Találatok a következő kifejezésre: Mire szamithatok voltam (49 db)

Ha passzív táppénzen voltam akkor kb mikor számíthatok pénzre? A volt munkahelyem nem tb kifizetőhely.

Legjobb válasz: Én nov. 10-tõl dec. 23-ig voltam passzív táppénzen. Még nem kaptam táppénzt! Nekem sem volt a volt munkahelyem TB kifizetõ hely. két részletben adtam le a papírokat, az elsõ adag nov. 10-tõl 30-ig volt, a másik dec. 1-tõl 23-ig. A múlt héten azt mondták, ha minden jól megy febr. 2-án utalják az elsõ részt. Jó mi? Az, hogy esetleg mibõl élsz a kutyát nem érdekli. De még fogom õket hívni, mert ezt sem mondták biztosra, a következõ rész meg még ki tudja mikor jön.

Én nov. 10-tõl dec. 23-ig voltam passzív táppénzen. Még nem kaptam táppénzt! Nekem sem volt a volt munkahelyem TB kifizetõ hely. két részletben adtam le a papírokat, az elsõ adag nov. 10-tõl 30-ig volt, a másik dec. 1-tõl 23-ig. A múlt héten azt mondták, ha minden jól megy febr. 2-án utalják az elsõ részt. Jó mi? Az, hogy esetleg mibõl élsz a kutyát nem érdekli. De még fogom õket hívni, mert ezt sem mondták biztosra, a következõ rész meg még ki tudja mikor jön.
Én 2008ban a januárt és februárt együtt kaptam meg...Áprilisban:( Onnantól havonta küldték.
A kérdező hozzászólása: Meg tudod mondani h hol érdeklõdjek az ügyem iránt? Tényleg felháborító h nem érdekli õket h az ember mibõl él addig. Babát várok lassan vásárolni is kéne neki.
Elõször a (volt) munkahelyedet kéne megkérdezni, mikor adták le/be/fel a táppénzes papírodat. Onnantól számított kb 30 napon belül meg kell érkeznie a pénznek. A területileg illetékes MEP-et meg lehet kérdezni hol tart az ügy, biztos segítenek.
A hozzád területileg illetékes MEP-nél (Megyei Egészségbiztosítási Pénztár) tudsz érdeklõdni. Nálunk (megyeszékhely város) nekem a 25. hívásom lett sikeres, vagy nem vette fel senki a telefont, vagy foglalt volt, és miután foglalt volt és rögtön kicsengett még akkor sem vették fel. Mikortól voltál és meddig táppénzen?
Nem akarlak elkeseríteni, de sokára. Ahogy lényegében elottem is írták, abszolút nem érdekli oket, mit eszel, stb.A legjobb megoldás, ha folyamatosan hívogatod oket, ne hagyd magad, majd megunják! Sajnos nekem is mindíg ezt kell játszani veluk! MEP-nél érdeklodj, ha kell egy nap 20x hívd oket!!!!
Elõzõ válaszolónak: ha ilyen sokáig voltál táppénzen az nem passzív táppénz volt. Az max. 45 nap most, és akkor jár, ha elveszíted a munkádat. Ez egy kicsit más, mint a rendes táppénz.

Most voltam a 11. heti uh-n. A doki szerint 10 hetes vagyok, sok a magzatvíz és a koponyát is deformáltnak látta. Egy hét múlva vissza kell mennem. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: nem kell félni.nekem is sok a magzat viz.és nincs semmi probléma.az elsõ babámnál ugyanez volt a panasz csak én 16 hetes voltam ,a mai napig nem tudják mi volt.de egézséges és lassan 5 éves lesz..ne aggodj.sok sikert

nem kell félni.nekem is sok a magzat viz.és nincs semmi probléma.az elsõ babámnál ugyanez volt a panasz csak én 16 hetes voltam , a mai napig nem tudják mi volt.de egézséges és lassan 5 éves lesz..ne aggodj.sok sikert
A kérdező hozzászólása: És a koponyadeformitás is volt nálatok?

6 hetes (+-1hét) kismama vagyok, ma voltam UH-on és a doki szerint nem él a baba, de az én orvosom, azt tanácsolta, hogy mivel az értékeim jók, ne adjam fel, "remény hal meg utoljára". Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Nem én voltam így,hanem ismerõsöm, nem lehetett látni a szívverést,és nem adta fel, 2 hetet várt,visszament, és megvolt a szívecskéje,és minden ok.Sztem se add fel, lehet még nagyon korai,adj idõt neki,remélem minden rendben lesz,nagyon szorítok neked!Az a lényeg, hogy sokszor nem szabad egy orvos véleményére hallgatni,ha nem felel meg amit mond,szíved joga mást is megkérdezni.

Nem én voltam így, hanem ismerõsöm, nem lehetett látni a szívverést, és nem adta fel, 2 hetet várt, visszament, és megvolt a szívecskéje, és minden ok.Sztem se add fel, lehet még nagyon korai, adj idõt neki, remélem minden rendben lesz, nagyon szorítok neked!Az a lényeg, hogy sokszor nem szabad egy orvos véleményére hallgatni, ha nem felel meg amit mond, szíved joga mást is megkérdezni.
Szerintem is várjál még! Ha nincsenek kellemetlen tüneteid (vérzés vagy görcsölés) akkor nem lehet gond! Nekem 5, 5 hetesen nem láttak semmit az UH-n, pedig pozitívak a tesztjeim! Még bármi lehet!
Szia, Nekem 8 hetesen csak egy kis rízsszem volt látható, még nem is dobogott semmi, az uh-n meg nem volt szívhang kihangosítva.Ott volt , mindenki boldog volt, ennyi.Késõbb láttam csak, azt hiszem a 10. héten, hogy dobog a pici hóember forma:O)
Istenem!Pont ez történt velem, annyira át tudom érezni a helyzeted. Az orvosom a kórházi uh-ra tanácsolt, hátha mégis él a pici...annyira elkeseredetten érkeztem oda, mert már vesztettem el babát.És láss csodát, dobogott az a tündéri kis szív, éppen, erõsen, szabályosan! Marcival most tartunk a 27. hétnél. Ne add fel, kérlek!És ha kimondják amit nagyon nehéz feldolgozni, légy kész egy tiszta lapra, boldogan!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a bíztatást, nagyon sokat jelent!!!!!! Bízom nagyon a testemben, mert semmi negatív tünetem nincs.
én is 6 hetesen voltam elõször dokinál, és mondtam neki, hogy van 1 pozitív tesztem.Õ megnézett uh-n, és azt mondta teljesen "tiszta"a méhem...Mondtam neki, hogy az nem lehet, nézze csak meg jobban, mire nagynehezen megtalálta a petezsákot...El sem hinném ezt ha nem velem történt volna.. szóval nyugi.. 23hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma megtörént a kontroll UH és sajnos nincs remény.Ma már mennem is kell vissza este a kórházba. Köszi mégegyszer a biztatást mindenkinek!!
Nagyon sajnálom.Ha minden igaz mire ezt olvasod, túl vagy tajta, lelkileg még biztos nem, megértelek, ilyenkor csak arra érdemes gondolni, hogy mielõbb regenerálódjon a szervezet, hogy lehessen újra próbálkozni.Amikor én így voltam, amint tudtam visszamentem dolgozni, hogy ne otthon rágódjak rajta.Nem könnyû, de az a lényeg, hogy ne félj a legközelebbi teherbeeséstõl, nem lesz baj, sajnos legalább egyszer életében nagyon sok nõ elvetél.Tudom ez most sovány vígasz, de tapasztalatból mondom, nem lesz gond.û 19 hetes kismama

Volt ez már mással is így? A kalkulátor szerint 8 hetes kismama vagyok. Ma voltam a nőgyógyásznál, szerinte 6 hetes lehet a terhesség, vagy fejlődési lemaradás van. Mire számíthatok? Félek.

Legjobb válasz: Szia Én 6 hetesen voltam elõször dokinál azt mondta 5 hetes vagyok és sorolta vagy elhalt vagy nem jól fejlõdik vagy késöbb jött össze hát persze én nagyon be pánikoltam hiszen elõtte 4 hónappal volt egy vetélésem egy hét múlva kellet volna vissza mennem de 5 nappal késöbb rózsaszín folyásom volt már mindenre felkészültem csak arra nem amit a doki mondott van szívhangja és nagyot nõtt :) azóta is nagyon szépen fejlõdik csak 1 héttel kisebbek vagyunk az utolsó mensi idejétõl Ne aggódj simán elõfordulhat hogy nem középidõbe hanem késöbb van peteérésed és úgy már nem stimmel a kor a mensi idejéhez 31 hetes

Szia Én 6 hetesen voltam elõször dokinál azt mondta 5 hetes vagyok és sorolta vagy elhalt vagy nem jól fejlõdik vagy késöbb jött össze hát persze én nagyon be pánikoltam hiszen elõtte 4 hónappal volt egy vetélésem egy hét múlva kellet volna vissza mennem de 5 nappal késöbb rózsaszín folyásom volt már mindenre felkészültem csak arra nem amit a doki mondott van szívhangja és nagyot nõtt :) azóta is nagyon szépen fejlõdik csak 1 héttel kisebbek vagyunk az utolsó mensi idejétõl Ne aggódj simán elõfordulhat hogy nem középidõbe hanem késöbb van peteérésed és úgy már nem stimmel a kor a mensi idejéhez 31 hetes
Szia! Én mikor két pozitív teszt után elmentem dokihoz, akkor számítás szerint nyolc hetes voltam. Az orvos meg se kérdezte mikor volt az utolsó mesim, csak csinált egy hasi ultrahangot, közölte, hogy 4-5 hetes lehetek mennyek vissza két hét múlva. Gondolhatod, hogy nem hozzá mentem. Mást nem is mondott. Aztán leközelebbi ultrahangon kiderült, hogy az az orvos, aki mellesleg még papírt sem adott nagyon félrediagnosztizált, négy héttel kisebbnek mondta, de valójában csak két héttel volt kisebb, mint ahogy számoltuk. Valószínüleg késõbb volt peteérésem és késõbb estem teherbe. Ne aggódj! 1-2 hét eltérés sokaknál elõfordul! :-) 14 hetes Km
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válasizod. Én is reménykedem, de azért nyugtalanná tett. Nem tudok aludni. Mostmár dühös is vagyok. Tudja, hogy elsõ baba, hogy volt több veszítésem, miért kellett nyugtalanítson?! Kétszer csinált ultrahangot. Elõször abortuszról beszélt. Az elsõ gépén nem látta, hogy dobog a szivecske. A másodikan már egyértelmû volt. Miért nem azon nézte már elõbb is?!
A kérdező hozzászólása: Két hét a lemaradás. Neked gratulálok!
Szia! Nekem tuti, hogy késõbb volt peteérésem, azt is tudom melyik nap, ráadásul tudom mikor szexeltünk utoljára.Mégis a babám 10 nappal kisebb.Hol ide raknak hol oda , mármint a szülés napját.Én is nagyon megijedtem amikor elõször 2 éttel kissebbnek mondták, de emiatt már nem aggódom.Tudom jól van a babám, és tudom mikor fogant :) ) 20 heteske
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Reméltem, hogy ékeznek ilyen válaszok, mert nagyon akarom hinni, hogy minden rendben.
Látom, hogy még mindannyian az elsõ/második trimeszterben vagytok. Én is hasonló helyzetben voltam. Az utolsó menstruációm 2008.04.10-én volt (nem volt rendszeres). Ez alapján január közepén kellett volna szülnöm. A doki az elsõ (6.heti)ultrahang alapján február 3-ra írt ki, és máig még mindig nem szültem meg. Az eredményeim (ctg, méhlepény, babamozgás...) rendben vannak, de engem az idegbaj kerülget. Attól félek, hogy túlhordom a babámat, és valami baja lesz. A doki nyugtatgat, hogy ha akar, jönni fog, de én nagyon aggódom. Ha tudjátok, próbáljátok meg mihamarabb tisztázni a teherbeesés idõpontját - akár genetikai uh-val, mert lehet, hogy most még nem tûnik olyan fontosnak az az 1-2 hét, de a végén nagyon sok aggodalomtól óvhatjátok meg magatokat. Az embernek egyébként is minden perce arról szól, hogy mikor tarthatja már a kezében a babóját, de így meg pláne.
Ne aggódj! Nálunk is 2 hét diferencia van már a kezdetektõl ( én mondjuk azért nem aggódtam, mert szinte biztosra tudtam hogy nem középidõben fogant Babóka, hanem 2 héttel késõbb ) A 12. heti uh-ot fogják mérvadónak tekinteni a méretek alapján ( legalábbis nálunk úgy volt ) és azóta fixen ahhoz van mérve minden, és így minden tökéletes hála égnek. Így nem volt gond az afp mérés idõpontjával és a többi vizsgálattal sem. Minden jót nektek is!
A kérdező hozzászólása: Megnyugtató. köszi szépen. voltam egy másik orvosnál is. Megnyugtatott, hogy minden rendben, és szerinte ne a hetekkel foglalkozzunk, örüljünk és ne aggodjunk. Boldog babavárást mindnyájunknak!
nekem a hátam volt pattanásos a gerincem mellett kb 3 hónapig.
A kérdező hozzászólása: És emlékszel esetleg mennyivel az abbahagyás után jött ki, azonnal szinte vagy napok hetek múlva? Te is ezt szedted?
Én igaz lindynettet de nekem visszajött a libidó több lett a mensi és a hormonváltozás miatt enyhe depis tünetek de ez gondolom nincs mindenkinél .
A kérdező hozzászólása: A libidót mennyi idõ után érezted?
A kérdező hozzászólása: A libidóváltozást mennyi idõ után érezted?
3. As vagyok aránylag hamar visszatért elõtte meg a szeretkezést alig akartam
pár héten belül, hamar jöttek a pattanások a hátamra.

REgisztrált pályakezdõ voltam 3 hónapig, nem jelentem meg az idõpontomon és töröltek, de lassan eltelt egy év, hogy végeztem a sulival és még mindig nem találtam munkát, ha ismét regisztrálok, mire számíthatok?

Ismét pályakezdõ lehetek, illetve kapok valamilyen pénzt? Tudom dolgozni kéne, csak sajnos vidéki vagyok és a szakmám városba való. Folyamatosan próbálkozok, de addig is kéne kezdenem valamit.

Legjobb válasz: Pályakezdõ vagyok, lassan 1 éve nincs munkám, regisztrálva vagyok, semmiben nem segítenek, csak 3 havonta kapok egy pecsétet hogy megjelentem. De sok munkahelyen, interjún kérdezték regisztrálva vagyok-e. Inkább menj be és regisztrálj újra, elmondod legutóbb mi volt, hogy nem jelentél meg. Érdemes lenne albérletbe beköltöznöd mint lakótárs,úgy lehet több esélyed lenne

Pályakezdõ vagyok, lassan 1 éve nincs munkám, regisztrálva vagyok, semmiben nem segítenek, csak 3 havonta kapok egy pecsétet hogy megjelentem. De sok munkahelyen, interjún kérdezték regisztrálva vagyok-e. Inkább menj be és regisztrálj újra, elmondod legutóbb mi volt, hogy nem jelentél meg. Érdemes lenne albérletbe beköltöznöd mint lakótárs, úgy lehet több esélyed lenne

Ma voltam ultrahangon ás 22 mm a tüsző. Ez jó? Tuti lesz érett petesejt ami kilökődik? Mikor számíthatok rá? Mi állhat még a baba útjába, hogy megfoganjon?

Legjobb válasz: Kezdetnek persze jó, és már elég nagy, bármikor megrepedhet, úgyhogy ma este mindenképp legyetek együtt. De az is igaz, hogy a teherbeesés nem csak ezen múlik. De drukkolok!

Kezdetnek persze jó, és már elég nagy, bármikor megrepedhet, úgyhogy ma este mindenképp legyetek együtt. De az is igaz, hogy a teherbeesés nem csak ezen múlik. De drukkolok!
Hát önmagában a peteérés az édeskevés... nagyon sok egyéb tényezõnek kell még stimmelni, nagyjából 20% az esélye a teherbeesésnek akkor is, ha mindkét fél egészséges és pont jókor vannak együtt. Ne akard görcsösen, egyszerûen csak élvezzétek az együttléteket!

Haveromnál buli volt és kijöttek a rendőrök hogy hangosak voltunk és feljelentenek ilyenkor mi történik elvették a okmányokat de csak albérlőnek írták fel az adatait mire számíthatunk?

minket csak igazoltattak vagy minket is feljelentettek?

Legjobb válasz: HAHAHA utálom a csendháborítókat, remélem valaki jól fölnyomott benneteket :D

HAHAHA utálom a csendháborítókat, remélem valaki jól fölnyomott benneteket :D
elsõ esetnél fölírják az adatokat másodiknál már szabnak ki pénzbüntetést is
másodiknak. Te szerencsétlen, nem voltál fiatal? nem buliztal meg?
Semmit nem fognak csinálni, annyit mondanak majd: ejnye-ejnye.

Nem voltam még nőgyógyásznál, mire számíthatok, ha elmegyek egy általános vizsgálatra? Ha azt mondja, a külön fülkében vetkőzzek le, elég alulról? (Lehet hülye kérdés, előre is bocs, ha valakit "megsértene". )

Legjobb válasz: Elég alulról ( ha pl. hosszú szoknyában mész, akkor az is maradhat, majd felhúzod a székben a derekadra). Ha mellvizsgálatot is csinál, akkor elég felhúzni a pulóveredet. Elõször majd megkérdezi, hogy rendben-e a ciklusod, van-e valami panaszod, mikor volt rákszûrésed. Szólj, ha még szûz vagy. Mielõtt bemész pisilj, mert ahogy nyomkod, ürülhet a hólyag, ha teli van. Meg fürödj le, hogy ne legyél izzadt. erre számíthatsz.

Elég alulról ( ha pl. hosszú szoknyában mész, akkor az is maradhat, majd felhúzod a székben a derekadra). Ha mellvizsgálatot is csinál, akkor elég felhúzni a pulóveredet. Elõször majd megkérdezi, hogy rendben-e a ciklusod, van-e valami panaszod, mikor volt rákszûrésed. Szólj, ha még szûz vagy. Mielõtt bemész pisilj, mert ahogy nyomkod, ürülhet a hólyag, ha teli van. Meg fürödj le, hogy ne legyél izzadt. erre számíthatsz.
Bár már volt ilyen kérdés. Elég alul levetkõzöd.Zokni, cipõ maradhat. Célszerü ha szoknyában, vagy hosszú polóban mész, akkor nem érzed addig sem kellemetlenül magad, mig odaérsz a vizsgálószékhez. Fájdalmasnak nem fájdalmas a vizsgálat, ettõl nem kell tartanod. Mire észbekapsz már öltözhetsz is fel.

Mire számíthatok a Generteltől, ha koccanásos balesetben én voltam a vétlen fél?

A minap egy parkolóban hátulról belémjöttek.A vétkes sof?rnek a Genertelnél van a biztosítása.Nem ismerte el a vétkességet,így rend?rt kellett hívni és ? megállapította,hogy a másik sof?r volt a károkozó fél.Várom a határozatot és a kárszakért?t.Mire számíthatok a Genertelt?l és mennyi id?be telik kb. míg rendez?dik az ügyem?Mekkora összegre számíthatok és mennyi id? múlva juthatok hozzá?A vétkes félnek Casco-ja is van,de ? a rosszabbik utat választotta,pedig az intézked? rend?r is próbálta meggy?zni,hogy ismerje el,mert teljesen egyértelm? az eset.Nekem származik ebb?l valami hátrányom,pl (a férjem nevén van az autó,de én vezettem)?t is visszafokozza a saját biztosítója a bónusz rendszerben a saját biztosítója, stb?

Legjobb válasz: ha te voltál a vétlen fél és a rendõr is ezt állapította meg, akkor a vétkes kötelezõje terhére rendezni a kárt, magyarán õ fog esni a biztosítónál pontügyileg. (mivel meg van cascoja, a bitosítója a saját kárát is fedezi) azonban, ha nagyon-nagyon régi az autód (átl 5 évnél idõsebb), könnyen lehet, h te is fizetsz, mert az új alkatrész úgymond emeli az autód értékét, így azt le kell perkálnod...

ha te voltál a vétlen fél és a rendõr is ezt állapította meg, akkor a vétkes kötelezõje terhére rendezni a kárt, magyarán õ fog esni a biztosítónál pontügyileg. (mivel meg van cascoja, a bitosítója a saját kárát is fedezi) azonban, ha nagyon-nagyon régi az autód (átl 5 évnél idõsebb), könnyen lehet, h te is fizetsz, mert az új alkatrész úgymond emeli az autód értékét, így azt le kell perkálnod...
rendezni= fogják rendezni)))
hát én úgy mondanám h a károd felét-harmadát kb kifizetik, ne nagyon bizakodj, nekem is volt ilyen, egy az egyben így, belém tolattak, aztán hiába lett 200 ezres károm, összesen minden fellebbezéssel együtt is csak 84 ezret fizettek, mert számolnak itt minden amortizációs tényezõvel, és pl. kihozták, hogy csak mert a lökhárítón nekem elõtte is volt pár karc, na emiatt kapásból csak az 50%-át hajlandók fizetni. Úgyhogy sajnos teljes egészében nem valószínû, hogy a károd megtérül ... ez van :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azt még elfelejtettem leírni, hogy volt két tanúm is, akik szintén alátámasztották, hogy én voltam a vétlen és a másik sofõr hibájából történt a koccanás.
A kérdező hozzászólása: Megkaptam a határozatot a rendõrségtõl, melyben megállapították, hogy a másik fél volt a károkozó, én pedig a károsult.Elfaxoltam a Genertelnek.Mennyi idõ múlva zárható le az ügy, mennyire kekecek a Genertelnél és fõleg mekkora összeget hajlandóak ajánlani kb?Valaki tudna segíteni ebben?
A genertelnek is van kárszakértõje, vagy egy független kárszakértõt fognak felkérni a kár összegének pontos meghatározásának ügyében. Ez az összeg függ az autó korától, sérülésének mértékétõl és a javításra szánt maximális összegtõl.Ezek az emberek tudják, pontosabban van egy aktuális adattáblázatuk ahol le van írva egy sárvédõ kijavítása milyen összegbe kerül rezsi órabér anyag ráfordítás stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi a kárszakértõn már túlvagyok, õ jött ki leghamarább még az elején (független a Genertel küldte ki), a bajom csak az, hogy más a szerelõ munkadíja a valóságban és más a biztosító díjtáblázatában.Gondolok itt arra, hogy egy szakszervíz szerelõje dolgozik 8600 ft-os óradíjjal, míg lehet a Genertel erre csak 1500 ft-ot számol.Itt máris buktam nem keveset.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!