Találatok a következő kifejezésre: Mire számíthatok van a (105 db)

Mit jelenthet ez az Álom? Jósnők? Mire számíthatok? Van olyan aki meg tudja nekem ezt jósolni hogyha meg adok egy két dolgot ami ehez a jósláshoz szügséges?

A barátom és én 2 évig jártunk,és Február 4.-én szakított velem.Mélységes nyomokat hagyott bennem,és fájt is a szakítás..neki nem igazán!Azt álmodtam tegnap,hogy át jönnek és én ülök a földön,? is le ül elém..a két kezével utánam nyúl és oda húz az ölébe..és én csak nézek..és egy puszit is ad a számra..furcsa volt mert az Álmomban is tudtam hogy szakítottunk,és nagyon örültem neki amikor ezt csinálta..És amikor el kezdtünk csókolózni..örülve egymásnak..azt mondta hogy rájött hogy hiányzok neki..aztán az álmomban majdnem le feküdtünk egymással csak az volt a baj hogy itthol voltak a szüleink!Álmodtam vele még sokat meg a szüleivel is..de azoknak szerintem nem nagyon volt jelentése..csak annyi hogy ott voltunk nálluk és tudtam hogy kellemetlenül érzem magam mert szakítottunk és hogy hiányzik..Most jelenleg beteg vagyok és fel hívott telefonon hogy hogy vagyok..és az anyukája is fel hívott hogy Pénteken délután át jönnének meg látogatni!Mit gondoltok??Akkor ki fogunk békülni?Vagy ennek az Álomnak nincs jelent?sége?Alig várom a Pénteket..de félek hogy csalódnom kell!Sokan mondták hogy mivel ott hagyott hideg szivvel..mert ? már régen érezte hogy vége és nem mondta ki hamar hogy vége..? túl tudta magát tenni rajta..de nekem mégis van egy sanda gyanúm hogy azért hiányozhatok neki..a képeim pedig még mindig kint vannak a szobájában rólam!Február negyedike óta nem szedte le!Mi lesz a jöv?ben?

Legjobb válasz: Ez az álom a te vágyaidat fejezi ki, nem azt mutatja, hogy mi fog történni.

Ez az álom a te vágyaidat fejezi ki, nem azt mutatja, hogy mi fog történni.
A kérdező hozzászólása: Más valaki esteleg??Aki ennél többet tud mondani??
Nézd, ha most azt mondom, hogy össze fogtok jönni újra, akkor nagyon fogsz örülni? Nem oltani akarlak, de mondtad, hogy Te nehezen teszed túl magad ezen plusz a volt barátod meg könnyedén túllépet a dolgon. Persze, hogy legyezgetné a hiúságod, hogy neki is szar... legalább egy kicsit. Tényleg nem akarlak bántani, de neked nem álom jós kell, hanem egy jó barátnõ, vagy egy új hobbi. És mellesleg, nem te vagy az elsõ ember a földön, aki az exével álmodik. Boldog párkapcsolatban élõ egyének is néha-néha vissza szoktak gondolni (álmodni is) a volt kedvesükrõl. Sajnálom ami veled történt. De most fedezd fel az élet azon oldalát, ami eddig homály fedte. 21/L
Ne legyenek elvarasaid a talalkozassal kapcsolatban. Akkor nem fogsz csalodni. Elozo valaszolonak: nagyon bolcs csajszi vagy 21 evesen. :) Le a kalappal.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek..:) 16/L
Jegyzõkönyv, fotó. Kéred a kijavítását vagy kártalanítást.
Feltéve ha a leadásnál rögzítésre került hogy sérülés mentes.
A kérdező hozzászólása: nem akkor kellene rögzíteni, ha éppen sérült? mert az lenne a természetes, hogy nem az, nem? mert ha az, akkor nem is veszik be a szervizbe, hanem azt mondják, hogy a sérülés miatt van, és kész.. nem?
Nem, a szerviznek kéne rögzítenie a telefon állapotát, mielõtt átveszi. Ha ez nem történt meg, akkor esetleg, ha eléggé vered az asztalt, és fenyegetõzöl, akkor kártalanítanak, de erre azért nem adok túl sok esélyt.
A kérdező hozzászólása: kicserélték gond nélkül! :)

Szájsebészeten műtétre jegyeztek elő, mivel impaktált bölcsességfogam van (jobb alsó), vagyis előtört, de csak a koronáig. A műtét során mire számíthatok? Illetve a műtét után bent tartanak még a kórházban, vagy haza is jöhetek majd egyből?

Legjobb válasz: Ez ambuláns beavatkozás, nem kell befeküdnöd. Megnyitják az utat, azaz bemetszik a fogínyt. Nem vészesebb, mint egy foghúzás. Hasonló körülmények között történik.

Ez ambuláns beavatkozás, nem kell befeküdnöd. Megnyitják az utat, azaz bemetszik a fogínyt. Nem vészesebb, mint egy foghúzás. Hasonló körülmények között történik.
Nekem 2 napja mûtötték ki a bölcsességfogam. Iszonyatosan fájt, pedig kaptam injekciót. Nekem a fogam 3/4-e volt már kint.Felvágta az ínyt, kivéste a csontot és kihúzta a fogat.Utána rögtön hazajöhettem.1 hét múlva varratszedés. Aznap mikor mûtötték beszartam a fájdalomtól, elsõ nap 4 cataflam, 2.nap már csak 2 ma van a 3.nap és ma már csak hajnalban vettem be gyógyszer de tegnap óta hörcsögfejem van, iszonyúra dagadt az arcom, és részleges szájzáram van. Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az elsõ válasz után kezdtem nyugodt lenni, de ez a második kicsit megijesztett :D Jobbulást kívánok! Nagyon érdekes, hogy van, aki tök simán "megússza", másnál pedig ilyen fájdalmakat okoz maga a mûtét is.. na de majd elválik, én melyik oldalhoz fogok tartozni! :D
Nekem is alig van kibújva de már lyukas, és nem tudom, hogy hogyan mehetnék vele mûtétre? Valamiért azt érzem a mûtét kevésbé fájdalmasabb mint az ha belehuppanok a fogorvosi székbe és már húzzák is a fogóval. Kivel kell ezt a mûtéti beavatkozást megbeszélni? Mennyibe kerül egy ilyen mûtét? Mi a különbség a szájsebészeti mûtét és a fogorvosi rendelõben végzett bölcsesség fog húzás között?
A kérdező hozzászólása: Mûtétet a szájsebészeten végeznek, ahová beutalóval kell menned, amit vagy a fogorvosod ad, illetve háziorvos is adhat. Elõtte el kell menni szintén a szájsebészeten egy fogászati röntgenre (ide is kell külön beutaló), hogy megnézzék a bölcsességfogad helyzetét, a gyökerét stb. És így nem is kerül semmibe. Viszont, ha egy magánklinikára mész ott 20 és 50 ezer ft közötti összegért szedik ki. Kb. ennyit tudok a dologról, remélem tudtam segíteni! :) Ja és a különbség annyi, a szájsebészeti és fogászati kezelés között, hogy az elõbbi több eszközt igényel, speciálisabb.
A kérdező hozzászólása: Na, túl vagyok rajta! :) Se a mûtét nem fájt, utána sem, persze gyógyszerrel elejét vettem és veszem a dolognak. Viszont a mûtét nagyon nagyon kellemetlen volt, fõleg a fúrás.. :((( Inkább lelkileg viselt meg ez az egész. Enni nehezen tudok, enyhe szájzáram van nekem is. Talán(?) fél év múlva bevállalom a bal alsó kimûtését is... :D Köszönöm az infókat és a bátorítást a válaszolóknak! :)

A rendőr megbüntethet az "A és "B oszlop közötti autófólia miatt? És ha megbüntet, mire számíthatok? Van erre külön büntetés, vagy minden rendőr úgy büntet, ahogy akar?

Legjobb válasz: Le van ez precízen írva/szabályozva,hogy egy autón hol és milyen sötét fólia helyezhetõ el. Ha nálad nem a jogszabályoknak megfelelõ volt fent, akkor igen megbüntethet,a jogszabályoknak megfelelõ büntetési tétellel. Meg is fogja tenni.

Le van ez precízen írva/szabályozva, hogy egy autón hol és milyen sötét fólia helyezhetõ el. Ha nálad nem a jogszabályoknak megfelelõ volt fent, akkor igen megbüntethet, a jogszabályoknak megfelelõ büntetési tétellel. Meg is fogja tenni.
tehát ha a hátsó oldal ablakokat magamnak lefóliázom azért nem büntetnek meg ??
Kedves Közlekedési Mr Police ! Nyugodtan lehet fóliázni az A és B oszlop között a kitétel annyi hogy a fényáteresztõ képesség legalább: 70% legyen.„B” oszlop mögötti összes oldalüvegre és a hátsó szélvédõre bármilyen sötétségû fólia ragasztható. "84/2005. (X.11) GKM rendelet" Lehet olvasgatni! :-)
A kérdező hozzászólása: http://www.bestfolia.hu/galeria/galeria.htm Az Astra 23000 ft. az elsõ szélvédõn kívül körbe az összes üveg.A Fólia tulajdonságai: 99% UV A-B védelem, 45 %-os hõvédelem, 7 év garanciával, dupla karcálló réteg, mûbizonylattal, engedélyszámmal. Ezt a választ kaptam. Tehát ha adhatnak mûbizonylatot az elsõ fóliára is?
Közúti ellenõrzéskor- amennyiben a gk.-id rendelkezik érvényes mszv vizsgával, zk, ..stb(tehát papírjai rendben vannak)- a rendõrnek SEMMIFÉLE jog ill. hatásköre nincs arra, hogy az autódat mûszakilag buzerálja, kötözködjön, esetleg büntessen erre CSAK az NKH emberinek van joga õ max föltételezhet vmit, és elküldhet idõszakos mûszki felülvizsgálatra.Léteznek viszont mobil mûszaki állomások, (police, nkh 1szerre!)egy ilyennél viszont elõjöhet a cumi...
Fóliáról volt szó, ne beszélj mellé.. :-) Persze aki nincs tisztában a dolgokkal simán +szopatják...
A vezetõ melletti ablakot nem lehet lefóliázni, illetve olyan kismértékben, amit a gyári hõvédõ fólia ki is merít, szinte észrevehetetlen. Szerintem ha nagyon akarja, akkor nem is enged tovább, hiszen a kocsi nem felel meg.
Kicsit késve, de ha valaki olvassa vissza, akkor csak hátra lehet rakatni sötétítõt.Elõre nem, mert baleset vezsélyes, esetleges tûz esetén akadályazna... http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/uveg-folia-so..
Minden ablak fóliázható, a lényeg a fényáteresztés mértéke. Az elõttem néhánnyal linkelt rendeltben minden szépen le van írva, csak el kellene olvasni.Nekem is itt van a kesztyûtartóba kinyomtatva.
A és B oszlop közé nem lehet fóliát tetetni mivel ezeknek az üvegfelületeknek már gyárilag is van egy minimális sötétítése, és bármilyen halvány fóliát raknak rá már nem teljesíti az elõírt százalékot és éjjel veszélyesnek minõsítik a közlekedést. Nem véletlenül van az, hogy a gyárilag sötétített autókon sincs fóliázva csak a hátsó üléssor mellet és mögötti rész. A mûbizonylat is csak a ezeket az üvegfelületeket írja. Max. még talán a szélvédõ felsõ része fóliázható addig amíg a napellenzõ takar.
Hát szerintem ezt benézted, miért ne lenne joga?! Ha megállít, és nem ég a lámpád, be van törve a szélvédõd, le van szakadva 3 ajtó, akkor is tovább enged mert van mûszakid?!
A kérdező hozzászólása: Lumar fóliám van, de akkor vannak olyan fóliázók is, akik a vezetõülés melletti üvegekre is ad mûbizonylatot?
Olyan helyen csináltass fóliát ahol adnak mûbizonylatot. Egy 3 ajtós Cordobara 25 ezer a fólia körbe. Még mindig olcsobb ez az út mint a büntetés. Igaz hogy olcsóbb az a fólia amit piacon veszel meg de ahhoz nem jár mûbizonylat és vizsgánál szedheted le vagy kenheted meg a vizsgabiztost.
Igen a hátsókat le lehet, de ott is az üvegnek 80% -nál több fényt kell átengednie.

Van egy törpetacsi szuka kutyám 1 éves és februárra várom az első babáman. Mire számíthatok? Szeretik a gyerekeket? Nem minden embert és gyereket kedvel, de gondolom ez nem nagy gond.

Legjobb válasz: Ha megfelelõen (KUTYAKÉNT) megneveled és tudja, hogy te vagy a fõnök akkor nem lesz baj! Ehhez találhatsz itt az oldalon is sok könyajánlót! Nem kell kirakni, elzárni, az egészéges kutya nem árt a gyereknek, sõt használ a fejlõdéséhez! Remélem gondoltál a gyerekre amikor megvetted/kaptad/szerezted és nem fogod elhanyagolni a kisbaba miatt. Számíts rá, hogy a kutyád mostanában kamaszodik, így lehet hogy kicsit nehezebb. Én különbenis úgy tudom, hogy a tacskók elég agresszívak tudnak lenni, ha azt hiszik, hogy õk a fõnökök (pl lekerget az ágyból). Talán a nagyobb kutyák jobbak ilyen szempontból, mert nekik nagyobb a testük így nem fáj nekik a nyúzás, nem úgy mint egy pici kutyának. De hát nem muszáj együtt játszani, elég ha elvannak egymás mellett.

Ha megfelelõen (KUTYAKÉNT) megneveled és tudja, hogy te vagy a fõnök akkor nem lesz baj! Ehhez találhatsz itt az oldalon is sok könyajánlót! Nem kell kirakni, elzárni, az egészéges kutya nem árt a gyereknek, sõt használ a fejlõdéséhez! Remélem gondoltál a gyerekre amikor megvetted/kaptad/szerezted és nem fogod elhanyagolni a kisbaba miatt. Számíts rá, hogy a kutyád mostanában kamaszodik, így lehet hogy kicsit nehezebb. Én különbenis úgy tudom, hogy a tacskók elég agresszívak tudnak lenni, ha azt hiszik, hogy õk a fõnökök (pl lekerget az ágyból). Talán a nagyobb kutyák jobbak ilyen szempontból, mert nekik nagyobb a testük így nem fáj nekik a nyúzás, nem úgy mint egy pici kutyának. De hát nem muszáj együtt játszani, elég ha elvannak egymás mellett.
Ha jól van nevelve, akkor nem lesz semmi gond. Mire a kicsid akkora lesz, hogy már nyúzza a kutyát látnod kell a kutyádon, hogy bármit megtehet e a kislányod/kisfiad vele, vagy sem. Az biztos, hogy a kutya ne érezze, hogy a babád miatt hanyagolva van, mert féltékeny lesz, és az nem vezet jóhoz. Továbbra is foglalkozz vele (is) sokat. Tudtommal a kutyáknál nem gond, hogy akkor kamaszkorú lesz. Én nem vettem semmit sem észere a kutyámon, mondjuk õ már kiskora óta arra volt szoktatva, hogy minden szavamra szófogadóan reagáljon. Tudta ki az úr a háznál, soha nem kellett megütnöm semmiért, mert jól nevelt kópé. Azért volt, hogy le kellett szidnom. Szóval ha a te kutyád is ilyen nem lehet gond! Tudom, hogy ez más, de mikor kiscicái születtek az anyamacskának, akkor se az anyjukat, se a kicsiket nem bántotta soha. A kicsiket jobban védelmezte, mint a saját anyjuk. Pedig az idegen macskákat hajtotta, de a kiscicákról tudta, hogy oda tartoznak, rájuk vigyáznia kell. Gyengéden még játszott is velük, de nagyon vigyázott rájuk.
Az a lényeg hogy ne hanyagold el, ne érezze azt hogy õt már nem szereted..
Nekem is van egy másfél éves törpetacsim. Ahogy az elõzõ hozzászóló írta a termetük miatt kisebbségi komplexusban szenvednek így elég agresszívak is tudnak lenni. A féltékenységrõl nem is beszélve. A sógorom ha hozza a kislányát folyamatosan ugat meg ellopkodja a játékát, így ki kell parancsolni akkor. Mi is most tervezzük a babát és ha összejön akkor a kutyus mér nem lesz lakáslakó. Nem merném a lakásban tartani. Megy anyósék lakásába (rögtön mellettünk van)
Mielõtt pálcát törsz mások felett gondolkozz el azon, hogy hány tacskód volt már eddig. Mert nekünk nem 1. Hiába van szigor akkor is akaratosak. De nem hinném, hogy az egy udvarban élés mert mi 1 udvarban élünk anyósomékkal akkora deportálás lenne vagy éppen gonoszság.
Most konkrétan anyósékkal 1 házba lakunk, most fogunk a hátsó épületrészbe költözni. Bent lakik velünk a kutyánk. Én arra gondoltam, hogy õ akkor majd marad velük 1 lakásba. Nekem is volt Rotim, Pireneiusim. Mindegyik tudta ki a fönök, a tacsim sincs elkényeztetve csak sokkal nehezebb vele. Az elözõ 2-vel is nehezebb volt nem tudom miért. De ez a tacskó valamiért be van gerjedve a gyerekekre. Ha van nálunk gyerek mindig hamis lesz. Sunnyog mellettük és a legváratlanabb helyzetben morog kezd. Hiába a fegyelem akkor is folytatja.
(Hát az könnnyebb is mint megnevelni szegényt. :, (- jól elkényeztetik mert sajnálják a szigort, aztán meg megy arrébb ) Remélek a kedves kérdezõnek sikerül jó kutyát nevelnie. :)
*nem kiskutya
De sajnos a kutyáknál is van ilyen "kamaszkor" :) Egy pici kutya ragaszkodik hozzád, ilyenkor könnyebb tanítani, mert csak te vagy neki. Aztán nõ és rájön hogy van neki akarata, nem kutya és próbálgatja a határait. Erre írtam, hogy majd ahogy elkezd nõni, ivaréretté válik (ha nincs ivartalanítva) akkor is lehetnek vele gondok. Ha meg van nevelve akkor ezt nem fogdo észrevenni. Egyetértek a másodikkal. :)
Az nem hogy az udvarban van, hanem az hogy eddig meg gondolom el volt kényeztetve. Tacskóm spec. nem volt, volt viszont malamut, rotikeverék, kistestû, nagy testû stb... Lehet, hogy versenykutyává nem lehet képzeni mindenkit, de annyit mindegyiknek meg lehet tanítani, hogy ki a fõnök (ezzel emgszûnik a féltékenység stb) Én nem török ezért pálcát fölötted, csak zavar, amikor nem úgy bánnak a kutyával ahogy kell (és én vagyok az állatkínzó, mert nem egyenlõek velem a kutyáim)
Hát gondolom akkor a nevelésen kívül jó helyrõl vehettétek....

13 éves leszek és félek a menstruációtól. Még nem jött meg de legalább fél éve van fehér folyásom és szõrösödök is. Már hasgörcseim is vannak. Mikor jöhet meg? Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Azt nem lehet tudni mikor jön meg maid a menzeszed,de hordj magaadnál betétet mert bármikor megjöhet majd. 13L

Azt nem lehet tudni mikor jön meg maid a menzeszed, de hordj magaadnál betétet mert bármikor megjöhet majd. 13L
Nekem a védõnõm segített, amikor eljött hozzánk szülés után. Plusz itt a neten tájékozódtam.
Nõvérem a védõnõre és az anyósára, tõlünk teljesen elidegenült, számára már csak a férje körüli emberek voltak azok akikre hallgatott.
Mi a baj?
A kérdező hozzászólása: Nekem szerencsére semmi problémám sincs a szopival. :) Bár volt olyan idõszak, amikor bõven volt.. Az érdekelne, hogy kire hallgatnak manapság a gondban lévõ anyukák. És fõleg, hogy az a valaki (mennyire) szakember?
szerintem nagyon sokan az anyukájukra meg barátnõre meg ilyesmikre hallgatnak. A védõnõt általában csak leszólják, meg kritizálják. Nekem mindkét gyermekemnél kijutott a szopis problémákból ( az elsõnél kevés tej, állandó hasfájása a babának, egyik mellembõl nem is jött tej stb.) Másik babámnál másik véglet, túl sok tej, fejési nehézség és mellgyulladás. Mindkétszer más városban laktunk, mindkétszer a védõnõm segített. Biztos szerencsém volt és jót fogtam ki :)
vida agi(kismamablog), nlcafe-s eszter

Terhességi cukorbetegségem van.4 hete diétázom, mégis egyre magasabb a cukrom. Éhgy.: 5, 2, reggeli után 1 órával 7. Mire számithatok?

Legjobb válasz: Szia! Én szívesen segítek, sajnos van tapasztalatom benne. Légszi küldj mail-t, hogy hány gramm szénhidrátos diétát kell tartanod. Hány hetes vagy? Várom leveled, este tudok válaszolni.

Szia! Én szívesen segítek, sajnos van tapasztalatom benne. Légszi küldj mail-t, hogy hány gramm szénhidrátos diétát kell tartanod. Hány hetes vagy? Várom leveled, este tudok válaszolni.
nem jól táplálkozol, valami dobja a cukrod. Mondjuk tej? Nekem az feldobja magasra pl. Mi volt az a reggeli, amiután 7 lett az eredmény??? Írd le, én is tudok segíteni, ha gondolod.

Ha elbocsátásra kerül sor közalkalmazottak között akkor milyen szempontok alapján döntenek, ha 15 éve vagyok a cégnél és két gyerekem van akkor mire számíthatok?

Legjobb válasz: Én is közalkalmazott vagyok és szerintem sok mindentõl függ. Milyen munkaköröd van, egyedül csinálod-e, vagy többen vagytok egyforma munkakörben, mennyi a fizud, mennyire vagy megbízható annak ellenére, hogy van 2 kisgyereked, mennyire voltak/vannak megelégedve veled.

Én is közalkalmazott vagyok és szerintem sok mindentõl függ. Milyen munkaköröd van, egyedül csinálod-e, vagy többen vagytok egyforma munkakörben, mennyi a fizud, mennyire vagy megbízható annak ellenére, hogy van 2 kisgyereked, mennyire voltak/vannak megelégedve veled.
A pénz az elsõ. Nem mindegy melyik kategóriát kell nekik fizetni.
Aki képzet annak többet kell fizetni, így õket rúgják ki elõször. Az, hogy van gyereked nem hiszem, hogy sokat számít.
Nem számít, hogy 15 éve vagy ott és két gyereked van. Ezt a cégek nagy ívben lesz*rják. Azt küldik el elõször, aki a legképzettebb, de attól még tudják nélkülözni.Mivel neki kell a legtöbbet fizetni.
Én diplomás pályakezdõként kezdtem el dolgozni, fél éve voltam a munkahelyemen, amikor volt egy nagyobb létszámleépítés. A mi osztályunkról egy embert küldtek el, és mindenki azt hitte én leszek, de nem. Egy 20 éve ott dolgozó középfokú végzettségû emberke lett. Itt nem a pénz döntött, mert az én fizetésem magas, hanem a munka minõsége. A fõnökeink nem voltak vele megelégedve.
A kérdező hozzászólása: "A pénz az elsõ. Nem mindegy melyik kategóriát kell nekik fizetni." Ez hogy értendõ , azt bocsájtják el inkább aki képzettebb, vagy azt aki kevésbé ?
Nálunk is nemrég volt leépítés. 2 kollégámat küldték el azért, mert nekik felsõfokú végzettségük volt, így magas volt a bérük. 18-20 éve dolgoztak már ott, gyerekeik is vannak. Elvileg azt kellene elõször nézni, hogy van-e valakinek fegyelmije. Ezután pedig a vidékrõl bejáró, ingázó munkavállalók közül kellene elküldeni valakit, ugyanis a törvény szerint a helyieket kell elõnyben részesíteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!