Találatok a következő kifejezésre: Mire utal ha (412 db)

Az mire utal, ha valakinek olyan a lakása, mint ha nem is ott élne?

Tök csupasz, üres, koszos, látszik hogy egyáltalán nem érdekli hova jár haza. Van egy ágy egy asztal meg két szék, kb ennyi. Mintha csak becuccolt volna pár hétre, pedig 10 éve ott lakik. Mit mond ez el egy emberről?

Legjobb válasz: Általában a környezet, a lakás a személyiséget tükrözi, vagy olyan lelkiállapotra utal, amit épp átél az illetõ. Ezért van sokszor az, hogy a depressziós emberek lakása egy merõ kupleráj, nem foglalkoznak a környezetükkel, és persze önmagukkal sem. Az üresség, kietlenség mögött is húzódhat valamilyen lelki dolog, probléma. Esetleg ellenzi a fogyasztói társadalom egyre erõteljesebb nyomását, és tudatosan él így. Nézd meg ezt a filmet: Harcosok klubja

Általában a környezet, a lakás a személyiséget tükrözi, vagy olyan lelkiállapotra utal, amit épp átél az illetõ. Ezért van sokszor az, hogy a depressziós emberek lakása egy merõ kupleráj, nem foglalkoznak a környezetükkel, és persze önmagukkal sem. Az üresség, kietlenség mögött is húzódhat valamilyen lelki dolog, probléma. Esetleg ellenzi a fogyasztói társadalom egyre erõteljesebb nyomását, és tudatosan él így. Nézd meg ezt a filmet: Harcosok klubja
A kérdező hozzászólása: Egyébként úgy tûnik, mint ha teljesen rendben lenne. Jó, elég bulizós életet él, fõleg korához képest, de kiegyensúlyozottnak tûnik, mindig vidám, jókedvû és jól alszik. :) De a lakásától sokkot kaptam. Láttam a filmet.
Igénytelen a környezetére és/vagy lusta a házimunkához.
Nem mindenki pakolja tele a lakását sosem használt ostobaságokkal és dísztárgyakkal. Az ágyat, az asztalt, meg a széket rendszeresen használja, amire meg nincs szüksége az embernek, arra NINCS szüksége.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet, hogy csak én bonyolítom túl, és ennyire egyszerû. :) Amúgy egyáltalán nem igénytelen, sõt.
Nekem pont a szomszéd lakásban ven egy ilyen lakás és egy idõsebb hölgy lakik benne, évente 1-2 alkalommal pár napot, szintén 10 éve. Az a lakás eddig romokban hevert, minden koszos-poros volt, még a vízcsövek is valamiért szét voltak menve, s a régi parkett félig felszedve :) ). A hölgy évek óta külföldön dolgozik, s most volt egy nagyobb felújítás, mert állítólag közben a fia sem tudta elviselni már maga mellett külföldön :P.
A kérdező hozzászólása: Hát õ életvitelszerûen ott lakik, nem csak idõnként.
A kérdező hozzászólása: Az az infó kimaradt, hogy õ mûvész. Egyébként megjegyeztem neki az észrevételemet a lakásáról, erre a hétvégén átrendezte. :) Annyira azért nem volt koszos, hogy igénytelennek mondjam, csak annyi látszott, hogy mondjuk néhány hete nem volt kitakarítva, szóval az annyira nem volt gáz.

Mire utal ha "tikkel" a gyerek?

3 éves a lányom és pár napja észrevettem, hogy a bal szemével gyakran "Tikkel". Normális ez?

Legjobb válasz: Én megmutatnám a helyedben legalább a gyerekorvosnak, õ meg tudja állapítani, hogy tényleg tikkelés, vagy nem is az. Nekem a kisfiam tikkel k.b. 3/4 éve. Most 5 éves. Csücsörített és a szemét szorította közben össze. Elvittük neurológushoz, õ elõször nem írt fel gyógyszert, hanem egy arctornát javasolt, amit naponta kellett csinálni. Állítólag ettõl a 80% abbahagyja. Nos, mi a maradék 20-ban lehettünk, mert ettõl még többször csinálta. Kétségbe voltam esve, de gyógyszert nem akartam neki adni, és sokan nyugtattak, hogy elmúlik idõvel. Aztán el is múlt, de pár hét múlva visszajött, megint elmúlt és így tovább.. És változtatja a tikkelés módját is, most egy ideje köhécsel, de én tudom, hogy nem azért mert beteg. Állítólag ha feszült, akkor tikkel, más a körmét rágja. Pubertásra a legtöbb gyerek kinövi.

Én megmutatnám a helyedben legalább a gyerekorvosnak, õ meg tudja állapítani, hogy tényleg tikkelés, vagy nem is az. Nekem a kisfiam tikkel k.b. 3/4 éve. Most 5 éves. Csücsörített és a szemét szorította közben össze. Elvittük neurológushoz, õ elõször nem írt fel gyógyszert, hanem egy arctornát javasolt, amit naponta kellett csinálni. Állítólag ettõl a 80% abbahagyja. Nos, mi a maradék 20-ban lehettünk, mert ettõl még többször csinálta. Kétségbe voltam esve, de gyógyszert nem akartam neki adni, és sokan nyugtattak, hogy elmúlik idõvel. Aztán el is múlt, de pár hét múlva visszajött, megint elmúlt és így tovább.. És változtatja a tikkelés módját is, most egy ideje köhécsel, de én tudom, hogy nem azért mert beteg. Állítólag ha feszült, akkor tikkel, más a körmét rágja. Pubertásra a legtöbb gyerek kinövi.
szia! 3, 5 éves gyerekemen így jött ki az ovi kezdés és a kistesó érkezése. Õ nagyon tikkelt , azt hittem néha még a szeme is felakad. Voltunk neurológusnál, mondta hogy pszichés, amit tehetek hogy úgy teszek mintha nem venném észre, ne is szóljak érte. Teljesen elmúlt, kb 1 hónapig tartott.
Igen, úgy van, nem szabad rászólni, hogy ne csinálja, figyelmen kívül kell hagyni!
A kérdező hozzászólása: Nálunk is van kistesó, és a dackorszakát is éli, elég sokszor rászólok. Nálunk is van körömrágás és ajakrágás is. Úgy érzem sokat foglalkozunk külön is vele, nem tudom mitõl vannak nála ezek a szokások. Nekem úgy tûnik akaratlan ez a szemmozgás. Biztos ami biztos felhívom a dokinkat. Köszi a válaszokat.
Ahogy az elõttem szólók is írták az esetek döntõ többségében pszichés háttere van (sokszor nekünk felnõtteknek fel sem tûnõ dolgok érintik meg a pici lelküket, amik így törnek felszínre) amit idõvel kinõnek (de lehet, hogy felnõttkorban is elõhozzák lelki válságok, vagy stresszhelyzetek). Kisebb részében van neurológiai háttere. Ezt a hozzáértõ doktor ki tudja szûrni.
Az én lányom is sokszor tikkel. Õ 2 évesen kezdte pislogással, ami abbamaradt, majd 4 éves volt, mikor terhes lettem a tesójával, amikor újrakezdõdött. Köhécslés, nyögdécselés, ugrálás, vállhúzogatás, fejrángatás, szipogás... Voltunk vele a Vadaskert alapítványban, mert ahogy utánaolvastam, ezzel ott foglalkoznak. Nem pszichés eredetû, hanem genetikai, tourette-szindróma a betegség neve. Természetesen nem minden tikkelés ez, de nála fennálnak a tünetek (mozgásos+hangadásos tic is van, több mint 1 éve tart és nincs 2 hónapnál hosszabb szünet). Szerencsére õ a nagyon enyhe kategóriába tartozik, mert közösségben alig csinálja, és nem is folyamatosan tikkel, hanem kb 2 hétig csinálja, utána tart 1 hónap szünetet. Reméljük, hogy nem fog súlyosbodni, és hogy kinövi tinédzsrekorára.

Mire utal ha a prolaktin szintem magasabb a normálnál? Mi az a prolaktin? Miért felelős?

Legjobb válasz: Ezt olvasd el, minden benne van: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Egy ismerõsöm meddõségének vizsgálatakor derült ki, hogy magas a prolaktinja és azt mondta neki a doki, hogy a szervezete azt úgy reagál, hogy terhes vagy szoptat és ezért nem esik teherbe. Gyógyszert szed rá.

Ezt olvasd el, minden benne van: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Egy ismerõsöm meddõségének vizsgálatakor derült ki, hogy magas a prolaktinja és azt mondta neki a doki, hogy a szervezete azt úgy reagál, hogy terhes vagy szoptat és ezért nem esik teherbe. Gyógyszert szed rá.
a tüszõrepedést gátolja. azt olvastam, hogy a barátcserje kapszula jó erre, mert csökkenti a prolaktin szintet. netrõl a barátcserjérõl: Kifejezetten nöi bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, föleg a ciklus második felében segíti a sárgatest müködését (a kilöködött petesejt helyén képzödik a sárgatest, aminek az elegendö müködése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást). Van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelös lehet a tüszörepedés elmaradásáért. Alapvetõen a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok mûködését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. DE ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet. Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk. Kapszula: serkenti a nõi szervezetet a több progeszteron termelésére. Elsõ alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 - 2 hónapig folyamatosan szedni, késõbb 10 -15 napos kúrák is elegendõek a kedvezõ hatáshoz.
A prolaktin nevû hormon termelõdik nagy mennyiségben szoptatáskor pl. , gátolja a peteérést. Ha valaki meddõ, ennek a hormonnak a vizsgálata az elsõk közé tartozik, amit a doki megnéz. Túltermelõdésének több oka lehet. Lehet hipofízisben lévõ kis tumor is, amit el kell távolítani. Lehet, hogy ezért MRi-re is beutalnak. Legtöbb esetben azonban gyógyszeresen kezelhetõ. A gyógynövények jók, de erre a problémára nem megfelelõek. Ha babát szeretnétek, akkor kövesd az orvosod utasításait! Különben csak a drága idõ megy..

Hol van az interneten az a kalkulátor-szerű valami, ami azt írja ki, hogy mire utal, ha mindig ugyan azt az ételt kívánjuk?

Ilyen N?k Lapja Café- szer? oldalon volt, de nem találom. Ki lehetett választani egy listából, hogy mi az az élelmiszer, amit mindoig kívánok, és kiadta rá, hogy ezt mit jelent. Köszi

Legjobb válasz: http://www.nlcafe.hu/kalkulatorok/ a jobb oldali oszlopból alulról a második kalkulátor "mire vágysz?" címmel. :)

http://www.nlcafe.hu/kalkulatorok/ a jobb oldali oszlopból alulról a második kalkulátor "mire vágysz?" címmel. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

Szerintetek az mire utal ha a parotok nem akarja a szabadidejet veletek tolteni, de a barataira mindig van ideje?

Pl kozos szabadnak sosem azt nezi hogy lehetne veletek egyutt hanem a sajat tervet csinal maganak... Ha pedig kritizalod a dolgot akkor az a valasz hogy az ido 95% at egyutt toltjuk es neki kell a sajat ideje... De mikor egyutt vagyunk is a baratokkal sms ezes es telefonalas az elsodleges....

Legjobb válasz: az, hogy megfolytod õt szabadságra vágyik és mivel te magadtól nem adod meg neki így éri el, ezzel jelez is neked, hogy fogadd méár el, hogy szabadság kell neki de nem esik le neked

az, hogy megfolytod õt szabadságra vágyik és mivel te magadtól nem adod meg neki így éri el, ezzel jelez is neked, hogy fogadd méár el, hogy szabadság kell neki de nem esik le neked
Vagy, hogy a haverjaival való lógás fontosabb, és nem Te vagy az elsõ, a legfontosabb neki.
Nyugdíjas házaspárok töltik együtt az idejük 95%-át, de gondolom ti nem azok vagytok. Nekem úgy tûnik, hogy minden esetben te döntesz arról, hogy mikor vagytok együtt, így könnyen érezheti az együttléteteket kényszerûségnek. Szerintem ez zavarja és a beleszólási jogát hiányolván próbál így tiltakozni ellene és talán itt inkább errõl van szó, mintsem arról, hogy szívesebben van a barátaival. Beszélj vele, mond meg neki, hogy szabad kezet kap és ezentúl közösen döntötök arról, hogy mikor és mennyit vagytok együtt, úgy, hogy az mindkettõtöknek jó legyen. Kérdezd meg, hogy õ mikor szeretne találkozni és várd meg, amíg õ ajánlja fel, hogy találkozzatok. Ha ezután is inkább a baráti összejövetelei fogják meghatározni, az együtt töltött idõtöket és nem fordítva, akkor az azt jelenti, hogy neked csak a második helyre futja.

Mire utal ha ún. férfias kajákra összefut a nyál a számban (husik, fasírozott, uborkasaláta)?

Legjobb válasz: arra hogy kivanod oket :) vagy megis mire gondoltal?

arra hogy kivanod oket :) vagy megis mire gondoltal?
Arra hogy éhes vagy. Ez egy nagy hülyeség( már bocs) hogy attól függene a baba neme hogy milyen ételt kívánsz! Azt kívánod és kész! Nem kell ebbe többet beleképzelni mint ami valójában.
Az uborkasaláta és a fasírt miért férfias kaja :) Egyáltalán mi az, hogy férfias kaja? De gondolom te azt szeretnéd, ha babás lennél, de hidd el nekem nem ettõl függ. Én terhesen egyáltalán nem voltam kívánós (mégis lett 2 gyerekem). Ha ezt kívánod akkor egyed nyugodtan. Ha meg már babás vagy és aggódsz, hogy baja lesz tõlük akkor nyugi nem. ha meg a nemére akarsz következtetni belõle akkor az nem más mint találgatás :) Szóval, ha ezeket kívánod edd (egyébként én meg egy jó kis csípõs pizzára vágyom :D)
Éhes vagy?
Látom nem én vagyok az egyetlen aki azon gondolkodott, hogy ugyan mitõl férfiasak ezek a kaják. Még a pacalra sem merem ezt rámondani... A nagylányom egyik kedvence a pacal, úgy hogy rajta kívül nem szereti senki a családból...
Arra utal, hogy dagadt leszel a végére.
Hús és fasírt az pont hogy fehérjedús, attól nem lesz dagi, de az ubisalitól sem. Ha babás vagy, akkor folyton változik az ízlésed, nem hiszem, hogy ez jelentene bármit is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. És igen, nem a husi és az uborka hízlal, hanem a szénhidrát és cukor.

Mire utal ha a 2 plattim elbúj, párzani akarnak vagy betegek?

egy hím és egy n?stény a két platti

Legjobb válasz: Nem jó, ha bujkálnak. Ha inaktívak és fekszenek, akkor betegek. Párzáskor fickándoznak, kergetik egymást.

Nem jó, ha bujkálnak. Ha inaktívak és fekszenek, akkor betegek. Párzáskor fickándoznak, kergetik egymást.
A kérdező hozzászólása: eddig mászkáltak ide oda mondog mozogtak de ma ránéztem óránként rájuk és hát szinte mindig a "kövek alatt" voltak :( akkor ez rosszat jelent? most vettük õket kezdõ vagyok vettünk neki gyógyszert is vagy mit 48l es akksiban mozognak eddig csak 5 szál növény van benne (nincs rá pénz igy folyamatosan bõvítjük majd)
A kérdező hozzászólása: + reggel 8 körül voltak etetve, bátyám azt mondta elég õket 2 szer etetni én azt mondtam inkább 3 szor legyen õ erre azt mondta hogy még kicsik nem szabad nekik sokat adni mert elhiznak zsírosak lesznek elég nekik a 2X? vagy 3X kell? a halik 3 cm-esek kb
Bõven elég nekik egy nap ha egyszer esznek ! Szabj ki nekik egy idõpontot és vegyél nekik néha tubiflexet! Abba sok a fehérje és így hamarabb megerõsödnek! Ha bármi kérdésed van még nyugodtan írjál privát üziben! Mindenre válaszolok!
Napi egyszer kell etetni, és heti egy koplalónap se árt. A tubifexet nem ajánlom, elég problémás halkaja. Inkább fagyaszott artémiát, cyclops-ot kell venni, kiegészítésnek jó minõségû lemezes tápot (Sera, Tetra), és természetesen a jó vízminõség, a jó szûrés, ami a legfontosabb.
Valószínûleg a túletetés, ezáltal az elégtelenül szûrt víz lesz a probléma. Ha magas a víz ammóniaszintje, könnyen elhullhatnak, erre ügyelni kell! Mikor volt a legutóbbi vízcsere? Lehet, hogy nem ártana egy 50 százalékos frissítés.
Mit eszik?
A kérdező hozzászólása: tápszert, 3 hónapos
Általában túl van etetve ilyenkor a baba. Tudom, h õ kéri, de túleszi magát. Általában tápszereseknél fordul jobban elõ. Nálunk is volt ilyen.
Az én babám anyatejes, de nála is elõfordult.Persze a frász jött rám, orvoshoz vittem, aki csak annyit mondott, hogy 3 óránként etessem a kis mohót.:)
Elsõ vagyok! A tápszertõl van, rajta is van a dobozán. Nyugi, nincs semmi baja a babádnak, ez normális. Az enyémnek is méregzöld volt, míg csak tápszert evett. Néha még most is az!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek

Mire utal, ha nagyon szeretem a céklát?

Legjobb válasz: Arra,hogy nagyon szereted. miért mire gondoltál?

Arra, hogy nagyon szereted. miért mire gondoltál?
unatkozol, és hülyébb kérdést nem sikerült kitalálnod
Arra, hogy introvertált, befelé forduló személyiség vagy, akinek nincs szüksége felszínes kapcsolatokra, csak néhány közeli barátra és valószínûleg van valamilyen mûvészi hajlamod is, amit azonban nincs lehetõséged kiélni, ezért gyakran frusztrált vagy és könnyen felkapod a vizet.
arra , hogy szereted?
Magas vastartalma van, ezert ovatosan a ceklaval.
a sóskát is szereted? ebben is sok a vas! válaszolj légyszi!
Én nem szeretem a céklát:/ Gondolom ennek az ellenkezõjét jelenti:D Volt egy idõ. amikor feszt a savanyú uborkát ettem volna... szerintem semmire nem utal.
A kérdező hozzászólása: Sóskát nem nagyon ettem még. Szóval nem ismerem és így nem kívánom. Amúgy jókat röhögtem én is! :-)
a sóska finom kóstold meg , egy marék sóska vagy 10 tojással finom!!!!XD örülök , hogy jól szórakozol!!

Mire utal ha minden reggel mikor be kapcsolom a számitógépet el van álitódva az óra?

Késik néhány órát.Lehet,hogy az alaplapon szarakodik az elem.Ebb?l lehet nagyobb baj?

Legjobb válasz: valszeg a gombaksi lesz a ludas. Am különösebb problémát nem okoz...

valszeg a gombaksi lesz a ludas. Am különösebb problémát nem okoz...
az is lehet hogy valami 'virus' ... en is tudok iet irni szoval nezz szet a gepeden
A kis gomb elem már le van gyengülve nem tudja tartani a szuflát szóval ha ez zavar téged akkor cseréld ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!