Találatok a következő kifejezésre: Mire kell a terhesség alatt (36 db)

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz, elég ha megyek táppénzre? Õ mit csinál a terhesség alatt?

Legjobb válasz: én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)

én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)
Szia!Nekem a háziorvos azt mondta , hogy a védõnõ feladata elküldeni az ekg-ra, de uakkor a h.orvos ad rá beutalót.Mindegy nem szólt a védõnõm, így a 16dik hétben mentem ekgra a háziorvosom által.A táppénzes papíron kívül nem csinál semmit, hacsak nem õ végzi a terghes gondozást-nekem õ ezt mondta.Kivéva ha beteg vagy , megkeresed õt is.Amúgy semmit nem csinál .
Én is olyan 15 hét körül voltam nála, megcsinálta az ekgt, és ennyi. Most elköltöztem másik városba, itt a háziorvos tart táppénzen, így hozzá megyek 2 hetente tápos papírért és õ írja a beutalókat (vagy a nõgyógyász). Amúgy mást nem csinál.-)
Szia! Én még nem voltam a háziorvosnál nekem a beutalókat a nõgyógyászom írja, a táppénzre vételt még nem tudom, hogy fog mûködni, mert még dolgozom, de tanácsadáson vannak kismamák, akik a táppénzes papírért voltak úgyhogy szerintem õ fog táppénzre venni. Én addig nem megyek míg nem muszáj! Üdv. 33. hetes kismama
Szia!Nekem csak az Ekf miatt kellett!Amúgy táppénzre a terhesgondozóban vettek, ott kapom a táppénzespapírt is!

Mikor milyen vizsgálat van/kell a terhesség alatt?

Gondolok itt ultrahangokra (12,18,38 hét?), vérvételre(16 hét?), mikor kell menni szemészetre, fogászatra, belgyógyászatra, és van -e még valami?

Legjobb válasz: ez orvostól függ. általában 12ik héten van a második uh, utána az állapotodtól és az orvostól függ. vérvétel elõször vércsoportmeghatározáskor van, majd a 16ik héten meg vércukorvizsgálat is van, 26ik héten. fogászatra menj el amikor akarsz, de 15ik hétig célszerûbb meg a belgyógyászatra is. sõt a tüdõgondozóból is kell pecsét, amin az utolsó szûrésed dátuma van. szemészetre nem kell menni. mindenhol pecsétet raknak a kiskönyvedbe, a belgyógyász csinál ekg-t. (kb.3 perc, pár tapadókorongot rád tesz, bugyira meg melltartóra kell öltöznöd)nekem ennyi volt eddig, 25 hetes terhes vagyok most megyek terheléses cukorvizsgálatra. jó babavárást

ez orvostól függ. általában 12ik héten van a második uh, utána az állapotodtól és az orvostól függ. vérvétel elõször vércsoportmeghatározáskor van, majd a 16ik héten meg vércukorvizsgálat is van, 26ik héten. fogászatra menj el amikor akarsz, de 15ik hétig célszerûbb meg a belgyógyászatra is. sõt a tüdõgondozóból is kell pecsét, amin az utolsó szûrésed dátuma van. szemészetre nem kell menni. mindenhol pecsétet raknak a kiskönyvedbe, a belgyógyász csinál ekg-t. (kb.3 perc, pár tapadókorongot rád tesz, bugyira meg melltartóra kell öltöznöd)nekem ennyi volt eddig, 25 hetes terhes vagyok most megyek terheléses cukorvizsgálatra. jó babavárást
Ami kötelezõ az a 12, 16, 28 és 34 hetesen a vérvétel.Álltalában havonta egyszer rendelnek vissza, akkor megvizsgál, ha indokolt ultrahangoz is.A 38 héten magzati szívhang vizsgálat, a 39 héten kétnaponta magzatvíz vizsgálat.Fogászat, belgyógyászatot azt félidõig ráérsz elvégeztetni.Igaz nem idén szültem, de régen igy volt.

Kismamak mit szolnatok olyan kellekhez a terhesseg alatt, ami tartja a pocakot?

Sziasztok Kismamak! Elso babankat varjuk parommal es az ujdonsagok, valamint a novekvo pocakom reven a beszelgetesunk soran feltette a kerdest, hogy vajon akinek ikrei lesznek vagy nagy a pocakjuk a terhesseg alatt segitseg volna-e egy "hasi tasi" :-) ... ami meg nem tudjuk milyen modon meg, de a cel az volna, hogy tartsa, megkonnyitse a mindennapokat. Milyen otletnek tartanatok, szerintetek erdemes lenne foglalkozni ezzel?

Legjobb válasz: http://www.brendon.hu/Products/List/hastartó%20pántok_1148/all Sajna, már létezik. Ezeken kívül is van még rengeteg típus.

http://www.brendon.hu/Products/List/hastartó%20pántok_1148/all Sajna, már létezik. Ezeken kívül is van még rengeteg típus.
Igen, már létezik. Van aki szerintem nagyon hasznos és jó dolog.


Mikor kell szólni az orvosnak hogy szeretném ha ő foglalakozna velem a terhesség alatt? És amikor megkérem akkor illik pénzt adni neki?

Legjobb válasz: Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Hölgyek! A terhesség alatt mire kell odafigyelni a szexben? Mit ne csináljunk akkor? És az utolsó hónapokban ajánlatos e szexelni?

Legjobb válasz: Az extrém dolgokat kell kerülni terhesen, valamint akkor tilos szexelni, ha az orvos megtiltotta. Utolsó hónapokban még óvatosabban.

Az extrém dolgokat kell kerülni terhesen, valamint akkor tilos szexelni, ha az orvos megtiltotta. Utolsó hónapokban még óvatosabban.
Mi az utolsó héten is szexeltünk. És az ikrek egészségesek lettek... Ráadásul nem császárral... :)
Kerülni kell a durvaságot.. De mondjuk a pasik amúgy is vigyáznak és óvatosabbak ilyenkor. A 8. hónapban jobb kihagyni...36.hét útán meg normál módban..
A mélyreható pózokat kell kerülni!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Fisting nem ajánlott! Hogy meddig lehet, azt a doki mondja majd meg. Általában a méhszáj állapotától függ. Nekünk az elsõ gyereknél még elõ is írta, pár nappal a szülés elõtt is.

Ha a hőm 37-37, 1 a menses ideén és utána is mennyi a valószínűsége, h összejött a baba? Hogy emlékeztek vissza, nektek mik voltak a terhesség tünetei? És a hőnek elvileg a terhesség alatt végig fennt kell maradnia?

Babát tervezünk. (Ovulációm is volt 3.-án)A mensesem nem jött meg, de el?fordult már, h késett. Várom válaszaitokat. Suzzy

Legjobb válasz: szia A mensi kimaradása elött nekem ami feltünt hogy sokat járok pisilni fáj a cicim utánna olyan most jött meg érzésem volt és feszûlget a hasam persze kicsit késöbb már jöttek a rosszúllétek.A hõm van amikor napközbe 36,9 és néha 37,4 ig felmegy de átlagba 37.2 szokott lenni

szia A mensi kimaradása elött nekem ami feltünt hogy sokat járok pisilni fáj a cicim utánna olyan most jött meg érzésem volt és feszûlget a hasam persze kicsit késöbb már jöttek a rosszúllétek.A hõm van amikor napközbe 36, 9 és néha 37, 4 ig felmegy de átlagba 37.2 szokott lenni
atol még sajson megjöhet a menzi hogy magas a hõ.

A héten megyek az első orvosi vizsgálatra. Ki mondja meg majd, hogy mikor kihez kell mennem (védőnő, háziorvos...) a terhesség alatt? Mi alapján mondják meg, hogy melyik védőnőhöz kell mennem?

Legjobb válasz: A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam,h bementem egyszer a védõnõkhöz,és megmondtam,h mit is szeretnék,és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt,amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni,h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel,azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos,akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról,h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is,ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad,akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)

A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam, h bementem egyszer a védõnõkhöz, és megmondtam, h mit is szeretnék, és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt, amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni, h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel, azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos, akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról, h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is, ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad, akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)
A vdõnõ mondja meg, hogy mikor hová kell menni. Ha nem tudod, melyikhez tartozol körzetileg, akkor kérdezd meg a nõgyógyászt, aki megállapította a terhességet.
Én vidéken lakom, így egyértelmû volt, hogy ki a falu védõnõje. EGyébként a körzetedhez tartozik egy orvos, ahhoz pedig egy védõnõ, õ fog pesztrálgatni.-)Nekem mindig mindent a védõnõ mond meg, mikor hova kell menni, mit csinálnak, mit kell vinni. Ha bármi nem tiszta, kérdezz nyugodtan tõle:-) A következõ uhot és orvosi vizsgálatot a doki mondja meg idõpontra, de a védõnõ állít ki minden papírt ahhoz is.

Az a bizonyos barnás színű csík, ami a hason van, és a köldökig megy fel a terhesség alatt, mikor kell, hogy látszódjon?

Ha kell egyáltalán, hogy látszódjon?! Olyan lehet, hogy vkinek már 5-6 hetes korában halványan, de azért már látszik ez a kis csík, vagy vonal? :)) Ez miért van? Köszi.

Legjobb válasz: minden nõ szervezete más,mert én nekem ma vagy holnap kell szülnöm és nem látszik ilyen csík.

minden nõ szervezete más, mert én nekem ma vagy holnap kell szülnöm és nem látszik ilyen csík.
Nekem olyan 17-18 hetesen vette észre a párom. Igazán ne tudom mitõl van, de azt írják, szülés után eltûnik. Nem mindenkinek van, ez is változó. És igen, lehet már a kár 6 hetesen is:) Ennél nagyobb bajod ne legyen:-)
Én 22 hetes vagyok, és nyomát sem látom semmi barna csíknak, és még a köldököm sem fordult ki...ami késik arra várni kell, max nem fog.
Én 36 hetes vagyok, de már jó rég látszik a csík. A köldököm nekem sem fordult ki, pedig hatalmas pocakom van.
Szia, én úgy tudom, hogy 16. héttõl fordulhat elõ, de az 5.-6. hét sztem korai, bár ki tudja...A terhességi hormonok okozzák.
Nekem a köldököm lett barna de csik nincs.

Ovo-lakto vegetáriánusként mire kell különösen odafigyelnem a terhességem alatt, hogy a gyermekem minden tápanyagot megkapjon?

A vérképemmel soha nem volt semmi baj.

Legjobb válasz: Védönötöl kérdezd meg illetve a dokitol de erre én is várom aválaszokat kiváncsi vagyok ki mit ir

Védönötöl kérdezd meg illetve a dokitol de erre én is várom aválaszokat kiváncsi vagyok ki mit ir
fehérjebevitelre. ez a fajtája a vegetarianizmusnak a kevésbé "veszélyes" fajtája, ha lehet igy mondani, hisz tejtermékeket és tojást fogyasztasz. én is így étkeztem 2 évig, majd évekig havi 1-2 alkalmas húsevéssel. étkezési tanácsot kérj védõnõtõl vagy dietetikustól, aki megmondja mikortól kell pontosan emelned a fehérjebevitelt. a multi és áruházas húsok egyébként is csak negyedrész fehérjét tartalmaznak, vagyis többet érsz, ha minõségi sajttal pótolod. a napi minimum az 50-70gr, ennyi ami alaphangon kell egy átlagos embernek, ezt terhesség alatt, fõleg a csontozat kialakulásakor emelned kell. de hogy mennyivel, azt személyre szabottan mondja meg neked védõnõd, vagy dietetikus a kórházban. sok szerencsét!

Van két kiscicánk, mennyire lehet veszélyes a terhességem alatt, mire kell ügyelnem?

Legjobb válasz: Szia, gondolom akkor tudsz róla, hogy fognak rajtad toxoplazma szûrést végezni, hogy átestél-e már a fertõzésen. Remélhetõleg igen, mert akkor nem lehet nagy a baj, ha odafigyelsz a szokásos higiéniás szabályokra. (ezen amúgy általában már kisgyerekkorban sokan átesnek) Sok függ attól is, hogy lakásban tartott cicákról van-e szó, vagy ki-be járósak. Lehetõleg az almot ne te takarítsd és legyen mindig tisztán, heti 1x nem árt hipós vízzel átmosni és friss almot tölteni. Mi lecseréltük a cicánk wc-jét fedett wc-re, hamar megszokta. Mondta az orvosom, hogy ne csókolgassam a macskát ha nem muszáj, az elején sikerült betartani pár hétig, aztán ugyanúgy velem aludt mint régen. Tisztán van tartva, más cicákkal nem érintkezik, úgyhogy nem volt mitõl tartanom. Biztos, hogy érzi, hogy valami változni fog, mert mostanában már magától vonul ki a hálószobából, talált magának egy új helyet.

Szia, gondolom akkor tudsz róla, hogy fognak rajtad toxoplazma szûrést végezni, hogy átestél-e már a fertõzésen. Remélhetõleg igen, mert akkor nem lehet nagy a baj, ha odafigyelsz a szokásos higiéniás szabályokra. (ezen amúgy általában már kisgyerekkorban sokan átesnek) Sok függ attól is, hogy lakásban tartott cicákról van-e szó, vagy ki-be járósak. Lehetõleg az almot ne te takarítsd és legyen mindig tisztán, heti 1x nem árt hipós vízzel átmosni és friss almot tölteni. Mi lecseréltük a cicánk wc-jét fedett wc-re, hamar megszokta. Mondta az orvosom, hogy ne csókolgassam a macskát ha nem muszáj, az elején sikerült betartani pár hétig, aztán ugyanúgy velem aludt mint régen. Tisztán van tartva, más cicákkal nem érintkezik, úgyhogy nem volt mitõl tartanom. Biztos, hogy érzi, hogy valami változni fog, mert mostanában már magától vonul ki a hálószobából, talált magának egy új helyet.
A kérdező hozzászólása: Értem naon szépen köszönöm!:D
Egy egyszerû vérvétel az egész.
A kérdező hozzászólása: És ezen a vizsgálaton micsinálnak? Szal megszurnak vagy mi?
De nyugodtan megeheted!:) Csak ne kóstolgasd a nyers húst, pl. hogy mennyire fûszeres, stb. Amúgy nekem állatorvos mondta, hogy tényleg veszélyesebb toxoplazma ügyben a nyers hús és pl a piacon vásárolt nem jól megmosott gyümölcs, zöldség, mint a saját cicánk. ( bár utólag kiderült, hogy én már rég átestem rajta) Szerintem kérd mielõbb ezt a vizsgálatot és ha pozitív, akkor legalább nyugodtabban leszel Te is és a cica is!:)
A kérdező hozzászólása: Pont most ettünk pár napja milánóit, sõt most is voltam a lidl-ben és vettem darálthust... Mi van akk ne is egyek???
Nekem az állatorvos mondta, hogy nagyobb eséllyel jut be a szervezetbe a toxoplazma pl. fasírttól (darált sertéshús) mint cicák által.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ja igen a macskák velünk alszanak:S
Szia. Kinti cicáknál a toxoplazmára kell figyelni, ahogy az elsõ válaszoló is írta. Kérd a vizsgálatot, ha még nem volt (nálunk kötelezõ volt )és ha pozitív akkor megnyugodhatsz, átestél rajta, többször nem fertõzõdhetsz meg vele. Nekem negatív volt, de az én cicám benti így nem aggódtam. Ahogy az elsõ válaszoló én is ugyan úgy együtt aludtam a cicámmal, a szülés elõtti utolsó hetekben zártam ki a nagyszobából, ahova a baba érkezett. És igen, mindig alaposan moss kezet cicázás után. Egyébként biztos olvastál már róla, hogy a toxoplazmát ezer más módon is elkaphatod nyers hús, mosatlan zöldség...stb ezekkel is vigyázz.
A kérdező hozzászólása: Igen kertes házban lakunk és ki be járnak az utcára más cicákhoz...!
én nem engedném hogy velem aludjon. mikor majd ott lesz az ujszülött, akkor nem akarnám macska szõrõs ágyba rakni éjjel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!