Találatok a következő kifejezésre: Mire kell használtautó vásárlásakor (5 db)

Mi a teendő használtautó vásárlás után? Milyen sorrendben kell intézni az átiratást, eredetiségvizsgát stb. ?

Legjobb válasz: Használt autó vásárlását követõen (inkább a vásárlással egy idõben, vagy közvetlenül megelõzõen, hogy ne legyen baj) eredetvizsga, az eredetvizsga papírjával és az adás-vételivel, törzskönyvvel és forgalmival pedig irány az okmányiroda, ahol elvégzik az átírást. SF

Használt autó vásárlását követõen (inkább a vásárlással egy idõben, vagy közvetlenül megelõzõen, hogy ne legyen baj) eredetvizsga, az eredetvizsga papírjával és az adás-vételivel, törzskönyvvel és forgalmival pedig irány az okmányiroda, ahol elvégzik az átírást. SF


Használtautó vásárlásakor mit kell elintézni az adásvétel után?

iztosítás, eredtiségvizsgálat, stb...? milyen ügyek intézése után használhatom az új autómat?

Legjobb válasz: Használhatod egybõl de 15 nap türelmi idõd van, hogy a neved írasd a kötelezõ biztosításra meg azt hiszem 45 nap türelmi idõ van. Az átíráshoz kell majd az eredetiségvizsgálat.

Használhatod egybõl de 15 nap türelmi idõd van, hogy a neved írasd a kötelezõ biztosításra meg azt hiszem 45 nap türelmi idõ van. Az átíráshoz kell majd az eredetiségvizsgálat.
Pontosítanék: miután megkötötted a kötelezõ felelõsségbiztosítást, használhatod. Ahhoz elég az adásvételi. Utána meg át kell íratni az okmányirodában, befizetni a sarcot, és kész.
Szerintem van türelmi idõ különben, hogy hoznád haza az új használtautódat 200 km távolságból ?

Mire kell figyelni használtautó vásárlásakor?

Legjobb válasz: 7 évnél öregebb legyen, de nemsokkal, mert így tudod elérni a legolcsóbb súlyadót, miszerint a 7 évesnél régebbi autó 120-260 forint között lesz kilowattonként. A kaszninak jó állapotban kell lennie, ne legyen korrodált. És ami a legfontosabb, hogy a motorja kifogástalanul mûködjön. A többi extra már csak ízlés kérdése.

7 évnél öregebb legyen, de nemsokkal, mert így tudod elérni a legolcsóbb súlyadót, miszerint a 7 évesnél régebbi autó 120-260 forint között lesz kilowattonként. A kaszninak jó állapotban kell lennie, ne legyen korrodált. És ami a legfontosabb, hogy a motorja kifogástalanul mûködjön. A többi extra már csak ízlés kérdése.
Kasztni: vegyél vagy bérelj egy rétegvastagságmérõt, hogy tudd gittelték-e (megrepedhet vagy leválhat a festék késõbb esetleg rozsda egy tél után újra felüti a fejét az ominózus helyen). Ha régi mondjuk 10 éves óvakodj a gyönyörû-szép autóktól, nem baj ha kicsit kopott legalább látod a valós állapotot. Karosszéria elemek illesztési hézagját is nézd, túl nagy táv túl kicsi táv csak az egyik oldalon 100% hogy megtörték! Lámpák egyformán állnak-e. Ha nem akkor 100%, hogy törött volt. Belsõ:Pedálok gumijának állapota, kormány simasága, váltó szoknya repedt-e. Pl szép síma kormány esetén ha azt látod, hogy 160-170.000-ret futott vagy még sokkal kevesebbet ne hidd el, általában jóval 200.000 felett futott az a kocsi aminek le van kopva a kormánya. Ha meg kormányvédõ volt rajta akkor is lehet találni rajta kopott részeket! Motor: kb 20km az a táv amit érdemes egy használkocsival megtenni, fizesd ki az üzemanyagot hozzá. Nézd meg egyenletesen húz-e, kuplung csúszik-e. Hideg járó motornál húzd ki a nívópálcát és nézd meg köpköd-e ki olajat. Ha igen biztos lehetsz benne hogy elhasználták. Elvileg erõs gáznak sem szabad ott kifújnia ez a kartergáz (igazából nem itt kell vizsgálni de ha erõsen gõz-gáz jön ki a nívópálca helyén az jelzés értékû!). A tesztút után állj meg egy betonon és beszélgess pár percet, megnézheted idõközben szivárgott-e a kocsiból valami folyadék. olajdekni pakolás nem probléma még a hengerfej pakolás sem olyan nagyon nagy baj de akkor már valószínû megsütötték a motort. A motor hangjáról általánosságban lehet beszélni de igazából vannak jellegzetes hangok egyes autotípusoknál amik nem feltétlen komoly hibákra utalnak... Fordulj vele beszedett kormánnyal hallgatózz, ropog-e valami? Ha igen akkor féltengelycsukló csere. Futómû: ringasd be az autót már ha ez egyáltalán lehetséges... egy sedannal igen: rátehánkedsz egyik oldalt másik oldalt elöl hátul majd hirtelen felengeded, ha libben a kocsi 2-3-at akkor valószínû lengéscsillapító gond lesz. Kerekeket nézd meg azonos-e a gumi rajta, ha nem valószínû trehány gazdája volt, nézd meg félre van-e taposva a gumi esetleg szakaszosan kopott-e. Ezek futómûproblémák. Ha csak a közepe vagy csak a két széle kopott az más tészta, keréknyomás gond...
Használt autó kereskedõk rémálma egy hozzáértõ ipse ! Én fõ tevékenységem mellett, mellékesen szoktam foglalkozni, autókkal-motorokkal, kasznimunka-fényezés, szerelés, esztétikai és optikai tuning... Kicsit vágom a témát.Nem vagyok lebratyizva senkivel, vigyél magaddal ha használt autót akarsz venni, válaszd ki a verdát és én a helyszínem, ( Budapest Belterület ) teljesen függetlenül megmondom neked a személyes véleményem, így nem leszel megvezetve. [email protected] itt elértek, elõzetes idõpont egyeztetés szükséges.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!