Találatok a következő kifejezésre: Mire számíthatok, feljelentettek (7 db)

Feljelentettek nem megfelelõ termék eladása miatt, mire számíthatok?

Feljelentettek,mert a hirdetésemnek nem megfelelõ terméket (iphone 3gs) adtam el.. nem is várta meg a vevõ hogy reagáljak,egybõl feljelentett mert állítólag neki nem felel meg a termék,mert nem így írtam le a hirdetésben..

Legjobb válasz: Elõször szerintem levelet fogsz kapni a bíróságtól, amiben leírják, hogy ki jelentett fel, és mi ügyben. És biztos, hogy feljelentett? Nem csak blöffölt?

Elõször szerintem levelet fogsz kapni a bíróságtól, amiben leírják, hogy ki jelentett fel, és mi ügyben. És biztos, hogy feljelentett? Nem csak blöffölt?
90%-ban semmire, mert kb úgy mûködik, mint a lopásoknál, hogy felveszik a jegyzõkönyvet a vevõnél, és annyi. ha mégis történne valami, ott van az üzenetváltás, hogy te késõbb reagáltál rá(és gondolom rendezted a félreértéseket, ami miatt történt az eset), elmondod az egészet, és kész, de az is lehet, fel se jelentett, csak blöfföl.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nemtudom, hogy blöffölt-e, remélhetõleg igen.. rendezni szeretném, de ezt csak pár nap múlva tudom majd megtenni. Köszönöm szépen a eddigi válaszokat! Azt mondta a vevõ, hogy visszavonja a feljelentést ha rendeztük a dolgot, de ha ez csak a jövõhéten sikerül? az már nem túl késõ?
nem késõ, bármikor visszavonható, de 99% h csak blöffölt. 1 hét alatt meg a magyar jogrendszerben semmi se fog történni... :D
Könyörgöm fogja fel minden laikus!!!! feljelentést nem lehet visszavonni. a feljelentést 3 napon belül el lehet utasítani(ha pl bûncselekmény gyanúja hiányzik), feljelentés-kiegészítést lehet elrendelni 15-30 napos határidõvel(ha nem tiszta pontosan mi a gondja a feljelentõnek) és nyomozást lehet elrendelni szintén 3 napon belül.ha megindul a nyomozás akkor azt vagy megszüntetik(pl kiderül mégsem történt bûncselekmény vagy valszeg történt de nem bizonyítható kellõ megalapozottsággal esetleg nem bûntethetõ a feljelentett) vagy vádat emelnek. ha a nyomozás megindult akkor már a hatóságnál van a labda.tehát a feljelentõ nem holmi "GÓRÉ" hogy csak azt mondja:"kössz hogy ennyi ideig dolgoztatok az ügyön rendõr meg ügyész urak de abba is hagyhatjátok mert úgy tartotta kedvem hogy inkább visszavonom a feljelentést"......nem így megy ez
Van egy online jogsebész nevû oldal. Oda írd meg a kérdést és segíteni fognak.
Közvádra üldözendõ bûncselekmény esetén (ilyen a csalás is) valóban nem lehet visszavonni feljelentést. Amennyiben az iphone 3gs tényleg olyan mértékben nem felelt meg a leírásnak, hogy a tévedésbe ejtés szándékossága bizonyítható (például ha a készülék valójában egy kínai klón), akkor tényállásszerûen megvalósult a bûncselekmény. Ha több ilyen "leírásnak nem megfelelõ" készüléket is sikerült eladni, abban az esetben a csalás minõsített esete valósulhatott meg (üzletszerû csalás).

Robogóval biztosítás nélkül feljelentettek. Mire számíthatok? Év elején már volt egy ilyen másik robogóval, akkor helyszíni bírság volt. Mennyi idő amíg küldenek értesítést vagy bármi egyéb?

Legjobb válasz: Remélem jön értesítés, hogy megrak a patás ördög hátulról... Nem bírjátok ki azt évi 5-6000 forintot? Lehet tényleg ideje minden robogót lerendszámoztatni.

Remélem jön értesítés, hogy megrak a patás ördög hátulról... Nem bírjátok ki azt évi 5-6000 forintot? Lehet tényleg ideje minden robogót lerendszámoztatni.
Hát ideje lenne.
Az inkább 10 000 ft...
És??? Jobb mintha feljelentenék!utolsó
1-2 hét múlva érkezik.nekem egyszer volt ilyen a ducatimmal4

Feljelentettek. Mire számíthatok?

Lek urvázták a szerelmemet buliban, én odaléptem és lefejeltem az inast hirtelen felindulásból. Elesett, de csak a szemöldöke sérült, 8 napon belül gyógyul.

Legjobb válasz: Semmire. Ez könnyû testi sértés, annyit fognak mondani: Ejnye!

Semmire. Ez könnyû testi sértés, annyit fognak mondani: Ejnye!
Kevdes rendõr kolléga, ha magánvádas bûncselekmény esetén jártatok így el, akkor nem igazán jogszerûen indítottátok el az eljárást, ugyanis a Be. 497. § (1) bek. alapján - gondolom, rendõrként ismered a Be.-t - a bíróságnál kell megtenni, a (2) bek. alapján ha nálatok történik a feljelentés ilyen magánvádas bûncselekmény kapcsán, akkor a feljelentést nektek kötelességetek lenne az illetékes bíróságnak eljuttatni. a Be. 499.§ (1) bek.-ben meg láthatod, hogy a nyomozást ilyen esetben csakis a bíró illetve az ügyész rendelheti el. Egyébként kedves kérdezõ, az tényleg elég sanszos, hogy a rendõrség garázdasággal fog meggyanúsítani, az viszont közvádas bûncselekmény. Rabosítani nem szokás ilyen esetben.
"Az eljárás feljelentésre indul meg, a feljelentést pedig a bíróságon (tehát nem a rendõrségnél) kell írásban vagy szóban megtenni, a szóbeli feljelentést jegyzõkönyvbe kell foglalni." Hmm ez érdekes, ugyanis a tegnapi napon Ügyeletes Tisztként (ÜTI) négy feljelentést vettem fel a rendõrségen és mindegyik esetben nyomozást indítottunk, pedig nem vagyok bíró, sem ügyész, "csak" rendõr. Egyébként fenti esetet valószínû garázdaságként fogják vizsgálni, rabosítani is fognak, ha vádemelési javaslattal kerül megküldésre az ügyed.
Sajnos semmi komolyra, egykis alacsony pénzbüntetésre esetleg, pedig az ilyet kéne súlyosan büntetni, mert erõszak van a dologban, de ez a magyar btk úgylátszik fordítva van.
Ha garázdaság miatt indult eljárás, akkor rabosítanak (vagyis arckép, ujjlenyomatvétel...), magánvádas eljárásokat kivéve minden bûncselekmény elkövetõjénél kötelezõ. Ha szerencséd van, akkor csak könnyû testi sértés miatt indul eljárás, aminél intézkedéssel (enyhébb büntetés) megúszod.
Az eljárás feljelentésre indul meg, a feljelentést pedig a bíróságon (tehát nem a rendõrségnél) kell írásban vagy szóban megtenni, a szóbeli feljelentést jegyzõkönyvbe kell foglalni. A feljelentésben elõ kell adni, hogy a feljelentõ ki ellen, milyen cselekmény miatt és milyen bizonyítékok alapján kéri a büntetõeljárás lefolytatását. A rendõrség csak akkor kezdi el a nyomozást, ha a bíróság elrendeli a nyomozást; ezt abban az esetben teheti meg, ha az elkövetõ kiléte, személyi adatai csak részben ismertek, vagy egyáltalán nem ismertek, illetve ha bizonyítási eszközök beszerzése szükséges, itt nem biztos, hogy szükséges, ez a tárgyalás kimenetelétõl függ. Ujjlenyomatot biztosan nem fognak kérni, mert ebben az esetben teljesen szükségtelen.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, de megyek majd kihallgatásra.ha nem is lesz bíróság, ujjlenyomatomat leveszik jól gondolom?
A könnyû testi sértés magánvádas bûncselekmény... Lehet, hogy garázdaságként jelentettek fel, vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Ez befolyásolná a bírói döntést?
Mi van, ha tényleg igazat mondtak a szerelmedrõl? Manapság semmi nem az aminek látszik!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Tisztelt Rosta Roland! 10-es vagyok (kolléga), úgy látszik a meleg idõ miatt elolvastunk egymás mellet, mert én elsõsorban a közvádas bcs-kre gondoltam, nem a magánvádasra, mivel én a fenti esetbõl indultam ki, ami számomra elsõ olvasásra erõsen gari gyanú, nem kts. Természetesen a legutóbbi szoliban közvádas bcs-ekre gondoltam, azért a BE-t mi is ismerjük .... :) Ugyanakkor magánvádasnál a Te megállapításod a helytálló, de mint említettem, én elsõsorban a garázdaságból indultam ki :) Ui.: mi ittason kívûl minden bcs elkövetõt rabosítunk, de ahány ház annyi szokás..


Feljelentettek úttesten gyaloglásért. Nem volt két éven belül hasonló ügyem, mire számíthatok?

(nem a főútvonalon szaladgáltam, hanem egy kis mellékutcában történt)

Legjobb válasz: fizetsz birságot

fizetsz birságot
A kérdező hozzászólása: Sejtettem, hogy nem fognak érte megkoronázni. Nem jól tettem fel a kérdést, helyesbítek: mennyire büntetnek meg?
A kérdező hozzászólása: 20000 ft.
ez röhej... de mégis hol és hogy büntettek meg?

Verekedésbe keveredtem, feljelentettek, mire számíthatok?

Először is szögezzük le, lány vagyok. Egy ismerősöm (férfi) nekitámadt egy illetőnek miután az beszólt neki. Konkrétabban bement más udvarába, ahol az illető több rokona is jelen volt. Én egyből mentem utána, hogy megállítsam őket. De egymásnak ugrottak. Az egyik nő, amint betettem a kapun a lábam, elkezdett rám kiabálni és rám támadt. A hajamat akarta tépni, rugdosta a lábam, karmolt. Én többnyire csak lefékeztem, tehát lefogtam a kezét, lelöktem a földre. De aztán természetesen egy másik férfi is az ismerősöm ellen fordult, és a két személy ledöntötte a lábáról, ekkor már csupa vér volt a mellkasa. Láttam, hogy az orra vérzik, de nem tudtam miért annyira véres a teste, azt hittem megszúrták, nagyon megijedtem. Hiába lökdöstem le a földre a nőt, mindig felpattant és egyfolytában támadott. Ekkor már úgy voltam vele, hogy elegem van belőle. Elkaptam a haját, belerúgtam a hasába és megint a földre löktem. Egy másik nő (idősebb) ekkor szintén elindult felém, úgy éreztem fenyegetést jelent rám, és ellöktem. Láttam, hogy esett el, leseggelt a földre, karjai és lábai a levegőben voltak. Aztán jött valaki, és leállította őket. Most felvagyok jelentve én is, ismerősöm is. Ismerősöm csak garázdaság miatt, akikkel verekedett azóta visszavonták a feljelentésüket, gondolom mivel tudatában voltak annak, hogy sokkal többet kapott ő, mint ők ketten. Én két 8 napon túl gyógyuló sérülés miatt! Akit csak eltaszítottam előállt azzal, hogy eltört a karja. Na most, mivel tisztában vagyok vele, hogy esett el, teljességgel kizártnak tartom, hogy az ő karja bármilyen módon is megsérült volna. Azzal is tisztában vagyok, hogy az egyik rokon az orvos mellett asszisztens és számos orvos ismerőse van. Nem tudok mire gondolni csak arra, hogy valahogy hamisítottak egy leletet. Amikor kijött egy rendőr az eset után, érdekes módon nem számolt be ilyesmiről nekünk, hogy bármelyikük panaszkodott volna arra, hogy problémája lenne. Pedig egy törés nagyon fájdalmas dolog. Másik az hogy....a verekedés és aközött, hogy ő megjelent az orvosnál 6 óra telt el. Valaki egy töréssel vár 6 órát?? (gondolom ennyi idő kellett, hogy kigondolják, hogy lehetne keresztbe tenni) Ezenkívül mivel a közelben lakik, gyakran látom, a karja nem volt begipszelve csak ilyen kék valami volt rajta, ami megtartja a karját. De az is lekerült róla 9 nap után! Aztán már nem hordta. Egy törés ennyi idő alatt meggyógyul?? A másik nőnek is 8 napon túl gyógyuló sérülése abszolút nem lehetett. Megtéptem, belerúgtam, lelöktem többször a földre. Elhiszem, hogy kék folt volt rajta nem is egy....de az nem 8 napon túl gyógyul. Nekem is tele volt a lábam kék-lila foltokkal, ahogy megrugdosott, valamint a karom is a csikarásaival. De én nem mentem ilyen hülyeséggel orvoshoz. Pláne nem számítottam rá, hogy feljelentenek, mivel ők támadtak rám. Én csak védekeztem. Õszintén szólva nem érzem magam hibásnak, az ismerősömet viszont igen. Milyen dolog, hogy csak úgy bemegy más udvarába, még ha be is szóltak neki, nem megoldás, hogy letámadja.....Viszont ezt látván én úgy reagáltam, hogy mentem utána, nehogy baj legyen. Nem számítottam rá, hogy ezzel én is bajba kerülök. Most félek, hogy mi lesz ebből, mert én még tanúkat se tudok állítani, az én szavam lesz 10 ellen, mivel a "rokonok" közül kb. annyian voltak jelen. Most ők azt állítják, hogy én is azzal mentem be, hogy rájuk támadjak, és megtámadtam mindenkit!! Nagyon nem akarom, hogy megbüntessenek, és szerepeljen majd az erkölcsimben. Sajnálom, hogy hosszúra sikerült, de leakartam írni mi történt. Hátha tud valaki hozzáértő személy tanácsot adni, vagy megmondani, hogy ilyen helyzetben mire számíthat az ember. Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Új látleletet kell kéretni, és kész. Egy törés nem múlik el 1-2 nap alatt. Ha kamu az eredeti látlelet, akkor az orvost még fel is kell jelenteni az orvosi kamaránál.

Új látleletet kell kéretni, és kész. Egy törés nem múlik el 1-2 nap alatt. Ha kamu az eredeti látlelet, akkor az orvost még fel is kell jelenteni az orvosi kamaránál.
Elsõ körben egy kihallgatásra mindenképpen számíthatsz, ott elmondhatsz mindent úgy, ahogy te láttad, tapasztaltad. Természetesen az "ellenfelet" és az intézkedõ rendõrt is kihallgatják, õk is elmondják majd a mondókájukat. A törés egy röntgennel még évek múlva is ellenõrizhetõ, hiszen nyoma marad, úgyhogy ha nem tört el az illetõnek semmije, ezzel nem fognak piszkálni. Miért gondoljátok egyébként, hogy a nézeteltérések elintézése a tömegverekedés? Elvileg még birtokháborításért is kaphattok mindketten, hiszen más udvarába mentetek be engedély nélkül. Ráadásul verekedni.
A kérdező hozzászólása: Eddig még csak egyszer voltam a rendõrségen, de igazából nem is nagyon kérdezõsködött a rendõr, hogy volt, mi történt. Nem tettem még vallomást. Mivel azt mondta, zavaros az egész ügy, nem stimmelnek a vallomások az õ részükrõl. Gondolom elõször az õ vallomásukkal kell zöld ágra vergõdni, amíg nem egyeznek nem is foglalkoznak velem....vagy nem tudom, mivel már 6 hónapja történt a dolog! Akkor azt mondta, hogy majd orvos szakértõ felülvizsgálja a dolgot. Aztán azt mondta mégse kell, mivel a városi kórházban lett kiállítva így felesleges. Mondom remek.
A kérdező hozzászólása: Pechemre a nõ karja 2 évvel ezelõtt el volt törve, ráadásul mindkettõ egyszerre törte el egy eséstõl. (megjegyzem amiatt, mert erõsen alkohol hatása alatt állt) Szóval gondolom erre próbálnak rájátszani, mivel már el volt törve a karja, így késõbb is kifogja neki mutatni a törést. És én meg cseszhetem....
Úgy poénból nem fogna törésre látleletet kiadni mert ez ellenõrizhetõ egyetlen röntgennel Biztos lehetsz benne, hogy a törés valós.
Mondd ezt is el, legfeljebb, ha új orvosszakértõi véleményt kérnek, felteszik azt a kérdést is a szakértõnek, hogy a törés mikori. Elvileg különbséget tud tenni egy orvosszakértõ egy több éve és egy pár hónapja történt törés között.
Ha bemész másnak az udvarába ott kuss van neked. Úgy elverhetnek hogy beszarsz és ráadásul ráfogják hogy csak a birtokháborítók ellen léptek föl.Ennyi. Ha ez mindez az utcán történik akkor más a szitu, de így nálatok a bukta, náluk az önvédelem.
Az ismerõsöd ellen biztosan birtokháborítás miatt vádat emelnek, a feljelentést hiába vonják vissza, a te szándékod elvileg a veszély elhárítására irányult, ez kizárhatja a büntethetõséget, szóval 99%, hogy ellened nem fognak vádat emelni, legrosszabb esetben az ügyész a te vádemelésedet elhalasztja és pártfogóhoz küld, de ez a legrosszabb, amire számíthatsz, ami a te esetedben jó. A többiek nem követtek el bûncselekményt, bár nem láttam konkrétan az ügyet, így nehéz megítélni, ugyanis az is lehet, hogy nem tartották be az arányosság elvét, ami a védelemhez fûzõdõ jogra vonatkozik, akkor viszont büntethetõk, de õk sem szabadságvesztéssel.

Kisfiam második osztályos és napközis. Du. az egyik ötödikes fojtogatta. Elfutott az ideg és a gyereknek adtam egy kis pofont. Szülei feljelentettek. és az iskolát is. Mire számíthatok a feljelentés miatt?

Aki fojtogatta az a gyerek igazgatóit kapott.Folyamatosan problémák vannak ezzel a gyerekkel és a két testvéréve a kicsiket zaklatják.

Legjobb válasz: Lehet jogos védelemre hivatkozni, még az se biztos, hogy megbüntetnek. Azt nemtom, hoyg ez gyereknél hogy módosul, de kezdetnek ez is jó lehet. Btk-ból: (2) Jogos a védelem, ha az elkövetõ saját javait vagy mások javait fenyegetõ egyidejû jogtalan támadás elhárításához feltétlenül szükséges cselekményeket tesz. (3) A büntetés enyhíthetõ, ha az elkövetõ az elhárítás szükséges mértékét túllépi. Ha az elkövetõ a jogos védelem szükséges mértékét felindulás vagy ijedtség miatt lépi túl, fel is menthetõ

Lehet jogos védelemre hivatkozni, még az se biztos, hogy megbüntetnek. Azt nemtom, hoyg ez gyereknél hogy módosul, de kezdetnek ez is jó lehet. Btk-ból: (2) Jogos a védelem, ha az elkövetõ saját javait vagy mások javait fenyegetõ egyidejû jogtalan támadás elhárításához feltétlenül szükséges cselekményeket tesz. (3) A büntetés enyhíthetõ, ha az elkövetõ az elhárítás szükséges mértékét túllépi. Ha az elkövetõ a jogos védelem szükséges mértékét felindulás vagy ijedtség miatt lépi túl, fel is menthetõ
Elõzõ vagyok. Szerintem csak akkor van büntetés ha 8 napon túl gyógyuló a seb. Amit nem hiszek egy kis pofonnál.
Lehet, hogy most butaságot mondok, de ha nem látta senki, én letagadnám az egészet. Csak annyit ismernék el, hogy elbeszélgettem a gyerekkel. ( Persze, ha vannak akik látták a pofont, akkor ez esetben ne tedd, mert még rosszabul jársz.) Megjegyzem, én is adtam volna neki egy nagyot...
De utálom az ilyen igazságtalan törványeket. A másodikos kisgyereket betámadja egy ötödikes a testvérével (nagyon bátrak) és ha már egy kis pofont kap akkor meg már megy a bíróságra. Ha az én fiam lenne az az ötödikes, akkor tõlem is kapott volna. Ehelyett most biztos sajnálja anyuci a kisfiját. Egyébként nálunk nemegyszer volt hogy a tanár pofozta meg a gyereket és abból soha nem lett semmi. A romák már csak ilyenek. (gondolom azok, mert ez nagyon illik rájuk amit írtál) Bármi is lesz a büntetés biztos lehetsz benne hogy jól cselekedtél és ha a másik gyerek családjának lenne becsülete, akkor nem õk háborodnának föl.
Valószínû pénzbírságra, esetleg felfüggesztett fogház, de ez már végsõ eset. Ne aggódj , nem lesz nagy zrí belõle.
Nekem a lányomnak aki akkor 3.-os volt eltörte egy elsõs kisfiú a karját.(Szándékosan ellökte).Namármost engem igenis felháborítanak azok a szülõk akik önkényesen vesznek elégtételt gyermekeiket ért sérelmükért.Mi lett volna, ha én ezt a kisgyereket fogom és lepofozom.Bementem az iskolába és beszéltem az igazgatóval, aztán beszéltem a gyerek szüleivel is.Az lett az eredménye, hogy igazgatóit kapott a kisfiú és azt mondták mégegy ilyen húzása van és eltanácsolják.Volt már olyan apuka aki bement az iskolába és megfenyegette a gyereket, mert az bántotta az õ fiát, de ezzel szerintem csak azt érik el a szülõk, hogy a gyerek azt hiszi erõszakkal kell elérni dolgokat és még erõszakosabbak lesznek.Nem tudom mi lesz a következménye a dolognak, de máskor ilyen esetben jobban tennéd, ha a tanárral és a szülõkkel intéztetnéd el a dolgot.Hidd el megéri!
Ja, ha nem vagy tul elfogult szulo, talan a kisfiut is megkerdezheted, mert lehet csufolodott...es az se szep dolog.
Ne felejtsd el hogy a te gyereked is megno es lesz belole otodkes kiskamasz, megtortenhet ugyanez de forditva, neked tetszene hogy egy szulo ontorvenyeskedjen es pofon vagja a gyerekedet?Nem igaszsagosabb megoldas az hogy elobb ertesitse az ember az igazgatosagot mielott pofont oszt egy masik gyereknek?Mert minden esetben a szulo hibas nem az a szerencsetlen gyerek aki nem kapott egy szem nevelest sem!Foleg ha a gyerekednek tanui voltak amikor az eset tortent vigan feljelenthetted volna te oket anelkul hogy hozzanyultal volna a kolyokhoz, es te kerultel volna ki nyertesnek.Nem igaz hogy senki sincs aki nemi igaszsagot lat a valaszomban, nyugodtan lepontozhattok ujbol, nem a pontokert irok es az is erdekes hogy rogton romara gondol mindenki, amikor koztunk is van eleg troger ember!
Es hol volt a tanito neni? Tudom, hogy nem lathatja egyszerre a gyerekeket, de folytogatja a kisfiadat? Durva, es a tanito neni is felelos. Hiszen amikor a gyerekedet az iskolaban hagyod, onnantol kezdve az iskola, a tanarok a felelosek a gyerekert. Ezt nehogy elfelejtsd. Remelem hogy egy ugyved melletek all, es a gyereket pedig atviszitek azonnal egy masik iskolaba. Nagyon sajnalom ami tortent, remelem a folytogato gyereket javitoba iranyitjak, es a szuleivel is elbeszelgetnek, mert jo bunko egy csalad lehet ha nem a gyereket kaptal el jol, hanem meg nektek csinalnak problemat. Allj ki az igazadert!
Sajnos az a helyzet hogy nem lett volna szabad felpofozd, pedig neked van igazad, tudom, de ha szoltal volna a zigazgatonak elkerulhetted volna a tovabbi kellemetlensegeket.Igy ezentul allandoan majd kiserned kell a gyereket hogy tanuk nelkul nehogy bantsak.Nekem a gyerekem angoltanarnojevel volt gond, allandoan huzta a hajat aprosagok miatt, bemehettem volna az iskolaba es meghuzhattam volna en is a venlany hajat es akkor jartam volna a birosagot, igy csak uzentem neki es a gyerek jegyei rohamosan gyengultek, hat ha megutottem volna?Lehet meg is buktatja.
Kezd fordulni a világ, mos 24 vagyok de mikor még én suliba jártam símán leadtak a tanárok egy-egy pofontost. A tesitanárom, nyugodjon békében rendesen szórta, hol ezért hol azért, de mindenki szerette akkor is. Rosszabb ember ezektõl senki nem lett... Sajnálom az anyukát, akivel az eset történt. Engem párszor elvertek suliba, volt hogy azért mert rendkívül kövér voltam, nem tudtam mit tenni elviseltem. Egyébként az ilyen gyerekeket ténylegesen szankcionálni kéne valahogy jelképesen, mert az az egyik legnagyobb gond , hogy nem érzékelik tettük jelentõsségét. Szal ha nem is pofon szerintem párszor estig ott maradhatnának takarítani a suliban felügyelettel, vagy ezer efféle ötlet lehet, de az hogy egy lapra ráírnak valamit egy gyerek számára sok mindent nem jelent, ha csak nem csapják otthon meg érte, de az meg már más téma.
Engem is fojtogatott egy hülye gyerek 1x régen a suliban. Anyám akkor felhívta a fiút, és a szüleit is, és nagyon megfenyegette:) aztán nem bántott többet. Amúgy ha az én gyerekemmel történne ilyen, biztos elõször lekiabálnám, aztán ha szemtelen kicsit megrángatnám a gyereket, az tuti.
Hiba volt. Kettõt kellett volna!
Es egy csomoan lepontoztak amiert azt mertem irni hogy nem kellett volna hozzanyulni a gyerekhez.Mert akkor nem jutott volna ide a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Már afojtogató gyerek anyukájával összevitatkoztunk és csúnya szavakat használt.Az iskolában ígérték, hogy jobban odafigyelnek a problémás gyerekekre.A fiam nem mer kimenni a szünetekre és már a napközibõl is kivettem.Reggel elkísérem és megyek is érte.A probléma az unokatestvérek is bekapcsolódtak a dologba az iskolába fenyegetik folyamatosan a fiamat ja és engemet leakarnak lõni.GYEREKEK és ROKONOK.Csak a pofon a sérelem maradt meg bennük!De a fojtogatás az mintha nem is lett volna.Lehet hogy másik iskolába viszem a fiamat....ezek pedig keresnek egy másik áldozatot.....hogy kiélhessék magukat.
Orulj neki hogy "csak" feljelentett. Rosszabb kornyeken bosszubol jol elvernek, megkeselnek, radgyujtjak a hazat.
Ja igen, és ha a gyerek a játszótéren csinálja ugyanezt, azért ki lesz a felelõs?
Utolso valaszol, akinek az anyukaja tanar. Tudom, hogy nem allhat ott minden gyerek mellett a tanar, le is irtam a valaszomban en is. De ha mondjuk a te gyerekedet fujtogatnak, es egy pillanat alatt nagyobb problema lenne, mert ugye a baleset az mindig csak egy pillanat, akkor ki lenne a felelos??? A szulo vagy a tanar. Na latod. Onnantol kezdve hogy te reggel beengeded a masodik osztalyos kisgyerekedet az iskolaba, nem a szulo hanem a tanar es az iskola a felelos erte! Bocsanat.
Nem irigyellek. Gondolom ez a gyerek azért kapott igazgatóit, mert a tanítónéni beküldte az igazgatóhoz. Nem lett volna szabad ennek megtörténnie. S nem értek egyet azzal aki azt mondja beszélj az agresszív gyerekkel mielõtt ütsz. Sajnos már nagyon rafkósak ezek a kölkök, és rohannak sírva haza, hogy megütötték és fáj. a Szülõ meg mit csinál berohan a suliba, rendõrségre. Pedig talán neki kéne elõbb a dolgot a gyerekével , a te gyerekeddel és a tanítónénivel tisztázni. Szorítok, hogy ne legyen belõle komolyabb bajod.
A fiam meglökött egy osztálytársát (véletlenül vagy akarattal, ezt csak õk tudják, persze minden szülõ a sajátját védi), a gyerek megütötte a száját, berepedt és a fehér inge véres lett.A gyerek apja ahelyett hogy nekem szólt volna, amikor a vért meglátta majdnem nekiesett a gyereknek, meg se nézte mi történt.Nem ütötte meg, de megfenyegette nagyon csúnya szavakkal.
Ez az eset mar eleg reg volt, azota biztos volt kovetkezmenye annak a pofonnak amit a kedves ontorvenyeskedo kerdezo osztott, az ilyen igazsagtetelnek a gyermek issza a levet...meg akkor is ha a szulo a sajat gyermeke miatt elveszti a jozan eszet...

Mire számíthatok, ha feljelentettek könnyű testi sértésért?

Nem én kezdtem a verekedést, de mégis úgy jelentették be, hogy én voltam, aki kezdeményezte.

Legjobb válasz: Ha nem te kezdted, próbáld meg minél elõbb tisztázni a dolgokat! Nehogy már valaki rédverjen olyasmit, amit nem igaz! Egyébként ha nem volt semmi ügyed elõtte, pénzbírságra számíthatsz "csak". Ha az illetõ elveszítette 1-2 fogát, akkor pluszban még ki kell annak a költségét is fizetni.

Ha nem te kezdted, próbáld meg minél elõbb tisztázni a dolgokat! Nehogy már valaki rédverjen olyasmit, amit nem igaz! Egyébként ha nem volt semmi ügyed elõtte, pénzbírságra számíthatsz "csak". Ha az illetõ elveszítette 1-2 fogát, akkor pluszban még ki kell annak a költségét is fizetni.
attól függ mit ítél meg a bíróság. 20-30 ezer pénzbírság, illetve 14 nap közmunka amire emlékszem, legutóbb ennyit róttak ki egy barátomra. De ha nem akarsz dolgozni, a 14 nap kiváltható ugyanennyi nap szabadság vesztéssel is :) de vigyázz, 10 nap fogda után priuszod lesz, és lõttek az erkölcsi bizonyítványodnak :)
ha önvédelembõl csináltad akkor nem kell agódnod( csak nehogy megtaláljon az az ember pár gorrilával az uccán)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!