Találatok a következő kifejezésre: Mire kell ha 12 éves kiskamasznak (1 db)

Mire kell odafigyelni, ha 12 éves kiskamasznak kistestvére születik?

Miben nyilvánul meg a féltékenység, ha egy ennyi id?s fiúnak tesója lesz? Nyilván nem akarja majd visszaküldeni a kórházba vagy kinyomni a szemét. Vagy lehet, hogy egy ekkora gyerek már van annyira értelmes, hogy tudja, nincs miért féltékenykedni? Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: Öcsém és köztem 6,5 év van. Szerintem a lényeg, hogy ne szeresd jobban a kicsit, ne hanyagold el a nagyot, még akkor sem, ha esetleg a kicsit beteges. Öcsém asztmás volt, õ volt a világ közepe, én akkor 6 évesen megszüntem létezni a család számára. Figyelj ugyanúgy vagy més jobban rá is, foglalkozz vele, vond be a gyermek ápolásába, hagyd, hogy foglalkozon vele, ha akar persze. Erõleteni nem lehet. 12 évesen már nem kicsi, bõven értelmes, bezélges vele sokat, hogy mi lesz, ha megszületik.

Öcsém és köztem 6, 5 év van. Szerintem a lényeg, hogy ne szeresd jobban a kicsit, ne hanyagold el a nagyot, még akkor sem, ha esetleg a kicsit beteges. Öcsém asztmás volt, õ volt a világ közepe, én akkor 6 évesen megszüntem létezni a család számára. Figyelj ugyanúgy vagy més jobban rá is, foglalkozz vele, vond be a gyermek ápolásába, hagyd, hogy foglalkozon vele, ha akar persze. Erõleteni nem lehet. 12 évesen már nem kicsi, bõven értelmes, bezélges vele sokat, hogy mi lesz, ha megszületik.
Szia Az én fiam majdnem 9 éves lesz, mire megszületik a tesója. Én is arra az álláspontra jutottam, hogy nem erõltetjük rá a kistesóját. Ha kérdez valamit arra szívesen válaszolok, de magamtól -én még- nem hozom fel neki a tesó témát (nekünk még van 6 hónap). Várja-tudom, de már most féltékeny. Az a legújabb, hogy közttünk akar aludni-szerinte elfér még a mi ágyunkban (persze nem engedjük neki, ha elalszik apa átviszi a szobájába....). Mindig ott van ahol mi... Gondolom nálatok ez már nem fordul elõ-a Te fiad már nagyobb. Én is azt tanácsolom, hagyd, hogy segítsen, és érezze, hogy szeretitek. Szorítok:) Nem tudom mi lesz késõbb.
Én voltam a 3. választ adó. Egy mondatom elcsúszott - "nem tudom mi lesz késõbb", annak feljebb kellett volna kerülni. Bocsi.
Én 10 éves voltam, amikor az öcsém megszülette és a mai napig pocsék a kapcsoltunk, pedig már 23 éves vagyok. Hogy hol hibáztak a szüleim ami miatt féltékeny lettem? - mindent az öcsém életéhez igazítottak - eén le voltam tojva, mondva, én már elég nagy vagyok, stb - állandóan nekem kellett rá vigyáznom - amint anyum terhes lett, az addigi szeretetteljes dédelgetések, összebújások elmúltak, mert megütöm a hasát. A lényeg: figyeljetek rá nagyon a terhesség alatt, semmin se változtassatok. Vonjátok bele mindenben. Vigyétek el az UH-ra, vásárolni, dédelgessétek õt is, stb. Hiába 12 éves, attól még gyerek, akinek fáj, ha úgy érzi kevesebb figyelmet kap, mint a kisebb. És nincs annál rosszabb, ha 2 testvér nem jön ki. Utólag meg rinyálhat a szülõ, hogy miért utálod az öcsédet.
Köztünk az öcsémmel 12 év van, de van egy nagyobb öcsim is, akivel csak 1.5 év. Emlékszem mi nagyon vártuk a picit. Elõtte is sokat beszélgettünk anyáékkal, hogy kell nekünk egy kistesó és pont karácsonykor jelentették be anyáék, hogy nyáron jön a tesó. Ez volt a legszebb karácsonyi ajándék. Anyáék belevontak mindenbe. A névválsztásba, ez volt a legfontosabb, hogy mi is megmondhatuk egy-egy névrõl a véleményünket. Amikor megszületett, akkor is ott segítettünk ahol, tudtunk, de nem volt semmi ránk erõltetve. Természetesen voltak nézet eltérések köztünk. De nekünk meg volt az a szerencsés elõnyünk, hogy ketten voltink a kicsi ellen. Zárójelben megjegyezném, hogy a kicsi marhára el lett kényeztetve, hiszen öten ugráljuk körbe állandóan.
Én 12 éves avgyok és már nagyon elegem van hogy mindig nekem kell mindent csinálni a 6 éves testvérem helyett, és le vagyok tojva:-nekem kell helyette összepakolni, mert én avgyok a nagyobb -jöhet a barátnõmhöz mert nincs el egyedül itthon -én nem mehetek vele az õ barátnõjéhez akinek a szüleivel jóba vagyok és van egy kisbaba akivel is elvagyok, mert ne akarjak dedós lenni -apukám állandóan a számítógép elõtt ül, és nekem kell mindent megcsinálni És már komolyan elegem van! Megmondani meg nem mondom mert megint én leszek a hibás! És nem is vagyok velünk oylan jóba.
Lényeg hogy mind a két gyerekedet ugyanúgy szeresd és ne csak mondd hanem bizonyítsd is be a nagynak mennyire szereted


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek kell étrend szerint enni egy kamasznak?

Baj,ha össze-vissza eszek? Mit kéne ennem egésznap?

4

Undorodom magamtól az anyajegyeim miatt! Hogy fogadhatnám el magam így? 14/L

Ahogy beköszöntött a kamaszkor, rengeteg anyajegy jelent meg rajtam,teljesen úgy néz ki mint akin hangyák másznak.Ráadásul hófehér vagyok,így még jobban látszik.Kiskoromban is volt egy pár,de ennyi nem.Annyira rossz nézni, hogy a kortársaimnak hibátlan a bőre,nekem meg olyan mint ha koszos lenne.Ráadásul még trikót sem merek nagyon felvenni, mert a jobb kezem kész undormány.Máson nem látom csúnyának az anyajegyeket,de magamon nagyon.Õsszel megyünk a bőrgyógyászhoz levetetni párat.Addig is hogyan fogadjam el magam?

11

Ti elengednétek egy 14 éves lányt 3 napra a Balatonra?

Egy osztálytárs nyaralójába, szülő nélkül. Olyan 5 lány menne még, és 6 fiú. Nem olyan piálós drogos, cigizős társaság, mindenki normális. Ti elengednétek?

20

Mitől lehet, ilyen borzasztó rossz kedven nyáron? 16/L

Koleszos voltam. 1 hete vagyok itthon és előjöttek azok a problémák amik akkor voltak amikor itthon vagyok. Nem tudom élvezni a nyarat, folyamatos bűntudatom van, de csak mióta itthon vagyok. Igaz most nem bántanak a suliban, de a sok rosszat nem lehet csak úgy elfelejteni. Annyira jó azoknak, akiket sosem csúfoltak. Az évvégi átlagommal sem vagyok megelégedve, pedig jó tanuló vagyok. Folyton ilyen kérdéseket teszek fel: Mi van, ha nem ebbe a suliba jöttem volna? Jobb jegyeim lennének, ha nem lennék koleszos? Anya is mindig a sulit szidja, elegem van. De még az is, hogy másnak már van barátja, nekem nincs. Mindent annyira a szívemre tudok venni, kiborulok és össze-vissza beszélek, cselekszem stb. És most kicsit beteg is vagyok, lehet ettől is van a rosszkedv.

4

Tényleg olyan nagy szám lenne a 16?

Nemsokára eljön a 16. születésnapom, az egyik osztálytársamnak most volt, két héttel ezelőtt, és a fél osztály másnaposan jött iskolába a bulija után. Én nem mentem el, mert nem szeretem az ivós partikat, nem iszom alkoholt, nem is vágyok rá. Azt hittem, az osztálytársam bulija kivétel volt, de pár nap múlva jöttek hozzám és kérdezték, hogy hol lesz a buli, mikor kezdődik, meg hasonlók, én pedig teljesen ledöbbentem. Igazából nem készültem semmivel, tényleg nem is gondoltam arra, hogy a szokásos, családi körül kívül meg kellene ünnepelni, hiszen eddig sem tettük. Lehet, hogy a gimnázium miatt van, mármint hogy mivel már gimis vagyok, elvárják, hogy bulit rendezzek? Õk reagálják túl ezt az egész bűvös 16-ot, vagy az én viselkedésem szokatlan?

8

Engedjem a lányom?

17 éves lányom körülbelül egy fél éve megismerkedett egy egyiptomi lánnyal. Hasonló érdeklődési körük van. Jó barátnők lettek. Már többször láttam már a lányt és a szüleit képeken és webkamerán , beszéltem is velük. Nagyon szimpatikusnak tűnnek nekem. A lányomat viszont meghívták magukhoz 1-2 hétre. Viszont nem állunk úgy anyagilag, hogy én is kitudjak menni vele. Neki még kitudom fizetni.
Az egyik ismerősünk megy ki a vőlegényéhez hamarosan. Mondta,hogy persze kimehet vele a lányom és vissza is együtt jönnének.
A lányom nagyon menne , de azért csak 17 éves... :-) Engedjem?

7

Szerintetek ez mennyire durva dolog lenne? Vélemények?

Ha egy 14,5 éves lány egy napra a szülei tudta nélkül egy tőle 200 km.re ( persze még országon belül:D) lévő városba utazik (busszal)? Egy barátjához megy,akivel a távolság miatt ritkán találkoznak,és eddig csak a fiú jött. Most ő is menne,de azt gondolja hogy a szülei nem engednék meg neki ezért csak a bátyjának ( aki már felnőtt ) mondja el. Ez nagyon durva lenne?
Na jó most leírom a végére de gondolom eléggé egyértelmű hogy én lennék az a lány:D Még sose csináltam ilyet,meg ehhez hasonlót mindig egy unalmas lány voltam aki nem csinált semmit és szerintem 14,5 év alatt egy hazugságot ne mondtam ki. Ezt most csak azért tettem hozzá, mert nem naponta csinálok ilyeneket, és nem szoktam átverni a szüleimet de ez most "életbevágó" dolog lenne, és 100%,hogy nem engednék meg. Nagyon durva lenne? Vagy egy nyárba csak belefér ennyi, nem? 14,5/L

26

Fog még nőni a mellem?

14 éves vagyok de annyira nincs semmi mellem, hogy még csak toppot hordok. A családban egyedül anya testvérének van kis melle , mindenkinek normál méretű. még a szintén 14 éves tesómnak is nagy a melle.

8

Hány évesen engednétek meg a lányotoknak, hogy bármilyen nem arcon lévő piercinget szúrasson?

Csak közvélemény kutatás. :)

19

Ilyen melegben csak nekem nincs kedvem / erőm kimozdulni? Mit szoktatok ilyenkor csinálni?

19l vagyok, de tegnap az évzáróra sem akartam elmenni, annyira meleg van. Élni sincs kedvem, pedig nagyon szeretem a nyarat. 15 perc után megfájdult a fejem ebben a melegben. Szívesen felmennék a városba, de ebben a melegben 5 perc után úgy néznék ki, mint aki egész nap napszámban volt. Kedvem sincs kitenni a lábam a lakásból.

Ti hogy vagytok ezzel? Mit csináltok ilyenkor? Én már eléggé unok TV-zni, zenét hallgatni, netezni, olvasni :(

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!