Találatok a következő kifejezésre: Mire van szüksége egy (218 db)

Mire van szüksége egy menhelynek?

Sajnos van, hogy nekünk sincs mit ennünk ezért nem sok mindent tudok venni a menhelynek de vettem 10kg rizst és 10doboz kutya konzervet valamint szomszédoktól és ismer?sökt?l összeszedtük a régi nem használt takarókat párnákat és kabátokat valamint van még hullámpala faros lemez és hungarocel amit tudnék vinni. Ezekre lehet szükségük? Mit tudnék még adni nekik?

Legjobb válasz: Szerintem már ezek is nagyon sokat segítenek. Nagyon szép dolog tõled, hogy gondolsz az állatokra is. Ezeket vidd el, és kérdezd meg, hogy mi az amiben még segíthetnél. És akkor meg tudod konkrétan, hogy az adott helynek mire lehet szüksége, mert egyéni is lehet. Legközelebb pedig vihetsz nekik olyat, amire azt mondták, hogy szükség lenne rá.

Szerintem már ezek is nagyon sokat segítenek. Nagyon szép dolog tõled, hogy gondolsz az állatokra is. Ezeket vidd el, és kérdezd meg, hogy mi az amiben még segíthetnél. És akkor meg tudod konkrétan, hogy az adott helynek mire lehet szüksége, mert egyéni is lehet. Legközelebb pedig vihetsz nekik olyat, amire azt mondták, hogy szükség lenne rá.
Szia! A Noénak elég jó listái vannak arról, hogy mire van szükségük, ha azt átnézed, eszedbe fog jutni, hogy mi az ami lehet otthon, felesleges. Nagyjából minden menhelynek ugyanezekre a dolgokra van szüksége, tehát amit ezeken a listákon látsz, az mind jó másnak is: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=4
szerintem amit írtál, annak nagyon fognak örülni, nagy segítség. Kutyáknak étel mindig jól jön, ilyenkor hidegben meg a takaróknak, meleg cuccoknak is nagy hasznát veszik. Ami közelünkben van menhely, azok ilyet szoktak kérni általában, szóval szerintem ez mind jó lesz. Aztán ha elviszed, kérdezz rá, õk tudják, hogy ott épp mibõl van hiány. Meg sokszor az is nagy segítség, ha bevállalsz kutyasétáltatást például - és az nem is kerül semmibe.

Mire van szüksége egy 6 hetes cicának (ha a leválasztás már alkalmas)?

Mi neki az ideális fekhely? Milyen tálka kell neki, hány részes? Naponta hányszor kell őket etetni, és mivel ( ha meg lehet oldani valami nem túl drága kajával)? Milyen játékokkal játszanak szívesen? (A mű egér az előző macskáimnál nem jött be).Macska/bolha nyakörv közt van különbség? És melyiket érdemes? Mikortól? Mivel lehet őket hazahozni? Ha kinti macskák(csak bent alszanak)kell a kaparófa?

Legjobb válasz: http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/macska-etetese-ma.. http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/kismacska-etetese.. http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk.. De a 6 hetes még nagyon pici, azt nem szabad még elhozni az anyja mellõl. Igazából még 8 hetesen is korai. Ha olcsón akarsz neki jó kaját adni, akkor farhátat, csirkenyakat vegyél nekik és belsõségeket, májat szívet, de májból nem szabad neki túl sokat adni, egyszer-kétszer egy héten. Ezekkel a nyers húsokkal jársz legjobban. A parizer és májkrém semmiképpen sem megfelelõ, azok nem kaják. Néha egy-egy falatot kaphatnak belõlük, mert szokták szeretni az ízét, de ne ezekkel lakjon jól. Feküdni, aludni úgyis ott fog, ahol akar, meg ahol engeditek neki. Játéknak legjobbak az egyszerû dolgok, papírgalacsin pl. Kicsire még nem szabad bolhairtó vegyszereket tennni. Ha kint járkálnak eleget, akkor nem nagyon van szükségük kaparófára, de jól teszed ha tartasz nekik egyet vagy egy régi bútort, amit kaparhatnak, mert a macskák már csak ilyenek, mindig kapargatnak, így boldogok.

http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/macska-etetese-ma.. http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/kismacska-etetese.. http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk.. De a 6 hetes még nagyon pici, azt nem szabad még elhozni az anyja mellõl. Igazából még 8 hetesen is korai. Ha olcsón akarsz neki jó kaját adni, akkor farhátat, csirkenyakat vegyél nekik és belsõségeket, májat szívet, de májból nem szabad neki túl sokat adni, egyszer-kétszer egy héten. Ezekkel a nyers húsokkal jársz legjobban. A parizer és májkrém semmiképpen sem megfelelõ, azok nem kaják. Néha egy-egy falatot kaphatnak belõlük, mert szokták szeretni az ízét, de ne ezekkel lakjon jól. Feküdni, aludni úgyis ott fog, ahol akar, meg ahol engeditek neki. Játéknak legjobbak az egyszerû dolgok, papírgalacsin pl. Kicsire még nem szabad bolhairtó vegyszereket tennni. Ha kint járkálnak eleget, akkor nem nagyon van szükségük kaparófára, de jól teszed ha tartasz nekik egyet vagy egy régi bútort, amit kaparhatnak, mert a macskák már csak ilyenek, mindig kapargatnak, így boldogok.
6 hetes cicát leválasztani még nagyon-nagyon korai! Ne csináljatok ilyent kérlek! ha meg nem tudod rászoktatni az alomra ilyen picin, akkor meg kivágod az utcára. Hihetetlen! ideálisan a 10. héttõl lehet leválasztani, de a 8 hetet mindenképp meg kell várni! 6 hetesen került hozzám korábban egy cica, ha nincs mellette egy másik nagyobb, akkor soha a büdös életben nem tanult volna meg mosakodni, az alomra szoktatás bár egyszerû volt az õ esetében, de még a mai napig képes nem betakarni, és még mindig elvárja, hogy a nagyobbik takarítson utána, pedig már lassan 4 éves! szóval tényleg csak jó indulatból mondtam el ezeket!!!
A kérdező hozzászólása: Én semmi rosszat nem akarok egy kiscicának. Szeretném minél hamarabb elhozni a helyérõl, igazából a gazdái is siettetik. Viszont semmi szociális bajt nem akarok ezzel okozni, és soha nem lennék képes egy cicát se kirakni az utcára, és ha most azt mondod, hogy ha részem lesz abban, hogy nem lesz szobatiszta, vagy összekarmol mindent, akkor se raknák ki egyet se mert már volt részem is az ilyen "rossz" helyzetekben. Én csak úgy érzem õket biztonságban, ha itt látom a szemem elõtt õket. Nem mintha ott nem lenne rossz helyük ahol most vannak. Tényleg nem akarok rosszat nekik, éppen ezért várok akkor, és nem fogom elsiettetni a dolgot .Köszönöm a válaszokat, linkeket, sokat tanultam :-))
Én sem úgy gondoltam, bocsi, csak annyi rossz történik az állatokkal és féltem õket!
A kérdező hozzászólása: elhiszem, én se akartalak így letámadni :)

Egy, vagy több kiscicát kérjek? Házba lenne (ének). Fiút, vagy lányt? Mire figyeljek oda? Mire van szüksége egy szobacicának? Milyen károkat csinálhat (nak)?

Legjobb válasz: Lányt ajánlanék. Lehet akár 2 is.:) Legalább nem unatkoznak. Szükségük lesz egy alvóhelyre, kaparófára( amin élezhetik a körmeiket), etetõ-és itatótálakra, bolhairtószerre esetleg. A tapétát, ajtófélfát hajlamosak körmölni. De a kaparófa használatával ez kiküszöbölhetõ.:)

Lányt ajánlanék. Lehet akár 2 is.:) Legalább nem unatkoznak. Szükségük lesz egy alvóhelyre, kaparófára( amin élezhetik a körmeiket), etetõ-és itatótálakra, bolhairtószerre esetleg. A tapétát, ajtófélfát hajlamosak körmölni. De a kaparófa használatával ez kiküszöbölhetõ.:)
Ha nem tudnának kimenni, és sokat lennének egyedül, akkor mindenképpen kettõt. Lehetõleg testvéreket, mert azokat nem kell összeszoktatni, és nem is betegítik meg egymást. Hogy milyen nemûek, az mindegy. Ivartalanítani a kandúrokat és a nõstényeket is kell, mert õk is és a gazdáik is szenvednek a tünetektõl. Mielõtt hazahozod õket, menj el velük az orvoshoz. Bármi bajuk lehet, ol. rüh, bolha, macskanátha. Kombinálttal az egyáltalán nem kijáró macskákat is be kell oltani, mert akár a cipõd talpán is beviheted a lakásba a kórokozókat. Mielõtt megjönnek, legyen otthon junior táp, etetõ- és itatótál, alomtálca, alom, kiszedõlapát. Megrághatják a növényeket és bármit, ami rágható, így a növényeket jobb magasra tenni. Nem mindegyik rág, de az enyéim igen. És ki is boríthatják a cserepeket.
Még az elõzõ vagyok Rendelkeznie kell oltási könyvvel, amit meg kell õrizned, és minden alkalommal, mikor állatorvishoz viszed nálad kell lennie. Bocsi a terjengõsségért, gondoltam leírok neked mindent. Látszik, hogy megfelelõen akarsz gondoskodni kedvencedrõl :) Ne ijesszen el, hogy ilyen összetett dolog a macskatartás, pár hét, és minden természetesen fog menni, mint a karikacsapás :)
az elõzõk leírtak mindent, annyit tennék hozzá, hogy ha az elsõ macskod akkor inkább egyet, elõszörre elég lesz az is;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hasznukat fogom venni.:) :) Úgy néz ki, két cicusom lesz, mert én még suliba járok, és nem szeretném, hogy halálra unja magát.
Egy macskát szerintem! Nekem is egy van, 2 hónaposan került hozzám, most 6 hónapos, de nagyon sokat kell foglalkozni vele, szeretetet kell neki adni, és hát, akár mennyire szeretem, meg imádom a kis picikémet, sokszor kitesz 8 macskát. Elég nagy kupit tud csinálni, nálam letépkedte a tapétát a falról, kiborította a virágaimat, berohant a szobába levert a polcról mindent, úgy viselkedett mint aki kikattant, kirohant, fél perc múlva vissza futot és lefeküdt mintha semmi nem történt volna. Meg azonkívûl sokat kell költeni rájuk (étel, oltások, alom, alomtálca, kis jutalom falatok, játékok, kosár amiben fekszik, meg hát ha esetleg eltör valamit :) ) szerintem elõször egy macskával próbáld meg. Hidd el az az egy is épp elég lesz :) Én nagyon imádom a cicámat, akár milyen rendetlen sokszor.


Mire van szüksége egy szép, csinos, ápolt nőnek?

És hogyan kell kinéznie?

Legjobb válasz: Tetkóra, piercingre NINCS SZÜKSÉGE.

Tetkóra, piercingre NINCS SZÜKSÉGE.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt gondoltam:)
Pénzre. XD Amúgy vízre, szappanra, fogkefére, fogkrémre, dezodorra. Ennyi elég ehhez, a többi csak sallang.
Jaja, meg persze jó ízlésre+ jó génekre:D
Szép arc, hosszú ápolt haj, egy kis smink, csinos, divatos ruhák, vékony de formás testalkat + ápoltság mindenek elõtt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)

Sürgős! Mire van szüksége egy vadászgörénynek? Lehetőleg olcsón!

Nem akarom, hogy 50 000 ft-os ketreceket írjatok hanem, hogy olcsót. Gondolok itt védőoltásra stb. ( lány lesz) Ivartalanítás szükséger -e (nem lesz hím)! Előrre is kösziii!

Legjobb válasz: Ha nagyon nincs pénzed, ne görényt válassz. Az induló költségek magasak, és ha beteg lesz, az sem olcsó. Ráadásul sok-sok idõt kell vele töltened. Mindenhová felmászik, bebújik…igencsak kíváncsi állatka, sok türelem kell hozzá. Ezt vedd figyelembe mielõtt megveszed! Jó tartás mellett sokáig élnek, szóval nem szabadulsz meg tõle két év után, mint egy hörcsögtõl…. A nõstényt mindenképp muszáj ivartalanítani, mivel a túltüzelés miatt elpusztul!!!! Az ár sok mindentõl függ, kb. 20ezer körül van. Ketrecet viszonylag olcsón szerezhetsz, ha használat veszel. Én egy hatalmas, két szintes csodát szereztem 5 ezerért. Oltani évente szoktam kb. 3500-5000 Ft/alkalom. Féreghajtó negyedévente kell, kb. 200-300 ft/alkalom. A körmét biztosan vágni kell majd néha. Nekem ez nem jön össze otthon, ezért is dokihoz kell vinni. Fültisztítás/fülatka, élõsködõk (bolha, kullancs) – ezekkel is gond lehet. Szállító box is nagyon jó ha van, az használtan 3ezer volt. Hám: 2-3ezer + flexi póráz hozzá szintén annyi. A görénytáp kb. 1200/800g. De fõként csirkealkatrészeken (pl. csirkenyak) érdemes tartani ami nem drága és mivel kicsik, nem is esznek sokat. Etetõ, alomtál, függõágy és hasonlók pár forintból, kis kreativitással és kézügyességgel kombinálva otthon is elkészíthetõk.

Ha nagyon nincs pénzed, ne görényt válassz. Az induló költségek magasak, és ha beteg lesz, az sem olcsó. Ráadásul sok-sok idõt kell vele töltened. Mindenhová felmászik, bebújik…igencsak kíváncsi állatka, sok türelem kell hozzá. Ezt vedd figyelembe mielõtt megveszed! Jó tartás mellett sokáig élnek, szóval nem szabadulsz meg tõle két év után, mint egy hörcsögtõl…. A nõstényt mindenképp muszáj ivartalanítani, mivel a túltüzelés miatt elpusztul!!!! Az ár sok mindentõl függ, kb. 20ezer körül van. Ketrecet viszonylag olcsón szerezhetsz, ha használat veszel. Én egy hatalmas, két szintes csodát szereztem 5 ezerért. Oltani évente szoktam kb. 3500-5000 Ft/alkalom. Féreghajtó negyedévente kell, kb. 200-300 ft/alkalom. A körmét biztosan vágni kell majd néha. Nekem ez nem jön össze otthon, ezért is dokihoz kell vinni. Fültisztítás/fülatka, élõsködõk (bolha, kullancs) – ezekkel is gond lehet. Szállító box is nagyon jó ha van, az használtan 3ezer volt. Hám: 2-3ezer + flexi póráz hozzá szintén annyi. A görénytáp kb. 1200/800g. De fõként csirkealkatrészeken (pl. csirkenyak) érdemes tartani ami nem drága és mivel kicsik, nem is esznek sokat. Etetõ, alomtál, függõágy és hasonlók pár forintból, kis kreativitással és kézügyességgel kombinálva otthon is elkészíthetõk.
hujj de nagyom káromkodtam .. tudod azaz amin ülsz.. tényleg elég trágár szó ..
és ha beteg lesz akkor hogy fogod kifizetni ha már most azon vagy hogy a legolcsóbb legyen minden.. nem azt mondom mennyire gáz mert én sem 12ért vettem a nyuszim ketrecét hanem 4, 5ért de utánanéztem nem azt vártam h más tegye a seg*em alá ..
google a barátod!
és a könyvek is :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ válasszoló paraszt volt mert nem kell egybõl káromkodni már bocs! Másogik válasszolónak nagyon köszönöm!! :) És görim lesz!!
A kérdező hozzászólása: Jó bocsi csak kicsit ki vagyok a mai nap ne haragudj! Tudsz nekem segíteni??
A kérdező hozzászólása: Egyébként fiú lesz .. :)

Mire van szüksége egy királyteknősnek az akváriumban?

Az interneten egy csomó dolgot írnak hogy ez is kell meg az is, és a végén nagyon drágán jön ki. Viszont a barátnőmnek is van teknőse az akváriumban pedig csak víz van és egy kimászókő, vízszűrő sincs saját maga cseréli gyakran.

Legjobb válasz: Nálam egy ideig volt vízszûrõ, de késõbb rájöttem nincs értelme, mert egyszerûbb a vizet cserélgetni. Egy kimászókövük van, és persze kavicsok, mert a tekiknek zúzógyomra van, jót tesz nekik az emésztéshez. Emellett csak egy vízmelegítõ van a terráriumban, és egy asztali lámpa fölötte, hogy sütkérezzenek. :)

Nálam egy ideig volt vízszûrõ, de késõbb rájöttem nincs értelme, mert egyszerûbb a vizet cserélgetni. Egy kimászókövük van, és persze kavicsok, mert a tekiknek zúzógyomra van, jót tesz nekik az emésztéshez. Emellett csak egy vízmelegítõ van a terráriumban, és egy asztali lámpa fölötte, hogy sütkérezzenek. :)
Nekem két ékszerteknõsöm van egy 100 literes akváriumban, ami félig van vízzel, így én szûrõt használok (szivacs+aktívszén), vízmelegítõ, van egy kimászó és az akvárium fölött egy hüllõ specifikus lámpa 60W izzóval a sütkérezéshez.

Mire van szüksége egy kisgyereknek 14-36 hónapos kora között?

Most nem az egyértelmű dolgokra gondolok, mint ruha, étel, hanem olyanokra mint bili, leesésgátló ágyra, stb...Megírnátok ti miket használtatok, játékokat is? :))

Legjobb válasz: Ez elég tág határ, hisz teljesen más kell egy 1,5 évesnek mint egy 3 évesnek. 1,5 évesen kell motor, de 3 évesen már pl bicikli. 1,5 évesen jó esetben otthon van anyukával, 3 évesen megy oviba (tehát kell ovis cucc). 1,5 évesnek még nem kell igazán mesekönyv, de egy 3 éves már kifejezetten igényli a meseolvasát. Sok dolog van, két teljesen különbözõ életkorról beszélünk. Konkrétan mire gondolsz?

Ez elég tág határ, hisz teljesen más kell egy 1, 5 évesnek mint egy 3 évesnek. 1, 5 évesen kell motor, de 3 évesen már pl bicikli. 1, 5 évesen jó esetben otthon van anyukával, 3 évesen megy oviba (tehát kell ovis cucc). 1, 5 évesnek még nem kell igazán mesekönyv, de egy 3 éves már kifejezetten igényli a meseolvasát. Sok dolog van, két teljesen különbözõ életkorról beszélünk. Konkrétan mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Igen, nagy a különbség, de olyanokra gondolok, mint amiket az elsõ válaszoló le is írt. Mivel babakelengye listákkal Dunát lehetne rekeszteni, de a nagyobb korban szükséges dolgokról sehol nem találok összefoglalót. Szeretnék elõre gondolkodni, illetve amit lehet, megvenni. Persze annak tudatában, hogy mi lehet olyan, ami nem kell...a listámon most a kis asztalka székkel van, triciklin, homokozón, zsírkrétán már túl vagyunk, van sok könyvünk is...

Mire van szükség egy vállalkozás beindításához, és milyen kötelezettségeim vannak? /papír-írószer/

Köszi!

Legjobb válasz: -meg kell alapítanod magát a vállalkozást-ez ugye lehet egyéni vállalkozó,bt,kft. Ehhez kell ügyvéd,cégbíróság. Kell telephely, kezdõtõke stb-ezt a könyvelõ vagy az ügyvéd pontosan elmondja melyik miért jó. -kell keresned egy könyvelõt -kell keresned egy megvehetõ vagy bérelhetõ üzlethelyiséget,ami megfelel neked,forgalmas helyen van A bérleti díjjal már tudsz kalkulálni,mert látni fogod mik a kiadásaid(járulékok, könyvelõ díja, bérleti díj),tehát elõkalkulációt készíthetsz,hogy mennyi forgalmat kell elérned ahhoz, hogy 0-n legyél. -kell keresned nagykereket,beszállítókat ahonnan beszerzed az árut -kibérelted az üzletet mûködési engedélyt kell kérned a helyi önkormányzattól.

-meg kell alapítanod magát a vállalkozást-ez ugye lehet egyéni vállalkozó, bt, kft. Ehhez kell ügyvéd, cégbíróság. Kell telephely, kezdõtõke stb-ezt a könyvelõ vagy az ügyvéd pontosan elmondja melyik miért jó. -kell keresned egy könyvelõt -kell keresned egy megvehetõ vagy bérelhetõ üzlethelyiséget, ami megfelel neked, forgalmas helyen van A bérleti díjjal már tudsz kalkulálni, mert látni fogod mik a kiadásaid(járulékok, könyvelõ díja, bérleti díj), tehát elõkalkulációt készíthetsz, hogy mennyi forgalmat kell elérned ahhoz, hogy 0-n legyél. -kell keresned nagykereket, beszállítókat ahonnan beszerzed az árut -kibérelted az üzletet mûködési engedélyt kell kérned a helyi önkormányzattól.

Mire van szüksége egy csecsemőnek a fürdetéshez, testápoláshoz? Mondjuk onnan, hogy haza hozzuk a kórházból? Mit vegyek neki előre?

Köszönöm!

Legjobb válasz: A gyerekorvos által összeállított csomag kezdetnek teljesen elég. Hozzá még a szülés elõtt elmehetsz, és kiváltjátok. Mivel még nincs meg a baba, a TAJ szám helyére a tiédet kell beírni, csak az elsõ helyre 8-ast kell írni. Egyik gyerekünk száraz bõrû volt nagyon, úgy csináltuk, hogy száraz testére kentük a gyógyszertári fürdetõt, és a vízben csak lemostuk róla, ez jól hidratálta a bõrét. Felesleges még a sok kence-fice egy újszülöttnek.

A gyerekorvos által összeállított csomag kezdetnek teljesen elég. Hozzá még a szülés elõtt elmehetsz, és kiváltjátok. Mivel még nincs meg a baba, a TAJ szám helyére a tiédet kell beírni, csak az elsõ helyre 8-ast kell írni. Egyik gyerekünk száraz bõrû volt nagyon, úgy csináltuk, hogy száraz testére kentük a gyógyszertári fürdetõt, és a vízben csak lemostuk róla, ez jól hidratálta a bõrét. Felesleges még a sok kence-fice egy újszülöttnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nekem 11 hós a babám és még mindig gyógyszertárit használok!Popsikrém 800 körül, fürdetõkrém szintén, alkohol kb.300, olaj is kb 600, vigantol csepp 1000 körül, hintõport már nem javasolnak, szerintem semmi másra nincs szükség!
Szió, ezen az oldalon utána tudsz olvasni, hogy mi ilyenkor a teendõ. :) http://www.furdetes.hu/szakvelemeny.html
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A gyógyszertári kikevert termékek nagyon jók, lehet õket recept nélkül is kapni, de receptre olcsóbb. Sajnos, nekünk nem írják ki elõre, így az elsõ csomagot recept nélkül vettük. Mivel patikánként változnak az árak, általában 3-5 ezer között van a kezdõ csomag. (Hintõpor, alkohol, popsikrém, fürdetõ, valahol babaolajat is írnak, nekünk nem.) Testápoló már a kórházban kellett, Neogranormon-t vettünk, még mindig van belõle. Jó, ha van otthon steril gézlap (ha begyulladna a szemecskéje), vattakorong vagy pamacs (ezzel és alkohollal fertõtlenítettem a lázmérõt, az esetleges olajozáshoz).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ezek olcsó készítményeknek számítanak, nem többezres tétel.Pontos árat nem tudok sajnos.
A kérdező hozzászólása: A kád, törülközõ és az ilyenek megvannak, de semmi ami szükséges lenne még a fürdetéshez, ápoláshoz!
Minden szükséges dolgot a fürdetéshez és köldökápoláshoz felírnak receptre, ahogy az elõttem szólók leírták.Textilpelenkát, törölközõt és kifogó kendõt, meg persze babakádat vegyél elõre.Legjobb, ha a gyógyszertári fürdetõt és popsikenõcsöt használod, nem kellenek az illatosított kencék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Átlagban mennyi a csomag a költséget tekintve, ha az orvos írja ki?! Tudom ez nagyon változó, de általában!
A kérdező hozzászólása: Mennyivel korábban lehet ezt igénybe venni? Félek, h hamarabb jön a baba, és nem akarok a végén kapkodni!
Mi ajándékba kaptunk egy Johnsons fürdetõt, egy ugyanilyen baba olajat, ugyanilyen hintõport, neogranormon testápolót. Mi ezeket használjuk mióta hazajöttünk, semmi gond nincs vele.
Nekünk mindent felírtak a kórházban és egybõl megvettük kijövet a kórházból. Kaptunk fürdetõkrémet, testápolót, popsikrémet és sampont. Mindegyik gyógyszertári volt, mi ezeket használtuk fél éves korig.
Én otthon szültem, és az elsõ hónapban semmit nem használtam, tiszta vízben fürdettük a babát. Most hogy már 2, 5 hónapos vettem egy bio babafürdetõt Ezt: http://www.zoldpolc.hu/3001-logona/1675-baba-furdeto-koromvi.. És nagyon elégedett vagyok vele. Hetente 2x mandulaolajjal átmasszírozom a testét fürdés elõtt. Elégedett vagyok a választásaimmal. Egyéb dolgokra nem volt szükségünk.

Mire van szüksége egy kint tartott kutyának?

szeretnék venni egy nagytestű kutyát amit kint tartanék és most lenne először kutyám és nem igazán tudom,hogy mik kellenek neki:( segítsetek.

Legjobb válasz: Egy ház, ami szélvédett helyen van, és amiben természetesen kellemesen elfér, valamint 2db jó minõségû tál, víznek, ételnek. Pár játék amivel kedvére szórakozhat amikor nem vagy vele :-) remélem nem hagytam ki semmit!

Egy ház, ami szélvédett helyen van, és amiben természetesen kellemesen elfér, valamint 2db jó minõségû tál, víznek, ételnek. Pár játék amivel kedvére szórakozhat amikor nem vagy vele :-) remélem nem hagytam ki semmit!
Szerintem is jobban járnál egy goldennel. A kau eléggé domináns, nem hiszem hogy meg tudnád nevelni úgy hogy õ az elsõ kutyád, és semmi tapasztalatod nincs benne. Egy kutyaiskola nagyon hasznos lenne. Amit még senki nem írt, az a kullancs elleni védelem. Lehet nyakörv, vagy spot-on. Nyakörvek közül a Scalibort, és a Kiltixet ajánlom, spot-onból pedig az Exspotot.
Szerintem inkább Goldent válasz elsõnek. A Kaukázusi kutya nem elsõ kutyásoknak való. Kutyaól, játékok, póráz, nyakörv, 2tál és mindig friss víz.
Kaukázusit nagyon nem ajánlanék elsõ kutyának, ha még azzal sem vagy tisztában, mire van szüksége egy kutyának. Ezek nem édibédi ölelgetni való macik, hanem kemény õrkutyák, akik megfelelõ nevelés híján rengeteg gondot, neadjisten balesetet is okozhatnak. Maradj inkább a golden retrievernél, elsõ kutyának tökéletes, könnyen kezelhetõ, könnyen tanítható, kedves, barátságos kutyák.
Hát nem tudom, hogy jó választás lenne-e elsõ kutyának egy kaukázusi. Elég domináns fajta... De megoldható persze, ha szeretnéd. Konzultálj a tenyésztõvel, hogy mik az olyan alapfeltételek, amik kellenek neki (mármint foglalkozás tekintetében), és ha meglesz a kutya, járjatok el kutyasuliba. Nagyon sokat segít. Téged megtanítanak kutyául, a kutya szocializálva lesz, és mindkettõtöknek pozitív élményben lesz részetek.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) és persze, ez alap lett volna h beengedem:)
Az elõbbi listákat még kiegészíteném: -napi szintû hosszú, fárasztó séták, póráz nélküli játék más kutyákkal -játék, közös akciók a gazdival -tanulás, szocializáció, szellemi fárasztás minden nap -télen, amikor nagyon hideg van, és alig vagytok a kertben, akkor legalább a nappaliba-konyhába engedjétek be magatokhoz a kutyát néhány órára, hogy ne érezze magát kizárva a család életébõl!!!
A kérdező hozzászólása: Kaukázusit vagy Golden Retrivert kérek, de inkább szerintem az elsõ lesz!:) és tisztába vagyok h sokat kell vele foglalkozni ezért is most nyáron szeretném hogy kiskorába is rengeteget tudjak vele lenni:)
Egy jól szigetelt kutyaház amiben kényelmesen elfér, ha Komondor, Kuvasz vagy hasonló fajta lesz akkor meg száraz alja mert ezek a fajták nem igazán csípik az ólat.... Persze vannak kivétele! 2 tál egy kajás és egy vizes. Nyakörv, póráz. 2-3 strapabíró játék. Ha autóztatni is szeretnéd akkor nem árt egy box sem.....
Az elsõ válaszoló leírt kb. mindent. De, milyen kutyát szeretnél? Ugye tudod, hogy sok pénzbe kerül és mivel kerti, még többet kell foglalkozni vele? Ha olyan fajta, egy társ nélkül rosszul érzi majd magát. És, mivel látom kezdõ vagy, javasolnám, hogy nem sokat, csak egy kicsit várj, amíg utána tudsz alaposan nézni hogy mire van szüksége egy kutyának, hogyan kell gondozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat, lehet tényleg Goldent kérek:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!