Találatok a következő kifejezésre: Mire van ahhoz, hogy (190 db)

Mi kell ahhoz, hogy egy alkoholista felismerje segítségre van szüksége? Részletek lent.

Egy alkoholistának lehet segíteni, de ehhez az kéne, hogy ? problémaként fogja fel az állapotát.

Legjobb válasz: "Mi kell ahhoz, hogy egy alkoholista felismerje segítségre van szüksége?" Csoda.

"Mi kell ahhoz, hogy egy alkoholista felismerje segítségre van szüksége?" Csoda.
Nagyon személyiség-függõ. De használni tud egy számára traumatikus esemény. (Nem fizikaira gondolok, nem is feltétlenül negatív értelemben, csak valami, ami 'megérinti')
A kérdező hozzászólása: A helyzet? A helyzet az, hogy meghalt... Tudom, nagyon durva...de komolyan ez történt. Egyszer csak tünete lett nem sokkal, hogy ide beírtam...és onnantól kezdve 4-5 hónap alatt leépült és meghalt. Sajnos...szerintem nyílván másképnt is érhetett volna véget ez a történet, ha idõben csinál valamit. De nem tette...nagy kár érte, mert értékes ember volt ettõl az egy tényezõtõl eltekintve :-(. Szomorú, gondoltam hogy valami ilyesmi lesz a vége, de nem hogy ilyen gyorsan jön majd el...
mi a helyzet?
ha van rá lehetõség akkor az a legjobb ha elmentek, de valoszinüleg ott sem fog békén hagyni titeket.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom. Más lenne a helyzet, ha látni lehetne rajta a kûzdelmet és kínt a helyzete miatt. Ígérget, próbálja tartani az ígéretét. Ha nem megy /márpedig nem nem megy/, akkor meg tesz az egészre és tovább iszik. És így meg ez körbe és körbe. Újabb ígérgetés stb... De nem sokáig...kapna segítséget, ha akarná....de õ nem érzi, hogy nagy gond lenne. Pedig elvileg egy intelligens ember. Ebbõl csak egy út van: a kilépés az ördögi körbõl.
az az MO Magyarország ot jelent? ha nincs más lehetöség ott kel hagy ni és nem szabad engedni hogy meg gyözön arol hogy meg változik de ha elmegy elvonora akor lehetöség szerint segiteni kel neki de nem költöz hetek vissza adig amig benem bizonyitja hogy komojan gondolja
ilyenek ott kel hagyni nem lehet mit csinálni a fügöség nagy ur beszélni rola nem érdemes ot kel hagyni ha magátol nem döbenrá hogy abakéne hagya, anak semi értelme hogy tönkre tegye a ti életeteket is ha van rámod akor vagy õ költözön vagy ti, biztos hogy gyözködni fog hogy abahagya de ez hülyeség menyen el elöb elvonora és utána beszéltek a tovbábiakrol.
A kérdező hozzászólása: Elég nehéz meggyõzni egy alkoholistát, aki nem lát problémát, hogy csináljon magával valamit. Amit tehetsz, hogy otthagyod. Sokkterápia. Vagy végigasszisztálod a leépülését és te magadat is "temeted" mellette.
hát az hogy elfordulnak töle nem valoszinü hogy segit söt valoszinüleg rósszab lenne a helyzet, inkáb gyözködni kéne hogy kérjen orvosi segitséget, persze kitartoan, bár az hogy normálisnak számi, hát nagyban meg neheziti a dolgot, tudom nem segitetem .
Fiatal koruk óta ittak röviditalt is, az utolsó jópár évben naponta.
A kérdező hozzászólása: És a szüleid mennyit ittak és mit, ha szabad megkérdeznem. Mikrotól ittal és milyen rendszerességgel? Elõre is köszi!
3-as vagyok. A szüleim nem ismerték fel hogy baj van, mindketten ebbe haltak bele: apu 42, anyu 53 évesen. Az egyik jóbarátom hontalan lett, a másiknak kilyukadt a gyomra, a harmadikat elhagyta az asszony a gyerekekkel, ma már egyikük sem iszik, nekik ez kellett a felismeréshez. A függõség legyen bármilyen, szörnyû démon, fõleg a családnak akik tehetetlenül nézik hogy megy tönkre akit szeretnek.
A kérdező hozzászólása: Hát ettõl tartok én is :-(. És 2 jó ismerõsömet érinti a dolog. Legszívesebben felpofoznám az illetõt, hogy észhez térjen. De nyílván nem teszem... Miért tesz valaki mindent tönkre, amikor minden jó is lehetne... Innentõl viszont úgy gondolom, fetrengjen egyedül a szemétdombján, amit egyedül teremtett. Más életét ne tegyet tönkre. Ha akarná, akkor segíteni is lehetne a gondon...de õ csak "társasági ivó". Idióta barom. Iszonyúan feldühít!
A kérdező hozzászólása: Hát itt most a párja elmegy valószínûleg hamarosan. Munka/vagyon egyenlõre van. Egészség egyre rosszabb: májnagyobbodás már megvan. Bõrproblémák, magasvérnyomás, impotencia. Ha elhagyja a pár, akkor nagyon közeli családtag nem lesz, aki támogassa. Ettõl függetlenül nem érzem úgy, hogy a párjának további áldozatokat kéne érte hozni, ha õ maga a kisujját sem mozdítja az ügyért. Nálatok mi zökentette ki az illetõt az "alkohol ködbõl"?
Sajnos az alkoholisták többsége teljesen padlóra kell kerüljön ahhoz, hogy felismerje mekkora baj van. Hogy kinél milyen szinten tõrténik ez a felismerés, az egyénfüggõ. A leggyakoribb esetek: munkahely elvesztése, párkapcsolat megromlása-felbomlása, családtagok-barátok elfordulnak tõle, autó-lakás elúszik, komoly egészségügyi tünetek megjelenése. A felismerés mindig traumaként éri, fontos hogy ilyenkor valaki mellette legyen és támogassa leszokási szándékában. Sajnos tapasztalatból írom.
A kérdező hozzászólása: A párja készül õt elhagyni 20 év után...ez elég drámai. De nem úgy tûnik, hogy össze akarná szedni magát. Persze dolgozni jár stb...esti ivó, csak a párját "boldogítja" ezzel a viselkedéssel. A párja szereti és nem szeretne igazából elmenni. De elege van az esti "átalakulásból". Nem teheti tönkre a saját életét is, ha már a férj a sajátját szisztematikusan pusztítja...
): részvétem ):

Mi kell ahhoz hogy egy személyt bejelentsenek egy lakcimre? nekem jelenleg csak magyar lakcimkártyám van . , személyik csakis akkr lehet ha van magyar lakcinmem is, tehát az tuti nem

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy egy lakcímre bejelentkezz, minimum kell az ingatlan tualjdonosának (+haszonélvezõjének) az aláírása. Ha hajléktalan vagy, akkor község szintû címed van.

Ahhoz, hogy egy lakcímre bejelentkezz, minimum kell az ingatlan tualjdonosának (+haszonélvezõjének) az aláírása. Ha hajléktalan vagy, akkor község szintû címed van.
kicsit konkrétabban? milyen állampolgár vagy? mi a tartózkodásod jogalapja? az ingatlan tulajdonosa te vagy? ha nem, milyen jogcímen laknál vagy laksz ott? milyen jogcímen lakna ott, az akit bejelentenél?
Elõször is: Tehetséges vagy valamiben? Ahhoz hogy felfedezzenek, valamiben sokkal jobbnak kell lenned, mint másnak!
X faktok, megaszar, csillag hullik... az ilyenekben szokás felfedeztetni magad


Mi kell ahhoz hogy a barátnőm itt szülhessen svédországban? Én itt sportolok, van szerződésem! Azt az infot kaptam hogy min15. 000korona keresetemnek kell lenni ahhoz h biztosított legyen általam a barátnőm is! Neki nincs munkája itt!

Legjobb válasz: Ezt szerintem ott, helyben kellene megkérdezned, kijárnod. Elég kicsi az esélye, hogy lesz itt valaki, hogy ilyen mélységében ismeri a svéd egészségügyi szabályozásokat. Ha nem tudod, merre indulj, fordulj a kinti családorvosodhoz, õ majd felvilágosít, hogy milyen úton-módon kellene ezt elintéznetek.

Ezt szerintem ott, helyben kellene megkérdezned, kijárnod. Elég kicsi az esélye, hogy lesz itt valaki, hogy ilyen mélységében ismeri a svéd egészségügyi szabályozásokat. Ha nem tudod, merre indulj, fordulj a kinti családorvosodhoz, õ majd felvilágosít, hogy milyen úton-módon kellene ezt elintéznetek.

Mi kell ahhoz hogy két atom kovalens kötést hozzon létre ha vannak szabad elektronjaink? Mi kell a felbontásához? Hogyan lehet meg akadályozni hogy az adott elektron elnyeljen egy foton amit egyébként el nyelne? Mit kell megváltoztatni?

Lehet valahogy szigetelni az elektronfelhõt? (képletesen) Mitõl függ hogy egy atomnak hány darab nem kötõ elektronja van? Függ az atom mag mérettéttõl?

Legjobb válasz: A mag mérete nem annyira befolyásoló, inkább az elektronok száma. A kémia tankönyvekben a lényeges szabályok szépen le vannak írva, a héjak, alhéjak betöltõdése, Hund szabály stb. Ha energetikailag kedvezõ a kovalens kötés (kicserélõdési kölcsönhatás), akkor ki fog alakulni. Elegendõen nagy hõmérsékleten pl. vagy megfelelõ hullámhosszú infravörös fénnyel megvilágítva az anyagot már fel is bomolhat a kötés. Az utolsó kérdésre olyasmit tudnék elképzelni, hogy mondjuk hosszúkás molekulákról van szó, amikben az egyik kovalens kötés kifejezetten egy irányhoz tartozik, ha a molekulák maguk is be vannak rendezve közel párhuzamosra. Ekkor a fény polarizációjával lehet játszani, hogy kölcsönhasson a kötéssel, vagy ne.

A mag mérete nem annyira befolyásoló, inkább az elektronok száma. A kémia tankönyvekben a lényeges szabályok szépen le vannak írva, a héjak, alhéjak betöltõdése, Hund szabály stb. Ha energetikailag kedvezõ a kovalens kötés (kicserélõdési kölcsönhatás), akkor ki fog alakulni. Elegendõen nagy hõmérsékleten pl. vagy megfelelõ hullámhosszú infravörös fénnyel megvilágítva az anyagot már fel is bomolhat a kötés. Az utolsó kérdésre olyasmit tudnék elképzelni, hogy mondjuk hosszúkás molekulákról van szó, amikben az egyik kovalens kötés kifejezetten egy irányhoz tartozik, ha a molekulák maguk is be vannak rendezve közel párhuzamosra. Ekkor a fény polarizációjával lehet játszani, hogy kölcsönhasson a kötéssel, vagy ne.

Mi kell ahhoz, hogy érvényes kötelezőm legyen? Azon túl, hogy van egy biztosítási kötvényem és egy befizetett csekkem? (-amit ők küldtek ki a nevemre és címemre-)

Ennek ellenére azt mondja a biztosító, hogy nincs érvényes biztosításom és még meg is büntethetnek?

Legjobb válasz: Ettõl még nem lehetsz nyugodt, hogy van érvényes kötelezõ biztosításod. Én sem értem, és nyugodt voltam. De nem kaptam csekket. Telefonálgattam. Nagyon sokszor. Megigérték, hogy küldik. De nem jött azóta sem. Most azt mondják, hogy nincs is érvényes biztosításom. Pedig már van befizetett csekkem, kötvényem, az autó nincs kivonva forgalomból, nemrég mûszaki vizsgán volt. És még most engem akar megbüntetni fedezetlenség miatt. Mi a francot csináljak? Nem tudom, hogy mit kellene bemutatnom, hogy van élõ biztosításom. De azt mondják, hogy csak szerintem van élõ biztosításom, szerintük nincs.

A kérdező hozzászólása: Ettõl még nem lehetsz nyugodt, hogy van érvényes kötelezõ biztosításod. Én sem értem, és nyugodt voltam. De nem kaptam csekket. Telefonálgattam. Nagyon sokszor. Megigérték, hogy küldik. De nem jött azóta sem. Most azt mondják, hogy nincs is érvényes biztosításom. Pedig már van befizetett csekkem, kötvényem, az autó nincs kivonva forgalomból, nemrég mûszaki vizsgán volt. És még most engem akar megbüntetni fedezetlenség miatt. Mi a francot csináljak? Nem tudom, hogy mit kellene bemutatnom, hogy van élõ biztosításom. De azt mondják, hogy csak szerintem van élõ biztosításom, szerintük nincs.
Hello! Nem tudom melyik biztosító mondhat ilyet, de ha van kötvényed és szerzõdésed ami kell hogy legyen hacsak nem online kötötted akkor van biztosításod is.Olyan nincs hogy van kötvény és nincs biztosítás! Üdv.Szakmabeli U.I. Ha gondolod én segítek eligazodni csak írj nekem.
nekem is "csak" csekkem és kötvényem van. Nem értem miért ne lenne érvényes.
A kérdező hozzászólása: De van ilyen! Melyik biztosítónál vagy? Múlt héten küldték a papírt, hogy 3 hónapja megszüntették a biztosítást díj nem fizetés miatt. De a befizetett csekk nálam van. 3 nap múlva fizettem, mint ahogy megkaptam a csekket. Szerintem ez nem késés, vagy ez már annak számít?

Van egy plasytation 2 őm meg egy Samsung P2270HD monitorom rá kötöttem a ps 2 őt képet megjelenít meg minden de fekete fehér hang is van az sem probléma. Mit állítsak be vagy mi kell ahhoz hogy szines legyen a kép?

a piros a sárga és a fehér kis dugaszt bele raktam azok vannak csak

Legjobb válasz: A TV menûjében állítgasd át hogy milyen módban jelenítse meg az AV csatornát, lehet NTFS-be van azt akkor állítsd PAL-ra Nézd meg a PS alján rajta van hogy NTFS vagy PAL Amelyik rajta van arra állítsd a TV-det és jó lesz. Ha nem akkor valami más gond van, lehet szervizelni kell.

A TV menûjében állítgasd át hogy milyen módban jelenítse meg az AV csatornát, lehet NTFS-be van azt akkor állítsd PAL-ra Nézd meg a PS alján rajta van hogy NTFS vagy PAL Amelyik rajta van arra állítsd a TV-det és jó lesz. Ha nem akkor valami más gond van, lehet szervizelni kell.
A kérdező hozzászólása: ez eddig világos de a tvn nem találtam ilyen opciót.. hogy azt áligathassam . Csak annyi van komponens rá megyek kész . régi tvken meg megy de ott kétszer kell megnyomni a gombot mert elõször ott is fekete fehér aztán szines

Ezt soha nem értettem? Kinek mi köze van ahhoz, hogy másnak mennyi pénze van a terhességére, gyerekére?

Nemrég volt az els? uh-on. Akkor voltam 5 hetes. Ismer?s anyuka, meg elkezdte el?tte mondani,hogy miért megyünk még ilyenkor, miért nem spórolunk, b?ven elég lenne a 7. héten is menni, minek fizetni ezért az uh-ért is! Azért, mert van rá pénzem és engem megnyugtat. Ha nekem úgy jó, akkor hetente járok! Olyan sokszor találkozom azzal,hogy jaj minek sok pénzért magán orvos, miért nem jó a sztk-s. Mert ha megtehetem és én úgy érzem, jobb nekem magán dokinál, akkor miért ne!

Legjobb válasz: Szerintem nem a megtehetemen van a hangsúly hanem az igényen. Èn megtehettem volna még sem mentem, mert sok okom volt. Most is megtehetném hogy megveszem a csillagos eget is a babámnak, de nem, mert attól hogy megtehetem nem kell neki annyi játék. az is megteszi aki nem teheti meg. vagy is ez igény kérdése. menj amikor akarsz. de azért azt tudnod kell hogy a magzatot zavarja az ultrahang, majd meglátod mikor nagyobb lesz hogy mindig kifordul az ultrahang képböl, mert zavarja, de ha megnyugtat menjél, a babának is jobb ha te nyugodt vagy. ja és nekem muszály volt mennem a 6-ik héten pedig még szívhang sem volt, mert kellett a munkáltatómnak a papír, mert ép leépítés volt.

Szerintem nem a megtehetemen van a hangsúly hanem az igényen. Èn megtehettem volna még sem mentem, mert sok okom volt. Most is megtehetném hogy megveszem a csillagos eget is a babámnak, de nem, mert attól hogy megtehetem nem kell neki annyi játék. az is megteszi aki nem teheti meg. vagy is ez igény kérdése. menj amikor akarsz. de azért azt tudnod kell hogy a magzatot zavarja az ultrahang, majd meglátod mikor nagyobb lesz hogy mindig kifordul az ultrahang képböl, mert zavarja, de ha megnyugtat menjél, a babának is jobb ha te nyugodt vagy. ja és nekem muszály volt mennem a 6-ik héten pedig még szívhang sem volt, mert kellett a munkáltatómnak a papír, mert ép leépítés volt.
Ajaj! Ismerõs szitu! A saját anyám kiakadt rajta, mikor megtudta hogy magándokihoz járok, és hogy mennyit hagyok ott havonta. Rosszul esett nagyon. 3. baba lesz, az elsõ kettõvel is fogadott dokim volt, bár tény, hogy pont felét kérte a magánokon.Sok bajom volt/ van a terhességeimmel, így is egy csoda, és persze nagy felelõtlenség ugye, hogy bevállaltuk a 3. babát is.Ép ezért, nekem meg nyugtató dolog, hogy van akit felhívhatok, akár naponta is, ha ép rosszul vagyok...van aki ugrik, ha ép megint koraszülésem lenne.Azért nem mind1 szerintem.És igen, kifizetem azt a rengeteg pénzt, mert mindennél fontosabb, ha már belevágtunk, hogy ne pusztuljak el, és egészséges gyereket tudjak megint a világra hozni. A múltkor megkaptam ezt : , , úr isten, te megveszed a saját babádat?" :) ezen már csak nevetni tudok! Igen, ha így vesszük...jah megveszem ... És közötök??? :)
Elsõ vagyok. Nos igen...a játékok, és egyéb dolgok terén én sem, mi sem vagyunk pénz szóró fajták a férjemmel.Nagyon meggondoljuk, még ha telik is rá, hogy mi az amit megveszünk Nekik.Hamarosan hárman lesznek, ésszel kell költeni a pénzt.Úgy gondolom nem pont az egészségünkkel fogok szórakozni, azért szerintem akárki akármennyit kifizet, csak gond ne legyen.És itt nem pont a szülésre és terhes gondozásra gondolok.Akár egy influenzára..vagy egy daganatos betegségre. Tehát valóban az itt a lényeg, hogy a biztonságunkért kifizetem a pénzt most is, késõbb is.Igenis nézze a dokim sûrûbben a gyerekemet, nézze 2-3 hetente a méhszájamat...mert félek hogy baj lehet megint.anyagiakra pedig : Max., nem kapnak karácsonyra 30 ezres Barbie álomházat.Az azért nélkülözhetõbb.
jah, nekem is a táppénz miatt kellett...nekem nincs nagyon rá mégis inkább magánhoz megyek mert az sztk-s légkört..pff hát azt nem bírom..inkább lemondok valami másról és pénzelem a dokit aki rendes, normális...9 hónapig..
Nagyon jó dologra fordítod a pénzed. Ne törõdj az irigy, rosszindulatú emberekkel. Annak meg aki azt mondja, h megveszed a gyerekedet, nyugodtan adjál tájékoztatást arról, h egészségügyi szolgáltatásokat veszel, mert az állami, ami ingyen (TB-re) jár, olyan színvonal alatti, mint az állat. Fél napokat kell sorba állni kismamaként, stb. Lehet értelmesen is sokat költeni egy gyerekre és lehet ész nélkül is, pl. ami a játékokat illeti. Az irigyeknek üzenem: saját magatoknak okoztok rossz érzéseket az irigységgel, nem jöttetek még rá?
Ha megteheted, akkor szerencséd van, de sokan nem tehetik meg, a magyar ember pedig irigy, ha valakinek jól megy, ezért kapsz mindenféle megjegyzéseket. Én is irigy vagyok, mert nekem se lenne erre pénzem, de tõlem legalább nem kapsz érte leoltást :D
Epilepsziás vagyok elvetéltem 5évvel ezelõtt ikrekkel elmentem sztk-ba ideggyogyóhoz hogy gyógyszert válthassak mert valószinû amiatt vetéltem el, azt mondta ne is álmodjak gyerekrõl és különben is szabályozzam magamnak a gyógyszert, kár hogy csak orvos irhatja fel...Miközben terhes voltam a tesztek pozitivak voltak de uh-n semmi azt mondta az sztk-s nõgyógyász menjek le vegyek egy terhestesztet ha pozitiv meghalok ha negativ rákos vagyok....kedves nem? 2éves egészséges kisfiam van és 32hetes terhes vagyok magándokik mellett!
Szerintem sz_rd le, ki mit mond! A Te életed, a Te döntéseid! Én is magánhoz járok...azóta, hogy annyit szívtam az ügyeletes ellátásban! Nem kér el egy vagyont, és nagyon normális! Tudja ki vagyok, elmond mindent, és nem csak odavágja hozzám a leletet! Nekem ez a fontos! Hogy megbízzak benne! Ha találtam volna ilyen orvost az sztk-s rendelésen, akkor ahhoz járnék, de nem volt! Ennyi! Ne foglalkozz ezekkel, mindig lesz olyan, aki "jobban tudja, mi a jó neked", mint Te magad! :)
Ha bármi "komolyabb" bajom van, magánorvoshoz fordulok én is, a férjem is.(szerencsére nem vagyunk betegesek, háziorvoshoz is csak "fizetni" "járunk", jogsi, munkaügyi alkalmassági, stb.) Szóval mikor kiderült, hogy állapotos vagyok bennem fel sem merült, hogy sztk-s rendelésre járjak.(plusz a helyi kórház, ahová tartozom nem éppen jó hírû) Minket is volt, aki megszólt érte, és volt aki szerint ez a jó döntés...Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, te meg annyit tehetsz, hogy egyik füleden be, a másikon meg ki a rosszalló megjegyzéseket... Felesleges magyarázkodni szerintem bárkinek is, a két álláspontot képviselõ emberek soha nem fognak "megbékélni"egymással, mert mindegyik szentül hisz az igazában....Ja, és a kérdésedre válaszolva, senkinek semmi köze hozzá, de mindenki szereti önmagát és a véleményét a legfontosabbnak hinni:)
Ez mindennel így van ha jobban megfigyeled, Úton-útfélen kéretlen tanácsokat kap az ember. Akkor is elmondják sokan a véleményüket, amikor senki nem kérdezi. És ez oda-vissza így van. Kibeszélés, firtatás, kritizálás a köbön. Errõl szól az élet:) Ezért is remek a mai társadalmunkban élni. Minden a pénzrõl szól. Akinek van azért, akinek nincs meg azért. Nincs általánosságban elfogadott és követendõ példa semmilyen téren. Mindenki megy a saját feje után, öntörvényûsködik, okoskodik. Minden elfogadott, de mégsem. Mert mindenki a saját maga által elfogadott dolgokat szajkózza.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ezek szerint, más is szeret magándokihoz járni!:) Tényleg nem szabad foglalkozni ezzel! Egyébként az illetõ anyukának az a baja, hogy nekünk jól megy. Anno, amikor vállalták a gyereket, anyuka 23 éves volt. Neki munkahelye elõtt szinte nem is volt, jó nagy lakáshitel, apukának kb. 100 ezer. Mindenki kérte (szüleik), várjanak a gyerekkel, fiatalok még. Nem, nekik kellett. Most meg persze alig van pénz, ha nincsenek a szülõk nem tudom mi lenne velük. Én 28 éves vagyok, és még csak most jöhetett baba. Be kellett indítanom a vállalkozásom, férjemet ki kellett, hogy nevezzék stb. Pedig szerencsések vagyunk, saját házunk van, hitel nélkül! Nem gondolom, hogy el lennék késve! Szerettem volna úgy szülni, hogy pl. ilyen dolgokat, mint magándoki, megengedhessek magamnak!
azért ez az utolsó válaszod nagyon ellenszenvessé tett, nem is kicsit vagy sznob, ugye tudod? És hát most lenézõen nyilatkozol másról, de ugyanezt rólad is megtehetné egy nálad gazdagabb, mert nem kétséges van ilyen és felelõtlennek tartana, hogy ilyen körülmények közé vállalsz gyereket. Ez nem egy jellemes tulajdonság. Pláne, hogy neked sincs semmi közöd más pénztárcájához, miért kotorászol benne? Én sem értettem ezt az emberekben. Válaszolhatnál is a saját kérdésedre, mi ebben a jó? Ez tesz boldoggá, hogy más életében kutakodsz? Furcsa szokás, különösen az ilyen a tipikus más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem eset.
ja még valami!Elõzõ vagyok! pár hete elmentem sztk-ba mert a nõgyógyim lágyéksérvre gyanakodott bazi nagy fájdalmaim voltak a sebész sztk-s ugy megvizsgált hogy nem birtam abbahagyni a bõgést ugy fájt azt mondta nem sérv hanem csonthártyagyulladás és köldöksérv!NEm nyugodtam meg irány magánsebész és az eredmény:egyértelmû lágyéksérv!
Szia! Kedves Kérdezõ! Azért Te se szóld le azokat, akik kevésbé jó körülmények közé vállalnak babát. :-) Nem mindenki fog az idõ múlásával jobban keresni, nem lesz mindekibõl vezetõ. Persze, ne szólogasson be Neked, amiért jobban megy. De Te se Neki. :-))
Semmi egyáltalán semmi csak az emberek szeretnek beleszólni mindenbe.
Mi nem igazán engedhetjük meg magunknak a magánorvost mégis oda járok.Próbáljuk máson megspórolni.Én úgy vagyok vele, hogy lehet õ lesz az egyetlen babám , egy ilyen idõszak lesz az életemben nem szeretnék arra emlékezni h órákat vártam, nem foglalkoztak velem sem a babámmal.Sokszor hallom h az Sztk-ban a kismama még csak választ sem kap a kérdéseire hiszen ott a futószalagos rendszer mükõdik.Igen nemkem is fontos , hogy bármikor felhivtaom az orvosomat van kihez fordulni.Igy a babámat és magamat is nagyobb biztonságban érzem.Sajnos az emberek azért tesznek megjegyzéseket mert irigyek, nem kell velük foglalkozni....
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nyilván nem fogok hetente menni!:) De ha engem megnyugtat, hogy mondjuk a 7-8. hét elõtt tudom, hogy méhen belül van, akkor miért olyan gond, hogy meg is nézetem! Engem soha nem érdekelt, ha valaki önjáró babakocsit vett a gyerekének. Ha megteheti, és akarja, tegye meg. Nem bántom azért, mert neki valamire több pénze van! Úgy érzem, hogy ma tényleg az a rossz, ha valaki esetleg biztos alapokra vállal gyereket, vagy szerencsére nincs olyan helyzetben, hogy kenyérre kellene félretenni! Most már ez is baj lett!
Az odáig oké, hogy arra költöd a pénzed amire akarod. Ha egy vizsgálat orvosilag nem indokolt akkor teljesen felesleges, akkor nincs sok értelme, és még ezért fizetsz is, Az is igaz, hogy az ultrahangnak nincs ismert magzat károsító hatása, de az is igaz, hogy zavarja a babát. A magánorvossal igazából a saját magunk és gyermekünk biztonságát akarjuk megvásárolni. Nem gondolunk abba bele, hogy a terhességek zöme problémamentes és a legtöbb gyerek egészségesen születne akkor is, ha a kismamát soha nem látná orvos. ha gond van és megoldhatóm akkor megoldják, de vannak olyan gondok amik nem a maszek orvoson múlnak. Valahol az a gond, hogy az van benne a köztudatban, hogy ha normális ellátást akarsz akkor muszáj megfizetni a maszek dokit, de a másik oldalon meg nem ezen múlik akár a Te akár a baba egészsége.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De pont ez a lényeg, ha engem az nyugtat meg, hogy magán dokim van, akkor miért nem! Ha nekem az a jó, hogy nem kell (mert nem is tudok) 4 órát ülni az sztk-s rendelésen, ahol kinyomtatnak egy papírt, nem mondanak semmit és csókolom, ha nekem ez jó, akkor minden fajta megjegyzés, beledumálás nélkül miért nem tehetem meg?
A kérdező hozzászólása: Köszi! ez aranyos!:) Nyilván nekem is van, akire irigy vagyok. De magamban. Soha nem tennék rá megjegyzéseket, nem szólnék bele abba, hogy õ hova teszi a pénzét!
Én is magándokihoz járok, bár én a héten voltam utoljára vizsgálaton...:) Pont tegnap számoltam össze, majdnem egy százast hagytam nála pár hónap alatt. De! Az elõzõvel a terhesgondozós orvoshoz jártam, volt, hogy 7-re ott voltam, a doki 13 órakor jött, mert magánszülés közbejött... De általában tényleg ott voltam fél napokat... UH-ra meg teljesen máshová kellett menni, ott szintén fél nap. Most dologoztam, és nem szívesen töltöttem volna fél napokat ott. Így ahhoz a dokihoz jártam, aki akkor volt ügyeletes, mikor a lányom született. Akkor nagyon rendes volt, így most is bíztam benne. Idõpont mindig délután, munka után, UH a rendelõjében, így arra sem kellett külön menni. Sõt, mikor problémám volt, csak fel kellett hívnom mobilon, megmondta, mit vegyek....
Utolsó vagyok. Még annyi, hogy ighazából a biztonaságérzet az, amit megfizetsz. Hogy számíthatsz rá, bízol benne.
A kérdező hozzászólása: Igen én is úgy gondolom, hogy ez pont az, amire van értelme áldozni! Ha mondjuk 5 évesen 100 ezres biciklit akar, nyilván nem vesszük meg. De én akkor sem hiszem el, hogy ugyanolyan szintû ellátást kap az, aki sztk-ba jár, mint, aki magándokihoz. Én ugyan itt a városunkban, még nem hallottam olyan sztk-ról, akit akár este 8-kor fel lehetett volna hívni, ha valami sürgõs kérdésed akad. Nekem fontos, hogy ezt (is) meg tudom tenni! Azt is megértem, hogy valaki ezt nem tartja fontosnak, vagy nincs rá pénze. De nem szólom meg érte. Pedig van olyan kismama az ismerõsi körömben, aki inkább megveszi a 48. kismama ruhát több 10 ezrekért, mint, hogy vegyen egy normális terhesvitamint, vagy fogadjon egy orvost. Na, õ neki meg az a fontos. Az õ dolga!
Mi nem állunk jól anyagilag, de megbeszéltük, hogy félreteszünk a magándokira, mert nemrég volt egy nõgyógyászati bajom, és az ügyeletes kórházba mentem vele, 5x. az hogy fél napot várok, és úgy beszélnek velem mint a kapcaronggyal hagyján. De hogy nem vizsgálnak meg, és úgy írnak fel gyógyszert, ha megvizsgálnak, több embert hívnak be egyszerre, vagy teherbeesés esélye mellett vizsgálat nélkül magzatkárosító gyógyszert írnak fel, mondván "úgyis minden hónapban csak 30 százalék az esély...". Hát ezek után nem megyek oda vissza többet. Egyszer sem tenyésztettek vizeletet vagy váladékot hogy lássák mi is a bajom. A megánorvos megtette. Így most hogy babát várok (ezer szerencse hogy nem vettem be azt a gyógyszert, amit ez a dokinõ felírt), magánorvoshoz jelentkeztem.
A kérdező hozzászólása: Szó sem volt arról, hogy én lenézem! Az a bajom, hogy olyan ember irigykedik másra, akinek ugyanúgy meg volt a lehetõsége várni egy kicsivel jobb körülményre. Mi is nagyon akartunk már babát két évvel ezelõtt is. Nem is egyszer sírva fakadtam, ha megláttam egy terhes ismerõsömet. Sajnos el kellett fogadnom, hogy várnom kell. Neki a saját döntése volt, hogy nem vár. Ezzel nincs gond, de akkor ne irigykedjen olyanra, aki meg kivárta, hogy kicsivel jobb körülményei legyenek!

Mi kell ahhoz hogy megkomolyodjak? Mi van ha én nem komolyodok meg? és mi van akkor ha nem sikerül a szülinapomig megkomolyodni? Vajon akk szakít velem?

A barátom azt mondta h szerinte még nem vok elég komoly... szó szerint azt mondta h még látszanak a gyermeteg vonások, de nem fél ett?l mert nem sokára elérem azt a kort h megkomolyodok... én személy szerint addig tartottam magam érettebbnek a koromhoz képest amíg ezt kin nem jelentette... aggódom... nem tudom mit tegyek... Légyszííí segítsetek

Legjobb válasz: Ha emiatt szakít veled, akkor a barátoddal van baj, nem pedig veled, és örülj hogy megszabadulsz tõle.

Ha emiatt szakít veled, akkor a barátoddal van baj, nem pedig veled, és örülj hogy megszabadulsz tõle.
A kérdező hozzászólása: és szerinted egy ember 2hónap alatt képes megkomolyodni?
Csak úgy nem fogsz megkomolyodni. Ha átélsz valamit ami nagy hatással van rád (általában rossz dolog), akkor nagyon fiatalon megkomolyodhatsz.
Szerintem na akarj megkomolyodni szándékosan. Jön az magától. Légy önmagad. Mondom, ha valaki azért nem szeret mert te ilyen vagy, akkor õ a gáz. Nehogy már valaki megmondja neked milyen legyél... Ilyen ember nem "barát". Egyébként hány éves vagy? Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: 16
A komolyodáshoz idö kell, ha megtapasztalod az életet jo és rossz dolgok sorát eljön, viszont nem kell 16 évesen megkomolyodni jó persze vannak dolgok amiket nem árt komolyan venni, de a fiatalságot ki kell élvezi ameddig tart.És ha barátod ezért akar veled szakitani akkor nem szereti azt aki vagy, miatta ne változz meg.

Mi kell ahhoz hogy ami a gépen van nézhessem a TV-n?

Dell gépem van, és nem a normális amihez oda is van írva hogy oda menjen a monitor ott van hanem a lentiben van egy átalakító és úgy megy a Samsung monitorom. Daewoo DC tv-m van, és ezeket szeretném össze kötni hogy a gépen a filmeket nézhessem a TV-n.

Legjobb válasz: Ha van a videókártyának van TV-OUT kimenete azt kell összekötni a TV videó IN bemenetével megfeleõ dugóval ellátott kábellel. Azt nem egészen értem, hogy mit írtál a kérdés elején, hogy hova menjen a monitor és mi az a lenti amiben az átalakító van.

Ha van a videókártyának van TV-OUT kimenete azt kell összekötni a TV videó IN bemenetével megfeleõ dugóval ellátott kábellel. Azt nem egészen értem, hogy mit írtál a kérdés elején, hogy hova menjen a monitor és mi az a lenti amiben az átalakító van.
Tv tuner kell ahhoz, hogy filmet tudj nézni a számítógépen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!