Találatok a következő kifejezésre: Mire utal alacsony AFP (2 db)

Mire utal az alacsony AFP?

Legjobb válasz: Szió!Talán segitcségedre leszek! A 16. héten végzett anyai AFP-vizsgálat értéke amennyiben túl magas vagy túl alacsony problémára utalhat. A megemelkedett anyai AFP-érték elsõsorban velõcsõzáródási rendellenességre utal, de felmerülhet egyéb magzati problémák (pl. veleszületett, azaz kongenitális vesebaj vagy bõrdefektus), terhességi szövõdmény (ikerterhesség, elhalt terhesség, fenyegetõ vetélés stb.) és anyai betegségek (elsõsorban májbetegség, valamint jóés rosszindulatú daganatok) gyanúja is. Az alacsony anyai AFP-koncentráció Down-szindróma lehetõségét veti fel. Abnormális AFP-érték esetén az anyai AFP-szint ismételt meghatározása és genetikai ultrahangvizsgálat szükséges.

Szió!Talán segitcségedre leszek! A 16. héten végzett anyai AFP-vizsgálat értéke amennyiben túl magas vagy túl alacsony problémára utalhat. A megemelkedett anyai AFP-érték elsõsorban velõcsõzáródási rendellenességre utal, de felmerülhet egyéb magzati problémák (pl. veleszületett, azaz kongenitális vesebaj vagy bõrdefektus), terhességi szövõdmény (ikerterhesség, elhalt terhesség, fenyegetõ vetélés stb.) és anyai betegségek (elsõsorban májbetegség, valamint jóés rosszindulatú daganatok) gyanúja is. Az alacsony anyai AFP-koncentráció Down-szindróma lehetõségét veti fel. Abnormális AFP-érték esetén az anyai AFP-szint ismételt meghatározása és genetikai ultrahangvizsgálat szükséges.
A kérdező hozzászólása: Mindenre válaszoltam üdv! a kövi levélig! Ancsa
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát deavu (remélem jól írtam) az elsõ fiam nekem is kórházban volt és én sem tudtam szopiztatni csak két hónapig és én is így határoztam el ha törik ha szakad a másik szopizni fog. És elég jól sikerült én a laktoherb teát ittam nagyon jó egyébként minden azon múlik hogy sok folyadékot igyál! Mi most a humana banánosat eszük de csak este fogadja el mert rákapott az izekre és az "mondta" ne vegyem palira a löttyökkel inkább a fincsi gyümi meg egyébb finomságokat adjam. :) Azt mondta a védõnõ hogy még ilyen válogatos babát nem látott. Egyébként szerintem lenne még tejcsim csak elkezdett olyan szinten harapni hogy vérzett a cicim (van 2 fogunk). Dani a nagyfiam nagyon szereti az öcsit szinte rajongásig nem gondoltam volna hogy ennyire szeretni fogja hiszen 8 évig õ volt a család szeme fénye. Remélem minden kérdésre válaszoltam bele lesek a válaszodba.....
A kérdező hozzászólása: Szia! A tejcsim kb. két hete elapadt sajnos már az elejétõl nem volt neki elég volt hogy véraláfutásos volt a mellem.. De az étvágya nagyon jó!! A tesó 9 éves lesz novemberben. Igen a cukrommal azóta nincs gond. Neked az elsõ babád lesz? Szia várom válaszod!
Szia! Vartam a valaszodat! :) Örülök, hogy azota is szepen gyarapodik a legenyke, gondolom szopizik meg, es neked is jo, laktato a tejed... A teso mennyi idos? A cukrod helyreallt azota? Szia, L. :)
A kérdező hozzászólása: Szia Lya! Igen várható volt hogy ilyen "picike" Lesz :D terhességi cukrom volt és az elõzõ babám is nyagy súllyal született az idejéhez képes 36 hétre született 3kg45-tel igen a párom is nagy de inkább magas 187cm itt a súlyt én dobom a lattba :) . Nem nem simán az elsõ is császáros volt nincsenek fájásaim ezért vártak a másodikkal a 41. hétig de semmi.. Azóta is nagy és eszméletlen értelmes felismeri a hallott mondókákat és zenéket puszit ad mikor kérek tõle amúgy most 5hónapos és 2hetes és 7kg90dkg és 70cm. Remélem még hallok felõled és minden rendben lesz! Üdv Ancsa
Ja, a valaszom : juliusra vagyok kiirva. :)
Gratulalok GOLIATHOZ !!!! :) Termeszetes uton sikerült? Hala az egnek, hogy minden rendben van. Oriasi bebi azota is? Varhato volt, hogy ilyen nagy lesz? Ugy ertem, hogy te vagy a parod szinten magas, nagy darab? Remelem azert az en kislanyom egy szereny 3300 korüli lesz... :) DE A LEGFONTOSABB AZ EGESZSEGE !!!!! Varom valaszodat, szia L. :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen megszületett makk egészségesen 5kg48dkg-val és 58cm a kisfiam! Hála égnak semmi baja :) mikorra vagy kiirva?
Szia, latom ez meg egy juniusi topic, azota gondolom megszületett a babad. Remelem egeszseges, örülnek, ha visszairnal, mert engem is aggaszt a sajat alacsony AFP ertekem! Köszönettel Lya :)
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtatást az elsõ 0.51MOM a második 0.72MOM volt kész vagyok idegileg hogy a babámnak valami baja lehet de se a nagy uh-n se a 4d nem láttak semmit most várok a genetikai uh-ra csak nem tudom elérni õket egy hete hogy idõ pontot kérjek! Kész vagyok de tényleg ez a nyugi olyan jól esett köszönöm!!! :)
Mennyi az az alacsony?Mert kórháza válogatja, hogy õk mit neveznek alacsonynak és mit nem.A mi kórházunkban/ Baján/ szinte minden második kismamának vagy alacsony vagy magas az AFP-je, mert így van kijelölve az alsó és felsõ határérték.Emiatt kellett nekem is elutaznom másik kórházba genetikai ultrahangra, ahol megállapították, hogy teljesen egészséges a babám.Azóta is szépen fejlõdik, és nincs semmi gond velünk. Ne aggódj te sem, rendben lesz minden!Békés boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem hozzá írni hogy mindkét AFP eredményünk alacsony lett de az uh (genetikai és 4d) nem láttak semmi rendellenességet szerintetek ?? A tarkóredõ is jó volt!
Amennyiben az abnormális AFP-érték okát így sem sikerül tisztázni, amniocentézis válik szükségessé. Ennek során a magzatûr pungálásával (megszúrásával) vizsgálat céljára magzatvizet vesznek. Az így nyert magzatvízbõl több mindenre lehet következtetni: * o • sejtes elemeibõl kromoszómarendellenességekre, nemhez kötötten öröklõdõ betegségekre (pl. hemofília), bizonyos anyagcserezavarokra, a magzat vércsoportjára; • nem sejtes frakciójából (a fehérjék, enzimek és hormonok stb. alapján) pedig VZR-re, vírusfertõzésre, enzimhiányokra, bizonyos anyagcserezavarokra, endokrin zavarokra. Az amniocentézis ma már rutinbeavatkozásnak számít. Lényege, hogy steril körülmények között, ultrahangellenõrzés mellett, a hasfalon keresztül az amnionûrbe (a belsõ magzatburok mögé) vezetett vékony tûn keresztül 10-20 ml magzatvizet szívunk le. A beavatkozás optimális ideje a terhesség 16-17. hete. Gyakorlatilag elhanyagolható az amniocentézis anyai szövõdményének gyakorisága, és a magzati kockázat is igen alacsony. Legfontosabb szövõdménye a spontán abortusz, amelynek elõfordulása mindössze 0, 5%. A burokvizsgálat elõnye Az ultrahang, az AFP, valamint az amniocentézis a magzati rendellenességekrõl a terhesség 16-20. hete között ad végleges eredményt. Ekkorra a terhes nõ már erõsen kötõdik magzatához, kezdi érezni mozgását, ezért mind fizikailag, mind lelkileg jelentõs megterhelést jelent számára, ha terhességét genetikai okokból meg kell szakítani. Ezért olyan diagnosztikai módszert is lehet alkalmazni, amely egyes magzati rendellenességekrõl már a terhesség 9-11. hete között pontos adatokat szolgáltat. A módszert chorionbiopsziának nevezzük, és a magzattal genetikailag azonos felépítésû chorion(magzatburok) szövet vizsgálatát jelenti. A chorionszövetet ultrahang vezérelt aspirációjával nyerjük, s analízisével már mintegy négy héttel korábban állnak rendelkezésre az egyébként arnniocentézissel elérhetõ eredmények. Elõnyben részesítjük a chorionbiopszia alkalmazását, ha kromoszómarendellenesség gyanúja merül fel, mert például
A kérdező hozzászólása: Szia! Ne haragudj hogy eddig nem jelentkeztem de el szállt a modemünk és most lett megjavítva. Igen eszméletlen fura volt a második terhesség mintha elsõnek vártam volna bébit. Meg tudod mi volt még nagyon fura hogy olyan hihetettlen volt hogy a mi hármasunkba betoppan egy negyedik. Imádom õt és nagyon vártam már rá. HÁÁÁT az éjszakázás nagyon változékony mert valamikor egyszer kell enni valamikor végig üvölti az éjszakát de ez csak akkor van ha a foga kínozza nem akarlak megrémiteni. :) Egyébként jó baba csak az a lényeg hogy mindig lásson és "beszélgessünk". Nagyon okos és ügyes rengeteget számít hogy 41. hétre született a nagyom 36. hétre született és õ picit sutább volt a drágám de õt is imádom csak õ már nagy cula és nem lehet ölelgetni meg puszilgatni mert " anya ez ciki".... Egyébként ha akarsz képet látni rólunk és továbbra is dumcsizni és ha fent vagy az iwiw-en írj privibe nevet és megjelõlek. Remélem mindenre válaszoltam megyek mert már elvesztette a türelmét a kis mini maffiám. Pusz

Alacsony AFP és béta hcg szint mire utal? Tud erről valaki valami hasznosat?

Ismer?sömmel ez történt és magzatvíz mintavételre küldték. Egyébként mindenkinél néznek már béta hcg-t vagy nem?

Legjobb válasz: Én ugytudom down kor gyanu.... De a magzatviz vétel 100 % ba megmondja mi a helyzet. Orvosa mit mondott?

Én ugytudom down kor gyanu.... De a magzatviz vétel 100 % ba megmondja mi a helyzet. Orvosa mit mondott?
A kérdező hozzászólása: Dawn kór vagy Edwards- szindróma lehet. Csak nem értem miért gond az alacsony béta hcg?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem értem, hogy miért küldik magzatvíz vizsgálatra?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!