Találatok a következő kifejezésre: Mire kell ha korai még a (16 db)

Mire kell vigyázni ha korai még a terhesség? Mi okozhat vetélést?

Legjobb válasz: Semmiképpen se emelj nehezeket, kerüld az alkoholt, fõleg az erõset,cigit,inkább csak zuhanyozz, de ne forró vízben, és próbálj meg nem idegeskedni.A munkahelyen ha elfáradsz többször próbálj meg pihit tartani.Persze van olyan hogy az ember mindent megtesz, és mégis valamilyen egyéb ok miatt, pl. fejlõdési rendellenesség, nem marad meg.De ne is gondolj ilyenekre, egyszerüen csak vigyázz magatokra.Gratula

Semmiképpen se emelj nehezeket, kerüld az alkoholt, fõleg az erõset, cigit, inkább csak zuhanyozz, de ne forró vízben, és próbálj meg nem idegeskedni.A munkahelyen ha elfáradsz többször próbálj meg pihit tartani.Persze van olyan hogy az ember mindent megtesz, és mégis valamilyen egyéb ok miatt, pl. fejlõdési rendellenesség, nem marad meg.De ne is gondolj ilyenekre, egyszerüen csak vigyázz magatokra.Gratula
Minden olyan dolog, ami a terhesség alatt nem javasolt, de én sokáig nem is tudtam, h van baba, és bizony sikerült a terhesség korai szakaszában (7. hét eleje) vagy kétszer berúgni, és dohányoztam is.Közben pedig éltem a régi túlhajszolt pörgõs életemet.Plakátolós melóm volt, és ott bizony 15-20 kilókat cipeltem.Most 19 hetes vagyok. Lehet mondani, h hogyan nem lehet észrevenni, de aki nem foglalkozott még az anyaság gondolatával, és a barátnõi is mind baba mentesek, az nem tudja, h a reggeli rosszulléten kívül mi lehet a baba jele. Az orvosok azt beszélik, h leginkább akkor vetél el az anyuka, amikor a babának olyan fejlõdési rendellenessége van, amivel úgyis életképtelen lenne.Aztán persze vannak rizikófaktorok, de azok is az ilyen betegségeket segítik elõ. Szerintem ha egy baba élni akar, akkor az fog is:) Bízd rá, õ nagyon tudja, h mit kell tennie!
Mindenben egyetértek az elõttem szólóhoz, én is hasonló cipõben jártam.A babó ha maradni akar, maradni fog, de ha nem az sem biztos, hogy a te hibád. 13 hetes kismami
Igazuk van az elõttem szólóknak, ha élni akar a pici, akkor fog is, de ez nem azt jelenti, hogy neked ezért nem kell tenned semmit. Legtöbbször fejlõdési rendellenesség miatt hal el a magzat a terhesség korai szakaszában, ami ellen te nem tehetsz semmit, de azért már igen, hogy egészséges picid születhessen, így ne emelj nehezet, ne idegeskedj, kíméld magad, táplálkozz egészségesen, ne egyél nyers tojást, húst. Kerüld a füstös helyeket, és ha cigizel, szokj le róla, kerüld az alkoholt, kávét mértékkel, szénsavasat ne. Ne festess hajat, ne takaríts hypoval, domestossal, mert a felszabaduló mérges gázokat belélegezve ártasz vele a picinek. Szedj vitamint, mert rengetegre lesz szükséged az elkövetkezendõ hónapokban.Pihenj sokat, óvd a picid, készülj a fogadására sok - sok szeretettel.Gratulálok!

Meg tudnék csinálni egy Mali Pythont rotorra vagyis, hogy körbe-körbe lehessen forgatni a kórmányt? És ha igen akkor hogy, mit kell vennem?

Legjobb válasz: Mostmár inkább azt kérdezem egyszerre mennyit lehet felrakni abból a nem tudom mibõl.

A kérdező hozzászólása: Mostmár inkább azt kérdezem egyszerre mennyit lehet felrakni abból a nem tudom mibõl.
A kérdező hozzászólása: ??????

Mikor kell? 4-én jött meg 8-ig tartott! Olyan 2-3 körül fog megjönni (de jó lenne ha nem jönne) mikor legyek együtt a párommal hogy összejöjjön a baba? Ma van tojásfehérjeszerű folyásom!

Legjobb válasz: ma mindenképpen, mert ma vagy a 13. napon, holnap a 14. nap, az a legjöbb de csak akkor ha 28 napos a ciklusod. sztem ma meg holnap meg utána is, mert ezek a legfogékonyabb nepok. nem baj ha mindennqap egyöützt vagytok. drukkolok.

ma mindenképpen, mert ma vagy a 13. napon, holnap a 14. nap, az a legjöbb de csak akkor ha 28 napos a ciklusod. sztem ma meg holnap meg utána is, mert ezek a legfogékonyabb nepok. nem baj ha mindennqap egyöützt vagytok. drukkolok.
A kérdező hozzászólása: köszi:) :) :)
Akármi lehet... Megjöhet a szokott idõben is, csúszhat is. Minden normálisnak számít.

Mikor érte el babátok a születési súlyát? Csak mert a dokink szerint 2 hetes korára kell elérnie, és mi ugyan gyarapodtunk, de még nincs meg a születési súly. Azzal rémisztget, hogy még kapunk pár napot, és ha nem, akkor tápszerezés jön.

Legjobb válasz: Igen, a dokid jól mondja, ezt a szoptatási szakemberek is így tartják. Szerintem, mielõtt tápszert adnál, azért beszélj egy szopis tanácsadóval is, aki alaposan kikérdezne a szülés és az elmúlt napok történéseirõl, mert ha ennyi idõ alatt még nem értétek el a születési súlyt, az már mindenképp utánagondolást igényel! (Nem ijesztgetésnek szánom, sõt, jótanácsnak, mert a 14 nap már tényleg határeset körüli.)

Igen, a dokid jól mondja, ezt a szoptatási szakemberek is így tartják. Szerintem, mielõtt tápszert adnál, azért beszélj egy szopis tanácsadóval is, aki alaposan kikérdezne a szülés és az elmúlt napok történéseirõl, mert ha ennyi idõ alatt még nem értétek el a születési súlyt, az már mindenképp utánagondolást igényel! (Nem ijesztgetésnek szánom, sõt, jótanácsnak, mert a 14 nap már tényleg határeset körüli.)
A lányom nem érte el a születési súlyát 2 hetesen. Senki se mondta, hogy ez gond lenne. Minden mérésnél azt nézték, hogy gyarapszik, van tejem és a gyerek szép egészséges. Lassan 10 hónapos, még mindig szoptatom és a tejemnek esze ágába nincs elapadni. Szépen esik mellette szilárdat minden gond nélkül. Valóban nem egy kövér baba, de vannak szép kis hurkái és láthatóan egészséges és folyamatosan gyarapszik. Szerintem se nyúlj tápszerhez, mert a pótlással csak azt éred el, hogy elapad a tejed. Szoptatási tanácsadót javaslok Én is! Nekem rengeteget segített (ellentétben az orvossal és védõnõvel... ha rajtuk múlt volna tápszeres lenne az Én babám is)!
Nekem is rossz tanácsot adott a gyerekorvos, sajnos megfogadtam, és nagyon bánom.Az én babám 1 hónap alatt 870 gr-ot hízott anyatejesként, de ránézésre! vékonynak találta, ezért azt tanácsolta kínálgassam táppal.Persze ennek az lett az eredménye, hogy a tejem nem állt be rendesen a gyerek igényeihez, s egyre kevesebb lett.Akkor persze azt gondoltam, hogy biztos éhezik miattam, pedig nem éhezett volna, de hittem a szakembernek, ergo igenis adnak rossz tanácsot.Pihenj sokat, igyál anyatejserkentõ teát, s a baba megerõsödik, és beállítja mi a jó.Én most így tennék.7 hós baba anyukája
Ha elég tejed van és nem túl vizes ne adj tápszert. Nekem sajnos muszáj volt adni tápszert is mert nem volt elég tejem, ráadásul nagyon kisebesedett a mellbimbóm és nem gyógyult be nagyon sokáig... meg is lett ennek az egésznek az eredménye nagyon hamar teljesen elapadt a tejem. Nagyon jók a mai tápszerek de azért az a jó ha minél tovább szoptatva van egy baba, így ha nem muszáj ne pótold tápszerrel amíg csak lehet (kivéve ha kevés vagy nagyon vizes a tejed mert akkor a babád nem tud rendesen fejlõdni). A kislányom hamar visszanyerte a születési súlyát (max. 1 héttel a hazaérkezésünk után), de Õ eleve alig vesztett a súlyából valószínûleg azért mert amíg nem indult be a tejem kapott egy kis cukros vizet a kórházban.
hát én ilyenrõl nem hallottam még... ha van tejed, és tudsz szoptatni, én nem adnék tápszert :( bár nincs ellenemre, az én picim is tápos, de sajna nálam nem volt más lehetõség
Ha szopizik rendesen, akkor ne tápszerezd! :( Egyébként szerintem nincs baj, hogyha nem sokkal kisebb a születési súlynál 2 hetesen. Ha sokkal, lehet gond, de arra sem biztos, hogy a tápszer a megoldás, sõt, szinte biztos, hogy nem.
Az enyém 2 hetesen még kisebb volt, mint amivel hazaengedtek a kórházból, így én akkor "önszántamból" kezdtem el tápszert adni neki, mivel még mindig fogyott... Ha már elindult a gyarapodás, akkor szerintem nincs nagy gond. Ha meg már otthon vagytok, úgysem tudja a gyereket tápszerezni egyik orvos sem, ha az anyja nem akarja. Nyugodtan lehet másik orvost választani, ha van a közeletekben másik gyerekorvos. :D :D :D Persze mindez függ attól, hogy mekkora a baba születési súlya, összesen mennyit fogyott, hány hétre született, stb stb stb.. Gondolom mindent megteszel, hogy rengeteg tejed legyen, úgy mint pihenés, sok folyadék, tápláló étkezés, gyakori szoptatás (ennyi idõs korban akár még ÓRÁNKÉNT is lehet, hogy szaporodjon a tej) ha kell, fejés...
Kislányom 3270-el született, 3140-el hoztuk haza, elsõ otthoni héten már megvolt a 20 deka hízás.

Mit tegyek, ha olyan prűd az anyám, hogy szerinte 17 évesen még korai a szex, és szerinte a házasságig meg kell őrízni a szüzességet?

Amúgy 17 vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem Anyad nem prud csak felt. Attol fel, hogy ido elott teherbeesel esetleg 17 evesen...stb...a gondolataiban ezt megelozven azt favorizalja, hogy menj ferjhez es csak aztan szexelj. Persze gondolom neked eszed agaban sincs. Nem konnyu jo szulonek lenni es egy tinedzsernek sem konnyu. Kerdezted Edesanyadtol, hogy o mikor veszette el a szuzesseget?

Szerintem Anyad nem prud csak felt. Attol fel, hogy ido elott teherbeesel esetleg 17 evesen...stb...a gondolataiban ezt megelozven azt favorizalja, hogy menj ferjhez es csak aztan szexelj. Persze gondolom neked eszed agaban sincs. Nem konnyu jo szulonek lenni es egy tinedzsernek sem konnyu. Kerdezted Edesanyadtol, hogy o mikor veszette el a szuzesseget?
Beszélgetnetek kéne - nem hiszem, hogy nagyon sokszor beszélgetnétek errõl! Kérdezd meg, hogy szerinte miért korai 17 évesen? Nem vagy elég óvatos? Nem találja szimpatikusnak a barátod? (Ha van.) Nyugodtan kérdezz - ezzel nem bántassz meg senkit, csak érdeklõtsz. Elvégre jó lenne tudni miért tilt el a szextõl. Arra is rákérdezhetsz, hogy miért kell házasságig õrizni? Szerintem jobb, ha úgy lépsz egy házasságba, hogy szereztél már tapasztalatokat. Legyen egy kis gyakorlottságod és még messze vagy (szerintem) a házasságtól. Te is magyarázz neki. Mond el, hogy te már elég érettnek érzed magad, nem vagy egy 14 éves kis fruska aki minden jött-menttel összefekszik! És valljuk be, minél jobban tilt, annál nagyobb a kísértés - elõbb-utóbb megteszed (érthetõ módon). Hogyha valami rossz tapasztalata van, azt is mondja el neked, hisz fel kell készítenie az elsõ együttlétre - nehogy hibába ess. • Egyelõre haggyátok ezt a témát, csak zaklatjátok egymást. Ha valóban úgy érzed, hogy hallgatnod kell édesanyádra, akkor hallgass rá! Ne akarj mindenáron szeretkezni - hiába érzed, hogy szereted azt, akivel épp vagy. Lehet (sõt biztos), hogy anyukád csak megvédeni akar. És hiába szerinte meg kell õrizni, mond el neki, hogy szerinted nem - egy év múlva nagykorúvá válsz, lesz egy külön életed anyu meg apu mellett, amibe beletartozik a szex is. Nem tilthat el örökké. Amikor lenyugodtatok beszéljetek errõl a témáról - hisz nagy vagy már! Nyugodtan elmondhatja, hogy mitõl félt!
Szia! Én 14 éves voltam, mikor elvesztettem. És már megbántam, hogy olyan hamar. Már akkor tudtam orvosi szempontból a szexualitásról, mert sok könyvet olvastam errõl. De hidd el, ha tehetném visszacsinálnám, mert sokkal jobb lett volna, ha teljesen érett vagyok. Tedd fel magadnak a kérdést: Biztos, hogy már akarom? Mindent tudok róla? mert minden hülye ember képes összefeküdni mással, miközben nem gondolnak a következményekre. Van olyan barátod, akit szeretsz és viszontszeret? 17 évesen szerintem már fel tudod fogni a dolgokat, igy ajánlhatom, hogy gondold meg, hogy nem vagy lekésve semmirõl, a várakozással csak jobb lesz az egész. Amúgy 21 vagyok
Ne mondd el neki, ha szexuális kapcsolatod lesz és kész. Amirõl nem tud, az nem fáj. Neki is jobb így, és neked is, mert nem kell hallgatnod a papolását. Hiába beszélnél vele errõl, ha ényleg ennyire maradi, akkor semmi értelme nem lenne.
És, ha a házaságban derül ki, hogy rossz a szex egymással? Akkor mi van? Védekezzél, és közben ismerd meg a másikat. Gondolom, nem válással szeretne az anyukád sem foglalkozni a házaság után néhány évvel.
szia!!nem hiszem, hogy maradiság az amit anyád csinál!!szerintem csak védeni akar, de ez csak neked tûnik fölösleges aggódásnak.lehet neki már több tapasztalata van az életrõl mint neked, és elõre tudja mi lesz veled ha már gyerek fejjel nagybetûs életet élsz...SZERINTEM HALLGASS RÁ!!nem azért tilt mert begyöpösödött, hanem mert sokkal több rálátása van dolgokra mint neked 17 évesen, mert te még naív vagy és mindent elhiszel
én 18 éves vagyok, és bizony házasságig várok ezzel. :) Nem vagyok szerzetes, meg ilyenek, hanem egyszerûen elvbõl meg akarom tartani a szüzességem, megy ezzel az elsõ és egyetlen menyasszonyomat megtiszteljem.
Mikor menstruáltál utoljára?
tesztet csináltál? mit mutatott?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csináltam tetszet. Negatív lett, ráadásul másnap meg is jött sajnos. Pedig vártam a Babót nagyon.
Én élvezném hogy taníthatom :)
Attól, hogy egy srác szûz, még nem feltétlenül lesz béna az ágyban. Ez több mindentõl függ. :D
Ha jól meglennénk, engem nem zavarna, örülnék neki, hogy a fiú biztos, hogy nem csak a szexre hajt. Bár még szûz vagyok, azért elég sok tapasztalatom van ilen téren, csak éppen "azt" nem tettem meg még soha. 16/L
Hát az az alapvetõ szabály, hogy azzal fekszem le, akivel kialakult egy mélyebb érzelmi kötelék. Ha kiderülne, hogy a huszonéves barátom szûz, semmi baj nem lenne belõle, én sem vagyok annyira tapasztalt, együtt bénázunk egyet aztán nevetünk egy nagyot. Aztán majd belejövünk és amúgy attól még, hogy egy férfi/fiú szûz, nem biztos, hogy nem tud irányítani. :) Nem tudom miért kell ennyit aggódni ezen a szüzesség témán, én nem fogom soha elvárni senkitõl, hogy mindig olyan jól megd**jon, hogy fel se tudjak állni. Én eddig egy fiúval szeretkeztem, õ is szûz volt és mindent úgy akart csinálni, mint ahogy a pornóba látta. Na az, viszont gáz, nagyon kellemetlen éreztem magam, de nem szóltam mert szerettem és örültem, hogy õ legalább élvezte és úgy vettem észre, hogy a szexuális teljesítményükre a legérzékenyebbek és nem akartam, hogy már az elsõ alkalmak után elvegyem a kedvét. Aztán idõvel rávezettem és jobb volt mindkettõnknek. Én ilyen vagyok, nyilván a "ribancos"(elnézést, ha megbántok valakit, kerestem más jelzõt az ilyen lányokra, de jobb nem jutott eszembe, hogy kifejezzem magam) nem 15-18 lányoknak lehet problémát jelentene, fõleg, ha egyéjszakás kalandról lenne szó a részükrõl. Egy olyan lánnyal légy együtt akivel nem csak a dugásról szól a dolog, hanem jól ismeritek egymást és akkor õ el fog fogadni, a "ribancos" lányoknál van esély arra, hogy faképnél hagynak. Bár szerintem õk könnyedén át tudják venni az irányító szerepet. 16/L
Na, ezen én is filóztam már. 22 éves szûz fiúként.

Mire utal ha szürkül a baba szája körül? Ma hallgatta meg a doktornő a szive felett van egy kis zörej. Azt mondta, hogy figyeljem, nem szürkül-e? Mennünk kell kardiológiára. Ez mitől lehet?

Nagyon ideges vagyok.

Legjobb válasz: Sztem ez egy olyan kérdés amit mindenképpen a doktornõvel kell megbeszélned,mert õ tudja úgy elmondani,hogy egyben m,eg is nyugtasson. Próbálj megnyugodni( tudom hogy nehéz) de gondolj arra hogy a babád megérzi és átveszi az idegességedet,és kérdezd ki a doktornõt,hogy mindenre adjon választ részletesen.Nagyon szorítok,hogy minden rendben legyen veletek.

Sztem ez egy olyan kérdés amit mindenképpen a doktornõvel kell megbeszélned, mert õ tudja úgy elmondani, hogy egyben m, eg is nyugtasson. Próbálj megnyugodni( tudom hogy nehéz) de gondolj arra hogy a babád megérzi és átveszi az idegességedet, és kérdezd ki a doktornõt, hogy mindenre adjon választ részletesen.Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen veletek.

A szocpol-t igénybe lehet venni két gyerekre ha még csak most fog jönni az elsö baba. Én 24 éves vagyok a párom 27. Hány éves korig igényelhető, és mi kell hozzá?

Legjobb válasz: ha vetted volna a fáradtságot és használod az oldalon a keresõt, akkor kiderült volna, hogy tele az oldal szocpol kérdésekkel... de mindegy. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Igen, igénybe tudjátok így is venni, de bármelyik bankba bemész-ahol foglalkoznak szoc. pol.-lal és mindent elmondanak "tövirõl-hegyire"...
Azért szerintem, mert nem azt olvashatja v.ki, amit akar, hanem az igazat. Meg aztán, hiába jogszabály, ha már pl. a köszönéshez sincs szókincse....
Új építésû lakásra vagy házra lehet igénybevenni szocpolt. meg nem született gyermekekre is. Ezt megelõlegezõ szocpolnak hívják, és az igényelt hitel felett az állam elõre "odaadja" nektek.Ez azt jelenti, hogy ha 10 mill. hitelt vesztek fel és igénylitek a szocpolt, akkor 12, 4 milliót fogtok kapni. Ha még egy gyermeket bevállaltok, akkor további 900.000 ft.-ot igényelhettek. Ehhez mindenképp házastársi kapcsolat kell, a korhatár 40 év, és egykõtök nevén sem lehet ingatlan, valamint 2 gyermek esetén min. 3 szobának kell lenni az ingatlanban. Szobának 12.01 négyzemétertõl 30 négyzetméterig számít egy helyiség. Az igényléshez még szükséges a lakóhelyeteken illetékes jegyzõtõl egy igazolás, hogy jogosultak vagytok rá. Remélem minsent leírtam, és tudtam segíteni.
arra azért baromi kiváncsi lennék, hogy ha belinkelem nektek az összes olyan szocpol linket, ami érinthet titeket, akkor az miért 0% hasznos?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!