Találatok a következő kifejezésre: Mire utal, valaki (87 db)

Az mire utal, ha valakinek olyan a lakása, mint ha nem is ott élne?

Tök csupasz, üres, koszos, látszik hogy egyáltalán nem érdekli hova jár haza. Van egy ágy egy asztal meg két szék, kb ennyi. Mintha csak becuccolt volna pár hétre, pedig 10 éve ott lakik. Mit mond ez el egy emberről?

Legjobb válasz: Általában a környezet, a lakás a személyiséget tükrözi, vagy olyan lelkiállapotra utal, amit épp átél az illetõ. Ezért van sokszor az, hogy a depressziós emberek lakása egy merõ kupleráj, nem foglalkoznak a környezetükkel, és persze önmagukkal sem. Az üresség, kietlenség mögött is húzódhat valamilyen lelki dolog, probléma. Esetleg ellenzi a fogyasztói társadalom egyre erõteljesebb nyomását, és tudatosan él így. Nézd meg ezt a filmet: Harcosok klubja

Általában a környezet, a lakás a személyiséget tükrözi, vagy olyan lelkiállapotra utal, amit épp átél az illetõ. Ezért van sokszor az, hogy a depressziós emberek lakása egy merõ kupleráj, nem foglalkoznak a környezetükkel, és persze önmagukkal sem. Az üresség, kietlenség mögött is húzódhat valamilyen lelki dolog, probléma. Esetleg ellenzi a fogyasztói társadalom egyre erõteljesebb nyomását, és tudatosan él így. Nézd meg ezt a filmet: Harcosok klubja
A kérdező hozzászólása: Egyébként úgy tûnik, mint ha teljesen rendben lenne. Jó, elég bulizós életet él, fõleg korához képest, de kiegyensúlyozottnak tûnik, mindig vidám, jókedvû és jól alszik. :) De a lakásától sokkot kaptam. Láttam a filmet.
Igénytelen a környezetére és/vagy lusta a házimunkához.
Nem mindenki pakolja tele a lakását sosem használt ostobaságokkal és dísztárgyakkal. Az ágyat, az asztalt, meg a széket rendszeresen használja, amire meg nincs szüksége az embernek, arra NINCS szüksége.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet, hogy csak én bonyolítom túl, és ennyire egyszerû. :) Amúgy egyáltalán nem igénytelen, sõt.
Nekem pont a szomszéd lakásban ven egy ilyen lakás és egy idõsebb hölgy lakik benne, évente 1-2 alkalommal pár napot, szintén 10 éve. Az a lakás eddig romokban hevert, minden koszos-poros volt, még a vízcsövek is valamiért szét voltak menve, s a régi parkett félig felszedve :) ). A hölgy évek óta külföldön dolgozik, s most volt egy nagyobb felújítás, mert állítólag közben a fia sem tudta elviselni már maga mellett külföldön :P.
A kérdező hozzászólása: Hát õ életvitelszerûen ott lakik, nem csak idõnként.
A kérdező hozzászólása: Az az infó kimaradt, hogy õ mûvész. Egyébként megjegyeztem neki az észrevételemet a lakásáról, erre a hétvégén átrendezte. :) Annyira azért nem volt koszos, hogy igénytelennek mondjam, csak annyi látszott, hogy mondjuk néhány hete nem volt kitakarítva, szóval az annyira nem volt gáz.

A körmön lévő fekete csíkok tényleg bőrrákra utalnak? Valaki volt már ezzel a tünettel bőrgyógyásznál? Mi lett az eredmény?

Legjobb válasz: Apró kis vérömlenyek A tünetek: két-három milliméteres, szilvakék, hosszúkás csíkok, amelyek néhány nap múlva barnák, majd feketék lesznek - nem jelentenek betegséget, mert csak apró, alig észrevehetõ sérülések nyomai. Ha viszont sokáig nem tûnnek el, véralvadási problémára utalnak, és orvoshoz kell velük fordulni.

Apró kis vérömlenyek A tünetek: két-három milliméteres, szilvakék, hosszúkás csíkok, amelyek néhány nap múlva barnák, majd feketék lesznek - nem jelentenek betegséget, mert csak apró, alig észrevehetõ sérülések nyomai. Ha viszont sokáig nem tûnnek el, véralvadási problémára utalnak, és orvoshoz kell velük fordulni.
Semmiesetre sem normálisak. Ha nem festettek...
A kérdező hozzászólása: é úgy olvastam több helyen, h bõrrák, és h valójábna nemtudni az okát
mi lenne, ha elmennél az orvoshoz. amúgy valszeg semmi bajod.
A kérdező hozzászólása: orvosok mondják h nemtudják. úgyh felesleges lenne az lenne
Akkor rajtad már csak a csoda segíthet...

Asztrológusok! Mi utal egy horoszkópban a világhírre? Valaki ért hozzá?

Híres emberek horoszkópjait hasonlítgatom, és próbálok rájönni mi köti össze õket? Mik utalnak egy horoszkópban nagy hírnévre?

Legjobb válasz: A világhír valami eredménynek köszönhetõ, de prolik közt többnyire csak a hype-olás is elég (JB, kardashian, jersey shore és társai). Hogy valaki elérjen valami eredményt, az nem kiszámítható, mert akkor látható rendszer lenne benne. A sportoló sokat edz keményen, a kutató életét szánja kutatásra, vagy csak valakinek volt egy jó ötlete, amit megvalósított. És sajnos a horoszkópelemzés nem az a terület, ami a világhír felé vezetõ utat megnyitja. Bocsi, ha nagyon negatív lett volna.

A világhír valami eredménynek köszönhetõ, de prolik közt többnyire csak a hype-olás is elég (JB, kardashian, jersey shore és társai). Hogy valaki elérjen valami eredményt, az nem kiszámítható, mert akkor látható rendszer lenne benne. A sportoló sokat edz keményen, a kutató életét szánja kutatásra, vagy csak valakinek volt egy jó ötlete, amit megvalósított. És sajnos a horoszkópelemzés nem az a terület, ami a világhír felé vezetõ utat megnyitja. Bocsi, ha nagyon negatív lett volna.
A kérdező hozzászólása: Nem negatív vagy, hanem nem a kérdésre válaszoltál. nem minden sportoló lesz bajnok, és kutatások is mennek csõdbe, nem minden az akaraterõnktõl függ, jöhet egy lábtörés a focistának is. A horoszkóp mutat lehetõségeket, amik nem mindenkinek adatnak meg. Egy észak-afrikai szegény faluba született 17. gyereknek hiába van isteni hangja, ha csak a környékbeli parasztcsalások hallják, nincs lehetõsége arra, hogy kamatoztassa, és vigye valamire. Nem utat keresek, hanem a lehetõségek adottsága érdekel a horoszkópokban.

Ha valakitõl kérdeztem valamit, és megkérdezi hogy "de miért? " vagy ilyesmit, az mire utal?

Zavarta a kérdés valószínûleg, mert nem érti hogy miért kérdeztem meg?

Legjobb válasz:
Pont tegnap volt egy ilyen eset velem. Fel akartam hívni az egyik orvost, ezért hívtam a központot, és ott, amikor mondtam, hogy kit keresek, egy férfi azt felelte, hogy ma nincs benn. Én mondtam neki, hogy nekem hétfõn azt mondták, hogy ma bent van 15 óráig, erre kapcsolta, de 2 mp után azt mondta, hogy nincs ott. Szerintem ennyi idõ kevés ahhoz, hogy valaki felvegye, alig hagyott rá idõt, hogy kicsöngjön, mintha azért tette volna, hogy neki legyen igaza. Megkérdeztem tõle, hogy megmondaná-e nekem az orvos mellékét, erre megkérdezte, hogy: MIÉRT? Mondtam azért, hogy fel tudjam hívni, erre azt válaszolta, hogy keressem név szerint, és letette. Nem is értem, hogy ilyen taplókat miért alkalmaznak. Aztán kerestem a kórház oldalán egy osztályt, ahol megmondták a mellék számát, mert ugyebár nem titkos, hogy le kellene tagadni. Szóval az ilyen "miért"-eket a használójuk mintha rendreutasítás helyett akarná alkalmazni, mintha az embernek nem lenne joga feltenni az adott kérdést, vagy én nem is tudom. Lehet, hogy legszívesebben úgy válaszolna, mint egy óvodás: Bebeeeee, nem mondom meeeeg! Még ha a fejedre állsz, akkor seeeem. Pedig az én esetemben nem egy indiszkrét kérdésrõl volt szó, úgyhogy az ilyen emberek csak szúrkálódni akarnak, ahelyett, hogy normálisan reagálnának.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pont tegnap volt egy ilyen eset velem. Fel akartam hívni az egyik orvost, ezért hívtam a központot, és ott, amikor mondtam, hogy kit keresek, egy férfi azt felelte, hogy ma nincs benn. Én mondtam neki, hogy nekem hétfõn azt mondták, hogy ma bent van 15 óráig, erre kapcsolta, de 2 mp után azt mondta, hogy nincs ott. Szerintem ennyi idõ kevés ahhoz, hogy valaki felvegye, alig hagyott rá idõt, hogy kicsöngjön, mintha azért tette volna, hogy neki legyen igaza. Megkérdeztem tõle, hogy megmondaná-e nekem az orvos mellékét, erre megkérdezte, hogy: MIÉRT? Mondtam azért, hogy fel tudjam hívni, erre azt válaszolta, hogy keressem név szerint, és letette. Nem is értem, hogy ilyen taplókat miért alkalmaznak. Aztán kerestem a kórház oldalán egy osztályt, ahol megmondták a mellék számát, mert ugyebár nem titkos, hogy le kellene tagadni. Szóval az ilyen "miért"-eket a használójuk mintha rendreutasítás helyett akarná alkalmazni, mintha az embernek nem lenne joga feltenni az adott kérdést, vagy én nem is tudom. Lehet, hogy legszívesebben úgy válaszolna, mint egy óvodás: Bebeeeee, nem mondom meeeeg! Még ha a fejedre állsz, akkor seeeem. Pedig az én esetemben nem egy indiszkrét kérdésrõl volt szó, úgyhogy az ilyen emberek csak szúrkálódni akarnak, ahelyett, hogy normálisan reagálnának.
Vagy nem egyértelmûen fogalmazol meg dolgokat és azért kérdi vagy mert ezzel idõt szeretne nyerni, hogy megfogalmazhassa a válaszát.

Valaki felhívná a MÁK-ot, hogy mikor utalnak családit?

Sajnos a telfonom tönkrement már 3 hete, és nem tudodm felhívni. Csak 1000 ft-om van és érdekelne, hogy pontosan mikor kapjuk meg.

Legjobb válasz: http://www.anyabarat.hu/2012/02/tajekoztato-a-csaladtamogata.. kb. 10 másodperc volt megnézni neten. Szívesen!

http://www.anyabarat.hu/2012/02/tajekoztato-a-csaladtamogata.. kb. 10 másodperc volt megnézni neten. Szívesen!
Gondolom év elején írják ki az utalási idõpontokat.A novemberi elõrehozott utalás meg hirtelen változott, ezért van úgy kiírva.Igaz hogy szombat munkanap, de az azt hiszem nem banki utalási nap.
Kedden, hétfõn utalnak.
Kedves Fórumozók! Mint illetékes, utoljára vagyok hajlandó megírni, hogy nem egyszerre történtek az utalások, hanem 2 részeletben, megyékre, azon belõl körzetekre lebontva.
én mindig kedden szoktam megkapni :)
hétfõn
A kérdező hozzászólása: csak szeretném pontosan tudni, mert nem mindegy hgy ezer forintból 2 vagy 3 napig kell kihúzni
Számíts keddre és ha megkapod elõbb az csak jó lesz.
Békéscsabán ma megkaptál számlán állítólag. Pest megyérõl tudtok valamit?
Szerintem a keddi napra számíts, ha meg megkapod hétfõn az öröm!Egyébként emailt is küldhettél volna.Nekem gyorsan válaszoltak.(nem most, és nem ilyen kérdésre)
A kérdező hozzászólása: igen csak ezen az van hohy pl. november 5. pedig már október végén utaltak. Nem lustaságból írtam ki! SZÍVESEN
A kérdező hozzászólása: Elõre is köszönöm
A kérdező hozzászólása: És azt meg tudod mondani, hogy Zala megyében ost mikor fognak utalni?
Én ma utaltam netbankból, és ott az a közlemény jelent meg, hogy holnap 11.30ig fogadják az utalásokat. Ez vonatkozik a egyéni, és a tömegesen utalókra is. Ettõl függetlenül én is azt mondom-mivel ilyen kevés pénzt kell beosztanod-, számolj a keddel. (Szomorú hogy egyre többen kerülnek ilyen helyzetbe.)

Mire utal, ha valaki beszélgetés közben nem néz a partner arcába?

Normális ez vagy betegség? Ismer?söm csinálja ezt, amikor a másik arcába néz mintha nem is értné vagy legalábbis nem olyan jól értené a partner mondandóját, mint amikor nem néz oda.

Legjobb válasz: 10:20 Ó, hát hogyne. Aki nem néz az arcába valakinek, az Asperger-szindrómás. Csakis az lehet.

10:20 Ó, hát hogyne. Aki nem néz az arcába valakinek, az Asperger-szindrómás. Csakis az lehet.
Hazudik, titkolózik
"Amikor értelmezi a hallottakat." Ezzel a Kérdezõ meg is válaszolta a kérdését.
Van aki inkább a fülével figyel, a szemét is bevonva már kevésbé tud koncentrálni. Vagy fáradékony a szeme. De ettõl még nem biztos, hogy 'titkolózik'. Csak nem tud annyit egyfelé nézni, mozgatnia kell a szemét. Tök normális dolog.
Szerintem csak jobban tud figyelni a szövegre, ha nem néz oda. Nem hiszem, hogy komoly lenne.
Én is ilyen vagyok. Belül élek. Valamiért bennem is gátlódik a gondolkodás, felfogás, ha arra kell koncentrálnom, h a másik szemébe nézzek.
A kérdező hozzászólása: Ezzel az a baj, hogy nem érti a beszélõ szavait, ha nézi az arcát. 24 éves, nem tudom mióta ilyen, átlagos.
felfogtam, mit akarsz mondani, de mi ezzel a baj? mióta ilyen? mennyi idõs? okos? de am. ez olyan lehet mint, ha valaki cska hangosan tud tanulni, õ meg így tud gondolkodni VAGY nem érdekli a beszélgetés és úgy próbálja leplezni, hogy úgy tesz mintha figyelne, ha meg tényleg érdekli és figyel akkor nem játssza meg és nem néz az emberre de még mindig arra tippelek, hogy szorong :)
A kérdező hozzászólása: A legtöbb válaszoló érzelmi szempontból közelíti meg a kérdést. De a kérdés egyértelmûen az értelmi képességekre vonatkozik. Tehát szabályszerûen az történik, leírom harmadjára is, hogy amikor annak a szemébe néz, aki beszél, akkor rosszul érti a szöveget, nem tudja értelmezni, nem fogja fel a jelentését, pl. feltesznek neki egy kérdést és nem érti és nem válaszol vagy egy egész más kérdésre válaszol. Míg amikor nem a beszélõ arcát nézi, hanem valami tárgyat vagy bármit, ami nem az arca, akkor érti a hallott szöveget, világosan láthatóan jobban tudja értelmezni a hallott szöveget, jobban felfogja a jelentését.
Egyik lehetõség a hazugság, a másik egyfajta személyiségzavar, amikor az ember nem képes a beszélgetõpartner szemébe nézni. Ez egyfajta gátlásosság. Csak nem egészséges formában.
Egyértelmûen asperger szindrómás. Egyik osszttársam is ilyen volt. Esetleg vannak hülye mozgásai, pl mint egy robot úgy mozog? Vagy nem érti az ironiát, metaforát? Nem értia vicceket? Nincs félelemérzete? Olvasgass a betegség után, és nézd meg hogy ráillenek e a személyre a tünetek.
Semmire. Vannak félénk, társas viselkedésben ügyetlen emberek, akiknél ez gyakori. Ha tudod, hogy ilyen emberrõl van szó, akkor egyszerûen ez a stílusa és kész. Ha fiatal, mondjuk tizenéves vagy 20 körül van, akkor még bõven kinõheti. Nincs sok értelme azt gondolni, hogy "biztos hazudik", mert pont a profi hazudozók fognak a szemedbe nézni, elbûvölõen rádmosolyogni stb. Szóval a népi bölcsességekkel nem lehet a gyakorlatban messzire jutni.
Én magamból indulok ki..akkor én is azt mondom, hogy szorongó ember, aki nagyon figyel a másik emberre ki mit gondol róla, ...:(de lehet másnál más miatt! Azt is lehet amit Te irsz
A kérdező hozzászólása: Ezt nem tudom megítélni, de szerintem nem félénk. Itt elsõsorban az értelmezésre gondolok. Van olyan, hogy valaki jobban tudja értelmezni a hallott szöveget, ha nem néz a beszélõ arcába? Ha igen, ez normális?
félénk, szorong emberek közt, ami nem betegség, de nem is normális
A kérdező hozzászólása: De nem akkor néz félre, amikor õ beszél, hanem amikor a partner. Amikor értelmezi a hallottakat.
Én értem mirõl van szó. Én is ilyen vagyok, ez nem a tetszik nekem a lány, ezért nem merek a képébe bámulni, hanem koncentrál, és valahogy jobban fogadja be az egya a másik beszédét, ha nem a fejét nézi. Én is ilyen vagyok, ezzel nincs semmi gond. A lényeg, hogy azért 1 percen belül legalább egy pillantást nézz a képébe, akkor nincs gond, akkor már megdõl benne a nem mert rádnézni tézis.

Mire utal az ha valaki egy teremben a terem szélén helyezkedik el, vagy egy csoportképen a szélén áll?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti hogy valaki vagy szélsõ jobb oldali vagy szélsõ bal oldali :) Amúgy azt jelenti hogy az az ember nem tagja a csoportnak,õ vagy egy számkívetett vagy egy olyan aki nem is akar beilleszkedni.

Ez azt jelenti hogy valaki vagy szélsõ jobb oldali vagy szélsõ bal oldali :) Amúgy azt jelenti hogy az az ember nem tagja a csoportnak, õ vagy egy számkívetett vagy egy olyan aki nem is akar beilleszkedni.
A kérdező hozzászólása: Ilyen esetben egy visszahúzódó emberrõl van szó?
igen valószínûleg.
ritka az az eset amikor nem visszahúzodó emberrõl van szó. egy biztos hogy az ember nem érzi magát a csoport tagjaként sehogysem. De lehet ez azért is mert valahol van egy másik csoport ahol õ van a középpontban.
A kérdező hozzászólása: Aki központi figura az idegen helyen is könnyen beilleszkedik. Van valaki akirõl nem tudom eldönteni hogy milyen típusú ember. Discoba áltlában a terem szélén táncol, szinte észre se lehet venni hogy ott van. Ugyanakkor látom hogy a barátaival jól elhülyéskedik. Azt is mondják hogy könnyen irányítható
Aki központi figura az idegen helyen is be tud illeszkedni ha akar.Nem mindig az a szitu hogy valaki azért van a terem szélén mert szánalmasnak találják.Lehet hogy az ember nem is akar beilleszkedni a csoportba.Így voltam Én is melóhelyen.Nekem rengeteg haverom és barátom van , de voltam már olyan munkahelyen ahol Én felsõbbrendûségemhez híven kimaradtam a közösségbõl és nem is igazán izgatott a dolog mert dolgozni mentem oda és nem barátkozni.Szal az igazi egyéniségek inkább a terem szélén ülnek mint hogy egy birka csorda tagjai legyenek. :)

Szerintetek mire utal az ha valaki 55 xxx kategóriás filmet seedel?

Rendszeresen szokott hívni templomba, az egész családja szentfazék egy vasárnap elmegy a református istentiszteletre mert annak keresztelték de utána nem ritka, hogy az anyát elkíséri a délutáni misére is. Komoly kapcsolata van egy lánnyal szóval nem lehet azt mondani, hogy hiányban szenvedne mégis amikor felmentem az ncoreos profiljára és megláttam a futtatott torrentjeit eléggé elcsodálkoztam, nem igazán néztem ki bel?le.

Legjobb válasz: Nem ritka a koegzisztencia. Attól, hogy valaki templomba jár meg "szentfazék" lehet még pornófüggõ. Egyébként meg nem biztos, hogy magán töltötte a filmeket, lehet haverjai kérték meg.

Nem ritka a koegzisztencia. Attól, hogy valaki templomba jár meg "szentfazék" lehet még pornófüggõ. Egyébként meg nem biztos, hogy magán töltötte a filmeket, lehet haverjai kérték meg.
A kérdező hozzászólása: a haveri kör elmélet kiesik, mert azoknak is van internete meg aztán kb. 10 éve volt utoljára olyan, hogy pornót cserélgettünk cd-n.
Alamuszi nyuszi nagyot ugrik. :) Bort iszik, vizet prédikál.
Jah... arra senki nem gondol, hogy az arány javítására kizárólag pornó? :D Évek óta 4x -es az arányom viszik a pornót mint a cukrot. talán ha 1-2 -be belenéztem, a többi csak seed. Ez is lehet az oka...
Az is lehet hogy csak a fájl neve utal xxx filmre de közben a teológia legnagyobb kérdéseit taglalják a filmek. Nyilván nézi is meg seedel is.

Mire utal az, ha valakinek acetonszagu a lehelete?

Legjobb válasz: Cukorbetegsegre. http://www.patikatukor.hu/index.php?mod=news&nID=856

cukorbetegsegre vagy alkohol problemakra
cukorbetegseg jele, menj el dokihoz mielöbb
Kisgyerekeknél a kiszáradás jele is lehet! Ha sokat hányt akkor majdnem biztos hogy az lesz!
3 évesnél kiszáradás, hipoglikémia lehet. Nem vizet kell ilyenkor itatni vele. 5 percenként kell itatni vele kiskanálból sós teát, vagy normolyt prot. Egészen addig míg a hányás megszûnik. Hányás csillapítására Deadalonetta kúp, vagy B6 vitamin adható. De ha ezért vitték el a kórházba akkor ma már nem fogod látni. Bennfogják és infúziót fog kapni.
A kérdező hozzászólása: 3 eves unokaocsemet, ma vittel el a surrgosegire es acetonlehelet veltem felfedezni nala.Nem hiszem, hogy nala ez lenne a probelma.De nemsokara megtudom, ha hazajonnek.egy 3 vesnel miert lehet ez? ja es naponta tobbszor hanyik, az utobbi napokban minden napp tobbszori alkalommal is lazas.....mi lehet a baj?
A kérdező hozzászólása: itatjuk vele a vizet, de par perc elteltevel mar ki is hanyja.
nem tudok válaszolni, de jobbulást neki:s remélem minden rendben lesz!!
bizonyos gyógyszerektõl és tüdõproblémáktól is lehet. Anyukámnak hörgõszûkülete van, orrpolipja és ilyen beszívós gyógyszert kell élete végéig szednie naponta 3X és neki attól van

Alacsony AFP és béta hcg szint mire utal? Tud erről valaki valami hasznosat?

Ismer?sömmel ez történt és magzatvíz mintavételre küldték. Egyébként mindenkinél néznek már béta hcg-t vagy nem?

Legjobb válasz: Én ugytudom down kor gyanu.... De a magzatviz vétel 100 % ba megmondja mi a helyzet. Orvosa mit mondott?

Én ugytudom down kor gyanu.... De a magzatviz vétel 100 % ba megmondja mi a helyzet. Orvosa mit mondott?
A kérdező hozzászólása: Dawn kór vagy Edwards- szindróma lehet. Csak nem értem miért gond az alacsony béta hcg?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem értem, hogy miért küldik magzatvíz vizsgálatra?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!