Találatok a következő kifejezésre: Mire kell mit (33722 db)

Elmagyaráznátok nekem ezt a hőmérőzési technikát? Mikor magas, mikor alacsony? Mikor "kell" szexelni, hogy baba legyen? Illetve honnan lehet tudni hogy baba van?

Köszönöm

Legjobb válasz: www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel,úgy hogy még az ágyban fekszel,megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.

http://www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel, úgy hogy még az ágyban fekszel, megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.
...ui: én szájban mértem digitálissal. Van aki a nuniba dugja.
Hát...ha rendszertelen, és hormonális problémáid vannak, akkor egy endokrinológust kellene felkeresni, majd õ szépen rendbetesz, és jöhet a bébi. De pl. ha rendszertelen is, egy havi méréssel meg lehet állapítani van-e peteérésed egyáltalán. Vagy pl melyik fázisoddal van a probléma (ovuláció elõtti, vagy utánni). Szerintem érdemes kipróbálni. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!! Akkor ha hormon bajos vagyok, és rendszertelen a menzeszem akkor ez a módszer aligha jó, jól értem ugye?:)

Egy kutyakennel alapításához mi kell? mit kell elvégezni, mennyi kutya lehet egy kennelben, és mennyi fajta kutya?

Legjobb válasz: Elõször is ki kell találnod egy kennelnevet, amilyen még nincs a világon. Egy igénylést kell beadni a MEOE-nak a névre. Kötelezõen semmit nem kell elvégezni, de egy tenyésztõi tanfolyam nélkül igencsak nehezen fogsz tudni megfelelõ párt választani a kutyádnak. A szabályzatban nincs meghatározva, hogy mennyi kutyád lehet, de ez a település szabályaitól is függ, hogy mennyit tarthatsz. A kutyák bármennyi fajtából lehetnek, de kettõnél nem érdemes többel foglalkozni, hanem inkább szenteld egy-két fajtának a figyelmedet. Menj el kiállításokra, ott tájékozódj a tenyésztõkrõl, kutyákról, almokról és válassz ki egy ígéretes párosításból származó kölyköt(érdemes elõször szukát venni). Vele menj kiállításokra, vidd tenyészszemlére, végeztesd el rajta a kötelezõ szûréseket és a harmadik tüzelésénél már lehet is alma. Egyszerre érdemes csak gy kutyával indítani és kb 8-9 hónap múlva egy másik kutyust is beszerezni, ha megtetszett a kiállítás légköre, stb.

Elõször is ki kell találnod egy kennelnevet, amilyen még nincs a világon. Egy igénylést kell beadni a MEOE-nak a névre. Kötelezõen semmit nem kell elvégezni, de egy tenyésztõi tanfolyam nélkül igencsak nehezen fogsz tudni megfelelõ párt választani a kutyádnak. A szabályzatban nincs meghatározva, hogy mennyi kutyád lehet, de ez a település szabályaitól is függ, hogy mennyit tarthatsz. A kutyák bármennyi fajtából lehetnek, de kettõnél nem érdemes többel foglalkozni, hanem inkább szenteld egy-két fajtának a figyelmedet. Menj el kiállításokra, ott tájékozódj a tenyésztõkrõl, kutyákról, almokról és válassz ki egy ígéretes párosításból származó kölyköt(érdemes elõször szukát venni). Vele menj kiállításokra, vidd tenyészszemlére, végeztesd el rajta a kötelezõ szûréseket és a harmadik tüzelésénél már lehet is alma. Egyszerre érdemes csak gy kutyával indítani és kb 8-9 hónap múlva egy másik kutyust is beszerezni, ha megtetszett a kiállítás légköre, stb.
Ha jól tudom ez nincs korhoz kötve, mert több ismerõsömnek is van kennele, holott még nem 18 éves. De lehet, hogy nem egészen az õ nevén van, de ezt sajnos nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Kössz nagyon hasznos volt a tanácsod és hány éves kortól lehet?

Diploma hitelesített másolata - ez mit jelent? Mire jó? Mihez kell?

Most diplomáztam, csomóan mondják, hogy ezt intézik a jegyzőnél. Miért?-re csak az a válasz csak úgy, jó ha van...Kötelező ez? Minden diplomára kell? Hogy működik pontosan?

Legjobb válasz: Csak akkor érdemes csináltatni, ha a munkáltató kéri. Pár ezer Ft, rögtön kész. Elõre tök felesleges ezzel szórakozni. Ha kell, keresel egy közjegyzõt (nem jegyzõt). Õ lemásolja és a másolatot hitelesíti az aláírásával és bélyegzõjével.

Csak akkor érdemes csináltatni, ha a munkáltató kéri. Pár ezer Ft, rögtön kész. Elõre tök felesleges ezzel szórakozni. Ha kell, keresel egy közjegyzõt (nem jegyzõt). Õ lemásolja és a másolatot hitelesíti az aláírásával és bélyegzõjével.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ezek szerint sok helyen nem is kérik a hiteles másolatot, elég egy sima fénymásolat :) ez jó
Nem nem elég a fénymásolat viszed magaddal az eredetit.
Ezt valami nagyon komoly helyen kérhetik, vagy ahol valami nagyon gyanús, mert én adtam már be több 100 helyre, de sehol nem találkoztam még ezzel.
PÉNZ.
Pénz és technika.
Meg pina!
sok ribi
Bevállalós lányok, jó felbontású kamera, egy fizetõs honlap, pár telefon a forró hívásokhoz és nagy adag fantázia a helyszínek és a sztorik kitalálásához :)
Szóval pénz... :)
Sok pénz, jogi szakértelem, egy honlap, egy bérelt hely, castingszervezések és még ki tudja mi.
Na, akkor hogy konkrétumokat is kapj: Elõször is, nem kell saját website ahhoz, hogy producer legyél, forgatni lehet megrendelésre is. Ez ilyenkor úgy mûködik, hogy a technika a sajátod, a megrendelõnek megmondod, hogy mennyi az a pénz, amiért leforgatsz neki egy solo / lány-lány / fiú-lány / stb... szettet (1 szett = fotó+videó). Ezt az árat úgy szabod meg, hogy a költségeidet már belekalkulálod. A forgatás költségei: helyszín (ez lehet egy nagy lakás is, mivel a legtöbb jelenet egy kanapén, 1 fotelben, 1 ágyon, 1 sarokban, stb...történik, tehát egy jelenethez nem kell egy egész ház-->egy nagy házban kb minden sarok lehet külön helyszín), sminkes (a szakmában ennek a költsége átlagosan 20-25.000 / nap), ha kell, akkor egy asszisztens (kb 20.000 / nap), modell pénze (lánynak: solo: kb 80€+ /szett, lány-lány: kb 180€+/szett, fiú-lány: kb 200€+/szett, stb...ezek alap árak, ettõl általában csak több szokott lenni, attól függõen, hogy pontosan mit kell csinálnia......fiú pénze: általában 100€+ / szett, ha lánnyal dolgozik, a többit nem tudom és nem is érdekel). A felszerelésed: HD digitális kamera: kb 1-1, 5 millió Ft-tól (manapság sokan a fényképezõvel kameráznak, mert az is HD-ban vesz) Minõségi fényképezõgép: 1 millió Ft-tól (2 optikával inkább 1, 5-2 millió Ft) Fotózáshoz lámpa-és kellékszett: kb 3-4 millió Ft-tól (Bowens) Videózáshoz reflektorok / fénycsõtablók + tripodok: kb 500 ezer Ft-tól... Vállalkozóként én nem javasolnám, inkább céget kell az ilyenre alapítani (leginkább Kft...)... Remélem segíettem
Ja és pár ügynök kontaktja (modellügynökség), mert a lányokat nem személyesen keresed, hanem ügynökön keresztül. Õk a producertõl províziót (jutalék) kapnak, ami általában a lány által keresett összeg 20%-a pluszban. Tehát pl 1 lány van az adott nap, aki csinál 5 db solo szettet, 100$/szett áron. Neki fizetsz 500$-t, majd az ügynöknek ezen felül 100$-t...

USA, California, San Francisco. Ez lesz az első külföldi repülős utam. Tudnátok adni tanácsokat, mit lehet, mit nem, mit kell?

Egyedül megyek. Útlevelem folyamatban, tudom, ESTA-t igényelnem kell.

Legjobb válasz: Ja, pl. az utasbiztosítás is most jutott csak eszembe...

A kérdező hozzászólása: Ja, pl. az utasbiztosítás is most jutott csak eszembe...
A kérdező hozzászólása: Hány USD/nap a minimum napidíj, amivel rendelkeznem kell?
A kérdező hozzászólása: Hálásan köszönöm kimerítõ válaszodat! Szuper! Külön köszönöm a linket!

Mit hogyan (mikor) kell csinálni a repülőtéren?

Légyszi ne nevessetek ki, de most utazom el?ször repül?vel, és halvány fogalmam sincs, hogy mi, hogyan m?ködik. Világítsatok fel kérlek! Ha lehet, minél b?vebben és az esetleges szakszavakat is magyarázva.

Legjobb válasz: Ha szervezett társasutazáson veszel részt, akkor a repülõtéren várni fog egy idegenvezetõ, aki elkíséri a csoportot és mindenben a segítségetekre lesz! Figyelj rá, mikor mit mond! Jó ha tudod, hogy lehet 1 db kézipoggyászod és 1 db bõröndöd, amit a poggyász térben szállítanak. A kézipoggyászban nem lehetnek tiltott holmik (körömreszelõ, kisolló, kés, bicska, stb.), jobb ha kézipoggyászban viszed a videokamerát, fényképezõgépet, ami értékesebb holmid, ilyeneket ne tegyél a bõröndbe!!! A bõröndbe tedd a ruhákat, cipõket, esetleges élelmiszereket, és tegyél belülre egy névvel, lakcímeddel, telefonszámoddal megírt papírt (ha elkeveredne a bõröndöd, tudják kit értesítsenek). Becsekkoláskor feladod a bõröndödet, itt általában választhatsz az ülõhelyek között is. Becsekkolás után az útlevél- és vámvizsgálathoz sétálsz (itt átvilágítják a kézipoggyászodat és téged), belenéznek az útleveledbe... Ezután, ha minden rendben, besétálhatsz a "tranzit-váróba", itt tanácsos a megjelölt kapuhoz közel leülni és várni az indulásig. A "tranzit-váróban" szuperjó boltok vannak, itt érdemes vásárolni (kölniket, édességet, kozmetikumokat)... Javaslom, hogy még itt menj W.C.-re, mert a gépen nem sok esélyed lesz rá, hogy kijuss : a stewardesek egész úton a széles talicskájukkal elfoglalják a közlekedõ folyosót, folyamatosan hoznak-visznek valamit. A beszállásra idõben figyelmeztet majd a hangosbemondó, az idegenvezetõdet is figyeld és a kapu feletti kiírást! Kezelik a beszállókártyádat, és irány a hosszú folyosón keresztül a repülõ utastere! :D Lehetõelg minél elõrébb próbálj leülni (ha nem foglaltál becsekkolásnál ülõhelyet), mert a gép végében könnyebb hányingert kapni. A gép szárnyánál meg nem fogsz kilátni a szárnytól! A kézipoggyászodat az ülésed feletti tartórekeszben helyezheted el, vagy az ülésed alatt... Beszálláskor az élelmesebb és gyakorlott utazók mindjárt lecsapnak a párnákra és plédekre (a fenti tartórekeszben van!), mert ebbõl mindig kevesebb van, mint ahány utas, ha nem vagy elég gyors, akkor hoppon maradsz... :] Felszállás elõtt a stewardess-ek körbekínálják a kis becsomagolt cukrokat (ebbõl vegyél el 2-3 szemet), mert ezt szopogatva nem fog bedugulni felszálláskor a füled (ez nagyon kellemetlen)... Tudni kell, hogy ez a fülbedugulás erõteljes nyelésekre el szokott múlni, na erre van a cukorka. Mindig figyelj az idegenvezetõre, mert ha leszállás elõtt valamilyen ûrlapot ki kell tölteni, õ segíteni fog! Általános érvényû szabály : legyél figyelmes és kövesd a többieket, akkor nem lehet baj. Az útleveled kiszálláskor legyen kéznél, mert ezzel kezdõdik megint a procedúra. A böröndödet is hamarosan megkapod majd, erre kicsit várni kell, míg kiszállítják a gép rakterébõl. Kellemes nyaralást kívánok! :D

Ha szervezett társasutazáson veszel részt, akkor a repülõtéren várni fog egy idegenvezetõ, aki elkíséri a csoportot és mindenben a segítségetekre lesz! Figyelj rá, mikor mit mond! Jó ha tudod, hogy lehet 1 db kézipoggyászod és 1 db bõröndöd, amit a poggyász térben szállítanak. A kézipoggyászban nem lehetnek tiltott holmik (körömreszelõ, kisolló, kés, bicska, stb.), jobb ha kézipoggyászban viszed a videokamerát, fényképezõgépet, ami értékesebb holmid, ilyeneket ne tegyél a bõröndbe!!! A bõröndbe tedd a ruhákat, cipõket, esetleges élelmiszereket, és tegyél belülre egy névvel, lakcímeddel, telefonszámoddal megírt papírt (ha elkeveredne a bõröndöd, tudják kit értesítsenek). Becsekkoláskor feladod a bõröndödet, itt általában választhatsz az ülõhelyek között is. Becsekkolás után az útlevél- és vámvizsgálathoz sétálsz (itt átvilágítják a kézipoggyászodat és téged), belenéznek az útleveledbe... Ezután, ha minden rendben, besétálhatsz a "tranzit-váróba", itt tanácsos a megjelölt kapuhoz közel leülni és várni az indulásig. A "tranzit-váróban" szuperjó boltok vannak, itt érdemes vásárolni (kölniket, édességet, kozmetikumokat)... Javaslom, hogy még itt menj W.C.-re, mert a gépen nem sok esélyed lesz rá, hogy kijuss : a stewardesek egész úton a széles talicskájukkal elfoglalják a közlekedõ folyosót, folyamatosan hoznak-visznek valamit. A beszállásra idõben figyelmeztet majd a hangosbemondó, az idegenvezetõdet is figyeld és a kapu feletti kiírást! Kezelik a beszállókártyádat, és irány a hosszú folyosón keresztül a repülõ utastere! :D Lehetõelg minél elõrébb próbálj leülni (ha nem foglaltál becsekkolásnál ülõhelyet), mert a gép végében könnyebb hányingert kapni. A gép szárnyánál meg nem fogsz kilátni a szárnytól! A kézipoggyászodat az ülésed feletti tartórekeszben helyezheted el, vagy az ülésed alatt... Beszálláskor az élelmesebb és gyakorlott utazók mindjárt lecsapnak a párnákra és plédekre (a fenti tartórekeszben van!), mert ebbõl mindig kevesebb van, mint ahány utas, ha nem vagy elég gyors, akkor hoppon maradsz... :] Felszállás elõtt a stewardess-ek körbekínálják a kis becsomagolt cukrokat (ebbõl vegyél el 2-3 szemet), mert ezt szopogatva nem fog bedugulni felszálláskor a füled (ez nagyon kellemetlen)... Tudni kell, hogy ez a fülbedugulás erõteljes nyelésekre el szokott múlni, na erre van a cukorka. Mindig figyelj az idegenvezetõre, mert ha leszállás elõtt valamilyen ûrlapot ki kell tölteni, õ segíteni fog! Általános érvényû szabály : legyél figyelmes és kövesd a többieket, akkor nem lehet baj. Az útleveled kiszálláskor legyen kéznél, mert ezzel kezdõdik megint a procedúra. A böröndödet is hamarosan megkapod majd, erre kicsit várni kell, míg kiszállítják a gép rakterébõl. Kellemes nyaralást kívánok! :D
Bocsánat én is lelkes hozzánemértõ vagyok, van két kérdésem.:) 1. A fóliázás mire jó és mikor szükséges? Csak ha kiáll vmi, mint pl vki írta a hátizsákot pokróccal, vagy szimpla bõröndnél is? 2. Útlevelet ugye már repülõnél se kérnek EU-n belül? Csak a személyi meg lakcím kell azonosításra abban az esetben, nem?
Hát ha nyaralni mész nem hiszem, hogy bármiféle gyanús tárgy lenne a bõröndödben. Ha ilyenekre gondolsz pl. mint olló, azt meg kifejezetten a bõröndbe kell rakni, a kézipoggyászban nem lehet semmi ilyesmi. De ha tényleg ki kell, hogy nyissák a csomagodat, akkor a fóliázásnak annyi. De szerintem ennek elég kicsi a valószínûsége.
A fóliázást a legelején tudod elintézni, mielõtt becsekkolnál, és leadnád a csomagjaidat. Bemész a repülõtér épületébe, és rögtön szembe fogod találni magad a fóliázó géppel.
Szia! Igaz nem mostanság repültem, de megpróbálok segíteni. Elõször be kell csekkolni = vannak ilyen pultok, ahol van futószalag, ott beállsz a sorba a futószalagra ráteszed a bõröndöt és ott megkapod a beszállókártyát. Aztán 1 fémdetektoros kapun keresztül bejutsz a váróba itt már csak a kézipoggyászod van nálad, megkeresed azt a kaput ami majd a repülõhöz vezet, lehet, hogy a váróból rögtön a repülõre jutsz, de lehet, hogy busszal a repülõhöz visznek. Amikor a repülõn vagy megkeresed a helyed, de lehet olyan is, hogy oda ülsz ahova akarsz. Arra figyelj, hogy ne legyenek nálad olyan dolgok amit nem lehet a repülõre felvinni (utazási iroda vagy malév honlapján biztos van lista), mert elég kellemetlen ha kedvenc cuccoktól meg kell válni. Remélem érthetõen írtam és tudtam segíteni :)
Bemész a 2b indulási részre. Több sor lesz, te megkeresed azt a sor, ahova Mallorca van kiírva uticélként. Ha sorra kerülsz odaadod a jegyed (vagy foglalási kódod) és az útleveled meg a bõröndödet. Ezt nevezik becsekkolásnak. Innen bemész arra a részre, ahol csak azok vannak, akik repülnek valahova. Megkeresed azt a kaput, ahonnan a te géped indul. Ott indulás elõtt azt hiszem fél órával megnyitják a kapukat, útlevél és jegy ellenében mész tovább, általában minibusszal a gépig. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, akkor célszerû gyanús tárgyakat nem bepakolni a bõröndbe, mert ha valamiért kinyittatják, akkor a fóliázásnak annyi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hasznos dolgokat mondtatok! Ha be akarom fóliáztatni a bõrödömet, azt hol kell csináltatni? Úgy értem, melyik részén a procedúrának?
Utolsonak 10:19-esnek uzenem, hogy nem kell lakcimkartya ha elhagyod az orszagot! Csak az utleveled VAGY az ujfajta, kartyas szemelyi igazolvany kell! Ezeket ellenorzik, megnezik termeszetesen mindig.
Köszönöm:)
Eh ez szép:) ) Neked is köszi a választ! Azért ezt nem gondoltam volna, hogy tényleg kifizetnek ilyesmit...:)
A fóliázással kapsz a poggyászodra egy plusz biztosítást. Igazából szerintem fölösleges, de ha félted a holmidat, vagy értékes dolgokat szállítasz, akkor érdemes. Én írtam a hátizsákost, mint említettem, nekem csak is azért volt rá szükségem, mert olyan helyre mentem, ahova bõrönddel körülményes lett volna, a túrazsákomba viszont nem fért be a hálózsákom, pokrócom, illetve egy másik kisebb rácsatolt táska. Így egyben maradt, és check-in-nél is örült a csajszi, hogy nem kell minden darabjára külön matricákat ragasztgatni. Hazafelé volt aggodalom, mert nem volt fóliázó a kinti reptéren, de a gépek csomagjainak összekeverésén kívül más nem történt, mindenem egyben megérkezett.
Egyébként hova utaztál? :)

Mi az a cover line a hőmérsékletnél? Vagyis sok helyen olvasom hogy fölötte kell lenni a hőnek. De mikor? És mit jelent? Mi a szerepe? Melyik napokban kell fölötte lenni a hőnek. Semmit sem tudok róla .

Csak most kezdtem el a h?mér?zést 12 napja és semmit nem tudok még róla.

Legjobb válasz: Szia! A menstruáció elsõ napjától kell mérni. A peteérés elõtt alacsonyabb a hõmérséklet, a peteérést követõen pedig elkezd emelkedni és a következõ menstruációig magasan kell maradnia. pl: nekem peteérés elõtt 36,4-36,5 peteérés után 36,8-36,9 körül mozog. Ha a görbéden húzol egy vonalat vízszintesen akkor azt látod, hogy a peteérés elõtti hõmérséklet a vonal alatt van, a peteérés utáni a vonal fölött. Lényegében akkor csökken a hõ a cover line alá, ha a peteérés elõtti hõmérsékletig csökkent, ami nem jó!!

Szia! A tüneteid nagyon jók, a nyák megjelenése azt jelenti, hogy megindult a tüszõ érése, áthatóvá vált a méhnyak a spermiumok számára, egyben védi õket és segíti elõrejutásukat. Ezek már termékeny napok és pár napon belül meg kell repednie a tüszõnek, ezt látni fogod mert megemelkedik a hõd. Most húzzatok bele és akkor is legyetek együtt még pár napig, ha megemelkedett a hõ, mert a pete kilökõdése késhet.
Szia! A menstruáció elsõ napjától kell mérni. A peteérés elõtt alacsonyabb a hõmérséklet, a peteérést követõen pedig elkezd emelkedni és a következõ menstruációig magasan kell maradnia. pl: nekem peteérés elõtt 36, 4-36, 5 peteérés után 36, 8-36, 9 körül mozog. Ha a görbéden húzol egy vonalat vízszintesen akkor azt látod, hogy a peteérés elõtti hõmérséklet a vonal alatt van, a peteérés utáni a vonal fölött. Lényegében akkor csökken a hõ a cover line alá, ha a peteérés elõtti hõmérsékletig csökkent, ami nem jó!!
Szia! A második válaszoló vagyok. Én korábban próbálkoztam ovu kalkulátorokkal, de nem igazán szeretem, és szerintem nem is igazán pontos. Egyrészt matematikai alapon a ciklusaid hoszából számít átlagot és von le egyszerûen 14 napot és akkora jelöli a peteérést. Ez több szempontból is necces, mivel ahhoz hogy pontos legyen legalább 6 hónapi hõmérséklet eredményt kell felvinned, másrészt nem biztos hogy minenkinél a 14. napon van a peteérés. Nekem pl: most a 16. napon volt. Ez biztos, mert a 14. napon voltam hormon vizsgálaton és még nem repedt meg a tüszõ, pedig 28 naposak a ciklusaim. Én is itthon vezetem magamnak, és figyelem a testem jeleit. A nyákot, a ovu fájdalmat mérem a hõmet és a következõ hónapban tudsz már következtetni, belõle, hogy neked mikor van peteérésed. (vagy az utolsó alacsony hõmérsékletû napon vagy amikor elkezd emelkedni) de látni fogod belõle, hogy melyek azok a napok amikor bele kell húzni!!!
A kérdező hozzászólása: Áh már értem nagyon szépen köszönöm.
Szia! Ha ovu kalkulátort használsz, mint pl: a ciklus.hu akkor a függõleges vonallal jelzi a peteérés várható idõpontját, a vízszintes pedig a cover line.
én a fertilityfrienden vezetem a hõmet. peteérés után mikor már kb 3 napja fent van a hõm, akkor ad egy keresztet, ami azt jelzi, hogy a program hová tette a peteérés napját. van egy vízszintes és egy függõleges vonal a görbémen. majd te is fogsz kapni, ha túl vagy a pén. a függõlgese vonal a cover line. ha mensi elõtt leesik a hõ, akkor már tudja az ember, hogy meg fog neki jönni :(
A kérdező hozzászólása: Akkor azt hiszem át kell térnek a cilus.hu ra mert ebben a 12 napban csak itthon vezettem a hõmet egy menzesznaptárban amit a dokim adott. Nagyon köszönöm . Átirom a hõket oda. Jaj de aranyosak vagytok!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Nem a visszintes vonal , mert ha függöleges az akkor honnan tudom hogy alá esett hisz az függõleges egyenesen felfelé????? Vagy nem jól értem? De köszönöm szépen a válaszodat.
hát persze, hogy csak elírtam :)
A kérdező hozzászólása: ez az elsõ hónapom amikor elkezdtem mérni a hõmet ugyhogy most vagyok a 12. napon és kezdõdik a nyák folyása és még nincsen viszonyítási alapom de már szurkál néha a petefészek hol a bal hogy a jobb de már köv hónapban lesz mihez viszonyítani és remélem beköszönt hozzánk a babó most már 2 év után.
Másodiknál a pont: igen, a vízszintes vonal.:) Szerintem elsõ is csak elírta.

Hogyan kell Bt-t alapítani? Mivel jár? Miket kell elintézni?

Gondolkodom egy Bt-n, mert nincs Kft-hez 3 milla alapt?kénk. De hogyan m?ködik a dolog?

Legjobb válasz: Kft-hez már nem kell 3 milló, ha jól tudom 500.000 Ft-tal már lehet Kft.-t alapítani. Bt-nél asszem minimum 5 vagy 10ezer forint törzstõke kell. Ügyvédet kell keresni. Megcsinálja az alapító okiratokat. Közjegyzõhöz kell majd menni az aláírási címpéldány hitelesítéséhez, amibõl nem tudom pontosan de asszem kell vagy 3 db. A közjegyzõi árak eltérnek. Nekem utoljára 4000 Ft-ért csináltak 1-et. Az ügyvédi költség is ott van, ami megint ügyvéde válogatja de talán 50000 Ft körül megáll. Könyvelõt kell keresni, egy kezdõ Bt.-t kb. havi bruttó 15-20000-ért könyvelnek. Akkor van közzétételi díj, ami asszem kb. 10-15 ezerbe kerül. Most más nem jut eszembe, elég régen alapítottuk a Bt-t, de körülbelül jó árakat mondtam.

Kft-hez már nem kell 3 milló, ha jól tudom 500.000 Ft-tal már lehet Kft.-t alapítani. Bt-nél asszem minimum 5 vagy 10ezer forint törzstõke kell. Ügyvédet kell keresni. Megcsinálja az alapító okiratokat. Közjegyzõhöz kell majd menni az aláírási címpéldány hitelesítéséhez, amibõl nem tudom pontosan de asszem kell vagy 3 db. A közjegyzõi árak eltérnek. Nekem utoljára 4000 Ft-ért csináltak 1-et. Az ügyvédi költség is ott van, ami megint ügyvéde válogatja de talán 50000 Ft körül megáll. Könyvelõt kell keresni, egy kezdõ Bt.-t kb. havi bruttó 15-20000-ért könyvelnek. Akkor van közzétételi díj, ami asszem kb. 10-15 ezerbe kerül. Most más nem jut eszembe, elég régen alapítottuk a Bt-t, de körülbelül jó árakat mondtam.
KFT alapításához 500 000HUF törzstõke kell, ami a törvény szerint nem csorbítható. Tehát szeirntem nem mûködik a beteszem kiveszem játék, mert annak mindig rendelkezésre kell állnia, nem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Ha még lesz kérdésem megkereshetlek magán? Serry
Lehet igen. Akkor a cégben, nem kell magad után járulékot fizetni. Arra viszont figyelni kell, ha például cégben van bevételed és azt elköltöd magáncélra, akkor az hiányként jelentkezik a pénztárban. Szóval általában nem árt, ha van egy kis jövedelmed a cégben is. Erre egy jó megoldás az, ha te adod ki a cégednek azt a helyet, irodát, amiben dolgozol. Ekkor kell a legkevesebb járulékot fizetni és legális. Sok vállalkozó ha magáncélra költi a cég pénzét, akkor indul el számlát vásárolni, ami ugye illegális. Szóval ezen érdemes elgondolkodni, csak úgy leírtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A 3 milliót azért írtam, mert én úgy tudtam, hogy elég volt 2002-ig 1, 5 millió is, de jött az új kormány és ezt megváltoztatta, lehet, hogy nem 2002-ben csak 2005-ben 3 millióra. Na mindegy a lényeg, hogy alaposan át kell gondolni. Fõ állás mellett is lehet Bt-t, Kft-t csinálni, vagy most butaságot kérdeztem?
Még egy érdekesség: azt írtad hogy hárommillió kellett egy kft-megalapításához. Nos ez nem így van. Elég volt 1, 5 millió is. Mert alapításkor betetted az 750000-750000 Ft-ot, aztán másnap kivetted a bankszámláról. Aztán újra betetted :D És ez így van. És sokan ezt nem is tudják. Szóval egy Kft megalapításához elég 250.000 Ft...
Bt-t bármilyen gazdasági tevékenységre lehet alapítani. A TEÁOR kódokat kell megnézni és az ügyvéd segít, hogy az elképzeléshez melyek passzolnak. http://www.ksh.hu Amit ajánlok, hogy jó sok mindent tegyetek bele, akár olyat is, amivel most nem akartok foglalkozni (korlátlanul lehet), mert késõbbiekben jól jöhet, és nem kell külön megint ügyvédet fogadni, meg fizetni, ha esetleg más tevékenységbe fogtok bele.
Amúgy az ügyvédednek pontosan kell tudnia ezeket. Fontos hogy átbeszéld ezeket. Amúgy Kft-t érdemesebb alapítani, amint írtam asszem elég 500000 Ft. De ezt ne úgy képzeld hogy benn kell tartanod a cégben. Az alapítás után, ahogy ráhelyezted a bankszámlára (amit nyitni kötelezõ), utána szinte rögtön visszaveheted.
A kérdező hozzászólása: köszi. Mi ügyvédi költséggel nem kell számoljunk szerencsére, mert unokatestvérem az. A többi vele jár. S ki a kültag meg a beltag? Egyelõre nem néztem utána alapfogalmaknak sem. Hol lehet ennek utánanézni részletesen? S milyen tevékenységre érdemes Bt-t alapítani? Pl egészségügyi tanácsadásra?
Nem kell, mert elkölthetõ, a vállalkozás beüzemeltetéséhez. Vannak erre legális dolgok, hogy a cég pénztárából ez az összeg ne hiányozzon. Én sem szeretem a törvénytelen dolgokat. Ha tudok segítek.

Budapesten a Szent Imre kórházban szeretnék szülni. Mit adnak babának, anyának? Gondolok itt pl. hálóing vagy popsikrém, babaruha. Mire figyeljek, mit kell mindenképp vinnem?

Bocsi, de még egy másik kérdés: Ha nincs fogadott orvosom a SZent Imrében és nem oda tartozok lakcímem szerint, attól még mehetek oda ugye?

Legjobb válasz: Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm

Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm
Nemrég szültem ott. Az anyukának mindent kell vinni, a babának pelenkát, popsitörlõ kendõt feltétlen.Ruhát is vihetsz, ha nem akarod a korházit. Az elsõ válaszolónak szerintem igaza van és orvos hiányában valószínûleg ott kell szülnöd, ahová tartozol.
Anyukának: minden, ami kellhet! :) Babának: pelus, popsitörlõ. Popsikrémet, ruhát adnak. Ha saját rucit viszel, azt nem tudják garantálni, hogy nem veszik el a "tömegben", mikor beviszed a csecsemõsökhöz...szóval csak a hazavitelre érdemes sajátot bevinni! Mi pl. 1-es Liberot vittünk be, és nagyon örültek neki, mert koraszülöttre nem kapnak pelenkát, és így a mienk helyett adtak ugyan annyi darab 2-es Liberot!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!