Találatok a következő kifejezésre: Mire kell hullámospapagáj-vásárlásnál (1 db)

Mire kell figyelni hullámospapagáj-vásárlásnál?

Legjobb válasz: Meg kell figyelni a csõr feletti viaszos hártyát, ami teljesen csillogó és egészséges legyen! A tollak állapota is elsõrendû dolog. A hát legyen hosszan egyenesen ívelõ és a farktoll hosszú!

Meg kell figyelni a csõr feletti viaszos hártyát, ami teljesen csillogó és egészséges legyen! A tollak állapota is elsõrendû dolog. A hát legyen hosszan egyenesen ívelõ és a farktoll hosszú!
az is fontos, hogy a madárka teljesen egészséges legyen, pl ne húzza a szárnyát. ha fiatal madarat szeretnél, akkor olyat válassz, amelyiknek a csõr feletti orrbõre még világos-rózsaszínes.
Eredetileg Ausztráliában a vadon élõ fajták zöldszínûek, majd a tenyésztésüknek köszönhetõen jelentek meg többféle színben (pl.: fehér, sárga, kék) Igen kedelt társállat, amely bohókás viselkedésével bárki szívébe belopja magát. Magában tartva, sok foglalkozással a fiatal papagáj könnyen megtanítható beszélni. Nemek megkülönböztetése: A hím papagáj orra körüli rész bekékül, vagy belilul, a nõstény papagáj orra körüli rész halványabb, esetleg bebarnul, de mindenképp világos színû marad, esetleg kissé rózsaszínes. Mérete: 17 cm Átlag életkora: 10-15 év Tehát szerintem a zöldet éri inkább meg, mert a többi már csak úgy emberek által kitenyésztett.
Azt is érdemes megkérdezni, hogy fiú-e vagy lány, mennyi idõs ilyenek.
Érdemes figyelni a farok alatti zsírzómirigyet és a láb részen a karom, a bõrke állapotát. Egyszer én vettem egy papagájt nem piacon hanem rendes kereskedésbe és csak otthon vettem észre hogy nem is él, a feje oda volt szigszalagozva a törzséhez de olyan profin hogy csak másodszorra látszott. Szóval jól meg kell nézni meg kell nyomnkodni hogy csipog-e. Vigyázni kell mert átvernek


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Bántaná a többi galamb?

Pár napja találtam egy elárvult kis galambot az utcán és már nem akar kézből enni. Ha elviszem egy galambász ismerősömnek a többi galamb megöli vagy egy elkezdi etetni?

4

2 hónapja kaptam egy hullámos papagájt. Pár hete csipkedős hangulata van. Ha a kalitkához teszem a kezem, bármilyen messze van, odajön és elkezd csípkedni. Mit tegyek?

1

1 fiú hullámos papagáj mellé 2 lányt vagy 1 fiú 1 lányt érdemes beszerezni?

A fiú hullámos papagáj társa most halt meg, mit javasoltok ha 2 másik hullámost akarok venni, azok milyen neműek legyenek? És miért jobb egyik illetve másik felállás, miért lehetnek rosszak a különböző variációk?

7

Tyúktetű lehet sima szénában?

1

A seregélyek megeszik a cseresznyémet, mit csináljak?

6

Milyen diszmaarat vegyek?

HEllo.. szeretnék diszmadarakat vásárolni az udvaromra nem keveset olyasmiket hogy páva.. fácán egyebek a kérdésem az lenne hogy milyeneket és hol és mennyiért szerezzek be?

11

Mivel tudnám megakadályozni, hogy a patkányok ne menjenek a galamb ketrec közelébe?

3

A papagáj megtud fázni?

Mondjuk ha hűvösebb időben fürdetem...?

4

Székesfehérváron lehet valahol kapni a Kaytee Exact nevű nevelő tápot?

1

A hím papagájt nem viseli meg a párja elvesztése?

Sziasztok!

Elsősorban olyan emberek válaszára lennék kíváncsi, akik személyesen jártasak a témában.

Vasárnap hajnalban hosszan tartó betegség után meghalt a tojó papagájunk. 3 éves volt.
Azonkívül, hogy minket nagyon megviselt, aggódni kezdtünk a hím miatt is, hogy hogyan fogja viselni.
Mindenki azt mondta, hogy bánatos lesz, s sok esetben a párjuk után halnak. S minél hamarabb érdemes új párt mellé venni, úgy talán jobban lesz.
S képzeljétek el eddig -1,5 nap telt el- semmi baja nincs. Dalol, fütyül, eszik....mint, amit eddig csinált, nyoma sincs annak, hogy hiányozna neki a párja.
Mi ennek persze örülünk, viszont nem tudjuk, hogy később kijöhet-e ez a gyász nála?
Mindenképp akarunk mellé párt így is, mert csak jobb neki is.

Ti tapasztaltatok már hasonlót?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!