Találatok a következő kifejezésre: Mire számíthatok van (164 db)

Nőgyógyászhoz készülök, mert két éve nem sikerül teherbe esnem. Mik az első vizsgálatok, mire számíthatok? Van már egy gyerekem. Használtam LH tesztet, egyértelmű pozitív eredményeim voltak, baba mégsem lett.

Legjobb válasz: Én is itt tartok , nekem is van már gyermekem , de most nem tudok teherbe esni, nekem is pozitivak az LH tesztjeim. Várom veled eggyütt a válaszokat !

Én is itt tartok , nekem is van már gyermekem , de most nem tudok teherbe esni, nekem is pozitivak az LH tesztjeim. Várom veled eggyütt a válaszokat !
Azt hittem csak én vagyok ilyen szerencsétlen...Nekem is van egy 7 éves gyerkõcöm, de a tesó nem akar jönni. Lh tesztem nekem is pozi. Sok sikert Nektek!! :)
Nekem is pozitív volt az LH teszt, de az orvos megállapította, hogy kevés a progeszteronom. Tehát lehet, hogy ez a baj. Nekem, igaz még nincs gyermekem, elõször megvizsgált, rákszûrés, UH, és elküldött vérvételre. A ciklus meghatározott napjain kell menni, az elején meg a végén. Van, aki a közepén is, de én csak kétszer mentem. Ha megvan a hormonlelet, irány vissza az orvos. Érdemes elmenni, én teherbe estem 4 hónappal azután, hogy elõször felkerestem az orvosom sikertelenség miatt :)

Mit jelenthet ez az Álom? Jósnők? Mire számíthatok? Van olyan aki meg tudja nekem ezt jósolni hogyha meg adok egy két dolgot ami ehez a jósláshoz szügséges?

A barátom és én 2 évig jártunk,és Február 4.-én szakított velem.Mélységes nyomokat hagyott bennem,és fájt is a szakítás..neki nem igazán!Azt álmodtam tegnap,hogy át jönnek és én ülök a földön,? is le ül elém..a két kezével utánam nyúl és oda húz az ölébe..és én csak nézek..és egy puszit is ad a számra..furcsa volt mert az Álmomban is tudtam hogy szakítottunk,és nagyon örültem neki amikor ezt csinálta..És amikor el kezdtünk csókolózni..örülve egymásnak..azt mondta hogy rájött hogy hiányzok neki..aztán az álmomban majdnem le feküdtünk egymással csak az volt a baj hogy itthol voltak a szüleink!Álmodtam vele még sokat meg a szüleivel is..de azoknak szerintem nem nagyon volt jelentése..csak annyi hogy ott voltunk nálluk és tudtam hogy kellemetlenül érzem magam mert szakítottunk és hogy hiányzik..Most jelenleg beteg vagyok és fel hívott telefonon hogy hogy vagyok..és az anyukája is fel hívott hogy Pénteken délután át jönnének meg látogatni!Mit gondoltok??Akkor ki fogunk békülni?Vagy ennek az Álomnak nincs jelent?sége?Alig várom a Pénteket..de félek hogy csalódnom kell!Sokan mondták hogy mivel ott hagyott hideg szivvel..mert ? már régen érezte hogy vége és nem mondta ki hamar hogy vége..? túl tudta magát tenni rajta..de nekem mégis van egy sanda gyanúm hogy azért hiányozhatok neki..a képeim pedig még mindig kint vannak a szobájában rólam!Február negyedike óta nem szedte le!Mi lesz a jöv?ben?

Legjobb válasz: Ez az álom a te vágyaidat fejezi ki, nem azt mutatja, hogy mi fog történni.

Ez az álom a te vágyaidat fejezi ki, nem azt mutatja, hogy mi fog történni.
A kérdező hozzászólása: Más valaki esteleg??Aki ennél többet tud mondani??
Nézd, ha most azt mondom, hogy össze fogtok jönni újra, akkor nagyon fogsz örülni? Nem oltani akarlak, de mondtad, hogy Te nehezen teszed túl magad ezen plusz a volt barátod meg könnyedén túllépet a dolgon. Persze, hogy legyezgetné a hiúságod, hogy neki is szar... legalább egy kicsit. Tényleg nem akarlak bántani, de neked nem álom jós kell, hanem egy jó barátnõ, vagy egy új hobbi. És mellesleg, nem te vagy az elsõ ember a földön, aki az exével álmodik. Boldog párkapcsolatban élõ egyének is néha-néha vissza szoktak gondolni (álmodni is) a volt kedvesükrõl. Sajnálom ami veled történt. De most fedezd fel az élet azon oldalát, ami eddig homály fedte. 21/L
Ne legyenek elvarasaid a talalkozassal kapcsolatban. Akkor nem fogsz csalodni. Elozo valaszolonak: nagyon bolcs csajszi vagy 21 evesen. :) Le a kalappal.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek..:) 16/L

A rendőr megbüntethet az "A és "B oszlop közötti autófólia miatt? És ha megbüntet, mire számíthatok? Van erre külön büntetés, vagy minden rendőr úgy büntet, ahogy akar?

Legjobb válasz: Le van ez precízen írva/szabályozva,hogy egy autón hol és milyen sötét fólia helyezhetõ el. Ha nálad nem a jogszabályoknak megfelelõ volt fent, akkor igen megbüntethet,a jogszabályoknak megfelelõ büntetési tétellel. Meg is fogja tenni.

Le van ez precízen írva/szabályozva, hogy egy autón hol és milyen sötét fólia helyezhetõ el. Ha nálad nem a jogszabályoknak megfelelõ volt fent, akkor igen megbüntethet, a jogszabályoknak megfelelõ büntetési tétellel. Meg is fogja tenni.
tehát ha a hátsó oldal ablakokat magamnak lefóliázom azért nem büntetnek meg ??
Kedves Közlekedési Mr Police ! Nyugodtan lehet fóliázni az A és B oszlop között a kitétel annyi hogy a fényáteresztõ képesség legalább: 70% legyen.„B” oszlop mögötti összes oldalüvegre és a hátsó szélvédõre bármilyen sötétségû fólia ragasztható. "84/2005. (X.11) GKM rendelet" Lehet olvasgatni! :-)
A kérdező hozzászólása: http://www.bestfolia.hu/galeria/galeria.htm Az Astra 23000 ft. az elsõ szélvédõn kívül körbe az összes üveg.A Fólia tulajdonságai: 99% UV A-B védelem, 45 %-os hõvédelem, 7 év garanciával, dupla karcálló réteg, mûbizonylattal, engedélyszámmal. Ezt a választ kaptam. Tehát ha adhatnak mûbizonylatot az elsõ fóliára is?
Közúti ellenõrzéskor- amennyiben a gk.-id rendelkezik érvényes mszv vizsgával, zk, ..stb(tehát papírjai rendben vannak)- a rendõrnek SEMMIFÉLE jog ill. hatásköre nincs arra, hogy az autódat mûszakilag buzerálja, kötözködjön, esetleg büntessen erre CSAK az NKH emberinek van joga õ max föltételezhet vmit, és elküldhet idõszakos mûszki felülvizsgálatra.Léteznek viszont mobil mûszaki állomások, (police, nkh 1szerre!)egy ilyennél viszont elõjöhet a cumi...
Fóliáról volt szó, ne beszélj mellé.. :-) Persze aki nincs tisztában a dolgokkal simán +szopatják...
A vezetõ melletti ablakot nem lehet lefóliázni, illetve olyan kismértékben, amit a gyári hõvédõ fólia ki is merít, szinte észrevehetetlen. Szerintem ha nagyon akarja, akkor nem is enged tovább, hiszen a kocsi nem felel meg.
Kicsit késve, de ha valaki olvassa vissza, akkor csak hátra lehet rakatni sötétítõt.Elõre nem, mert baleset vezsélyes, esetleges tûz esetén akadályazna... http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/uveg-folia-so..
Minden ablak fóliázható, a lényeg a fényáteresztés mértéke. Az elõttem néhánnyal linkelt rendeltben minden szépen le van írva, csak el kellene olvasni.Nekem is itt van a kesztyûtartóba kinyomtatva.
A és B oszlop közé nem lehet fóliát tetetni mivel ezeknek az üvegfelületeknek már gyárilag is van egy minimális sötétítése, és bármilyen halvány fóliát raknak rá már nem teljesíti az elõírt százalékot és éjjel veszélyesnek minõsítik a közlekedést. Nem véletlenül van az, hogy a gyárilag sötétített autókon sincs fóliázva csak a hátsó üléssor mellet és mögötti rész. A mûbizonylat is csak a ezeket az üvegfelületeket írja. Max. még talán a szélvédõ felsõ része fóliázható addig amíg a napellenzõ takar.
Hát szerintem ezt benézted, miért ne lenne joga?! Ha megállít, és nem ég a lámpád, be van törve a szélvédõd, le van szakadva 3 ajtó, akkor is tovább enged mert van mûszakid?!
A kérdező hozzászólása: Lumar fóliám van, de akkor vannak olyan fóliázók is, akik a vezetõülés melletti üvegekre is ad mûbizonylatot?
Olyan helyen csináltass fóliát ahol adnak mûbizonylatot. Egy 3 ajtós Cordobara 25 ezer a fólia körbe. Még mindig olcsobb ez az út mint a büntetés. Igaz hogy olcsóbb az a fólia amit piacon veszel meg de ahhoz nem jár mûbizonylat és vizsgánál szedheted le vagy kenheted meg a vizsgabiztost.
Igen a hátsókat le lehet, de ott is az üvegnek 80% -nál több fényt kell átengednie.

Mire számíthatok 270Km/h-van lefényképeztek az autópályán milyen büntetésre számíthatok?

Nem is a büntetés a lényeg, hanem a jogosítványomba kerülhet??

Legjobb válasz: Mellékelnéd légyszi a fotót? Ha megvan a fotó,akkor megvan a büntetés is,engem is fényképeztek már le kétszer,elmentettem a képeket.

Mellékelnéd légyszi a fotót? Ha megvan a fotó, akkor megvan a büntetés is, engem is fényképeztek már le kétszer, elmentettem a képeket.
aki olyan autóval megy ami képes 270-el menni, aligha hatódik meg 300 ezertõl sajnos.
300 ezer forint lesz a számla, és 8 büntetõpont. Sajnos a vezetéstõl nem fognak eltiltani, ha egyéb nem volt.
Gondolom, ha karambolozol egy 4 tagú családdal, és gallyra vágod õket, akkor sokkal könnyebben, nyugodtabban átvészelted volna a nagy ijedtséget, mondván, nekik se legyen könnyebb...
aha ... aztán meg itt ülsz és írogatsz ... végülis mindegy ... ha szerencséd van akkor csak az utalványt küldik
# 15 Gyorshajtás nem egyenlõ halállal !
24-es. Gondolom, ha téged egy ilyen hir érne, akkor biztos nagyon nyugodt lennél, és nyugodtan cirkálnál 130-cal egy ilyen autóval az autópályán. Gondolom te sem voltál még ilyen helyzetben...
És a kérdésre válaszolva minimum egy 300.000 res csekre számíthatsz
A kérdező hozzászólása: Elismerem hibámat, már tisztában vagyok a tettem súlyosságával!! Azokban a pillanatokban, nem érdekelt semmi, vagyis szinte magamon kívül voltam! Aki volt már ilyen helyzetben, az szerintem tudja mirõl beszélek, nem kívánom ezt senkinek! Hála Istennek Nagyapámmal minden rendben van! Egyébként nem szoktam száguldozni, 14 éve van jogosítványom és ez idõ alatt, 2 szabálysértésem volt (biztosnági öv, meg egyszer egy személlyel többet szállitottam)! Nem fogok többet ilyet csinálni, de abban a helyzetben, csak az járt az eszemben, hogy mi hamarabb oda érjek! Baleset nem történt és ennyi a lényeg, a múlton változtatni már nem tudok! Inkább most az a legfontosabb, hogy a jogosítványom meg-e marad, mert munkámból kifolyólag, havonta 2-3-szor kell megjárnom Németországot!!
Tudom nem könnyû ha valaki kórházba kerül, de legközelebb ne viselkedj ilyen felelõtlenül!Lehet németországban megengedett a száguldozás, de ott olyanok is az utak. Pénzbírsággal úgy is megúszod, de ha legközelebb ilyen van és elütsz egy olyan kislányt aki véletlenül a pihenõbõl valami oknál fogva kikeveredik akkor az már nem bírság lesz.
Az autó üzembentartója kap egyszer egy 300ezres közigazgatási bírságot. Ezt be fogod fizetni. Aztán meg fogod ígérni hogy többet nem mész 270nel. Párhuzamosan fog indulni egy szabálysértési eljárás. Ebben az eljárásban a gépkocsi üzembentartóját fogják felhívni tanúvallomásra. Ebben az eljárásban már nem lehet pénzbírságot kiszabni, de gépjármûvezetõi engedélyt be lehet vonni. Ha megígéred hogy többet nem csinálsz ilyet privátban megírom a többit.
A kérdező hozzászólása: Nem csinálok többet ilyet, most sem csináltam volna, de mint már leírtam ilyen helyzetben nem tudtam mérlegelni a dolgokat!
Ha 250 a max sebessége az autónak, akkor te hogyan mentél vele 270-et?
Ja és akkor még veszélyesebb nagy sebességgel menni ha az ember ideges vagy aggódik mert a figyelme ilyen érzelmi állapotokban nem 100 százalékos az embernek , szóval még ez is rá tesz egy lapáttal
A kérdező hozzászólása: bp1985 Te nem tudom mirõl beszélsz hogy 250 Km/h a kocsi végsebessége, honnan szedted ezt a hülyeséget ezek szerint Te még nem ültél ilyen kocsiba a fedélzeti kompjuterbõl ki van ütve a szabályzása a sebbeségnek!!
"tegnap 09:52" nem érted hogy kb 2 perc kiszedni a korlátozást? szoftveresen van lekorlátozva gyárilag.
Érdekelne hogy milyen lehet 270km/h-nál egy durdefekt!Szerintem akkor picit lehet megpördülne a kocsi, vagy rámész egy olajtócsára, víztócsára, egy finom porrétegre(elõfordul mert már olyanon csúsztam meg), nos ezek a dolgok még 100km/h alatt is veszélyesek nem hogy még 270-nél.
A kérdező hozzászólása: Így vettem át a kocsit hogy ki volt ütve belõle!!
Persze...
Amúgy csak szólok, hogy a legtöbb ilyen autó papiron van csak korlátozva, a valóságban simán átlépi a 250 km/h-t.
Te nem tudom mirõl beszélsz hogy 250 Km/h a kocsi végsebessége, Az audi honlapjáról...
Ha ki van ütve, akkor visszavonom, amit a belátásról írtam. Máskor nem csinálsz ilyent, mondod. De akkor miért is van kivéve a korlátozás? Ha soha nem akarok gyorsan hajtani, akkor a megengedett maximum közel kétszerese miért okoz gondot?
Miért van kütve a sebességkorlátozás a kocsiból?Minek?
270 nél már teljesen mindegy milyen autóval megy az ember ha balesetet okoz valaki ilyen tempónál se egy audiból és semmilyen más autóból márkától függetlenûl nem úszák meg élve.Itt csak arról van szó hogy asok száguldozós miat más is meghalhat de teljesen mindegy hogy egy audis vagy szuzukis száguldozik nem az autók tehetnek a sofõrök hibáirõl és afelelõtlen vezetési módszereikrõl :)
Nem teljesen értem... Ha öregapádnak infarktusa volt és kórházba került, azaz eleve ott volt, akkor mivel lesz neki, neked, bárkinek jobb, ha pár perccel elõbb érsz a kórházba? Gondolom nem te vagy a kezelõorvosa, vagy ha mégis akkor egy kórházban van rajtad kívül rengeteg orvos, aki helyettesíthetett volna. Úgyhogy ez szerintem sem indok a száguldozásra. Fix traffipax is lefotózhatott úgy hogy észre sem vetted. 300.000-es számlára számíthatsz.
A kérdező hozzászólása: Nincs fotóm, tegnap történt az esemény csak nagy a gyanúm rá, mert láttam õket egy elkerülõnél!
A kérdező hozzászólása: Téged mennyivel fotóztak, és mennyi lett a büntetés??
A kérdező hozzászólása: Így utólag gondolkoztam Én is, de abban a helyzetben nem tudtam mérlegelni a tettem esetleges következményeit!
Engem kétszer lakott területen, elöször 62vel másodszor 77el 30-30ezer:) Azt hittem minden audi, merci, bmw 250nél letilt, amit a bmw vezetett be a 750i-vel '86ban..
a letiltást kb 5 perc kiszedni.
De minek? Én még csak 220al mentem ami a legtöbb volt, de szerintem az is veszélyes fõleg hosszú távon ha megszokod, ugyanolyan mint a 150-160 észre sem veszed..
Ne haragudj, de ez nem indok arra hogy 270-el menj. Tökéletes felelõtlenség másokra nézve.
# 13 Ez nem indok ? És mi lenne az ? Tavaly nyáron az édesanyám hajtott fának 80-al, miután felhívtak egyáltalán nem érdekelt semmi, csak az hogy mihamarabb mellette legyek. Én is mentem vagy 200-al és még csak nem is autópályán. Ha ez nem indok akkor semmi !
Nem, ez sem indok a száguldozásra. Egy részrõl mert a KRESZ szabalyaiba ütközik, másrészrõl magyarázd annak akit 200 al kinyírsz hogy bocsi de siettem. Vagy anyudnak ha magadat nyírod ki...
Azért az is az igazsághoz tartozik, hogy az esetek 90%-ában nem a prémium márkák gazdái okozzák a baleseteket!! Arról nem is beszélve, hogy sokkal biztonságosabb 160-nál pl. egy Mercedes, mint 80-nál egy Suzuki. Amúgy a 270km/ó az valóban sok, fõleg az ócska magyarországi utakon. Viszont pl. Németországban 200 körüli tempómnál is még úgy húztak el mellettem sokan, mintha álltam volna.
Ezért jó vaskos számlát kaphatsz vagy be is vonhatják a jogsidat! ha 270km/h-val mész és lefényképeznek, akkor meg is érdemled hogy jól megvágjanak és el is tiltsanak.Akkor kellett volna ezen gondolkozni mielött kihuzatod a géped.És ha annyira rajnak érzed magad akkor miért nem mész ki inkább versenypályára?Vagy ahoz kevés vagy?
Igen ahhoz kevés, de ezt nem is lehet az ilyeneknek megmagyarázni. Pályán száguldozzon, nyírja ki ott magát az senkit nem érdekel, csak ne legyen olyanok közelében akik normálisan próbálnak közlekedni. Jaaaaa, hogy csak egyenesben van ész nyomni a pedáldt? Nah ahhoz nem kell sok ész. És nem, nem fogod soha megmagyarázni semmivel hogy miért kell 270 el tolni a fostalicskát.
Azért itt egy link hogy választ is kapj a kérdésedre. http://kalkulatorlap.hu/gyorshajtas_buntetes_kalkulator.html
19: már megbocsáss, de kapott választ. Én írtam be, a második az. A piroskéz-lovagok megint tombolnak, s egymás után kerülnek be hülye megjegyzések, ami nem is a kérdéshez tartozik. Hát akkor én is színesítem a választékot eggyel. Budapesti vagyok. Kolléganõm apja pécsi. A kiindulási alap ugyanez. Szívrohammal vitték a papáját kórházba Pécset. Kolléganõ a féléves babájával és a mamájával bevágták magukat a kocsiba, tûz le Pécsre. Balesetet szenvedtek út közben, mindhárman meghaltak. Mind utóbb megtudtak, a papa már akkor halott volt, amikor õk elindultak. Azért azt a kérdezõ javára írom, hogy belátta, hibázott.
ma 09:20 19-vagyok, és valóban kiszámoltam én is, és a te válaszod jó volt, csak az a baj (és ez nem a te hibád) hogy rajtad kívül írtak minden félét, és a kalkulátor nélkül a kérdezõ nem fogja tudni eldönteni hogy melyik választ érdemes alapul vennie.
Elárulom nektek, hogy ez az Audi 270-nél biztonságosabb, mint egy Suzuki 150-nél. És sokan nyomják a Suzukinak 150-nel, inkább azokat szidjátok, ne a kérdezõt.
# 22 Ez hülye hozzáállás. Lehet hogy stabilabb mint a suzuki, de az audinak is rohadt módon hosszú a fékútja 270-nél, mert akármilyen drága kocsi is, a fizikát nem írja felül.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de ha tisztában lennétek a dolgokkal miért siettem ennyire szerintem ti sem lennétek különbek, nagypapám kórházba került szívinfarktus miatt, de hála istennek már rendben van!! Egyébként Audi A8 4.2 Quattro Tiptronic!

Ma találkoztam az egyik ismerősömmel, és kérdezte hogy mikor fogok szülni, mert látja hogy nagyon lent van a hasam és hogy fel van dagadva a szám. Mire számíthatok?

Még nem kéne szülnöm, most vagyok a 34-ik hétben, igaz uh szerin 37. Ráadásul még cukros is vagyok, (terhességi, inzulinos), meg a vérnyomásom is magas. Szóval mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyanezt mondták a héten, hogy lent van a hasam, nemsokára itt az idõ. És még csak szintén a 34.hétben vagyok. szerintem ez nem mérvadó, hogy a has lent van, attól még a szülés maga tolódhat késõbbre. Viszont azt hallottam, hogy úgymond ha a "száj kifordul", akkor már tényeg nem sok van hátra. Szóval éppen lehetséges hogy a napokban megtörténik:). Amúgy én is terhességi cukros vagyok, sajnos. Hogyhogy inzulint kaptál? Nagyon magas lett a terhelés, nem sikerült a diéta? Boldog babavárást, talán már nem sok van!!!

Szia! Nekem ugyanezt mondták a héten, hogy lent van a hasam, nemsokára itt az idõ. És még csak szintén a 34.hétben vagyok. szerintem ez nem mérvadó, hogy a has lent van, attól még a szülés maga tolódhat késõbbre. Viszont azt hallottam, hogy úgymond ha a "száj kifordul", akkor már tényeg nem sok van hátra. Szóval éppen lehetséges hogy a napokban megtörténik:) . Amúgy én is terhességi cukros vagyok, sajnos. Hogyhogy inzulint kaptál? Nagyon magas lett a terhelés, nem sikerült a diéta? Boldog babavárást, talán már nem sok van!!!
ja, az nem olvastam hogy uh szerint 37, hááát, akkor már tényleg lehet benne valami!!! Talán tényleg nemsokára meglesz!!
Nekem végig fent volt a hasam még az utolsó héten is, és mégis megszültem. Ez vmi régi hiedelem, ami vagy bejön vagy nem.
Szia! Ha magas a vérnyomid, a szád attól is be lehet dagadva!Birom az ilyen beszólásokat!Én is inzulinos voltam, már a 22.héttõl nyitva, azt kihúztam a 40.hétig, rajtam is minden kedves ismerõs látta, hogy "mindjárt meg fogok szülni", azt mégse jól látták!Ne törõdj velük!Ha nincsenek görcseid meg kakilási ingereid, és nem vérzel meg ilyesmi , már bocsi, hogy ezt irom, akkor akár végig is viheted a terhességedet! További jó egészséget nektek!!!:) ))
Szerintem is kihúzod egy darabig, attól mert még lent van a hasad, nem biztos, hogy korábban jön a baba. Én 27 hetes vagyok és már régóta lent van a hasam. Nekem még a méhszájam is a 11. héttõl 2100-as és a doki be se fektetett, mert azt mondta, hogy valószínû nem jön hamarabb.

13 éves leszek és félek a menstruációtól. Még nem jött meg de legalább fél éve van fehér folyásom és szõrösödök is. Már hasgörcseim is vannak. Mikor jöhet meg? Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Azt nem lehet tudni mikor jön meg maid a menzeszed,de hordj magaadnál betétet mert bármikor megjöhet majd. 13L

Azt nem lehet tudni mikor jön meg maid a menzeszed, de hordj magaadnál betétet mert bármikor megjöhet majd. 13L

Az anyukámnak agydaganata van. Még kapja a kemót, de utána valószínüleg őssejtet kap. Ez mit takar? Mire számíthatunk? Volt már valakinek ilyen?

Legjobb válasz: A világon hét ember van aki olyan betegségben szenved mint õ de az orvosok nem mondták meg neki hogy mi lett a másik hattal. Nem tudjuk hogy mire számítsunk. És én még csak az õssejtrõl sem tudunk semmit.Kérek szépen mindenkit segítsen amennyit csak tud. Nagyon fontos lenne ez nekünk.

A kérdező hozzászólása: A világon hét ember van aki olyan betegségben szenved mint õ de az orvosok nem mondták meg neki hogy mi lett a másik hattal. Nem tudjuk hogy mire számítsunk. És én még csak az õssejtrõl sem tudunk semmit.Kérek szépen mindenkit segítsen amennyit csak tud. Nagyon fontos lenne ez nekünk.
az orvosa tud érdemben segíteni nektek, nem a részleteket nem ismerõ laikusok az internetrõl
Egyetértek az elõttem szólóval. Nem szabad ilyenbe belemenned. Mindenhonnan hamis információkat kaphatsz és csak kombinálsz. Képzeld nekem is volt és van agydaganatom. 86 ban mûtöttek elõször. Most újra jelentkezett. Csak külföldön mûthetnek. Tapasztalatból mondom Neked, mindent elmondanak a betegnek és a családtagoknak. Valahol Téged kihagytak, biztos volt okuk rá. Talán fiatal vagy! Kérdezd meg õket ha bizonytalannnakl gondolod magad.

SOS! Kruppot diagnosztizáltak tegnap 2 éves kisfiamnál az ügyeleten! Most akkor mire számíthatok? Rendszeresen ez lesz? Magas láza van, ugatós köhögése rekedt hangja és folyik az orra.

Legjobb válasz: Nem lehet megmondani. Ez egy vírus fertõzés, és újra elkaphatja. De nem lehet megmondani a lefolyását sem. Mi orvosi ellátást sem igényeltünk egyszer sem és tulajdonképp pár perc volt egy-egy roham De van, aki napokig kórházban van, és kap gyógyszert is.

Nem lehet megmondani. Ez egy vírus fertõzés, és újra elkaphatja. De nem lehet megmondani a lefolyását sem. Mi orvosi ellátást sem igényeltünk egyszer sem és tulajdonképp pár perc volt egy-egy roham De van, aki napokig kórházban van, és kap gyógyszert is.
Az én kisfiam is kruppos. Mi már 2× voltunk vele kórházba, 4 napot töltöttünk bent. Általában õsztõl tavaszig van a kritikus korszak. Azt mondják, hogy kinövik a gyerekek.Az éjszakáktól rettegek, mert mindig akkor fulladt be. Hál Istennek neki nem járt lázzal.Én irattam fel neki pulmicort-ot és amikor már úgy hallom, hogy egy kicsit ugatósabb a köhögése, akkor fújok neki belõle. Ezt kaptuk a kórházba is. Éjszakára szoktam hidegvizes lepedõt a kiságyára teríteni.

Mire van szükség a 7. évfolyamban? (füzetek, stb. ) Illetve mire számíthatok 7. -ben? (milyenek az új tantárgyak, stb. )

Arra lennék kíváncsi, hogy PONTOSAN mi- és mennyi darab kell 7. osztályban a füzetekb?l és a többi felszerelésr?l?

Legjobb válasz: Az új tantárgyak: BORZASZTÓÓÓÓÓÓK!!! Én tavaly voltam 7.es és elején még alahogy ment, de év végén bsokalltam. Semmit nem értettem! Fõleg a kémiából nem! De tényleg! Év elején könnyû volt. Nem tudom, mennyit írtok, van olyan tanár, aki mindent leírat a füzetbe és van olyan, aki szinte nem is jegyzeteltet le semmit. Számold össze a tantárgyakat, mindenbõl 1-2 füzet. Ha betelik, és közepén is tudsz szerezni. További felszerelés meg nem kell más, mint tavaly volt. De te már most készülsz? Élvezd ki a nyarat! Még van 1 hónap!!! Ne is gondolkozz a sulin, mert a 7. a legrosszabb (mindig kitûnõ voltam, most nemjött össze. Mondjuk nem az én hibám! A biosz tanárnõ egy hü.lye) És jövõre kitartást!

Az új tantárgyak: BORZASZTÓÓÓÓÓÓK!!! Én tavaly voltam 7.es és elején még alahogy ment, de év végén bsokalltam. Semmit nem értettem! Fõleg a kémiából nem! De tényleg! Év elején könnyû volt. Nem tudom, mennyit írtok, van olyan tanár, aki mindent leírat a füzetbe és van olyan, aki szinte nem is jegyzeteltet le semmit. Számold össze a tantárgyakat, mindenbõl 1-2 füzet. Ha betelik, és közepén is tudsz szerezni. További felszerelés meg nem kell más, mint tavaly volt. De te már most készülsz? Élvezd ki a nyarat! Még van 1 hónap!!! Ne is gondolkozz a sulin, mert a 7. a legrosszabb (mindig kitûnõ voltam, most nemjött össze. Mondjuk nem az én hibám! A biosz tanárnõ egy hü.lye) És jövõre kitartást!
Szia! Hát nagyjából ugyanazok kellenek mint 6.-ban. Én most ballagtam el általánosból, és így visszagondolva, a hetedik osztály volt a legnehezebb számomra. A tanárok terén annyi változás volt, hogy mindenki a továbbtanulással fenyegetõzött, és nagyon untuk már.Minden tanár hetente végigkérdezte órán, hogy ki, hova, milyen szakra szeretne menni..nagyon uncsi volt, már mindenki tudta ki hova megy.:D Sok sikert a 7. évfolyamhoz! :) 15L
ááá ne hallgas ezekre... 7. jó nekem nehezitett sulim van mmég is ó volt Föcitõl ne félj... füzetbõl viszont sokat vegyél és az erõs táska sem árt:D
Szijja! Én most voltam 5.-es és oldaltáskám volt! Kényelmes! Pedig jó sok könyv kelllett! Nekem nem volt semmi bajom vele!
Szerintem hátitatyót vegyél. Nem tudom, szerintem jobban elbírnád azért. :D Nekem 7.be annyi könyvem volt hogy a táskába alig fért már el. Mellesleg ne izgulj, nincs miért. :D Amúgy vonalzó tényleg legyen nálad. Ha nem más max egy 10 centis a tolltartódban. Sima füzetem bioszon, fizikán, kémián volt. Törire vonalas (igaz ilyen kiskártyás füzet volt, tehát abba mentek az évszámok stb.) Földrajzra nem kellett semmi. Amúgy meg úgy mindegy milyen füzeted van. Jó... magyarra alap hogy csíkos kell meg matekra négyzethálós, de ebbõl tényleg nem kell nagy ügyet csinálni. Pl. fizikán ha jól tudom csak nekem volt sima. xD Ha valamelyik tanárodnak van valamilyen kérése, hogy milyet kell az óráján használni akkor használj olyat. Mindegyikbõl vegyél egy keveset, max ha marad jó lesz 8.ra. De év közben egyáltalán nem késõ beszerezni mindent. Matekra szerintem vegyél spirál füzetet vagy legalábbis nagy méretût, bár ez egyénfüggõ. Mégis én jobban szerettem spirálba írni. Ez sokáig ki is tartott. A magyar tanár nálunk nem szerette ha valakinek nagy füzete van. Tanárfüggõ is... :P Mellesleg egyik tantárgy sem olyan gázos. Mi kémián sokat kísérleteztünk, bár ez témakör függõ.
nekem az oldaltáska jött be.de tökm1.amelyik kényelmesebb azzt hordd:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Meg szeretném kérdezni, hogy Nektek a 'hátizsák' szerû iskolatáska, vagy a 'félvállas' jött be inkább? Mert én az utóbbit szeretném, de azt mondják, hogy jobb a hátitáska, mert az nem húz el jobra- vagy balra. Nektek mi a véleményetek? (érvek-ellenérvek)
1-2 füzet minden tantárgyhoz. (kémia-kockás, fizika-kockás, biosz-sima/vonalas, föci-sima/vonalas) Én a kémiát és a fizikát imádom, bár sokan nem szeretik õket. Biosz elmegy, de a föcit utálom. Én egy nagyon lusta diák vagyok(ez nem követendõ példa :) ), szinte semmit nem tanulok, a mai napig. Ennek ellenére még soha nem volt 4, 5-nél rosszabb bizonyítványom. Most megyek 12.be.
Én most leszek 8.-s. Hát füzetekbõl szerintem mindenféleképpen nagy méretût vegyél mert sokat fogtok írni.Hát...nehezebbnek hittem de ennek ellenére javítottam a az elõzõ évhez képest:D .Hogy az új tantárgyak?Nekem a kémiával volt a bajom :S fogalmazást is kellet írnom év végén a 4-hez.A fizika az nagyon unalmas számomra :D 4-s lettem belõle nem volt valami nehéz végülis :D. Vedd komolyan és legyél szorgalmas és meglesz az eredménye meglátod :D!
Füzetek ilyesmi nem tudom mennyi kell, most voltam 7.-es (õszintén szólva jó tanuló vagyok de még az új tantárgyakon is gondolkoztam hogy mik voltak még most se tudom biztosan xD) Hát nekem a kémia nagyon ment majdnem kitûnõ lettem belõle SÕT már untam az órákat h mindenkinek 10x (szószerint!!)elkellett magyarázni a fogalmakat úgy hogy dadogjon valamit én meg az elsõ mondat után fújtam az egészet:) A fizika szöörnyûû:S (bár lehet hogy nekünk a tanárba van a hiba mert mikor helyetesítették megértettem az egészet)nekem az nagyon nem ment!Olyan száraz és értelmetlen marhaság:S A biológia az is-is az állatokkal még elvagyok de a növények:S A negyedik új tantárgy asszem a földrajz!??!?? SZÕÕÕRNYÛÛÛ!RÉMES!nagyon kell rá tanulni mert szerintem írtó unalmas!gyûlölöm!ennél csak a törit utálom jobban!
Én is 7.be megyek, De eddig 1 félévre 1-2 fûzet kellett nekem:P
utlsó vagyok. a kémia nem lesz öntögetõs:D azthiszem nekünk összesen 5 kísérlet volt amit mi csinálhattunk, szóval nem lessz annyira izgi mint amennyire gondolod:D viszont érdekes lesz, de sokat kell majd tanulni és a vegyjelek kicsit nehezek lehetnek.[mi 5percet kaptunk egy 15 vegyjeles dogára, szóval kapásból tudni kell:/] de lesznek olyan részek is amik elég könnyáek lesznek.pl.víz meg ezek. fizika meg gyerekjáték:D én úgy voltam 4-es, hogy kb. egyszer-kétszer olvastam el és maximum minusz egy pontos dogám lett:D ezektõl ne félj.talán még föci is menni fog, de nehéz lesz:S
most meek 8-ba szóval még frissek az emlékeim a 7.rõl:D ne félj az új tantárgyaktól kivéve a földrajztól. attól viszont van miért:S eléggé nehéz, mert az összesföldrészt fogjátok venni, de 8-ban csak magyarország.legalábbis amilyen könyvõl én tanultam abban ez volt a sorrend. hát szerintem -rengeteg kockás füzet[én 2-õt használtam fél év alatt, de lehet, hogy még többet is.] -sok vonalas füzet[irodalom, nyelvtan eléggé helyigényes lesz.] -szótár füzetbõl szerintem elég 1 db, mert azért anyni szót nem hiszem, hogy tanultok:D -színes cerkák[matekhoz 4szín kell minimum] -VONALZÓKÉSZLET![Matektanárok gyenge pontja.mindig legyen nálad, mert sose tudni, hogy mkor kell.] -körzõ[másik gyenge pont, ez is szerintem jobb ha mindig nálad lesz] -erõs táska[sok könyvedd lesz:D] -nagy tolltartó[hogy minden beleférjen:D] Nem irigyellek, hogy 7-be mész, mert elég nehéz ez az osztály.:S de sok sikert!:)
Én is jövõre leszek 7.es..:S Én se tudom mi kell de sztem 3 nem elég...
Attól függ ha ilyen csicsás mintás füzetet akarsz venni abból minimum 3at:http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.donobolt.hu/te.. Ha pedig nem számí milyen akkor ilyet vegyél (2õt):http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3775943 Én is jövõre leszek 7ikes szóval kitartás xD
Mindenbõl min. 2 füzet mert nagyon sokat fogtok írni, és tényleg nagyon tanulj mert kelleni fog (én most megyek 10.be, 10000x megbántam hogy anno nem tanultam, annak ellenére hogy egy jó gimibe járok, de totál hülyének érzem magam)
Én most vtam hetedikes. Nagyon hajts rá, mert beleszámít a 2. félév a felvételibe. Sokat fognak beszélni a felvételirõl. Én imádtam-imádom a kémiát, a bioszt is szeretem de a tanárunk hüly*. Töribõl csak 1-2 új dolog lesz. A lényeg azaz h vigyél mindig magaddal olyan füzetet ami jó h ha írtok röpit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát ! Mindent megvettünk , a tanszerek /iskolatáska, tolltartó, tornazsák, füzetek, stb... / úgy 20.000 forintba kerültek + a tornafelszerelés. Nagyon várom már a holnapot, kezdõdik minden elõrõl !

Most fogok menni először nögyogyászhoz h megnézze minden rendben van e meg hogy fogamzásgátlot irassak. Mire számithatok?

Legjobb válasz: Ha magánorvoshoz mész, akkor elõször leül, beszélget veled, hogy mikor volt az legutóbbi mensid, van-e szexuális kapcsolatod, majd kéri, hogy megvizsgálhasson. Az ujjával kitapintja a méhet és felöltözhetsz. :-) Ha a körzetihez mész akkor megkérdi mit akarsz benyúl és vesz kenetet meg felírja amit akarsz. :S

Ha magánorvoshoz mész, akkor elõször leül, beszélget veled, hogy mikor volt az legutóbbi mensid, van-e szexuális kapcsolatod, majd kéri, hogy megvizsgálhasson. Az ujjával kitapintja a méhet és felöltözhetsz. :-) Ha a körzetihez mész akkor megkérdi mit akarsz benyúl és vesz kenetet meg felírja amit akarsz. :S
A kérdező hozzászólása: Magánorvoshoz megyek.Nem bizom akárkire:) és mivan akkor ha folyásom van és valami nincs rendben mit csinál velem?
Ha nem természtes a folyásod, tehát valamilyen betegséged van, akkor miután megvizsgált, ír fel gyógyszert, és kiír egy kontroll idõpontot.
Egy jó tanács: pisilj, mielõtt bemész! Ha van folyásod, megkérdezi viszket e, csíp e...stb. Esetleg elküldi tenyésztésre. Ugyanaz, mint rákszûrésnél: hüvelynyílást egy kicsit kitágítja vmi izével (bocs, de nem tudom a nevét), ez nem fáj, csak általában hideg, aztán egy pálcikával hüvelykenetet vesz, kiveszi azt a valamit, és kész. Mindezt kézi vizsgálat után: Felnyúl a hüvelyedbe, és a másik kezével a hasadat nyomkodja (mindig egymás alatt-fölött vannak a kezei, csak az egyik kint, a másik bent), hogy megnézze, minden ok e a méheddel! Sok sikert! :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!