Találatok a következő kifejezésre: Mire számítson ember, (7 db)

Adott már el valaki bútorokat hagyatékot felvásárló embereknek? Nagyon áron alul vásárolnak fel? Mire számítsak? Kb.5000 Ft-ot adnak bútoronként?

Legjobb válasz: sok jóra ne számíts. ha esetleg van egy Chippandele komódod, akkor azt tüzifa áron talán megveszik, de leginkább tõled kérnek még pénzt azért, mert eltakaritják :(

sok jóra ne számíts. ha esetleg van egy Chippandele komódod, akkor azt tüzifa áron talán megveszik, de leginkább tõled kérnek még pénzt azért, mert eltakaritják :(
5000 akkor adnak ha nagyon jó állapotban van, mi már többet is kihívtunk eddig a legrendesebb egy pacák volt aki bár nem napon barnult volt de tök normális volt és tényleg komoly volt nem az aki mindent olcsón akar.
igen, próbálnak szinte mindent majdnem ingyen elvinni. én is ezt akartam irni hogy 5000-t akkor ad ha nem roma megy.

Ha csak orvost fogadtam, szüléssznöt nem akkor mire számítsak? Hogy bánnak az emberrel majd?

Sajna arra már nincsen pénz,és tartok töle miben lesz részem..nálatok hogy volt?39-km

Legjobb válasz: Mi is csak dokit fogadtunk, így az épp ügyeletes szülésznõ volt bent a szülésnél. (Bp. Szt István kórház) Semmi gond nem volt, kedves volt és szerintem ugyanúgy odafigyelt rám, mintha "felfogadtuk" volna. A szülés után végül adtunk neki 20 ezer forintot. Ne izgulj, biztos minden rendben lesz! Könnyû szülést kívánok!

Mi is csak dokit fogadtunk, így az épp ügyeletes szülésznõ volt bent a szülésnél. (Bp. Szt István kórház) Semmi gond nem volt, kedves volt és szerintem ugyanúgy odafigyelt rám, mintha "felfogadtuk" volna. A szülés után végül adtunk neki 20 ezer forintot. Ne izgulj, biztos minden rendben lesz! Könnyû szülést kívánok!
Nekem sem volt fogadott szülésznõm. Nagyon kedves volt reggeltõl estig ott volt velem (sajnos 14, 5 óra volt)mindenben próbált segíteni több kevesebb sikerrel ami csak az én hibám mert nagyon szenvedtem és nem hallgattam rá mindig. Mi is adtunk neki utána 15.000.Ft-ot mert nagyon megérdemelte. De ez nem kötelezõ és nem is várta, el sem akarta fogadni mondván, hogy "nem vittük végig" mert császár lett. 4 hós anyuka

Laparoszkópos epemûtétre várok, és nem tudom mire számítsak, valóban altatás után az embernek hányingere van és hányás? És azt sem tudom, hogyan zajlik ez az egész mûtét, kell tõle félni?

Legjobb válasz:
Nem kell félni tõle. Három napos kórházi bentlétre készülj fel. Az elsõ nap csak pár vizsgálat, meg elbeszélgetés az altatóorvossal, semmi egyéb nem történik. A 2. nap délelõtt lesz maga a mûtét. Leborotválják a hasad (amennyiben szõrös) bekötnek egy infúziót, rád tesznek egy oxigénmaszkot és már alszol is. Az ébredés nem a legjobb. Nekem nem volt hányingerem, csak úgy éreztem, mintha összevertek volna, fõleg a vállaim fájtak. Késõbb elmondta egy ápoló, hogy a mûtéthez kissé "felfújnak" belülrõl, ezért van ez a fájdalom. Ami kellemetlen, hogy egy csõ lógott ki az oldalamból, amin keresztül távozhatott az esetleges vér. Nem fájt, csak egyszerûen nem tudtam tõle mozogni. A nap nagy részét szerencsésen átaludtam, az altatónak köszönhetõen. Azt hiszem, du 4 magasságában ihattam, elõször. A 3. nap reggelén kaptam némi reggelit azzal, ha bennmarad, akkor mehetek :) Gond nélkül tudtam enni, inni, nem volt belõle probléma. Ekkor vették ki a csövet az oldalamból. Na az nagyon szar érzés volt, de legalább hamar túlestem rajta. Még délelõtt elkészült a záró és mehettem haza. Aznap még inkább csak feküdtem, de a következõ nap már mentem a városba járni egyet. Varratszedés azt hiszem, egy hét múlva volt, de az egy fél perces mûvelet, egyáltalán nem fáj. Remélem, tudtam ezzel segíteni. Ha bármi kérdésed van, akkor csak bátran kérdezz!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem kell félni tõle. Három napos kórházi bentlétre készülj fel. Az elsõ nap csak pár vizsgálat, meg elbeszélgetés az altatóorvossal, semmi egyéb nem történik. A 2. nap délelõtt lesz maga a mûtét. Leborotválják a hasad (amennyiben szõrös) bekötnek egy infúziót, rád tesznek egy oxigénmaszkot és már alszol is. Az ébredés nem a legjobb. Nekem nem volt hányingerem, csak úgy éreztem, mintha összevertek volna, fõleg a vállaim fájtak. Késõbb elmondta egy ápoló, hogy a mûtéthez kissé "felfújnak" belülrõl, ezért van ez a fájdalom. Ami kellemetlen, hogy egy csõ lógott ki az oldalamból, amin keresztül távozhatott az esetleges vér. Nem fájt, csak egyszerûen nem tudtam tõle mozogni. A nap nagy részét szerencsésen átaludtam, az altatónak köszönhetõen. Azt hiszem, du 4 magasságában ihattam, elõször. A 3. nap reggelén kaptam némi reggelit azzal, ha bennmarad, akkor mehetek :) Gond nélkül tudtam enni, inni, nem volt belõle probléma. Ekkor vették ki a csövet az oldalamból. Na az nagyon szar érzés volt, de legalább hamar túlestem rajta. Még délelõtt elkészült a záró és mehettem haza. Aznap még inkább csak feküdtem, de a következõ nap már mentem a városba járni egyet. Varratszedés azt hiszem, egy hét múlva volt, de az egy fél perces mûvelet, egyáltalán nem fáj. Remélem, tudtam ezzel segíteni. Ha bármi kérdésed van, akkor csak bátran kérdezz!
nem kell félni. altatás után kicsit kótyagos leszel. egy óra mire kitisztulsz rendesen. kb 2 óráig nem mehetsz ki a wc-re. reggel mûtöttek másnap reggel kaptam kétszersültet meg teát. aznap este csak teát. 3. vagy 4. nap reggel mehetsz haza. lesz egy drain is az epeágy mellett a májadnál. azt kiveszik. kellemetlen, de nem fáj. én egy hétig olyan voltam, min a lufi. a hasüregbe fújt gáz miatt. aztán az is elmúlik. kb két hétig nem tudtam hajolni, mert húzódott a varrat mindenhol. és fel kell készülni sajnos, a köldöknél lévõ varrat be szokott gyulladni. mosdásnál oda kell figyelni, hogy víz tényleg ne érje :) kb ennyi :) nem lesz semmi gond :)

ELTE IK-s gólyatáborban mire számítson az ember?

Feladatok,helyszín,stb..

Legjobb válasz: Engem is érdekelne, én is ELTE-IK-s hallgató leszek, de még semmi infó nincs kint weboldalon, pedig szívesen mennék/ismerkednék

Engem is érdekelne, én is ELTE-IK-s hallgató leszek, de még semmi infó nincs kint weboldalon, pedig szívesen mennék/ismerkednék
Kaptatok azóta valami értesítõt a gólyatáborról?
Jaja, leírtak mindent egy levélben. Ár, helyszín, programok (zenés-táncos buli), tábortûz, sport, stb., bár van egy sajtésem, hogy ez inkább pia, pia, és pia lesz :D
Na, voltatok? :D Tetszett? :) (Én voltam, szerintem nagyon jó volt :D )

Nagyvárosból költözünk falura. Mire számítsak, milyenek ott az emberek?

Legjobb válasz: Ez elsõsorban attól függ, milyen falu, kik laknak ott. Ha nagyrészt õslakosok vannak a faluban, akkor arra számíthatsz, hogy sokkal többet törõdnek majd veletek, kíváncsibbak és kommunikatívabbak lesznek, mint a városban, viszont a segítségükre is bármikor számíthatsz. Ha amolyan divatos falu, ahová mostanában tömegével költöztek ki a nagyvárosiak, akkor ugyanaz a "leszarom, ki lakik mellettem" stílus megy, mint a városban.

Ez elsõsorban attól függ, milyen falu, kik laknak ott. Ha nagyrészt õslakosok vannak a faluban, akkor arra számíthatsz, hogy sokkal többet törõdnek majd veletek, kíváncsibbak és kommunikatívabbak lesznek, mint a városban, viszont a segítségükre is bármikor számíthatsz. Ha amolyan divatos falu, ahová mostanában tömegével költöztek ki a nagyvárosiak, akkor ugyanaz a "leszarom, ki lakik mellettem" stílus megy, mint a városban.
Igaza volt az egyik hozzászólónak. Falun mindenki kibeszéli a másikat, nem tehetel semmit anélkül, hogy arra ne lenne valami reakció, innentõl kezdve mindent fognak rólad tudni és lesz is véleményük rólad (többségében rossz). A falusiak nagyon konzervatívak. Ha fiatalosan, modernül élsz, az biztosan nem tetszik nekik és kibeszélnek majd. A falusiak irigyek, sznobok, kétszínûek és képmutatóak. Párom falusi. Egyszer görkoriztunk az utcán, már azért megszóltak minket. Híztam pár kilót, az egész falu azt beszélte, hogy terhes vagyok, pedig nem néztem ki úgy, szimpla 50 kg lettem. Utálom a kis falvakat!
jobb arcok, mint a (nagy)városban
Vigyázz mert szarvuk van, mindenhova gumicsizmában, munkaruhában és talicskával mennek. A fagyit is bicskával eszik... Na hát NEM lehet így általánosítani. Mindenhol vannak ilyen és olyan emberek is. Az hogy valaki falusi vagy vidéki, nem jelenti azt hogy máris egy faragatlan idióta bunkó.
Kibeszélnek majd irigykednek hogyha neked 1 forinttal is több van! Velem legalábbis ez van!
A köszönés tényleg fontos, és a tisztelet. Egy pár szót nem árt ha szólsz a körülötted élõkhöz. Tartsd rendben a környezetedet! Nem szeretik a "ricsajozást", gondolok itt a hajnali fûnyírásra, vagy a zene bömböltetésére. Elõször tapasztald ki, hogy kiben bízhatsz meg annyira, hogy elmondj valami személyeset, ne hogy egy falu pletykafészkével oszd meg a dolgaidat. Egyébként a legtöbb ember segítõkész. Ha költözés van vagy ilyesmi nyugodtan szólhatsz a leendõ szomszédodnak, vagy utcabelinek, hogy segítsenek ha kell valamiban. Ha a lesz gyümölcsöd vagy zöldséget feleslegben, ne hagyd hogy tönkre menjen inkább ajándékozz egy tállal a szomszédnak is, meg fogják hálálni. Sok sikert! (Egy falusi lány.)
Én a szülõszobán a vizsgálat után kezdtem vérezni.De nem volt vészes.Betétet kaptam, de bugyi nem lehetett rajtam.
amíg tágul a méhszáj, az is vérzik (enyhén), én bugyiban, betétben éreztem jól magam, de az orvos mindig rámszólt, hogy vegyem le, ne aggódjak, hogy össemaszatolom a földet. mivel a magzatvíz is elfolyhat, sok betétet készíts be (én majdnem 1 csomag betétet elhasználtam szülésig a magzatvíz miatt)
Én nem véreztem. A havim nekem is elég erõs szokott lenni, de szerintem a kettõ nem függ össze.
Én sem vajúdás alatt sem szülés közben nem véreztem. Egyetlen szabályos vércsík volt a babán, a gátmetszés miatt, amúgy tiszta volt teljesen. A kórházban töltött napokban vérezgettem, majd otthon összevissza néhány hétig, hol igen, hol nem, de ez 6 héten belül normális.
Nekem tágulási vérzéssel kezdõdött a vajudásom, így én végig véreztem, de csak enyhén.
nekem néha jött 1-1 csepp, a tágulás miatt, de én észre se vettem, csak utólag mondták. szerintem a havi vérzéssel ez nincs kapcsolatban!
Õszintén? Foggggalmam sincs...a fiam 4 hónapos:) Indított szülésem volt, tágító labdával meg burokrepesztéssel. Valami váladék biztos volt, mert kaptam betétet, akkorát, mint az állat, gyakorlatilag nem is kellett combbal odaszorítanom. Bugyi nem lehettet rajtam, de így nem is hiányzott. A szülésznõ mondta, h annyi betétet használok el, amennyit akarok (csodálkoztam is) A burokrepesztés után kb 1 órával volt vicces, már a vajúdólabdán ültem, amikor egyszercsak beterítettem a földet a magzatvízzel. Pedig azt hittem, már minden elfolyt. szerintem a szülés közben annyira nem vérzel. A vér a leváló méhlepény miatt lesz fõleg.
Egyiknél sem.

Mire számítson az ember, ha a terhesség kezdetén túlsúlyos?

Legjobb válasz: Embere válogatja. Hallottam olyanról is, aki a szülés után sokkal könnyebben leadta a felesleget.

Embere válogatja. Hallottam olyanról is, aki a szülés után sokkal könnyebben leadta a felesleget.
A kérdező hozzászólása: szió! köszönöm a válaszod! akkor boldog babavárást neked. lehet hogy eddig azért se jött össze, mert mindig ezen görcsöltem. de akkor így már megnyugodtam! elsõre összejött nektek?
Szia! Én 26 éves leszek, 168cm, 92 kg, és 12 hetes terhes boldog kismama! Nekem eddig soha nem szólt semmit sem a dokim, sem pedig a védõnõm sem, hogy van rajtam bõven túlsúly. Eddig még nem híztam semmit, dõt kevesebb is vok egy picit, mert pár napja hasmenésem van. :) )
igazábol a terheség alatt is ha teherbe esel diétáznod kell. ami ha most normálisan diétázol hasonló lesz. igazábol akkor is sokszor éhezned kell de amit beviszel teljesértékü legyen, könnyen emészthetö, vitaminban ásványi anyagokban teljes.
A kérdező hozzászólása: köszönön szépen a nyugtató válaszokat, aranyosak vagytok. én alapból mindig fogyókúrázok:) nem a doki mondta, mert még nem vagyok terhes (sajnos) . 6 hónapja próbálkozunk! most adtam le 6 kg-ot, és remélem mire sikerül még több is le fog menni! de persze ha sikerül a baba, akkor õ lesz az elsõ szempont! mégegyszer köszönök mindent! mindenkinek szorítok én is!
szia nemkell agodni ezen a lényeg hogy a baba egészséges legyen. ti miota probálkoztok? mi 18 honapja eddig eredménytelenül. sajnos nekem most clostival sem sikerült. de most neked a doki mondta hogy fogyokuráz? vagy miért fogyozol?
En 173 cm magas vagyok es 80 kg. Ettol fuggetlenul kb 5-6kg felesleg van rajtam, mert eleg eros testalkatu vagyok. A 6. hetben vagyok, es a doki a kovetkezot mondta nekem: keves kenyer, keves teszta, sok zoldseg, gyumolcs. Lehetoseg szerint a teljes kiorlesu tesztafeleket, pekarukat egyem. Az edesseget a minimalisra kell csokkenteni. Es emellett ugyanugy mozogjak, mint eddig, csak tobb figyelemmel. Viszont erdekesseg: inkabb 1 banant egyek, mint 2 almat! Na ezt mondjuk nem ertettem, de gondolom a vitamintartalma miatt...
nemkell félni a tulsulytol. mert az egyik nõ aki melettem feküdt 115 kg volt. kicsit fogyoznia kellet de 6 honaposan 6 kg-ot hizott és az nemsok. szoval nemlesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: még nem, de már nagyon szeretnék! csak azért kérdeztem, mert most is egy fogyókúra közepén vagyok. és ha esetleg besikerül a baba, akkor abba kell hagynom!
És te már terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: 85 kg
nem mindegy hogy hánykilórol beszélünk, és milyen magas az illetö. de túlsúly igazábol már a megfogantatást is nehezíti mert ott bent is zsírosodunk. aztán túlsuly érrendszeri betegségekkel jár, magas vérnyomas stb. na ezek pont nem kellenek a terheseknek.
Mégis hány kilóról beszélünk?
A kérdező hozzászólása: én arra gondoltam, hogy ilyenkor az orvosok nagyon kemények, vagy az nagyon-nagy probléma, hogy túlsúlyos a kismama? most itt nem 120 kg-ra kell gondolni, de nem is 50-re!
Te lányzó! Ne fogyizz, mert olyankor nincs peteérés, hiszen a szervezet azt érzi, hogy nem tudna mégegy életkét megtartani ha nincs táapnyag! Én 164 vagyok és 78 kg, túlsúlyos. Amióta babát szeretnénk eszembe se jut fogyózni, nehogy ne legyen peteérés. :-) Szóval csak lazán, mozogj sokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!