Találatok a következő kifejezésre: Mire számíthatok, a (795 db)

Második babámmal vagyok terhes és érdekelne, hogy a második szülés szerintetek könnyebb? Tapasztalatok? A 40. héten szültem és összvissz 3 óra alatt meglett a fiacskám, ugyhogy nincs okom panaszra csak jó lenne tudni kb mire számíthatok a másodiknál.

Lehet,hogy úgy van ez mint a terhesség:Nincs 2 egyforma!?Fájdalomcsillapító nélkül szültem.

Legjobb válasz: Nekem gyorsabb volt a 2.,kb 2 órával,mint az 1.És legalább tudtam mire számíthatok,így nem féltem annyira.Minden jót!!

Nekem gyorsabb volt a 2., kb 2 órával, mint az 1.És legalább tudtam mire számíthatok, így nem féltem annyira.Minden jót!!
anyum engem megszült pár óra alatt, rá 2 évre az öcsémet kb 2 nap alatt. Szóval változó:-)
Elsõ 4 óra volt, második 1, 5 óra és nem is volt annyirafájdalmas!
Az elsõt 4 óra alatt szültem 40+5 hétre, a 2. babámat bõ 2 óra alatt 37+3 hétre.Az elsõt EDA-val, a 2.babát fájd.csill.nélkül.Simán kibírható volt.
Ez is úgy van, mint a terhesség! Az elsõ babámat 20 óra vajúdás után szültem hüvelyi úton. 3 héten belül jön a második szülés. A doki azt mondta, nem lehet párhuzamot vonni 2 szülés között, de általában a második gyerek gyorsabban megszületik, de ez is csak általában.
Az elsõ kisfiamat 41+6 hétre 8 órára szültem, a második kisfiamat, rá 7 évre 37 hétre, 2 óra alatt lett meg. A második jobban fájt mint az elsõ. De mindkettõ ugyan olyan csodálatos volt.
Az elsõ 4 óra volt, a második és a harmadik 1, 5 óra, de ugyanolyan fájdalmas. Tehát gyorsabb, de nem könnyebb. Remélem, a negyedik mostmár tényleg könnyebb lesz! :-)
Elsõ 15 óra, második 1, 5-2 kb. Gyorsabb volt, de intenzívebb és fájdalmasabb. Viszont már nem volt ismeretlen a helyzet, ezért könnyebb. És szép volt mind a kettõ :)

4 hetes terhes, 1 éve konizáciom volt, mire számithatok a 9 hónap alatt és a szülésnél? Olvastam hogy nagy az esélye a koraszülésnek a rövid méhnyak miatt vagy a szülésnél számithatok arra hogy nem nyill majd a méhnyakam és szétrepedek. Félek.

Legjobb válasz: Szia, én is egy évvel késõbb lettem terhes konizáció után. Semmi gondom nem volt terhesség alatt. Nem is rövidült a méhszájam. Ne félj. Konizáció után egy év türelmi idõt mondott a dokim, hogy annyit várjunk a babával. Szerencsére rögtön sikerült és problémamentes terhességem volt. 38 hetesen született meg a lányom egészségesen. Most 15 hónapos és jön a testvére, és ezzel a terhességgel sincs semmi gond. Üdv 33 hetes

Szia, én is egy évvel késõbb lettem terhes konizáció után. Semmi gondom nem volt terhesség alatt. Nem is rövidült a méhszájam. Ne félj. Konizáció után egy év türelmi idõt mondott a dokim, hogy annyit várjunk a babával. Szerencsére rögtön sikerült és problémamentes terhességem volt. 38 hetesen született meg a lányom egészségesen. Most 15 hónapos és jön a testvére, és ezzel a terhességgel sincs semmi gond. Üdv 33 hetes
Tegnap olvastam a nõk lapja fórumon errõl, megkerestem neked, ott ezt írja egy anyuka: "Szia! Ne félj, nem lesz gond a szüléssel, én most jöttem haza a kórházból az újszülöttemmel egy konizáció+részleges kaparás után. Ez szeptemberben történt, november elején már terhes voltam. Tudom, nem ez a topik, csak eszembe jutott. 2.5 óra alatt lett meg a gyerek, annyi volt csak, h a közepén kaptam egy méhszájlazító injekciót, mert nagyon heges-rögös volt a méhszáj, és nem akart egy pont után tágulni. " Itt a link, megnézheted: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=37242
Szia! Nekem 4 éve volt.Most vagyok 38 hetes terhes, és eddig még nem szültem meg:) Teljesen zárt a méhszájam, és minden oké volt a terhességem alatt. Sok sikert neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat. A második válasz irotójátol szeretnék érdeklödni.- A méhnyakad rövidült-e meg a terhesség 38 hete alatt? Ha már ugyis rövidebb, még jobban rövidül mivel nö a baba? Az enyém másfél ujnyi. -sokat kellet pihenj a terhesség alatt? -gyakran kell járj a dokihoz és mire kell nagyon ügyelj ilyen rövidebb méhnyakkal? várom a választ és kivánok könnyü szülést neked. kati
Nem rövidült meg jobban, tényleg semmi gondom nincs.Nem kellett sûrûbben dokihoz járnom emiatt, és pihenni sem pihentem többet.Tehát semmi problémám nincs:) Nekem anno mondták, hogy ettõl nyugodtan szülhetek, és nem lesz semmi baj.Így is lett! Neked is minden jót!
A kérdező hozzászólása: Még csak annyit szeretnék kérdezni a 2ik válasz adojától, hogy neked menyi mm er lett konizáció után a méhnyakad? Az enyém 17mm . Köszi elõre a választ sokat segitettél.
Szia! Nekem 2 évvel a szülés elõtt volt konizációm. Nem rövidült meg a méhnyak. Legalábbis nem tudok róla. A doki azt mondta, hogy sokkal jobban fog szülésnél tágulni. Nem is volt semmi baj sem terhesség, sem a szülés közben. 3 óra alatt meg is lett a baba. Ne félj! Gondolj csak bele, tényleg jobban tágul, mint egy sebes, heges méhszáj! :)
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat lanyok, remélem rendben lessz minden, és a rövid méhnyakam ellenére nem lesznek problémák.

Mire számíthatok a 4 hónapos oltás után, kinek hogy viselte babája?

A két hónapos oltást egész jól viselte kislányom, nyűgös volt és picit étvágytalanabb utána de ennyivel megúsztuk. A három hónapos oltás már rosszabb volt... nagyon belázasodott, aluszékony, étvágytalan majd még kicsit pöttyös is lett tőle.

Legjobb válasz: Múlt héten kaptuk mi is :) Sokkal jobban viselte mint az elõzõ kettõt, még az oltás alatt sem sírt:) meg is lepõdtem. Utána pedig se láz, se étvágytalanság, se pöttyök. Lehet hogy már kissé hozzászokott? Nemtudom, de nektek is hasonlókat kívánok:)

Múlt héten kaptuk mi is :) Sokkal jobban viselte mint az elõzõ kettõt, még az oltás alatt sem sírt:) meg is lepõdtem. Utána pedig se láz, se étvágytalanság, se pöttyök. Lehet hogy már kissé hozzászokott? Nemtudom, de nektek is hasonlókat kívánok:)
Nem volt semmi, nagyon jól viselte(mondjuk eddig mindegyikre ilyen jól reagált)
Nálunk sem volt semmi gond. Jól viselte, a combján lett egy kb1x3 cm-es csík ami piros és duzzadt volt, de ennyi.

Kb. mikor számíthatunk a reálhozam érkezésére?

Legjobb válasz: július 15 és augusztus vége között kell érkeznie, már ha van minek...

július 15 és augusztus vége között kell érkeznie, már ha van minek...

Mivel 1-je péntekre esik így mikor számíthatok a gyesre? 4-én mint évváltáskor, vagy most megkapom 1-jén?

Számlára érkezik.

Legjobb válasz: elsején utalják. Ha mkb-s vagy, akkor szombaton, ha más bankos akkor csak hétfõn

elsején utalják. Ha mkb-s vagy, akkor szombaton, ha más bankos akkor csak hétfõn
http://www.anyalettem.hu/csaladi-potlek-gyed-gyes-utalasi-id.. 1-jén utalnak, hétfõn lesz a számlán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mire számíthatok a kihallgatásomon?

Tegnap jött egy papír mi szerint, hétfõre idéztek be mint tanut kihallgatásra.Sok balgém volt, szóval nemtudom mire számítsak.. Szerintetek?

Legjobb válasz: Most szerinted ennyi infóból többet tudunk, mint te?? Az biztos, hogy ennyi ésszel semmi jóra ne számíts.

Most szerinted ennyi infóból többet tudunk, mint te?? Az biztos, hogy ennyi ésszel semmi jóra ne számíts.

Mire számithatok a nő dokinál?

12 éves vagyok és anya el akar vinni egy hormon tesztre mert amikor terhes volt velem férfi hormonokat kapott és emiatt fél h nem fog megjönni. De nem ez a lényeg csak nagyon félek ettöl az egésztől :(

Nyirokcsomó megnagyobbodás mitől lehet? Volt már valakinek hasonló, mire számíthatok a későbbiekben?

Tegnap voltam az orvosomnál, mivel 1-2 hónapja a jobb nyirokcsomóm megnagyobbodott és kemény is, a bal változatlan/normális. Az orvosom meglátása szerint nem kéne ennyi idősen (17) ekkorának lennie (kb. kicsit kisebb mint egy golflabda) így elküldött nyaki ultrahangra.

Legjobb válasz: Huzatot kaptál?

Huzatot kaptál?
A kérdező hozzászólása: 2 hónapja kapott a jobb fülem huzatot
Apának(40) is megduzzadt.Ennyi idõsen tényleg nem kéne akkorának lennie.
Szia! Hol van ez a nyirokcsomó pontosan? Lázas voltál mostanában? Éjszaka tapasztalsz izzadást? Esetleg fogytál mostanában vagy nem vagy fáradékony? Kutya, macska nem harapott meg vagy karmolt meg?
A kérdező hozzászólása: Az állam alatt és egy kicsit jobbra, ezért hittem eleinte, hogy mandula, de nem. Egyáltalán nem voltam lázas, igen néha arra kelek, hogy nagyon melegem van, és nagyon sokszor fáradékony vagyok de az már rég. Állatokkal nem keveredtem összetûzésbe!

Valaki segítene leírni mire számíthatok a vizsgán? Akár tapasztalat, akár valamiféle segédanyag, bármi jó jönne!?

Nem egészen értem, mert nem készítettek fel rendesen, a képzésen meg barátokat sem szereztem. A képzés neve: Idegenforgalmi szakmenedzser OKJ-s képzés (2 év). Szeretném tudni melyik modulnál mit kéne tudnom, mire kell számítanom. A modulok: 2356/1, 2356/2, 2357/1, 2357/2, 2358/1, 2358/2, 2359/1, 2359/2, 2655/1, 2655/2, 2656/1, 2657/1, 2657/2, 2657/3, 2657/4, 2658/1, 2658/2, 2658/3.

Mire számíthatok a nőgyógyásznál?

19 éves vagyok és most fogok el?ször n?gyógyászhoz menni.. Tudom, hogy eléggé kés?n megyek, de nem volt semmi problémám. Mire számítsak? Milyen vizsgálatokat kérjek? Nem fog lehurrogni az orvos, hogy eddig miért nem mentem? El?re is köszönöm! (szexuálisan aktív vagyok)

Legjobb válasz: Hát akkor mondd azt, hogy csak egy kontrollra és egy rákszûrésre jöttél, akkor biztosan megvizsgál. De rákszûrés elõtt is ugyanúgy megvizsgálna szerintem :)

Hát akkor mondd azt, hogy csak egy kontrollra és egy rákszûrésre jöttél, akkor biztosan megvizsgál. De rákszûrés elõtt is ugyanúgy megvizsgálna szerintem :)
Egyáltalán nem mész késõn, sõt. Ha szüz vagy akkor kb 24 éves korodban, ha nemi életet élsz, akkor annak megkezdése után kb 1 évvel illik elmenni dokihoz.
19 évesen, ha élsz nemi életet, nincs panaszod, akkor egy rákszûrés nem árt. Mondd neki, hogy rákszûrésre jöttél, akkor is megvizsgál, hogy minden rendben van-e, aztán kenetet vesz. Mindenképpen tudd az utolsó menstruációd idõpontját, és szerintem jó, ha szoknyában mész, hogy ne egy szál punciban kelljen rohangálni az öltözõ és a vizsgálóasztal között. Az orvosnak -ha csak külön rá nem kérdez-, nem is kell említened, hogy ez az elsõ vizsgálatod. Elképzelhetõ, hogy megkérdezi, élsz-e szexuális életet, és hogy mivel védekeztek. Nem kell aggódni a vizsgálat miatt, fogd fel úgy, mintha egy háziorvoshoz mennél, hiszen ez is hozzátartozik ahhoz, hogy nõk vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod! És azon gondolkodtam, hogy azt is megnézetném, hogy minden rendben van e odalent, mert egyszer szeretnék majd kisbabát. Megnézi automatikusan vagy kérnem kell??
ha keresgélsz videot is találsz nõgyógyászati vizsgálatról.De jobb ha hosszú felsõbe vagy szoknyába mész az valamennyire takar.elõbb beszélgenti fogsz az orvossal aztán a vizsgáló ágyhoz kell menned, alul levetköznöd, felfeküdni, kicsit lecsúszni az ágyon és a lábad a lábtartóra helyezni.Az orvos elõszõr kézzel szét fogja nyitna a szeméremjakaid és megnézi és a csiklódat is, aztán egy újjába a hüvelyedbe helyezi és kitapogatja a méh fekvését, közben meg nyomkodja a hasad.Ha ezzel végzed egy kacsa nevû fémeszközt vesz elõ, ezt behelyezi a méhedbe és szétnyitja és kenetet vesz egy fülpiszkálóhoz hasonló eszközzel ennyi lesz kb., olyan 10-15 perc beszélgetéssel együtt.Kicsit feszülõ érzést érezhetsz amikor a kacsát szétnyitja.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam! Volt kacsa, hüvelyi uh. Remélem, hogy minden rendben van. 3 hét múlva lesz eredmény. Köszönöm a válaszokat! :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!