Találatok a következő kifejezésre: Mire kell a terhességem elején (8 db)

Hány hetente kell a terhesség elején járni ultrahangra és a terhesgondozásra? Mikor megtudom onnantol számitva?

szoval magyarra forditva a kérdést:4 pozi tesztem van. szoval 3 hete késik szoval egyértelmü meg akartuk is meg minden.csak ha mostmegyek dokhoz holnapra vagyok beirva akkor mitmond mikor menjek legközelebb vissza ?1 honap mulva?és az itthona terhesgonbdozásra milyen id?közönként kell menni?mindig lemérik a sulyt meg ilyenek?és nálunk hétfönte van akkor minden kismama ottlesz aki csak idetartozik? egynapon jön mind?

Legjobb válasz: Ha van pozitív teszted, akkor azzal jelentkezz a dokinál, õ majd megerõsíti, uh-val, papírt ad róla, és intézheted a kiskönyvedet a védõnõnél. A dokihoz majd kb 4 hetente kell menni, aztán a 36. hét után már sûrûbben. Ultrahangok: 12. héten nyaki redõ mérése, baba méretei, terhességi kor újrameghatározása, ha szükséges, méhlepény helyzete-elvileg a méhlepény ekkorra teljesen kialakul. 18. heti genetikai uh 30. hét körüli uh-állapotfelmérés 36.heti uh. vérvételek: 16. héten AFP vérvétel-ezt vinni kell a 18. heti uh-ra. 20. hét után vércukorterhelés vizeletet minden vizsgálatnál néznek.

Ha van pozitív teszted, akkor azzal jelentkezz a dokinál, õ majd megerõsíti, uh-val, papírt ad róla, és intézheted a kiskönyvedet a védõnõnél. A dokihoz majd kb 4 hetente kell menni, aztán a 36. hét után már sûrûbben. Ultrahangok: 12. héten nyaki redõ mérése, baba méretei, terhességi kor újrameghatározása, ha szükséges, méhlepény helyzete-elvileg a méhlepény ekkorra teljesen kialakul. 18. heti genetikai uh 30. hét körüli uh-állapotfelmérés 36.heti uh. vérvételek: 16. héten AFP vérvétel-ezt vinni kell a 18. heti uh-ra. 20. hét után vércukorterhelés vizeletet minden vizsgálatnál néznek.
Megint az elsõ vagyok: még annyit, hogy kb 7 hetes vagy, akkor már szívhang is van, nem fog visszarendelni, hanem megállapítja. A súlyt ellenõrzik és nem minden kismama leszott, mert mindenkinek máskor van a 4 hetes fordulónap. Egy kettõ azért ott lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi én azthittem hogy itthon a ligában mármint a terhesgondzáson hetente kell járni
2 hetes mensis késén után kell jelentkezni az elsõ terhesgondozásra/ Uh-ra. Ha akkor már van szívhang, akkor a 4 hetente kell majd dokihoz és védõnõhöz is menned. Ha esetleg még nem lenne szívhang, akkor 2 hét múlva fog visszahívni, és utána 4 hetente. A O. UH az 5-6. héten szokott lenni. 1. UH a 8-9. héten 2. UH a 12. héten tarkóredõ mérés, 3. UH a 18-19. héten, az AFP eredménnyel a kezedben 4. UH a 23-24. héten 5. UH a 28-30. héten 6. UH a 32-34. héten 7. UH a 36. héten Innentõl kezdve pedig a 39. hétig hetente 1X CTG. A 40. héten pedig 2 naponta CTG.
Mire szeded a magnéziumot? attól függ hogy mennyi kell...
A kérdező hozzászólása: hasgörcsre ezt ajánlottak a gyógyszertárban napi 3at.De megkérdeztem az egyik dokit aki 3szor 2-t ajánlott.
Az elején 3x1-et szedtem lombikos doki javaslatára. De csak megelõzésképp. Most mádfajtást szedek, összesen napi 3000 mg-ot (3x2-t 500-asból), a Magne B6-ban kevesebb Mg van, asszem 47/db. 36. hétig lehet szedni, én tuti szedem, keményedés ne legyen. 28 h km
Elején napi 1-et (csak a lelki békémért, másra nem jó), aztán a 16. hét körültõl 3x1-et, 20. héttõl 3x2-t. Viszont a magne B6-ból ennyi szedése egyenlõ a nyílt színi rablással, így más magnéziumkészítményt szedtem az elsõ 3x2-es hét után. 36 hetes vagyok, szerintem most kell majd valamikor abbahagynom a magnézium szedését.
Ha görcsölsz, akkor úgy szedd, ahogy a doki mondja. Esetleg arra kérdezz rá, hogy nem szedhetnél-e valami más Mg készítményt, ami koncentráltabb, és nem kell belõle napi 6 db-ot lenyelni. Én is így voltam, és a Magnesii citrici-bõl napi kettõt kellett csak bevennem, mellett sokkal olcsóbb is, fõleg receptre... elsõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Terhesség alatt mikor kezdődik az "állandóan pisilni kell" érzés? Csak ha már nyomja a baba a húgyhólyagot, vagy a terhesség elején is van már ilyen?

Legjobb válasz: Nekem a terhesség legelejétõl van ilyen. Éjjel elõtte sosem jártam ki pisilni, azóta minden éjjel egyszer. a végére persze ez fokozódik.

Nekem az elejétõl kezdve, és szerintem a végéig kitart.
Nekem a terhesség legelejétõl van ilyen. Éjjel elõtte sosem jártam ki pisilni, azóta minden éjjel egyszer. a végére persze ez fokozódik.
nekem a legeleje óta van. azóta nem tudok végig aludni egy éjszakát sem. gondolom jobb már nem lesz 16 hetes
Én az elején többet jártam pisilni, mint most. Akkor volt, hogy éjjel is 3x-4x...most maximum 1x megyek. Napközben sem olyan rossz már, mint volt, pedig pont ellenkezõleg vártam volna. 40 hetes 2 napos kismama
a terhesség elején is van 5-6. héten késõbb pedig méginkább.
Hál az istennek ez is elkerült engem, ja és a mell feszülés is.
A kérdező hozzászólása: De sok válasz ilyen gyorsan! Köszi mindenkinek! De jó annak a kismaminak akit minden rossz tünet elkerül! :-)
Én az elejétõl, s most is tart. 24 hetes km vagyok.
A terhesség elejétõl azért van gyakori pisilési inger, mert egyre több HCG termelõdik a szervezetben és ez okozza. Nekem az elejétõl fogva sokat kell kimennem, de csak éjszaka:)
A kérdező hozzászólása: Én még csak 1 hét múlva nem várom. A fiamnál nagyon korán, szintén még a nemvárt elõtt jöttek a tünetek, csak erre a pisilésre nem emlékeztem. Viszont állandóan émejegtem. Most is folyton hányingerem van, sok alhasi fájás, puffadás. A fiamnál nem tudtam, hogy terhes vagyok, akkor azt hittem, a káposztaleves diéta miatt vagyok rosszul. Aztán jött a pozitív teszt. :-) Tehát akkor lehet, hogy megint van pocaklakóm?


15 hetes kismami vagyok. A terheléses vércukor eredményem 8, 3 lett, így diétáznom kell. Mivel a terhesség elején vagyok még szükségem lesz inzulinra is?

Legjobb válasz: Nézd nem biztos, de ha mégis az a te és gyermeked egészsége érdekében történik. Egyenlõre nagyon tartsd be a diétát, hátha nem szorulsz inzulinra. Én inzulinos cukorbeteg voltam a terhességem elõtt is, és azóta is az vagyok. Viszont nagyon kedves szomszédom, mindkét gyermekével inzulinra szorult, és amikor megszülte õket visszaállt az egyensúly, és nem kellett inzulin. Étkezzél naponta ötször de keveset, cukrosat egyáltalán ne egyél. Én amikor annak idején nagyon megéheztem dióbelet ettem, mindig egy marékkal.

Nézd nem biztos, de ha mégis az a te és gyermeked egészsége érdekében történik. Egyenlõre nagyon tartsd be a diétát, hátha nem szorulsz inzulinra. Én inzulinos cukorbeteg voltam a terhességem elõtt is, és azóta is az vagyok. Viszont nagyon kedves szomszédom, mindkét gyermekével inzulinra szorult, és amikor megszülte õket visszaállt az egyensúly, és nem kellett inzulin. Étkezzél naponta ötször de keveset, cukrosat egyáltalán ne egyél. Én amikor annak idején nagyon megéheztem dióbelet ettem, mindig egy marékkal.
Elõre nem lehet tudni. Ha a diétával beáll, akkor nem kell. Gondolom rendszeresen kell járnod diabetológiára, és vérvételre. Nekem 3 hetente volt vérvétel, de itthon is mindig ellenõriztem.
Bocs az offért! Én 16 hetes vagyok, most megyek Afp-re, ezzel egybekötve vesznek le egy nagyrutint. Én úgy tudtam, hogy a 20. hét körül van a terheléses. Rosszul tudom? Vagy nincs idõhöz kötve?
24 hetesen kellett mennem cukorterheléses vérvételre...úgy látszik itt országon belül is mindenhol más rendszer van. Érdekes...Szerintem elég lesz a diéta neked, bõven lesz mit számolgatnod...Jó egészséget!:)
A kérdező hozzászólása: Én kértem korábbra a vizsgálatot és a nõgyógyászom is helyeselte.
Ok, köszi.
Én túlsúlyos vagyok és én is kértem a dokit, hogy csináljuk meg elõbb. Azt mondta, hogy nyugodjak meg, ráérünk még (14 hetes vagyok). Te miért kérted elõbb?
A kérdező hozzászólása: A családomban van cukorbeteg és az utóbbi idõben nagyon sokat ittam.

Mire kell vigyázni? A terhesség elején mi okozhat vetélést?

Nem a cigire,alkoholra,stb. gondolok. Mit ne tegyünk,mi jelenthet problémát?

Legjobb válasz: Szerintem csak egy kicsit vissza kell venni a tempóból. Úgy értem, hogy ne idegeskedj, ne rohangálj, ha tudsz pihengess, ezen kívül a sportot is mellõzni kell (bár én bicikliztem) meg nem szabad nehezet emelni.

Szerintem csak egy kicsit vissza kell venni a tempóból. Úgy értem, hogy ne idegeskedj, ne rohangálj, ha tudsz pihengess, ezen kívül a sportot is mellõzni kell (bár én bicikliztem) meg nem szabad nehezet emelni.
kerüld a forró vizet, mert alhasi vérbõséget okoz, és az vetéléshez vezethet. És ne szaladgálj! Én az elsõ perctõl kezdve nagyon komótosan járkálok, mostmár nem is bírnék szaladgálni. 24 hetes kismami
Strand, ülõfürdõ, emelgetés, túl heves szex, túlhajszoltság. Az elsõ 3 hónapban ne maszíroztass, ne fess hajat.(fõ az óvatosság) Az elsõ 12 hét a kritikus. Utána könnyebb is lesz, meg csökken a kockázat is. 32km
Hosszú forró fürdõ, súly cipelése/emelése, bakteriális fertõzést, méhprobléma, bizonyos gyógyszerek és gyógyszernek nem minõsülõ gyógyhatású készítmények, nagymennyiségû alkohol, nagymértékû stresszes/sokkos állapot, genetikai rendellenesség a babánál.
forró vizes fürdõ, emelés(na itt ne 5 kg-ra gondolj), ugrálás, rázkódás, túlzott stressz. Ezek nem okozzák, hanem elõsegíthetik a vetélést. Igazából, ha nincs semmi gond, akkor "bármit" tehetsz, nem fog elmenni a baba. Ha pedig valami miatt nem egészséges, akkor sajnos általában elmegy, bárhogy is vigyáz az anyuka.
én azt mondom, hogy igazábol, nem tudod kivédeni azt, aminek megkell történnie, hiába vigyázol akármennyire.ezzel nem arra célzok, hogy most akkor bármit csinálhatsz, csak arra, hogy sokszor hiába valo a fokozott ovatosság.nekem rendszertelen lett a menzim, miota abbahagytam agyogyszer szedését, és rá 3honapjára, az elsö probálkozásnál sikerült teherbe esnem.de én el sem hittem, és az orvos is elösször cisztának nézte.ugyh.képzelheted, hogy mennyit sirtam, mert én is azt hittem, h ciszta, cigiztem, ittam, cipekedtem, pont költözködtünk.ráadásul fél orás forro vizben fürödtem.de én azt hittem, hogy a forro fürdö jot tesz.na de alényeg, hogy ekkor 6 hetes terhes voltam, a baba megmaradt, mert erõs és jönni akar, de nagyon.most 27 hetes vagyok
Nem szabad nagyon megeroltesd magad, azaz nagy sulyt cipelni.Mast nem nagyon tudok, altalaban a korai vetelesek okat nem lehet tudni, az elso 12 hetben megszakadt terhessegnek altalaban genetikai oka van.
Ugrálást, esést, 5 kg-nál nagyobb dolog emelését kerülni kell. A nyers húst többször megmosni, mielõtt megcsinálod, a lehetõ legkevesebb mûkaját enni (McD, mirelit ez-az), nyers tojást semmiképp. Én ezekre figyeltem oda rögtön a pozitív teszt után.

Mit jelent, amikor azt írják, hogy "barnázok"? Ez a terhesség elején van? És kell lennie?

Legjobb válasz: Amikor nem rendesen vér jön, hanem barnás váladék. Nem mindenkinél van így, és nem kell lennie, de sok esetben elõfordul.

Amikor nem rendesen vér jön, hanem barnás váladék. Nem mindenkinél van így, és nem kell lennie, de sok esetben elõfordul.
Nem nem kell lennie.A barnázás az azt jelenti, hogy valami miatt barna folyása van neki.(Ha szerencsés vagy, akkor nem biztos hogy találkoztál ezzel életed folyamán.)Néhány csepp alvadt vér ürül.Néhányan emiatt akár veszélyeztetett terhesen is lesznek 1-2 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igazából ez a 3. terhességem, a két fiúnál semmi ilyesmit nem tapasztaltam, most viszont igen. És ráadásul 6, 5 hetesen csak a petezsák látszott uh-on, és remekül görcsöl a hasam. Viszont nem vérzek, csak barnás színû folyásom van. Még egyszer köszi!
Ha nagyon erõs görcseid vannak, azért mutasd meg magad dokinak, nem mintha gond lenne, de hátha javasol magnéziumot, nem árt ha lát.De nekem csak az 1. babám, Te tapasztaltabb vagy:-) Gratulálok!
Miért lenne pozitív, ne félj elõre....
Szió! Nálam is néztek toxoplasmát. Kézhez kaptad a leleted? Ez a jó: Toxoplasma gondii, IgG:9.36 NE/ml (8-tól jó) Már át estél rajta. Automatikusan védekezik a szervezet! AU/ml 0.00 Akkor még nem. Mindenesetre kerüld az állatokat, fõként a macskát!!(nyers húst) Sajna sok mindentõl meg lehetkapni!! De ha megfertõzõdnél már van gyógyszer ami megvédi a magzatot!!! CSak akkor ellenõriznek folyamatosan, ha külön kéred!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Azt pontosan nemtudom hogy mi volt ráirva a papirra csak azt tudom hogy még nem estem át rajta!
a vérad szerint nem estél át rajta??mert áltban észre sem lehet venni ha vki átesett rajta....

Mire kell vigyáznom a terhességem elején?

Ertem ezek alatt gyogyszerszedést,sulyok emelését,fuszeres etelek fogyasztasát,vitaminokat.

Legjobb válasz: Igen asszem tudod ezeket te is,fizikailag nem szabad túl erõltetni magadat,meleg vízbe ne ülj fürdés közben.Nyers ,tisztíttalan dolgokat ne egyél,penészes sajtot stb.Vitaminokat szedj ha eddig ne szedtél-folsav magzatvédõ,vas ,calcium magnézium minden képpen,sok gyümölcs -zöldség,sok folyadék.gyógyszert egyáltalán ne szedj semmit,csak ha indokolt és orvosod írja elõ.Kb ennyi jut eszembe most..

Igen asszem tudod ezeket te is, fizikailag nem szabad túl erõltetni magadat, meleg vízbe ne ülj fürdés közben.Nyers , tisztíttalan dolgokat ne egyél, penészes sajtot stb.Vitaminokat szedj ha eddig ne szedtél-folsav magzatvédõ, vas , calcium magnézium minden képpen, sok gyümölcs -zöldség, sok folyadék.gyógyszert egyáltalán ne szedj semmit, csak ha indokolt és orvosod írja elõ.Kb ennyi jut eszembe most..
A lényeget úgy látom Te is tudod, és egyetértek az elõttem szólóval. Gyógyszert csak akkor szedj, ha a dokid is tanácsolja és ugyanez vonatkozik a vitaminokra is. Többnyire a magzatvédõ vitamin elég, a többi (magne b6, folsav...), ha kell majd a dokid megmondja. Nem kötelezõ zuhanyoznod, ha jobban szereted a fürdést nyugodtan fürödhetsz kádban is, csak ne forró vízben. Ne emelj nehezet, ha teheted pihenj sokat. A fûszeres ételeket max. magad miatt kerüld, majd meglátod mennyire bírja a gyomrod. Egyébbként érezd jól magad a bõrödben és nevess sokat! Minden jót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!