Találatok a következő kifejezésre: Mire való Ubula (1 db)

Mire való az Ubula?

És mit jelent az hogy az Ubula a test vészkijárata?

Legjobb válasz: Én is ott hallottam elõször. XP

Én is ott hallottam elõször. XP
Kedves gyerekek ha még nem tanultátok a biológia órán akkor most leírom. "Uvula" mert így írják pontosan! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/Tonsils_d.. Ez a szerv a szájüregben található, leginkább a nyelést és öklendezést kiváltó ingererekért felel. Továbbá részben szerepet vállal a hangképzésben is! Fõ szerepe, hogy a nyelésre késztesse a nyelõcsövet amikor a táplálék a megfelelõ szakaszához ér. Ennek hiányában nehezen lennénk képesek idõben nyelni, mivel csak saccolni tudnánk, hogy hol tart a táplálék a szánkban. Szóval ennek hiányában gyakran félremenne a táplálék, fulladást okozva. De azt hiszem az említett animációs mesében ezt szintén említették, Igaz kicsit egyszerûbben. Remélem tudtam segíteni. ;)
Szia! ezt ugysejtem a Rémrom cimü mesében hallottad...én ott. :) a szánkban ha nagyra nyitod a szád, az a kis valami a legvégén ami fentrõl lóg. Ha ahoz hozzáérsz, ingerled, hányingered lesz. Ezért ha rosszat ettél, megrontottad a gyomrod ez lesz a vészkijárat! (mégis érdemes mesét nézni... :) )
én a száguldás életre halálra címû filmben!(DRIVE)jó kis film
Én is a rémrom-ban hallottam :DD


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A viasz párolog?

Történz egy kis baleset és a viasz ráöntődött a radiátor vasára (nem tudom milyére) és ha felvesszük a fűtést akkor elkezd füstölni. Mit tegyek?

3

Mit jelent az erotika szó?

2

13 évesen 32 kg vagyok és sehogysem tudok hízni. Van valami módszeretek hogy tudnék hízni?

2

Már nem lesz Bukótér az éven?

Nem rég kezdtem el hallgatni,már lassan egy hónapja hogy nincs új adás, vagy már nem is lesz?

0

Keresek egy filmet. Arrol szol hogy egy fiu szomszedja gyilkos, o s egy szomszed csaj atmennek s kameraznak hogy bebizonyitsak hogy gyilkos a fiu szomszedja. A csavo elmondja az edesanyjanak is de nem hisznek neki?

csak ennyi informacioval tudok szolgalni sajna, mar reg lattam es nem jut eszembe semmi cim semmi szereplo nev, csak egy zane dudolasa (lalalalala)?

3

Milyen gimnáziumot vagy középiskolát kell elvégeznie annak aki állatorvos akar lenni?

3

Tudnatok irni nekem jo SAMP RP szervereket?

1

A cinema city IMAX mozijában foglaltam 4db helyet és ha 2 tag nem bír eljönni akkor kérhetek a négyből csak 2 jegyet?

A jegyeket ,számítógépen FOGLALTAM,persze úgy hogy ne a 4 jegy árát fizessem

1

Valaki esetleg nem tudja, hogy mostanában Sopronban valamelyik önkéntes segélyszervezet fog e az ünnepek alkalmával meleg ételt osztani ingyen?

0

Mit kértek karácsonyra?

unatkozok, és izgulok a karácsony miaat ezért kérdezem meg! :))

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!