Találatok a következő kifejezésre: Mire kell mit nem (6238 db)

Hogy kell bemutatkozó levelet írni? Pontosan mit, milyen sorrendben és minek kell, minek nem kell benne lennie?

Legjobb válasz: Szia! Elsõ vagyok, kb így: Tisztelt xy! Mellékelten küldöm önéletrajzomat az Önök által meghírdetett állásajánlatra. Önéletrajzomból kiderül, hogy több éves szakmai gyakorlattal rendelkezem. Amennyiben megelelek az Önök által elvárt igényeknek, kérem keressenek, hogy egy személyes interjú során bizonyíthassam rátermettségemet! Üdvözlettel: Nincs rá standard mód, Neked kell összeállítanod, de ennyi elég is. Ja és kézzel írd a motivációs levelet!! Sok sikert!

Szia! Elsõ vagyok, kb így: Tisztelt xy! Mellékelten küldöm önéletrajzomat az Önök által meghírdetett állásajánlatra. Önéletrajzomból kiderül, hogy több éves szakmai gyakorlattal rendelkezem. Amennyiben megelelek az Önök által elvárt igényeknek, kérem keressenek, hogy egy személyes interjú során bizonyíthassam rátermettségemet! Üdvözlettel: Nincs rá standard mód, Neked kell összeállítanod, de ennyi elég is. Ja és kézzel írd a motivációs levelet!! Sok sikert!
Mihez? Álláshoz?
A kérdező hozzászólása: Igen, álláshoz kellene.
A kérdező hozzászólása: Csak bemutatkozó levelet kérnek. Még sosem írtam ilyet.
A kérdező hozzászólása: jó, akkor még egyszer: nem kérnek önéletrajzot, csak egy bemutatkozó levelet. Azon kívül semmit!
Igazán nincs mit a válaszokért.... Így nem lehet segíteni, ha semmit nem tudok rólad.

Vettem a zöldségesnél spárgát és sóskát. Még soha nem készítettem belőlük semmit? Miket lehet? Mit kell csináljak velük?

19/F

Legjobb válasz: tisztítsuk meg a spárgát az alábbiak szerint: - fehér: alulról 2-3 cm-re hajlítsuk meg a szárat (sípot) és ahol eltörik, ott válasszuk le a talpát (ez fásabb, keményebb, nem használjuk fel), majd a a fej 3-5 cm részét kihagyva vékonyan pucoljuk körbe a sípot, - zöld: nem kell megpucolni, csak a síp alját kell letörni, vagy levágni, úgy, mint a fehérnél

tisztítsuk meg a spárgát az alábbiak szerint: - fehér: alulról 2-3 cm-re hajlítsuk meg a szárat (sípot) és ahol eltörik, ott válasszuk le a talpát (ez fásabb, keményebb, nem használjuk fel), majd a a fej 3-5 cm részét kihagyva vékonyan pucoljuk körbe a sípot, - zöld: nem kell megpucolni, csak a síp alját kell letörni, vagy levágni, úgy, mint a fehérnél
A sóska középsõ, legvastagabb "erét" szedd le, a leveleket megmosod, egy kis olajon vagy zsíron megfonnyasztod, (jól összeesik) addig hagyod a rotyogni amíg jól szétmegy (szinte pépesre), aztán lisztet vagy pudingport (vaníliásat vagy tejszíneset) elkeversz tejjel és ráöntöd. Cukrot teszel bele, hagyod hogy egyszer felforrjon, és kész is a sóskaszósz.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro android 2.1 telómat rotolni szeretném. Hogy kezdjek neki meg van a rom is. Esetleg a kérdésekre mi lesz a válasz vagy mire kell válaszolni? Nem csináltam még ilyet ez lesz az első. El kéne egy-két jótanács.

itt a link:::

Legjobb válasz: Az "Elõfeltételek minden rom esetén" van egy link. Na, azt nézd meg, mert ott megvan minden ami kelleni fog. Esetleg a kérdésekre mi lesz a válasz vagy mire kell válaszolni? Milyen kérdések?

A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a segítséget ! sikerült és nagyon jó lett :) ))
A kérdező hozzászólása: nem rootoltam csak a pc compatitional frissítetem és utána kaptam egy új lehetõséget hogy pc compatition telepítése. de rtöltõ módba még mindig nem csatlakozik a meghajtója megvan de ha rákatintok akkor csak keresi de nem taláklja
na frisítetem a telómat pc compatition-al és ha a pc compatitional csatlakozok akkor jó ez mit jelent? Ha sikerült szoftvertfrissíteni, akkor sikeresen felismerte a gép. Ezt jelenti.
A kérdező hozzászólása: pls hellp! valamit mondjatok amit próbáljak meg nem csináltam még ilyet nem tudom ilyenkor mi a helyzet vidi is jó csak segítsetek
A kérdező hozzászólása: na frisítetem a telómat pc compatition-al és ha a pc compatitional csatlakozok akkor jó ez mit jelent?
A kérdező hozzászólása: nem tudom :) zip fájlba töltötem le. itt a link:http://developer.sonymobile.com/downloads/drivers/sony-erics..
Milyen formátuban van a driver?
A kérdező hozzászólása: nekem csak a sony pc compatition van fent a drivert leszedtem de nem tudom mit kell velle csinálni mert nem lehet telepíteni
Kérdezd meg a fórumon is. Hátha valakinek volt hasonló gondja. Nekem a kis ezer éves pc-mmel nem sûrûn volt olyan gondom, hogy nem ismerte volna fel a telefont, bármilyen módon is legyen csatlakoztatva, ha máshogy nem hát a driverek telepítése után ment. Épp ezért ötletem sincs, mi van akkor ha fel vannak telepítve a szükséges programok amelyek felteszik a szükgéses drivereket és mégse megy. Esetleg telepítsd újra a seus-t, pc companion-t, indítsd újra a gépet, meg a telefont is egy párszor meg próbáld végig az összes usb csatlakozót. Ez tuti el fog tartani egy darabig, de lehet megoldja a problémát.
A kérdező hozzászólása: amég nem tudom megcsinálni hogy töltõ módba csatlakoztasam a géphez és felismerje addig nem merem beválalni a rootolást
A kérdező hozzászólása: Sony ericsson x10 mini driverét hova kell rakni? Mert nem lehet telepíteni
A kérdező hozzászólása: Na a másik gépen olyat elértem hogy amikor rádugom az usb kábelt a telóra és töltõ módba csatlakoztatom akkor kapok egy úzenetet amin azt irja hogy a készülék sikeresen csatlakoztatva a sony pc compatition-tól is kapok egy üzenetet hogy a készülék észlelve viszont ott mutasa hogy mit csináljak pl álapotsort húzam lefele és csatlakoztasam de az nekem nem jó mert akkor nem töltõ módba lessz. amikor be megyek a saját gépbe akkor ott lássa a sd kártyámat meghalytóként csak nem lehet megnyitni amikor rákattintok akkor elkezdi keresni a meghalytót. mit csináljak még?
A kérdező hozzászólása: azan kívül mit tudok még csinálni hogy a gép lása a telómat töltõ módba?
A kérdező hozzászólása: be másoltam az összeset eszközkezelõnél rámentem hogy frissítés ki választotam a kicsomagolt fájlt amikor végzet azt irta ki hogy naprakész de a meghalytó még sincsen ott
A kérdező hozzászólása: a skytem32 mapába az összeset bemásolom?
A kérdező hozzászólása: oké ksözi ki próbálom
Windows mappán belül
A kérdező hozzászólása: Bocsi de telorol vagyok ugyhogy nem tudom meglesni de hol van a skytem mmappa?
A system32 mappába kell elvileg bemásolni. De ha csatalkoztatod a géphez és az új hardver telepítõvarázslót elindítod, akkor ott be lehet állítani, hogy azt tegye fel amit letöltöttél.
A kérdező hozzászólása: hiába van hibakeresésen ugyan olyan mit amikor ki van kapcsolvam mit tudok tenni ?
A kérdező hozzászólása: nem akar csatlakozni sehogyse csak telefon csatlakoztatás töltõ módba nem engedi google-be is leskelõdtem de semmi haszna nem volt ma letöltötem mindent és erre meg nem tud csatlakozni nem tudom hogy mit csináljak
A 13-as romhoz másik kernel is kell, más egyéb dolgokban meg nem tudom miben különbözik A fel nem ismerésre: próbáld végig az összes usb csatlakozót, tedd újra a pc companiont, bár ha usb hibakeresést kikaocsolod és felismeri akkor nagy gond még nincs
A kérdező hozzászólása: oké de a rom telepítése elõt tegyem fel a CVM Recoveryvel ugye? ez itt egy másik link http://www.youtube.com/watch?v=09n3VfDwN-k melyik a jobb szerinted melyiket kövesem?
Jónak jó lesz csak ne felejtsd el még a cvm recoveryt is feltenni. Aztán ha valami miatt mégse mûködne a rom, flashtoollal vissza lehet tenni a gyárit.
A kérdező hozzászólása: néztem videót az úgy jó ha superonecliek el rootolom és utána CVM Recoveryvel telepítem fel a romot? ha a romot úgy rakom fel ahogy a videóba rakta fel a gyerek az úgy jó lesz? nem értek hozzá
A kérdező hozzászólása: Meg ha ez a videó alapján rakom fel a romot akkor jó lessz? és midegy hogy milyen romot választok ki?
A kérdező hozzászólása: tudsz nekem egy olyan videót linkelni amibe rootolnak is?
Ebben csak a rom telepítése van benne, de idáig el is kell jutni. Azt meg a már említett linken található leírás alapján lehet megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: meg néztem amit mondtál.Nekem Ez egy kicsit bonyolult am én pl ezt a videót néztem : http://www.youtube.com/watch?v=dLcRWLUebqo&feature=related
A kérdező hozzászólása: amiket néztem videókat mindig voltak kérdések maibe volt két választási lehetõség Yes/No én ilyenre gondoltam
CVM recovreybõl teszed fel a romot. Tehát elég logikus, hogy ezt teszed fel elõbb. A másik dolgot meg nem értem. Hogy melyik a jobb? Mert az egyik videót amit linkeltél ott csak az van, hogy hogyan tegyél fel egy romot cvm recovery segítségével. De mint már írtam odáig el is kéne jutni. A másik videóban meg pont errõl van szó. Ott rootol, aztán felteszi az xrecovery-t és onnan a romot. Persze mostanság inkább a cvm recovery-t használják. Azt meg az xrecoverybõl lehet telepíteni. A seria.hu-s leírás mondjuk annyiból jobb, hogy ott képekkel van megmutatva, hogy hogyan lehet a flashtoollal rootolni meg telepíteni az xrecovery-t. És akkor egy programmal le van tudva a mûvelet, nem kell másolgatni meg ilyesmi. Aztán ha ez megvan akkor egy cvm recovery-t felteszel és már mehet is a rom.
A kérdező hozzászólása: utolsó kérdésem superonecliek kell rootolni ehhez csak annyit kell csinálni hogy a bal felsõ sarokba megnyomom a root gombot és megvárom még betölti a fájlokat? és utána mehet is rá a rom?
A kérdező hozzászólása: Gondba vagyok ma akartam elkezdeni rootolni a telómat de be állítom USB hibakeresésre rá dugom a usb kábelt és rá megyek hogy csatlakoztatás töltõ módba de ilyenkor nem csinál semmit a pc compatition se ismeri fel. mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: még egy utolsó kérdés:) tudom hogy fárasztalak :( a 11 és a 13 mas rom között mi a külömbség szerinted melyik a jobb melyiket tegyem fel?
Amit kiválasztottál fõzött romot, azt csak úgy tudod feltenni ahogy a videóban is láttad.
A kérdező hozzászólása: akkor ne flashle csináljam hanem úgy mint a videóba volt ? nem értetem meg rendesen :(
Akármit nem tudsz flashtoollal felflashelni, csak azt mi olyan formátumban van. Ez meg inkább a gyári romokra igaz. Olyan fõzött romot még Sony-knál nem láttam amit ilyen formában fel lehetne rakni. Amit meg te kiválasztottál romot (meg úgy fõzött romokat általában) recovery-bõl lehet telepíteni. De oda is van írva a telepítés menete. Ahhoz tartsd magad. Vagyis mindig a leíráshoz tartsd magad. Akkor nem lehet gond vagy semmi olyasmi nem történhet ami helyrehozatatlan.
A kérdező hozzászólása: utolsó kérdésem hogy amit kiválasztotam romot azt fel lehet tenni mint ahogy az elsõ és a második videóval vagy inkább a flash-el csináljam melyiket ajánlod? te jobban értesz hozzá
Igen, megvárod míg végigtölti a dolgokat és kész. Utána a recovery-t kell feltenned, és csak aztán mehet a rom. Az Arc S (1, 4GHz), meg azt jelenti, hogy az egy Arc S-hez való rom, amiben 1, 4GHz-es proci van (mondjuk nem értem miért kell ezt külön kihangsúlyozni). Ezt meg ne próbáld feltenni, mert akkor tönkre is teheted a telefont. Az ott lévõ romok amúgy is GYÁRI romok. Feltenni felteheted a tiedhez valót, de ugyan az lesz minden mint most. Ezt inkább akkor majd akkor lesz érdemes megcsinálni, ha megunod a fõzött romot vagy esetleg az újonnan felrakott rom csak a sony ericsson feliratig fog betölteni.
A kérdező hozzászólása: amit mondtál linket hogy nézzem meg a flash! ott van egy ilyen leírás FLASH (ROOT-hoz nem kell!! EZ A FENT FELSOROLT SZOFTVEREK FELRAKÁSÁHOZKELL!!) akkor ha a felsorolt romok közül választok akkor csak a flash-al kell feltenni? nem úgy mint amit küldtem vidit hogy telórol. ez mit jelent :Arc S (1, 4Ghz)rom ez azt jelenti hogy a processzor sebbesége 1.4 ghz? és ha az ezzek a processzornak nem lessz sok?
Az "Elõfeltételek minden rom esetén" van egy link. Na, azt nézd meg, mert ott megvan minden ami kelleni fog. Esetleg a kérdésekre mi lesz a válasz vagy mire kell válaszolni? Milyen kérdések?


Van 2 db fátyolfarkú aranyhalunk és az egyik farkuszonya végére nőtt egy nagy piros hólyag. Tegnap kipukkadt, de ma mintha megint telne. Mi ez? Mit kell ilyenkor tenni? Nem nagyon értek hozzá.

Legjobb válasz: Hogy pontosan mitõl van azt nehéz lenne megmondani, de meg kell akadályozni, hogy esetleg tovább fertõzõdjön.Egy alapos takarítás, talajporszívózás és 30%-vízcsere, szükséges lenne. Valamint vedd ki a halat és tedd fele-fele arányú akváriumvíz és klórtalanított csapvízbe és kezeld fertõtlenítõ szerekkel, pl Parakill-Dezimfekt, Malachit zöld- Metilén kék. Ha nem tudod külön kezelni, akkor én azt tanácsolnám, hogy fogd ki a halat és még a hálóban csepegtess Malachit zöldet a hólyag helyére, várj 1 percet, hogy kicsit rászáradjon és engedd vissza ezt naponta 2- szer megcsinálhatod.Ezt a módszert csak az úszókon lévõ sérülésnél alkalmazhatod, a hal testén nem.Továbbá vedd ki a szûrõt és járasd egy vödörben , a levegõztetõ maradjon és oldj fel a vízben egy adag aquafurant a bacik megfékezésére, kb 3 nap, utánna 30% vízcsere és mehet vissza a szûrõ is.Ezt akkor is csináld meg, ha a csepegtetést kihagynád.

Hogy pontosan mitõl van azt nehéz lenne megmondani, de meg kell akadályozni, hogy esetleg tovább fertõzõdjön.Egy alapos takarítás, talajporszívózás és 30%-vízcsere, szükséges lenne. Valamint vedd ki a halat és tedd fele-fele arányú akváriumvíz és klórtalanított csapvízbe és kezeld fertõtlenítõ szerekkel, pl Parakill-Dezimfekt, Malachit zöld- Metilén kék. Ha nem tudod külön kezelni, akkor én azt tanácsolnám, hogy fogd ki a halat és még a hálóban csepegtess Malachit zöldet a hólyag helyére, várj 1 percet, hogy kicsit rászáradjon és engedd vissza ezt naponta 2- szer megcsinálhatod.Ezt a módszert csak az úszókon lévõ sérülésnél alkalmazhatod, a hal testén nem.Továbbá vedd ki a szûrõt és járasd egy vödörben , a levegõztetõ maradjon és oldj fel a vízben egy adag aquafurant a bacik megfékezésére, kb 3 nap, utánna 30% vízcsere és mehet vissza a szûrõ is.Ezt akkor is csináld meg, ha a csepegtetést kihagynád.

Nem tudok játszani, mert mindíg bejön ugyan az a hibaüzenet: fifo empty. Mit jelent? Mit kell tennem?

Legjobb válasz: FIFO = First In First Out Ez egyfajta puffer, azaz gyorsítótár vagy nem is tudom, hogy hívják pontosan magyarul. Lényege annyi, hogy a gép mindig olvasná ki innen az adatokat, és ezt az üzenetet azért kapod, mert már nincs benne adat, vagyis üres. Azt, hogy mit kell tenned nem tudom, mert nem adtad meg sem a játékod nevét, sem a géprõl adatokat, sem a teljes hibaüzenetet...

FIFO = First In First Out Ez egyfajta puffer, azaz gyorsítótár vagy nem is tudom, hogy hívják pontosan magyarul. Lényege annyi, hogy a gép mindig olvasná ki innen az adatokat, és ezt az üzenetet azért kapod, mert már nincs benne adat, vagyis üres. Azt, hogy mit kell tenned nem tudom, mert nem adtad meg sem a játékod nevét, sem a géprõl adatokat, sem a teljes hibaüzenetet...
Azt kellene tenned, hogy a gépet munkára használd ne játékra.

2 éves Bishon Bolognese kutyám van akit eleinte nem tudtam szobatisztává tenni. Mostanában már hívogat ha ki kell neki menni ( ilyenkor kiviszem sétálni), de reggelre mindig bepisil. Nem tudom mit tegyek, Mit gondoltok mit csináljak?

Egyebkent ejszakara megvonom tole az etelt italt..

Legjobb válasz: Ne várd meg, amíg kell neki pisilni, hanem egyszerûen vidd le idõben. Közvetlenül lefekvés elõtt és ébredés után mindenképpen, és még legalább egyszer napközben, ha hazaértél.

Ne várd meg, amíg kell neki pisilni, hanem egyszerûen vidd le idõben. Közvetlenül lefekvés elõtt és ébredés után mindenképpen, és még legalább egyszer napközben, ha hazaértél.
minél késõbbre tegyétek az utolsó sétát. olyan 9-10 órára.és reggel minél hamarabbra. max 9-re.
Szabad tudni mennyi idõs?
2 éves, ezzel kezdõdik a kérdés.
bocsi nem tudok sokat de egyet mégis.:sose hagyd cserben ha baj van!
Amikor elhozod a kutyát, kell hogy legyen nyakörv és póráz, de ekkora kutyára inkább hámot adnék.Ha csak kb.8 hetesen hozod el, akkor akár ölben is haza viheted.Otthon legyen tálkája víznek és az élelemnek.Ki kell jelölni a helyét is ahová tehetsz kutyaágyat, vagy vastagra hajtott takarót.Ahonnan elhozod, kérdezd meg hogy mit evett, és néhány napig azt kapja az új otthonában is.Tudd meg milyen oltásokat kapott eddig, és ami hiányzik állatorvosnál kapja meg.Ha ezek megvannak már sok dolog nem hiányzik, a legfontosabb:szeretni szeretni és szeretni õket!
Csak olyat tegyél vele, ami Neked is jó lenne!!! Érdemes venni olyan könyvet, ami a fajtáról ad tudnivalókat! Lehet olyat kapni, ami nem vastag és nem drága, a lényeg benne van.
én se
regisztralj a pay-pal on is.kell bankszamla , beletelik egy par nap.ha lehet kerjel biztositast a kuldemenyedre, ha kulfoldrol rendelsz kerd meg az eladot h irja ra a csomagra h ajandek.

Az apasági nyilatkozatot hol kell elintéznünk? Melyik városba kell mennünk, és milyen hivatalba? Honnan kell kérni igazolást hogy hajadon vagyok, mi kell hozzá? Nem voltam még házas.

Pesten lakunk albérletben,és nem vagyunk bejelentve. A párom és én is borsodiak vagyunk,de más városból.

Legjobb válasz: Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.

Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.
Az önkormányzatnál, anyakönyvi hivatalnál, vagy gyámhivatalnál kell intézni. Kérdezd meg a védõnõdet, hogy ott meg lehet-e csináltatni valahol így, hogy nem vagytok bejelentve. Bár szerintem rizikós, lehet, hogy haza kell jönnötök. Akkor pedig a te állandó lakhelyeden keressétek fel az illetékest, elõtte kérdezzetek rá telefonon, hogy mikor van ügyfélfogadás. Az anya állandó lakhelye szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál kell kérni a hajadonigazolást, semmi sem kell hozzá, csak a személyi, lakcímkártya. Azért az állandó lakcím kell, mert oda fogják anyakönyvezni a kicsit is, sajnos. Mi is borsodiak vagyunk, nem abban a városban lakunk, ahol az állandó lakcímem van, de a kicsit mégis oda jegyezték be, hiába van a tartózkodási helyem máshol és az is szerepel a lakcímkártyán. Sajnos ahol most lakunk, ide nem tudtam bejelentkezni állandóra, ahol pedig az én állandóm van, ott apám lakik, akivel évek óta nem jó a viszonyunk, úgyhogy a postán kellett könyörögnöm, hogy ha oda küldik a kicsinek a tajkártyáját és az adókártyáját, akkor irányítsák át hozzám.
Elsõ vagyok, biztosan megcsinálják Pesten is, nekem Gyöngyös volt az állandó lakcímem, mégis megcsinálták itt, de igaza volt a másodiknak, ettõl függetlenül a kicsit az állandó lakcímedre fogják bejelenteni, automatikusan. Én ezért jelentkeztem át Pestre állandóra, mert mindent ott kell majd intézni, illetve bármi van oda kell menni ügyintézni:( Nem tudjátok elintézni, hogy állandó lakcímed az legyen ahol életvitelszerûen laktok?
A kérdező hozzászólása: A fõbérlõ nem akart soha bejelenteni állandóra, pedig már több mint 2éve itt lakunk. Nemsokára úgy is költöznénk nagyobba a baba miatt. Akkor a baba hivatalosan az én városomban fog lakni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, még a védõnõtõl rákérdezek. Nem gondoltam hogy ez ilyen komplikált.

Menhelyeseket kérdeznék. Mit, és mire kell figyelni a kutya viselkedésében ha menhelyre megyek? Azaz felfigyelhetek-e valami arra utaló jelet hogy esetleg nem bírja a gyerekeket, nem-e szökős, nem-e harap, esetleg egész éjjel ugat, stb.

Szerintetek rá lehet jönni valamire ha csak egy ketrecben látom? Van már egy kutyánk, amellé szeretnék örökbe fogadni egy hányatott sorsú kutyust.Köszönöm a segítséget el?re is. (zárójelben megjegyezném hogy minden menhely oldala frissül folyamatosan. Kivéve persze a Miskolcit. Ami engem érint. ) Jó lenne ha lenne chat ezeken az oldalakon. Lehetne kérdezni t?lük...

Legjobb válasz: nekünk 2 menhelyes kutyulink is van, mindkettõ tüneményes. egyik nyugisabb, nagyon emberszeretõ, másik játékosabb, de nagyon szeretetigényes is. a menhely vezetõi elég jól ismerik õket, õk el szokták mondani mit tudnak róluk. mi úgy választottunk, hogy a nyugisabbak közül, mert azért van 1-2 nagyon bolond, aki ugat meg kapar. de azt is megengedik, hogy megismerkedjetek a kutyussal, meg lehet simogatni. szóval tényleg lehet rajtuk látni, hogy milyenek. egyébként nagyon szép dolog, hogy örökbe fogadtok egy kutyust. én imádom az állatokat, a jövõben még legalább 2 menhelyi kutyust szeretnénk.

nekünk 2 menhelyes kutyulink is van, mindkettõ tüneményes. egyik nyugisabb, nagyon emberszeretõ, másik játékosabb, de nagyon szeretetigényes is. a menhely vezetõi elég jól ismerik õket, õk el szokták mondani mit tudnak róluk. mi úgy választottunk, hogy a nyugisabbak közül, mert azért van 1-2 nagyon bolond, aki ugat meg kapar. de azt is megengedik, hogy megismerkedjetek a kutyussal, meg lehet simogatni. szóval tényleg lehet rajtuk látni, hogy milyenek. egyébként nagyon szép dolog, hogy örökbe fogadtok egy kutyust. én imádom az állatokat, a jövõben még legalább 2 menhelyi kutyust szeretnénk.
elsõ vagyok még. egy sima menhelyen, ahol nem fajtatiszta kutyusok vannak nincs semmi megkötés, szeresd, gondoskodj róla. a keverék kutyák nagyon okosak, ragaszkodóak, de sima menhelyen is találni fajtatiszta kutyát.
MI sima menhelyrõl hoztuk el a kutyánkat, amikor megláttam egybõl beleszerettem, felvettem az ölembe és megsímogattam, amikor visszatettem a helyére, hogy megnézzem a többit akkor leült és nézett rám.Szerelem volt elsõ látásra és nem bántam meg, hogy engedtem ennek a szerelemnek.Ahonnan kihoztuk ott a nagy többség keverék kutya volt, de volt fajtatiszta is.Viszont a megkötések itt is voltak, pl nem lehet szaporítani, nem fogom bántani.Kérdésedre válaszolva.Inkább kiskutyát vigyél ki a menhelyrõl, azokat még lehet formálni.Ha mégis nagyot választasz, akkor olyat válassz amelyik nem ugat...a féllénk kutya, ha jó helyre kerül még felélénkülhet..de amelyik már ott is ugat mint a bolond..mit fog csinálni, ha felbátorodik..
A kérdező hozzászólása: rengeteg kutyus van a fajtamentõknél is, de azért túlzás amit követelnek...naná hogy rajtuk maradnak.-családellenõrzés ami nem lenne gond..-kötelezõ ivartalanítás...az sem gond..-de hogy 15 ezres táppal lehet csak etetni....nevetséges...sajnos oda jutottak hogy nem a kutya szeretete számít, hanem hogy mit tudsz megadni neki..azt éreztem lenéznek...így is beszéltek velem..
Szia! Én menhelyen dolgozom. Egy látogatás alkalmával semmi olyanra nem tudsz figyelmi, amibõl ezek kiderülnének. Beszélgetni kell az ott dolgozókkal, mert Õk napi szinten látják a kutyákat, de még az is csak egy tájékoztató dolog lehet, hiszen családba kerülve megváltoznak a körülmények, és a viselkedés is. 180 fokos fordulat azért nem gyakran nem szoktak lenni, de elõfordult már hogy egy nyugodt kutya családban hiperaktív lett és fordítva is. Ilyenkor segítséget kell kérni szakembertõl aki segíti a beilleszkedést. Erre jók. pl. az ingyenes rehabilitációs tanfolyamok (Budapest, Kecskemét, Miskolc)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszotokat..szerintem ha már kikocsikázom lefotózom a többi kutyust is...mert a miskolciak nem csinálják az oldalt..még egyszer köszönöm..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!