Találatok a következő kifejezésre: Mire van egy két és (394 db)

Ha van egy etz és lehet hogy egy-két évig nem tudom használni (nincs rá jogsim), akkor van-e jobb megoldás az ideiglenes kivásnál, hogy minnél kevesebbe kerüljön?

Tudom h 2300 ft/6 hó, de ha évekig nem használom sok 2300 összeadódik és forgalmi is telik. Az meg 6eft egy új

Legjobb válasz: A mûszakija akkor is lejár ha kivonatod, igazából a kérdés, hogy melyik olcsóbb, fizetni a biztosítást vagy kivonatni. 4600 forint olcsóbb mint az éves biztosítása, de azzal elmegy egy fél napod és egyéb költséged is van... Nekem Pannoniám van, azt nem érné meg kivonatni, mert 3200 forint a féléves biztosítás - 600 forint ha busszal mennék a legközelebbi okmányirodáig, ha kocsival megyek és beleszámolom a két órát amit igénybevesz az út meg az ügyintézés biztosan nem érné meg. Szóval lehet a legolcsóbb fizetni a biztosítást. A lényeg: olyat ne csinálj, hogy a neveden lévõ motor után egyszerûen nem fizetsz és kitiltják a forgalomból - ha egyszer vissza akarod helyezni akkor megbüntetnek (most 10900 forint) + minden napra fedezetlenségi díjat kér a MABISz, ami 250-es ETZ-nél 70 forint/nap.

A mûszakija akkor is lejár ha kivonatod, igazából a kérdés, hogy melyik olcsóbb, fizetni a biztosítást vagy kivonatni. 4600 forint olcsóbb mint az éves biztosítása, de azzal elmegy egy fél napod és egyéb költséged is van... Nekem Pannoniám van, azt nem érné meg kivonatni, mert 3200 forint a féléves biztosítás - 600 forint ha busszal mennék a legközelebbi okmányirodáig, ha kocsival megyek és beleszámolom a két órát amit igénybevesz az út meg az ügyintézés biztosan nem érné meg. Szóval lehet a legolcsóbb fizetni a biztosítást. A lényeg: olyat ne csinálj, hogy a neveden lévõ motor után egyszerûen nem fizetsz és kitiltják a forgalomból - ha egyszer vissza akarod helyezni akkor megbüntetnek (most 10900 forint) + minden napra fedezetlenségi díjat kér a MABISz, ami 250-es ETZ-nél 70 forint/nap.

Két nyolc hónapos kiscicánk van egy fiú és egy lány. A fiú tegnap ivartalanítva lett, azóta a lány fúj rá és nem lehet őket egy légtérbe tartani mert összeverekednek. Miért van ez, és mi lenne a legjobb megoldás?

Legjobb válasz: biztosan a fertõtlenítõ szagát érzi rajta. majd a cica lemossa saját magáról és remélhetõleg újra összemelegednek.ti is simogassátok össze vissza õket, hogy a szaguk és a kezedek szaga keveredjen rajtuk.

biztosan a fertõtlenítõ szagát érzi rajta. majd a cica lemossa saját magáról és remélhetõleg újra összemelegednek.ti is simogassátok össze vissza õket, hogy a szaguk és a kezedek szaga keveredjen rajtuk.
Ha meggyógyult a seb, fürdesd meg tiszta meleg vízben. utána persze legyen olyan meleg hely, radiátor, ahol nem fázik vizesen.
Mert érzi az ivartalanítás szagát és azt hiszi a kis butus hogy õt zaklatja.

Ha alapítok egy Bt. -t (aminél ugye van egy beltag és egy kültag), akkor mi a beltag feladata? És a Bt. -ben lehetnek alkalmazottak vagy minden feladatot a két tagnak kell ellátnia?

Legjobb válasz: Csak a Fétis BT-t említeném ahol 100 fõ körül volt az alkalmazott. Ma már Kft. Természetesen bárkit alkalmazhatsz mint Beltag, és a kültagnak igazán a mûködésben nem kell résztvenni de igazából a beltagnak sem. Vezetheti a céget megbízott ember is. Amit tudnod kell, hogy a BT beltag teljes vagyonával felel a társaságért, tehát vigyázz mire vállalkozol, és kit bízol meg a vezetésével. Nekem van errõl rossz tapasztalatom.

Csak a Fétis BT-t említeném ahol 100 fõ körül volt az alkalmazott. Ma már Kft. Természetesen bárkit alkalmazhatsz mint Beltag, és a kültagnak igazán a mûködésben nem kell résztvenni de igazából a beltagnak sem. Vezetheti a céget megbízott ember is. Amit tudnod kell, hogy a BT beltag teljes vagyonával felel a társaságért, tehát vigyázz mire vállalkozol, és kit bízol meg a vezetésével. Nekem van errõl rossz tapasztalatom.

Az iskolában most lesz farsang, és mi szervezzük. Nekem játékokat kéne kitalálnom, és habár már van egy-két ötletem, jól jönne még pár. Valami?

Olyan ötletek kellenének amik lehetnek akár szivatósak, de attól még élvezzék a kicsik. (5-7 osztályosokról van szó).

Legjobb válasz: Egy cipõben járunk.Idén mi szervezzük a suliban a farsangot (7.o.) a felsõsöknek.Nálunk lesz:tombola,karaoke,jelmezes felvonulás.Bár a jelmzf. se tetszik senkinek mert "gyerekes beoltözni" (7-es en!?).XD

Egy cipõben járunk.Idén mi szervezzük a suliban a farsangot (7.o.) a felsõsöknek.Nálunk lesz:tombola, karaoke, jelmezes felvonulás.Bár a jelmzf. se tetszik senkinek mert "gyerekes beoltözni" (7-es en!?).XD
A kérdező hozzászólása: :) ) ja én se szeretem ha vki játsza az eszét h 13-14 évesen õ milyen "nagy" gyerek már. nálunk már lezajlott a farsang úgyh tudom ajánlani: 1. cetlikre felírsz kajákat, és összeturmixolod õket (azt nm én csináltam hanem másk de lvileg nagy sikere volt. undorító volt pl. a cékla, chips, narancslé, chili banán, nutella párosítás. 2. hozol pelenkát (tisztát!) beleöntesz almalevet (egy kicsit csak a hatás kedvéért) és a tetejére pedig raksz nutellát, amit kikell nyalni. 3. jó még a mûanyag kesztyû "leszopása" amiben tej van, mert akinek egy kicsi agya is van rájön h elég undorító, tekintve h olyan mintha a tehén tõgyérõl innád a tejet. fúúúj.

Van egy két hónapos tacskó keverékem, bent a lakásban tartom. Naponta 6-8x is kakál. Most is kakált megint, és utána elkezdett nyüszítezni, és futkosott, mintha valami kergetni, és mikor megállt, a feneke felé szagolgatott, nem tudom miért?

De egy kakijában sem találtam eddig férgeket, volt féregtelenítve is. Azóta fél órája elbújt a fotel mögé és nem jön ki. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Bûzmirigyre tippeltem volna, de ilyen kicsiknek nem szokott gondjuk lenni vele. Hasmenése van? Milyen táppal eteted? Mikor volt utoljára féregtelenítve?

Bûzmirigyre tippeltem volna, de ilyen kicsiknek nem szokott gondjuk lenni vele. Hasmenése van? Milyen táppal eteted? Mikor volt utoljára féregtelenítve?
ésszerû ezek után elvinni az állatorvoshoz! lehet örökölt betegség vagy nem is betegség csak valami rosszat evett...
Te vagy ajándék kutyás? ebben a korban 2 hetente kellféregteleníteni, ha az anya féregtelenített volt a vemhesség alatt.Ha nem, akkor kúra kéne neki. 2 oltása (parvo, kombi) már megvan?
A kérdező hozzászólása: Igen. a Frieskies Plus Nutrition Junior tápból evett tegnap este, meg egy kis kutyakonzervbõl azóta nem evett, reggel hazajöttem, három kaki volt a szobában, most meg kakilás után elkezdett nyüszíteni, mintha fájna, vagy mintha feszítené valami. Nincs hasmenése, nem túl híg a kakija.
ne friskiest adj neki, hanem valami rendestápot. A csuda tudjamia van a friskiesben.
A kérdező hozzászólása: Nem kapott oltást még, féregtelenítve volt, egy hete van nálam.
A kérdező hozzászólása: Akkor adok neki este parizelt enni.
A párizsi tudod mi? Hulladékhús. Legalább kölyök korában kapjon normális kaját.
vagy adj neki rendes húst vagy valami prémium tápot. A párizsiben csak szója van, nincs hús

Van egy ket eves francia bulldogom, nagy eloszeretettel eszi az emberi es allati uruleket. Ha nem akarom engedni akkor nagyon aggresziv lesz es meg akar harapni (maskepp jambor). Mit tegyek?

Legjobb válasz: Bocsi, de nehezen tudom elhinni, hogy ha ebben a szituban aggresszív akkor másban egyébként nem. Egyébként az én kutyám is eszi a macska és az emberi ürüléket, állítólag használ, ha RÖGTÖN utána fogkrémet nyomsz a szájába (vagy egyéb számára kellemetlen élmény éri, de nem fizikai bántás),de mivel a kutyád a leírtak alapján nem fogja engedni, így alapból a kapcsolatotokon kéne egy kicsit dolgozni, mert az hogy meg akar harapni jelzi, hogy nem tekint rád fõnökként, különben eszébe sem jutna. Lehet, hogy mégcsak ebben a szituban aggresszív, de ha ez így folytatódik, akkor más helyzetekben is elõ fog fordulni, én ezt mindenképpen jelzésnek venném a helyedben és változtatni akarnék.

Bocsi, de nehezen tudom elhinni, hogy ha ebben a szituban aggresszív akkor másban egyébként nem. Egyébként az én kutyám is eszi a macska és az emberi ürüléket, állítólag használ, ha RÖGTÖN utána fogkrémet nyomsz a szájába (vagy egyéb számára kellemetlen élmény éri, de nem fizikai bántás), de mivel a kutyád a leírtak alapján nem fogja engedni, így alapból a kapcsolatotokon kéne egy kicsit dolgozni, mert az hogy meg akar harapni jelzi, hogy nem tekint rád fõnökként, különben eszébe sem jutna. Lehet, hogy mégcsak ebben a szituban aggresszív, de ha ez így folytatódik, akkor más helyzetekben is elõ fog fordulni, én ezt mindenképpen jelzésnek venném a helyedben és változtatni akarnék.
Te vagy a falkavezér, neked kell megmondanod mit tegyehet, mit nem.
*tehet.
Falkavezérségre gyúrj rá! Egy kutya soha nem lehet agresszív a gazdájával szemben! Ha morogna, vagy bármi ilyet észlelsz, fordítsd az oldalára, tartsd fekve, amíg le nem nyugszik! Ezeket a dominancia gyakorlatokat kezd el vele: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Ha helyreállt a rangsor, tiltsd neki a kakievést (persze addig is), de ezután minden bizonnyal szót is fogad majd!
Ti hol éltek, h emberi ürülék tudd enni az állatotok? A mi környékünkön nem szoktak a parkban szarni!!!
Ha ebben agresszív, akkor biztos, hogy a kajáját sem tudod elvenni elõle, az ajtón is õ megy ki elõször, ugye? Annyi a baj, hogy nem te vagy a falkavezér. Elõször a pozíciódat állítsd helyre, csak azután tudod errõl leszoktatni, méghozzá tiltással. Ha te vagy a fõnök, szót fog fogadni. :) Kitartás és türelem.
"Ti hol éltek, h emberi ürülék tudd enni az állatotok? A mi környékünkön nem szoktak a parkban szarni!!!" Jó neked, én Pesten élek, és igenis a büdös, koszos, gusztustalan undorító csöves [email protected] ahol épp rájön... Én 5000 ft-ot fizetek, ha nem szedem össze a kutyám [email protected]át, de a csöves azt csinál amit akar...
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek!Igen, csak az urulek eveskor agressziv, mas esetekben soha!!!!!!

Mit szóltok ahhoz hogy van egy két ember aki azért össze veszett a párjával és megsértődött mert nincs fent a párja facebookon?

Én ezeket nem tudom hova tenni az a helyzet,sokszor hallottam hogy ezért össze vesztek mert nem volt fent a másik facebookon vagy ha fent is volt akkor nem jelölte be hogy kapcsolatban...mi a véleményetek?

Legjobb válasz: ne haragudj,de nagyon gyerekes saját tapasztalat:én most vesztem össze a legjobb barátnõmmel,õ nem tolerálta,hogy angol és szlovák zenéket hallgatok,s szerinte én ezt büszkeségbõl teszem,és õ azt mondja,hogy csak a régi magyar zenék a jók,más nem létezik,aki mást hallgat,azzal baj van,ehhez mit szólsz,kedves kérdezõ?

ne haragudj, de nagyon gyerekes saját tapasztalat:én most vesztem össze a legjobb barátnõmmel, õ nem tolerálta, hogy angol és szlovák zenéket hallgatok, s szerinte én ezt büszkeségbõl teszem, és õ azt mondja, hogy csak a régi magyar zenék a jók, más nem létezik, aki mást hallgat, azzal baj van, ehhez mit szólsz, kedves kérdezõ?
Én azt szólom hozzá, hogy ettõl röhögõgörcsöt kapok..... XDDD Az ilyen meg is érdemli. Tiszta nevetséges, szánalom...
De hülyeség! Nekem komolyan nem tudnának annyit fizetni, hogy kiplakátoljam a magánéletem minden részletét. A kutya fa.szát is kiírják az emberek magukról, beteg lett a gyereke, egy hétre kiírták, külön albumot csinált róla, ahogy fekszik, teázik, Tv-t néz. De ez csak egy példa. Vesz egy kanapét, lefényképezi, felrakja. Boltban volt, vásárolt, sétálni ment, megy a kutyájának a hasa stb... Komolyan mondom, én életemben nem láttam ilyen hülyeséget, mint ezek a közösségi oldalak. Ország-világ látja, hogy mit csinálsz, milyen a lakásod, hol vagy, kivel vagy... Miért jó ez annak, aki mindent kiirkál?
Szerintem ilyet tinik csinálnak, hogy ilyenen besértõdnek. Ugyanakkor azt sem értem, hogy ha valaki kapcsolatban van miért nem lehet azt kiírni, fõleg bejelölni egymást.
Te Jó Isten (-.-)
Régebben az exemmel is volt ilyen eset, levette, hogy kapcsolatban vagyunk, azért, hogy csajozhasson ott...De ez persze más eset. Ettõl függetlenül úgy gondolom, elég gáz, ha valakinek a facebookon múlik a kapcsolata... szerintem jó dolog a facebook egyébként, de nem ott kell élni az életünket.
Én sem vagyok fenn a facebookon, egyszerûen nem érdekel. iwiwrõl is rég leszedtem magam. aki esetleg emiatt, [email protected], vagy pasim összeveszne velem magát minõsítené
Elsõ: én gyûlölöm a Magyar zenék 80%-át, mégsem vet meg érte senki... :)
Az infantilizmus csúcsa. Van még ennél lejjebb? :-D
Jaaj, ebbõl nálunk is volt vita... Én sem igazoltam vissza a barátomat, mert [email protected] az egész [email protected], csak az egyetem miatt regisztráltam. Még képem sincs fenn, meg semmi egyéb információ, majd ont a kapcsolatomat fogom kiteregetni... Ezt már elfogadta, de engem az is borzasztóan zavar, hogy kiírkál az üzenõfalra mindenfélét, annyira gáz szerintem. :(
Hülyék vannak.Lesznek is mindíg.

Van egy két éves lányom és nappal egyszerűen nem hajlandó aludni, ha el is alszik akkor olyan du.4-5 fele és akkor 7-8-kor kel fel, ami azt jelenti, hogy este 11-12 mire elalszik. Szerintetek mit tegyek még?

Már annyi mindent próbáltam:ebéd után betettem a kis ágyba, de így sem aludt.Nem hagytam délután aludni, de akkor még ny?gösebb lett.

Legjobb válasz: ha 11-12 kor alszik el este akkor simán 8-9 körül kel reggel,akkor pedig nem álmos ebédre.reggel 7-kor ébreszd fel,és legyetek jó sokat kint a levegõn,sétáljon ugráljon,jósokat.aztán ebéd felé,nézzen olyan mesét amit szeret,egyen ebédet,és próbáld meg így letenni.én esete 5 kor már nem engedném elaludni.párszor ki kell vele bírni,7 fél 8 felé fürdés mese alvás,és igy biztos nem alszik 8 fél 9 ig.

ha 11-12 kor alszik el este akkor simán 8-9 körül kel reggel, akkor pedig nem álmos ebédre.reggel 7-kor ébreszd fel, és legyetek jó sokat kint a levegõn, sétáljon ugráljon, jósokat.aztán ebéd felé, nézzen olyan mesét amit szeret, egyen ebédet, és próbáld meg így letenni.én esete 5 kor már nem engedném elaludni.párszor ki kell vele bírni, 7 fél 8 felé fürdés mese alvás, és igy biztos nem alszik 8 fél 9 ig.
Köztes megoldás: ebéd fél egy körül, egy óra játék, motorozás, bujócska odakint, 2-kor letenni aludni, alszik négyig, igy tizig biztos ujra kidõl. Én ezt teszem.
Nálunk hasonló volt. Egy-két napot próbálj meg így: -7kor reggel keljen fel, hogy ebéd után le tudd tenni. -12:30kor alvás -amikor gondolod, de 7-8körül jön az esti alvás. Ha nem akarod reggel felkelteni, próbáld meg, hogy egy nap nem teszed le aludni, húzd az idõt és olyan 7kor tedd le, egész napos alvás nélkül. Pár nap és átáll, NEKÜNK BEJÖTT!!!
nagyon érzékeny gyerek, voltak ilyen próbálkozásaink, és elkezdett bepisilni.azt mondta a pszihológus álljunk le ezekkel a drasztikus módszerekkel, mert baj lesz belõle.Ha eddig kibírtuk, ha meleg lesz kint és tovább lehet rohangálni, akkor úgyis változik majd
Na figyelj!!!!!Nálunk most a 2, 5 éves lányommal ugyanez ment!!!!Nekem van még mellette egy 5 hós.A kisebbik már 9-kor feküdt, a kislány 11 körül.Éjszaka 2x fenn van.6-kor kel a kicsi és én utánna vissza sem alszok.Belehülyültem.Éjfél elõtt le sem tudom tenni a fejem.A kislány sem alszik délben.De most bekeményítettem, mert ez nem állapot, fõleg hogy szeptemberbe megy oviba, (már be van íratva)és ott aludni kell.Reggel fel keltettem!7-kor.Délbe ment is a hisszti, álmos volt.Kiabálások árán elaludt, de már világát nem tudta.Már most pár napja, elég gyorsan átállt és azóta éjszaka is alszik.Legyél kitartó és határozott mert bele lehet fáradni!Kelltsd fel reggel kíméletlenül ne hagyd aludni!!!!!!Ha meg mégis fáradt nem hagyd du aludni!!!!!!Kínlódjon.Borzasztónak hangzik amit írok, de muszály, ez neked sem és neki sem jó!!Ez nem jó rendszer!!!
Hasonló az én két éves lányom is. Igen, nyûgös, ha nem hagyom délután aludni, de csak egyszer kell kibírni, és a nap végén úgyis beájul kora este. Nálunk 7-8 között. Így fel tud kelni korán, és ha másnap odafigyelek, hogy egész délelõtt a szabadban fagyoskodva rohangásszunk, akkor délután rendes idõben alszik, és este is nagyobb eséllyel fektetem le idõben. Igaz, tartósan még sosem sikerült megvalósítanom ezt a rendet, valami mindig elcsúszik valamiért, de ha összeszedem magam, és az után a bizonyos kezdeti nemalvós nyûgös nehéz nap után tényleg odafigyelek, hogy korán keljen és feküdjön, és sokat mozogjon a szabadban, akkor ideig-óráig mûködik a dolog.
Hasonló a helyzet utolsó elöttiével.Reggel 10 kor kel, emiatt 1kor nem lehet lefektetni, mire elalszik délután 3 óra.Ha alszik 5ig, akkor éjjel 1ig nem hajlandó elaludni.Mindent kipróbáltunk.Ha nem hagyom, hogy a megszokott idejében aludjon, akkor hisztis egész nap.Ha nem hagyom délután aludni, akkor katasztrófális az éjszakánk.Remélem, ha kint melegebb lesz, akkor majd többet tudunk kint lenni, és hamarabb elfárad majd este.
Ja azt nem is néztem hogy neked ráadásul elég sokat alszik nappal, nekem ha el is alszik max fél órát.
Ismerõs az én 2, 5 éves kisfiam is dettó ezt csinálja. Sajnos még én sem jöttem rá a megoldásra.Ha egyszer-egyszer alszik nap közben normálisan és este is emberi idõben elalszik, másnap megint jön a nem alvás. És az a helyzet hogy meg kell hogy cáfoljam az elõttem szólókat (bár nem tudom nálatok hogy van), de az én kicsi fiacskám annak ellenére hogy éjfél-1 körül alszik el, reggel hatkor már ott áll az ágyam mellet és ébresztget. Pedig egész nap játszunk, rohangálunk még sem képes elfáradni!!Komolyan mondom olyan, mit akinek infúzión van bekötve az energia ital.
Elsõ vagyok, így van, egyszer felkelted idõben reggel, egy hisztis délelöttöt kell kibirnod, és aznap ki fog dõlni ebéd után, ha kilevegõzi magát.
Én ha nem hagyom aludni nappal, és leteszem mondjuk este 8kor, akkor 10kor felkel, mintha délutáni alvás lett volna.Rémes volt az éjszakánk, tegnap délután nem aludt, és csak fél 11kor tudtam este lefektetni.12kor már ébren volt, megint altatás és ez nem tudom hányszor megtörténik reggelig.2 hétig aludt rendesen, akkor most mi van, kivagyok egészen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!