy egyébként önmagában akár helyes információ, azt másnak nem áll jogában minõsíteni, mert ha én megkérdezem, hogy " Milyen gyakran kell fogat mosni? " s valaki azt válaszolja rá, hogy " az orális szakasz 0-tól 2 éves korig tart " akkor mindenki értékeli, hogy igen ez így van, de senkinek se fog feltûnni, hogy nem ez volt a kérdés és mindjárt a többségi hülyeség lesz a mérvadó.

Ez kész agyrém és egyben felháborító is! Az értékelésnél ez a kérdés szerepel: Hasznos volt számodra ez a válasz? nem pedig ez: Hasznos volt általánosságban a válasz? Azt pedig, hogy nekem hasznos-e egy egyébként önmagában akár helyes információ, azt másnak nem áll jogában minõsíteni, mert ha én megkérdezem, hogy " Milyen gyakran kell fogat mosni? " s valaki azt válaszolja rá, hogy " az orális szakasz 0-tól 2 éves korig tart " akkor mindenki értékeli, hogy igen ez így van, de senkinek se fog feltûnni, hogy nem ez volt a kérdés és mindjárt a többségi hülyeség lesz a mérvadó.
persze! s nem is a pontokról van itt szó, hanem az elvi kérdés! ha már értékelhetõek vagyunk, akkor az értékelés legyen helyénvaló és jogos. Meg az sem elhanyagolandó pl, ha az elsõ 8 rosszul tud vmit, s felértékel, akkor hiába tudja a következõ 3 jól, akkor is nekik vonódik le a pont, mert õk a tudatlan többség után jöttek. s ha az elsõ 8 leértékel, majd utána 40 másik felértékel, akkor az elsõ 8 miért kap pontot, s a következõ 3-tól miért vonódik le? érted, hogy miért nem jó a pontozási rendszer? ez így igen helytelen és átgondolatlan dolog. s akkor ez valami népszerûségi index, s nem pedig aktivitási mutató.
teljesen egyetértek az utolsó hozzászólóval, pont ez jutott eszembe nekem is. ha 100 embernek nem hasznos egy válasz, attól még nekem lehet az. És az a kérdés, hogy számomra hasznos volt-e, nem pedig hogy a többi ember mire értékelte!
én is pont így gondolom mint az elõttem szólók.ez egyáltalán nem jogos így.mert hiába van saját véleményem, hiába hasznos nekem a válasz ha a többség dönt.ha nem az a válaszértékem mint a többségé ne pontozzák inkább.ezen tényleg változtatni kellene.azért levonni pontot mert én hasznosnak találom a választ(mert nekem az)...nem értem!
A pontokat minden éjszaka újraszámoljuk. Kevesebb lehet a pontod, mert pl. tegnap óta nem hasznossal értékelték válaszaidat, vagy mert olyan válasz, amilyet te negatívra vagy pozitívra értékeltél, a többség szerint pozitív vagy negatív lett, tehát ellenkezõje, azaz a te értékelésed nem hasznossá vált.
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: erre csak az a megoldás hogy nem kell értékelni. :D vagy nem a saját véleményed szerint kell értékelni hanem mindig ugy hogy ha látod h 100 százalékra értékelték máso akkor leeht neked nem hasznos de annak kell értékelned. :D amugy meg mit számit kinek hány pontja van? végülis haszna nicns belõle az embernek. csak furcsa volt nekem hogy irtam értékeltem meg a témámba is irtak és mégis minuszba mentem, azért kérdeztem meg. de amugy nem érdekel tulzottan.
Azért általánosságban elmondható, hogy amit sokan hasznosnak találnak, az tényleg hasznos, amit pedig sokan nem hasznosnak találnak, az tényleg nem hasznos. Lehet, hogy néhány kivételes esetben, vagy kevés osztályzatnál még nem mûködik a rendszer, de ez hosszú távon helyrejön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!