Találatok a következő kifejezésre: Mire kell egy (6724 db)

Mi kell egy tengerimalacnak?

Legjobb válasz: Elõször is, kell neki egy társ, vagy, ha egyedül van, nagyon sokat kell vele foglalkozni. nagy ketrec kell neki, kb. 1 méter széles Ne vegyél neki játékokat, semmi szükség rá. Olyan 2-3 naponta kapjon friss zöldséget. (a kedvence a kígyóuborka) kellhet egy kis ház, amibe bebújhat ajánlott egy külön "wc", azt, hogy hol helyezzd el, azt õ majd megmutatja, mert a tengerimalacok általában kiválasztanak egy sarkot, és abba végzik a dolgukat szereti, ha a fejét, vagy a hátát vakarászod, persze gyengéden kell neki tengerimalac eledel, de ne adj neki rögtön sokat, mondjuk egy bõ marékkal naponta az innivalóját mindig ellenõrizni kell és megfelelõ hõmérséklet is kell, mert nem tudnak izzadni (olyan 18-20 °C körül érzik jól magukat)

Elõször is, kell neki egy társ, vagy, ha egyedül van, nagyon sokat kell vele foglalkozni. nagy ketrec kell neki, kb. 1 méter széles Ne vegyél neki játékokat, semmi szükség rá. Olyan 2-3 naponta kapjon friss zöldséget. (a kedvence a kígyóuborka) kellhet egy kis ház, amibe bebújhat ajánlott egy külön "wc", azt, hogy hol helyezzd el, azt õ majd megmutatja, mert a tengerimalacok általában kiválasztanak egy sarkot, és abba végzik a dolgukat szereti, ha a fejét, vagy a hátát vakarászod, persze gyengéden kell neki tengerimalac eledel, de ne adj neki rögtön sokat, mondjuk egy bõ marékkal naponta az innivalóját mindig ellenõrizni kell és megfelelõ hõmérséklet is kell, mert nem tudnak izzadni (olyan 18-20 °C körül érzik jól magukat)
A kérdező hozzászólása: kösi

Miket kell egy csikóval csinálni?

Mikor kell el?ször féregteleníteni, oltani(mi ellen?),körmölni,elkezdeni futószárazni, kimenni vele és az anyjával terepre, legel?re rakni?! Nem leoltást kérek!! Els? csikónk lesz!

Legjobb válasz: Körmölni nem kell és nem is nagyon szabad az elején. Max ha látjátok, hogy nem egyenletesen kopik neki, akkor szükség lehet egy kis utána reszelésre. Futószárazni nem kell, és elvileg a 3-4 éves csikót sem szabad sokat futószárazni, mert nem egyszerre fejlõdik az eleje és a hátulja. Általában a hátulja túl nõ és késõbb fejlõdik hozzá az eleje, ezért (is) káros a futószárazás. Kivinni akkor tudod terepre, ha tudod vezetni nyeregbõl. Minél korábban kezditek annál egyszerûbb lesz. Kint el lehet engedni, de akadhatnak helyzetek, amikor vezetned kell nyeregbõl. Mi vittük a 4 hónapos csikót 10km-re is terepre, de persze ez nem egyik napról a másikra történt. Elõtte mindig többet és többet vittük ki magunkkal. Ha kiviszitek karámba, legelõre, akkor álljatok a kancával középre a csikót engedjétek el és várjatok amíg kifutja magát a csikó, csak utánna engedjétek el a kancát. Legalábbis az elején. Láttam már olyat mivel a csikó nem ismerte a villanypásztort, ezért átrongyolt rajta, az anyja meg gondolkodás nélkül utána. De ha megálltok az anyjával, akkor csak körülötte fog futkosni egy körben.

Körmölni nem kell és nem is nagyon szabad az elején. Max ha látjátok, hogy nem egyenletesen kopik neki, akkor szükség lehet egy kis utána reszelésre. Futószárazni nem kell, és elvileg a 3-4 éves csikót sem szabad sokat futószárazni, mert nem egyszerre fejlõdik az eleje és a hátulja. Általában a hátulja túl nõ és késõbb fejlõdik hozzá az eleje, ezért (is) káros a futószárazás. Kivinni akkor tudod terepre, ha tudod vezetni nyeregbõl. Minél korábban kezditek annál egyszerûbb lesz. Kint el lehet engedni, de akadhatnak helyzetek, amikor vezetned kell nyeregbõl. Mi vittük a 4 hónapos csikót 10km-re is terepre, de persze ez nem egyik napról a másikra történt. Elõtte mindig többet és többet vittük ki magunkkal. Ha kiviszitek karámba, legelõre, akkor álljatok a kancával középre a csikót engedjétek el és várjatok amíg kifutja magát a csikó, csak utánna engedjétek el a kancát. Legalábbis az elején. Láttam már olyat mivel a csikó nem ismerte a villanypásztort, ezért átrongyolt rajta, az anyja meg gondolkodás nélkül utána. De ha megálltok az anyjával, akkor csak körülötte fog futkosni egy körben.

Szeretnék egy barátommal underground mozit csinálni. Külföldön több ilyen is van, de nem tudjuk pontosan mi kell egy mozi beindításához a helyen kívül? Engedélyek. Technika. stb. Köszönjük a válaszokat!

Legjobb válasz: Kell egy hely, mindenféle üzemeltetési engedéllyel, hogy van vészkijárat, poroltóm elsõsegélyhely stb... A filmekhez kellenek a licence jogok, ezeknek van egy csomó feltétele, pl hányszor kell levetítened, hány embernek stb... (A multikban is azért vetítik le a filmet akár 4 embernek is, mert köti õket a szerzõdés.) A technika a minõségtõl függ. Vehetsz egy több milliós mozigépet, vagy egy projektort laptoppal. Ha igazán nyereséges akarsz lenni akkor csinálsz büfét és egyéb kiszolgálóegységeket, hogy ne csak mozizás legyen ott, hanem akár egy kis koncert is meg hasonlók. Egy látogatód már van :)

Kell egy hely, mindenféle üzemeltetési engedéllyel, hogy van vészkijárat, poroltóm elsõsegélyhely stb... A filmekhez kellenek a licence jogok, ezeknek van egy csomó feltétele, pl hányszor kell levetítened, hány embernek stb... (A multikban is azért vetítik le a filmet akár 4 embernek is, mert köti õket a szerzõdés.) A technika a minõségtõl függ. Vehetsz egy több milliós mozigépet, vagy egy projektort laptoppal. Ha igazán nyereséges akarsz lenni akkor csinálsz büfét és egyéb kiszolgálóegységeket, hogy ne csak mozizás legyen ott, hanem akár egy kis koncert is meg hasonlók. Egy látogatód már van :)


Hogyan lehet egy autószervizet sikeressé felfuttatni? Mi kell egy jól műkődő autószervizhez?

Legjobb válasz: `n mint autó tulajdonos, azt szeretem ha valami baja van az autonak akkor a megvizsgálás után több alternatívát külömbözö áron felajánlanak, és elmondva miért jobb vagy rosszabb egy egy dolog. szóval laikus szemmel. ez persze úgy érhetö el ha több céggel leszerzödik, megegyezik a szerviz. nem szeretem ha heteket kell egy alkatrészre várni, a másnap az jo, de hetek az nem. pl mi mindig idöpontot kérünk és reggel bevisszük vagy délben és fél nap után mehetünk érte. de az idöpontra nem kell heteket várni. ha egy rutin ellenörzés re visszük, akkor elmondják mi nem túl jó és mi az azonali cserés. plussz pont ´ra átálításkor volt kerékcserés télivizsgálaton és az órámat is át állították. így a párom mág egy égö cserére is oda viszi.

`n mint autó tulajdonos, azt szeretem ha valami baja van az autonak akkor a megvizsgálás után több alternatívát külömbözö áron felajánlanak, és elmondva miért jobb vagy rosszabb egy egy dolog. szóval laikus szemmel. ez persze úgy érhetö el ha több céggel leszerzödik, megegyezik a szerviz. nem szeretem ha heteket kell egy alkatrészre várni, a másnap az jo, de hetek az nem. pl mi mindig idöpontot kérünk és reggel bevisszük vagy délben és fél nap után mehetünk érte. de az idöpontra nem kell heteket várni. ha egy rutin ellenörzés re visszük, akkor elmondják mi nem túl jó és mi az azonali cserés. plussz pont ´ra átálításkor volt kerékcserés télivizsgálaton és az órámat is át állították. így a párom mág egy égö cserére is oda viszi.
Mivel egy idõben magam is gondolkodtam mûhelynyitáson, leírnám az akkori gondolataimat, és olyanokat, amit már mûködõ szervizesektõl hallottam. Ami talán a legjövedelmezõbb és viszonylag egyszerûsített megoldás, az a gyorsszerviz. Tehát az, ahol kerékcsere (téli-nyári), gumiszerelés megoldható, olajcsere, esetleg zöldkártya, fényszóróbeállítás. Az ilyen szervizeknek van amolyan fix tarifájuk, hogy mennyiért miket néznek át és mennyiért csinálják az olajcserét. Nem árt, hogyha forgalmas helyen van illetve nincs a közelben másik. Érdemes egy-két olyan szolgáltatáscsomagot összeállítani és akciósan hirdetve kínálni, amire odamennek az emberek. Mondjuk a kerékcserekor azt mondani, hogy díjtalan átvizsgálás az autón, ha már meg van emelve. Ha ezt "jóárasítod" és egy-két helyi hirdetési újságba beteszed, akkor valószínû felkelted az érdeklõdést. Aztán nagyon fontos a megbízhatóság, hogy aki egyszer nálad járt, az máskor is visszamenjen. Egy-két figyelmességgel, és az átlag autószerelõi tulok attitûd kihagyásával is sokat tehetsz, hogy szeressenek az ügyfelek. Pl.: nem vagyok körülményes, inkább segítõkész. Ezt el lehet azzal érni, hogyha valakinek lerobban a kocsija, és a közelben van vagy lakik, akkor ki lehet hozzá szaladni megnézni, esetleg bevontatni. Pl ezt nem szeretik a szervizek, de szeretnék az ügyfelek. Lehet ügyfélbarát nyitvatartás is. Én például hülyét tudok kapni attól, hogy ahol élek, Bp agglomerációjában, itt a szerelõk "nagyurak" ám!!! 8-16-ig vannak nyitva, tehát pont akkor nyit amikor már nem vagyok itt, mert bejárok Pestre és mikor zár akkor még nem vagyok itt. Tehát néha hetekig kergetjük egymást, mire egy tisztességes idõpontot kicsikarok egy gumiszerelésre. És ha azt mondom, hogy kicsit késõbb tudok jönni, akkor sem vár meg. 4-kor leborít: ÉSKÉSZ! Ezek mind utálatos dolgok, érdemes kitapasztalni, hogy az ügyfélkör is mikor szeret járni. Van egy másik szerviz, akik már 7-tõl állnak rendelkezésre és kérésre megvárják az ügyfelet akár 5-fél6-ig is. Érdekes, hogy az a szerviz pár év alatt a többszörösére nõtt. És én kívánom Neked azt, hogy a mûhelyed sikeres legyen, és váltsa be az összes hozzá fûzõdõ reményedet. üdv
Jól felszerelt mûhely legyen. Ha bemegy egy ügyfél ne azt lássa hogy egy nagykalapácsod meg pajszered van hanem gépek pl a gumiszereléshez. És olcsóbb lenni a többinél úgy hogy neked is megérje. Szoktam látni autószervizekben nagy betûkkel csak 15000 az olajcsere. Egy átlag autóba kell 3, 5 -4L olaj. Jó minõségû olajat 5L lehet kapni 7-8E orintért a szûrõ meg egy ezres. legyen mondjuk 10E a valódi költség ha te megcsinálod 12-13 ért a másik cég meg 15ért máros oda fognak menni. Az olajat , meg szerintem olcsóbb 200L-es hordónként vásárolni.

Mi kell egy akváriumba? Mennyibe kerül a szűrő stb.1halnak hány literes akvárium kell, mennyibe kerülne kb gyakran kell takarítani?

Legjobb válasz: Kell egy akvráiumba. víz,fûtõ,szûrõ,világítás,? A szûrõ ára az akváriumtól függ, a halnak hány literes akvárium kell az ahaltól függ. Hát egy Gyári akvárium be írod a googleba. Am egy Aquael fan1 szûrõ 0-100L-ig (ez szûri a vizet és adja az oxigént) Kb 3.500Ft-4.000 kell egy fûtõ az KB. 2-3.000 ha nem gyári a világítás azt neked kell csinálni a neon csövek körülbelül 5 ezer forint a hal az fajtól függ. http://diszhal.info/ itt meg tudod nézni melyik halnak mennyi víz kell.

Kell egy akvráiumba. víz, fûtõ, szûrõ, világítás, ? A szûrõ ára az akváriumtól függ, a halnak hány literes akvárium kell az ahaltól függ. Hát egy Gyári akvárium be írod a googleba. Am egy Aquael fan1 szûrõ 0-100L-ig (ez szûri a vizet és adja az oxigént) Kb 3.500Ft-4.000 kell egy fûtõ az KB. 2-3.000 ha nem gyári a világítás azt neked kell csinálni a neon csövek körülbelül 5 ezer forint a hal az fajtól függ. http://diszhal.info/ itt meg tudod nézni melyik halnak mennyi víz kell.
Attól függ, mekkora akvit akarsz. 1 halat nemigazán lehet tartani, mert a kisebbek rajhalak, a nagyobbaknak meg nagy akvárium kell, és õk is társas lények. Meg gondolom nem egy 800 literes sügeressel akarsz kezdeni. Klasszikusan a Betta splendens hímet szokták egyedül tartani, õ el is van egyedül, legefeljebb az ingerszegény környezet ellen kell neki tükrözni néha. Egy Bettás akvinak elég 30 liter, és hát a szûrõ, meg a világítás (utóbbi a növények miatt fontos) drágítja meg. De olyan 15.000-bõl szerintem ki lehet hozni mindenestõl, új dolgokkal. Amúgy ilyenek kellenek bele: Aljzat, növény, szûrõ, fûtõ, világítás. Meg néhány kiegészítõ: hõmérõ, háló, kaja, víz tesztek (az elején jól jön) polifoam... stb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen .

Mi kell egy újszülöttnek, mit kell megvenni az érkezése előtt? Mire van szüksége? És mi mennyibe kerül? Milyen támogatás jár egy gyermek után?

Legjobb válasz: Egy gyereknek szüksége van megfelelö lakásra. itt legyen meleg, hidegvíz, fütés és fözésre alkalmas hely, villany. aztán kell neki egy ágy, pelenka, pár ruha, kabát, takaró és ennyi. ezek a legfontosabbak. aztán még egy halmo dolog amit megvezsünk a kénylemünk miatt. támogatás csak a családi pótlék van és ha dolgoztál vagy valami módon bizotsított voltál akkor gyes, gyed.

Egy gyereknek szüksége van megfelelö lakásra. itt legyen meleg, hidegvíz, fütés és fözésre alkalmas hely, villany. aztán kell neki egy ágy, pelenka, pár ruha, kabát, takaró és ennyi. ezek a legfontosabbak. aztán még egy halmo dolog amit megvezsünk a kénylemünk miatt. támogatás csak a családi pótlék van és ha dolgoztál vagy valami módon bizotsított voltál akkor gyes, gyed.
Kiságy, babakocsi, ruhák, pelenkák. A doki ad recepteket, amit ki kell váltani (köldökápolásra alkohol-hintõpor, D-vitamin, Konakion). A gyerek után mindenképpen kapsz családi pótlékot és gyest - akkor is, ha sosem dolgoztál.
Elõzõ vagyok. Pelenkázó vagy legalább pelenkázó lap. Kiskád. A szükséges "pipere" dolgokat felírja az orvos. Kell még eldobható pelus és popsitörlõ. Lázmérõ. Én még mindenképp vennék légzésfigyelõt, akár használtan is. Vagy bérelnék. Van aki ragaszkodik a mérleghez, nekünk ez nincs és nem is kellene.
gyes is csak akkor jár ha valami módon biztosított volt elötte. ha nem volt vagy nem járt minimum 4x terhesgondozáson akkor nem jár a gyes sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok! Nagyjából én is ezekre gondoltam! :)
Ma 14.28 butaságokat írsz. A gyes alanyi jogon jár, nem kell hozzá elõzetes munkaviszony, az a gyed, amihez kell. A gyeshez az sem kell, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson, az az anyasági támogatáshoz kell. Kérdezõ: csp gyes jár.

Hogy tudok csinálni és mi kell egy mozaik mosdókagylóhoz?

Kereket esetleg oválisat szeretnék és pultba sülyesztve ami szintán mozaikos.

Legjobb válasz: Kell egy kõmûves, aki megépíti..aztán venned kell mozaikot..kb.3000-csillagos ég a m2 ára egy mozaiknak...fel kell ragasztani, ezt szépen szakember tudja megcsinálni, utána ki kell fugázni..vagyis ez egy burkolási folyamat, ha te csinálod kóklerség lesz..kell egy vizes is természetesen, aki hajlandó bekötni .

Kell egy kõmûves, aki megépíti..aztán venned kell mozaikot..kb.3000-csillagos ég a m2 ára egy mozaiknak...fel kell ragasztani, ezt szépen szakember tudja megcsinálni, utána ki kell fugázni..vagyis ez egy burkolási folyamat, ha te csinálod kóklerség lesz..kell egy vizes is természetesen, aki hajlandó bekötni .
Kell egy regi mosdokagylo, csemperagaszto, sok-sok pegi csempe es fuga. A csempeket apro darabokra torod, a regi mosdokagylot beragasztozod, egymastol nagyjabol azonos tavolsagra felrakod a csempedarabolkat, befugazod, belerakod a lefolyonoz a femkarikat es kesz.
hát szerintem a porcelánra nem ragad a csemperagasztó normálisan.
Hát akkor fel kell dübelezni egyesével a darabkákat ..:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Öröm egy profitól tanulni. Tudnád a dübelezést válalni? :)

Mi kell egy babának? Mikor érdemes ezeket beszerezni? Mit lehet használtan? Milyen márkák jók? Meg vagyok ijedve, menni fog-e ez nekem?

Sajnos az a helyzet hogy én és a férjem is nevelõotthonban vagyunk. Új városban, senkit nem ismerek, senkit nem kérdezhetek. A védõnõnk a múltunkat firtatja csak, ne segít.

Legjobb válasz: Kell egy lakás, ahivá haza viszitek. Kell neki egy kiságy, abba matrac 1-1 vastag vékony pléd 10 body 12 rugi sapka kardigán Kabátka harisnya Babakocsi A fentiek mindd lehetnek használtak 2 cumisüveg 1 cumi ezek újak legyenek Játékot is lehet használtan venni, de az az elsõ 3 hónapban felesleges, csak eszik alszik a baba, nem játszik semmivel. Gondolom azért botránkoznak meg az emberek, mert itt vagy 17 évesen, még gyerek, ezek szerint a párod is kiskorú ha még otthonban vagytok együtt. A baba is az otthonba meg haza?Neki van munkája? Hová viszitek haza, mibõl tartjátok el? Ugyan úgy állami gondozott lesz mint ti!

Kell egy lakás, ahivá haza viszitek. Kell neki egy kiságy, abba matrac 1-1 vastag vékony pléd 10 body 12 rugi sapka kardigán Kabátka harisnya Babakocsi A fentiek mindd lehetnek használtak 2 cumisüveg 1 cumi ezek újak legyenek Játékot is lehet használtan venni, de az az elsõ 3 hónapban felesleges, csak eszik alszik a baba, nem játszik semmivel. Gondolom azért botránkoznak meg az emberek, mert itt vagy 17 évesen, még gyerek, ezek szerint a párod is kiskorú ha még otthonban vagytok együtt. A baba is az otthonba meg haza?Neki van munkája? Hová viszitek haza, mibõl tartjátok el? Ugyan úgy állami gondozott lesz mint ti!
Markakbol en az aventet szerettem mellszivot en vettem 50ert hat felesleges volt, noveremnek bereltunk mother care orvosit sokkal jobb volt, mint az enyem! Legzesfigyelot 30ert megvettuk felesleges volt, noveremnek bereljuk... Matracbol a kokuszmatrac nalunk nem valt be! Utalta a Fiam es a legzes figyelovel nem is mukodott! Sima szivacs matraca volt... Agynemukbol vateran rengeteg van! Cumisuveg egy darab szerintem mindenkepp kell, nalunknem valt be az hogyha szomjas meg kell szoptatni. Nalunk viz es csecsemotea valt be! Es ha csaszaros vagy, mint en akkor elso nehany napban nem is igazan indul meg tobbnyire a tej, ilyenkor tapszert adnak nekik. Amugy jol irtak... Ami a szajahoz kerul uj legyen! Sok baba szajpeneszes kepzelj el egy rosszul fertotlenitett jatekot... 2 het tomeny fajdalom! Fiam az ovibol hozta haza, se enni se inni nem tudott semmit :(
Szamomra minden amit leirtal komolynak tunik es semmi meggondolatlan nincs benne :) sot kovetkezetesek vagytok.... Nincs gaz, vedono meg egy... Van ilyen :) szuk volt a bugyija! Ugy csinald, ahogy szived szerint akarod! Te jo leszel, osztonosen jol fogod csinalni, es nem hiszem, hogy az intezetis eletetek rossz hatassal lenne! Ti emiatt lehet jobban fogjatok ertekelni a csalad fogalmat mint sokan akiket sajat szuleik nevelnek!
A kérdező hozzászólása: jajj most látom igazad van elírtam nem vagyunk, hanem voltunk....bocsánat
A kérdező hozzászólása: 28 vagyok épp diplomázok, a férjem 32 õ már lediplomázott 6 éve dolgozik. 16 éves korunk óta vagyunk együtt. 18 évesen lettünk "elbocsájtva" még én el nem értem ezt a kort õ dolgozott albérletet szerzett a családi pótlék segítségével amit ekkor kapunk meg egyben. Majd összeköltöztünk õ egyetemet kezdett addig én dolgoztam. Mûkörmös vizsgát tettem, majd mikor munkát talált cseréltünk. Én kezdtem az egyetemet. Közben az én családimat kiegészítve lakást vettünk igaz hitelre, de 4 éve sajátban lakunk van (76nm). Mivel most fejezem be a sulit másik városban én még csak most költözök oda teljesen. Persze minden hétvégét és ünnepet itt töltöttem. Van félre tett pénzünk, kocsink, augusztusban házasodtunk, szerintem ebbe nem lehet belekötni. Normális életet próbálunk élni mint mindenki.
Nyugi, csak egy kis pánik! Csomó kelengyelistát találsz a neten, de a védõnõnek is adnia kéne, szerintem ha mondod neki, hogy segítsen ebben, akkor segítenie kell! Lassal elkezdhetsz nézegetni, hogy mit, hol érdemes megvenni, én nagyon sokszor fórumoztam és elolvastam más anyukáknak mi vált be. Ha szûkös a keret a kelengyére, akkor, ami nem biztos, hogy kell, azt ráértek akkor megvenni mikor kell. Az alap a kiságy, matrac, ágynemû, ruhák, amit felsoroltak neked, babakocsi/babahordozó/hordozókendõ döntés szerint, meg az alapvetõ ápolási szerek, pelenkák, textil-pelenkák, törölközõ. Cumisüveget és cumit is ráérsz akkor venni, ha kell (én egy cumit se vettem, mégi van itthon már vagy 3, mert kaptam termékmintának meg ilyesmi). Van olyan baba, aki soha nem iszik cumisüvegbõl.
Ez egy kamu kérdés. Egy otthonban élõ gyerek mibõl vásárolgatna picibabának? Nem is maradhatna nála a baba, vinnék a csecsemõotthonba, vagy ha vállalják, akkor a nagyszülõkhöz, hisz kiskorúak a baba szülei, gyám kell melléjük, s majd a baba mellé is!
Hol irja te nyomorult hogy 17 eves? Szovegertes egyes! Hatalmas taplo vagy! Kerdezo! Latod pont az ilyen nem normalisakra gondoltam pl :)
Figyelj... Nagyon sokan csaladban felnove, rosszabb peldakkal kezdenek uj eletet! Ruhabol nyugodtan lehet a hasznalt, pelusbol sokfele van olcsotol a dragaig! Nalunk pampers valt be attol nem volt kiuteses a popsi :) A megrettenesrol en is tudnek meselni :) 12 hetesen mikor felfogtam, hogy innen mar nincs visszaut es szules lesz :) Vagy mikor a korhazban voltam mar 41 hetesen es mindenki szerint tul fiatalok voltunk parommal... Annyira belemverte a parat mindenki hogy az orokbeadason gondolkoztam... Nem tudtam a Fiammal az elso napoknak orulni, csak az jart a fejemben, hogy jo leszek-e, menni fog-e vagy masoknak van igaza... 9 honapja voltumk parommal egyutt mikor varandos lettem :) Azota Fiunk mar 4 eves es most ha mindenigaz jon a kovetkezo :) 25 vagyok Parom meg 28 :) annyira csak nem voltunk mar fiatalok!
Elsõ! Hogy te mekkora érzéketlen bunkó vagy!
Persze, hogy tudsz gyereket nevelni. A legfontosabb a szeretet. Cumisüveget ne vegyél egyelõre mert ha szopik majd a babád , akkor nem kell , csak késõbb. Abból majd újat vegyél.Csörgõ sem kell az elején.Ruhát a legtöbben használtat vesznek. Kiságyat, babakocsit szintén.Cumiból szintén új kell.Textil ppelenából szintén új. Azok a dolgok amivel a baba szája vagy orra érintkezik abból vegyél újat. Boldog babavárást!
Elõször is gratulálok a babához. Nagyon sajnálom, hogy ilyen bunkó védõnõtök van, de lépj túl rajta. Hogy mi kell a babának? -rácsos kiságy, matrac, (ezt újan vedd meg, figyeld az akciókat) 1-2 lepedõ, ágynemû -body, rugdalózó -fürdetõ kád -babakocsi Ha olcsón szeretnéd megúszni, nézelõdj tesz-veszen, turiban, bababörzén, szerintem ezeket mind meg lehet venni használtan. Kell még textil pelenka, 10-20 darab használatban lesz. Cumisüveget és cumit én nem vennék használtan, rágókát sem, inkább nézném az árakat, hogy mikor akciós, és akkor vásárolnék be. Cumisüveg sterilizáló is jó dolog, de egy fazék, meg forró víz is megteszi, ha épp nincs más. Kell pelus, nekünk a védõnõ az 1-es Liberot ajánlotta, 2 csomaggal használtunk el belõle, utána jött a 2-es méret. Eleinte napi 8 pelus elfogyott, idõvel a fogyasztás csökkent. Kell popsitörlõ, az elején szintén sok fogyott, mi 4-es vagy 6-os kiszerelésû Pampres-et vettünk, mindig akkor vásároltunk be nagyobb tételt, amikor akciós volt az Auchanban. Egyébként ha nézelõdsz, akciósan 300 Ft köröli darabáron be tudod szerezni. Kell a fenekére popsikrém. Amikor megszületik a baba, a gyerekorvos ír fel gyógyszertárit, nem túl drága, majd meglátjátok, hogy beválik-e. Ezen kívül a háziorvos írhat fel fürdetõt is receptre. Venned kell hexaclorofiles hintõport és alcoholt a köldökcsonk ápolására, meg gézt. Ami ebben a bekezdésben van, azt már a kórházba is vidd magaddal. Lesznek apróságok: babakesztyû, hogy ne karmolássza össze magát, babasapi, körömcsipesz, olló az õ méretében, babafésû, lázmérõ, porszívó orrszívó (az elengedhetetlen, mert nem tud orrot fújni), más most nem jut eszembe. Amit lehet nélkülözni: -szoptatós párna(ágyon kispárnával megoldottam) -pelenkázó (volt kiságyra tehetõ változat, de mikor kinõtte, az ágyon pelusoztam) - mellszívóból Avent a legjobb, de szülés után fog kiderülni, hogy mennyi tejed lesz. Kapásból ennyi jutott eszembe. Sok sikert, ne foglalkozz a negatív kritikával.

Kb. mi kell egy kezdő szállítmányozói vállalkozáshoz? Kb. mennyi pénz elindulni? A fuvarbörzéből meg lehet élni?

Gondolom, mondjuk az online fuvarbörze elérhetőségéhez kell egy nagyobb pénzt befektetni. Kell némi idegennyelv-tudás is... Saját autó mindenképp kell, vagy jól meg lehet abból élni, ha mások autójára szervez az ember fuvart...? Kb. mennyibe kerülne elindítani egy ilyen szállítmányozói vállalkozást? Lehet, hogy bejönne? Tulaj: szállítmányozó, logisztikus a szakmája (OKJ-s) kezdő, de ő adja a pénzt. Felvenne 1-2 min. 3 év tapasztalattal rendelkező fuvarszervezőt. Így szerintetek mekkora az esély arra, hogy befut a cég és megmarad? (Iroda költségekkel most ne számoljunk, csak a humán erőforrás, az adók, bérek és max. a szoftver árával.)

Legjobb válasz: Nekünk fuvarozó cégünk van, szervezéssel nem nagyon foglalkozunk, csak leírom amit gondolok. Ami munkát eddig kaptunk azt vagy mi magunk kerestük neten és közvetlenül hívtuk fel a céget, vagy más fuvarozó vállalkozóktól hallottuk, vagy úgy kerestek meg. Egyszer beszéltünk egy fuvarszervezõvel õ azt mondta ebbõl nem lehet megélni, neki is csak a másodállása. Fuvarozásból már inkább meg lehet élni, na milliomos nem leszel de a számlákra telik, de ahhoz sok pénz kell, egy használ eu2es kamion 1,5-2milla, ahhoz gumi, szerelõ szerszámok, vizsgák, meg még vagy 500.0000-1000000 Ft mert ha el is indul a kamion 30-60-90 napra fizetnek, addig meg te állod az útdíjjat elõre(hála Orbán nagyúrnak) a gázolaj ,a gumizás havona, a sofõrt is fizetni kell és egy sofõr nem fog megelégedni a minimálbérrel. Ha meg külföldön szállít, az jobban fizet de ahhoz nem elég egy kis mezei eu2es.

Nekünk fuvarozó cégünk van, szervezéssel nem nagyon foglalkozunk, csak leírom amit gondolok. Ami munkát eddig kaptunk azt vagy mi magunk kerestük neten és közvetlenül hívtuk fel a céget, vagy más fuvarozó vállalkozóktól hallottuk, vagy úgy kerestek meg. Egyszer beszéltünk egy fuvarszervezõvel õ azt mondta ebbõl nem lehet megélni, neki is csak a másodállása. Fuvarozásból már inkább meg lehet élni, na milliomos nem leszel de a számlákra telik, de ahhoz sok pénz kell, egy használ eu2es kamion 1, 5-2milla, ahhoz gumi, szerelõ szerszámok, vizsgák, meg még vagy 500.0000-1000000 Ft mert ha el is indul a kamion 30-60-90 napra fizetnek, addig meg te állod az útdíjjat elõre(hála Orbán nagyúrnak) a gázolaj , a gumizás havona, a sofõrt is fizetni kell és egy sofõr nem fog megelégedni a minimálbérrel. Ha meg külföldön szállít, az jobban fizet de ahhoz nem elég egy kis mezei eu2es.
Ha ennyit tudsz róla ami ebbõl a kérdésbõl kiderül, akkor csak bukhatsz.

Mi kell egy kiscicának?

Sziasztok! Anyukámnak fogok vinni egy kiscicát egy ismerősömtől, de néhány napig nálunk lesz. Nekünk van két kutyánk, ami miatt a cica addig a lakásban lenne, és csak felügyelettel engedném ki a kertbe a kutyák közé (egyébként nincs bajuk a macskákkal, de azért jobb az óvatosság). Esetleg a lakáson belül egy boxba be lehet tenni, míg nem vagyunk otthon, hogy ne pisiljen/kakiljon össze mindent, és ne essen baja (kb. 3 órát lenne így bezárva egy nap)? Egy kiscicának mennyi mozgásra van szüksége egy nap és mennyi, milyen ételre/italra? Ha az udvarról viszek be neki homokot egy dobozba, akkor az jó macskaalom helyett? Ha nem, milyen almot vegyek neki? Kérlek írjátok le, mire lesz szükségem, hogy a kiscica jól érezze magát nálunk a pár nap alatt! :)

Legjobb válasz: Kérdés, hogy mennyi idõs a macska? Ki a kertbe én nem engedném, huss elszalad, aztán bottal üthetitek a nyomát. Nehogy órákra bezárd egy boxba... Akkor inkább az egyik helyiségbe, mondjuk a fürdõbe, azt könnyû feltakarítani, ha mégis baleset lenne, persze ettõl függetlenül legyen neki alom. Italnak vizet kell adni, ételnek jó minõségû tápot, vagy fõtt husit (csirke, pulyka), esetleg alutasakosat. ALomból ami eddig nekem legjobban bevált, az az Aldis Shah. Nagyon jól csomósodik és szagmentes. De igazából a legnagyobb kérdés,hogy mennyi idõs a cica. Legkorábban 10, de inkább 12 hetes korában lehet leválasztani az anyjától. Ekkor még bõven szopizik a rendes étel mellett, szóval kínzás lenne elõbb elvinni. 4-6-8 hetesen el ne válaszd õket egymástól! MÉg akkor se, ha gazdi már nagyon túl akar adni rajta! Másik: édesanyád biztosan akar és tud majd gondoskodni róla? Egy cica 20 évig is elélhet, eddig kell neki biztosítani az oltásokat, almot, ételt, orvosi kezeléseket, kaparót és persze a szeretetet.

Kérdés, hogy mennyi idõs a macska? Ki a kertbe én nem engedném, huss elszalad, aztán bottal üthetitek a nyomát. Nehogy órákra bezárd egy boxba... Akkor inkább az egyik helyiségbe, mondjuk a fürdõbe, azt könnyû feltakarítani, ha mégis baleset lenne, persze ettõl függetlenül legyen neki alom. Italnak vizet kell adni, ételnek jó minõségû tápot, vagy fõtt husit (csirke, pulyka), esetleg alutasakosat. ALomból ami eddig nekem legjobban bevált, az az Aldis Shah. Nagyon jól csomósodik és szagmentes. De igazából a legnagyobb kérdés, hogy mennyi idõs a cica. Legkorábban 10, de inkább 12 hetes korában lehet leválasztani az anyjától. Ekkor még bõven szopizik a rendes étel mellett, szóval kínzás lenne elõbb elvinni. 4-6-8 hetesen el ne válaszd õket egymástól! MÉg akkor se, ha gazdi már nagyon túl akar adni rajta! Másik: édesanyád biztosan akar és tud majd gondoskodni róla? Egy cica 20 évig is elélhet, eddig kell neki biztosítani az oltásokat, almot, ételt, orvosi kezeléseket, kaparót és persze a szeretetet.
OFF: Zsófi, meg se szólalj, mert akkora szamárságokat írsz, hogy az hihetetlen... A macskát nem az alapján etetjük, hogy "úgyis megeszi", hanem úgy, hogy "ez a neki megfelelõ és egészséges". A viszkász az egyik legrosszabb minõségû eledel, ennyi erõvel ehetné a teszkósat is. Persze, vigyük csak be a macskának a kerti földet, pláne, hogy kutyák is laknak ott, hátha még meglepi is lesz benne. Szegény kiscica elsõ nap férges lesz (ha nem a kutyák miatt, akkor mástól, a kerti földben aztán van minden). A sima kartondoboz meg az elsõ pisi után átázik, szegény kérdezõ meg takaríthat.
A kérdező hozzászólása: Rendben, nagyon köszönöm neked is Zsófii! :)
Akkor a Wc helyett jó , egy doboz is , meg föld , az enyém abba is beleszokott a normál alom után is .... :)
A kérdező hozzászólása: Néhány napig lesz nálunk (1-2, talán 3), nem igazán akarok nagy beruházásokat fordítani rá lehetõség szerint.. :) Ezért kérdezem, hogy milyen megoldások jók a cicának, hogy jól érezze magát, de nekem sem kelljen komplett macskás felszerelést vásárolnom... Keresem az arany középutat. :)
Én Whyskas macskakaját adok neki , azt szerintem minden cica megeszi . vegél neki direkt kiscicáknak kialkotott csomagot . Szerintem hagyd bent a házba! Vegyél neki macskaalmot , Wc -t . Az enyém egybõl beleszokott :)
Egy aranyszabály: Kiscicát ne vásárolj, egymagában. Nagyon kell a társ nekik. Nincsen belõlük semmi, ha maguk vannak. Tapasztalat
A kérdező hozzászólása: 3.! Köszönöm neked is a hasznos információkat! :)
A kérdező hozzászólása: Kijelölünk neki egy helyiséget, ami lehetõleg cicabarát. :) Anyu biztos, hogy felelõsségteljes, szeretõ gazdija lesz a cicusnak, de én, amíg ideiglenesen nálam van, szeretném, ha mi nálunk is jól érezné magát a pár nap alatt, ezért kérdezem. Nagyon köszönöm a segítségedet! :)
Szia! Hát, hogy a kutyák miatt nem engeded ki, az természetes. Ha nem vagytok otthon ne zárjátok be, mert az a több óra...lehet kárt tenne a picurkába. vegyél neki almot...a mi kiscicánk mikor hozzánk kerül 2 hónaposan kb...elsõre belepiszkított, már egy év telt el, de még egyszer sem piszkított, mellé, csak amikor már sok kaki, pisi van az alomba akkor nem fog belepiszkítani. Kaja: mennyire pici a cica? Nekünk mikor kicsi volt akkor kölyök cicának való alutasakosat vettünk, meg száraz tápot, ami tejes falatokkal van teli. nagyon ette és szép mozgékony cica lett belõle. Száraz táp az mindig volt elõtte, mert ha éhes akkor tudjon pár falatot enni. A nedves kaja ne legyen kint órákig, mert az állott kaja sok baj okozhat, inkább egy két kis kanál ha éhes...víz legyen elõtte, nem tudom pontosan de azt hiszem a tej ilyenkor nem tesz neki jót tehát csak tiszta víz. Nem baj ha nem vagytok otthon, hogy egy kis labdát vagy fonalat ledobtok neki, mivel amíg pici nagyon játékosak, és nehogy a függöny bánja amit nem baj ha egy picit feljebb raktok, hogy ne érje el. Meg ha túlzásba akarom vinni, vagy féltitek a kanapét...azt is le lehet takarni a szõr miatt. Hirtelen ennyi jut az eszembe.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszod! A kertbõl nem fog tudni megszökni - még a kutyák sem tudnak, 2 méter magas téglafal veszi körbe a telket mindenhol, és tömör, dupla kapu van, két kapun egyszerre kizárt, hogy át tudjon szökni. Vagy a macskák ilyen kis korban tudnak téglafalat mászni? (Le van vakolva, sima felületû, nincs mibe kapaszkodjon.) Van két fûzfa a kertben, amin kijuthat, de ilyen pici cica tud olyan gyorsan fára mászni, hogy ne tudnám közben levenni, ha a sarkában vagyok folyamatosan? A cica most 10-12 hetes, és kb. 2-3 hét múlva engedik elhozni (oltva lesz). Anyukám természetesen ivartalaníttatni fogja, és az oltásokat is mindig meg fogja kapni a cica, esetleges szükséges kezeléseket, ha beteg lenne, stb. Neki nem elsõ cicája lesz, és tudja, mit vállal, de mivel én kutyás vagyok, nem értek a macskákhoz, ezért kérdezlek benneteket (anyu messze lakik és elromlott a telefonja, nem elérhetõ jelenleg, de idõben szeretnék beszerezni a cicának mindent itthonra)! :) Akkor a boxba nem zárom be
A kérdező hozzászólása: A kertbõl homokot és nem földet hoznék, hanem homokot, kedves utolsó (jó lenne ha sikerülne legalább a kérdést elolvasni mielõtt írsz), amit a gyerekeink (kutyáktól és más állatoktól gondosan elzárt) homokozójából hoznám be a kiscicának, a kartondoboz alját pedig értelem szerûen ki lehet bélelni a homok alatt, hogy ne ázzon át, szerintem ez egyértelmû... :) Ráadásul folyamatos felügyelete lesz a cicának, tehát ha belepiszkít az "alomba" és azonnal kitisztítjuk, nem tud átázni a doboz... :D Ha pedig nem lesz szobatiszta, nem tart semeddig felszedni, nekem ez egyáltalán nem okoz problémát. Nálunk egy napig kell etetni a cicát, mert végül úgy néz ki, kb. 12-24 órát lesz nálunk, tehát akár neki megfelelõen elkészített házi koszttal is beérné, sõt! (Szerintem) 24 óra miatt nem fogok komplett macskafelszerelést vásárolni, túl fogja élni így is... :) Mellesleg ha ennyire ellenzed más normális válaszát, akkor miért csak utálatoskodsz, meg kötekedsz? Te miért nem írtad le, hogy szerinted milyen almot, alomtartót, és fõleg milyen ÉTELT vegyek neki, ha szerinted a whiskas nem jó? Ha ennyire macskabarát, meg macskavédõ vagy, akkor az utálatoskodás helyett miért nem inkább azt írod meg, hogy hogyan kell helyesen, jól csinálni? Mert akkor esetleg még egy cicának jó lehetne, mert segítettél egy leendõ - ideiglenes - gazdinak? Nem lenne jobb így hozzáállni? Az általad megtámadott válasz ezerszer többet ér, mint a te kötekedésed, ennek fejében értékeltem a hozzászólásodat. Mellesleg mindenkinek üzenem, hogy hálásan köszönöm a segítségeket, azóta anyukám is ismét elérhetõ, megjavították a telefonját, és mindenben segített! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!