Találatok a következő kifejezésre: Mire kell a terhesség alatt (37 db)

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz, elég ha megyek táppénzre? Õ mit csinál a terhesség alatt?

Legjobb válasz: én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)

én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)
Szia!Nekem a háziorvos azt mondta , hogy a védõnõ feladata elküldeni az ekg-ra, de uakkor a h.orvos ad rá beutalót.Mindegy nem szólt a védõnõm, így a 16dik hétben mentem ekgra a háziorvosom által.A táppénzes papíron kívül nem csinál semmit, hacsak nem õ végzi a terghes gondozást-nekem õ ezt mondta.Kivéva ha beteg vagy , megkeresed õt is.Amúgy semmit nem csinál .
Én is olyan 15 hét körül voltam nála, megcsinálta az ekgt, és ennyi. Most elköltöztem másik városba, itt a háziorvos tart táppénzen, így hozzá megyek 2 hetente tápos papírért és õ írja a beutalókat (vagy a nõgyógyász). Amúgy mást nem csinál.-)
Szia! Én még nem voltam a háziorvosnál nekem a beutalókat a nõgyógyászom írja, a táppénzre vételt még nem tudom, hogy fog mûködni, mert még dolgozom, de tanácsadáson vannak kismamák, akik a táppénzes papírért voltak úgyhogy szerintem õ fog táppénzre venni. Én addig nem megyek míg nem muszáj! Üdv. 33. hetes kismama
Szia!Nekem csak az Ekf miatt kellett!Amúgy táppénzre a terhesgondozóban vettek, ott kapom a táppénzespapírt is!

Mikor milyen vizsgálat van/kell a terhesség alatt?

Gondolok itt ultrahangokra (12,18,38 hét?), vérvételre(16 hét?), mikor kell menni szemészetre, fogászatra, belgyógyászatra, és van -e még valami?

Legjobb válasz: ez orvostól függ. általában 12ik héten van a második uh, utána az állapotodtól és az orvostól függ. vérvétel elõször vércsoportmeghatározáskor van, majd a 16ik héten meg vércukorvizsgálat is van, 26ik héten. fogászatra menj el amikor akarsz, de 15ik hétig célszerûbb meg a belgyógyászatra is. sõt a tüdõgondozóból is kell pecsét, amin az utolsó szûrésed dátuma van. szemészetre nem kell menni. mindenhol pecsétet raknak a kiskönyvedbe, a belgyógyász csinál ekg-t. (kb.3 perc, pár tapadókorongot rád tesz, bugyira meg melltartóra kell öltöznöd)nekem ennyi volt eddig, 25 hetes terhes vagyok most megyek terheléses cukorvizsgálatra. jó babavárást

ez orvostól függ. általában 12ik héten van a második uh, utána az állapotodtól és az orvostól függ. vérvétel elõször vércsoportmeghatározáskor van, majd a 16ik héten meg vércukorvizsgálat is van, 26ik héten. fogászatra menj el amikor akarsz, de 15ik hétig célszerûbb meg a belgyógyászatra is. sõt a tüdõgondozóból is kell pecsét, amin az utolsó szûrésed dátuma van. szemészetre nem kell menni. mindenhol pecsétet raknak a kiskönyvedbe, a belgyógyász csinál ekg-t. (kb.3 perc, pár tapadókorongot rád tesz, bugyira meg melltartóra kell öltöznöd)nekem ennyi volt eddig, 25 hetes terhes vagyok most megyek terheléses cukorvizsgálatra. jó babavárást
Ami kötelezõ az a 12, 16, 28 és 34 hetesen a vérvétel.Álltalában havonta egyszer rendelnek vissza, akkor megvizsgál, ha indokolt ultrahangoz is.A 38 héten magzati szívhang vizsgálat, a 39 héten kétnaponta magzatvíz vizsgálat.Fogászat, belgyógyászatot azt félidõig ráérsz elvégeztetni.Igaz nem idén szültem, de régen igy volt.

Kismamak mit szolnatok olyan kellekhez a terhesseg alatt, ami tartja a pocakot?

Sziasztok Kismamak! Elso babankat varjuk parommal es az ujdonsagok, valamint a novekvo pocakom reven a beszelgetesunk soran feltette a kerdest, hogy vajon akinek ikrei lesznek vagy nagy a pocakjuk a terhesseg alatt segitseg volna-e egy "hasi tasi" :-) ... ami meg nem tudjuk milyen modon meg, de a cel az volna, hogy tartsa, megkonnyitse a mindennapokat. Milyen otletnek tartanatok, szerintetek erdemes lenne foglalkozni ezzel?

Legjobb válasz: http://www.brendon.hu/Products/List/hastartó%20pántok_1148/all Sajna, már létezik. Ezeken kívül is van még rengeteg típus.

http://www.brendon.hu/Products/List/hastartó%20pántok_1148/all Sajna, már létezik. Ezeken kívül is van még rengeteg típus.
Igen, már létezik. Van aki szerintem nagyon hasznos és jó dolog.


Mikor kell szólni az orvosnak hogy szeretném ha ő foglalakozna velem a terhesség alatt? És amikor megkérem akkor illik pénzt adni neki?

Legjobb válasz: Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Hölgyek! A terhesség alatt mire kell odafigyelni a szexben? Mit ne csináljunk akkor? És az utolsó hónapokban ajánlatos e szexelni?

Legjobb válasz: Az extrém dolgokat kell kerülni terhesen, valamint akkor tilos szexelni, ha az orvos megtiltotta. Utolsó hónapokban még óvatosabban.

Az extrém dolgokat kell kerülni terhesen, valamint akkor tilos szexelni, ha az orvos megtiltotta. Utolsó hónapokban még óvatosabban.
Mi az utolsó héten is szexeltünk. És az ikrek egészségesek lettek... Ráadásul nem császárral... :)
Kerülni kell a durvaságot.. De mondjuk a pasik amúgy is vigyáznak és óvatosabbak ilyenkor. A 8. hónapban jobb kihagyni...36.hét útán meg normál módban..
A mélyreható pózokat kell kerülni!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Fisting nem ajánlott! Hogy meddig lehet, azt a doki mondja majd meg. Általában a méhszáj állapotától függ. Nekünk az elsõ gyereknél még elõ is írta, pár nappal a szülés elõtt is.

Ha a hőm 37-37, 1 a menses ideén és utána is mennyi a valószínűsége, h összejött a baba? Hogy emlékeztek vissza, nektek mik voltak a terhesség tünetei? És a hőnek elvileg a terhesség alatt végig fennt kell maradnia?

Babát tervezünk. (Ovulációm is volt 3.-án)A mensesem nem jött meg, de el?fordult már, h késett. Várom válaszaitokat. Suzzy

Legjobb válasz: szia A mensi kimaradása elött nekem ami feltünt hogy sokat járok pisilni fáj a cicim utánna olyan most jött meg érzésem volt és feszûlget a hasam persze kicsit késöbb már jöttek a rosszúllétek.A hõm van amikor napközbe 36,9 és néha 37,4 ig felmegy de átlagba 37.2 szokott lenni

szia A mensi kimaradása elött nekem ami feltünt hogy sokat járok pisilni fáj a cicim utánna olyan most jött meg érzésem volt és feszûlget a hasam persze kicsit késöbb már jöttek a rosszúllétek.A hõm van amikor napközbe 36, 9 és néha 37, 4 ig felmegy de átlagba 37.2 szokott lenni
atol még sajson megjöhet a menzi hogy magas a hõ.

A héten megyek az első orvosi vizsgálatra. Ki mondja meg majd, hogy mikor kihez kell mennem (védőnő, háziorvos...) a terhesség alatt? Mi alapján mondják meg, hogy melyik védőnőhöz kell mennem?

Legjobb válasz: A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam,h bementem egyszer a védõnõkhöz,és megmondtam,h mit is szeretnék,és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt,amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni,h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel,azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos,akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról,h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is,ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad,akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)

A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam, h bementem egyszer a védõnõkhöz, és megmondtam, h mit is szeretnék, és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt, amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni, h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel, azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos, akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról, h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is, ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad, akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)
A vdõnõ mondja meg, hogy mikor hová kell menni. Ha nem tudod, melyikhez tartozol körzetileg, akkor kérdezd meg a nõgyógyászt, aki megállapította a terhességet.
Én vidéken lakom, így egyértelmû volt, hogy ki a falu védõnõje. EGyébként a körzetedhez tartozik egy orvos, ahhoz pedig egy védõnõ, õ fog pesztrálgatni.-)Nekem mindig mindent a védõnõ mond meg, mikor hova kell menni, mit csinálnak, mit kell vinni. Ha bármi nem tiszta, kérdezz nyugodtan tõle:-) A következõ uhot és orvosi vizsgálatot a doki mondja meg idõpontra, de a védõnõ állít ki minden papírt ahhoz is.

Mit lehet/kell tenni ahhoz, hogy ne hízzunk el a terhesség alatt és után?

26 éves vagyok, 1-2 éven gyermeket szeretnénk férjemmel. Nagyon félek az elhízástól, mert világ életemben duci voltam, de egy éve sikerült lefogynom 82 kg-ról 60 kg-ra (170 cm vagyok)

Legjobb válasz: reggelizni kell ebéd mellé mindig zöldség gyümölcs kerülni a tésztát, kenyeret teljes kiõrlésû dolgokat enni inkább napi többször enni keveset, nem kevésszer sokat pont az lenne felnõttként is egészséges, ahogy a gyerekek táplálkoznak reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora ha ezt a menüt követed, nem hízol

reggelizni kell ebéd mellé mindig zöldség gyümölcs kerülni a tésztát, kenyeret teljes kiõrlésû dolgokat enni inkább napi többször enni keveset, nem kevésszer sokat pont az lenne felnõttként is egészséges, ahogy a gyerekek táplálkoznak reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora ha ezt a menüt követed, nem hízol
Van, ami alkati tényezõ, pl. a vizesedés, az ez által felszedett súlyt nem lehet befolyásolni, viszont itt az a "jó", hogy szülés után 1-2 héten belül ki is ürül a felesleg az ember szervezetébõl. Ha hízékony vagy, akkor annyi, hogy oda kell figyelni a megfelelõ étrendre. Inkább sok fehérje (csirke, pulyka, hal, sovány húsok), zöldséggel, szénhidrátszegény körettel. Finomított cukor teljes kiiktatása, minimális fehér kenyér, péksütemény (azért a 9 hónap alatt nem kell fogcsikorgatva szenvedni, hogy egy esküvõn vagy szülinapon nem ehetsz egy szelet tortát), fõleg, ha nem lesz gond a cukroddal. Az italokra nagyon oda kell figyelni, mert sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen hihetetlen szénhidrátbombák. Az alkohol (amúgy is tilos), cukros üdítõk (egyébként hányós idõszakban a kóla vagy gyömbérital kifejezetten segíthet a hányingeren), cukros löttyök (icetea, nestea stb.) kerülendõk. Helyette inkább gyümölcstea, víz (ízesítheted facsart gyümilével).
Én inzulinrezisztenciával estem teherbe és hamar cukros lettem a terhességem alatt. Én is a 160-180g-os Ch diétát ajánlom. A babád mindent meg kap, igazából egy egészséges táplálkozásra "buzdít" ez a diéta. Én most 33 hetes állapotos vagyok, 64kg-val kezdtem a terhességem és most 63 vagyok...a babám jól van..még így is 1-2 héttel nagyobb a koránál:) Esetleg kérd ki egy dietetikus véleményét is.
Nem kell elhinni azt a baromságot, hogy most kettõ helyett eszel....2?? 1 plusz egy tized max.... Persze nem azt mondom, hogy hagyd figyelmen kívül, de ez akkor is úgy baromság ahogy van...
Nekem inzulinrezisztenciam van, es terhesseg alatt meg jobban be kell tartanom a dietat, eddig csak fogytam, osszesen 7 kilot. Sokmindent kivanok de nem eszem meg, igy noncs is semmi problema a sulyommal, mar boven a normalis tartomanyban van. 14 hkm
160 bocsi neten keress rá!Cukros kismamák is így étkeznek..
16-200g szénhidrát diéta!!Nagyon jó nem kell lemondani semmirõl.38hkm
Ha normálisan, egészségesen táplálkozol, nem "zabálsz" két ember helyett és nem tömöd magad nassolni valóval (süti, csoki, péksütemény), nem viszed túlzásba a gyümölcsfogyasztást akkor nincsen mitõl tartanod.
Ez attól is függ, miért voltál kövér. (egy inzulintesztre azért én elmennék) Ha pl. nem volt önuralmad, most sem lesz. Már most elkezdenék valami sportot, mert ha edzett vagy, terhesség alatt is nyugodtan lehet folytatni azt tovább! És egyébként igen, nõgyógyász segít beállítani a megfelelõ diétát, hogy ne hízz el. Viszont: nem biztos, hogy a hasad visszaalakul, nem biztos, hogy a bõröd nem lesz narancsbõrös, szóval látszatra attól még lehetsz kövér, hogy nem konkrétan hájas leszel, mert ugye figyelsz az étrendre.
Ahogy az elsõ is írta, el kell találni egy egészséges életmódot amiben inkább hús és zöldség, tejtermék szerepel és kevesebb szénhidrát tartalmú étel, mint egy rendes diétában csak nem kell annyira szigorúan csinálni. Amúgy van kismamáknak diéta, tudsz majd beszélni errõl orvossal és védõnõvel egyaránt, érdemes inkább az õ tanácsukat megfogadni majd a terhességedhez mérten. Mozogni pedig sok félét tudsz majd, jóga-úszás-kismama torna stb... ezekrõl meg tudsz olvasni a neten hogy mit ajánlanak és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Sajnos elég könnyen hízok, de már 1 éve tartom a súlyom, azzal hogy nagyon figyelek. Nem eszek kenyeret, ha valami pékárút, süteményt eszek, akkor az csakis CH csökkentet, teljeskiõrlésû lisztbõl készülhet. Heti egyszer eszem CH csökkentett tésztából valamilyen tésztás kaját. Néha jöhet egy kis barnarizs, és krumpli helyett csicsókát vagy batátát fogyasztok, de általában a zöldségköret a nyerõ. Ügyelek arra, hogy sok fehérjét vigyek be, mert az edzés csak úgy hatékony. Ezt az életvitelt szeretném tartani a terhesség alatt is, csak lehet egy kicsit óvatosabban, az orvossal konzultálva. Köszönöm a segítséget.

Az a bizonyos barnás színű csík, ami a hason van, és a köldökig megy fel a terhesség alatt, mikor kell, hogy látszódjon?

Ha kell egyáltalán, hogy látszódjon?! Olyan lehet, hogy vkinek már 5-6 hetes korában halványan, de azért már látszik ez a kis csík, vagy vonal? :)) Ez miért van? Köszi.

Legjobb válasz: minden nõ szervezete más,mert én nekem ma vagy holnap kell szülnöm és nem látszik ilyen csík.

minden nõ szervezete más, mert én nekem ma vagy holnap kell szülnöm és nem látszik ilyen csík.
Nekem olyan 17-18 hetesen vette észre a párom. Igazán ne tudom mitõl van, de azt írják, szülés után eltûnik. Nem mindenkinek van, ez is változó. És igen, lehet már a kár 6 hetesen is:) Ennél nagyobb bajod ne legyen:-)
Én 22 hetes vagyok, és nyomát sem látom semmi barna csíknak, és még a köldököm sem fordult ki...ami késik arra várni kell, max nem fog.
Én 36 hetes vagyok, de már jó rég látszik a csík. A köldököm nekem sem fordult ki, pedig hatalmas pocakom van.
Szia, én úgy tudom, hogy 16. héttõl fordulhat elõ, de az 5.-6. hét sztem korai, bár ki tudja...A terhességi hormonok okozzák.
Nekem a köldököm lett barna de csik nincs.

Ovo-lakto vegetáriánusként mire kell különösen odafigyelnem a terhességem alatt, hogy a gyermekem minden tápanyagot megkapjon?

A vérképemmel soha nem volt semmi baj.

Legjobb válasz: Védönötöl kérdezd meg illetve a dokitol de erre én is várom aválaszokat kiváncsi vagyok ki mit ir

Védönötöl kérdezd meg illetve a dokitol de erre én is várom aválaszokat kiváncsi vagyok ki mit ir
fehérjebevitelre. ez a fajtája a vegetarianizmusnak a kevésbé "veszélyes" fajtája, ha lehet igy mondani, hisz tejtermékeket és tojást fogyasztasz. én is így étkeztem 2 évig, majd évekig havi 1-2 alkalmas húsevéssel. étkezési tanácsot kérj védõnõtõl vagy dietetikustól, aki megmondja mikortól kell pontosan emelned a fehérjebevitelt. a multi és áruházas húsok egyébként is csak negyedrész fehérjét tartalmaznak, vagyis többet érsz, ha minõségi sajttal pótolod. a napi minimum az 50-70gr, ennyi ami alaphangon kell egy átlagos embernek, ezt terhesség alatt, fõleg a csontozat kialakulásakor emelned kell. de hogy mennyivel, azt személyre szabottan mondja meg neked védõnõd, vagy dietetikus a kórházban. sok szerencsét!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!