Találatok a következő kifejezésre: Mire van ahhoz, hogy két (4 db)

Mi kell ahhoz hogy két atom kovalens kötést hozzon létre ha vannak szabad elektronjaink? Mi kell a felbontásához? Hogyan lehet meg akadályozni hogy az adott elektron elnyeljen egy foton amit egyébként el nyelne? Mit kell megváltoztatni?

Lehet valahogy szigetelni az elektronfelhõt? (képletesen) Mitõl függ hogy egy atomnak hány darab nem kötõ elektronja van? Függ az atom mag mérettéttõl?

Legjobb válasz: A mag mérete nem annyira befolyásoló, inkább az elektronok száma. A kémia tankönyvekben a lényeges szabályok szépen le vannak írva, a héjak, alhéjak betöltõdése, Hund szabály stb. Ha energetikailag kedvezõ a kovalens kötés (kicserélõdési kölcsönhatás), akkor ki fog alakulni. Elegendõen nagy hõmérsékleten pl. vagy megfelelõ hullámhosszú infravörös fénnyel megvilágítva az anyagot már fel is bomolhat a kötés. Az utolsó kérdésre olyasmit tudnék elképzelni, hogy mondjuk hosszúkás molekulákról van szó, amikben az egyik kovalens kötés kifejezetten egy irányhoz tartozik, ha a molekulák maguk is be vannak rendezve közel párhuzamosra. Ekkor a fény polarizációjával lehet játszani, hogy kölcsönhasson a kötéssel, vagy ne.

A mag mérete nem annyira befolyásoló, inkább az elektronok száma. A kémia tankönyvekben a lényeges szabályok szépen le vannak írva, a héjak, alhéjak betöltõdése, Hund szabály stb. Ha energetikailag kedvezõ a kovalens kötés (kicserélõdési kölcsönhatás), akkor ki fog alakulni. Elegendõen nagy hõmérsékleten pl. vagy megfelelõ hullámhosszú infravörös fénnyel megvilágítva az anyagot már fel is bomolhat a kötés. Az utolsó kérdésre olyasmit tudnék elképzelni, hogy mondjuk hosszúkás molekulákról van szó, amikben az egyik kovalens kötés kifejezetten egy irányhoz tartozik, ha a molekulák maguk is be vannak rendezve közel párhuzamosra. Ekkor a fény polarizációjával lehet játszani, hogy kölcsönhasson a kötéssel, vagy ne.

Mire van szükségem ahhoz, hogy két számítógép közt megoszthassam az ADSL-t?

1 Mbit/sec a kapcsolat, ADSL modem, vezetékes telefonvonal, minden szokásos. Érdekelne, h mi kell ahhoz, h a másik gépünkön is ezt a kapcsolatot használhassam (kábel/kártya/mi?), hol tudom beszerezni, és kb. mennyiért.

Legjobb válasz: A legegyszerûbb módszer a router. Van olyan is, amely beépített ADSL modemet tartalmaz, tehát külön nem szükséges hozzá. Ha nagyobb távolságra van a két gép (másik szobában) vagy hordozható gép is van, akkor érdemes vezeték nélküli kapcsolattal összekötni. Ajánlat: http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?.. Ha van, lehet, hogy POP pontokért is megveheted.

A legegyszerûbb módszer a router. Van olyan is, amely beépített ADSL modemet tartalmaz, tehát külön nem szükséges hozzá. Ha nagyobb távolságra van a két gép (másik szobában) vagy hordozható gép is van, akkor érdemes vezeték nélküli kapcsolattal összekötni. Ajánlat: http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?.. Ha van, lehet, hogy POP pontokért is megveheted.

Mit szóltok ahhoz hogy van egy két ember aki azért össze veszett a párjával és megsértődött mert nincs fent a párja facebookon?

Én ezeket nem tudom hova tenni az a helyzet,sokszor hallottam hogy ezért össze vesztek mert nem volt fent a másik facebookon vagy ha fent is volt akkor nem jelölte be hogy kapcsolatban...mi a véleményetek?

Legjobb válasz: ne haragudj,de nagyon gyerekes saját tapasztalat:én most vesztem össze a legjobb barátnõmmel,õ nem tolerálta,hogy angol és szlovák zenéket hallgatok,s szerinte én ezt büszkeségbõl teszem,és õ azt mondja,hogy csak a régi magyar zenék a jók,más nem létezik,aki mást hallgat,azzal baj van,ehhez mit szólsz,kedves kérdezõ?

ne haragudj, de nagyon gyerekes saját tapasztalat:én most vesztem össze a legjobb barátnõmmel, õ nem tolerálta, hogy angol és szlovák zenéket hallgatok, s szerinte én ezt büszkeségbõl teszem, és õ azt mondja, hogy csak a régi magyar zenék a jók, más nem létezik, aki mást hallgat, azzal baj van, ehhez mit szólsz, kedves kérdezõ?
Én azt szólom hozzá, hogy ettõl röhögõgörcsöt kapok..... XDDD Az ilyen meg is érdemli. Tiszta nevetséges, szánalom...
De hülyeség! Nekem komolyan nem tudnának annyit fizetni, hogy kiplakátoljam a magánéletem minden részletét. A kutya fa.szát is kiírják az emberek magukról, beteg lett a gyereke, egy hétre kiírták, külön albumot csinált róla, ahogy fekszik, teázik, Tv-t néz. De ez csak egy példa. Vesz egy kanapét, lefényképezi, felrakja. Boltban volt, vásárolt, sétálni ment, megy a kutyájának a hasa stb... Komolyan mondom, én életemben nem láttam ilyen hülyeséget, mint ezek a közösségi oldalak. Ország-világ látja, hogy mit csinálsz, milyen a lakásod, hol vagy, kivel vagy... Miért jó ez annak, aki mindent kiirkál?
Szerintem ilyet tinik csinálnak, hogy ilyenen besértõdnek. Ugyanakkor azt sem értem, hogy ha valaki kapcsolatban van miért nem lehet azt kiírni, fõleg bejelölni egymást.
Te Jó Isten (-.-)
Régebben az exemmel is volt ilyen eset, levette, hogy kapcsolatban vagyunk, azért, hogy csajozhasson ott...De ez persze más eset. Ettõl függetlenül úgy gondolom, elég gáz, ha valakinek a facebookon múlik a kapcsolata... szerintem jó dolog a facebook egyébként, de nem ott kell élni az életünket.
Én sem vagyok fenn a facebookon, egyszerûen nem érdekel. iwiwrõl is rég leszedtem magam. aki esetleg emiatt, [email protected], vagy pasim összeveszne velem magát minõsítené
Elsõ: én gyûlölöm a Magyar zenék 80%-át, mégsem vet meg érte senki... :)
Az infantilizmus csúcsa. Van még ennél lejjebb? :-D
Jaaj, ebbõl nálunk is volt vita... Én sem igazoltam vissza a barátomat, mert [email protected] az egész [email protected], csak az egyetem miatt regisztráltam. Még képem sincs fenn, meg semmi egyéb információ, majd ont a kapcsolatomat fogom kiteregetni... Ezt már elfogadta, de engem az is borzasztóan zavar, hogy kiírkál az üzenõfalra mindenfélét, annyira gáz szerintem. :(
Hülyék vannak.Lesznek is mindíg.


Megmagyaráznám neki.
Én se érzem magam hülyének, de a j, ly-ket még most is keverem.Nyelvtan nem ment.Csajozás jobban ;)
ez poén :D nevetnék aztán elmagyaráznám neki XD
nézd én másodikban nem értettem hogy mire jó egymás mellé tenni a betûket, komoly diszlexiát és diszgráfiát állapítottak meg olvasni 3.ban sikerül megtanulni most a mûegyetemre járok, van nyelvvizsgám még tehát az agy nagy részét képes vagyok használni, mégsem ment sokáig. Ez nagyon tanár függõ hogy tudják-e kezelni.
A kérdező hozzászólása: Nincs ilyenfajta "betegsége", fõiskolára pedig õ is járt, ezért döbbentem le ezen a "dolgán" is. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!