Találatok a következő kifejezésre: Mire kell ha korai (79 db)

Jövő héten kell mennem vérvételre (AFP miatt) mennyi a normális érték? Mi van ha túl korán megyek? 15 hetes kismama

Legjobb válasz: Én most jártam egy kisebb kálváriát az AFP miatt, úgyhogy elõre is: bármi az érték, ne vonj le belõle messzemenõ következtetést. 0,7 - 2,5 között jó, de van ahol 30 év felett már 0,9-et tekintenek alsó határnak. 16. betöltött héten kell menni, ha ez elõtt mész, jellemzõen alacsonyabb az érték. De még 5000 más dolog miatt is alacsonyabb lehet, tehát attól megijedni ha alacsony lesz, nem kell. A magasabb tartományban már nagyobb a szûrési arány, ez ugye pl. a velõcsõelzáródási problémákat jelzi. Itt sem 100%-os, mert koraterhességi vérzés pl. növelheti felfelé az értéket. Szóval elsõ körben szerintem elõre készülj fel, hogy bármi van, nem kell aggódni. Kombinált teszted volt a 12. héten?

Én most jártam egy kisebb kálváriát az AFP miatt, úgyhogy elõre is: bármi az érték, ne vonj le belõle messzemenõ következtetést. 0, 7 - 2, 5 között jó, de van ahol 30 év felett már 0, 9-et tekintenek alsó határnak. 16. betöltött héten kell menni, ha ez elõtt mész, jellemzõen alacsonyabb az érték. De még 5000 más dolog miatt is alacsonyabb lehet, tehát attól megijedni ha alacsony lesz, nem kell. A magasabb tartományban már nagyobb a szûrési arány, ez ugye pl. a velõcsõelzáródási problémákat jelzi. Itt sem 100%-os, mert koraterhességi vérzés pl. növelheti felfelé az értéket. Szóval elsõ körben szerintem elõre készülj fel, hogy bármi van, nem kell aggódni. Kombinált teszted volt a 12. héten?
A kérdező hozzászólása: igen volt!ott minden eredmény rendben van:) már 4 hete h utoljára voltunk dokinál és már jó lenne újra tudni h minden rendben. de a doki azt mondta h elég lesz a 18. héten menni ha addig nincs panasz ami szerencsére nincs
Sajnos nálunk a rossz AFP miatt kétszer is ultrahangozták pluszban a gyereket, ami nyilván nem jó, úgyhogy sose bánd, biztosan minden rendben. Remélem Nálatok az AFP is jó lesz, de ha nem, az még egyelõre pont semmit sem jelent. Elsõ voltam.

Ha elmarad az anyatej 14-16 hónapos kor körül, akkor miért kell tejpépet vagy tápszerfélét adni pluszban, mihez kell ez?

Az én gyerekem se a tápszer( anyatejpótló) se a pépeket nem eszi meg. Most valami mást kell keresni neki pld rizstejet. De, miért kell ez nekik? Mi van ha nem kap? Mire jó ez, mi van ezekben ami miatt kell adni?

Legjobb válasz: már rég meg kellett volna kezdened a hozzátáplálást.

már rég meg kellett volna kezdened a hozzátáplálást.
kérdezd meg a gyerekorvost. azért kell, mert 3 éves korukig a szervezetüknek szükségük van min. fél liter tej alapú kajára.
gondolom eszik már mindent a baba, csak már nem szopik. 1. voltam
A kérdező hozzászólása: Igen, persze, eszik mindent, csak abbahagytuk az esti szopikat is már. És ehelyett kell a tejféle.

Mit csináljak, ha apám mindent megszab? 10-kor le kell feküdnöm stb. (lent)

Szóval nem tudok egyszer?en mit csinálni. 14 éves fiú vagyok. Egyszer?en nem bírja megérteni hogy a többi fiatal is este "aktív". Azt mondja hogy "átalszom az életem"...

Legjobb válasz: 22 éves vagyok, és én is a szüleimmel élek és én is este 10 kor megyek aludni, mert ez a szabály. Amúgy suliidõben megértem, ha ezt kérik tõled.

22 éves vagyok, és én is a szüleimmel élek és én is este 10 kor megyek aludni, mert ez a szabály. Amúgy suliidõben megértem, ha ezt kérik tõled.
Hát azért elsõ válaszadó, a te helyzeted már nagyon gáz. :) Mert az oké, ha te 10-kor fekszel le, de azért, mert szabály... Na, ez nevetséges!
A kérdező hozzászólása: Dehogy akarok elköltözni... Nem azt mondtam hogy agybafõbe ver... :D Az összes választ köszi.
a költözést felejtsd el, az apukád csak egy szimpla apa. amúgy meg megértem, én szabad akaratomból fekszem 10kor, és reggel 7 körül felébredek, és akkor beszélek a barátaimmal, amikor õk is ébren vannak. ráadásul nagyon sok mindent csinálhatsz, ha ilyenkor fekszel és korán kelsz! ennek ez a rendje, és egy testileg és lelkileg is egészségesebb felnõtt leszel, ha megvan a kellõ szigor! és amúgy hidd el, a te apukád nagyon egyszerû eset, örülj neki, hogy csak ennyire szigorú! vagy inkább annak, hogy ennyire törõdik veled!
A kérdező hozzászólása: ma 16:26-os. Ez nagyon jó amit mondtál. Nagyon szépen köszönöm :) Tényleg sokat segítettél :)
Élettani szempontból apukádnak van igaza.
Miért jó az, hogy hajnali 2-ig vagy fent? Ott az egész nap, mikor rájuk írhatsz, miért pont késõ este akarsz beszélgetni velük...?
A kérdező hozzászólása: Azt is mindig mondja hogy nem úgy kell pihenni hogy alszok és gépezek meg megyek haverozni hanem úgy hogy nem tanulok... valamilyen szinten igaza van de azért az túlzás hogy 10 kor fekvés reggel 10 kor kelés... nem arról van itt sem szó hogy keveset hanem hogy mikor.
A kérdező hozzászólása: Igen csak nyári szünetre értem. Suliidõben megértem.
Próbálj leülni vele beszélgetni.. mint férfi, a férfival. Kérdezd meg, hogy õt miért zavarja az, hogy ha nyári szünetben több ideig fenn vagy és gépezel.. mondd el neki, hogy nem bulizni, piálni, kocsmázni mész. Hanem itthon vagy.. tehát semmi bajod nem eshet. Mondd neki, hogy ha kezdõdik a suli úgy is rendesen fogsz majd este elaludni, hogy reggel el tudj kelni.. de most a nyár azért van a diákok számára, hogy kipihenjék magukat, szórakozzanak !
Nah megint egy kis tizenéves kölyök akinek nem tetszik h a szülõ megszab neki valamit. Jaj szegény de sajnállka. Nem gépezhetsz egész éjszaka. Fogjátok már fel h ti még gyerekek vagytok. Meg am se fa.szbúkon lógj már egész nap meg este is
Hát apám, feküdj le 10-kor. (teló a paplan alatt, wifi...facebook...) Lehet megkövezni, de a fiam ezt csinálta... én még olvasgattam anno zseblámpával. :-) Apádnak igaza van, az enyémnek is az volt, nekem is... oszt jóvan :-)

Meg tudnék csinálni egy Mali Pythont rotorra vagyis, hogy körbe-körbe lehessen forgatni a kórmányt? És ha igen akkor hogy, mit kell vennem?

Legjobb válasz: Mostmár inkább azt kérdezem egyszerre mennyit lehet felrakni abból a nem tudom mibõl.

A kérdező hozzászólása: Mostmár inkább azt kérdezem egyszerre mennyit lehet felrakni abból a nem tudom mibõl.
A kérdező hozzászólása: ??????

Mi lesz ha egy baba nem forralt vizet kap? Vagy hany honapos koraig kell forralni?

Legjobb válasz: Egy éves korig mindenképpen célszerü forralni a vizet. A forralatlan viztöl igen komoly fertözést kaphat, amitöl hónapokig beteg lehet, extrém esetben akár bele is halhat.

Egy éves korig mindenképpen célszerü forralni a vizet. A forralatlan viztöl igen komoly fertözést kaphat, amitöl hónapokig beteg lehet, extrém esetben akár bele is halhat.
Fertõzést okozhat, nem egy nagy dolog megforralni.
1 éves koráig forralt vizet kell adni a babának! De lehet akár palackozott babavizet is, amibõl nem kell a legdrágábbat megvenni. Mi a Vivien babavizet vettük.
Én 9 hónapos koráig forraltam vagy babavízet adtam a kisfiamnak. Jelentem most 17 hónapos és makk egészséges!!
én a csapvizet 6 hónapos koráig forraltam, a babavizet forralatlanul kapta.
Én megmondom õszintén amikor nem volt forralt vizem , akkor kiengedtem a forróvizet és ugy csináltam tápszert egy párszor , de amugy csak is forralt vagy ásványvizet adok a picinek !

Mit kell tenni abban az esetben ha holnap reggel 7-kor (moszkvai idő szerint de.10-kor) tényleg sötétségbe borul a Föld?

Tudom kicsi rá az esély, de úgy gondolom jobb felkészülni erre mint, hogy váratlanul érjen minket.

Legjobb válasz: Na, most tökéletesen jól látszik, hogy a média hogy butítja el azokat, akik fogékonyak rá.

Na, most tökéletesen jól látszik, hogy a média hogy butítja el azokat, akik fogékonyak rá.
"fogni egy elemlámpát? Megszünik minden fény és hang. Állitólag a Nibiru a nap körül kering, és az bújik holnap elõ, majd csapódik be. " Tessék szíves lenni elmagyarázni nekem, hogy ez fizikailag hogyan lehetséges... 1. Semmi nem kering a Nap körül. Mármint elég sok minden, de Nibiru nem. 2. Nibiru nem létezik. 3. Ha létezne, már rég akkorának kéne lennie, mint a Holdnak, minimum. 3. Mitõl szûnne meg minden fény és hang? Tudományos magyarázat azon kívül, hogy "mer'" van?
Nem kicsi rá az esély, hanem nulla. A Nap nem fog eltûnni a semmiben. Egyébként mégis mit kell tenni? Semmit. Fogni egy elemlámpát, aztán világítani.
berúgni
Állítólag, melyik HITELES forrás állítja ezt? ha nem a NASA akkor tök mind1 is.
Mit fogunk inni ? A szervízesek nem fogják tudni megjavítani a csapokat meg a hálózatot a tébolyba :D.
Mivel a maják Honduras és Nicaragua területén éltek és ott -06:00 UTC idõ van érvényben (itt meg tudtommal +1:00 UTC), így a különbség +7 óra a javunkra. A mi idõnk szerint tehát pontosan 2012.12.21. 19:21-kor lesz a maja naptár szerinti forduló.
Egyébként, ha valami miatt tényleg szünetelne az áramellátás, vagy esetleg sötétség lenne [ami kizárt], én az alábbi dolgokat tenném. 1. Elemlámpa. 2. Gyertyák. 3. Ajtó eltorlaszolása [nyakam rá, hogy rengetegen használnák ki az alkalmat...] És ezzel nagyjából ki is fújt.
15. válaszoló: elvileg 13:00-kor.
Este van... BOLDOG VAGY?
A Nibiru bolygó nem létezik, ezért annak a becsapódásától nem kell félni.Viszont egy meteor becsapódása nincs kizárva, az bármikor bekövetkezhet!!A sötétség esetén pedig az elemlámpa miért ne világítana??Ha elmegy az áram az elemlámpa akkor is mûködik, hiszen az elem hogyan merül le??Az nem áll összeköttetésben árammal!De van gyertya is a világon meg gyufa meg gyújtó.
felhúzod a redõnyt, ha még mindig sötét van, akkor visszafekhetsz
Kedves Mindenki! A világvége technikai okokból elmarad. Természetesen akinek érvényes jegye van, az a jegyirodáinkban visszaválthatja azt, vagy a gyakorikérdések ezotéria rovatában értesülhet a következõ idõpontról.
Ez a remhir egy ORAKUL SAMBALI nevu tibeti szerzetestol szarmazik, es nem a NASA-tol. Itt van a jo angol forditasa: http://www.disclose.tv/news/Tibetan_Monks_Alarming_Statement.. es itt az orosz eredeti: http://earth-chronicles.ru/news/2012-10-11-32354 A magyar forditas elejet atirtak: http://manapsag.hu/2002?ref=301 Mar szaz eve mondjak mindenfele ordoggel cimboralok, hogy jon a 3 napos sotetseg, es eddig nem jott... alapja a Bibliabol Zakarias konyvenek 14.fejezete, de annak hogy ez teljesulne, eddig semmi jele... Az alabbi uzenet es a tibeti jostol jovo nagyon hasonlit es nem veletlenul... http://szuzanyank.blogspot.hu/p/6oldal-5-fejezet-haromnapos-..
Gyújts gyertyát..
A sok dilis jobban be fog csapódni, mint a Nibiru. (Moszkva és Bp. között egyébként 2 óra az eltérés).
Ha becsapódik, akkor semmit sem kell tenned. De ha csak közel elmegy mellettünk akkor sem. De rossz hírem van. A dolgozatírás nem marad el.
A kérdező hozzászólása: fogni egy elemlámpát? Megszünik minden fény és hang. Állitólag a Nibiru a nap körül kering, és az bújik holnap elõ, majd csapódik be.
"Állitólag a Nibiru a nap körül kering, és az bújik holnap elõ, majd csapódik be." Most komolyan kérdezem, te hol a p*csában voltál általános iskola fizikaórákon, amikor a bolygókról és a tömegvonzásról tanultatok? Hogy lehet ekkora baromságot leírni a 21. században? Könyörgöm, mekkora intelligencia-szint kell ahhoz, hogy fogj egy rohadt A/4-es lapot, felrajzold rá a Naprendszert, és megpróbáld elképzelni ennek az állítólagos bolygónak a helyzetét, az elõbukkanását meg a Földbe csapódását? Komolyan, annyira felidegesít, hogy ennyi sötét ember van, b*ssza meg, 2012-t írunk, nem a sötét középkorban vagyunk, hogy a fenében tudsz ennyire buta lenni?
csak porcelánnál kell, zselénél cleanser kell a fixálásra és ecsettisztításra.
A kérdező hozzászólása: köszi:) )

Ha 5:40-kor akarok felkelni és 9 órát akarok aludni, akkor mikor kell lefeküdnöm?

Én sajnos nem tudom kiszámolni. El?re is köszönöm, ha valaki megmondja!

Legjobb válasz: számolj órákra kerekítve! 6kor akarsz felkelni, és 9 órát aludni. ha éjfélkor fekszel le akkor csak 6 órát aludnál, tehát még 9-6=3 órát kell aludnod elõzõ nap. azaz 24-3=21kor kéne lefeküdnöd. De te 20 perccel elõbb szeretnél felkelni, szóval 21 elõtt 20 perccel kell aludni menned, 20:40kor :)

számolj órákra kerekítve! 6kor akarsz felkelni, és 9 órát aludni. ha éjfélkor fekszel le akkor csak 6 órát aludnál, tehát még 9-6=3 órát kell aludnod elõzõ nap. azaz 24-3=21kor kéne lefeküdnöd. De te 20 perccel elõbb szeretnél felkelni, szóval 21 elõtt 20 perccel kell aludni menned, 20:40kor :)
20:40 (este 8:40), de ha nehezen alszol el, akkor korábban.
Basssszzzzuussss... számolj visszafele.. 4:40, 3:40, 2:40, 1:40, 00:40, 23:40, 22:40, 21:40, 20:40.. ennyiiii szóval h 9 órát tudj aludni 20:40kor már aludnod kell, innen meg már csak te tudod, hogy mikor kell ahhoz lefeküdnöd, hogy 20:40kor már aludj.
Alvás helyet inkább menj vissza az óvodába.
ÚRISTEN!!! Ha ezekután bárki megmeri kérdezni, hogy ezt meg azt miért kell megtanulni matematikából, amikor sosem fogjuk hasznát venni azonnal tarkónlövöm!!!
Ezután mi lesz a következõ "fokozat"? Mennyi 7+8, mert neked csak 10 ujjad van, ezért nem tudod kiszámolni?
A kérdező hozzászólása: Aki értelmesen válaszolt, annak köszönöm. :-) Aki pedig nem: Diszkaluliám van, tényleg nem tudok számolni. Igen sokat foglalkoztam mindig a számtannal, próbáltam megtanulni, csak nem sikerült. Viszont szerintem ti soha nem is próbáltátok megtanulni az illemet és a jó modort!

Ha Belsõépítész akarok lenni akkor ahhoz mit kell jol tudnom a tantárgyak körében?

És tudtok-e olyan építész sulit Budapest és Székesfehérvár környékén ahol ez tanulni lehet?

Legjobb válasz: elõször egy mérnök alapdiploma kell, utána van ilyen képzés a Moholy-NAGY MÛvészeti egyetemen. Tehát biztos kell a matek és a fizika is. Lehet, hogy elõtte el kéne végezni egy lakberendezõ okj-s tanfolyamot, hogy beleláss ebbe a világba.

elõször egy mérnök alapdiploma kell, utána van ilyen képzés a Moholy-NAGY MÛvészeti egyetemen. Tehát biztos kell a matek és a fizika is. Lehet, hogy elõtte el kéne végezni egy lakberendezõ okj-s tanfolyamot, hogy beleláss ebbe a világba.
Ha felsõoktatásban gondolkodsz, akkor a BKF-en van környezetkultúra szak (ez tulajdonképpen a belsõépítész alapszak), és utána helyben mehetsz akár belsõépítész mesterképzésre is. Rajzban mindenképpen erõsnek kell lenned, meg geometria sem árt: http://bkf.hu/muveszet/kepzesek/alapkepzesek/kornyezetkultur..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! (:
Igazlom hogy Színes Béla a 0000. 00. 00. NAP 00 órájában szülõvel tartózkodott. nekem így szokták.
A kérdező hozzászólása: De nekem nem igazolnom kell csak azt mondta hogy írjassak olyat anyával hogy késni fogok. Erre mit!? Vagy ez is jó ahhoz?
Igazolom, hogy gyermekem rajta kívül álló ok miatt késett. (mellesleg menj be korábbi busszal, akár azzal amivel szoktál, nálunk ez nem lenne kifogás....)
A kérdező hozzászólása: Nem kell bemennem mert megbeszéltem tanárral .. csak iratnom kell papírt hogy kések.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!