Találatok a következő kifejezésre: Mire utalhat, a (341 db)

35 hetes vagyok és cukrot találtak a vizeletemben, ez mire utalhat? A védőnő szerint nem nagy gond.

Legjobb válasz: nem ijesztgetni akarlak, de ez cukorbetegségre utalhat. de szerintem az is számit mennyivel több a maximális értéknél...szal vmennyi biztos lehet....orvost kérdezz... védõnõt se akarom bántani, de lehet pont ezt a részt hagyta ki a tanulásból, mert nem ment neki a kiválasztás bemagolása

nem ijesztgetni akarlak, de ez cukorbetegségre utalhat. de szerintem az is számit mennyivel több a maximális értéknél...szal vmennyi biztos lehet....orvost kérdezz... védõnõt se akarom bántani, de lehet pont ezt a részt hagyta ki a tanulásból, mert nem ment neki a kiválasztás bemagolása
Ez terhesség alatt gyakori, lehet, hogy tényleg semmi baj, de egy vérvétel jó lenne. Boldog babavárást:)
Ha már a vizeletben is van cukor akkor minden képpen diétázni kell, és nekem már inzulinozni is kellett magamat. A 28. héttõl. De a szülés után azonnal elmúlott és a babám sem lett cukorbeteg. Diéta a fontos. És nyugalom.
Nekem is van a vizeletemben cukor.Kérdeztem a belgyogyászt, azt mondta terhes nõknél ez elõfordul.Ezt mondta a védõnõm is és a házi orvos, na meg a nõgyógyászom is.A vércukrom tökéletes.A legitobbi vérvételemkor is volt kimutathato cukor a vizeletemben a védõnõ nem szolt semmit.
16, 16-os vagyok. Bocsi azt elfelejtettem írni, hogy nekem a vércukor szintem is 14 volt. Tehát nem csak a vizeletben volt cukor.
Nekem a 32. héten találtak cukrot a vizeletemben. Ugyanazt mondták mint neked, hogy nem nagy gond. Én kiiktattam minden cukrot az étkezésembõl. Édesítõ port használtam és barna kenyeret ettem. 1 hónap után teljesen tiszta volt a vizeletem. Amikor édességre vágytam cukor nélküli csokit ettem.Bio boltban lehet ilyet venni.

Mire utalhat a pár napja jelentkezett szájszakadásom?

Jó 7 hónapos már a fiam, de még csak az ebéd az amikor nem szopizik. Azon kívül gyümölcsöt kap minden nap. Lehet, hogy valami vitamin, ásványi anyag az én szervezetemben annyira kiürült a szoptatással, hogy ezt a szám szélének a beszakadása jelzi? De mi? Mitévő legyek, hogy ne legyen többet ilyen? Eddig még soha nem volt.

Legjobb válasz: Nem hiszem. Gyerekkoromban gyakran volt ilyen, amikor menzás voltam. Mi "szájfertõzésnek" hívtuk. 1-2 nap alatt elmúlik.

Nem hiszem. Gyerekkoromban gyakran volt ilyen, amikor menzás voltam. Mi "szájfertõzésnek" hívtuk. 1-2 nap alatt elmúlik.
A kérdező hozzászólása: De ez nem csak úgy kicsattant. Vagyis nem tudom pontosan, épp szoptattam hajnalban, mikor ásítottam és áuuu. Mondom mi volt ez, miért fáj a szám széle. Hát nézem reggel a tükörben, el van szakadva. De annyira, hogy be is vérzett. Ja, és én itthon ettem csak.
De ez fertõzés, nem olyanmint a herpesz vagy ilyesmi, hanem a szád sarka bereped....nagyon kellemetlen, nekhezen gyógyul, gyerekkoromban nekem is gyakran volt,
baktériumfertõzés, írd be a gugliba, hogy száj kipállása
A kérdező hozzászólása: Tényleg... Köszi!

Krémes folyás mire utalhat a ciklus 20. napján?

Inkább grízesnek mondanám (bocs!)

Legjobb válasz: Nekem is krémes folyásom van.A grízest hogy érted?:) Amúgy mi babára hajtunk:) De sajnos ez még nem jelent semmit.Anno mikor teherbe estem mensi elõtt tök száraz voltam.

Nekem is krémes folyásom van.A grízest hogy érted?:) Amúgy mi babára hajtunk:) De sajnos ez még nem jelent semmit.Anno mikor teherbe estem mensi elõtt tök száraz voltam.
A kérdező hozzászólása: Hogy olyan, mint a híg tejbegríz. Vannak a nyákban ilyen kis darabkák vagy csomók, elég sûrû. Jajj, bocsi a gusztustalan leírásért! Egyébként mi is babát szeretnénk, ez a 3. próbálkozós hónapunk :)
Szerintem az fertõzés les, valamilyen gombás dolog.Én a helyedben mielõbb elmennék orvoshoz, hogy vegyen kenetet.
A kérdező hozzászólása: Nem viszket, nem büdös, nem fáj és csak pár alkalommal találtam a bugyimon, nem folyik folyton. Persze egyéb okokból úgyis mennem kell nõgyógyászhoz, meglátjuk...
Elsõre én is fertõzésnek gondolnám. Nyákod is van? mert akkor mos t van péd!
A kérdező hozzászólása: igen, van nyák is és ma még az "egyéb" folyást nem tapasztaltam. Nem tudom, mert a hõm már elvileg felugrott egyszer a hónapban (10-én, szombaton)

Mire utalhat a "barna folyás"?

Július 24.én jött meg a menstruációm , azóta nem éltem nemi életet, de a menstruációm késik, ami miatt nem aggódnék ha ebben a hónapban már másodszorra ne lenne "barna folyásom" . A barna folyás 3-4 napig tart nálam .

Legjobb válasz: Befostál

Befostál

Mire utalhat a túl rövid (max.3 nap) menstruáció, ami bő, alvadékos vérzéssel jár?

Legjobb válasz: Bocsi hogy ide írok de velemis így volt csak nekem kevesebb és 2 pozi teszt.

Bocsi hogy ide írok de velemis így volt csak nekem kevesebb és 2 pozi teszt.
A kérdező hozzászólása: Tünetem, hogy 14 hónapja nem tudok teherbe esni. Egy meddõségi szakember honlapján olvastam, hogy a bõ alvadékos vérzés esete is egy tünet lehet, amiért meddõ valaki, de nem részletezte, hogy mi köze hozzá. Elég régóta ilyen a mensim.
De ha ebben tudnák segíteni akkor meg adhatok egy orvos nak a nevét akivel tudsz konzultálni. Én is avval beszélgetem és meg nyugtatót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Van valami tüneted?
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszolónak: Kevesebb volt a vérzésed az átlagosnál?
Igen már hónapok óta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ha megadod az orvos nevét. Csak azért kérdeztem, hogyha nálad nagyon kevés volt, nálam meg nagyon sok, akkor az talán két különbözõ probléma lehet (nálad nem az tudom), de érted azért mit akarok mondani...
Az orvos neve:Drsteierhoffer György Telefonszáma:06 20/ 515 44 11

Mire utalhat a 'drága Tüzijáték' jelző?

A volt barátom a blogjában rólam írt, és ezzel a jelz?vel illetett. Sokat rágódtam a dolgon, de valahogy nem sikerült megfejtenem, mivel érdemelhettem ki ezt a jelz?t, és hogy pozitív vagy negatív-e.

Legjobb válasz: Sokba vagy neki anyagilag, de nem egy kalap [email protected]ért fizet, hanem egy látványos és élvezhetö dologért.

Sokba vagy neki anyagilag, de nem egy kalap [email protected]ért fizet, hanem egy látványos és élvezhetö dologért.
nem utalhat arra hogy lobbanékony vagy, vagy hirtelen kitör belõled a hiszti?? nekem errõl ez jut eszembe
A kérdező hozzászólása: Érdekes meglátás. Anyagilag nem lehettem neki sokba, ugyanis egy árva forintot sem költött rám soha.
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló... Igen, én is pontosan erre gondoltam. Akkor valószínûleg ez. :) Köszi!
Sokba került neki az óvszer.
A kérdező hozzászólása: Rendkívül értelmes vagy, kedves harmadik! ;) Anyád büszke lehet rád.
ma 17:15 Köszi a bókot, sok mindenki büszke rám. :)

Mire utalhat a rózsaszínes folyás? (bővebben lent)

Ma vagyok a 11-12.dpo-n. Tegnap is és ma is rózsaszínes folyásom volt. Nem szoktam barnázgatni mensi el?tt, legfeljebb els? napon, de akkor estére meg is jön. Szerda-csütörtökre nem várom.

Legjobb válasz: beágyazódás.

beágyazódás.
Voltam ma dokinál! Sajnos õ is megerõsítette h. nem vagyok terhes. Volt februárban egy tüdõgyuszim és több mint valószínû hogy a gyógyszer amit szedtem az kavart be! Úgy döntöttünk a párommal h. elkezdjük a vizsgálatokat, jobb elõbb mint késõbb! Ha már itt tartunk, nem tudja valaki hogyan zajlik egy andrologiai vizsgálat? Én bemehetek vele, vagy egyedül kell neki...
csináltam tesztet múlt hétfõn meg tegnap is. de kipróbálom ezt a hömérõs dolgot. bízom benne, amúgy szerintem holnap felhívom a dokimat az a biztos. majd írok. köszönöm a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: Fanny89, mikor csináltad a teszteket? mert 24e már nem most volt, ez már 11 napos késés...csinálj még egy tesztet reggeli koncentrált vizeletbõl. Ha nega, irány a doki, ha pozitív, akkor meg lehet örülni!! :)
Hát ha márc. 24.-e óta nem jött meg, akkor tesztelhetnél megint. Mikor csináltad a tesztet? Próbaképpen mérd meg a hõd reggel hüvelyben, de készítsd oda a hõmérõt, este rázd le, ne kelj fel (szerintem 8 elõtt még mindenképpen, én 6-kor szoktam mérni, akkor kelek). Ha 37 vagy afölött, akkor esélyes a baba szerintem. Bár mondjuk jó lenne tudni, hogy mennyi az alaphõd normális esetben, mert van, akinek nem megy 37-ig sem és babás.
Én még nem próbáltam a hõmérõzést. Tényleg beválik?? Március 24.én kellett volna megjönnie, de elmaradt! 3 negatív tesztet csináltam, van olyan hogy esetleg még nem mutatta ki, mert am.vannak tünetek(de az is lehet h.beképzelem)a mellem eddig nem fájt kb.2napja fáj úgy amikor megakar jönni! lassan 8 hónapja próbálkozunk:(
A kérdező hozzászólása: aktívan 2 hónapja, viszont 2 éve nem szedek semmit és nem védekezünk sehogy...orvoshoz most készülök a nyáron. nekem korai peteérésem van, 10-11.cn-n. Még 2-3 nap mensiig...kivárom
Úgy tervezem én is, hogy 5. héttõl elmegyek, ha nem lesz semmi gond elõtte. Ti mióta próbálkoztok? Ja, és én már a 9-10. dpo-n pozitívat teszteltem (ez a menzim napjára esett nekem, mivel késõi peteérésem volt). Ha a hõd felmegy és fent is marad, akkor szerintem 3 nap múlva ha nem bírod tesztelj, már lehet, hogy halványan látszódni fog, ha sikerült. Köszi szépen amúgy, szorítok majd neked. Majd írd meg, hogy mi volt veled pár nap múlva.
A kérdező hozzászólása: Ne izgulj! Nem lesz semmi baj, pihenj sokat, ne stresszelj és amint lehet (kb. 5 héttõl már látszik a petezsák, nem?), nézesd meg magad a dokiddal, hogy most biztosan jó helyre tapadt meg a babóca! még egyszer gratula és jó egészséget!
Az az igazság, hogy 8 hónapig próbálkoztunk mire terhes lettem, de sajnos méhen kívülim volt, mûtöttek. Azóta 5 hónap telt el és az elsõ próbálkozós hónapban sikerült, de ha nem hõmérõzök nem sikerült volna szerintem. Nem tudtam, de lehetséges, hogy késõi peteérésem van azért nem sikerült elõször olyan sokáig, 20. naptól ment fel a hõm, úgyhogy késõbb volt pé-m most is. Nagyon félek, nehogy megint méhen kívülim legyen.
A kérdező hozzászólása: gratulálok! régóta próbálkoztatok?
Még nincs veszve, ne aggódj. Nekem is beágyazódásnál kettõ napra lesett 1-2 tizedet, utána meg 3-at föl és már 37-37, 1 és pozitívat teszteltem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! http://www.ciklus.hu/images/diagramok/799ae2b0193da6d242ac0c.. a hõm egy tizedet esik, emelkedik...egyébként a ma reggeli tesztem negatív lett - tudom, korán teszteltem..
A hõdet nem méred? Mert ha nem esett le a hõd, akkor valószínû, hogy beágyazódás.
A kérdező hozzászólása: Attól függ mit kér az orvos, melyik kórházba mentek. Ahol mi akartuk csináltatni, ott az volt a gyakorlat, mivel nem volt külön helyiség a "mintavételre", így otthon kellett volna mintát gyûjteni és 1 órán belül a kórházba vinni. A legtöbb helyen engedélyezik a megszakításos minta vételt is, van, ahol csak azt fogadják el, ha a férfi "maga nyeri a mintát"...virágnyelven:)

Mire utalhat a megváltozott folyás? 12/L

A fehérfolyásom sokkal másabb. Kezd barnás lenni :S

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy eljött az elsõ menstruáció ideje! Nem volt még mensid, ugye?

Lehetséges, hogy eljött az elsõ menstruáció ideje! Nem volt még mensid, ugye?
a menstruáció elõtt szokott barna folyás lenni, nemsokára megfog jönni a menstruációd.
Puncid nem csíp vagy viszket?
A kérdező hozzászólása: még nem! De ez nem olyan, még csak nem is pirosas! :S Hanem barna, és egyre barnább.
A kérdező hozzászólása: yupii :D De jó! :P
Mióta tart? A szaga is más lett? Nem fáj/viszket?
Lehet, hogy az elsõ pár hónapban még csak barnás lesz, rendszertelen, de nem kell megijedni tõle, ez a legtöbb lánynál így van. Gratulálok NAGYLÁNY!
A kérdező hozzászólása: köszi :) Most vettem észre, dél körül. A szaga nem furcsa. Semleges.
A kérdező hozzászólása: nem.

Mire utalhat a véres széklet?

17 éves lány vagyok és az utolsó két alkalommal véres volt a székletem. Els? alkalommal csak a wc papíron látszott, másodszorra már a wc is véres lett. A vér élénk piros szín?, normál székletem van és nem fáj semmim.

Legjobb válasz: Aranyér, de nem szabadulsz meg tõle aranyért.

Aranyér, de nem szabadulsz meg tõle aranyért.
Legvalószinûbb az aranyér! De akkor vigyázz a papirral, inkább melegvizes mosdás rögtön, ha van rá lehetõséged
Lehet aranyér, végbélben repedés, polip, de akár rák is! A véres székletet mindig nagyon komolyan kell venni és orvoshoz menni vele!!!

Normális, vagy mire utalhat a köröm kéksége?

Amikor fázom és/vagy hideg a kezem, a jobb kezemen a mutató és a hüvelykujjam a körömágy tövében kékessé válik. Olvastam, hogy a vérkeringés zavarát jelzi a kék köröm, de nem tudom, az vajon az összes körömnél mutatkozik-e? Nekem csak a fent említett 2nél jelentkezik a probléma. Beszéljek orvossal, vagy természetes jelenségr?l van szó?

Legjobb válasz: Igen, valóban vérkeringési zavar, és jelentkezhet így

Igen, valóban vérkeringési zavar, és jelentkezhet így
Nem csak a kék köröm, de a gyakori fázás is vérkeringési problémára utal. Érdekes, hogy ez pont nyáron jutott eszedbe, bár az utóbbi napokban jogos lehet. De ha már ettõl is elkékül a kezed, látogasd meg a háziorvosod. Legalább megnyugszol, hogy nincs baj, vagy pedig ellát tanáccsal.
A kérdező hozzászólása: Még télen figyeltem fel erre, egész nyáron nem is volt ez, de a napokban feltûnt megint zuhanyzás elején. Egyébként alacsony a vérnyomásom (átlagban 100 körül).
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolom, hogy akinek keringési zavara van, annak folyamatosan kékesek a körmei. Nem csak akkor, ha éppen fázik. Amikor strandolunk és sokat vagyunk a vízben, a szánk kékül el..ha fázunk.
Nem feltétlenül így van, de mindenkinek más a tûréshatára. Én pl. soha sem hordtam kesztyût, ráadásul a munkámból kifolyólag gyakorlatilag mindíg a szabadban vagyok. Igaz, hogy -30 fokban még nem próbáltam. Most viszont ebben az augusztusi õszben én is fáztam. Ez a kézkékülés biztos, hogy nem általános, és egy látogatást biztos megér a dokinál. Lehet, hogy azt mondja, mozogj többet, vagy ad valami természeti szert, gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Nem a kezem kékül el... hanem a hüvelyk és a mutatóujjamon lévõ körömágy egy része.
Értem. Akkor csak azt dugd be az orvosnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!