Találatok a következő kifejezésre: Mire számithatok műtétkor és (4 db)

Laparoszkópiás mióma műtétem lesz. Légyszi aki átesett már ilyenen írja meg, mire számíthatok? Kicsit parázok és szeretnék túlesni rajta. -) Köszönöm:-)

Legjobb válasz: 3 pici vágást ejtenek rajtad és ezen keresztül mûtenek meg. Nekem kellemetlen volt utána, hogy nem szívódott fel a gáz, hanem alul ürült és igen büdöseket pukiztam. Szobatársaim is hasonló cipõben jártak, egy idõ után már nem szégyelltük, hanem nevettünk egymáson.:) A mûtét helye egyáltalán nem fájt azóta se.

3 pici vágást ejtenek rajtad és ezen keresztül mûtenek meg. Nekem kellemetlen volt utána, hogy nem szívódott fel a gáz, hanem alul ürült és igen büdöseket pukiztam. Szobatársaim is hasonló cipõben jártak, egy idõ után már nem szégyelltük, hanem nevettünk egymáson.:) A mûtét helye egyáltalán nem fájt azóta se.
A kérdező hozzászólása: Mióma mûtétje volt valakinek? Hogyan zajlott?
Nekem pont a héten volt laparoscopos átjárhatósági mûtétem. A mûtét elõtti nap hashajtót, a mûtét reggelén beöntést kaptam. Normál altatásban kb: 50-55 perc. A köldökömnél ejtettek egy vágást illetve 2 kicsit a bal oldalon alul. Valószínûleg teljesen szõrtelenítenek, bár én elõtte pár nappal gyantáztattam :) Utána 2 órára lehetett inni, utána 2 óra múlva enni és utána lassan felkelni. A mûtét utáni nap jöhettem haza. 5-7 nap között varratszedés és 1-2 hétig kímélõ életmód.
Utolsó vagyok. Ugyan mást néztek és operálta, de az eljárás ugyanaz. Azt elfelejtettem, hogy engem is felfújtak, nekem a rekeszizmomban rekedt meg. Az fájt 2 napig. Viszont csak levegõ távozott, nekem nem volt sem hangos, sem büdi :)

Mire számithatok pajzsmirigy műtétkor és utána?

22éves n? vagyok 4éve kezelnek pajmirigy megnagyobodással(tulmüködik)Januárba fognak müteni állitolag az egészet kiveszik....ez nagyon fog fájni?utána örökre kell szednem gyogyszert?milyen az ha valaki elaltatnak(engem sose mütötek még)kérlek segitsetek...8hónapos kisfiú anyukája

Legjobb válasz: Sajnálom... Maga a mûtét természetesen nem fáj. Az altatás nem kellemetlen. Valószínû altatógázt kell belélegezni és attól pillanatok alatt el lehet aludni, még inkább kellemes bódulat is pár másodpercig. Az infúziós altatásnál csak a tûszúrást érezni. Altatás után eltart egy pár óráig, amíg magához tér az ember, ez azért furcsa, kábultság és olyan "hol vagyok?"-érzés, de teljesen elmúlik. A pajzsmirigy-mûtét után lehet nyelési nehézségés, nyaktáji fájdalom egy rövid ideig. Általában 3-5 nap kórházi tartózkodást jelent. Késõbb nem feltétlenül kell gyógyszert szedni, kálciumot javasolhatnak esetleg. Minden további részletért kérdezd az orvost, készséggel válaszolni fog. Jobbulást!

Sajnálom... Maga a mûtét természetesen nem fáj. Az altatás nem kellemetlen. Valószínû altatógázt kell belélegezni és attól pillanatok alatt el lehet aludni, még inkább kellemes bódulat is pár másodpercig. Az infúziós altatásnál csak a tûszúrást érezni. Altatás után eltart egy pár óráig, amíg magához tér az ember, ez azért furcsa, kábultság és olyan "hol vagyok?"-érzés, de teljesen elmúlik. A pajzsmirigy-mûtét után lehet nyelési nehézségés, nyaktáji fájdalom egy rövid ideig. Általában 3-5 nap kórházi tartózkodást jelent. Késõbb nem feltétlenül kell gyógyszert szedni, kálciumot javasolhatnak esetleg. Minden további részletért kérdezd az orvost, készséggel válaszolni fog. Jobbulást!
sztem pár óra múlva lesz hatása...
A mûtét kimenetelét, elvégzését stb. érdemben nem befolyásolja, ha erre voltál kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszaitokat... akkor jó, ha érdemben nem befolyásolja a mûtétet. Csak ne történjen semmi kellemetlen:)


Ezt nem tudhatod elõre.Lehet sokkal könnyebb lesz.A dokid nem mondott ezzel kapcsolatban semmit?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!