Találatok a következő kifejezésre: Mire kell ha 12 éves kiskamasznak (1 db)

Mire kell odafigyelni, ha 12 éves kiskamasznak kistestvére születik?

Miben nyilvánul meg a féltékenység, ha egy ennyi id?s fiúnak tesója lesz? Nyilván nem akarja majd visszaküldeni a kórházba vagy kinyomni a szemét. Vagy lehet, hogy egy ekkora gyerek már van annyira értelmes, hogy tudja, nincs miért féltékenykedni? Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: Öcsém és köztem 6,5 év van. Szerintem a lényeg, hogy ne szeresd jobban a kicsit, ne hanyagold el a nagyot, még akkor sem, ha esetleg a kicsit beteges. Öcsém asztmás volt, õ volt a világ közepe, én akkor 6 évesen megszüntem létezni a család számára. Figyelj ugyanúgy vagy més jobban rá is, foglalkozz vele, vond be a gyermek ápolásába, hagyd, hogy foglalkozon vele, ha akar persze. Erõleteni nem lehet. 12 évesen már nem kicsi, bõven értelmes, bezélges vele sokat, hogy mi lesz, ha megszületik.

Öcsém és köztem 6, 5 év van. Szerintem a lényeg, hogy ne szeresd jobban a kicsit, ne hanyagold el a nagyot, még akkor sem, ha esetleg a kicsit beteges. Öcsém asztmás volt, õ volt a világ közepe, én akkor 6 évesen megszüntem létezni a család számára. Figyelj ugyanúgy vagy més jobban rá is, foglalkozz vele, vond be a gyermek ápolásába, hagyd, hogy foglalkozon vele, ha akar persze. Erõleteni nem lehet. 12 évesen már nem kicsi, bõven értelmes, bezélges vele sokat, hogy mi lesz, ha megszületik.
Szia Az én fiam majdnem 9 éves lesz, mire megszületik a tesója. Én is arra az álláspontra jutottam, hogy nem erõltetjük rá a kistesóját. Ha kérdez valamit arra szívesen válaszolok, de magamtól -én még- nem hozom fel neki a tesó témát (nekünk még van 6 hónap). Várja-tudom, de már most féltékeny. Az a legújabb, hogy közttünk akar aludni-szerinte elfér még a mi ágyunkban (persze nem engedjük neki, ha elalszik apa átviszi a szobájába....). Mindig ott van ahol mi... Gondolom nálatok ez már nem fordul elõ-a Te fiad már nagyobb. Én is azt tanácsolom, hagyd, hogy segítsen, és érezze, hogy szeretitek. Szorítok:) Nem tudom mi lesz késõbb.
Én voltam a 3. választ adó. Egy mondatom elcsúszott - "nem tudom mi lesz késõbb", annak feljebb kellett volna kerülni. Bocsi.
Én 10 éves voltam, amikor az öcsém megszülette és a mai napig pocsék a kapcsoltunk, pedig már 23 éves vagyok. Hogy hol hibáztak a szüleim ami miatt féltékeny lettem? - mindent az öcsém életéhez igazítottak - eén le voltam tojva, mondva, én már elég nagy vagyok, stb - állandóan nekem kellett rá vigyáznom - amint anyum terhes lett, az addigi szeretetteljes dédelgetések, összebújások elmúltak, mert megütöm a hasát. A lényeg: figyeljetek rá nagyon a terhesség alatt, semmin se változtassatok. Vonjátok bele mindenben. Vigyétek el az UH-ra, vásárolni, dédelgessétek õt is, stb. Hiába 12 éves, attól még gyerek, akinek fáj, ha úgy érzi kevesebb figyelmet kap, mint a kisebb. És nincs annál rosszabb, ha 2 testvér nem jön ki. Utólag meg rinyálhat a szülõ, hogy miért utálod az öcsédet.
Köztünk az öcsémmel 12 év van, de van egy nagyobb öcsim is, akivel csak 1.5 év. Emlékszem mi nagyon vártuk a picit. Elõtte is sokat beszélgettünk anyáékkal, hogy kell nekünk egy kistesó és pont karácsonykor jelentették be anyáék, hogy nyáron jön a tesó. Ez volt a legszebb karácsonyi ajándék. Anyáék belevontak mindenbe. A névválsztásba, ez volt a legfontosabb, hogy mi is megmondhatuk egy-egy névrõl a véleményünket. Amikor megszületett, akkor is ott segítettünk ahol, tudtunk, de nem volt semmi ránk erõltetve. Természetesen voltak nézet eltérések köztünk. De nekünk meg volt az a szerencsés elõnyünk, hogy ketten voltink a kicsi ellen. Zárójelben megjegyezném, hogy a kicsi marhára el lett kényeztetve, hiszen öten ugráljuk körbe állandóan.
Én 12 éves avgyok és már nagyon elegem van hogy mindig nekem kell mindent csinálni a 6 éves testvérem helyett, és le vagyok tojva:-nekem kell helyette összepakolni, mert én avgyok a nagyobb -jöhet a barátnõmhöz mert nincs el egyedül itthon -én nem mehetek vele az õ barátnõjéhez akinek a szüleivel jóba vagyok és van egy kisbaba akivel is elvagyok, mert ne akarjak dedós lenni -apukám állandóan a számítógép elõtt ül, és nekem kell mindent megcsinálni És már komolyan elegem van! Megmondani meg nem mondom mert megint én leszek a hibás! És nem is vagyok velünk oylan jóba.
Lényeg hogy mind a két gyerekedet ugyanúgy szeresd és ne csak mondd hanem bizonyítsd is be a nagynak mennyire szereted


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tegyek? Elfelejtsem őt? Vagy kezdeményezzek?

Van egy fiú, aki tetszik. Már nagyon régóta ismerem, de személyesen csak 3 hete ismertem meg. 3 hete az egyik buliba oda akart hozzám jönni táncolni, csak én nagy zavaromban (nagyon bejön, pont a zsánerem) furán néztem rá, és inkább hanyagolt. Neki és nekem vannak közös ismerőseink, így a buli után 2 nappal találkoztunk. Általában nagyon elvagyok vele, hülyülünk, nevetgélünk. Múltkor mondta, hogy jön a városunkba (nem egy településen lakunk) ha van kedvem menjek ki. Kimentem, ott volt ő, és 2 haverja. Mikor elköszöntünk egymástól kaptam 2 puszit az arcomra.
Elkísértem őt az edzésére, fagyiztunk is. Szinte mindig rám vigyorog, szoktunk skype-olni is.
A hétvégén volt egy buli, mondta ha én ott leszek, akkor 100%, hogy eljön. Vártam, nem jött. A válasza erre az volt, hogy összekeveredett rendőrökkel, és nem volt kedve eljönni abba a buliba. (közben haverjával bulizgatott máshol) Ráírtam most facebookon, ma egész nap nem beszéltünk. Beszéltünk vagy két szót, és lerázott egy : "na megyek, szia"-val, közben ugyanúgy fent van. hétfőn is elmentem hozzá, a falujába, én meg a barátnőim, ott voltak a haverjai is, és amikor elköszönt tőlem, akkor teljesen úgy nézett rám, mintha többet érezne barátságnál.
Mondta a haverja, hogy a lányok többsége miatta jár a faluba, igazi nőcsábász, de viszont többre értékeli a komoly kapcsolatokat.
Kezdd teljesen magába bolondítani,de nem bízom benne. Annyi önbizalmam meg nincs, hogy megkérdezzem tőle a dolgot, nagyon félek a visszautasítástól. Hétvégén megint találkozunk, kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni. Az előbb is hívott, hogy jönnek a városba, menjek ki, csak sajnos nincs lehetőségem rá.
Ti mit tennétek? Soha nem volt ilyenben még részem, nem volt még barátom, szűz vagyok ilyen téren. Szerelem/ szex kategóriában nem kaptam érdemlegest választ a kérdésemre, így ide írtam. Idősebbek, szülők véleményére is kíváncsi vagyok.
Köszönöm előre is.

3

Hogyan kell ide képet linkelni?

Bocsi tudom hogy nem jó helyre írtam de itt legalább vannak!Na szóval azt szeretném megkérdezni hogy hogyan kell ide a gyk-ra linelni?sehogy sem sikerül! segítsetek légyszi!!!!!!:)
12/l

9

Ti milyenek vagytok/voltatok 16 évesen?

Gondolok arra, hogy öltözködési, zenei stílus, társasági élet, párkapcsolat, milyen volt a szülőkkel a kapcsolatotok?:)
Kort és nemet is ha lehet.:D

16

A szülők miért mondanak el valamit ezerszer?

Illusztrálandó, hogy mire gondolok:
Megbeszéltük, hogy holnap reggel elmegyek a postára feladni egy levelet, ahogy már azt százszor megtettem édesanyámnak. De előző nap vagy hétszer mondta, hogy akkor vigyem el. Egyszer is megértem!

Amikor megkérdeztem tőle, hogy mikor zár a bank, édesapám miután elmondta az egyszerű számadatot, amire a kérdésem vonatkozot hosszú fejtegetésbe kezdett, hogy miért, és mi okból újra és újra beleékelve azt az egy szót, amire kíváncsi vagyok. Minek a űz egy bekezdés, ha egy szó elég lett volna?

És hasonlók... mi ez? Argumentum ad nauseam? Elég egyszer is elmondani, nem vagyok gyengeelmélyű. Szeretem őket, és nem mutatom ki, de ez rettentően idegesít. Ráadásul, amikor én tőlem kérdeznek valamit, többször hosszasan kell elmagyaráznom valamit, mire megértik pl.: miből lesznek pluszpontjaim érettségin, mi az az egyetemi alapképzés, mik azok az egyetem által felajánlott ösztöndíjak. Én értem, hogy ők mindketten kétkezi dolgozók (szobafestő, takarítónő), és sose vetettem ezt fel nekik, de néha nagyon idegesít magamban, hogy milyen nehezen tudnak pár dolgot felfogni...

5

Hány évesen csókolóztatok először?

Hány évesek voltatok akkor, és milyen volt? Hol történt, és kivel (úgy értem,hogy jártatok is az illetővel, vagy csak úgy spontán) ?:) Kort és nemet is írjatok légyszi! :)

27

Mikor éri el a végleges formáját a lányok melle? És nagy átlagban mikor nőnek leginkább?

5

Iskolatáska-mizéria! Hol találok ilyen táskát?

Most megy gimnáziumba a legkisebb lányom, és már hetek óta olyan táskát keresünk neki, ami viszonylag egyedi, amivel nem találkozni minden sarkon (ilyesmi: Nagyon szereti az ilyen csecsebecséket, van is egy internetes oldal, ahonnan rendelgetni szokott, de nem talál olyan iskolatáskát, ami elnyerné a tetszését.

Kamaszok, Szülők! Akik esetleg hasonló táskát hordtak, milyen oldalon lehetne beszerezni? (Mivel vidéken lakunk, ezért sajnos az ilyen budapesti boltok kilőve.)
Vagy ha esetleg nem is ilyen féloldalas táska, hanem a rendes értelembe vett iskolatáska, akkor milyet ajánlotok, ami elég egyedi?

Köszönöm előre is a segítséget!

17

12-13 évesek! Ti hogy képzelitek el a tökéletes szülinapi bulit?

Hol lenne?
Mikor? (délelőtt, este)
Programok?
Kaja,innivaló?
Milyen lenne a torta?
Milyen ajándékot szeretnétek?
Kíváncsi vagyok arra hogy ti milyennek képzelitek :D
am. 12/l

28

Szülők! Ti mit gondoltok azokról a 11-15 éves fiatalokról akik olyan képeket töltenek fel a facebookra ahol egymást csókolgatják?

17

Ez kamaszkor vagy valami betegség?

egyik barátnőm lánya egy ideje ugy van,hogy órákat képes magát nézni rondának érzi magát,hangulatváltozásai vannak,hallgat akár 1 zenét is feláll megy előre hátra egy kis ideig felpörög,vagy ha egy filmet néz vagy jóra gondol,kilátástalannak érez mindent,mindenben meglátja a rosszat,mindenhol valami baja van és hisztizni is képes...néha amikor testvére felhuzza nagyon felkapja a vízet és kicsit megüti persze a testvére is vissza és kiabál..sokat szeret aludni,suliban sokat ront ugyérzi nemképes odafigyelni az órára persze ha nagyon akar 5.re felel..ez esetleg valami betegségre utal pl.:Huntington-kor?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!