Találatok a következő kifejezésre: Mire való képernyővédő (2 db)

Mire való a képernyővédő?

Azontúl, hogy szép színes, van valami haszna?

Legjobb válasz: Már nincs. A régi (kb. 93-95 elõtti) képernyõknél volt olyan, hogy ha sokáig állóképet mutattak, akkor a képcsõbe beleégett a kép kontúrja (véglegesen, csak az új kontúrok írták felül), ennek a kiküszöbölésére találták ki.

Már nincs. A régi (kb. 93-95 elõtti) képernyõknél volt olyan, hogy ha sokáig állóképet mutattak, akkor a képcsõbe beleégett a kép kontúrja (véglegesen, csak az új kontúrok írták felül), ennek a kiküszöbölésére találták ki.
A kérdező hozzászólása: azért ez durva!!!! nem is tudtam :o
Hát mindig tanul az ember:D ám elõzõ az válaszoló meg tudná mondani, hogy pontosan milyen monitorokat? A sima katódsugárcsövessel is lehet ilyen probléma? Vagy ettõl van régebbi is amire ezt kitalálták?
Ha fekete a háttere, talán kevesebb áramot fogyaszt... Egyébként a TFT-kbe is "beleég" a kép, ha sokáig ugyanazt mutatják...
"A sima katódsugárcsövessel is lehet ilyen probléma?" Pont ezek miatt találták ki! Az LCD, és aTFT is beéghet, de nekem van olyan CCTV kamerám is otthon, aminek a CCD-jébe beégett a kép amit 8-10 éven kersztül mutatott!
az LCD- be nem tud beégni a kép, a CRT- be és a plazmába igen. (az LCD- be azért nem, mert annak egészen más a felépítése és a mûködési elve, mint a többinek.)
a 2 válaszoló vagyok. 1 lehet hülye kérdés: a tálca pl nem ég bele a monitorba? mert azért csak sokat vagy 1 helybe. Ezt a monitort ami nekem van már vagy 8-9 éve használom és újabban 2 soroson tartom a tálcát, és nem láttok semmi elváltozást:)
Kettõvel elõttem lévõnek: Mutathatok olyan LCD monitort, amit CCTV rendszereknél használunk, és 2-3 év alatt beleégett a képek közti fehér elválasztó vonal, meg a felirat!
Én Pc-k monitoránál még nem tapasztaltam, de pl. bankok ATM-jénél már láttam! (úgy, hogy egy OTP-s gépben valami más bank logója égett bele :P )

Acer V193HQ Monitor képernyővédő állapotból nem kapcsol be. Valakinek esetleg volt hasonló problémája, vagy tudni véli, hogy mi lehet a gond? (Bővebben lent)

Pontosabban de, de a titok nyitjára nem jöttem még rá, van amikor 5 percig sem akar megmozdulni (bekapcsolni), az állapotjelz? led sárgán villog. Próbáltam ilyenkor kikapcsolni, sikertelenül, nem reagál semmire. Munkámból adódóan is muszáj mennie a gépnek, így általában ez reggeli probléma, de van, hogy napközben sem kímél. Ha az egeret megmozgatom, elkezd villogni sárgán az állapotjelz?, sötétben látható, hogy a képerny? is aprókat villog az állapotjelz?vel együtt. Van, amikor megmozdításra azonnal reagál, van amikor percekig mozgatni kell az egeret, volt, hogy emellé még a monitor kapcsológombját is nyomtam, hátha, de ez sem vezetett eredményre. El?fordult olyan is, hogy meglöktem az egeret, itthagytam 5 percre, és szintén semmi nem történt, majd gondolt egyet, és ismét elindult. Gyakorlatilag véletlenszer?en indul el, amikor ? úgy dönt, vagy passz :) Valakinek esetleg volt hasonló problémája, vagy tudni véli, hogy mi lehet a gond?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!