Találatok a következő kifejezésre: Mire számíthatok a babám (40 db)

Második babámmal vagyok terhes és érdekelne, hogy a második szülés szerintetek könnyebb? Tapasztalatok? A 40. héten szültem és összvissz 3 óra alatt meglett a fiacskám, ugyhogy nincs okom panaszra csak jó lenne tudni kb mire számíthatok a másodiknál.

Lehet,hogy úgy van ez mint a terhesség:Nincs 2 egyforma!?Fájdalomcsillapító nélkül szültem.

Legjobb válasz: Nekem gyorsabb volt a 2.,kb 2 órával,mint az 1.És legalább tudtam mire számíthatok,így nem féltem annyira.Minden jót!!

Nekem gyorsabb volt a 2., kb 2 órával, mint az 1.És legalább tudtam mire számíthatok, így nem féltem annyira.Minden jót!!
anyum engem megszült pár óra alatt, rá 2 évre az öcsémet kb 2 nap alatt. Szóval változó:-)
Elsõ 4 óra volt, második 1, 5 óra és nem is volt annyirafájdalmas!
Az elsõt 4 óra alatt szültem 40+5 hétre, a 2. babámat bõ 2 óra alatt 37+3 hétre.Az elsõt EDA-val, a 2.babát fájd.csill.nélkül.Simán kibírható volt.
Ez is úgy van, mint a terhesség! Az elsõ babámat 20 óra vajúdás után szültem hüvelyi úton. 3 héten belül jön a második szülés. A doki azt mondta, nem lehet párhuzamot vonni 2 szülés között, de általában a második gyerek gyorsabban megszületik, de ez is csak általában.
Az elsõ kisfiamat 41+6 hétre 8 órára szültem, a második kisfiamat, rá 7 évre 37 hétre, 2 óra alatt lett meg. A második jobban fájt mint az elsõ. De mindkettõ ugyan olyan csodálatos volt.
Az elsõ 4 óra volt, a második és a harmadik 1, 5 óra, de ugyanolyan fájdalmas. Tehát gyorsabb, de nem könnyebb. Remélem, a negyedik mostmár tényleg könnyebb lesz! :-)
Elsõ 15 óra, második 1, 5-2 kb. Gyorsabb volt, de intenzívebb és fájdalmasabb. Viszont már nem volt ismeretlen a helyzet, ezért könnyebb. És szép volt mind a kettõ :)

Már volt egy vetélésem 4 hónapja, újrakezdtük, a mostani diagnózis üres petezsák, úgyhogy megint műtétem lesz. Mire számíthatok a közeljövőben? Lesz még babám egyáltalán?

Legjobb válasz: Szia nagyon sajnálom ami történt,én 3 honapja estem át ugyan ezen.Most mi is ujra probáljuk ne add fel biztos lessz még babát.A barátnõm 3 szor elvetélt és 4-edszer sikerült nekik.szurkolok neked

Szia nagyon sajnálom ami történt, én 3 honapja estem át ugyan ezen.Most mi is ujra probáljuk ne add fel biztos lessz még babát.A barátnõm 3 szor elvetélt és 4-edszer sikerült nekik.szurkolok neked
Nagyon sajnállak, de azért fel a fejjel! Tudom, hogy nehéz, de még ne add fel. Van olyan nõdoki, aki azt mondja, két vetélés után lehet elkezdeni gondolkozni azon, hogy baj van-e. De akkor is csak gondolkozni rajta! Kicsit én is tartok, nekem is volt egy vetélésem, de a következõ babaprojektet még nem kezdhetjük el.
Szia! Sajnálom ami veled történt. Nekem egy üres petezsákom volt 2007 márciusában, 2008 júniusában már terhes voltam ill. még vagyok. Tudom nagyon szeretnél babát, de érdemes a szervezetet egy kis idõre pihenni hagyni, nekem a doki 6 hónapot javasolt. Természetesen utáltam a világot, ezért azt mondatam nekem nem is kell gyerek, egy év után éreztem azt, hogy újra felkészültem. Mindenképpen pihenetesd a tested, hidd ell regenerálódnia kell 2 mûtét után. Sok kitartást: 36 heteske
Nekem 2003ban 11 hetesen vették el a 7 hetes méretnek megfelelõ babámat.Utána 6 hó várakozást javasoltak.Csak 2006ban próbáltuk újra, akkor 9 héten csak p.zsák volt.Megint 6 hó várakozás.Kisírtam a hormonvizsgálatot, ami jó lett, majd kértem nézzék meg a progesteront is(ezt a ciklus másik szakaszában nézik), az alacsonyabb volt.Az akkori dokim szerint csak kicsit alacsonyabb, 12 helyett 6, 5 volt az értéke.Voltunk sperma vizsg. is az is jó lett.3 hónapig kaptam a Clostyt, fölöslegsen, mert nem a pé.-el volt baj.Mikor lemondtunk a dologról terhes letem, másik orvost kerestem, aki rögötn felírta az Utrogestan és ezt a terh végre nem halt el.Már elmúlt 13 hó a babám;)
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak: Neked is pont kettõ vetélésed volt, ugyanígy? :-(( 2. válaszolónak: Nektek mennyit kell kivárnotok?

7 hetes babámat fejlődési neurológiára küldi el a gyerekorvos, szerinte nem erős a nyaka és így ha ülő helyzetbe húzza fel nem tartja meg a fejét! Pedig ha hason van szépen emelgeti! Mire számíthatok a vizsgálaton? Hogyan lehet a problémát kezelni?

Legjobb válasz: 11 hetesen mi is voltunk. A vizsgálatkor a picurt a doki néni több szempontból vizsgálta. Csörgõvel, kockás lappal a figyelmét vizsgálta, követi-e a szemével a sakktáblát, figyel e a zajra. Aztán minden féle pózba tekergette, nézegette. Végül kérte vegyem a kezembe közbn beszélgettünk és Õ figyelte a babát. Végül mutatott 5 gyakorlatot amit napi 4-5 alkalommal kell csinálnunk. Ettõl erõsödik és ügyesebb lesz. Semmi komoly, nagyon kedvesek voltak. Aztán egy hónap múlva kontrol, ahol megállpítja hogy fejlõdött-e a gyerkõc vagy sem. Ha nem további torna ...stb, de ez egyénenként változó lehet, így ezt már az orvosra bízom

11 hetesen mi is voltunk. A vizsgálatkor a picurt a doki néni több szempontból vizsgálta. Csörgõvel, kockás lappal a figyelmét vizsgálta, követi-e a szemével a sakktáblát, figyel e a zajra. Aztán minden féle pózba tekergette, nézegette. Végül kérte vegyem a kezembe közbn beszélgettünk és Õ figyelte a babát. Végül mutatott 5 gyakorlatot amit napi 4-5 alkalommal kell csinálnunk. Ettõl erõsödik és ügyesebb lesz. Semmi komoly, nagyon kedvesek voltak. Aztán egy hónap múlva kontrol, ahol megállpítja hogy fejlõdött-e a gyerkõc vagy sem. Ha nem további torna ...stb, de ez egyénenként változó lehet, így ezt már az orvosra bízom
Szia! Az én kislányomnál is hasonló volt a helyzet. Nála születéskor állapították meg, hogy sokkal gyengébb a nyaka, mint a többi babának. Akkor ott a kórházban a gyermekorvos nem azt mondta, hogy sokat fektessem hasra, hogy emelgesse a kis fejét. Egyszerre csak rövid ídõre, de naponta többszõr. 2 hét múlva, mikor jött hozzánk a gyermekorvos megnézni a babát, már teljesen megerõsödött a nyaka. Most 6 hónapos és minden rendben.
ne aggodj 1percig sem.mi hipotoniaval születtünk azaz izomgyengeség nekem a fiam sehogy sem tartotta a buksit még hason sem.én naponta 4x5x felhuztam ülõ helyzetbe kajcsi elõtt most 13 hetesek vagyunk szépen tartja magát.mi nem voltunk neurologusnál mert a doki néni azt mondta 10 hetes koráig nem baj ha nem csinálja, csinálja késõbb.és látod minden ok nálunk.
Szia nekem mindkét fiamnál ez volt a helyzet, sõt a nagyobbiknál társult azzal is hogy nem fodította az egyik oldalra. Gyógytornával remekül rendbejött. A kisebbik fiamat már én tornáztattam itthon.

Van itt köztetek könyvelő, anyukák? Mire számíthatok a második babával?

az els? terhességemnél végig táppénzen voltam. Most várjuk a másodikat, decemberben fog születni. Els? lányom augusztusban lesz két éves. Érdemes kivennem a szabadságaimat és elmenni táppénzre szülésig? Mi alapján számítják a tgyást és a gyedet?

Legjobb válasz: Hú köszi szépen! Én azt hittem, ez munkahelyfüggõ, hogy megengedik-e. Na akkor belevágok a szabikba!

A kérdező hozzászólása: Hú köszi szépen! Én azt hittem, ez munkahelyfüggõ, hogy megengedik-e. Na akkor belevágok a szabikba!
Nem munkahelyfüggõ, de értelemszerûen nem nagyon szeretik. Ugyanis a szabis idõszakot nekik kell fizetni, sõt a táppénz 30%-át is. A válaszomban biztos legyél, ne hagyd magad, ha olyan a munkáltatód, meg akarnak majd gyõzni róla, hogy nem lehet így csinálni (a fentebb ismertetett okok miatt). A munka törvénykönyve a fizetés nélküli szabiról úgy rendelkezik, hogy a munkáltatónak kötelessége ilyen esetben megadni, de mivel ezt te kéred, bármikor visszamondhatod. Az oep honlapján pedig részletesen le van írva, hogy mi a menet (ezt írtam én is le).
A kérdező hozzászólása: Az oep honlapja egy útvesztõ, majd még bogarásznom kell rajta. azt nem értem viszont, hogy a fizetés nélküli szabi hogy jön ide..:-( ha visszamegyek rendes szabira (akkor is ki kéne adniuk ha rendesen dolgozni mennék vissza) és ha ez lejár akkor azonnal táppénzre..úgy tûnik én hülye vagyok ehhez.:-( Nem értem miért nem lehet ezt úgy leegyszerûsíteni, hogy a hétköznapi ember is megértse.
A fizetés nélküli szabi úgy jön ide, hogy míg gyed-en vagy, hivatalosan a cégnél fizetés nélküli szabadságodat töltöd. Az oep honlapján pedig oda van írva a táppénz címszó alatt, hogy nem jár fizetés nélküli szabadság idejére. Mivel te kérted a fizetés nélküli szabadságot (mint minden gyedes), ezért az te is mondhatod vissza. Ha nem mondod vissza, akkor a táppénz igényedet el fogják utasítani (ok: lásd második mondat).
A kérdező hozzászólása: Közben jártam egy könyvelõnél aki teljesen elkeserített.:-( a gyed az bérjövedelemnek számít, a gyes számít fizetés nélküli szabinak azt mondta, és hiába megyek el táppénzre, azt a gyedbõl számítják, mert az volt a jövedelmem, és azt mondta a jelenlegi szabályok értelmében valószinû a második gyerek után nem jár így sem gyed csak gyes mert nincs ledolgozott 365 munkanapom a következõ gyerek elõtt.:-( Még azt is mondta hiába megyek be a tb-hez, ott sem tudnak többet mondani csak akkor ha már megszületett a gyerek (decemberben) Hát ezzel nem lettem kisegítve.:-( Neked köszönöm, hogy ennyi választ áldoztál rám!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ki vagy de szeretlek..:-)) Ha érted mire gondolok...Bocsánat, hogy ilyet mondok, de nagyon neki voltam keseredve, és remélem te jobban tudsz segíteni mint a könyvelõ! (mondjuk õ elég pöpecül rendben tartja anyósom könyvelését egyébként)Ksözönöm mégegyszer, átböngészem az oldalt!
A kérdező hozzászólása: Ja és szerinte most májustól változott így meg..
A kérdező hozzászólása: Kicsit átböngésztem az oep honlapját és tényleg úgy nézem, hogy jogosult leszek tgyásra és gyedre is. Megkönnyebbültem! :-)

Nyákdugó eltávozása után mennyi idővel számíthatok a babámra? 39 hetes mami. Ja és a dokinak mikor kell fizetni? Szülés után vagy haza jövetelkor?

Legjobb válasz: A dokinak én a varrat szedéskor fizettem. de ha nincs fogadott dokid akkor szülés után akinél szültél. Nyákdugó távozása után bármikor, lehet egy fél nap akár egy hét is. Nagyon változó.

A dokinak én a varrat szedéskor fizettem. de ha nincs fogadott dokid akkor szülés után akinél szültél. Nyákdugó távozása után bármikor, lehet egy fél nap akár egy hét is. Nagyon változó.
Nekem 4 nappal a nyákdugó után született meg a babám. De ez változó, valaki egybõl megy szülni, valaki csak két hét múlva. Mivel már benne vagy "a korban" a 39 heteddel, valószínû, pár napon belül láthatod a babádat :) Én varratszedés után, mikor a zárójelentésemet adta át a doki, akkor adtam neki a borítékot. Üdv

C2000. megrövidült méhnyak. De ez mit is jelent pontosan? 38hetes vagyok, a babó kobakja nagyon lennt van ( doki mondta, érzem is). Akkor számíthatok rá, hogy hamarosan kinyílok vagy vagy mi lesz?

Legjobb válasz: Igen, számíthatsz rá, mert egyre jobban nyomja szét a méhszájadat a babó. Hamarosan itt az idõ! 8 hetes kislány anyukája.

Igen, számíthatsz rá, mert egyre jobban nyomja szét a méhszájadat a babó. Hamarosan itt az idõ! 8 hetes kislány anyukája.
nekem az 5. héttõl ennyi. :( De mivel te már a vége felé vagy, várható, hogy nílni fog a méhszáj. Nekem anno azt tanácsolta, hogy sokat feküdjek, ne emeljek. 12 hetes kismama

Tegnapra voltam kiírva, de sajnos nem történt semmi. A dokim azt mondta ad egy hét haladékot a babának, utána be kell feküdnöm szülésmegindításra. Első baba. Mire számíthatok? Az nagyon rossz?

Kíváncsi lennék mindenre,pl. az el?tte való estét már bent kell-e tölteni,hogyan zajlik pontosan egy megindítás és mi történik.Sokkal rosszab ez,mintha magától indulna be a szülés?Azt hallottam,hogy hosszabb ideig tart jóval.Igaz?Nagyon félek...C1111 nyitottságú méhszájjal szerintetek nagyon sokat fogok szenvedni mire kitágulok majd rendesen?

Legjobb válasz: Ne félj elõre, addig lehet hogy megszülsz:-) Én két nappal az indítás elõtt mentem szülni. Van akinek jobb volt, van akinek rosszabb, ezt nem lehet elõre tudni. Általában gyorsabb, de fájdalmasabb. Barátnõm szült így 2 éve, pénteken bement délben, vizsgálatok és szombat reggel 6-kor levitték a szülészetre, megkapta az infúziót és szült:-) Ne félj tõle, mert annál rosszabb lesz. Várd, és próbáld élményként megélni, hisz elsõ babád születik:-)

Ne félj elõre, addig lehet hogy megszülsz:-) Én két nappal az indítás elõtt mentem szülni. Van akinek jobb volt, van akinek rosszabb, ezt nem lehet elõre tudni. Általában gyorsabb, de fájdalmasabb. Barátnõm szült így 2 éve, pénteken bement délben, vizsgálatok és szombat reggel 6-kor levitték a szülészetre, megkapta az infúziót és szült:-) Ne félj tõle, mert annál rosszabb lesz. Várd, és próbáld élményként megélni, hisz elsõ babád születik:-)
Elõször is: egy hét még nagyon sok idõ!!! A babád is úgy látja majd, hogy jobban teszi, ha kijön szépen, meglátod! Én vasárnapra voltam kiírva, és a dokim kijelentette, hogy babával vagy baba nélkül, de hétfõn be kell feküdnöm, hogy szem elõtt legyek, és kedden csinálni akart egy terheléses CTG-t (infúziót köt be, ezzel fájásokat kelt - lényegében megindulhat tõle a szülés is). Szóval nekem az indítás elõtt egy nappal kellett volna befeküdnöm. Kb. így meg voltam ijedve, mint Te, de a kisfiam vasárnap magától megszületett. A szülésindítás oxitocin-infúzióval történik, vagy burkot repesztenek. Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Viszont bevallom, hogy nálunk a szülésindítás egy természetes módja (sex) hozta meg a várva várt (akkor már tényleg várva várt) fájásokat. A méhszájam pénteken még teljesen zárva volt, de nagyon gyorsan meglett a baba. A tiéd az enyémhez képest egy nyitott kapu!:) Remélem sikerült egy kis lelket öntenem beléd! Nagyon szorítok, hogy mihamarabb meglegyen az a baba!
Nekem az elsõ szülést inditották a másodikat nem. Szerintem nem volt fájdalmasabb az indítás miatt. Azt nem mondom, hogy nem fáj, de ahogy kibújik a baba minden fájdalom elmúlik. Majd meglátod! Nyugi és minden jót kívánok Neked és a babádnak is.
nekem indították a szülést és 5 óra alatt megszültem, vajúdással mindennel. szép szülést.
Nekem is indították az elsõ babánál, magával a folyamattal smemi problémám nem volt. Inkább az volt a rossz, hogy elõzõ nap befektettek a kórházba egy olyan kórterembe, ahol csupa olyan "túlhordásos" kismama volt mint én, persze egész éjjel panaszkodtunk egymásnak. Meg is lett a böjtje, iszonyat fáradt voltam a vajúdás alatt. :( Azt nme tudom, hogy könnyebb-e így, én akkor nagyon fájdalmasnak éreztem, de sógornóm pl. spontán szült (ugyanolyan méretû kislányt mint én, ráadásul mi is egy méret vagyunk) és ezerszer többet és több ideig szenvedett mint én. Szóval ezt így nem lehet kiszámítani. De drukkolok, hogy megszülj minél elõbb! :) )) 37 hetes
én a helyedben nemszaxszelnék gumi nélkül
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltuk gumi nélkül, és ezek szernt igaz a hír, hogy a "kis fickók" megindítják a szülést.Rá másfél órára elkezdõdtek a fájások.Mondjuk lehet, hogy a hidegfront is kellett hozzá:)
sdzia mizuka veled?
A kérdező hozzászólása: Szia! Megvagyunk, jól vagyunk, holnap lesz 4 hetes a kislányom:) Nem hiszem, már, hogy rosszabbul jártam volna a megindítással, annyi oxyt kaptam így is, hogy mindegy lett volna szerintem, hogy indított szülés-e, vagy sem.Hosszúnak hosszú volt, 18 órát vajúdtam:(
Nyugodtan szeretkezzetek gumi nélkül. A babához csak akkor juthat fel fertõzést, ha már megrepedt a burok, ami ugye a te esetedben még messzirõl nem áll fent (hiszen akkor már megnyugodva vajúdnál). A babát elsõsorban a burok védi a fertõzésektõl, nem a méhszáj.
szia! nalam, szules meginditas volt es elso baba ! 18 oran keresztul vajudtam ugy hogy kozel se biztos az hogy a meginditassal hamarabb szuletik meg:) de 1 het meg sok ido, szerintem addig magatol fog jonni a babad!setalj rengeteget, lepcsozel, sexelni is lehet GUMIVAL!!!!!! hatha meginditsa a szulest! sok sikert! es konnyu szulest kivanok!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy eddig nwem is féltem, mert gondoltam jobb lesz már végre kint, mint bent, de ez a dolog, hgy befeküdni, meg ilyen, meg olyan infúzió, meg tágítás...a hideg is kiráz tõle, jesszus...
A kérdező hozzászólása: És ha megpróbálnánk gumi nélkül?Baj nem lehet belõle, nem?Vagy nyitott méhszájnál nem is használ?A fájásokat indíthatja be, vagy csak a tágulásban "segítene"?
Az anyósom épp most mondta hogy a szülésmegindítás neki nem fájt jobban hanem gyorsabb volt mint a másik két gyerekénél, és nem is fájt annyira..A Sogornõm is ezt mondta, mindkér kislányával inditották..Ne aggódj! 37 hetes kismama
En is egycipoben jarok veled.En keddre voltam kiirva, zart mehszajjal.Bar a dokim nem mondta mikor inditsa be a szulest en is remenykedem hogy meggondolja a kislanyom es kijon mielott inditani kene.En tegnap rengeteget setaltam, tobb kilometert, erre ma egesz nap barna kocsonyas dolog tavozik belolem, gondolom a nyakdugo.Fajas semmi.Hat csak egy van, legyunk turelmesek..Gyors szulest kivanok!
Hát sajnos a gumis szex nem fog használni:( Mert az induláshoz éppen a kis fickók kellenének:( Akkor csak próbálj türelmes maradni, és beszéld rá, hogy itt az ideje elõjönni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszket, azért kicsit jobb most...Csak az rossz, hogy én hiába tettem bármit is a "megindítás" érdekében már egy hete(annyira fáj már a csontom a lábamközött, hogy ha önzõnek tûnök, ha nem , de már próbálgattam ezt-azt idõ elõtt is) nem történik semmi.Vízbe nem ülhetek a fertõzések miatt, hiszen nyitva vagyok, marad a zuhany, a szex is csak gumivaé lehetséges, ezen kívül még emeleten is lakunk, jó sokat kell lépcsõznöm, de nincs hatás...:(
Az a lényeg ottvan a babád a karodban!gratulálok és sok boldogságot kivánok:stella

A babám jobb oldali veséjében tágult kissé a pyelon. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szerintem semmi rosszra, ezek gyakori dolgok ahogy fejlõdnek a babák szervei. Jó eséllyel elmúlik.

Szerintem semmi rosszra, ezek gyakori dolgok ahogy fejlõdnek a babák szervei. Jó eséllyel elmúlik.
A mi babánknak is van, de azt mondta a doki hogy semmi gond...ahogy nõ úgy egyre kisebb lesz.Ne aggódj én sem teszem. További kellemes babavárást.
A második fiamnak volt pyelontágulata (vesemedence-tágulat), már a 20 hetes 4D-n észre vették, de határérték volt (7 mm). Születése után 6 hetesen van hasi és koponya uh, akkor is látták a tágulatot, ezért havonta kellett uh kontrollra járnunk, és 5 hónapos korára kinõtte. Ilyenkor húgyúti fertõzéstõl kell tartani, és ha indokolatlan láza van, vinni kell vizeletet a gyerekorvosnak (van lent gépük), aki megnézi, van e fertõzés. Nekünk semmi nem volt, nincs hátránya, szépen gyarapodott, normálisan fejlõdött.
szia, en a 22. héten voltam 3d-s morfologia ultrahangon. a kisbabamnal a jobb vesejenel tagulatott allapítottak meg 4, 5-5, 00mmt. a dokim azt mondta, 10mm-ig ne aggodjak. pyelektázisnak nevezik ezt az "elváltozást". a baba kinoheti. ne aggodj, amig a hatarertek alatt vagy, nincs gond. 25 hetes kismama

PCOS vagyok, és spontán sikerült teherbe esnem! Mire számíthatok? Veszélyezteti a babát? Ki tudom hordani normálisan?

Legjobb válasz: PCOS vagyok, IR-em is van. Tegnap volt 6 napos a kislányom. :) A terhesség elején kaptam Utrogestan hüvelykapszulát, az orvos azt mondta támogassuk meg a terhességet. Semmi gondom nem volt 32. hétig. Aztán elkezdtem vizesedni, persze ez nem függ össze a betegséggel. 36 hétre 2500g-mal 45 centivel egészséges babám született.

PCOS vagyok, IR-em is van. Tegnap volt 6 napos a kislányom. :) A terhesség elején kaptam Utrogestan hüvelykapszulát, az orvos azt mondta támogassuk meg a terhességet. Semmi gondom nem volt 32. hétig. Aztán elkezdtem vizesedni, persze ez nem függ össze a betegséggel. 36 hétre 2500g-mal 45 centivel egészséges babám született.
#9 vagyok megint: am. csináltattál v. doki kért terheslése cukor+inzulin labort? Mert a cukor értékem pl. nekem is tökéletes volt mindig, de attól még az inzulinom simán magas volt.
#9 vagyok: szerintem az enyém sem lehetett olyan súlyos még az elsõ két lányommal, hiszen nem sikerültek volna. Ill. ciklusom pl. Meforal elõtt nekem is volt, és mivel lett volna egy babám, ezért peteérés is. Csak már akkor magas volta az inzulinom. Van aki menstruál rendszeresen, mégsincs peteérése. De én amondó vagyok, hogy nem lesz semmi baj, higgy benne, és ha találsz egy normális dokit, aki odafigyel rád, akkor az már a szuper kategória! Boldog babavárást neked! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem 2 éve derült ki, de nekem normális ciklusaim voltak mindig semmi elhízás vagy cukor betegség, csak pattanásos a bõröm. Szóval nállam nem lehet annyira komoly, azt mondta a doki még annó hogy nem kell vele semmit csinálni, nem súlyos.
akkor szerintem a vetélés elkerülése érdekében sürgõsen kezdj IR diétázni, ami azt jelenti hogy semmi fehér liszteset és semmi cukrosat ne egyél, és sokszor egyél keveset. Teljes kiõrlésû kenyeret lehet a sima kenyér helyett.
A kérdező hozzászólása: Nem kezelem semmivel 2 éve szedtem fogamzásgátlót rá de már azt se!
En is PCOS vagyok es spontan sikerult teherbe esnem (65napos ciklusban).Nalam a kezeles elott sikerult a baba, igy nem szedtem/szedek semmilyen gyogyszert.Jol vagyunk, mar a 14.hetben.:) Nem lesz semmi baj, pihenj sokat es ne emelgess es kimeld magad.:) (nekem 2 veteles utan muszaj sokat pihennem mielott valaki megszolna erte..)..:)
Elsõ vagyok. Nem 6 napos, hanem 6 hónapos. Bocsi. :)
Kezeled valamivel a PCOS-t? kell diétáznod pl? Ha igen és továbbra is tartod a kezelést akkor jó esélyei vannak a babának, én is így lettem terhes és még egy csomó mindenkit tudok. És nem lett baj a babákkal.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem mondott a doki semmit, 7 hetes vagyok, még csak egy UH-m volt!
A sogornom is PCOS es kihordta teljes idore a babat. Az elejen voltak nagyobb gorcsei, de o hasznalt vmi kupott az elso 12 hetben es sokat fekudt. Egeszseges fia szuletett.
A kérdező hozzászólása: Még eztán megyek teljes vérkép vizsgálatra. Remélem én is hogy nem lesz semmi baj!

Mire számíthatunk? Előfordulhat, hogy nem lesz egészséges a babám?

Dohányzok,alkalmanként alkoholt is fogyasztok,fogamzásgátlót és allergia gyógyszert szedek rendszeresen,2 hete tüd?sz?r?n voltam.Most úgy néz ki terhes vagyok.

Legjobb válasz: Nem valószínû,hogy lesz baja! Az elsõ 5-6 hétben még köldökzsínór, tehát "nincs" kapcsolat az anya és a magzat között. Sokan nem tudják,hogy babát várnak és élik ugyanúgy az életüket. Barátnõm is volt tüdõszûrõn. Pedig csinált tesztet, mert már pár napja késett, de negatív lett. Rá 3 napra, amikor nem jött még mindig meg, akkor is csinált és pozi lett. Kérdezte a dokit, hogy lesz-e baja, mondta, hogy nem. Most van az 5. hónapban és minden rendben a bébivel!

Nem valószínû, hogy lesz baja! Az elsõ 5-6 hétben még köldökzsínór, tehát "nincs" kapcsolat az anya és a magzat között. Sokan nem tudják, hogy babát várnak és élik ugyanúgy az életüket. Barátnõm is volt tüdõszûrõn. Pedig csinált tesztet, mert már pár napja késett, de negatív lett. Rá 3 napra, amikor nem jött még mindig meg, akkor is csinált és pozi lett. Kérdezte a dokit, hogy lesz-e baja, mondta, hogy nem. Most van az 5. hónapban és minden rendben a bébivel!
Az enyém is véletlen baba. Cigiztem elõtte, sõt kb 8 hetes koromig, utána nem tudtam, mert rosszul voltam tõle. Amíg nem tudtam, hogy baba van 2 alkalommal elég sokat ittam buliban és fogamzásgátló mellett lett a baba. Most 38 hetes vok és teljesen egészséges a baba. A doki azt mondta, hogy 6-7 hetes koráig semmi sincsen rá hatással. Szerintem ne aggódj. Csak az allergia gyógyszert kellene sztem megkérdezni, hogy nem kell-e másik fajta. De hidd el semmi baja nem lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!