Találatok a következő kifejezésre: Mire van ahhoz, (229 db)

Mitől tudja egy férfi otthonában otthon érezni magát? Mire van ahhoz szüksége?

Egy ideje már együtt élünk, viszont észrevettem, hogy eléggé otthontalan az albérlel, ahol vagyunk. Nem látszik rajta, hogy annyira a "miénk" lenne. Virágokkal egyebekkel próbálkozom :) Mit lehetne még? ...főleg persze úgy, hogy férfiként érezze otthon magát párom. Most lesz a születésnapja és azzal szeretném meglepni, hogy számára teszem otthonossá a lakást. Segítsetek, köszönöm.

Legjobb válasz: nálunk tele van xbox játékokkal,sörrel,focis cuccokkal,meg egy kis ízléses kupival,még pár zoknit is elviselek néha a földön.meg mivel zenlész,értelemszerûen zenés cuccokkal.õ ettõl érzi otthon magát,és én is imádom a játékot,a sört,a focit,úgyhogy passzolnak a dolgok.igazából te ismered a pasid,hogy mit kedvel,szeret,mi a hobbija,és eszerint alakítsd a dolgokat

nálunk tele van xbox játékokkal, sörrel, focis cuccokkal, meg egy kis ízléses kupival, még pár zoknit is elviselek néha a földön.meg mivel zenlész, értelemszerûen zenés cuccokkal.õ ettõl érzi otthon magát, és én is imádom a játékot, a sört, a focit, úgyhogy passzolnak a dolgok.igazából te ismered a pasid, hogy mit kedvel, szeret, mi a hobbija, és eszerint alakítsd a dolgokat
A konyhapult alatt van egy kocka borsodi, a ház elõtt egy folyó, ha kedvem van kisétálok pecázni, na én ettõl érzem otthon, itthon magam...
Legyen sörr a hûtõben! Nekem az teszi a lakásomat othonná, hogy tele van személyes cuccal.
Szep fuggony, kepek a falon. A szonyeg is sokat segithet melegebb baratsagosabb hangulATOT TEREMTENI. Gyertya, halk zene amit szeret. A szinek harmoniaja, rend es tisztasag. Es idonkent o meghivni nehany baratot akik segitenek belakni a lakast.
Es meg a fott etel, esetleg suti aminek az illata arad a sutobol...
Nekem a csend teszi otthonossá igazán... :D :D De én - végre - egyedül élek. :D :D 35F

Ha Gyes alatt fogok szülni akkor miből számolják ki a Gyedet a 2. gyerek után? Mi van aha Gyes alatt megszünik a munkaviszonyom?

Legjobb válasz: Ha gyes alatt szülsz, akkor két lehetõség van a következõ gyed számítására. Az elsõ, hogy gyes alatt szülsz, de az igénylést megelõzõ évben nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyeden voltál. Ekkor a második gyed alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. A másik lehetõség, hogy gyes alatt szülsz, és a következõ gyed igénylését megelõzõ évben nagyobbrészt gyesen voltál. Ekkor az alap a minimálbér. (persze ha a szerzõdés szerinti béred minimálbér, vagy kevesebb, akkor az alapján számolják mindkét esetben) Ha gyes alatt megszûnik a munkaviszonyod, és nincs másik, akkor nem kapsz gyedet. Ilyenkor igényelni kell álláskeresési támogatást, és annak fennállása alatt igényelni a gyedet, akkor újra járni fog.

Ha gyes alatt szülsz, akkor két lehetõség van a következõ gyed számítására. Az elsõ, hogy gyes alatt szülsz, de az igénylést megelõzõ évben nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyeden voltál. Ekkor a második gyed alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. A másik lehetõség, hogy gyes alatt szülsz, és a következõ gyed igénylését megelõzõ évben nagyobbrészt gyesen voltál. Ekkor az alap a minimálbér. (persze ha a szerzõdés szerinti béred minimálbér, vagy kevesebb, akkor az alapján számolják mindkét esetben) Ha gyes alatt megszûnik a munkaviszonyod, és nincs másik, akkor nem kapsz gyedet. Ilyenkor igényelni kell álláskeresési támogatást, és annak fennállása alatt igényelni a gyedet, akkor újra járni fog.
Ja, elfelejtettem példát írni. 1. 2011. májustól kapsz gyest, és 2011 októberben megszületik a tesó: ekkor a gyed alapja 2011, amikor 5 hónapot voltál gyesen, így a szerzõdés szerinti bér lesz az alap. 2. májustól gyesen vagy, de a kicsi 2012-ben születik, ekkor is 2011 a gyed alapja, de már 8 hónap a gyes abban az évben, így alap a minimálbér.
Elnézést, hogy így bepofátlankodtam a kérdésedbe de engem is érint ez most:) !
Júniusig gyed, majd szabik letöltése ezután aug.ban megszûnik a munkaviszony, szept. születik a tesó. Ilyenkor mi van?? Ha megszûnik a munkaviszony azonnal gyes vagy munkanélküli, hogy kapjak tgyst és gyedet??Ilyenkor mi az alapja az ellátásnak ha nincs munkahely?? Elõzõ évben végig gyeden voltam.Vagy elmenni tgys-re szülés elõtt 28 nappal???Így járna a gyed?? Milyen alappal??Köszi
2013. július 15-ig kellene megszülessen, ekkor az utoljára kapott ellátás alapja lesz az újé is. Ha ezután születik, és a tgyást sem tudod július közepéig megkezdeni, akkor már 2013. lesz a gyed alapja, amikor 6 hónapot meghaladóan gyesen leszel (kivéve ha táppénzre még, mert akkor az elsõ variáció lép érvénybe.)
Nekem is ilyen jellegû kérdésem lenne.Ha az elsõ babám 2013 január 14.-én tölti be a 2.életévét, ahhoz hogy a gyed alapján számolják a 2.babám után járó összeget és ne a minimálbér szerint, mikor kellene hogy szülessen?
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!!
Hát, azt nem nagyon tudod megoldani, hogy normál idõben szülessen, ahhoz, hogy a szerzõdés szerinti béred után számoljanak az kellene, hogy elmenj táppénzre. Azt elõnyszabály úgy szól, hogy ha azért nem volt 180 bérezett nap, mert tgyásban, gyedben, táppénzben részesültél, akkor a szerzõdés szerinti bér az alap. Vagyis kb. októbertõl táppénzre kellene menned.
Elnézést, hogy én nem válaszolok érdemben, de az elõttem szóló tökéletes választ adott. Nekem pont ehhez kapcsolva lenne kérdésem. Én pont úgy járok, hogy 2011 májustól leszek gyesen, és 2012-ben fog születni a következõ babám. (Még csak tervben van). Mikor kéne hogy szülessen ahhoz, hogy újra normálisan kapjam a bérem után a GYED-et?
Szia, pontosan mikorra vagy kiírva, és pontosan melyik nap szûnik meg a munkaviszonyod?

Mire van ahhoz szükségem, hogy kijussak erre a rendezvényre? Bővebben lent!

Http://www.montrealjazzfest.com/default-en. Aspx Köszönöm a válaszokat!


Mi kell ahhoz, hogy egy alkoholista felismerje segítségre van szüksége? Részletek lent.

Egy alkoholistának lehet segíteni, de ehhez az kéne, hogy ? problémaként fogja fel az állapotát.

Legjobb válasz: "Mi kell ahhoz, hogy egy alkoholista felismerje segítségre van szüksége?" Csoda.

"Mi kell ahhoz, hogy egy alkoholista felismerje segítségre van szüksége?" Csoda.
Nagyon személyiség-függõ. De használni tud egy számára traumatikus esemény. (Nem fizikaira gondolok, nem is feltétlenül negatív értelemben, csak valami, ami 'megérinti')
A kérdező hozzászólása: A helyzet? A helyzet az, hogy meghalt... Tudom, nagyon durva...de komolyan ez történt. Egyszer csak tünete lett nem sokkal, hogy ide beírtam...és onnantól kezdve 4-5 hónap alatt leépült és meghalt. Sajnos...szerintem nyílván másképnt is érhetett volna véget ez a történet, ha idõben csinál valamit. De nem tette...nagy kár érte, mert értékes ember volt ettõl az egy tényezõtõl eltekintve :-(. Szomorú, gondoltam hogy valami ilyesmi lesz a vége, de nem hogy ilyen gyorsan jön majd el...
mi a helyzet?
ha van rá lehetõség akkor az a legjobb ha elmentek, de valoszinüleg ott sem fog békén hagyni titeket.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom. Más lenne a helyzet, ha látni lehetne rajta a kûzdelmet és kínt a helyzete miatt. Ígérget, próbálja tartani az ígéretét. Ha nem megy /márpedig nem nem megy/, akkor meg tesz az egészre és tovább iszik. És így meg ez körbe és körbe. Újabb ígérgetés stb... De nem sokáig...kapna segítséget, ha akarná....de õ nem érzi, hogy nagy gond lenne. Pedig elvileg egy intelligens ember. Ebbõl csak egy út van: a kilépés az ördögi körbõl.
az az MO Magyarország ot jelent? ha nincs más lehetöség ott kel hagy ni és nem szabad engedni hogy meg gyözön arol hogy meg változik de ha elmegy elvonora akor lehetöség szerint segiteni kel neki de nem költöz hetek vissza adig amig benem bizonyitja hogy komojan gondolja
ilyenek ott kel hagyni nem lehet mit csinálni a fügöség nagy ur beszélni rola nem érdemes ot kel hagyni ha magátol nem döbenrá hogy abakéne hagya, anak semi értelme hogy tönkre tegye a ti életeteket is ha van rámod akor vagy õ költözön vagy ti, biztos hogy gyözködni fog hogy abahagya de ez hülyeség menyen el elöb elvonora és utána beszéltek a tovbábiakrol.
A kérdező hozzászólása: Elég nehéz meggyõzni egy alkoholistát, aki nem lát problémát, hogy csináljon magával valamit. Amit tehetsz, hogy otthagyod. Sokkterápia. Vagy végigasszisztálod a leépülését és te magadat is "temeted" mellette.
hát az hogy elfordulnak töle nem valoszinü hogy segit söt valoszinüleg rósszab lenne a helyzet, inkáb gyözködni kéne hogy kérjen orvosi segitséget, persze kitartoan, bár az hogy normálisnak számi, hát nagyban meg neheziti a dolgot, tudom nem segitetem .
Fiatal koruk óta ittak röviditalt is, az utolsó jópár évben naponta.
A kérdező hozzászólása: És a szüleid mennyit ittak és mit, ha szabad megkérdeznem. Mikrotól ittal és milyen rendszerességgel? Elõre is köszi!
3-as vagyok. A szüleim nem ismerték fel hogy baj van, mindketten ebbe haltak bele: apu 42, anyu 53 évesen. Az egyik jóbarátom hontalan lett, a másiknak kilyukadt a gyomra, a harmadikat elhagyta az asszony a gyerekekkel, ma már egyikük sem iszik, nekik ez kellett a felismeréshez. A függõség legyen bármilyen, szörnyû démon, fõleg a családnak akik tehetetlenül nézik hogy megy tönkre akit szeretnek.
A kérdező hozzászólása: Hát ettõl tartok én is :-(. És 2 jó ismerõsömet érinti a dolog. Legszívesebben felpofoznám az illetõt, hogy észhez térjen. De nyílván nem teszem... Miért tesz valaki mindent tönkre, amikor minden jó is lehetne... Innentõl viszont úgy gondolom, fetrengjen egyedül a szemétdombján, amit egyedül teremtett. Más életét ne tegyet tönkre. Ha akarná, akkor segíteni is lehetne a gondon...de õ csak "társasági ivó". Idióta barom. Iszonyúan feldühít!
A kérdező hozzászólása: Hát itt most a párja elmegy valószínûleg hamarosan. Munka/vagyon egyenlõre van. Egészség egyre rosszabb: májnagyobbodás már megvan. Bõrproblémák, magasvérnyomás, impotencia. Ha elhagyja a pár, akkor nagyon közeli családtag nem lesz, aki támogassa. Ettõl függetlenül nem érzem úgy, hogy a párjának további áldozatokat kéne érte hozni, ha õ maga a kisujját sem mozdítja az ügyért. Nálatok mi zökentette ki az illetõt az "alkohol ködbõl"?
Sajnos az alkoholisták többsége teljesen padlóra kell kerüljön ahhoz, hogy felismerje mekkora baj van. Hogy kinél milyen szinten tõrténik ez a felismerés, az egyénfüggõ. A leggyakoribb esetek: munkahely elvesztése, párkapcsolat megromlása-felbomlása, családtagok-barátok elfordulnak tõle, autó-lakás elúszik, komoly egészségügyi tünetek megjelenése. A felismerés mindig traumaként éri, fontos hogy ilyenkor valaki mellette legyen és támogassa leszokási szándékában. Sajnos tapasztalatból írom.
A kérdező hozzászólása: A párja készül õt elhagyni 20 év után...ez elég drámai. De nem úgy tûnik, hogy össze akarná szedni magát. Persze dolgozni jár stb...esti ivó, csak a párját "boldogítja" ezzel a viselkedéssel. A párja szereti és nem szeretne igazából elmenni. De elege van az esti "átalakulásból". Nem teheti tönkre a saját életét is, ha már a férj a sajátját szisztematikusan pusztítja...
): részvétem ):

Mi kell ahhoz hogy egy személyt bejelentsenek egy lakcimre? nekem jelenleg csak magyar lakcimkártyám van . , személyik csakis akkr lehet ha van magyar lakcinmem is, tehát az tuti nem

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy egy lakcímre bejelentkezz, minimum kell az ingatlan tualjdonosának (+haszonélvezõjének) az aláírása. Ha hajléktalan vagy, akkor község szintû címed van.

Ahhoz, hogy egy lakcímre bejelentkezz, minimum kell az ingatlan tualjdonosának (+haszonélvezõjének) az aláírása. Ha hajléktalan vagy, akkor község szintû címed van.
kicsit konkrétabban? milyen állampolgár vagy? mi a tartózkodásod jogalapja? az ingatlan tulajdonosa te vagy? ha nem, milyen jogcímen laknál vagy laksz ott? milyen jogcímen lakna ott, az akit bejelentenél?
Elõször is: Tehetséges vagy valamiben? Ahhoz hogy felfedezzenek, valamiben sokkal jobbnak kell lenned, mint másnak!
X faktok, megaszar, csillag hullik... az ilyenekben szokás felfedeztetni magad

Mi kell ahhoz hogy a barátnőm itt szülhessen svédországban? Én itt sportolok, van szerződésem! Azt az infot kaptam hogy min15. 000korona keresetemnek kell lenni ahhoz h biztosított legyen általam a barátnőm is! Neki nincs munkája itt!

Legjobb válasz: Ezt szerintem ott, helyben kellene megkérdezned, kijárnod. Elég kicsi az esélye, hogy lesz itt valaki, hogy ilyen mélységében ismeri a svéd egészségügyi szabályozásokat. Ha nem tudod, merre indulj, fordulj a kinti családorvosodhoz, õ majd felvilágosít, hogy milyen úton-módon kellene ezt elintéznetek.

Ezt szerintem ott, helyben kellene megkérdezned, kijárnod. Elég kicsi az esélye, hogy lesz itt valaki, hogy ilyen mélységében ismeri a svéd egészségügyi szabályozásokat. Ha nem tudod, merre indulj, fordulj a kinti családorvosodhoz, õ majd felvilágosít, hogy milyen úton-módon kellene ezt elintéznetek.

Mi kell ahhoz hogy két atom kovalens kötést hozzon létre ha vannak szabad elektronjaink? Mi kell a felbontásához? Hogyan lehet meg akadályozni hogy az adott elektron elnyeljen egy foton amit egyébként el nyelne? Mit kell megváltoztatni?

Lehet valahogy szigetelni az elektronfelhõt? (képletesen) Mitõl függ hogy egy atomnak hány darab nem kötõ elektronja van? Függ az atom mag mérettéttõl?

Legjobb válasz: A mag mérete nem annyira befolyásoló, inkább az elektronok száma. A kémia tankönyvekben a lényeges szabályok szépen le vannak írva, a héjak, alhéjak betöltõdése, Hund szabály stb. Ha energetikailag kedvezõ a kovalens kötés (kicserélõdési kölcsönhatás), akkor ki fog alakulni. Elegendõen nagy hõmérsékleten pl. vagy megfelelõ hullámhosszú infravörös fénnyel megvilágítva az anyagot már fel is bomolhat a kötés. Az utolsó kérdésre olyasmit tudnék elképzelni, hogy mondjuk hosszúkás molekulákról van szó, amikben az egyik kovalens kötés kifejezetten egy irányhoz tartozik, ha a molekulák maguk is be vannak rendezve közel párhuzamosra. Ekkor a fény polarizációjával lehet játszani, hogy kölcsönhasson a kötéssel, vagy ne.

A mag mérete nem annyira befolyásoló, inkább az elektronok száma. A kémia tankönyvekben a lényeges szabályok szépen le vannak írva, a héjak, alhéjak betöltõdése, Hund szabály stb. Ha energetikailag kedvezõ a kovalens kötés (kicserélõdési kölcsönhatás), akkor ki fog alakulni. Elegendõen nagy hõmérsékleten pl. vagy megfelelõ hullámhosszú infravörös fénnyel megvilágítva az anyagot már fel is bomolhat a kötés. Az utolsó kérdésre olyasmit tudnék elképzelni, hogy mondjuk hosszúkás molekulákról van szó, amikben az egyik kovalens kötés kifejezetten egy irányhoz tartozik, ha a molekulák maguk is be vannak rendezve közel párhuzamosra. Ekkor a fény polarizációjával lehet játszani, hogy kölcsönhasson a kötéssel, vagy ne.

Van egy plasytation 2 őm meg egy Samsung P2270HD monitorom rá kötöttem a ps 2 őt képet megjelenít meg minden de fekete fehér hang is van az sem probléma. Mit állítsak be vagy mi kell ahhoz hogy szines legyen a kép?

a piros a sárga és a fehér kis dugaszt bele raktam azok vannak csak

Legjobb válasz: A TV menûjében állítgasd át hogy milyen módban jelenítse meg az AV csatornát, lehet NTFS-be van azt akkor állítsd PAL-ra Nézd meg a PS alján rajta van hogy NTFS vagy PAL Amelyik rajta van arra állítsd a TV-det és jó lesz. Ha nem akkor valami más gond van, lehet szervizelni kell.

A TV menûjében állítgasd át hogy milyen módban jelenítse meg az AV csatornát, lehet NTFS-be van azt akkor állítsd PAL-ra Nézd meg a PS alján rajta van hogy NTFS vagy PAL Amelyik rajta van arra állítsd a TV-det és jó lesz. Ha nem akkor valami más gond van, lehet szervizelni kell.
A kérdező hozzászólása: ez eddig világos de a tvn nem találtam ilyen opciót.. hogy azt áligathassam . Csak annyi van komponens rá megyek kész . régi tvken meg megy de ott kétszer kell megnyomni a gombot mert elõször ott is fekete fehér aztán szines

Mi kell ahhoz, hogy érvényes kötelezőm legyen? Azon túl, hogy van egy biztosítási kötvényem és egy befizetett csekkem? (-amit ők küldtek ki a nevemre és címemre-)

Ennek ellenére azt mondja a biztosító, hogy nincs érvényes biztosításom és még meg is büntethetnek?

Legjobb válasz: Ettõl még nem lehetsz nyugodt, hogy van érvényes kötelezõ biztosításod. Én sem értem, és nyugodt voltam. De nem kaptam csekket. Telefonálgattam. Nagyon sokszor. Megigérték, hogy küldik. De nem jött azóta sem. Most azt mondják, hogy nincs is érvényes biztosításom. Pedig már van befizetett csekkem, kötvényem, az autó nincs kivonva forgalomból, nemrég mûszaki vizsgán volt. És még most engem akar megbüntetni fedezetlenség miatt. Mi a francot csináljak? Nem tudom, hogy mit kellene bemutatnom, hogy van élõ biztosításom. De azt mondják, hogy csak szerintem van élõ biztosításom, szerintük nincs.

A kérdező hozzászólása: Ettõl még nem lehetsz nyugodt, hogy van érvényes kötelezõ biztosításod. Én sem értem, és nyugodt voltam. De nem kaptam csekket. Telefonálgattam. Nagyon sokszor. Megigérték, hogy küldik. De nem jött azóta sem. Most azt mondják, hogy nincs is érvényes biztosításom. Pedig már van befizetett csekkem, kötvényem, az autó nincs kivonva forgalomból, nemrég mûszaki vizsgán volt. És még most engem akar megbüntetni fedezetlenség miatt. Mi a francot csináljak? Nem tudom, hogy mit kellene bemutatnom, hogy van élõ biztosításom. De azt mondják, hogy csak szerintem van élõ biztosításom, szerintük nincs.
Hello! Nem tudom melyik biztosító mondhat ilyet, de ha van kötvényed és szerzõdésed ami kell hogy legyen hacsak nem online kötötted akkor van biztosításod is.Olyan nincs hogy van kötvény és nincs biztosítás! Üdv.Szakmabeli U.I. Ha gondolod én segítek eligazodni csak írj nekem.
nekem is "csak" csekkem és kötvényem van. Nem értem miért ne lenne érvényes.
A kérdező hozzászólása: De van ilyen! Melyik biztosítónál vagy? Múlt héten küldték a papírt, hogy 3 hónapja megszüntették a biztosítást díj nem fizetés miatt. De a befizetett csekk nálam van. 3 nap múlva fizettem, mint ahogy megkaptam a csekket. Szerintem ez nem késés, vagy ez már annak számít?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!