Találatok a következő kifejezésre: Mire számíthatok, feljelentettek könnyű (1 db)

Mire számíthatok, ha feljelentettek könnyű testi sértésért?

Nem én kezdtem a verekedést, de mégis úgy jelentették be, hogy én voltam, aki kezdeményezte.

Legjobb válasz: Ha nem te kezdted, próbáld meg minél elõbb tisztázni a dolgokat! Nehogy már valaki rédverjen olyasmit, amit nem igaz! Egyébként ha nem volt semmi ügyed elõtte, pénzbírságra számíthatsz "csak". Ha az illetõ elveszítette 1-2 fogát, akkor pluszban még ki kell annak a költségét is fizetni.

Ha nem te kezdted, próbáld meg minél elõbb tisztázni a dolgokat! Nehogy már valaki rédverjen olyasmit, amit nem igaz! Egyébként ha nem volt semmi ügyed elõtte, pénzbírságra számíthatsz "csak". Ha az illetõ elveszítette 1-2 fogát, akkor pluszban még ki kell annak a költségét is fizetni.
attól függ mit ítél meg a bíróság. 20-30 ezer pénzbírság, illetve 14 nap közmunka amire emlékszem, legutóbb ennyit róttak ki egy barátomra. De ha nem akarsz dolgozni, a 14 nap kiváltható ugyanennyi nap szabadság vesztéssel is :) de vigyázz, 10 nap fogda után priuszod lesz, és lõttek az erkölcsi bizonyítványodnak :)
ha önvédelembõl csináltad akkor nem kell agódnod( csak nehogy megtaláljon az az ember pár gorrilával az uccán)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mire számíthatnak?

Ha egy fiatalkorú ellen eljárás indul bűncselekmény miatt. Az eljárás alatt szabadlábon védekezhet. De ez idő alatt újabb újabb bűncselekményt követ el.

Az újabb bűncselekmény elkövetése után előzetes letartóztatásba került.

1. Az előzetes letartóztatás időtartamát be kell-e majd számítani a bírósági ítéletbe?

2. Az előzetesben töltött időt melyik ítéletbe kell majd beleszámolni?

3. Számíthat-e arra, hogy az első ügyben felfüggesztett büntetést kap?

4

Mit szóltok hozzá, hogy ha egy terhes nőre rájön a szülés a magyar határon, nem engedik át soron kívül, hanem várja ki sort?

Terhes feleségemmel már másodszor fordult elő, hogy az ukrán-magyar határon a magyar katonák nem engedtek fel soron kívül, hanem közölték, hogy várjunk a sorunkra. Ma például az ukrán katonának egy szót sem szóltam, hogy felmennénk, mivel kezelésre kell mennünk, mert csak 8 autó volt előttünk. Õ még is betelefonált, hogy egy 9 hónapos terhes van a sorban, és engedjék fel soron kívül. A magyar szakaszon viszont kb 3x ennyi autó volt. Ment a feleségem megkérdezni a magyar katonát, aki nem engedte fel, helyette álltunk egy órát a sorban. Pedig van egy sor, ami sosem dolgozik, mindig üres és a lámpa piros. Megkérdezte és mikor megindul a szülés, akkor mi lesz? Azt mondták, hogy az a törvény, hogy akkor sem mehet fel soron kívül! Mit szóltok ehhez? Nem szégyen, hogy egy MAGYAR emberhez így viszonyulnak?

7

Feljelentés életveszélyesen fenyegetőző lakó ellen. Milyen bizonyítékot fogadnak el?

Egyik házbeli illető rendszeresen fenyeget megöléssel ("szétverem a fejedet baseball ütővel", "elvágom a torkodat" stb.), mivel szóvá merem tenni, hogy egész nap az ablak alatt hőbörög, szemetel és a közös motorgarázsban dohányzik. Az utóbbi időben felvettem a fenyegetőzését diktafonra. Azt tervezem, hogy a CD-re írt anyaggal felkeresem az ügyvédemet és feljelentést teszek zaklatás címén. Tud valaki hasonló eljárásról és annak kimeneteléről? Elég bizonyíték-e a diktafonra felvett fenyegetőzés, és mekkora büntetést szabnak ki ilyen esetben?

Köszönöm a válaszokat előre is!

0

A közös képviselőt hogyan lehet rábírni, hogy a biztosító által már kifizetett kárt (beázik a tető) helyreállítsa és ne csak zsebre tegye a pénzt?

6

Nemi erőszakot mi alapján szoktak rábizonyítani egy férfira?

A legtöbb nő akivel ilyen történik, nem rohan orvoshoz, ha csak nincs súlyos fizikai sérülése. Elég megalázottság neki az ami történt, nem hiányzik nőgyógyászati vizsgálat még ilyen állapotban. Akik feljelentést tesznek, ők is csak napokkal, hetekkel az eset után. Addigra meg már nincs semmi fizikai bizonyíték. Akkor mi alapján bizonyítják be, hogy az a konkrét férfi volt az erőszak elkövetője?

2

Mi történik, ha kiderül, hogy munkáltatóm nem akkortól jelentett be, amióta alkalmaz?

Volt munkáltatóm 2000.őszén személyesen kért ki a munkaügyi központtól , utánam támogatást igényelt. Ma voltam a NAV-nál, ahol közölték velem, hogy 2001.április óta vagyok bejelentve... A dolog érdekessége még az , hogy 2001.január 2-án baleset ért , meg is műtöttek és a TB nem követelt rajtam semmit, tehát biztosításom volt. Nem értem!!!

5

Jelentsem fel a rendőrségen zaklatásért?

Megismerkedtem egy sráccal az interneten.Személyesen is találkoztunk,de rájöttem hogy nem szeretnék tőle semmit,erre ő zaklató üzeneteket küld.Én nem ígértem neki semmit se nem értem,hogy miért csinálja.
Kérlek,segítsetek mi a teendő?
23N

7

Ún. Nevelési ellátás csak tanulói jogviszony mellett vagy anélkül is igényelhető?

Most érettségiztem, de tartósan betegnek minősülök. (ezért jelenleg nem tanulok tovább.)
19/l

0

Érettségi után akkor is igényelhetek családi pótlékot, ha nem OKJ-s, hanem bármilyen egyéb képzésen veszek részt?

19/l

8

Mért nem lép fel szigorúbban a kormány az erőszakos bűncselekmények elkövetőivel szemben?

http://www.youtube.com/watch?v=JrtPQl_S1uY#t=25

Túl nagy "divat" lett az 'öregezés', a "fiatalok" most már a kort sem tisztelvén gyakran idős néniket, bácsikat vernek holtra, félholtra.
Na ennek véget kellene vetni. Ez nem súlyos testi sértés hanem gyilkossági kísérlet kellene legyen és kb 8 évre kivenni a forgalomból ezeket a (hát mondjuk ki) kivétel nélkül cigány elkövetőket.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!