Találatok a következő kifejezésre: Mire való Ubula (1 db)

Mire való az Ubula?

És mit jelent az hogy az Ubula a test vészkijárata?

Legjobb válasz: Én is ott hallottam elõször. XP

Én is ott hallottam elõször. XP
Kedves gyerekek ha még nem tanultátok a biológia órán akkor most leírom. "Uvula" mert így írják pontosan! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/Tonsils_d.. Ez a szerv a szájüregben található, leginkább a nyelést és öklendezést kiváltó ingererekért felel. Továbbá részben szerepet vállal a hangképzésben is! Fõ szerepe, hogy a nyelésre késztesse a nyelõcsövet amikor a táplálék a megfelelõ szakaszához ér. Ennek hiányában nehezen lennénk képesek idõben nyelni, mivel csak saccolni tudnánk, hogy hol tart a táplálék a szánkban. Szóval ennek hiányában gyakran félremenne a táplálék, fulladást okozva. De azt hiszem az említett animációs mesében ezt szintén említették, Igaz kicsit egyszerûbben. Remélem tudtam segíteni. ;)
Szia! ezt ugysejtem a Rémrom cimü mesében hallottad...én ott. :) a szánkban ha nagyra nyitod a szád, az a kis valami a legvégén ami fentrõl lóg. Ha ahoz hozzáérsz, ingerled, hányingered lesz. Ezért ha rosszat ettél, megrontottad a gyomrod ez lesz a vészkijárat! (mégis érdemes mesét nézni... :) )
én a száguldás életre halálra címû filmben!(DRIVE)jó kis film
Én is a rémrom-ban hallottam :DD


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szenes zsebmelegítő. Működik?

a szenes , vagy azbesztes (ki hogy ismeri) zsebmelegítőhöz

0

Van egy házi amit nem tudok. Mik erre a válaszok?

1.Csongor párja

13

Egy bírósági fellebbezést csak nyomtatásban, vagy írásban is be lehet adni?

3

Mit jelent a 33. fokozat a szabadkőművességben?

Sokszor hallom ezt a bizonyos számot a szabadkőművességgel kapcsolatban, de hiába kerestem utána, nem lettem tájékozottabb. Ez a szabadkőművesek valamiféle magasabb foka, egy kis létszámú csoport?

2

Mit lehetne tenni, ha elaludtam? Hogy mondjam el anyámnak?

Kikapcsolt a telefonom, mert elfelejtettem, feltölteni, így nem keltem fel, csak 11-kor. Van még 3 szülői igazolás, így semmi gond lényegében, csak nem biztos, hogy anyukám le fogja igazolni. Tavaly is kétszer vagy háromszor elaludtam, és akkor se igazolta le, hanem elküldött az orvoshoz, hogy igazoltassam le vele, mert még a szülőire lehet, hogy szükség lesz. Csakhogy én nem fogok elmenni ehhez az orvoshoz, mert amúgy is félek mindig, ha oda kell mennem, de már tuti, hogy sejti, hogy a legtöbbször kamuzok. Igazolatlanom még soha nem volt és nem tudom mivel jár 7 óra igazolatlan, de ebbe az iskolába nem menő, ha valakinek igazolatlanja van, hanem inkább nagyon is ciki.

1

Mit jelenz az ha valami anti? Hogy annak az ellentéte ami előtt kiteszik? Akkor milyen lenne az anti-Föld?

4

Azt mire érthette az egyik ismerősöm, hogy vizsgán a tanár kulcsot csúsztat a lányok zsebébe?

Egy felsőbbéves hallgató mondta nekem, hogy az egyik vizsgán a tanár szívat, meg ezt csinálja..de mit értett ezalatt?

2

Modt akkor mennyi az egyenlegem es mennyi a fenmarado internetenforgalmam?

Tisztelt Ügyfelünk! Nettò egyenlege 55 Ft. Fennmaradt egysége 106.00 (perc/SMS), Internet forgalma 341.34 MB, melyet 2013.11.20-tòl mérünk, Fennmaradt bònusza: 300.00 Vodafone perc. Az adatok tàjékoztatò jelleguek. Üdvözlettel: Vodafone

0

A divat tervezőnek mi a dolga?

tudom, hogy megtervezi a ruhákt stb.de ő is varja meg? és ki találja ki hogy mi legyen ebben az évben a divat?

1

A facebookon egy üzenetet nem lehet visszavonni?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!