Találatok a következő kifejezésre: Mire való Ubula (1 db)

Mire való az Ubula?

És mit jelent az hogy az Ubula a test vészkijárata?

Legjobb válasz: Én is ott hallottam elõször. XP

Én is ott hallottam elõször. XP
Kedves gyerekek ha még nem tanultátok a biológia órán akkor most leírom. "Uvula" mert így írják pontosan! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/Tonsils_d.. Ez a szerv a szájüregben található, leginkább a nyelést és öklendezést kiváltó ingererekért felel. Továbbá részben szerepet vállal a hangképzésben is! Fõ szerepe, hogy a nyelésre késztesse a nyelõcsövet amikor a táplálék a megfelelõ szakaszához ér. Ennek hiányában nehezen lennénk képesek idõben nyelni, mivel csak saccolni tudnánk, hogy hol tart a táplálék a szánkban. Szóval ennek hiányában gyakran félremenne a táplálék, fulladást okozva. De azt hiszem az említett animációs mesében ezt szintén említették, Igaz kicsit egyszerûbben. Remélem tudtam segíteni. ;)
Szia! ezt ugysejtem a Rémrom cimü mesében hallottad...én ott. :) a szánkban ha nagyra nyitod a szád, az a kis valami a legvégén ami fentrõl lóg. Ha ahoz hozzáérsz, ingerled, hányingered lesz. Ezért ha rosszat ettél, megrontottad a gyomrod ez lesz a vészkijárat! (mégis érdemes mesét nézni... :) )
én a száguldás életre halálra címû filmben!(DRIVE)jó kis film
Én is a rémrom-ban hallottam :DD


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Székeltetek már nyilvános wc-n?

0

Magyar házi dolgozat, ötlet?

Egy leírást és egy monólógot kell szerdára magyarból csinálni. Nem azt kérem, hogy valaki írja meg helyettem csak a monológhoz valami ötlet amiről írhatnék, és a leíráshoz is (hegyet mutatok be, hogy milyen állatokat látni, be van fagyva a patak meg stb..) Előre köszönök minden hasznos választ.:D

0

Debrecen FAG-nál milyen a tesztírás?

Milyen kérdések vannak ?

0

Mi a véleményetek? Magyarországon mi esélye van egy szakácsnak hogy elismert jólkereső szakember legyen?

1

Milyen dj traktor a jó amit ingyen le tudok tölteni?

2

Valaki mondana nekem, olyan boltot Oberpullendorf-ban (Felsőpulya), ahol pirotechnikai termékeket lehet vásárolni?

Kifejezetten csak azt! (Obi, Lidl, Hoffer és társaikon kívül!?)

0

Miskolc Lidl aruhazban megloptak szerintetek?

2013.12.06. mentem vasarolni Penztarcam kivettek a táskámbol amiben 52.000 ezer forint volt ma hivtak hogy megvan a kamera felvetel es a tettes most milessz?? vki ha ert hozzá jo lenne ha egy kicsi felvilágositana mit kaphat ezert a tolvaj köszi!!!!!

1

Milyen jogon tette ezt?

8-os vagyok egyik szünetben a szomszéd osztályba jött a tanár tanítani éppen jövök ki a wc-ből állok be a sorba (az osztály előtt sorban kell várni a tanárt) látom hogy a tanárnő osztja ki éppen az egyik osztálytársamat valamiért...ekkor odamegyek és megkérdezem:"mi történt tanárnő?"

4

Vasárnap megharapott egy kutya. Tudom kié volt. De nem kértem semmi papírt tőle hogy bevan-e oltva. Egyből mentünk ügyeletre kaptam tetanuszt. Ezen kívül még kell veszettség ellen is vagy mi kell még?

2

Milyen hasonló játékok vannak a minecraft hoz?

olyan mint a minecraft csak androidra kellene

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!