Találatok a következő kifejezésre: Mire kell mit nem szabad csinálni (10 db)

Mit kell az első randin csinálni és mit nem szabad (a beszélgetésen kívül)?

Legjobb válasz: szabad: - lazának lenni - sokat mosolyogni - viccelõdni - bókolni - érdeklõdni udvariasan nem szabad: - hányni - fagyit enni, miközben biciklizel - kiugrani egy ház 55. emeletérõl - lepisilni egy fát és közben ordítani - inzultálni a rendõröket - néniket rugdosni a többit már te is tudod.

szabad: - lazának lenni - sokat mosolyogni - viccelõdni - bókolni - érdeklõdni udvariasan nem szabad: - hányni - fagyit enni, miközben biciklizel - kiugrani egy ház 55. emeletérõl - lepisilni egy fát és közben ordítani - inzultálni a rendõröket - néniket rugdosni a többit már te is tudod.
A kérdező hozzászólása: Nem... én is 21 vagyok. Ez most gáz, hogy 21 évesen kérdezek ilyet? Én is tudom, hogy nem lehet mindent kiszámítani, csak valahogy úgy látom, hogy apró hibák is tönkrevághatnak dolgokat.
ugyan, miért lenne gáz? érthetõ, h félsz kicsit, ha tetszik a jány, nem akarod elszúrni. én se csókolóztam még úgy igazán (csak ilyen kis h.lye játékokban, képzelheted :D) mégsem érzem gáznak :P persze, de nem retteghetsz azon folyton, h jaj most mit fogsz hibázni? mert úgyis fogsz. elbukhatsz egy kõben, lelökhetsz egy villát az asztalról. na és? tudni kell kezelni ezeket a helyzeteket és akkor igazán nem kell ezen pörgetned az agyad.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, rendes vagy, remélem fogsz egy fiút, aki majd téged hív randira :)
szokásuk. :) )
A kérdező hozzászólása: akkor hogy nem csókolóztál még?
a kettõ nem jár együtt :P egyszerûen csak nem vagyok az a típus, aki szereti elsiettetni ezeket a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: és mondani kell valamit...? hogy szépnek tartom, tetszik, kedves?
mértékkel. egy-két bók bõven elég. de ne sablonos legyen, hanem olyan, amit megjegyez, amire azt gondolja: nahát, figyel rám, mondok példát: - Jó így a hajad. - Csinos ez a szoknyád. - Szép vagy, amikor mosolyogsz. Ilyenek, nem kell ezt se túlspilázni.
A kérdező hozzászólása: Szép vagy, mikor mosolyogsz? :D De hisz ez olyan, mintha azt mondanám, hogy máskor nem szép.
a viszonyítás miatt 21 vagyok. snassz? figyelj, ezeken görcsölhetsz örökké, h na de mi van, ha ez ...? na és ha erre õ...? nem számíthatsz ki mindent elõre, h ezt fogom mondani és akkor majd jó lesz minden, mert õ nevet, én megcsókolom...stb. nem így mûködik. ha elég laza vagy (tudom, h ezt hajtogatom, de ez az igazság), akkor semmi nem lesz gáz. tudni kell magad elõadni. ha viszont látja rajtad, h rettegsz attól, h megcsókold, ideges vagy, attól õ is ideges lesz és nem fogsz jól kijönni a szituból. nem tudom, érted-e, mit mondok. hány éves is vagy? 16?
A kérdező hozzászólása: De... nem snassz ezt megkérdezni...? Hány éves vagy amúgy (viszonyítás miatt)?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ezt magamtól is tudom, amiket írtál... nem erre gondoltam.
hát akkor mégis mire vagy kíváncsi? semmi extra nem kell egy randin, nem kell fejreállnod! légy olyan, amilyet a "szabad" kategóriába írtam és akkor baj nem lehet. (ha betartod azokat, amiket meg a tiltólistára írtam, az se árt)
A kérdező hozzászólása: mikor kell/illik ezeket: lány kezét fogni, csók, átölelni s mikor nem illik még, mikor korai?
na így már mindjárt más. átölelni pl simán átölelheted, DE ne túl gyakran, az visszatetszést kelt. csók... hát, ha úgy látod, h õ is a témán van, akkor simán belefér. kezét szerintem korai megfogni, az olyan furcsa, nagyon zavarban lesztek tõle. puszi a végén, ha nagyon összemelegedtek, akkor csók is. de ezt neked kell látnod, minden eset más.
A kérdező hozzászólása: Nehezen lehet felmérni ezeket... ez a bajom nekem. Nem akarom, hogy "biztonság kedvéért" várjak vele és gyávának tartson... de azt se, hogy túl hamar csináljam és ezzel elszúrjam...
A kérdező hozzászólása: meg ezeket mikor, hol? kávézóban? séta közben?
amugy mi a nemed ?:) lehet kicsit más lenne ..
A kérdező hozzászólása: Szerinted, ha azt írom, hogy "a lány kezét megfogni", akkor mi a nemem?
szóval parázol. az nem baj, tök normális. azt mondom, ha tartasz ezektõl, akkor beszélj róla viccesen. :) bár én soha nem gondoltam még töketlennek egy fiút, csak azért, mert nem csókolt meg az elsõ randin. és nem is ismerek olyat, akinél elásta volna magát ezért egy srác. ha nagyon parázol e miatt, mondd neki, h: - Megcsókolnálak, de nem tudom, h szeretnéd-e. bevágsz egy mosolyt, lazán és kész. aztán úgyis látod a reakcióját, és abból leveheted, h mi is a szitu. de figy, nincs erre aranyszabály, h a kávézóban egy szerelmes szám fölött, 16:30 perckor: CSÓK. ez nem így megy az életben. tudom, h nehéz elfogadni, de a való életben az ilyen dolgok érzésre mennek. nem lehet ezeket betervezni.
jó ég, dehogy :D ez csak arra fogja ösztökélni, h mééég többet mosolyogjon :)

Mire kell figyelni, mit nem "szabad csinálni" a császármetszés után?

Els? babámat várom. Császárral fogok szülni epidurális érzéstelenítés mellett.

Legjobb válasz: Szia én is császárral szültem. Hát nem lesz egy leányálom amit az elsõ pár napban érezni fogsz az tuti. DE ki lehet bírni. Vigyázni kell arra, hogy ne emelj!! Ez nagyon fontos. És a lábadozás az tényleg eltart 6 hétig. A seb pedig leginkább azért fog fájni, mert ahogyan gyógyul húzodik össze. Ha lesz segítséged a elsõ napokban minden képpen használd ki. Az után ugyis minden rád marad. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok privát emailben.Sok boldogságot a babához.

Szia én is császárral szültem. Hát nem lesz egy leányálom amit az elsõ pár napban érezni fogsz az tuti. DE ki lehet bírni. Vigyázni kell arra, hogy ne emelj!! Ez nagyon fontos. És a lábadozás az tényleg eltart 6 hétig. A seb pedig leginkább azért fog fájni, mert ahogyan gyógyul húzodik össze. Ha lesz segítséged a elsõ napokban minden képpen használd ki. Az után ugyis minden rád marad. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok privát emailben.Sok boldogságot a babához.
Nekem barátnõm szült császárral, igaz csak 17 éves volt. Õ nagyon hamar helyre jött. Mozogni sem fogsz tudni, nagyon nem kell figyelni, hogy mit nem csinálhatsz...Bizto fájni fog, hisz átvágják a hasad, és vizsketni, ahogy gyógyul . A doki biztos elmond majd mindent pontosan:-)
Ne aggódj! Bízd magad a dokira és tõle kérdezz meg mindent. A fiamat császárral szültem, utána 1 hónapig nem tudtam emelni, sõt köldöktõl lefelé érzéketlen volt a pocakom, a sebbel sem stimmelt minden, így sokat jártam vele orvoshoz. ( Pechem volt, mert az érzéstelenítés nem sikerüt, de szerintem ez csak nagyon ritkán fordul elõ.)De vége, elmúlt túl lettem rajta. Azóta már a lányom is megszületet, õ rendesen, bár ez sem volt egyszerû, mert hosszú szülés volt. Mégis azt tudom mondani neked, hogy hogy normál szülésnél a szülés alatt fáj, császárral pedig utána kicsit nehézkesebb. Mindezek ellenére, ha minden igaz akkor jön a harmadik babus.

Westiem van és állandóan rágja a lábát és vakarózik de nem bolhás hallottam hogy lehet, hogy fehérje allergiás az mi? Akkor mit kell csinálni mit szabad ennie vagy ez micsoda? Előre is kösszi

Legjobb válasz: A vakarózás a kutyáknál normális, kivéve ha átlagon felüli. Sok minden lehet az oka (allergia, rüh stb.) Azért van az állatorvos, hogy kiderítse.

A vakarózás a kutyáknál normális, kivéve ha átlagon felüli. Sok minden lehet az oka (allergia, rüh stb.) Azért van az állatorvos, hogy kiderítse.
Az allergiás kutya szervezete a tápláléka (általában) egy bizonyos alkotóelemére érzékenyen reagál. Ha valóban ez az oka a vakarózásnak (amit csak orvos tud megmondani), akkor elegendõ ezt az alkotóelemet kiiktatni az étrendjébõl. Például az enyém a csirke fehérjére allergiás, ezért õ olyan tápot kap, amiben magas a fehérjetartalom ugyan, de az csak halfélékbõl származik.
A kérdező hozzászólása: köszi de bitti nem rühes nem nagyon vakarózik de elõordul csak este felészokta rágni a lábát
Nekem is van 2 Westiem. Ha fehérje alergiás akkor nem szabab neki olyat adni amiben fehérje van.
Vegyél egy normális kutyát.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak írom !NORMÁIS A KUTYÁM!! ILYEN HÜLYE EBMBERT MINEK ÍRSZ A KÉRDÉSEMRE HA NEM TUDOD A VÁLSZT!!TE EGY NAGY F.S. VAGY !!!NORMÁLIS A KUTYÁM CSAK A TE AGYAD NEM !VANNAK BETEGSÉGET ÉS FEHÉRJE ALLERGIÁJA VAN MÁR ELMENTÜNK ÁLLATORVOZHOZ.NEM VAGY NORMÁLIS NAH NEM ÍROK ILYEN H.LYE EMBEREKNEK!!végülis sajna vanak ilyen nem normálisak a világban na mindegy a többi válaszolónak meg köszi hogy írtatok normálisan nem úgy mint egyesek
A kérdező hozzászólása: az elõzöt a már nem látható válaszolónak küldtem
Nekem is westiem van és fehérje allergiás... bármit adhatsz neki enni de SEMMI CSIRKÉS DOLGOT!!! se csontját se húsát..

Mit kell/nem szabad csinálni, ha csuklik a baba?

Az enyémre pl folyton akkor jön rá a csuklás, amikor éppen szopni akarna. Ilyenkor nem merem szoptatni, hogy nehogy félrenyeljen, de akkor megy az ordítás fél órán keresztül. És azt sem tudom, hogy lehet-e és hogyan ezen segíteni. Pl. milyen helyzetben kell tartani.

Legjobb válasz: http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=179 ezt találtam:-))

cebion csepp! nálunk a citromlétõl szájpenészt kapott, gondolom lemarta az egészséges bacikat a nyelvérõl. Egyébként így utólag én hagynám. Ha õt nem zavarja, majd elmúlik, ha zavarja, akkor elsírja magát mérgében és a sírástól elmúlik, utána meg megnyugtatnám.
Itasd meg egy kis vízzel, nálunk a folyadék mindíg bejött. A kisfiam is nagyon csuklott, pár korty folyadék viszont segített rajta.
Nyugodtan szoptathatod csak arra kell figyelni, hogy közben ne nyeljen sok levegõt..ezt úgy tudod elkerülni ha nem csak a bimbót hanem a bimbó udvart is is bekapja a pici..így kevés levegõ jut be neki..ha mohó és ennek ellenére sok levegõt nyel sincsen semmi gond..akkor hamizás végén (nem tudom a tiéd elelszik e a cicin)de lehet közben is büfiztesd hogy a levegõ el tudjon távozni a gyomrából.Ennyi az egész..tehát bimbóugvar, és bufiztetés:-)
23:08asnak írnám hogy nem azt írtam hogy döntsön bele 1decit hanem hogy csak az citromleves újját érintse a nyelvéhez:-)) Mondjuk régen ill még most is nagyon sok csuklással kapcsolatos oldalon ezt javasolják mint azon is amit belinkeltem:-)) de lehet ez saját tapasztalat??
Persze, minden baba mondja, hogy õt mennyire nem zavarja a csuklás. Én csepegtettem egy kanálra citromlevet, leönöttem róla, és azt a kanalat érintettem a nyelvéhez. Sem gégegörcsöt nem kapott, sem semmit, csak a csuklása maradt abba. Ahogy a nyelevéhez ér, meglepõdik és vesz egy nagy levegõt, emiatt marad abba a csuklás. Mind a 4 gyereknél mûködött.
Nem tudom ugyan mekkora a kicsi de ha van otthon citrom akkor egy poci levet tegyél az újjadra és érintsd a nyelvéhez.a savanyú íz ált hatásos csuklásra...
Két hetes babánál a citromot felejtsd el!!! Nyugodtan etesd meg, hiszen mi felnõttek is vizet iszunk, ha csuklunk. Egyébként a babákat általában nem zavarja a csuklás, ha mégis, akkor sírni kezdenek és attól tuti elmúlik.
a citromlé gégegörcsöt okozhat!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Még csak két hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Igaz, hogy a fölnõttek is vizet isznak (bár nekem attól sosem múlt el), de nem pont akkor nyelnek, amikor csuklanak! mi ez tudjuk szabályozni, na de amikor neki benne van a rugó a kis pofijában, akkor õ is?
Nem fiatal még a citromléhez. Az a lényeg, hogy nem megitatni kell vele, csak érezze az ízét, mert a hirtelen savanyú íztõl úgy meglepõdik, hogy egy pillanatra visszatartja a lélegzetét, és ettõl eláll a csuklás. Nálunk is az vált be, hogy cseppentünk egy csepp citromlevet egy kanálra, és ezt a szájához érintjük.

Alapszabály, elsősegélynél, ha nem tudjuk, mit kell tenni, akkor nem szabad semmit csinálni?

Azt mondta ismer?söm, hogy ha pl közlekedési balesetnél nem vagyunk biztosak valamiben, akkor inkább nem szabad semmit tenni, mert simán nyomorulttá lehet tenni egy embert.

Legjobb válasz: ugyanezt a kérdést feltettem én is a mentõsnek aki tanított minket (mentõállomás vezetõ + 20 év tapasztalat, szóval biztos jót mondott) Õ azt mondta, hogy ha teljesen egyértelmû a szitu (pl. nem lélegzik) akkor mindenképpen csinálni kell a szívmasszázst. Ugyanis mérlegelni kell: mi a jobb? Ha meghal, vagy ha esetleg túléli, akár úgy is, hogy lesz valami marandó károsodása. Nyílván az a jobb, ha túléli. Rákérdeztem hogy és ha nyomorékként él tovább, az nem az én hibám? Erre azt válaszolta, hogy az elsõdleges szempont, hogy ne haljon meg. Minden más ezután következik. Ha életben maradt, és mondjuk nyomorék, akkor az lehet hogy rosszul fog esni mindenkinek, de mégsem hagytad meghalni. (a halál ügye visszafordíthatatlan, megváltoztathatatlan). A nyomorékságon utólag még lehet vitázni, elmélkedni, változtatni rajta. Ha tetszik az élete és örülni fog neki, akkor hálás lesz. Ha nem, akkor pedig lehet hogy végez magával, de ez már nem a Te gondod. Te nem dönthetsz ilyenformán az õ életérõl. A Te felelõsséged az, hogy a tudásodnak megfelelõen a lehetõségekhez képest segíts. Egy szívmasszázsnál pl. a legrosszabb ami történhet, hogy a bordája átszúrja a tüdejét -> légmell. Elvileg ez nem halálos és jobb esetben egész jól el lehet még így is éldegélni. A borda törést állítólag lehet hallani, jellegzetes hangja van. Persze az alapszabályokat meg kell próbálni betartani: gerinctöröttet nem mozgatunk, kocsiból nem emelünk ki. Bár hozzáteszem én lehet telefonon kérnék segítséget a mentõktõl, mondják hogy mit tegyek. Ha segítesz, de rosszul szerintem nem fognak lecsukni, mert a jószándék megvan. Teljesen egyértelmû, hogy egy átlagember nem képzett orvos. Segít ahogy tud, aztán lesz valami. Szintén a mentõs mesélte, hogy nagyon sokan (évi több tízezer) halnak meg úgy, hogy lehetett volna rajtuk segíteni egészen apró dolgokkal (szívmasszázs, lélegeztetés). Persze ha belekerülsz egy ilyen helyzetbe úgy leblokkolhatsz hogy azt se tudod merre van elõre. Szerintem a bíróságon ilyenkor sem vesznek elõ, mert a pszichikai dolgokat nem mindig tudod irányítani, és ezek természetes emberi reakciók, nem akaratlagos dolgok. Amit nagyon szigorúan büntetnek (helyesen) a cserbenhagyás.

ugyanezt a kérdést feltettem én is a mentõsnek aki tanított minket (mentõállomás vezetõ + 20 év tapasztalat, szóval biztos jót mondott) Õ azt mondta, hogy ha teljesen egyértelmû a szitu (pl. nem lélegzik) akkor mindenképpen csinálni kell a szívmasszázst. Ugyanis mérlegelni kell: mi a jobb? Ha meghal, vagy ha esetleg túléli, akár úgy is, hogy lesz valami marandó károsodása. Nyílván az a jobb, ha túléli. Rákérdeztem hogy és ha nyomorékként él tovább, az nem az én hibám? Erre azt válaszolta, hogy az elsõdleges szempont, hogy ne haljon meg. Minden más ezután következik. Ha életben maradt, és mondjuk nyomorék, akkor az lehet hogy rosszul fog esni mindenkinek, de mégsem hagytad meghalni. (a halál ügye visszafordíthatatlan, megváltoztathatatlan). A nyomorékságon utólag még lehet vitázni, elmélkedni, változtatni rajta. Ha tetszik az élete és örülni fog neki, akkor hálás lesz. Ha nem, akkor pedig lehet hogy végez magával, de ez már nem a Te gondod. Te nem dönthetsz ilyenformán az õ életérõl. A Te felelõsséged az, hogy a tudásodnak megfelelõen a lehetõségekhez képest segíts. Egy szívmasszázsnál pl. a legrosszabb ami történhet, hogy a bordája átszúrja a tüdejét -> légmell. Elvileg ez nem halálos és jobb esetben egész jól el lehet még így is éldegélni. A borda törést állítólag lehet hallani, jellegzetes hangja van. Persze az alapszabályokat meg kell próbálni betartani: gerinctöröttet nem mozgatunk, kocsiból nem emelünk ki. Bár hozzáteszem én lehet telefonon kérnék segítséget a mentõktõl, mondják hogy mit tegyek. Ha segítesz, de rosszul szerintem nem fognak lecsukni, mert a jószándék megvan. Teljesen egyértelmû, hogy egy átlagember nem képzett orvos. Segít ahogy tud, aztán lesz valami. Szintén a mentõs mesélte, hogy nagyon sokan (évi több tízezer) halnak meg úgy, hogy lehetett volna rajtuk segíteni egészen apró dolgokkal (szívmasszázs, lélegeztetés). Persze ha belekerülsz egy ilyen helyzetbe úgy leblokkolhatsz hogy azt se tudod merre van elõre. Szerintem a bíróságon ilyenkor sem vesznek elõ, mert a pszichikai dolgokat nem mindig tudod irányítani, és ezek természetes emberi reakciók, nem akaratlagos dolgok. Amit nagyon szigorúan büntetnek (helyesen) a cserbenhagyás.
Az nem alapszabály. Az alapszabály az életmentés (Balesetnél segítesz). Elõfordul olyan, hogy ég az autó, de feltételezhetõ, hogy gerincsérülése van, ebben az esetben is az életmentés a fontosabb. Segítségnyújtás elmulasztása „Aki nem nyújt tõle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, ” Bcs. tárgya: az élet, a testi épség és az egészség Bcs. passzív alanya: sérült (akinek testi épsége vagy egészsége károsan megváltozott) vagy az olyan személy, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van Elkövetési magatartás: segítség nélkül hagyás Bcs. alanya: bárki Bûnösség: csak szándékosan követhetõ el Minõsített esetek: a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna, a veszélyhelyzetet maga az elkövetõ idézte elõ, vagy a segítségnyújtásra egyébként is köteles. Ezt a bcs-t el kell határolni a cserbenhagyástól, ami egy közlekedési bcs, az alábbi ismérvek alapján: ha tudja, hogy van segítségre szoruló = segítségnyújtás elmulasztása ha nem tudja, hogy van segítségre szoruló személy = cserbenhagyás Cserbenhagyás „Ha a közlekedési balesettel érintett jármû vezetõje a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielõtt meggyõzõdnék arról, hogy valaki megsérült-e, avagy az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegetõ veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, amennyiben súlyosabb bûncselekmény nem valósul meg, ” Tehát az életmentés a tõled elvárható módon kötelezõ!!!
Egyszer, egy motoros borult fel a szemem elõtt, én meg, ráncigáltam le a fejérõl a sisakját. Mit ne mondjak, ha valaki más nem jött volna azonnal, akkor lehet, hogy az én hibámból, még súlyosabb állapotba került volna.
NEzd, ha megallsz, biztositod a helyszint, ertesited a mentoket, akkor a segitsegnyujtast mar nem mulasztottad el. Ugyanakkor persze hogy meg kell probalnod lehetoseghez kepest segiteni, elvegre vizsgaztal is belole nem? Alap dolgok: lelegeztetes, ajult ember legutjainak kitisztitasa, vagy verzes elnyomasa, megallitasa, mind eletmento lehet. Artani alapvetoen azzal tudsz, ha: rangatod/mozgatod (mozgatast tehat csak akkor ha valamiert tenyleg szukseges), illetve ha eteted-itatod. Ha nem tudod mit kellene vele itatni adott esetben, akkor semmit, azt a husz percet kibirja amig jon a mento. Vizzel lehet esetleg nedvesiteni homlokat, arcat ha az segit.
Ez egy ördögi kör, mert ha nem teszel semmit akkor segítségnyújtás elmulasztása miatt vesznek elö, ha pedig nyomorultat csinálsz belöle akkor azért.
Ha nem segítesz azért elõvehetnek de ha véletlen valamit rosszul csináltál akkor csak a lelkiismereted vesz elõ más nem
Utolsónak valóban igaza van, mert ha esetleg rosszul is csinálsz valamit nem vesznek elö vagy csak nagyon kivételes esetben, de Én sem hallottam ilyenröl. Egy balesetet szenvedett áldozat mindig hálás lesz azért, amiért segítettél neki, még ha nem is teljesen jól sült el a dolog.
"ha pedig nyomorultat csinálsz belöle akkor azért." Konkrét példát kérek. Na jó nem kell, úgysem fogsz találni. Ilyenért még soha nem vettek elõ senkit.
Az a baj, hogy sajnos a legjobb az ilyen helyzeteket elkerülni. Inkább "ott se kell lenni", minthogy elõvegyenek elsõsegély elmulasztásáért, vagy elsõsegélynyújtási hibáért. Ez a nagy magyar valóság. Nem tudom most hogy megy a közúti elsõsegély-tanítás, nekem annó, csak egy tesztet kellett kitöltenem, másodszorra, valamikor a kétezres évek elején, gumibabát is fújtam, akkor még tilos volt a "szívmasszázs", most meg, (lehet rosszul hallottam) a szívmasszázst is tanítják elsõsegélyen, ami igen veszélyes mûvelet. Jobb kimaradni az ilyen helyzetekbõl.
Ha teljesen bizonytalan vagy, akkor is tudsz mentõt hívni. Ha mentõt hívsz, akkor mondhatod, hogy mit tapasztalsz (motoros bukott, beszorult a motorja alá) és megkérdezheted, hogy mit tegyél ilyen helyzetben. Volt rá példa, hogy taxis szülést vezetett le úgy, hogy fülén lógott a teló, és a mentõk irányították, hogy mit hogyan kell... szerintem ilyen segítséget kaphatsz patakban folydogáló vér esetén is. Leinthetsz másik közlekedõt is, ha szerencséd van, akkor Õ tudja, és ketten tudtok már valamit csinálni. Bukósisak levétele két emberes... Sérült mozgatása is gyakran több embert kíván...

Pitbullt szeretnék venni, most karácsonyra magamnak. Nem vadállatot szeretnék csinálni belöle hanem egy megjelenös kutyát. Mikor kell, ill mikor szabad elkezdeni az erönléti edzést? Köszönettel : Sz

Mi a folyamata,ha esetleg tudja vki aki màr csinált ilyet,és leirná azt megköszönném.

Legjobb válasz: Kölyökkorától jó 1 éves koráig nem szabad ugratni, hosszabb távon és gyorsan futtatni. De a hosszabb séták, kutyákkal való hancúrozások, ésszerû labdázások mehetnek. Aztán olyan 1,5 éves kora fele lehet kezdeni fokozatosan futtatni, esetleg súlyhúzó edzésekre járni...de ha sokat mozgatod, akkor magától is szép izmos lesz. Persze elengedhetetlen hozzá a MINÕSÉGI KAJA!

Kölyökkorától jó 1 éves koráig nem szabad ugratni, hosszabb távon és gyorsan futtatni. De a hosszabb séták, kutyákkal való hancúrozások, ésszerû labdázások mehetnek. Aztán olyan 1, 5 éves kora fele lehet kezdeni fokozatosan futtatni, esetleg súlyhúzó edzésekre járni...de ha sokat mozgatod, akkor magától is szép izmos lesz. Persze elengedhetetlen hozzá a MINÕSÉGI KAJA!
Mi az, hogy megjelenõs kutyát? Arra tartsál csajt....
A kérdező hozzászólása: Van most egy kutyus a háznál, aki ha porázon van húz nagyon nem jön melletünk, és ha elengedjük nem jön vissza.ezeket a hibákat az éxn kutyámnál elaksrom kerülni.hogy tudom hámhoz, porázhoz szoktatni? Te mit alkalmaztál? Eröltetni kell ha nem akar porázon jönni?
Nyugodtan rongyozhatsz vele már kicsi korában is. fogváltáskor csak addig és óvatosan amíg nem az elsõ fogai hullanak. Ugyanazzal a dologgal rongyozz mindig, így megtanulja, hogy más ruhát ne szedjen szét. A tréningel várd meg amíg kifejlõdik, kb 1 évesen.Addig tanulgathatja a parancsszavakat, nem, marad, nemszabad, ereszd ilyeneket. Szoktasd rá hámra, kutyaruhára, nyakörvre és pórázra. Így késõbb ha esetleg súlyhúzást akarsz vele, vagy csak hogy húzzon valamit és izmosodjon nem lesz neki szokatlan a heveder. Nekünk is van 2. Tapasztalatból írtam.
A kérdező hozzászólása: Értem.akk csak ovatosan rongyozhat. És sokat sétáltassam, még kicsinek? Vagy fokozatosan egyre többet és többet menjek vele?
Meg "rongyozáshoz" én az erre kitalált fogantyúval ellátottat javasolom ami bõrbõl van :) Egy pit akkor lesz "megjelenõs" kutya ha bánni tudsz vele nem csak akkor ha jól néz ki :) AKÁRHOGY nézhet ki ha épp fuldoklik mert úgy húz.
Ha rongyozáson az ÕV munka alapozását érted, tehát hogy a kutya szájában ráncigálja a rongyot, huzakodik Veled, az mehet persze! Csak ne nagyon emelgesd ki a levegõbe, mert az terheli a gerincét fiatal korban. Meg fogváltásnál érdemes vigyázni a fogakra :)
A kérdező hozzászólása: A kaján sesom sporolnék, neki sem és magamnak sem. 1 éves koráig nem nagyon rongyozhat?
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy izmait kidolgozni.ha van ötleted v tapasztalatod ird le, ha nincs akk hülyeségekkel ne fárassz. Sz
3 hónapos korban séta, stb...es késõbb edzheted, de ink a genetikán múlik h. milyen izmos./a kanok izmosabbak/ bár az én szuka pit kiskutyám is rendesen izmos.
több modon is lehet...persze hogy szabad...
Mit szeretnél és miért, ha nem is tudod, hogyan kell? Lehet csinálni, csak nem menstruáció alatt.
Egyébként a csikló a kisajkaid találkozásánál van, a húgycsõ felett. Elõzõ voltam.
Erre nincs recept. Úgy izgasd a puncidat, ahogy Neked jól esik.
ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: maszturbalas.hu innen sokat tanulhatsz..azt viszont elég furcsának tartom hogy ilyen tájékotatlan vagy...ez nem egészen normális
Mensi alatt ne csináldd mert há gusztustaln ha véres a kezed, egyébként azt csinálsz odalenn, ami csak jólesik
az a kis hosszú izé.jobb leírást nem tudok adni...
A kérdező hozzászólása: csak elfelejtettem. de tudom ;)
Viccelsz? Vagy tényleg ennyire tájékozatlan vagy? Ez borzasztó.
A kérdező hozzászólása: Ez gáz, de pontosan hol van a csikló?
Nézz felnõtt filmeket a maszturbáció kategóriában, és abból tanulhatsz.
csak simogasd magad. semmit nem kell dugni sehová. azt hagyd meg a "profiknak" :) )) gyakorold a kézimunkát és majd ha már rájöttél mi ajó, utána gondolkodhatsz egyéb játékszereken :)
bármikor szabad, soha semmilyen bajt nem okozl vele. a cél a saját tested mûködésének megismerése, tehát azt tedd ami neked a legjobban esik. feküdj le és kezd el simogatni magad, gyorsan rájössz mi legjobb neked. felejts el mindent amit láttál/hallottál, csak magadra koncentrálj! ne aggódj, ha nincs tüzijáték elsõre, ezt is mint mindent tanulni kell. sok sikert és sok-sok kellemes órát! :)
A kérdező hozzászólása: Hát..Nem is tudom. Még szûz vagyok és semmi durvát, csak valahogy szeretném felizgatni magam. Hogy csináljm?
Nálatok nem volt felvilágosítás, anyukád nem beszélgetett el veled, bioszt nem tanultál? Ez tényleg nem jó így, pótold sürgõsen. Ha más nem, a bioszkönyv alapján kistükörrel keresgélj, úgy nem megy, ha azt se tudod, mi merre hány méter. Szabályok nincsenek, akkor és azt csinálsz, amit akarsz meg jól esik.

Tűzel a kutyusom! Mit kell ilyenkor csinálni vele és mit nem szabad?

Nagyon izgulok érte... tudom ez normális de féltem más kutyáktól

Legjobb válasz: Hát csinálni nem tudsz vele semmit.A második héten fogja magát engedni,mert úgye ez három hetes folyamat.

Hát csinálni nem tudsz vele semmit.A második héten fogja magát engedni, mert úgye ez három hetes folyamat.
Te, viszont el ne enged vagy hamarosan több kutyád is lesz. Persze ha csak nem ezt izgulsz? Ha jól tudom nekik is van utólagos fogamzás gátló, de egy állat Dr többet tud neked errõl mondani.
Ha rendszeresen sétáltatód próbáld meg kerülni a többi kutyát. Nem csak miatta. Én egyszer megjártam, mert össze veszett egy kannal és a dulakodás közben engem, harapót meg valamelyik. A tetanusz és társait, jobb kihagyni.
Próbáld távol tartani a többi kutyától, hacsak nem akarsz kiskutyákat. A tüzelõbugyi, ha lakásban tartod, jó dolog, nálunk bevált, nem hagy maga után az Axi kellemetlen nyomokat. Ha az udvaron van a kutyád, figyelj oda, mert a szerelem kutyáéknál is határtalan és el se hinnéd, mire képesek, csak hogy pározhassanak. Elég egy pici rés a kerítésen, bármi, amire nem is gondolnál.
Nagyon találékonyak a kanok, ha egy tüzelõ szukáról van szó...! Nálunk a 3 méteres kerítésen ugrott-mászott át egy németjuhász méretû kan, hogy becserkészhesse az én kutyimat... :( sajnos sikerült is neki, aztán ivartalanítás lett a vége, ugyanid mi nem akarunk szaporítani(van épp elég kutya a menhelyeken anélkül is). Lehet kapni kutyás boltokban olyan spray- t, amivel be kell fújni a hátsó felét a kutyusnak. Elég erõs szaga van(embereknek nem gáz, nem érzel büdöset, csak a kutyák kifinomultabb nózijuknak nem tetszik) ez elnyomja a tüzelés hívogató szagát a kanok elõl. Esetleg próbáld meg ezt, én csak séta közben használtam, nehogy baj legyen. Amúgy sztem legjobb, ha erre a pár hétre beengeded a lakásba és a kritikus idõszakban (második héttõl) MINDIG felügyelet alatt áll a kutyus. Persze csak ha nem akartok kicsiket. A legeslegjobb megoldás sztem az ivartalanítás lenne. A kutynak is és a gazdiknak is. Ja, van náluk is esemény utáni, de azt hiszem ez injekció és utána újra tüzel, amikor ismét végig kell csinálni azt a pár hetet és ha akkor történik meg a baj, újra vemhes lehet. És persze hatalmas adag hormont tartalmaz. Remélem segítettem:-)
Precíz válasz az uccsó.Csak a tüzelõbugyit tudom ajánlani, az higiénikus/ha lakásban van/.Bea
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segitettetek vele! Ez az elsõ tüzelése a drágaságomnak :) Jelenleg még nem szeretném ha kölykei születnének, arra még bõven ráér. Lakásban lakunk, de a bugyikát nem igazán tûri. Mondjuk elég ügyesen tisztogatja magát. Gondolom ez igynormális. Még 1x köszi

MA voltam reggel fogorvosnál. Első foghúzásom volt, és a doki nem közölte, hogy nem szabad öblögetni, húzás után, mert leviszi az alvadt vért és vérezni fog továbbra is. Még vérzik mindig, el fog múlni magától vagy mit kell csinálni?

:S

Legjobb válasz: Már el kellett volna állnia a vérzésnek, ha reggel húzták. én úgy tudom, hogy pár óra vérzés még normális, ez már nem. ha estig nem javul, menj el egy ügyeletes fogorvoshoz!

Már el kellett volna állnia a vérzésnek, ha reggel húzták. én úgy tudom, hogy pár óra vérzés még normális, ez már nem. ha estig nem javul, menj el egy ügyeletes fogorvoshoz!
írd le kérlek mi történt végül, mi lett a vérzéssel?
És szigorúan a másik oldalon rágj, próbálj meg úgy nyelni, hogy ne érjen a sebhez semmi. Én is érdekesen szoktam ilyenkor kinézni, félrefordított fejjel eszek, iszok, mint egy idióta.:)
Édes tejterméket, lisztes, élesztõs dolgot két napig ne egyél, mert könnyen elfertõzhet. Gyümölcslé, húsleves, csoki..Joghurtot holnap.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, most úgy tûnik hogy sikerült megalvadnia, már nem vérzik egy fél órája. Többet nem megyek vissza ahhoz a dokihoz, az tuti, bár azért én is elég gyökér voltam.. :) ja meg vettem joghurtot is, gondolom ne nagyon egyem meg. Mert olvastam hogy a tejtermékek is gátolják a vér alvadását. :)
Júúj most látom, hogy öblögettél... tényleg gáz, hogy ezt nem mondta a doki, hogy 1 napig szigorúan tilos. nem tudnád felhívni, most mi a teendõ?
Most akkor kimostad a szádból a vért? Gratulálok a dokidnak, így sokkal hosszabb és fájdalmasabb lesz a gyógyulás. Ugyanis az alvadt vér azért kell oda, mert az szépen lassan átalakul szövetté (nekem legalábbis ezt mondta a dokim). Így meg csak van egy lyuk, amibe belemegy a kajamaradék, bacik, stb. :(
A kérdező hozzászólása: Nah most ismét vérzett az imént. Kettéfûrészelve odaraktam nõvérem tamponját, hátha elállítja, bár lehet hogy nem a legjobb ötlet de most nem tudok mást.
A kérdező hozzászólása: Végül is az lett, hogy egész éjszaka vérzett, egy órát tudtam aludni, akkor is úgy ébredtem, hogy tele van a szám az alvadt vérrel. Másnap az ügyeleten kaptam ilyen gyógyszeres gézt, az ott volt kb. másfél órát, és úgy már nem vérzett. Szerencsére nem kellett összevarrni.
A kérdező hozzászólása: Hát szuper, 2 éve írtam ki a kérdést, és ma ugyanaz a problémám, csak másik foggal. yeah. :(
A kérdező hozzászólása: csak most nem öblögettem

Hogyan kell PONTOSAN csinálni? Mi a különbség a keto és atkins között? Nagyjából értem hogy mit szabad enni és mit nem de hogyan állíthatom be magamnak hogy pontosan mennyit vigyek be x dologból és y ból úgy hogy ne kelljen egésznap matekoznom?

Hogyan állíthatok be egy jól mûködõ hosszútávon folytatható diétát? Megcsinálná nekem valaki? Meghálálom! Már eléggé kezdek kétségbe esni hogy nem mûködnek a diétáim....

Legjobb válasz:
Nem kell matekozni semmit. Másold ezt ki innen, és ragaszd ki a hûtõdre: Korlátlanul fogyaszthatók: Disznóhús Marhahús Tatárbeefsteak Sült csirke Abált szalonna Füstölt szalonna Kolbász Bacon Sonka Sült halak Halkonzerv Pácolt hal (cukor nélküli) Baromfi Tojásrántotta Töltött tojás (keménytojás, sárgája majonézzel, borssal kikeverve) Libazsir Vaj Majonéz Mustár Torma Só, bors, paprika, száraz füszerek Italok: Feketekávé (zsiros tejszint lehet csak belerakni, tejet nem!) ásványviz, szénsavas ásványviz diétás üditök (de meg kell nézni, hogy a szénhidráttartalma nulla legyen!) Korlátozott mennyiségben fogyaszthatók: Sajtok (minél zsirosabb, annál jobb, pl. camembert) napi 10 dkg Kávéba 30%-os tejszin Karfiol Fejes saláta Uborka Retek Zöld olivabogyó (6 db) Tejföl (1 evökanállal, csak a 20%-ost szabad) Tejszinhab cukor nélkül (1 evökanál) Tilos Gyümölcsök Juice Alkoholos italok Sütemények Édességek Krumpli Kenyér Kukorica Rizs Tészta

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem kell matekozni semmit. Másold ezt ki innen, és ragaszd ki a hûtõdre: Korlátlanul fogyaszthatók: Disznóhús Marhahús Tatárbeefsteak Sült csirke Abált szalonna Füstölt szalonna Kolbász Bacon Sonka Sült halak Halkonzerv Pácolt hal (cukor nélküli) Baromfi Tojásrántotta Töltött tojás (keménytojás, sárgája majonézzel, borssal kikeverve) Libazsir Vaj Majonéz Mustár Torma Só, bors, paprika, száraz füszerek Italok: Feketekávé (zsiros tejszint lehet csak belerakni, tejet nem!) ásványviz, szénsavas ásványviz diétás üditök (de meg kell nézni, hogy a szénhidráttartalma nulla legyen!) Korlátozott mennyiségben fogyaszthatók: Sajtok (minél zsirosabb, annál jobb, pl. camembert) napi 10 dkg Kávéba 30%-os tejszin Karfiol Fejes saláta Uborka Retek Zöld olivabogyó (6 db) Tejföl (1 evökanállal, csak a 20%-ost szabad) Tejszinhab cukor nélkül (1 evökanál) Tilos Gyümölcsök Juice Alkoholos italok Sütemények Édességek Krumpli Kenyér Kukorica Rizs Tészta
Korlatlanul fogyaszthato: disznóhús? ?!! Es majonéz? ?!! Hat kivancsi lennek evvel a dietaval mennyit fogynal...??!!
Próbáld ki! A majonéz alatt a házi majonézt értem, nem a bolti cukrozottat!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kis magyarázat az elsõ válaszához: mindezt az Atkins, illetve a ketogén diéta valóban így írja le, de ennek van egy cseles oka is. Majonézt, disznóhúst, szalonnát, libazsírt, rántottát, stb.-t zabálni egész nap, míg degeszre eszed magad tõlük 24/24 órában, ettõl soha senki nem fog fogyni, ha csak nem termesztenek bélparazitákat magukban, amik megeszik az összes kaját és késõbb a gazdatestet is. Nem, ennek van egy sokkal egyszerûbb magyarázata: a hatalmas étvágy, amely a ketogén diéta elején van és amely miatt felfalhatsz irdatlan mennyiségû zsíros ételt, ez az étvágy idõvel magától lecsökken. Tehát ha csak abból állna az egész diéta, hogy hónapokig zabálsz 5000+ kcal táján, akkor a fogyás kizárt lenne, de az összképet nézve valójában ez történik: elsõ 1-2 hétben rengeteget eszel ( ez az akkomodációs fázis ), majd a következõ hetekben már ha akarnál sem tudnál olyan sokat enni, mert a szervezeted nem kér többet. Gyakorlatilag már csak az illúziója marad meg annak, hogy óriási sokat eszel, de valójában csak annyit kívánsz már az elsõ 1-2 hét után, amennyi szükséges ahhoz, hogy mûködjél és nem zabálod már túl magad, mert a tested nem igényli. Az Atkins, illetve a ketó ezért mûködik sokaknál, mert egyrészt becsapja az embert és sokan élvezik ezt a tudatot, hogy „ azt eszek, amit akarok és még fogyok is tõle ! ” , másrészt pedig valójában fogynak, mert valójában a szervezetben beáll egy mérsékelt, konstans étvágy és ettõl van az, hogy nincsenek falásrohamok sem, amelyek ismételten a ketó diéta egyik sajátossága. Tehát válaszolva a fõkérdésre: igen, mehetsz akár az elsõ által írt menü szerint is, de ha biztosra akarsz menni, akkor számítsd ki a napi energiaszükségleted ( vannak ehhez kalkulátorok a netten ) és annak alapján oszd el a 75% zsírt, 25% fehérjét és 10% szénhidrátot, amelyet a ketó étrend feltételez. Kissé nehéz lesz precízen és pontosan betartani az arányokat, ha ezt a számolós módszert választod, de a te döntésed. Ha úgy gondolod, hogy túlennéd magad és ezért nem lennének meg az elvárt eredmények, akkor inkább válaszd ezt a módszert, mert bár nehezebb, de megéri.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!