Találatok a következő kifejezésre: Mire kell laptop (218 db)

Milyen laptop az, ami jónak számít? Mit kell tudnia, egy jó laptopnak?

Májusban kapok ballagásra laptopot. Olyant szeretnék ,ami megbízható, van hozzá modem, van rajta webkamera. Sajnos nem igazán értek hozzá, hogy mit kell tudnia, ebben szeretnék segítséget kérni. Arra gondoltam, hogy HP laptop kéne, mert az talán megbízható (Bár lehet, hogy ez nem így van..) Olyan maximum 300ezerért válogathatok a laptopok közül.

Legjobb válasz: Kérdés, hogy mit akarsz rajta csinálni. Modem, wifi, webkamera stb, ma már szinte mindegyikban van, ezek alap dolgok. Netezéshez, filmnézéshez, zenehallgatáshoz elég egy alap gép, olyat már kb 100k Ft-tól kapsz, játékhoz kicsit keményebb gép kell, azokat olyan 150 Ft-tól felfelé lehet kapni. De tudnod kell, hogy laptoppal nem igazán lehet komolyabb játékot játszani, mert leszívja az aksit, ha minden rész fullon megy, tehát kb fél-egy óráig bírja csak a gép. Én a helyedben nem költenék 300at egy laptopra, mert azzal fog elmenni az idõd, hoyg félted minden apró karcolástól, inkább vegyél egy gépet 100k-ért, amin dolgozol, és mellé egy asztali gépet 200ért, azon már lehet jókat játszani.

Kérdés, hogy mit akarsz rajta csinálni. Modem, wifi, webkamera stb, ma már szinte mindegyikban van, ezek alap dolgok. Netezéshez, filmnézéshez, zenehallgatáshoz elég egy alap gép, olyat már kb 100k Ft-tól kapsz, játékhoz kicsit keményebb gép kell, azokat olyan 150 Ft-tól felfelé lehet kapni. De tudnod kell, hogy laptoppal nem igazán lehet komolyabb játékot játszani, mert leszívja az aksit, ha minden rész fullon megy, tehát kb fél-egy óráig bírja csak a gép. Én a helyedben nem költenék 300at egy laptopra, mert azzal fog elmenni az idõd, hoyg félted minden apró karcolástól, inkább vegyél egy gépet 100k-ért, amin dolgozol, és mellé egy asztali gépet 200ért, azon már lehet jókat játszani.
Nem is csak arról van szó, hogy lemerül az akksi, ha játszol, hisz lehet azt a laptopot hálózati áramról is használni.Az a helyzet, hogy a játékok ma már olyan gépigényesek, hogy nemhogy laptopon nem érdemes játszani, hanem lassan már rendes asztali gépen se.A legújabb játékokhoz mindig a legkeményebb gépek kellenek.Nem véletlen a különbözõ játékkonzolok népszerûsége.(Xbox, Nintendo, PS2...)Egyébként egy laptop is lehet ugyanolyan gyors és erõs, mint egy asztali gép, attól függ, hogy milyen hardvert építettek bele.Fejleszteni viszont közel sem olyan egyszerû, mint egy normál pc-t, hisz nem olyan könnyû benne alkatrészt cserélni. Három kilóért ma már nagyon faja kis notit lehet venni.De közel sem biztos, hogy neked szükséged van olyan komoly gépre.A webcamera, wifi, stb, mint mondták elõttem, ma már alaptartozéka egy laptopnak.Nincs arra válasz, hogy mit kell tudnia egy laptopnak, az egész attól függ, hogy te mire akarod használni.Szövegszerkesztésre, netre, videozáshoz, zenehallgatáshoz, msnre bõven elég már egy kiló körüli notebook is.De ha videot is akarsz szerkeszteni professzionálisan vagy játszani is akarsz rajta komolyabb játékokat, akkor nem.Sok nagyon jó játék van egyébként, ami elmegy kisebb teljesítményû gépeken is.A márkáról annyit tudok mondani, hogy nekem acer-öm van és lekopogom, hogy nagyon jól muzsikál eddig.Hp-ról meg a fujitsu siemensrõl viszont rosszakat hallottam.De ez igazából nem jelent semmit.Lehet, hogy másnak egész más a tapasztalata.Végsõ soron mindegyik made in china... Épp olyan, mint amikor házimozit veszel.Most melyik lesz a jobb, egy sony vagy egy yamaha?Egy thomson vagy egy lg?Nem lehet ezt így megállapítani.Azt tudom még, hogy a dell meg a toshiba számít nagy névnek notik közt.Meg az ibm.
Egy ismerõsömnek van egy hasonló árkategóriás laptopja. Félteni félti, de ekkora értéket kell is szerintem. Word Of Warcraft-ot, meg mást is játszik rajta, még soha nem mondta, hogy baja lenne vele. Fél éve van meg neki. Ha annyiért azt kaphatnám, én nagyon örülnék, habár nekem van asztalim. 3-ért igen gagyit azért csak nem adnak. :)
És rettenetesen megbízható! Maga a MacBook, mint notebook és a Mac OSX Leopard is! Pl nincs rá vírus... SOHA nem döglik meg!

Mit csináljak, hogy az IBM R50e laptopomon elinduljanak a normálisabb játékok? Mit kell venni bele?

Pl. mint a Spiderwick krónikák vagy hasonló játékok nem indulnak el. Nem tudom, mit csináljak a géppel, hogy m?ködjön a játék.

Legjobb válasz: Semmit nem tudsz csinálni vele, mivel nem bõvíthetõ. A laptop , notebook (meg mittudomén minek hívják még õket) gépeknek ez az egyik nagy hátránya. Ezen a laptopon soha nem fog elindulni semmilyen komolyabb 3D-s játék, mégpedig azért nem mert az integrált vga-bár én még annak se nevezném ezt a silány valamit- Intel féle megoldás. Az Intel nem tud integrált vga-t gyártani, én megtiltanám hogy a laptopokba Intel féle videokártyát tegyenek, egyszerûen semmire nem jó. Hallottam egy olyan megoldásról hogy külsõ videokártyát lehet laptophoz csatlakoztatni, ezt a megoldást csak bizonyos gyártó támogatja, a nevét nem tudom-de hátha esetleg más válaszoló tudja mirõl beszélek.

Semmit nem tudsz csinálni vele, mivel nem bõvíthetõ. A laptop , notebook (meg mittudomén minek hívják még õket) gépeknek ez az egyik nagy hátránya. Ezen a laptopon soha nem fog elindulni semmilyen komolyabb 3D-s játék, mégpedig azért nem mert az integrált vga-bár én még annak se nevezném ezt a silány valamit- Intel féle megoldás. Az Intel nem tud integrált vga-t gyártani, én megtiltanám hogy a laptopokba Intel féle videokártyát tegyenek, egyszerûen semmire nem jó. Hallottam egy olyan megoldásról hogy külsõ videokártyát lehet laptophoz csatlakoztatni, ezt a megoldást csak bizonyos gyártó támogatja, a nevét nem tudom-de hátha esetleg más válaszoló tudja mirõl beszélek.
Legfeljebb memóriát lehet tenni bele. De ettõl nem lesz maga a gépe sokkal gyorsabb és fejlettebb. Mindennapi használatban esetleg érezhetõ lesz a javulás. Esetleg videokártya drivere rendesen fent van?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: hol tudom megézni? Nagyon nem értek hozzá. Egy másik laptopon elindult egy játék, ami ezen nem mûködött. Idegesít, mert kaptam egy játékot és nem megy.

Laptop + házimozi + jack RCH kábel, de valami nem jó. Állítani kell valamit a laptopon, vagy a házimozin? Vagy mit kell csinálni?

El?re is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Ha a laptop zöld kimenetére dugod a jack kábelt, az RCA-t pedig a házimozi bemenetére (input) akkor elvileg mûködnie kell. Milyen a házimozid (típus+sorozatszám)?

Ha a laptop zöld kimenetére dugod a jack kábelt, az RCA-t pedig a házimozi bemenetére (input) akkor elvileg mûködnie kell. Milyen a házimozid (típus+sorozatszám)?


Laptop merevlemezt kiszerelve hogyan lehet csatlakoztatni asztali géphez? Mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Szia függ attól hogy milyen a csatolófelülete a kivett hdd-nak, és annak megfeleleõen kell egy átalakító hozzá. Én pl régebbi pata (IDE) csatolós 2.5"-os laptop hddt egy több helyen is kapható -Laptop 2,5 "- 3,5" IDE adapter átalakítóval oldottam meg asztali géphez. Ár 1000 ft körül

Szia függ attól hogy milyen a csatolófelülete a kivett hdd-nak, és annak megfeleleõen kell egy átalakító hozzá. Én pl régebbi pata (IDE) csatolós 2.5"-os laptop hddt egy több helyen is kapható -Laptop 2, 5 "- 3, 5" IDE adapter átalakítóval oldottam meg asztali géphez. Ár 1000 ft körül
A kérdező hozzászólása: Nagyszerû, köszönöm. És csak, hogy biztosan jól értem, a kivett HDD számít, a kábel másik fele meg USB-hez csatlakoztatom egy asztali géphez pl. Jól gondolom a kábel "felépítését"?
Lehet kapni USB-s merevlemezházakat is pár ezer forintért. Akármelyik üzletben megérdeklõdheted. Bár az IDE-s cuccok már nem annyira keresettek.

Mire kell odafigyelni a laptop használatánál?

most kaptam elõször laptopot és nemigen tudom, hogy mire figyeljek oda, másnál láttam, hogy egy kicsit fel kell emelni, hogy ne melegedjen be? az baj ha nagyon meleg? 12L

Legjobb válasz: A lényeg, hogy sima felületen (értsd: asztalon, ne az öledben) használd és az oldalán a hûtõrács jól szellõzzön, ne tegyél elé semmit. Figyelj arra, hogy a töltõ kábel jól legyen elhelyezve, hogy ne botolj meg benne és hogy ennek következtében ne essen le a földre a laptop. UI: Fogalmam sincs, hogy minek egy ilyen korúnak saját laptop, a facebooknál meg létezik értelmesebb dolog is a világon.

A lényeg, hogy sima felületen (értsd: asztalon, ne az öledben) használd és az oldalán a hûtõrács jól szellõzzön, ne tegyél elé semmit. Figyelj arra, hogy a töltõ kábel jól legyen elhelyezve, hogy ne botolj meg benne és hogy ennek következtében ne essen le a földre a laptop. UI: Fogalmam sincs, hogy minek egy ilyen korúnak saját laptop, a facebooknál meg létezik értelmesebb dolog is a világon.
Arra is vigyázz, hogy ne folyjon bele sör, bor, vagy pálinka.
Fém alátét, ha ágyban fetrengsz vele. Nehogy már az asztalnál leragadj vele, annál nagyobb hülyeség kevés van. Fotelbe, ágyba, kanapéra, hintaágyba való az ilyen, ha otthoni környezetrõl beszélünk. Azért laptop! A szellõzés tényleg fontos. De egy biztos: úgy el fogsz kényelmeseni, tunyulni, mint a kutya! Hosszú távon sokkal jobb az ülés, normálisan. Rövidtávon vonzó csak a fene nagy kényelem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) elsõ: a laptop a tanulás végett kellett elsõsorban, a sulimban sok beszámolót kell készíteni van, hogy egyes tantárgyakból usb-n kapom el a tananyagot, de elemzésekre is használom... kedves második: vigyázok rá, mert már régóta szeretnék és nem szoktam alkoholos italt inni valamint a közlében inni sem szoktam... Általában asztalnál használom az írás szempontjából, akkor maradhat simán az asztalon nem kell kitámasztanom?
maradhat az asztalon... én is ott használom ha a saját szobámban használom mert másik szobában nem nagyon van hely neki asztalon... de azért fõleg nyárra nem árt beszerezni hozzá egy hûtõpadot hogy ne melegedjen túl... a másik hogy rendszeresen kell portalanítani én magam szoktam itthon de egy idõbe bevittük az üzletbe ahol vettük mert az szervíz is... mikor még behordtam akkor 3 havonta portalanítottam de magamnak itthon havonta kompresszorral megoldom... a másik hogy figyelj mindig oda nagyon hogy ne essen rá semmi fõképp a kijelzõre kívül sem és belül sem... ha olyat kaptál mint ami nekem van hogy van neki huzat gyárilag meg van vmi nemtom milyen anyagú akármi amit a kijelzõ és az alsórésze közé kell tenni akkor ha szállítod abba csomagold bele... meg fontos hogy az aksit soha ne hagyd túlmerülni, ha aksi nélkül használod akkor legalább 1-2 hetente merítsd le és töltsd fel 1x-2x mert különben bedöglik akkor még ne úgy állítsd le hogy addig nyomod a bekapcsológombot még ki nem kapcsol... úgy viszont lehet hogy röviden egyszer megnyomod és hagyod hogy magától álljon le, ha macska vagy más jószág van a házban akkor vigyázz hogy ne feküdjön rá vagy mellé ahol meleg mert akkor leéghet és rá se ugorjon lényegében most csak ennyi jutott eszembe... remélem tudtam segíteni...:)
jah meg ha ágyban vagy puha felületen használod bár ezt már leírták elõttem akkor tegyél alá vmit... én pl asztali számítógép házának az oldalát szoktam használni meg ha ölben használom fekvés közben akkor úgy döntöm neki a lábaimnak hogy tudjon szellõzni... ha meg itt kell hagynom valamennyi dõre akkor vagy leteszem az asztalra vagy összecsukom és monitorral lefelé teszem az ágyra... vagy úgy teszem le az ágyra hogy szétnyitva de a monitoron támaszkodik...

Hogy kell win 8 helyet win 7 felrakni egy laptopra win 8 lett vásárolva mit kell nyomni hogy boot menü jöjjön be samsung a laptop 3 seria! és ugy kell ujra rakni mint a többit berakom a cd és ujrainditom?

Legjobb válasz: Win8 átállítható a metro felületrõl, minek lecserélni ha már megvetted... Amúgy újraindítás után F12, akkor bejön a boot menü, vagy BIOS-ban boot-olást dvd íróról...

Win8 átállítható a metro felületrõl, minek lecserélni ha már megvetted... Amúgy újraindítás után F12, akkor bejön a boot menü, vagy BIOS-ban boot-olást dvd íróról...

Újonnan lehet venni laptopokat boltokban 20 000 és 36 000 Ft között? És mire figyeljek laptop vásárlásakor, mik a fontos dolgok, amiket mindenféleképpen tudnom kell a számítógéppel kapcsolatban?

Filmnézésre,és netezésre kéne csak. Köszi a válaszokat. (Media markt-ban néztem, de ott nem láttam olcsón vagy lehet nem figyeltem meg rendesen. )

Legjobb válasz: " laptopokat boltokban 20 000 és 36 000 Ft között?" Hol olvastál ilyet?

" laptopokat boltokban 20 000 és 36 000 Ft között?" Hol olvastál ilyet?
gyújtsél még.. ha már összejön 80-85ezer ft, akkor már kapsz egy alap notebookot. Talán filmnézésre még elég.
A kérdező hozzászólása: ha van itt valami számítógép zseni arra még válaszolhatna, hogy akkor mi az amit nézzek laptop vásárlásakor, mi az ami nagyon fontos?
A kérdező hozzászólása: miért, mi különbség van egy 60-85 ezres laptop és egy 110-120 ft-os laptop között? nyilván van különbség, de mik azok?
A kérdező hozzászólása: jó lenne tisztában lenni dolgokkal, mert akkor úgy vásárolom meg, és inkább gyûjtök többet. ha a drágább jobb.
Amit figyelni érdemes: processzor típusa, memória mérete, fajtája, merevlemez, kijelzõ méret, felbontás, oprendszer, stb. 85-100 ezer alatt nem kapsz, de inkább 110-120 ezer, és ez is még alap gép. (a vaterán és egyéb aukciós oldalakon hírdetett "mini laptop" NEM igazi laptop, csak egy billentyûzetes pda (~mobiltelefon telefon funkció nélkül) ui.: ezt nem bírtam kihagyni, bocsi Mégis van olcsó laptop: http://m.shopmania.hu/q-jatek-laptop
processzor, memória, HDD mérete, videokártya, kijelzõ mérete... Alapgépen mindenbõl a leggyengébb van, pár év múlva már olyan programokat csinálnak, ami azon már nem biztos, hogy elfut (nemhogy gond nélkül... egyáltalán nem fog rajta mûködni) Ha egy erõs laptopot veszel, 4-5 évig ilyen gondod nem lesz.
ha újonan veszel egy fontos dologra is figyelj a GARANCIÁRA min 2-3 év az alatt nem éri meg
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. még neten utánaolvasgatok mindennek. nem szeretném elkapkodni.
Nem laptop, de ezt tudom javasolni ennyiért: http://malnapc.hu/gyors-rendeles/
A kérdező hozzászólása: most miért kell lehordani egybõl az embereket, mert megmert kérdezni valamit? ezt bírom a magyarokban. nem, képzeld nem járkálok mindig a boltokban és figyelem az árakat.mûszaki boltokban meg pláne nem. ennyi pénzem van sejtettem, hogy nem lesz de megkérdeztem hát ha, más jobban tudja. 63000 már van. gyûjtök addig .
Egyébként valamelyik aukciós oldalon vaterán vagy zsibvasar.hu-n láttam újonnan ilyen kis mini notebookokat, bõven 40 000 forint alatt.Hát nem tudom milyen lehet...
Úgy látszik nem Magyarországon élsz, vagy legalább is minimum jó pár évet töltöttél elszigetelve a külvilágtól, ezért nem vagy tisztába az árakkal.
A kérdező hozzászólása: sehol ezért kérdezem...
Ez most komoly?
A kérdező hozzászólása: halál komoly. ezen most mit kell csodálkozni? akármilyen laptop, nem kell a legmárkásabb. nem is erre gondoltam.
Ennyiért még kártyafüggetlen okos telefont is alig kapsz, nem hogy laptopot.
A kérdező hozzászólása: max 50 ezer Ft-ig lenne jó. használtan néztem, de azokban nem bízok meg annyira.
Mivan veled elgurult a gyógyszered?
A kérdező hozzászólása: használt telefont néztem lehet kapni ennyiért.
A kérdező hozzászólása: max neked gurult el.
Akkor olvasgass, tájékozódj: notebook.hu laptopszalon.hu radium.hu notebookspecialista.hu imperium.hu
A kérdező hozzászólása: sejtettem, hogy nincs. akkor mindegy. gyûjtök.
Filmnézésre és netezésre találták ki a tableteket. Ezekbõl bizonyosan találsz 50e alatt használhatót.

Kérek szépen segítséget! Laptop, vagy notebook? Mi a különbség? Vásárolni szeretnék. Mire kell figyelnem?

Fontos, hogy jó legyen, okos legyen, elérhet? az ára, s pár évig hasznos legyen. (op. Rendsz. , memória, internet, vírusírtó, stb. ) Esetleg pár konkrét javaslatot is kérek szépen. Hol célszer? beszerezni? Köszönöm.

Legjobb válasz: Laptop vagy Notebook, ma már ugyanaz. Régen volt különbség. Elérhetõ ár? Relatív, tudnék adni 200e felett, de nincxs szükségem rá. Win7, 4GB memória, 2GHZ DualCore már jó, ha játszani is akkor egy combos videokártya, egyébként egy alaplapi is jó. Esetleg az SSD "winchester" megfontolandó. A maiakban minden egyéb hardver benne van. Notebookstore.hu, laptop.hu.. Én a HP-t favorizálom, de vannak márkásabbak (drágábbak) kinek, hogy tetszik.

Laptop vagy Notebook, ma már ugyanaz. Régen volt különbség. Elérhetõ ár? Relatív, tudnék adni 200e felett, de nincxs szükségem rá. Win7, 4GB memória, 2GHZ DualCore már jó, ha játszani is akkor egy combos videokártya, egyébként egy alaplapi is jó. Esetleg az SSD "winchester" megfontolandó. A maiakban minden egyéb hardver benne van. Notebookstore.hu, laptop.hu.. Én a HP-t favorizálom, de vannak márkásabbak (drágábbak) kinek, hogy tetszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.

Gondom a kővetkező van egy linksys routerem és szeretném hogy komunikáljon a laptopommal ami egy dell d 600-as mi a teendő a routeren mit kell beállitanom illetve a laptopon mit kell beállitani?

Legjobb válasz: megnézed mi a router ip cime (általában 192.168.67.valami) Ha xp-d van a hálózati beállításoknál az átjárónak és az elsõdlege dns-nek beírod ezt a címet és kész. ( a gépednek ne feledj ip címet adni)

megnézed mi a router ip cime (általában 192.168.67.valami) Ha xp-d van a hálózati beállításoknál az átjárónak és az elsõdlege dns-nek beírod ezt a címet és kész. ( a gépednek ne feledj ip címet adni)
A kérdező hozzászólása: kõszõnõm

Laptopot kell vásárolnom, műszaki egyetemen vagyok hallgató, mire kell figyelnem, mit ajánlotok?

Legjobb válasz: Sajnos én nem értek a laptopokhoz ajánlom, hogy itt kérdezz rá: http://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_2/friss.h.. Nagyon rendesek a fórumozók és mindig a legjobbat ajánlják! Amit ott ajánlanak nyugodt szívvel megveheted.

Sajnos én nem értek a laptopokhoz ajánlom, hogy itt kérdezz rá: http://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_2/friss.h.. Nagyon rendesek a fórumozók és mindig a legjobbat ajánlják! Amit ott ajánlanak nyugodt szívvel megveheted.
Milyen összegig gondolkozol és milyen programokat szeretnél rajta futtatni? Írj nyugodtan, tudok segíteni választásban is és vételben is!
Valami komolyabb kellene? Új vagy használt is jó? Mennyit szánsz rá?
ha sokat hurcolászod, akkor fontos, hogy strapabíró legyen, ha belefér a keretbe, én olyat ajánlok, aminek aluminium a burkolata, vagy legalábbis a fedlapja. az sem hátrány, ha matt a kijelzõje.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!