Találatok a következő kifejezésre: Mire számíthatok, császárra (12 db)

1Császár után mire számithatok császárra vagy sima szülésre?

3éves kisfiama császárral született.Most a doki azt mondta hogy nemtudja probálkozzunk e sima szüléssel.azt mondta lehet megvárjuk a fájásokat.Szerintetek mire számithatok?valoszin?bb a császár?még 3 hetem van nov.17re vagyok kiirva.

Legjobb válasz: Ajánlottabb, jobb, és biztonságosabb lenne neked a császár. Engem is császároztak, és másodikra csakis ezt választanám...

Ajánlottabb, jobb, és biztonságosabb lenne neked a császár. Engem is császároztak, és másodikra csakis ezt választanám...
fájások közben néznek majd uh-val, és persze folymatos szívmonitor. igen, készülj lelkiekben a császárra, ha a doki csak 1%-ban azt érzi, h veszélyes lehet a tolófájás a hegre, császározni fog. semmiképp se mondj ellent, a gyerek az elsõ és az h ne repedjen szét a heged
még 1: te mit szeretnél? mindenképp megpróbálni, vagy inkább programozott császár? gondold át és nyugodtan mond meg az orvosnak te mit akarsz. nekem nagyon nehéz volt az 1. szülésem, 2 nap vajúdás után, tolófájásoknál derült ki h a nyakán van a zsinór. azt hittem belehalok míg kiderült szerencsére nem esett baja. én e miatt rögtön megmondtam a dokinak h csakis császár a 2.
Párom anyukája az elsõ császárja után szült kétszer normál módon a 70-es években. Semmi baja nem lett. Sok nõt ismerek rajta kívül, akiknek összejött. Persze, kockáztatni nem szabad, de esélyt adni lehet. Az orvos és a szülésznõ is azon lesz, h ne legyen probléma.
A kérdező hozzászólása: Hát azt hiszem a császárt választanám most már azt tudom milyen de félek a szüléstõl a fájásoktol meg milessz ha baja lessz.
Szerbusz sorstárs! 2éve szültem császárral, és nov22-re várjuk a tesót. Én is variálok, mert tudom, hogy a hagyományos szülés az igazi, viszont annyi rém hírt olvastam, hallottam, hogy elgondolkodtam a programozott császáron. Neked is szokott szurkálni a heg, ahogy egyre nagyobb a pocak? Könnyû szülést kívánok:-)
A kérdező hozzászólása: Igen nekem is szokott szurkálni már egyre többször neked is könnyü szülést kivánok!

Mire számíthatok? Császár vagy sima szülés!

37 hetessen még a babócám úgy döntött hogy nem fordul be.(az orvosom szerint már nem is fog)ilyenkor is sima szüléssel kezdünk és közben döntenek a sorsunkról?tartok a császártól de nagyon.valakinek hasonló sorsa volt,megírja?

Legjobb válasz: Természetes hogy fél az ember egy mûtéttõl, de hidd el,nem kell tõle tartani, a végén már csak mosolyogni fogsz magadon, hogy mennyire féltél tõle, s szinte semmiség volt az egész. Az egészbõl semmit sem fogsz érezni, miután felkelsz az a nap kicsit kellemetlen, de másnaptól már csak egyre jobb lesz.

A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak:igazad van hogy nem én leszek az elsõ és nem is az utolsó aki farossan szül.amúgy 38 hetet kezdtem.de azt azért el kell ismerni hogy sokkal veszélyesebb mint ha már belenne fordulva a baba.én is abban bízok hogy még bármikor befordulhat de a doki szerint ez a baba már nagyon beülte magát.de ez ne legyen vita kérdése.én nem parázok csak nem szeretnék egy szülést kettõ szülésként megélni.gondolom ezt te sem szeretnéd magadnak.
A kérdező hozzászólása: volt már hasonló mûtétem.akkor cisztát vettek ki belõlem.elkezdték laparoszkópiával és befejezték nagymûtéttel.sajnos tudom hogy milyen.a sima szülést is tudom mert van egy két és fél éves kiscsajszim.én csak nem szeretnék mind a kettõbõl részesedni.vagy természetes vagy mûtéti csak ne mind a kettõ!
Természetes hogy fél az ember egy mûtéttõl, de hidd el, nem kell tõle tartani, a végén már csak mosolyogni fogsz magadon, hogy mennyire féltél tõle, s szinte semmiség volt az egész. Az egészbõl semmit sem fogsz érezni, miután felkelsz az a nap kicsit kellemetlen, de másnaptól már csak egyre jobb lesz.
Ha faros a baba, és átlagos, vagy nagyobb méretû biztos a császár.Ne félj tõle, nem túl kellemes, fõleg utána két hétig, de elviselhetõ.Kitartás, minden rendben lesz.:) Az orvosod nem világosított fel?
Császár.Valószínûleg.
Ma már az a protokoll, ha nincs veszélyben az anya vagy a baba, hagynak vajúdni egy darabig, még a császár elõtt is.Ez neked lehet, h kellemetlen, de a babádnak nagyon fontos!!!!Sokkal probléma mentesebben állnak át, ha részük van a vajúdásban.Beszélj a dokiddal, és kérdezz rá minden számodra fontos dologra!Könnyû szülést! 2 gyerekes anyuka
Szia! Az én babám is faros volt, és kicsit nagyobb az átlagnál. A 36. héten azt mondta a doki, hogy már szinte semmi esély arra, hogy megforduljon. Nem is fordult meg. A vége császár lett.
A 4.válaszoló vagyok.Persze, h nem szeretnél annyit szenvedni, de hidd el, a babádnak nagyon jót teszel, egy kis vajúdással!!!A barátnõm pont így volt, mint te, annyi a különbség, h mivel neki elsõ babája, nem volt kérdés, h császározni fogják.Kb.4 órát vajúdott és amikor már nagyon kezdett fájni, megkapta az érzéstelenítõt és megcsászározták.Lehet, h mivel neked a 2.babád semmi akadálya nem lesz, h simán megszüld.Hátha be is fordul még addig...De döntsenek is bárhogy, a legfontosabb, h mindketten egészségesek legyetek!Könnyû szülést!2 gyerekes anyuka
Szia! Nekem a babám a 37. héten fordult meg. Nem volt kellemes érzés. Ismerõsömnek szülés elõtt pár nappal. A lényeg, hogyha van fogadott dokid, akkor konzultálj vele, hogy õ mit gondol és persze nála hogy is mûködik ez. Az én orvosom automatikusan császároz (Elsõ babánál farfekvéskor).Nála nem volt kérdés ez a dolog. És tényleg egy farfekvéses babát megszülni kockázatosabb.Nem lehetetlen , de engem sosem érdekelt az, hogy másnak sikerült-e, mert nem másról van szó, hanem rólad meg a babáról. Mivel minden orvos más ezért mindenképp kérdezz rá, mert õ lesz ott veled a szülésnél (remélhetõleg).
A kérdező hozzászólása: dec.28.-ra vagyok kiírva.jövõ héten megyek nst-re(38 hét)a babám egyenlõre(legalábbis eddig)jól érzi magát bent.igaz vannak keményedések(nem is kevés)és néha enyhe menszi szerû görcs de gondolom ez csak a jóslófájás.éjjel egyre többet álmodok hülyeségekrõl abban a pár órában mert olyan vagyok mint az éjszakai bagoly.rengeteget járok a wc-re pisilni.
Egyrészt még bõven befordulhat, hisz még van 3 hete! Nem egye esetet hallottam, akinél vajúdás alatt fordult meg, vagy szülés elõtt 1-2nappal-barátnõmnél is pl. Szóval még megfordulhat. Másrészt meg meg lehet szülni farral is, nem te leszel az elsõ, és nem is az utolsó. Lehet nehezebb lesz kicsit, de az is lehet, hogy egyáltalán nem lesz nehezebb. És igen, császár elõtt is hagynak vajúdni, mert fontos a babának is és a szervezetednek is. NE félj, ne stresszeld elõre megad!
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat és tényleg szeretnék egy ugyanolyan könnyû szülést mint a kislányommal volt két és fél éve!
A kérdező hozzászólása: még nem beszéltünk róla csak ennyit mondott hogy faros és valószínû hogy nem fog befordulni.én csak azért izgulok mert az nst-én azt mondta a csajszi akitõl kérdeztem hogy mi van ilyenkor, szóval azt mondta hogy így is meglehet szülni a babát.hétfõn megyek nst-re és beszélek a dokival de már szeretnék is a kórházban maradni mert 2 órás út és a faros miatt elég rizikós ha mégis hazajönnék.remélem nem hagynak szenvedni hogy elkezdjük a sima szülést és császár lesz a vége?!
A kérdező hozzászólása: 38.hetet betöltöttem és simán megszültem!

A dokim azt mondta, hogy császárral szülhetek. Kicsit megijedtem ettől. Sokkal rosszabb? Mire számíthatok?

Legjobb válasz: A lényeg nem az, hogy fogsz szülni, hanem az, hogy a kicsi egészséges legyen és neked se legyen semmi bajod. Indulhatnak úgy a dolgok, hogy hüvelyi szülés, aztán mégis császár lesz belõle. Szerintem nincs abban semmi, hogy császár lesz. Valószínûleg programozott szülés lesz, megmondja a doki, hogy mikor kell befüködnöd, majd pedig elvégzik a császárt. Nézd a pozitív oldalát, nem kell órákig vajjúdnod, szenvednek, míg a kicsi kibújuk.

A lényeg nem az, hogy fogsz szülni, hanem az, hogy a kicsi egészséges legyen és neked se legyen semmi bajod. Indulhatnak úgy a dolgok, hogy hüvelyi szülés, aztán mégis császár lesz belõle. Szerintem nincs abban semmi, hogy császár lesz. Valószínûleg programozott szülés lesz, megmondja a doki, hogy mikor kell befüködnöd, majd pedig elvégzik a császárt. Nézd a pozitív oldalát, nem kell órákig vajjúdnod, szenvednek, míg a kicsi kibújuk.
Elsõ babámat császárral szültem, de nem tudtam elõre, hirtelen jött, nem tudtam felkészülni rá!Nem éreztem fájdalmat, csak egy kicsit kellemetlen volt.Az utána lévõ 2-3 nap lesz nehéz, amikor feszül a vágás minden mozdulatnál.Nehéz lesz felülni, lefeküdni, de túl éled, meglátod!Nem olyan vészes!Minden rendben lesz!
Engm altattak császár közben, mert az epidurális bekötése után derült ki, hogy lidokain-érzékeny vagyok. Állítólag tényleg csak kellemetlen a beavatkozás, a többiek szerint, és azonnal meg is kapod a babádat, láthatjátok egymást. A mûtét utáni 2-3 nap az, ami valóban elég kellemetlen, de akkor is kell mozogni. Igyekezz ne köhögni és tüsszentei, mert akkor úgy érzed, hogy szétszakadsz. Ha mégis kell, akkor jól szorítsd le a pocakod valamivel, pl. egy párnával. A vacak napok elteltével aztán hirtelen jobb lesz a helyzet. Ezek a tapasztalataim 2 császár után.
Nálam spontán szülésnek indult a dolog, örültem is, egy cseppnyi félelem nem volt bennem... Aztán 5 órás vajúdás után, a kitolási szakasz elején leállítottak és azt mondták, na most ne nyomjak... Merthogy lelassult a babám szívverése, rátekeredett a köldökzsinór és minden egyes tolással egyre csak lassult a pulzusa. Egyetlen másodperc alatt kellett döntenem: altatás vagy Eda. Mivel már több mint 8 órája nem ettem semmit, megkaptam az érzéstelenítõt. Nagyon fáradt voltam, de látni akartam a babámat. Percek alatt a mûtõasztalon találtam magam és alig néhány perc múlva már hallottam is a baba sírását. Gyorsak voltak, ennek köszönhetem, hogy nem lett a babám oxigénhiányos. Szinte hihetetlen milyen gyorsan történt minden. A férjem is nagyot nézett, amikor alighogy engem eltoltak a mûtõbe, nemsokára már hozták is a bébinket és a kezébe adták. Maga a beavatkozás kissé kellemetlen volt, mintha valamit húznának ki belõlem...de nem vészes, nem fáj.Örülök, hogy ezt választottam, láthattam a bébimet. Merthogy utána 12 óráig nem volt szabad felkelnem, így csak másnap láthattam újra... Megmondom õszintén: Soha nem kérnék császárt! Nekem nagyon rossz élményként maradt meg az azt követõ 3-4 nap. Fájt látnom a többi természetes úton szült anyukát, ahogyan járkálnak, zuhanyoznak és könnyebben ellátták a babájukat... Mindezt én nehezen tudtam megtenni. Imádott babámhoz alig tudtam felkelni, és úgy harcoltam... Nem tudom másnál hogy volt, de nekem maga a vajúdás semmi nem volt az a fájdalom mellett, amit császár után éreztem. Soha nem szeretném újra átélni! Emellett lelkileg is megviselt, annyira szerettem volna természetesen szülni és annyira megijedtem, amikor közölték, lelassult a babám szívverése, azonnal a mûtõbe! Nem a mûtéttõl, azért imádkoztam kibírjam és ne nyomjak, féltettem a bébimet nagyon... Mindemellett elhiszem és hallottam ismerõstõl hogy ez nem mindenkinél van így, fõképp azoknál nem, akik elõre tudják: császár lesz, nem pedig komplikáció miatt kerül mûtõbe. Lelkileg talán felkészültebbek. A fájdalom viszont mindenkinél ott van, ki lehet bírni... A természetes szülés is lehet nagyon fájdalmas, mint ahogy láttam császáros anyukát is az osztályon, aki könnyebben viselte az egészet...
Elõzõ válaszoló vagyok... Bocsi, ha túl õszinte voltam...mindez 4 hónapja történt. Nem akartalak megijeszteni, valóban van aki könnyebben éli meg ezt. A lényeg, hogy utána mindent lassan csinálj és minél többet mozogj, sétálj... Egyébkén nagyon hamar gyógyul a seb, az elsõ napokhoz képest hihetetlenül hamar...
szia nekem is hasonlóan alakult, mint az elöttem szólónak.5óra vajúdás után császár. viszont én azt mondom nekem ez már megváltás volt, és a mütét utáni 2-3nap kutyafüle volt a vajúdáshoz képest.én ezért úgy gondolom a következõ is császár legyen. szóval csak azért írom, hogy ez mindenkinek más és más... sok boldogságot 9hetes kisfiú anyukája
errõl nagyon megoszlanak a vélemények.mint minden van akinek ez jobb, van akinek az jobb. :S sok sikert


Mire számíthatok, ha császárra kerülne a sor?

Ikreket várok és azt mondták, hogy nagyobb az esélyem, hogy császáros szülés lesz. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak, vagy altatnak? Hogy zajlik le az egész?

Legjobb válasz: Én mindkét gyerekemet császárral szültem 3év különbséggel ugyanabban a kórházban és máshogy kezeltek mégis.Az elsõnél vízszintesen kellett feküdnöm órákig a mûtét után a 2.-nál nem.Elsõnél 12 óra elteltével kelhettem föl a 2.után 8-9 óra.Ha kedves nõvért fogsz ki segít és kedves.Nekem a 2-nál elég bunkó volt.Pedig ilyenkor jólesik az együttérzés. Császár után 3 napig szurit is kapsz,reggel,este.És rengeteg boldogságra számíthatsz!!!!!!Ja!ÉS a baba a legjobb fájdalomcsillapító.Ezt én is csak akkor hittem el mikor tapasztaltam.

Én mindkét gyerekemet császárral szültem 3év különbséggel ugyanabban a kórházban és máshogy kezeltek mégis.Az elsõnél vízszintesen kellett feküdnöm órákig a mûtét után a 2.-nál nem.Elsõnél 12 óra elteltével kelhettem föl a 2.után 8-9 óra.Ha kedves nõvért fogsz ki segít és kedves.Nekem a 2-nál elég bunkó volt.Pedig ilyenkor jólesik az együttérzés. Császár után 3 napig szurit is kapsz, reggel, este.És rengeteg boldogságra számíthatsz!!!!!!Ja!ÉS a baba a legjobb fájdalomcsillapító.Ezt én is csak akkor hittem el mikor tapasztaltam.
Én császármetszésel szültem két éve.Ha elõre megmondja hogy császár akkor val érzéstelenítõt ad, miért altatna el.Nekem altatással volt sürgös császár a szivhang miatt, sokáig vártak elöbb mütennek akkor csak érzéstelenítöt kapok.Az altatás csak nem olyan igaz semmit nem érzel, de jobb lett volna látni a babát.Felébresztett az orvos pár óra után, sokat aludtam még aznap is az altatótól.

Hétfőn be kell feküdnöm a kórházba, általában hogyan zajlik (adatfelvétel, ilyenek)? Úgy néz ki hogy császár lesz, de nem konkretizálta le, csak hogy feküdjek be. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Nekem császár elõtti napon délelõtt kellett befeküdnöm. Elõször adatfelvétel volt, aztán súly és vérnyomásmérés. Nõgyógyászati vizsgálat és Nst is volt. Elfoglaltam az ágyamat és aznap már nem történt semmi érdekes éjféltõl nem ehettem és nem ihattam. Császár napján hajnal 5-kor lementem a szülõszobára, megkaptam a beöntést, utána lezuhanyoztam, aztán feltették a katétert, lefektettek egy ágyra, rámtették az Nst-t, megkaptam az oxitocynos infúziót... Pár óra múlva pedig már a karomban tarthattam a kisfiamat. :)

Nekem császár elõtti napon délelõtt kellett befeküdnöm. Elõször adatfelvétel volt, aztán súly és vérnyomásmérés. Nõgyógyászati vizsgálat és Nst is volt. Elfoglaltam az ágyamat és aznap már nem történt semmi érdekes éjféltõl nem ehettem és nem ihattam. Császár napján hajnal 5-kor lementem a szülõszobára, megkaptam a beöntést, utána lezuhanyoztam, aztán feltették a katétert, lefektettek egy ágyra, rámtették az Nst-t, megkaptam az oxitocynos infúziót... Pár óra múlva pedig már a karomban tarthattam a kisfiamat. :)
A kérdező hozzászólása: Ha minden rendben hány napig kell bent lennünk?És ha esetleg a baba besárgulna, akkor meddig? Annyira izgulok, nem akarom, hogy a doki meggondolja magát és természetes szülés legyen, mert nem akarok kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Persze hogy írok!:-))) Már alíg várom, hogy itthon legyünk.
Ha téraránytalanság áll fenn, akkor nagyon valószínû hogy meg fognak császározni, mert ilyen esetekben nem tud beilleszkedni a baba a szülõcsatornába. Sok sikert! Majd írj, ha hazajöttetek a kórházból :)
A kérdező hozzászólása: ja és amúgy veszélyeztetett terhes vagyok..
Mi újság? Otthon vagytok már? :)
A kérdező hozzászólása: 25-re.De azt monda a doki, hogy nem várunk addig!!!!Amúgy téraránytalanság miatt....
csupán
Mikorra vagy kiírva? Lejárt már az idõd? Csupén az hogy nagy a baba még nem jelent biztosan császárt.
A kérdező hozzászólása: Köszi és gondolod, hogy már nem fog változtatni?Nagy a baba és ezért mondta a császárt.
Kedves elsõ, ez melyik kórházban volt így? Én nem szeretnék beöntést. Hogy kerülhetem el?

Tavaly aug. -ban szültem császárral. Most ismét terhes vagyok és érdekelne, hogy ha kb.10 hónap van a szülés és a terhesség között, akkor mire számíthatok a szülést illetően? Sima szülés v császár?

Legjobb válasz: Szia, nekem pont két év lesz a két gyerek között, szerettem volna most is császárral szülni, de az orvosom azt szeretné hogy természetes úton szüljek, csak akkor lesz mûtét ha azt az állapotunk indokolja. Én is rákérdeztem a hegszétválásra, azt mondta a végefelé gyakran fogja ellenõrizni a heg állapotát. 21 hetes + 20 hós

Szia, nekem pont két év lesz a két gyerek között, szerettem volna most is császárral szülni, de az orvosom azt szeretné hogy természetes úton szüljek, csak akkor lesz mûtét ha azt az állapotunk indokolja. Én is rákérdeztem a hegszétválásra, azt mondta a végefelé gyakran fogja ellenõrizni a heg állapotát. 21 hetes + 20 hós
Szinte 100% hogy császár lesz. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy a császármetszés után a teherbeesésig minimum 1, 5-2 évnek kell eltelni, hogy a 2. baba természetes úton szülessen meg. Nekem 15 hónap telt el. Necces nagyon még nálam is.
Szinte biztos, hogy császár. Azt szokták javasolni, hogy minimum 2 év teljen el a 2 terhesség között. Alapesetben is, császár után meg pláne. Elég bátor vagy, nagyon figyelj a tested jelzéseire, nehogy szétnyíljon a heged.
Szerintem is valószínûbb, hogy császár lesz... De ezt is orvosa válogatja. Az én dokim pl annak a híve., hogy a a 2 szülés között 3 évnek el kell telnie, hogy természetes úton lehessen a 2. De látod, van, aki csak 2 évet követel meg... Gratula a kistesóhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszi!!! Remélem nem lesz gondom az elõzõ heggel és minden rendben lesz...
Kérdezõ és Válaszolók! Végül hogyan szültetek?

Az alacsony vérnyomás (70-80 as körüli) befolyásolja a szülés menetét? Mármint, hogy sima vagy császár. Már van egy két éves fiam. ő császárral született. Téraránytalanság miatt. (nem fért ki) 17 hetes vagyok. Mire számíthatok

Legjobb válasz: Én is 17 hetes vagyok, ugyancsak alacsony vérnyomással küszködök. Utoljára 78/56 volt. Õ a 3. babánk. Az elõzõ két terhességemnél azt figyeltem meg, hogy ahogy haladtam elõre a terhességi korban, annál magasabb lett, a végére már elérte a 100/60-at is. Mindkettõ simán született. Én úgy tudom, hogy az alacsony várnyomás nem veszélyezteti a sima szülést, a magas annál inkább.

Én is 17 hetes vagyok, ugyancsak alacsony vérnyomással küszködök. Utoljára 78/56 volt. Õ a 3. babánk. Az elõzõ két terhességemnél azt figyeltem meg, hogy ahogy haladtam elõre a terhességi korban, annál magasabb lett, a végére már elérte a 100/60-at is. Mindkettõ simán született. Én úgy tudom, hogy az alacsony várnyomás nem veszélyezteti a sima szülést, a magas annál inkább.
Szia! Csak a magas vérnyomás miatt szoktak császározni, alacsony miatt nem. De ha neked már volt egy császárod sanszos, hogy ez a baba is császáros lesz.
ha mar csaszaroztak utanna is fognak akarhanyatszulsz...

Rettegek a szüléstől! Sziasztok! Van már két lányom, az elsőt császárral szültem nagy kinlódások után, a másodikat hüvelyi uton 2 óra alatt. Mindkettőnél oxitocint kaptam. Többi lent. Mire számithatok 3. szülésnél?

Milyen lesz a 3. szülésem szerintetek? Szeretném magam elköttetni is egyben, ezért örülnék a császármetszésnek!

Legjobb válasz: 3. szülésed gyors könnyû lesz,és természetes uton jön a baba.

3. szülésed gyors könnyû lesz, és természetes uton jön a baba.
én a 3-at várom, és én is iszonyúan félek. az elsõ 2-t természetes úton szültem, az elsõbe majd belehaltam (legalábbis én ezt úgy éltem meg)... érzéstelenítéssel akartam a 2-at szülni, de késõn kezdték az infúziót adni, így eda-ra nem volt idõ...biztos nem volt nehéz, de én attól is iszonyúan félek... amikor rámtört az az érzés, hogy úúúristen, megint kezdõdik az a brozalmas irányíthatatlan fájdalom... és most nagyon szeretnék EDA-t. az elsõ 2 a szt Imrében született, de itt nem nagyon szeretnek fájdalmat csillapítani, így most még a nyakamon a teher, hogy a Péterfyt vagy a János kórházat válasszam, és izgulok hogy lesz-e idõ bmelyikbe beérni...nem akarok az eda-ról lecsúszni, és úgy érzem elfogyott az erõm:( az elején szabályos állandó vizsgadrukkal küzdöttem, azt sem hittem, hogy meg tudom tartani, olyan rosszul voltam, pedig akartuk ezt a picit. bárcsak június lenne már!
A második is nehéz volt ? Meddig tartottak a szüléseid ?
Elolvastam azt a cikket.. Csak szülésre ne kerüljön sor soha életemben! Még mindig le vagyok sokkolva, hogy szerintem ez még attól is rosszabb lehet, mint ahogy én hittem :S Nem csoda, ha nyugtalan vagy Kedves Kérdezõ, de azt hiszem, ha már kétszer ilyen ügyes és bátor voltál, akkor most sem lehet semmi probléma :) A többi anyukának is grat, erõs csajok vagytok! 32N
Kedves Utolsó ! HA még nem szültél emiatt nehogy ne vállalj gyermeket ! Nézzd ! Ennek ellenére mindannyian itt vagyunk és az x-ik gyermekünket készülüönk világra hozni ! Valamiért csak csak "mazochistáskodunk " nem -de ? :) ) Én is rettegek de nagyon várom már .
az elsõnél megzatvíz folyás után 15 órával kezdõdtek a fájások, 6 óra szinte összefüggö, a második 12 órával a magzatvíz után kezdõdõ fájások, kb 2, 5 óra. A fenti cikket pedig látszik, hogy egy pasi írta, aki még sosem szült. Pl nem a kitolás fáj a leginkább, az sem kellemes, de ami elõtte van... és próbálná meg õ egy olyan helyzetben PONT úgy kontrollálni magát... megnézném én azt a fickót... sok minden nem pont úgy van, mint ahogy õ leírta... kívülrõl biztos sokkal félelmetesebb látni egy szülést mint benne lenni, bár ha meg benne vagy, nincs menekvés, nincs pihi, csinálni kell... talán soha semmikor nem vagyunk az életben annyira jelen, mint akkor...
Igen ez igy van , hogy nem a kitolási szak ami borzalmas hanem az elötte levõ "kinokat " nem birom én sem .De szerencsére valahogy úgy van megalkotva az egész , hogy amikor közöljük a szülésznõvel (én legalábbis szoktam ) , hogy nem birom és meghalok akkor lesz vége és jön a baba .Utána pedig egy csoda történik ami az életben soha máskor ! A legfájdalmasabb és a legszebb dolog a világon ! Abban pedig biztosan van valami , hogy fejben is eldõlhetnek a dolgok és számit a hozzáállásunk is , persze baromi nehéz adott szituban ügyesnek lenni !
én most nagyon EDA-ra gyúrok...
Utolsó voltam a Gyáli anyuka . :)
Nem nem szabad félni , végülis életünk egyik legszebb része következik .Minden egyes szülés gyermekvállalás , életem legszebb fejezete volt . :) A harmadik szülésem egyébként nekem a leggyorsabb és egyben a legintenzivebb volt , végül is a jó dokinak is köszönhettem akkor , hogy nem szenvedtem többet mert nehezen tágulok x-óra és semmi , de õ ügyesen rásegitett és eltüntette a méhszájat , onnantól pedig villámgyorsan megszületett a kicsin lányom .Az egész 7-óra volt. Elözõ szülésem , tiz óra felettiek . Nekem a második szülésem volt a legleg .. ahhoz képest kifejezetten megkönnyebbültem a végére és fel sem fogtam szinte , hogy megvan a kis csaj. :) Mikor a falat kapartam amiatt voltam kétségbe esve , hogy igen na ez az a fájdalom amit nem birok és akkor most jön a sok sok óra .. Majd irok priviben is .
A kérdező hozzászólása: Bárcsak igazgad lenne :)
Hahó sorstárs! Negyedikemet várom , és eddig nem volt jellemzõ de most féééleeek ! Egyszerüen félek tõle úgy , ahogy van! Bár már nagyon várom , de akkor is ! :) Te mitõl félsz egészen pontosan?.. a második igen gyorsan meglett ..
Az oxitocin ami betett ? Az legalább szerencsére engem eddig elkerült. 36 hkm
A kérdező hozzászólása: szia! Nagyon örülök hogy irtál nekem a kérdésemre. Hát az az igazság, hogy nem tudom milyen oxitocin nélkül szülni. A nagylányomat reggel 5-tõl szakadatlan fájásokkal vajudtam végig, közben a doki kézzel tágitott, én ott akkor azt hittem elpusztulok, a végén a férjem mondta neki ha nem csinál valamit akkro ö visz el megmüteni :) , a császár után kiderült nem is tudtam volna szülni mivel a vállára volt csavarodva a köldökzsinór. Na akkor megfogadtam hogy soha többet fogadott doki nélkül. A második lányommal mikor terhes lettem, 6 év van köztük, fogadott orvoshoz jártam, kérleltem hadd szüljek császárral, azt mondta nem meg tudom szülni hüvelyi uton, de megigérte nem kintat ha látja hogy nem haladunk. Tulajdonképp cakli pakli 2 óra volt mindenestül :) . De nála is ott volt az oxitocin. Irtózatos fájások voltak de hamar ment. És most várom a véletlen harmadikunkat :) , hát még az elején vagyok, gondotlam megbeszélem az orvosommal hogy mivel szeretném mmagam elköttetni hátha megcsászározna és akkor egy kalap alatt meg lehetne oldani a dolgot. Félek rettentöen. Merre élsz kedves válaszoló?
Gyálon Pest mellet lakom közvetlen . Te merre laksz ? Képzelheted a 11 -kerben laktam, és eddig mindhárom gyermekem jó dokinál a Szent Imre kórházban született . Most itt a Dél Pestiben és õszintén megvallva nem tellett dokira igy negyedjére , hát ez van . Állitólag nem is kell mert ha csak nem lesz gond (istenke segitsen , hogy ne legyen ) akkor doki nem is nagyon lát.Itt a szülésznõk az átlagnál jobban kivannak képezve és õk vannak csak velünk .A doki ilyen esetben max varrni jön . Bevallom hõsiesen , hogy FÉLEK! :) Napi szinten gyûröm le magamba , hogy nem nem szabad félni minden rendben lesz velem is babával is , hogy hármat már megszültem és akkor is kibirtam (pedig nem volt könnyû), hogy most könnyebb lesz , hogy majd aranyosak és jók lesznek az éppen ott lévõ szülésznõk stb ... :) Hol jobb mert elhiszem amit magamba beszélek és már várom is nagyon a fiatalúrt , hol pedig teljesen pánikba esek , hogy én ezt nem fogom birni . A legkisebb is már 9 -éves nem most volt mikor világra jött, a két naggyal meg extra fiatal volt , most 35 -vagyok igy a kis "utolsómmal " és most rezeltem be . :) ) Te merre laksz ?
Kedves 6-os válaszoló, ez nagyon jó kis link. Ki is nyomtattam. :D
Én is itt találtam tegnap egy másik kedves válaszoló linkelte be és nagyon elnyerte az én tetszésemet is. :) De örülök h másnak is tetszik nem hiába linkeltem be :)
Tõlem az valahogy távol áll bár tudom , hogy sok a pozitiv is ami mellette szól.. :)

Császár után mire számíthatok?

Nagyon fáj? Mikor tudok felállni? Megkaphatom a babát egyb?l? Szóval nektek milyen volt?

Legjobb válasz: Amikor kivették a babát a pocimból, azonnal az arcomhoz tartották, megsimogattak a kis kezével. :) Utána letisztogatták és apa kaphatta meg pár percet, majd elvitték és csak órákkal késõbb kaptam meg, amikor már kiment a fájdalomcsillapító hatása. Apa innentõl bármikor hozhatta, vihette a csecsemõ osztály és a szobám közt, én még úgysem tudtam felvenni, csak mellém tette, amikor kértem. Tejem a második éjjel lövellt be, egy csecsemõs nõvér mutatta meg, hogyan kell a mellemet masszírozni. Az elsõ talpra állás (8-10 órával a mûtét után) kegyetlen, utána azért minden nappal kicsit könnyebb lesz. 5 napot voltam kórházban, mielõtt hazaengedtek, ki is szedték a varratokat. A 6 hetes kontrollig rendesen véreztem, utána múlt csak el. Összeségében nekem nagyon fájt (mármint a gyógyulás, nem maga a mûtét), de nagyon sokan ezerszer könnyebben túl vannak rajta.

Amikor kivették a babát a pocimból, azonnal az arcomhoz tartották, megsimogattak a kis kezével. :) Utána letisztogatták és apa kaphatta meg pár percet, majd elvitték és csak órákkal késõbb kaptam meg, amikor már kiment a fájdalomcsillapító hatása. Apa innentõl bármikor hozhatta, vihette a csecsemõ osztály és a szobám közt, én még úgysem tudtam felvenni, csak mellém tette, amikor kértem. Tejem a második éjjel lövellt be, egy csecsemõs nõvér mutatta meg, hogyan kell a mellemet masszírozni. Az elsõ talpra állás (8-10 órával a mûtét után) kegyetlen, utána azért minden nappal kicsit könnyebb lesz. 5 napot voltam kórházban, mielõtt hazaengedtek, ki is szedték a varratokat. A 6 hetes kontrollig rendesen véreztem, utána múlt csak el. Összeségében nekem nagyon fájt (mármint a gyógyulás, nem maga a mûtét), de nagyon sokan ezerszer könnyebben túl vannak rajta.
a császár után kb 12órával állítottak fel, és nagyon fájdalmas volt. minden lépés borzasztóan fájt, de a babát meg is kaptam rögtön. nagyon nehéz volt az ellátása az elsõ két nap, de aztán napról napra könnyebb volt
Babám a kötelezõ felállás és séta után kaptam meg (nekem csak 6 órát kellett feküdnöm), egész pontosan mehettem érte, ugyanis nekem egyáltalán nem volt gond a mászkálás. Nehéz volt felkelni, de simán jöttem-mentem, az fájt a legjobban, amikor röhögtem. Kb 1 hét alatt felépültem mindkét császáromból. Vkinek nagyon fáj hetekig, vki hamar kiheveri. A lényeg: nehogy úgy állj hozzá, hogy úristen, rettenetes lesz! Tudod: pozitív hozzáállás! :) ))
Elõzõ vagyok. Nekem is hamar belövellt a tejem (3. napon) És én annyira hamar helyrejöttem, hogy amikor a 4. nap hazaengedtek minket, akkor a 4 kg-os babámat simán cipeltem a kocsihoz a hordozóban!
Én 24 óra után kelhettem fel, de nekem altatásos császárom volt. Nem volt olyan elviselhetetlen, bár nem kellemes. Nekem is a röhögés és a köhögés volt nagyon fájdalmas. Az altatás miatt ledugtak egy tubust a torkomon, emiatt fájt a torkom még napokig és sokat kellett köhögnöm, azért említettem meg a köhögést, ha gerincérzéstelenítésed lesz, akkor ez kimarad. Nekem csak este pár percre hozták oda a babát, másnaptól kaptam meg. A második naptól már egész elviselhetõ volt minden, és utána minden nap könnyebb volt.
Én magán kh-ban szültem, már az õrzõben hozták a babát (kb fél-1 órával a mûtét után). Segítettek a szoptatásban is!! Utána sokáig nálunk lehetett, apa meg nagyi is bent volt, csak akkor vitték el, ha én kértem. Szopinál mindig jöttek segíteni, pedig nekem is 24 órát kellett feküdnöm... Az a 24 óra amúgy borzalom volt, éjszaka alig tudtam aludni, fõleg a második gyereknél volt rémes. Akkor oldalra se tudtam fordulni (pedig az elsõnél az még ment). Az elsõ felülés és felállás iszonyú, de onnantól lépésrõl lépésre egyre jobb! De tényleg, minél többet sétálsz, annál gyorsabban múlik a dolog. A 4. napra már szinte egyáltalán nem fájt, akkor mentünk haza.
arra számíthatsz amit leírtál...
arra, hogyha a doki szerint minden rendben, akkor nyugodj meg. honnan tudjuk a konkrétan fel sem tett kérdésedre a választ? hamarosan kétszeres anyuka leszel, boldog babavárást, kellemes szerintem második császárt. de elképzelhetõ, hogy engedik természetesen is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából arra lettem volna kíváncsi(bocsi ha nem jól fejeztem ki magam) mi ebben a lényeg, hogy csak papíron vagyok bentfekvõ, a debreceni klinikán. Semmit nem mondtak vinnem kell-e a csomagom vagy sem? Valaki esetleg volt-e így?
ha csak papíron vagy benn fekvõ, akkor elszámolnak költségként :D elég gáz. és csak kedden fektetnek be? vigyél mindent, ami egy szüléshez kell. és utána arra a pár napra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!