Találatok a következő kifejezésre: Mire való Ubula (1 db)

Mire való az Ubula?

És mit jelent az hogy az Ubula a test vészkijárata?

Legjobb válasz: Én is ott hallottam elõször. XP

Én is ott hallottam elõször. XP
Kedves gyerekek ha még nem tanultátok a biológia órán akkor most leírom. "Uvula" mert így írják pontosan! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/Tonsils_d.. Ez a szerv a szájüregben található, leginkább a nyelést és öklendezést kiváltó ingererekért felel. Továbbá részben szerepet vállal a hangképzésben is! Fõ szerepe, hogy a nyelésre késztesse a nyelõcsövet amikor a táplálék a megfelelõ szakaszához ér. Ennek hiányában nehezen lennénk képesek idõben nyelni, mivel csak saccolni tudnánk, hogy hol tart a táplálék a szánkban. Szóval ennek hiányában gyakran félremenne a táplálék, fulladást okozva. De azt hiszem az említett animációs mesében ezt szintén említették, Igaz kicsit egyszerûbben. Remélem tudtam segíteni. ;)
Szia! ezt ugysejtem a Rémrom cimü mesében hallottad...én ott. :) a szánkban ha nagyra nyitod a szád, az a kis valami a legvégén ami fentrõl lóg. Ha ahoz hozzáérsz, ingerled, hányingered lesz. Ezért ha rosszat ettél, megrontottad a gyomrod ez lesz a vészkijárat! (mégis érdemes mesét nézni... :) )
én a száguldás életre halálra címû filmben!(DRIVE)jó kis film
Én is a rémrom-ban hallottam :DD


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A frapsbe hogy lehet tobbet vetetni mert csak 30 masodpercet tudok vele filmezni, hogy lehet megcsinalni?

2

Szerintetek legyek rendező?

Imádom a színházat! És mikor saját műsort adunk, akkor imádok intézkedni... de eddig nem is gondoltam arra, hogy rendező leszek...Most viszont nagyon vágyom rá! Ti mit javasoltok? Megéri?

2

Fiuk nektek inkább a sovány lányok jonnek be vagy a kicsit ducibbak?

3

Ki van ébren itt ilyenkor? Hány éves vagy és mit csinálsz?

1

Stoppal van esély Külföldre eljutni és 0 ból felépíteni a jövőt?

9

Milyen fájdalmas az éhenhalás?

2

Budapesten gyártanak valahol simítózárat? (ami a visszazárhatós zacskókon van, de a zacskó nem kell).

0

Mi a megoldás? A válasz?

E gyerek nem nemes embereket szeret,lelke kedves,egyenes,termetrs.Emel terheket,nehezeket,kereket,merevet.De elvett lelkeket,mehetett messze,erdeje-mezeje rejtette,kedves embere etette.De nemes tette megmentette,lehetett hercege mellett fent.

2

Van olyan katonai bolt ahol a képen látható katonai csizmavédőt meg lehetne vásárolni? (kép lent)

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

0

Nincs TB-ém és sajnos terhes lettem, nem tudom megtartni a babát! Igy is el fogják végezni az abortuszt?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!